فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ روضهای که نشستن در آن حرام است
➖ دو مسئولیت بزرگ مردم در مجالس عزاداری
🎙 #شهید_مطهری:
💬 ما هزاران تحریف در نقل و بازگو کردن حادثه عاشورا وارد کردهایم. هم تحریفهای لفظی و هم تحریف در تفسیر این حادثه.
💬 مردم دو مسئولیت بزرگ دارند. وقتی که می فهمند و میدانند، (و مردم اغلب هم میدانند) که دروغ است، نباید در آن مجلس بنشینند، که حرام است. بلکه باید مبارزه کنند و دیگری این تمایلی است که صاحب مجلسها و مستمعین به گیراندن مجلس دارند. روضه خوان بیچاره میبیند که اگر بنا بشود هر چه میگوید از آن راستها باشد مجلسش نمیگیرد.
📚 حماسه حسینی - ص ۶۲ الی ۶۶
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ مدیریت هیئتی، آنچه پیش از این بینظم میخواندیم
➖ ساختارهای رسمی از نهادهای مردمی الگو بگیرند
◀️ متاسفانه با بی دقتی رسانهای و همچنین هجمههای جریانات خاص، سالها از مدیریت هیئتی به نام بینظمی، شلختگی، عدم دقت و کار غیر علمی نام برده میشود. و هرگاه میخواهند نمونه کار بینظم و سوء مدیریت را نشان دهند با نام مدیریت هیئتی و حتی مدیریت جهادی خطاب میکنند. گواه اینکه هرجا مدیریت هیئتی و جهادی که خارج از ساختارها و بروکراسیِ رسمیِ اداری کشور بوده همراه با ضعف و بینظمی بوده است.
🔸 حال آنکه، فقط تماشای برگزاری هیئتهای بزرگ در شرایط حساس کرونای امسال دقیقا خلاف گزاره مرسوم و غلط را ثابت میکند. آنچنان که مردمیترین، منظمترین و دقیقترین مدیریت را همین هیئتها انجام دادهاند. مدیریتی چابک و پویا که سریع توانست در مواجه با تغییرات شرایط و اعمال پروتکلهای بهداشتی خودش را تطبیق بدهد و بدون کوچکترین بینظمی، مراسماتی با شکوه و جمعیتی قابل توجه را مدیریت کند. مدیریت هیئتی که کاملا خودجوش و مردم نهاد است، توانسته خارج از چارچوبهای خشک رسمی و اداری، مدلی موفق را ارائه دهد.
🔹در همین قضایای کرونا، اجتماع های پرتراکم مردم در دفاتر خدمات ارتباطی برای سهام عدالت، ازدحام مردم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی در مراکز تعویض پلاک و امثالهم نمونههایی از سوء مدیریت دولتی در همین مدت اخیر است. که با وجود امکانات و اطلاع رسانی های گسترده اما حتی بصورت حداقلی نتوانست امور را مدیریت کند و موجب تبعات جدی برای سلامتی مردم کشور گردید.
🔸 این مدیریت خسته و ناتوان را که هر کجا وارد شده، جز بینظمی و عصبانیت مردم، چیزی در پی نداشته (تا جائیکه حتی در توزیع ساده یک سبد کالای معیشتی بحران میآفریند) با مدیریت مردمی و بومیِ هیئتی و جهادی، قیاس کنیم. آنچنان که خود مردم کاملا پویا و منطبق بر نیازهای مردم عمل میکنند و در کمترین زمان و با کمترین امکانات و بودجه، کار را به بهترین شکل پیش میبرند.
🔹 نمونههای اخیر مدیریت هیئتی یا جهادی را نه تنها در برگزاری هیئات مذهبی در محرم امسال، که در رزمایش همدلی و مواسات، عملکرد گروههای جهادی در تولید ماسک و ضدعفونی سطح شهر، حضور خودجوش گروه های جهادی در ماجراهایی چون سیل و زلزله هم میتوان دید. هر کدام را حقیقتا میتوان به عنوان یک نمونه مطالعاتی تحقیقاتی مورد بررسی و مطالعه قرار داد.
🔸 این مدیریت هیئتی و جهادی را مرهون انقلاب اسلامی هستیم. همانها که در دهه اول انقلاب در نهادهایی چون کمیته انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و نهضت سواد آموزی به کمک ساختارهای رسمی جمهوری اسلامی آمدند و در حوزه های امنیت، سازندگی و سواد آموزی حقیقتا عملکرد موفق و بیبدیلی داشتهاند.
🔺 که البته تمامی این نهادهای مردمی بعدها توسط تکنوکراتها و ساختارهای رسمی و معیوب اداری کشور روز به روز تضعیف، ادغام و حذف شدند. هرچند این مدلهای موفق امروز در قالبهای دیگر در حال ظهور و بروز است و سرچشمه جوشان مدیریت مردمی شدهاند. زین پس هرجا از نظم و مدیریت مردم محور، کار دقیق حرف زده شود باید از مدیریت هیئتی و جهادی نام برده شود.
#حسین_رضایی
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ امام حسین (ع): عالم شدید که چه کار کنید؟
➖ ضربه برخی علما بر پیکره دین
◀️ امام حسین (ع) دو سال قبل از عاشورا در منا، خواص، علما و بزرگان را دعوت میکند. امام خطاب به خواص میفرماید: بلایی که شما سر دین میآورید، از بلایی که همهی مردم سر دین میآورند بیشتر است. شما عالم شدید که چه کار کنید؟
🔺مجموعه #پیغام_خون قسمت ششم
🌐 ویدیو با کیفیت بالا را از اینجا ببینید.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تئوریزه کردن گفتمان امنیت، برای حفظ قدرت
🎙 #مجتبی_احمدی:
💬 منطق بنی امیه، فرقهای کردنِ امر عمومی و اینکه «آنچه متعلق به همه است باید مال ما باشد»، بود. منطقی که کاملا آگاهانه و تزویرگونه آن را دنبال کردند تا در آخر به این هدف برسند که قدرت را قبضه کنند.
💬 بعد از قبضه قدرت، ساختارها را به سمت و سویی بردند که تئوریزه کنند چرا ما باید باشیم. لذا گفتمانِ امنیت را به عنوان گفتمان اصلی قرار دادند و گفتمانهای عدالت و عدالتخواهی و همه گفتمانهایی که حیات اجتماعی ما را تنظیم میکردند، در فرع قرار گرفت.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ آنچه رخ داد، چرا رخ داد؟
◀️ #دکتر_شهیدی: «مقصود من از نوشتن این یادداشتها مقتلنویسی، تبلیغ مذهبی و حتی نوشتن تاریخ نیست. من کوشیدهام تا خود بدانم آن چه رخ داد، چرا رخ داد؟»
🔺 آنچه این کتاب را از دیگر آثار تاریخی جدا میسازد، رویکرد عبرتجویانه آن است. مراجعه به تاریخ کم نیست. آنچه کمیاب است، نگاه عبرتجویانه است. در پرتو چنین نگاهی به گذشته است که تاریخ مشعلی میشود که مسیر آینده را روشن میسازد. دکتر شهیدی در این کتاب بیش از آنکه در جستجوی چگونگی حادثه عاشورا باشد، به دنبال چرایی آن است.
➖ نام کتاب: پس از پنجاه سال پژوهشی تازه پیرامون قیام حسین (ع)
➖ ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامی
➖ نویسنده: سید جعفر شهیدی
📌 برای خرید این کتاب، اینجا را کلیک کنید.
#همه_باید_بخوانیم
🎬 @Mostazafin_TV
6.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ آتش به اختیار
◀️ پس از دستگیری هانی و به خطر افتادنِ جان او، مُسلم، درنگ را جایز نمیداند. اما سلیمان صرد خزاعی که به خیال خود "ذوب شده در ولایت" بود، طوری که هیچ وقت از "امام" جلوتر نمیافتاد، به کمک هانی نمیرود.
🔺مجموعه #پیغام_خون قسمت هفتم
🌐 ویدیو با کیفیت بالا را از اینجا ببینید.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اگر برخی #انحرافات ادامه پیدا کند، ۲۰ سال دیگر به طور طبیعی حادثه کربلا در ایران اتفاق میافتد!
🎙 #رحیم_پور:
💬 نظامی را که نشود نهی از منکر و امر به معروف کرد، قبول نداریم.
🎬 @Mostazafin_TV
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ در برابر شیطان بزرگ
◀️ روح قضیه این است که امام حسین (ع)در این ماجرا، با یک لشکر روبهرو نبود؛ با جماعتی از انسانها، هر چند صد برابر خودش، طرف نبود؛ امام حسین (ع) با جهانی انحراف و ظلمات روبهرو بود
🔺مجموعه #پیغام_خون قسمت هشتم
🌐 ویدیو با کیفیت بالا را از اینجا ببینید.
🎬 @Mostazafin_TV
⭕️ کربلا، محصول تطور قهقرایی و تدریجی یک انقلاب
🖊 #مجتبی_نامخواه :
🔸 هر نهضتی که بر مدار نبرد هموارهی حق و باطل شکل میگیرد، از فردای مرحلهی «خون»، جنگ جدیدی خواهد داشت که محور این جنگ بحث «پیام» است. پس از خون هم نهضت ادامه دارد و این بار مسئله اصلی نهضت جدید، روایت نهضت پیشین است.
🔹 جبهه باطل، در روایت و تفسیر خود از واقعهی عاشورا یک هسته مرکزی دارد؛ آن نقطه کانونی این است که یک نظم اسلامی در جامعه وجود داشته و شورشگر علیه آن خارجی یا خوارج است. جبهه امام حسین(ع) اما میخواهد اثبات کند کدام نظم اسلامی؟ این نظم ظاهرش اسلامی بود اما در باطن روابط کاملاً فاسد سیاسی و اقتصادی و غیره وجود داشت.
🔸 اصل کربلا محصول تطور قهقرایی و تدریجی یک انقلاب است. جامعه اسلامی به جایی میرسد که مفاهیم باقی هستند، اما از درون تهی شدهاند.
🔹 اصل کربلا یک هشدار بود نسبت به این فرایند که یکبار چشم باز نکنید و بینید #صورت_نظام، اسلامی مانده است؛ و به همین دلیل شورش علیه آن «خروج» و #خوارج شدن خوانده میشود اما در #باطن، این اباعبدالله (ع) است که خارجی و شورشی است و ابن شریحها هستند که مفتی و قاضی شدهاند.
🔸 اگر سخنان امام حسین(ع) در صحرای منا که فرمود: «فَأَمّا حَقَّ الضُّعَفاءِ فَضَیَّعتُم ، وأمّا حَقَّکُم بِزَعمِکُم فَطَلَبتُم» خوانده شود. اگر این فریاد که میگفت: «أَسلَمتُمُ الضُّعَفاءَ فی أیدیهِم، فَمِن بَینِ مُستَعبَدٍ مَقهورٍ و بَینَ مُستَضعَفٍ عَلى مَعیشَتِهِ مَغلوبٍ.» شنیده شود و درک شود؛ دیگر بیتفاوتها در برابر آرمان حسین(ع) نمیتوانند نوحهخوان و گریهکن آن باشند.
🔹 اینطور نمیشود که در جامعه برخی برای خود حقوقهای کلان بردارند و کارگرانی حقوق اندکشان را ماهها نگیرند و به حقوق و سپردههای #مستضعفین دستدرازی شود.
🔸 راه مغلوبه نشدن در جنگ روایتِ نهضت، رفتن سراغ متن بیانات و عملکردهای امام و امتی است که جنگ اول را رقم زدند. اگر در تفسیر قیام به امامِ قیام و پس از آن به رهبر جنگِ روایت رجوع نکنیم، اگر متن گفتارها و کردارهای امت مبارز را به دقت واکاوی نکنیم، ممکن است به جایی برسیم که بیتفاوتهای جنگِ دیروز بشوند نوحهخوان و گریهکن آن و به این واسطه ما را از #جنگ_امروز غافل کنند.
🎬 @Mostazafin_TV
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ اسلام علیه اسلام
◀️ زیر پرچم امیرالمؤمنین دشمن و دوست آنچنان واضح نبودند. دشمن همان حرفهایی را میزد كه دوست میزند؛ همان نماز جماعت را كه در اردوگاه امیرالمؤمنین میخواندند، در اردوگاه طرف مقابل هم (در جنگ جمل و صفین و نهروان) میخواندند.
🔺مجموعه #پیغام_خون قسمت نهم
🌐 ویدیو با کیفیت بالا را از اینجا ببینید.
🎬 @Mostazafin_TV