تنها قدرتی که اگر انسان به او تکیه کند هیچ نگرانی نخواهد داشت، خداست.
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
تنها قدرتی که اگر انسان به او تکیه کند هیچ نگرانی نخواهد داشت، خداست. @motahari_ir
نوشتهاند كه در يكى از جنگها رسول اكرم از لشكر كناره گرفت و در روى تپهاى در حدود اردوگاه خودش استراحت كرد و به خواب رفت. اتفاقاً يكى از افراد شجاع دشمن در حالى كه مسلح بود و گردش مىكرد نگاهش به رسول اللَّه افتاد و او را شناخت. بسيار خوشحال شد از اينكه او را تنها يافته و الآن او را خواهد كشت.
در حالى كه رسول اللَّه خوابيده بود وى بالاى سرش ايستاد و فرياد كشيد:
محمّد تو هستى؟ حضرت نگاهى كرد و فرمود: آرى من هستم. گفت: چه كسى مىتواند تو را از دست من نجات دهد؟ رسول اللَّه بدون درنگ فرمود: خدا.
آن مرد كه چنين انتظارى نداشت گفت الآن به تو نشان خواهم داد، و يك قدم عقب رفت تا ضربت خود را قوىتر بزند. ناگهان پايش به سنگى اصابت نمود و محكم به زمين خورد. حضرت به سرعت از جاى برخاست و بالاى سرش ايستاد و فرمود: چه كسى تو را از دست من مىتواند نجات بدهد؟ اينجا بود كه آن مرد از روى فطانت پاسخ داد: كرم تو، و رسول اللَّه او را عفو فرمود.
استاد شهید مطهری، آشنایی با قرآن، ج 2 ص 46
@motahari_ir
فلسفه انفاق تنها پر شدن خلأهای اجتماعی نیست، رابطهای با ساخته شدن دارد!
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
فلسفه انفاق تنها پر شدن خلأهای اجتماعی نیست، رابطهای با ساخته شدن دارد! @motahari_ir
اینکه انسان چیزی داشته باشد و از خود جدا کند و مظهر رحمانیت پروردگار بشود، نقش بزرگی در ساختن انسان دارد... با دیگران یکی شدن و دل به جای دل آن ها نهادن، خود هدف است و هدفی اساسی و قابل اهمیت.
نباید از یک جنبه انفاق را ملاحظه کرد و گفت فلسفه اش تنها سیر کردن شکم گرسنگان است و لذا می شود آن را از راه دیگر انجام داد. بلکه فلسفه انفاق انسان سازی است زیرا انسان ها در سایه گذشتها، بخششها و ایثارها روحشان روح انسانی می گردد.
روی این حساب کسی نمی تواند بگوید من شخص قانعی هستم و به بادامی می سازم و نمی خواهم چیزی داشته باشم لذا شخص کاملی هستم. خیر شخصی که می تواند داشته باشد بایستی به دست آورد و با دهش مال، خود را تکمیل کند. نداشتن و ندادن کمال نیست، به دست آوردن و از خود جدا ساختن عامل سازندگی انسان است.
استاد شهید مطهری، آشنایی با قرآن، ج 2 ص 68
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
چهوقت نباید با کسی که اهل گناه است قطع رابطه کرد؟ @motahari_ir
مواردى هست كه فرزند شما، دوست شما، جوانى، مبتلا به عادت زشتى شده است و رابطه او با شما روى عادتى است كه از گذشته داشته است. چه بسا از اينكه شما با او قطع رابطه كنيد استقبال مىكند تا او هم با شما قطع رابطه كند و آزادتر دنبال منكرات و كارهاى زشت برود.
در اينجا قطع رابطه شما با او نه تنها اثر تنبيهى ندارد بلكه اثر تشويقى نيز دارد، يعنى او را بيشتر در كار خود آزاد مىگذاريد و عملًا به آن كار تشويق مىكنيد. در چنين مواردى اين كار درست نيست. پس اينكه علما مىگويند يكى از درجات امر به معروف و نهى از منكر اعراض و هجر است، در موردى است كه كار شما اثر بگذارد و اثر آن هم تنبيه طرف باشد.
استاد شهید مطهری، حماسه حسینی، ج 1 ص 231
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓پرسشی درباره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها:
چرا انسانی معصوم با چنان مقام قدسی برای بازپسگیری فدک اقدام کرد؟
⚫️ شهادت پارهٔ تن رسول خدا(ص)، امّ الائمه(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س) تسلیت باد!
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
بنیاد شهید مطهری
شرط رساندن یک پیام الهی این است که وسیله مشروع باشد. @motahari_ir
🔷 اولين شرط رساندن يك پيام الهى اين است كه از هرگونه وسيلهاى نمىتوان استفاده كرد؛ يعنى براى اينكه پيام الهى رسانده بشود و براى اينكه هدف مقدس است، نبايد انسان اينجور خيال كند كه از هر وسيله كه شد براى رسيدن به اين هدف بايد استفاده كنيم، مىخواهد اين وسيله مشروع باشد و يا نامشروع.
❗️ مىگويند: «الْغاياتُ تُبَرِّرُ الْمَبادى» يعنى نتيجهها مقدمات را تجويز مىكنند؛ همين قدر كه هدف هدف درستى بود، ديگر به مقدمه نگاه نكن. چنين اصلى مطرود است. ما اگر بخواهيم براى يك هدف مقدس قدم برداريم، از يك وسيله مقدس و حداقل از يك وسيله مشروع مىتوانيم استفاده كنيم. اگر وسيله نامشروع بود، نبايد به طرف آن برويم.
📚 استاد شهید مطهری، حماسه حسینی، ج۱ ص ۳۱۳
🔻 «کانال رسمی بنیاد شهید مطهری»
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‼️دو هشدار مهم شهید مطهری دو ماه بعد از پیروزی انقلاب و یک ماه قبل از شهادت: انقلاب ما شکست خواهد خورد اگر ...
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
✅ میزان مراقبت و حساسیت امیرالمؤمنین(ع) نسبت به بیتالمال
🔸به على(ع) خبر دادند كه ابن عباس، پسر عموى بزرگ تو، دانشمند و عالم تو، سياستمدار و مورد اعتماد تو در بيتالمال تصرفى كرده است، از آن تصرفاتى كه امروز اصلا كسى آنها را به حساب نمىآورد. على(ع) نامهاى به او نوشته كه اين نامه در نهجالبلاغه هست:
🔹پسر عباس! من از تو انتظار نداشتم؛ به خدا قسم اگر چنين و چنان بشود و اگر چنين بكنى، با آن شمشيرى كه به هر كس زدم يكسره به جهنم رفت و حساب و كتابى ندارد، تو را آدم خواهم كرد.
🔸بعد مىگويد: پسر عباس! به خداى عالم قسم اگر حسن و حسين هم چنين كارى بكنند، با همين شمشير مىزنمشان، و مىزد. اين مقدار حساسيت در مقابل اجراى قانون الهى!
📘استاد مطهری، آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۳۱
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 جوش و خروش شهید مطهری برای حفظ جان امام(ره) در 12 بهمن 57
آغاز دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی مبارک🌺
#کلیپ
🔻کانال بنیاد شهید مطهری👇
@motahari_ir
❓چرا روحانيت شيعه توانسته در طول تاريخ منشأ حركتها و انقلابهاى بزرگ بشود ولى روحانيتهاى ديگر حتى روحانيت اسلامى تسنن نتوانسته است؟
اين، دو ريشه دارد:
1⃣ يكى اين كه فرهنگ اين روحانيت فرهنگ شيعى است. خود فرهنگ شيعى يك فرهنگ زنده حركتزا و انقلابخيز است، فرهنگى است كه از روش على، از افكار و انديشه على و از نهج البلاغه على تغذيه مىشود، ديگران كه چنين چيزى ندارند. فرهنگى است كه در تاريخ خودش عاشورا دارد، ديگران كه عاشورا ندارند. فرهنگى است كه صحيفه سجاديه دارد، ديگران صحيفه سجاديه ندارند.
فرهنگى است كه دوره امامت 250 ساله و دوره عصمت 273 ساله دارد، ديگران چنين دورهاى ندارند.
2⃣ دوم اين كه روحانيت شيعه كه به دست ائمه شيعه پايهگذارى شده است، از اول، اساسش بر تضاد با قدرتهاى حاكمه بوده است. حامد الگار در كتاب نقش روحانيت پيشرو در نهضت مشروطيت مىگويد: «اساس روحانيت بر انكار حقانيت پادشاهان است.» روحانيت شيعه هميشه از نظر معنوى متكى به خدا بوده و از نظر روابط اجتماعى متكى به مردم.
📚 استاد شهید مطهری، آینده انقلاب اسلامی، ص 195
🔻كانال بنیاد شهید مطهری🔻
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇮🇷 نهضت اسلامی ایران امتداد نهضت نبوی در صدر اسلام
🔻كانال بنیاد شهید مطهری🔻
@motahari_ir
❗️ خطر استعمارهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی
👈 استعمار فرهنگى از استعمار سياسى و اقتصادى خطرناكتر است و اصلا امكان ندارد كه استعمار اقتصادى باشد بدون استعمار سياسى و استعمار فرهنگى؛ پايه استعمار سياسى و استعمار اقتصادى استعمار فرهنگى است.
👈 استعمار اقتصادى چه میكند؟ میخواهد منابع يك كشور را ببرد و مردم اين كشور را به صورت كارگرها و مصرف كنندههاى خودش دربياورد.
👈 استعمار سياسى چه میكند؟ كوشش مىكند حكومت را به دست افرادى بدهد كه عامل او و مجرى منويّات او باشند؛ به ظاهر مستقل باشند و حتى در مقابل آنها غرّش هم بكنند، غرّه هم بكشند اما در باطن، همه دستورها را از آن جا بگيرند.
👈 مگر ممكن است ملتى را استعمار اقتصادى و استعمار سياسى بكنند بدون آن كه استعمار فكرى بكنند، يعنى بدون آن كه فكرش را هم طورى بسازند كه با استعمار سياسى و اقتصادى جور دربيايد و شخصيت فكرى او را از او بگيرند، او را به آنچه مال خودش است بدبين كنند و به آن فكرى كه از ناحيه استعمارگر آمده خوشبين كنند، يعنى در مردم حالت تجدد زدگى ايجاد كنند.
👈 به آداب خودشان بدبين باشند، آداب آنها را بهتر بدانند؛ به رسوم خودشان بدبين باشند، رسوم آنها را از رسوم خودشان بهتر بدانند؛ به ادبيات خودشان بدبين باشند، ادبيات آنها را از ادبيات خودشان بهتر بدانند؛ به فلسفه خودشان بدبين باشند، فلسفه آنها را از فلسفه خودشان بهتر بدانند؛ به دين و آيين خودشان بدبين باشند، دين و آيين آنها را بهتر بدانند؛ به كتابهاى خودشان بدبين باشند، كتابهاى آنها را از كتابهاى خودشان بهتر بدانند. هر چه كه از ناحيه آنهاست آن را خوب بدانند، هر چه از ناحيه خودشان است آن را بد بدانند.
📘 استاد شهید مطهری، «آینده انقلاب اسلامی ایران»، ص162 و 163
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️سالروز شهادت پاره تن پیامبر (ص)، ام الائمه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
@motahari_ir
🔴 چه میخوریم؟!
🔹انسان با هر عملى از اعمال خودش به نوعى روحا" تغذيه مىكند. وقتى كه انسان دارد غيبت مىكند خيال مىكند كه فقط دارد حرف مىزند و به مخاطب تحويل مىدهد؛ حساب آن را نمىكند كه بيش از مقدارى كه ديگرى تحويل مىگيرد خودش تحويل مىگيرد!
🔸انسان از عمل خودش واقعا به نوعى تغذيه مىكند؛ يعنى «حرف زدن» براى انسان نوعى چيز خوردن است، «گوش كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «نگاه كردن» نوع ديگر چيز خوردن است، «فكر كردن» نوع ديگر چيز خوردن است.
🔸اين كه فرمود: غيبت خورش سگهاى جهنم است يعنى شخص غيبتكننده همين الآن كه اينجا هست به صورت يك سگ جهنمى درآمده است و دارد از اين مردار مىخورد.
📝 استاد مطهری، آشنایی با قرآن، ج۱۳، ص۵۴ (با تلخیص)
#گزیده_کتاب
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
@motahari_ir
📣 اطلاعیه
❗️قابل توجه مدرسان آثار شهید مطهری
🔸«بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری» در حال تکمیل بانک جامع مدرسان آثار استاد برای بهرهگیری از آنان در برنامههای وسیع آموزشی بنیاد است.
🔻لطفا در صورت تمایل و واجد بودن تواناییهای لازم برای تدریس آثار استاد، با مراجعه به لینک زیر، فرم مربوطه را حداکثر تا تاریخ ۱۱ اسفندماه ۱۳۹۷ تکمیل فرمایید.
motahari.ir/1
🔻شناسه تماس در شبکههای اجتماعی:
@bonyad_motahari