eitaa logo
مطالعات آمریکا
1.3هزار دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
216 ویدیو
4 فایل
آشنایی با تاریخ،سیاست،اقتصاد،ایدئولوژی،مسائل اجتماعی،فرهنگی و رصد مهم ترین اخبارروز ایالات متحده آمریکا در کانال تخصصی مطالعات آمریکا ارتباط با ادمین👈 @alisalehiabar رونوشت از مطالب فقط با ذکر منبع مجاز میباشد....
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰در حوالی سال ۱۸۵۳ میلادی یک تاجر مشهور پارچه در نیویورک به نام لوی اشتراوس برای تجارت رهسپار غرب آمریکا در سانفراسیسکو( ایالت کالیفرنیا) میشود و حتی در آنجا شعبه ای برای فروش پارچه های وارداتی خود تاسیس میکند.
لوی در کالیفرنیا با خیاطی به نام جیکوب دیویس آشنا میشه. جیکوب در یک دیدار با لوی از ایده بزرگ خود برای دوخت شلوار های محکم و مقاوم ویژه گاوچران ها و معدنچی ها(که نیاز مبرم به شلوار محکم و ضخیم برای دیرپاره شدن داشتن) با استفاده از پارچه سرژ فرانسوی صحبت میکنه و به لوی پیشنهاد شراکت میده زیرا برای تاسیس یک کارگاه دوخت مخصوص این شلوارها نیاز به پول هنگفتی داشت.
لوی اشتراوس پیشنهاد جیکوب رو قبول میکنه و آنها در سال ۱۸۷۳ طی شراکتی دست به تاسیس یک کارگاه تولید شلوار جین و سپس شرکتی به نام لویز(Levis) میزنند.
جیکوب دیویس بعداز دوخت برای زیبا شدن و نمود این شلوارها با استفاده از گیاه بومی آمریکا به نام ایندیگو یا نیل که رنگ آبی نیلی پس میداد، شلوارها را با این رنگ وارد بازار کرد که مورد استقبال گسترده گاوچران ها و معدنچی ها و سپس ملوانان و دیگر مردان قرار گرفت.
لوی اشتراوس همچنین در سال ۱۹۰۵ کت جین را نیز وارد بازار کرد که به این کت ها بلوز گفته میشد و در تبلیغات به آنها روپوش های کار به دردبخور می گفتند. ازسال ۱۹۳۸ کلمه جاکت(jacket) هم در مورد این بلوزها به کار رفت. از دهه ۱۹۵۰ بواسطه ی پوشیدن این کت ها توسط مریلین مونرو بازیگر مشهور، بلوز دربین زنان نیز متداول شد.
شلوار جین چنان در بازارآمریکا پرفروش شد و رونق گرفت که در قرن بیستم ضمن صادرات گسترده آن به نماد آمریکا نیز تبدیل شد. در طول جنگ جهانی دوم،نیروی دریایی و گارد ساحلی آمریکا این نوع شلوارها را به عنوان یونیفرم رسمی شان انتخاب کردند.این سربازان باعث شدندشلوار جین در دیگر نقاط جهان نیز باب شود.
👈جیمز دین، هنرپیشه‌ای که شلوار جین را تبدیل به نماد جوانان آمریکایی در دهه 60 نمود!
باظهور شلوارهای جین طراحان معروف در دهه ۱۹۸۰ مخصوصا شرکت لی(Lee) که به همین نام نیز معروف شد، شلوار جین وارد جریان غالب آمریکا شد. طبق بررسی شرکت بازرگانی کتان آمریکا در سال ۲۰۱۳، ۹۶ درصد مصرف کنندگان آمریکایی در کمد لباس هایشان شلوار جین دارند. امروزه آمریکایی ها سالانه ۱۴ میلیارد دلار صرف خرید شلوار جین میکنند.
شلوار جین برای اولین بار در سال ۱۸۷۳ با قیمت ۱/۵ دلار وارد بازار شد. امروزه قیمت یک شلوار جین در بازار آمریکا حدود ۴۰ تا ۶۰ دلار قیمت دارد.
🇺🇸پایان🇺🇸
🔰اگر تازه کانال رو باز کردی میتونی قصه شلوار جین این نماد فرهنگی آمریکا رو از اینجا شروع به خوندن کنی: 👇👇👇👇👇👇👇👇 https://eitaa.com/motaleatUSA/278
🔰 نخستین گام چین در جهت حذف پترودلار ( اعلان جنگ اقتصادی عمومی به آمریکا) 🔶️چین اولین معامله تجاری نفتی را با یوآن به جای دلار آمریکا انجام داد. 🔶️بورس نفت و گاز شانگهای در بیانیه‌ای اعلام کرد که دو شرکت شرکت ملی نفت فلات قاره چین (کنوک - CNOOC) و توتال انرژی فرانسه (Total Energies) از طریق این بورس، اولین معاملات چین در زمینه گاز طبیعی مایع را که به یوان تسویه شده است، انجام دادند. 🔶️این معامله شامل حدود ۶۵ هزار تُن گاز طبیعی مایع است که قبل از تسویه معامله با شرکت چینی با ارز «یوآن» توسط «توتال انرژی» از امارات وارد شده است./ايرنا ◼به کانال مطالعات آمریکا بپیوندید: https://eitaa.com/motaleatUSA
مطالعات آمریکا
🔰 نخستین گام چین در جهت حذف پترودلار ( اعلان جنگ اقتصادی عمومی به آمریکا) 🔶️چین اولین معامله تجاری
سلام دوستان پیرو این خبر بالایی☝ از پترودلار یا نفت دلار که اساس قدرت اقتصادی و کنشگری بین المللی آمریکا در جهان از ۱۹۷۱ تا کنون هست چه میدانید؟ پترودلار=خط قرمز آمریکا🇺🇸 فرداشب منتظرم باشید میام براتون میگم...... ◼به کانال مطالعات آمریکا بپیوندید: https://eitaa.com/motaleatUSA
مطالعات آمریکا
سلام دوستان پیرو این خبر بالایی☝ از پترودلار یا نفت دلار که اساس قدرت اقتصادی و کنشگری بین المللی
باسلام و احترام دوستان آماده باشید تا قصه ی پترو دلار رو خیلی ساده براتون توضیح بدم🌹
اول از همه لازمه براتون یه مقدمه از چگونگی آقایی و سروری پول آمریکا یعنی دلار درجهان و به عنوان ارز هژمون(برتر) بین المللی توضیح بدم... در آستانه ی به پایان رسیدن جنگ جهانی دوم و ظاهر شدن پیروزی نهایی متفقین، ایالات متحده آمریکا به عنوان تنها پیروز واقعی این جنگ که برخلاف دیگر متحدانش هیچ آسیبی در جنگ ندیده بود و دوسوم طلای جهان را در اختیار داشت و همچنین بیش از ۷۰ میلیارد دلار به متحدانش وام داده بود و آنهارا بخود بدهکار کرده بود، موفق گردید در ژوییه ۱۹۴۴ طی کنفرانس برتون وودز که با حضور سران کشورهای متفقین در آمریکا برگزار شد پول خود یعنی دلار را ارز هژمون و مبنای مبادلات در جهان قرار دهد به طوری که دلار با پشتوانه طلا مبنا و اساس کلیه ی مبادلات بین المللی گردد! در این کنفرانس هر اونس طلا معادل ۳۲ دلار آمریکا تثبیت شده و تصویب گردید.
مطالعات آمریکا
اول از همه لازمه براتون یه مقدمه از چگونگی آقایی و سروری پول آمریکا یعنی دلار درجهان و به عنوان ارز
البته خیلی از کشورهای دنیا نسبت به مصوبات این کنفرانس و آقایی دلار اعتراض داشتند مثل شوروی چون میدانستند نتیجه آن سروری اقتصادی آمریکا برجهان است ولی چاره ای جز قبول آن نداشتند چون هم به آمریکا بدهکار بودند و هم کشورشان نابود شده بود و نیازمند به وام و کمک های مختلف ایالات متحده بودند!
خلاصه آقا شدن دلار طی این کنفرانس آغاز سلطه اقتصادی و سیاسی آمریکا در جهان شد و خیلی راحت با چاپ کاغذی به نام دلار ،منابع کشورها را خریداری میکرد! گذشت و گذشت تا اینکه آمریکا بخاطر بحران های مختلف مالی و همچنین جنگ های نیابتی زیادی مثل ویتنام که درگیرش شد به شدت اقتصادش تضعیف گردید به طوری که برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادش ۱۳ برابر پشتوانه طلای خود دلار چاپ کرد و ریخت توی دنیا !!!
اوایل دهه ۱۹۷۰ بود که با چاپ وسیع بدون پشتوانه دلار توسط آمریکا، ارزش جهانی دلار بسیار کاهش یافت و مخصوصا سران اروپا از این قصه باخبرشدند و فهمیدند آمریکا طی یک دزدی و کلاهبرداری برخلاف مصوبات کنفرانس برتون وودز فراتر از ذخایر طلای خود دلار چاپ کرده و در دنیا خرج نموده است!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اتحادیه اروپا طی اقدامی تلاش کرد از این فرصت استفاده کرده تا هژمونی دلار را بشکند و یورو را جایگزین آن کند.... آمریکایی ها که در آستانه ی فروپاشی بودند دست به کار شده و تصمیم گرفتند با قدرت و نفوذ ویژه ای که در دو کشور ایران و عربستان دارند، نفت خلیج فارس این منبع ارزشمند را پشتوانه ی دلار خود کنند تا هژمونی دلار درجهان ادامه پیدا کند. بدین صورت نیکسون رئیس جمهور وقت ایالات متحده، نمایندگان خود را به دو کشور ایران و عربستان فرستاد که طی توافقانی که با این دو کشور دست نشانده ی نفت فروش انجام گردید قرار شد این کشورها نفت خود را فقط با دلار بفروشند ولاغیر... اینجا بود که آمریکا با این سیاست، دلار خود را به نفت جهان چسباند و نفت را پشتوانه ی دلار خود معرفی نمود واعلام کرد زین پس هیچ قطره ی نفتی در دنیا مبادله نمیشود مگر بر پایه دلار آمریکا ! سال ۱۹۷۳ رسما پترودلار یا نفت دلار متولدشد. لازم به ذکر است که قبل از پترودلار ،نفت غیراز دلار با طلا یا پولهای دیگر هم مبادله میگشت.
ملک فیصل باعث و بانی اصلی تولد پترودلار تولد و تضمین پترودلار درازای تامین امنیت عربستان و تبدیل شدن نام عربستان به عربستان سعودی و قول حمایت همه جانبه ابدی آمریکا از این خاندان !
حتی آمریکایی ها با تحریک کردن اسرائیل و با دست های پشت پرده، جنگ ۱۹۷۳ اعراب و اسرائیل را راه انداختند. جنگی که چون طرف های اصلی آن کشورهای عربی نفت خیز بودند موجب شدن قیمت نفت یهو ۴ برابر شود و از آنجایی که پشتوانه ی دلار نفت بود ، این اتفاق موجب افزایش ارزش دلار و افزایش درخواست دلار در دنیا برای خرید نفت گردید. همچنین کشورهای عربی درگیر این جنگ مثل مصر و سوریه بخاطر حمایت اروپایی ها از اسرائیل ، اروپا را تحریم نفتی کردند. اروپایی ها نیز برای خرید نفت دست به دامن ایران و عربستان شدند و آنها نیز اعلام کردند نفت را فقط با دلار میفروشند ولاغیر😉 اینجا بود که اروپا که میخواست دلار را بزاره کنار، مجبور شد برای خرید نفت و جلوگیری از خاموش شدن شهرهاش، دست به واردات دلار از آمریکا برای خرید نفت موردنیازش بزند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آمریکا با پترودلار سلطه و هژمونی اقتصادی خود را از ۱۹۷۳ دوباره احیا کرد و تاکنون پیش میرود.... در این دوران کشورهای مختلفی سعی کردند که پترودلار را زیرپا گذاشته و از بین ببرند مثل صدام حسین و معمرقذافی ولی توسط آمریکا نابود شدند چون پترودلار حکم ناموس و خط قرمز آمریکا را دارد و هرکس به آن حمله کند مطمئنا معنایی جز اعلان حمله به آمریکا ندارد! حال چین به عنوان یک نو ابرقدرت اقتصادی اخیرا اولین گام خود برای حذف پترودلار رو برداشت. آیا موفق خواهدشد؟ به زودی مشخص خواهدشد....
اگر کانال رو تازه باز کردی ، موضوع مهم و جذاب پترودلار رو از اینجا شروع به خوندن کن: 👇👇👇👇👇👇👇 https://eitaa.com/motaleatUSA/293