با سلام و احترام
🌹روز پنج شنبه شما بزرگواران به خیر و شادی🌹
❗️تازه ترین نکات درمورد جشنواره خوارزمی 👇
501_68394422820623.pdf
309.5K
اینفوگرافی های حکایت نگاری
💫 به نام خدا💫
📣 اطلاعیه شماره ۱۰
🍃 جشنواره ملی نوجوان خوارزمی🍃
📌 یادآوری آخرین مهلت ثبتنام
🍃قابل توجه مخاطبین جشنواره
🔷 به اطلاع دانشآموزان عزیز و اولیا گرامی می رساند؛ مهلت ثبتنام در یازدهمین جشنواره نوجوان خوارزمی در روز سهشنبه 30 بهمن ماه پایان یافته و دسترسی دانش آموزان برای ثبتنام غیرفعال می شود.
🔹 به منظور تراکم و افزایش بار ثبتنام در روزهای آخر، ضروری است؛ قبل از فرارسیدن پایان مهلت ثبت نام اقدام نمایید.
🔴 برای ثبتنام در جشنواره نوجوان خوارزمی میتوانید از فیلمهای راهنمای زیر استفاده کنید:
1⃣ راهنمای ورود به سامانه
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5atczan4y3
2⃣ راهنمای ثبت محور
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5atjj316g8
3⃣ راهنمای ثبت همگروهی
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5atvnb15kf
4⃣ راهنمای ثبت اثر
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5au1lyc7kq
6⃣ راهنمای ویرایش زیر محور و ثبت هم گروهی و معلم راهنما توسط مدیر مدرسه متوسطه اول
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5b5h42unl
7⃣ راهنمای ثبت اثر و حذف گروه توسط مدیر مدرسه متوسطه اول
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5b5ql3xlz
8⃣ تایید، رد یا ویرایش درخواست همگروهی توسط مدیر مدرسه متوسطه اول
https://kandoo.medu.ir/v/NUm5j5fci8vq
💫دبیرخانه جشنواره نوجوان خوارزمی 💫
🎋سپاس از همراهی شما🎋
✨دبیرخانه جشنواره نوجوان خوارزمی✨
⚠ آخرین و جدیدترین اخبار جشنواره نوجوان خوارزمی از طریق کانال جشنواره به آدرس زیر اطلاع رسانی می شود:
@nojavan_kharazmi
همکاران گرامی درود وخداقوت لطفا اینفوگرافی یا پرده نگار و.. ومحتوای ساخته شده توسط خود یا دبیران و دانش آموزان را در گروه ارسال نمایید🙏
ناظران وسرگروه های محترم .با سلام وخداقوت
طبق فرمایش خانم دکتر صباغها نتایج ثبت نام دانش آموزان در جشنواره خوارزمی اصلا قابل قبول نیست .از ۲۹۰ هزار دانش آموز
فقط،۲۲۱۲۲دانش آموزشرکت کرده اند .سال قبل ۱۴۲۰۰۰هزار ثبت نام داشته اند
لطفا از رابطان مدارس علت را جویا شوید.
از مدارس حتما بازدید داشته باشید.
گزارش فعالیت خودرا ارسال فرمایید.
گزارش جلسات تبیین و تشریح جشنواره برای دبیران را ارسال کنید.
قدردان زحمات شما هستیم
بسم الله النور
هو النور
الله النور
الله نور النور
الله فوق کل النور
به نام درون پرور برون آرای
"بیانیه"
با درود و تحیات الهی، و خدا سایبان آرامش است، من نگران این آمار نیستم، چون به نور و بامدادان دگر به ایمانم ... در طی ده سالی که بر این جشنواره گذشت و ما برای پرسیدن نام گلی ناشناس چه خطرها که نکردیم و برای این که ایران گوهری تابان شود ... چه خون دل ها که نخوردیم .... به ترقیم دل، به تقریر می آییم آنچه بر ما به هجوم واژگان سرمی رسد ...
گوهرمند گرامیان سرزمین ادب پارسی در طی ده دوره ی گذشته، چه در تهران و چه در ۳۱ استان دیگر ایران همواره بیشترین نام نویسی را در این ساحه داشته ایم، که ادبیات متعلق به فردیت یا منطقه یا استان خاصی نیست که مدنیت ایران زمین است، گذشته و تمدن ایران را آواز می دهد ... آوایی رو به ندا و منادایش همگانمان ... فرزندان ایران زمین، ادیب دبیران سراسر کشور را ...
با ایمان به نگاه و جوهره ی اصل و تن شما، ادبیات شناسان به ایمانیم بر امسال و درخشش بیش از ۱۲ محور دیگر در مرحله ی نام نویسی را ...
که می دانیم و آگاهیم که حضور حضورمند فراگیرانمان نه به اجبار است و نه نام نویسی نیروهای فنی مدارس به جهت بالا بردن آمار اعلامی که به عشق است و نفس حق شما ارزمند دبیران سراسر کشور که نفوذ کلامتان و فرمانروایی بر دلهایی که در کلاس های درس به هجی واج به واج محبت دارید، بیشمار دانش آموزان پایه های هفتم تا نهم را به سوی ثبت نام در این محور روانه می دارد ...
درسی که الفبایش عین و شین و قاف باشد، بیشترین اقبال را به همراه خواهد داشت و به تعاقب حال دل شما را رو به نیک فرجامی ... که من با عنوان دبیر ساحه ی زبان و ادبیات پارسی نظام وفای دورانی بوده و هستم که نیماهای ادبیات، به حیاط خلوت سپرده های اندیشوی را کشف و هادی بر نمود و بروز می نمایم ....
ما هستیم و احساس هستی می کنیم
بیاییم همه شویم تا همگان را به سوی همگی سوق دهیم
که همگیمان، همان گوهر تابناک تاریخ ادبیات ماست بر این بوم و بر ایران نژاده و آریایی ...
در این مسیر برایتان خیر آرزو می دارم که فیض روح القدس وجودتان آن قدر مسیحایی هست که فرزندان ادیب را بدین صحن و سرا که گوهر و تجربت درونی خودشان است هدایت فرمایید....
سال ها دل طلب جام جم از ما می کرد
وآنچه خود داشت ...
با سپاس فراوان: اسد، ناظر کشوری زبان و ادبیات پارسی
بسم الله النور
جشنوارۀ نوجوان خوارزمی در رشتۀ زبان و ادبیات پارسی در چهار بخش به شرح زیر برگزار می شود.
بخش نخست: تصویرخوانی (بین7- 13سطر)
1) ابتدا دانش آموز عنوانی کوتاه، به شکل ترکیبی مناسب با تصویر، متفاوت، نو، ادبی، بی تکرار و زیبا برای تصویر انتخاب می کند.
2) توجه به جزئیات: در این مرحله دانش آموز هر آنچه را که از برونه ی تصویر مشاهده می کند و هرآنچه را که از درونه ی تصویر (پس زمینۀ تصویر) می بیند و مخیل می کند، در قالب یک یا دو بند به صورت انشایی و کاملاً آزاد، خردورزانه،:خلاقانه و با؛توجه به ارتباط عناصر و پیکرۀ تصویر؛ بدون توجه به ساختار کتاب (مقدمه، بدنه و نتیجه) می نویسد. (بین 10_8 سطر)
3) پیام تصویر: در این مرحله دانش آموز پیام و یا پیام هایی را که از تصویر برداشت می کند در یک بند( بین 5_3 سطر ) می نویسد.
پیام تصویر: المانی است که از تصویر بر زندگی و اجتماع جاری، ساری و عملی می گردد، که دانش آموز آن را به زبان حال خویش می نویسد و نیازی به نگاشت ادبی اش نیست.
بخش دوم: نگارش (در مجموع بین 25_15 سطر)
1) ابتدا دانش آموز از تصویر ارائه شده، یک «موضوع کلی» انتخاب می کند: موضوع می تواند یک جمله باشد، می تواند یک جمله ی بی فعل باشد، می تواند تعدادی از کلیدواژه های خوشه های متن باشد؛ می تواند از دل پیام ها استخراج شده باشد، می تواند بر مضامین اجتماعی، روز و .. تکیه نماید.
2) دانش آموز برای موضوع انتخابی خود، به روش بارش مغزی، با توجه به تصویر (برونه و درونۀ ی تصویر) معناسازی و خوشه سازی می کند.
3) نوشتن بند مقدمه: دانش آموز آن چه که قرار است در بند تنه بنویسد؛یعنی بخشی از خوشه سازی ها و معناسازی ها را در بند مقدمه، یک معرفی کلی می کند.
در واقع دانش آموز ، در این بخش، مقدمۀ متن خود را می نویسد، به بیانی دیگر نویسنده؛ بخش مقدمه را به معرفی موضوع و بیان ایدۀ اصلی خود از موضوع اختصاص می دهد. می توان گفت؛ نویسنده در بند مقدمه طرز تفکر و برداشت خود را از موضوع می نویسد.( بین 3_2 سطر)
4) نوشتن بند تنه/بدنه: بند تنه، بخش اصلی نوشته است.
در این بخش نیازی نیست که دانش آموز هر آنچه در تصویر می بیند؛ یعنی تمامی اجزا را بنویسد، زیرا مشاهدات خود را از تمام اجزا و عناصر در بخش تصویرخوانی (توجه به جزئیات) نوشته است.
آنچه ارزش دارد؛ این است که دانش آموز، آن سه یا چهار مورد را که از تصویر، معناسازی ایی کلی انجام داده است و در واقع بخش یا بخش هایی از تصویر، ریز موضوع های نوشته اش در بند های تنه قرار گرفته است؛ را در بند بدنه، به صورت جملۀ موضوع می نویسد و جملات موضوع را با شرح، تفسیر، توضیح، دلیل و تأیید و... تقویت ، پشتیبانی و حمایت می کند.
در واقع هریک از معناسازی های کلی، موضوع نوشتۀ فرد در بخش تنه خواهد بود.
به طور مثال اگر دانش آموزی یک موضوع کلی انتخابی از تصویر را، به قدر چهار واژه خوشه سازی و معناسازی کرده باشد، هریک از آن واژه ها؛ موضوع یک بند در بخش بدنه خواهد بود.(بین9- 13سطر)
5) بند نتیجه: آخرین بخش نوشتۀ دانش آموز، بند نتیجه است.
در این مرحله دانش آموز می بایست از نوشته اش جمع بندی ایی تأثیرگذار و تفکر برانگیز داشته باشد.
متن تولیدی فرد در پایان می بایست فرجامی خوش، تفکربرانگیز و تأثیرگذار باشد.(2- 4 سطر)
بخش سوم: خوانش
دانش آموز فقط بخش نگارش را اجرای خوانش داشته باشد و نیازی نیست که بخش اول نوشته (تصویرنویسی: انتخاب عنوان،توجه به جزئیات و پیام را) بخواند.
بخش چهارم: ارایه و دفاع: دانش آموز در این مرحله انشایی را که خلق کرده است با زبان خویش ارایه می نماید، و جهت تثبیت یافته های خویش از اثر خویش دفاع کرده به پرسش های داوران پاسخ می دهد.
شایان یاد است، در مرحله ی مدرسه ای و منطقه ای سه بخش اول عملیاتی می گردد و در مرحله ی استانی و کشوری هر چهار مرحله.
در مرحله ی استانی و کشوری، دانش آموز پس از خلق اثر؛ یکی از بندهای کلیدی بدنه را جهت خوانش آماده کرده و می خواند و پس از آن اثر خویش را ارایه و به دفاع از آن می پردازد.
با سپاس: اسد ناظر کشوری محور زبان و ادبیات پارسی