🔘 دو دوران #غیبت
🔸 در روايات ما به طور مکرر از #دو_غيبت آن حضرت سخن به ميان آمده و از سالها پيش از تولد امام مهدی(عج) بر اين موضوع تصريح شده است که حضرتش دو غيبت خواهند داشت که هر يک با ديگری متفاوت است.
در اينجا به چند روايت که در اين زمينه وارد شده است، اشاره میکنيم:
🔸 #ابو_بصير خطاب به امام صادق(ع) عرض میکند: «ابوجعفر [حضرت باقر](ع) میفرمود که برای قائم آل محمد(ص)، دو غيبت است که يکی از ديگری کوتاهتر است. [نظر شما در اين مورد چيست؟]»
امام در پاسخ ابوبصير میفرمايد: «آری ای ابوبصير! [چنانکه گفتی،] يکی از اين دو غيبت از ديگری طولانیتر خواهد بود».
🔸 امام صادق(ع) می فرمایند:
برای #صاحب اين #امر دو غيبت است که يکی از آنها چنان به درازا میکشد که بعضی میگويند: [آن حضرت] ديگر مرده است و بعضی ديگر میگويند: او به قتل رسيده است و بعضی هم میگويند: او ديگر رفته است....
🔸 #نعمانی در کتاب #الغیبة به تعريف غيبت #صغرا و غيبت #کبرا پرداخته است:
نخستين غيبت آن حضرت، غيبتی است که در آن، نمايندگانی از طرف امام به عنوان واسطه ميان مردم و آن حضرت منصوب شدهاند که در ميان مردم آشکارا به سر میبرند و به واسطه آنها مشکلات علمی مردم حل و پاسخ پرسشها و معضلهای آنها داده میشود. اين غيبت، غيبت کوتاهی است که مدت آن به سر آمده و زمان آن گذشته است.
🔸 غيبت دوم، غيبتی است که در آن، واسطهها و نمايندگانی [که ميان مردم و امام عصر وجود داشتند]، به دليل مصلحتی که خداوند اراده کرده است، برداشته شدهاند.
📚 برگرفته از کتاب #درسنامه_فرهنگ_مهدویت_و_انتظار, ج 1: #منم_مهدی_ع»؛ اثر #ابراهیم_شفیعی_سروستانی
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/darsnameh
#امام_زمان_شناسی
@mouood_org
🔘گرسنگی
⏳جابر بن عبدالله می گوید از امام باقر(ع) پرسیدم که معنای «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوع؛ و قطعا شما را با چیزی از قبیل #ترس و #گرسنگی می آزماییم» چیست؟
ایشان فرمودند: جابر یک معنای خاص دارد و یک معنای عام؛ معنای خاص گرسنگی در #کوفه است که خداوند آن را مخصوص دشمنان آل محمد قرار داده و به وسیله آن، آنها را هلاک می کند.
ولی معنای عام آن در #شام محقق می شود که احدی به مانند آن مبتلا نشده باشد و گرسنگی پیش از قیام #قائم (ع) است و خوف و هراس پس از قیام قائم(ع).
⏳از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمودند:
«ناچار پیش از قیام مهدی، #فتنه ای پیش می آید که مردم در آن از گرسنه می شوند و هراس شدیدی از کشتارها در دلشان می افتد و مبتلا به کاستی و کم شدن اموال و محصولات و جان هایشان می شوند. این مسئله در قرآن مطلبی روشن است:
⏳«حتما شما را به سختی ها همانند ترس و گرسنگی و نقصان اموال و نفوس و آفات زراعت بیازماییم و به صابران مژده و بشارت ده.۱»»
۱.سوره بقره، آیه ۱۵۵.
📚#شش_ماه_پایانی
📫 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/PAM
#نشانه_های_ظهور
@mouood_org
🔘 ظهور پروتستانتیزم
💠 فرهنگ جدید اروپایی، به دلیل قدرت و حاکمیّت دیانت، به یکباره نمی توانست ظهور کند، به این دلیل ابتدا به صورت نهضت اصلاح و تجدّد دینی ظاهر می شود و با این شعار که روحانیّت و کلیسا در دیانت مسیح چیز زایدی است و یا در دین باید اصلاح شود تا با اوضاع احوال روز سازگار باشد، مسیحیت را مطابق با منافع و امیال بورژوازی، تفسير کردند تا چیز دست و پاگیری نباشد و با جریان روز بخواند.
💠 آنچه اصالت یافته بود نفسانیّات بود و به هرحال کلیسا لااقل به طور رسمی در برابر آن می ایستاد. به قول مارکس برای بورژوا جز پول هیچ امر مقدّسی وجود ندارد، زیرا هر امر مقدّسی، حرمت و حریمی می یابد که تاختن بدان ممکن نیست. به همین دلیل برای بورژوا، مسیحیت کلیسا یک زندان بود و قرون وسطی یک سلول تنگ و تاریک که بدان فرصت جولان نمی دهد.
💠 حدّ و مرزها و امر و نهی های دینی برای اینها چندش آور بوده و اینان می خواستند به دیواره ها و بن بست های شرعی و دینی برخورد ننمایند و آزادانه به هر سوی برانند.
💠 این اعتقاد در رمان ها، آثار هنری اشعار و در فلسفه های رایج آن زمان و نیز در جریان ها و نهضت های اجتماعی سیاسی آن عهد بسیار و آشکار است. چنان که «فارسیلیو» ایتالیائی و «اوگام» و «جان وای کلیف» انگلیسی به تشويق اربابان زور و زر کردند.
💠 در نيمه دوم قرن ۱۳ میلادی «وای کلیف» اعلام کرد: «کلیسا و روحانیّت هیچ نقشی در رسیدن به فلاح و رستگاری ندارد و فرد میتواند به تنهایی انجیل بخواند و رستگار شود»
💠 همچنین شخصی بنام «جان هوس» عقاید وای كلیف را تشدید کرد و با تأسيس فرقه ای قریب چهل سال مركز اروپا را در آشوب و بلوا فرو برد. این تجدد دینی و جریان هایی که به رفورم و اصلاح دینی مشهور شده بعدها در مسيحيت شكل كامل و تامی می یابد و به پروتستانتيزم منجر می گردد.
💠 ایجاد فرقه های مختلف پروتستان به منزله جاده صاف کن هایی برای ظهور تفکّرات غیر دینی بود، تفسير و فهم دین به گونه ای تازه، مطابق با اميال و منافع بورژوازی.
📚 « #سیر_تفکر_جدید_در_ایران_و_جهان»
📬 خرید از یاران شاپ b2n.ir/74172
#مطالعات_فرهنگی
@mouood_org
🔘 بی مرگی: #لعن مقدّس
🔸 از جمله اموری که باعث نزدیکتر شدن به حضرت مهدی و اعمال و رفتار آن حضرت می شود، #لعنت_کردن #بنی_امیه و دشمنان اول تا آخر ائمه ی معصومین(ع) است.
🔸 صاحب #مکیال_المکارم، علاوه بر اینکه لعن بر بنی امیه را از وظایف منتظران دانسته است، تاکید کرده است که در اول صبح و آخر شب و پس از هر نماز در انجام این کار کوشا باشند.
🔸 امام باقر (ع) در این باره می فرمایند:
«هرگاه نماز واجبی را به پایان بردی، جز با لعنت کردن بنی امیه از جای خود حرکت مکن!»
🔸 این لعن می تواند به هر زبانی و به هر شیوه ای باشد، قسمت لعن #زیارت_عاشورا می تواند در این امر راهگشا باشد.
🔸 رسول خدا (ص) فرمود:
«ای علی! بنی امیه تو را لعنت خواهند کرد، فرشته ای به شمار لعنت آنان، هزار لعنت برایشان برمی گرداند، پس هرگاه قائم بپاخیزد چهل سال آنها را لعنت خواهد کرد.»
🔸 منظور از بیان این 40 سال که در حدیث آمده، آن است که حضرت مهدی (عج) به شیعیان خود امر می کنند که در همه ی بلاد و آبادی ها، در منابر و مجامع بنی امیه را لعن کنند. بنابراین پس از به حکومت رسیدن حضرت لعن بر بنی امیه شیوع می یابد همانگونه که در زمان تسلط بنی امیه سبّ و دشنام و لعن بر امیرالمومنین شایع شده بود. حضرت مهدی (عج) این لعن را کیفر دنیایی آنها قرار می دهد.
📚 برگرفته از « #انتظار_منتظر_و_تکلیف_منتظران»؛ به نقل از #مکیال_المکارم.
📬 خرید از یاران شاپ https://b2n.ir/Entezarmontazer
#وظایف_منتظران
@mouood_org
هدایت شده از معرفی آثار موسسه موعود
📷 #تصویر_کتاب
📚 #حریم_یار | #آل_یاسین
📲 @mouood_org
📲 @mouood_asaar
🌐 mouood.org
🌐 yaranshop.ir
هدایت شده از معرفی آثار موسسه موعود
💠 معرفی کتاب آل یاسین
🔸شئون مشترک ائمّه و رسول اکرم(ص)
🔹«سوره ی یس» و «زیارت آل یس» را همهی ما می شناسیم؛ امّا عمق و ژرفای این دو را کسی نمی داند؛ همان طور که بسیاری از ما از گستره و بلندای فضائل اهل بیت(ع) غافل و ناآگاهیم. همین ناآگاهی و غفلت سبب شد که اسماعیل شفیعی سروستانی، قلم به دست بگیرد و فضائل مشترک پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) را در پنج محور «سلام دادن بر آنها»، «صلوات خداوند و فرشتگان برآنها»، «طهارت آنان»، «حرام بودن صدقه بر آنان» و «واجب بودن مودّت ورزیدن به آنان» مورد موشکافی قرار دهد و هر کدام را جداگانه بررسی نماید.
🔹البته کتاب کوتاه امّا پرمغز «آل یس» به همینجا ختم نمی شود و نویسنده پس از بیان این موارد، که از سوی اهل سنّت نیز درباره ی اهل بیت(ع) پذیرفته شده است، به قطره ای از اقیانوس مناقب اهل بیت(ع) می پردازد و بزرگی آن را ترسیم می کند. آل یاسین، از آن دست کتابهایی است که به خاطر منسجم نوشته شدنش، ذهن را از پراکندگی و آشفتگی نجات می دهد و در نهایت مطالب بسیاری دستگیر خواننده می کند.
🛍 این کتاب در فروشگاه اینترنتی یارانشاپ و همچنین کتابخوانهای معتبر قابل تهیه است.
🌐 لینک در فروشگاه اینترنتی یارانشاپ:
🔸https://b2n.ir/142466
🌐 لینک محصولات موعود در کتابخوانهای:
🔹طاقچه:
🔸taaghche.ir/publisher/832/انتشارات-موعود
🔸taaghche.ir/publisher/835/انتشارات-هلال
🔹کتابراه:
🔸ketabrah.ir/publisher/موعود-عصر
🔹 فراکتاب:
🔸faraketab.ir/content/person/13973/موعود-عصرعج
🔹پاتوقکتاب:
🔸patogh.mobi/publisher/2639
📋 #معرفی_آثار
🖋️ #اسماعیل_شفیعی_سروستانی
📚 #حریم_یار | #آل_یاسین || 🔖 #انتشارات_موعود
📲 @mouood_org
📲 @mouood_asaar
🌐 mouood.org
🌐 yaranshop.ir