❓چرا
اسـم ائــمه
علیهــم الســــلام
در قــرآن بیــــان نشــده؟
امامت مگر از اصول دین نیست؟
✅ پاسخ:
1️⃣ اصل امامت از اصول دین است، اما دانستن اسامی همه ائمه علیهمالسلام از اصول دین نیست.
اصل امامت از مسلمات قرآن است که در آیه ابتلاء، اولی الامر، ولایت و... بیان شده است. همانند اصل نماز، زکات و... که اصل آن در قرآن آمده ولی خصوصیات آن توسط سنت نبوی بیان شده است.
2️⃣ بیان ائمه در قرآن به صورت کنایهای و با ذکر اوصاف است، بیان کنایهای فصیحتر و بلیغتر از بیان صریح است. قاعده مسلم در ادبیات عرب است که 👈 الکنایة ابلغ و اصرح من التصریح👉 خصوصا در مواردی که مصادیق خارجی اوصاف، بسیار واضح و روشن باشند.
👌 مثلا در زمان ما به جای گفتن «سید علی خامنهای» غالبا از القابی مثل «مقام معظم رهبری» استفاده می شود! مصادیق خارجی ائمه ۱۲ گانه 👈 خصوصا امیرالمومنین علیهالسلام به دلیل تصریحات متعدد رسول گرامی اسلام 👉 بسیار واضح و روشن بوده لذا خداوند در قرآن با بیان کنایهای و با ذکر اوصاف، ائمه را بیان و معرفی کرده است. این روش بیان برای روشن کردن شرافت و فضیلت بالای آنها نیز مناسبتر است.
3️⃣ بیان قرآنی و بیان نبوی و اطاعتالله و اطاعتالرسول در اتمام حجت نسبت به بندگان و وجوب تبعیت (معذریت و منجزیت) هیچ تفاوتی ندارند❗️ بیان نبوی مکمل و مبین و مفسر بیان قرآنی می باشد و در سعادت و شقاوت و هدایت و گمراهی ارزشی همسنگ و برابر دارند. صدها روایت صحیح السند و متواتر در بیانات رسول گرامی اسلام وجود دارد و حجت را بر همگان تمام کرده است.
4️⃣ بیان صریح و با ذکر اسامی هیچ تضمینی برای رفع اختلاف و هدایت همگی نیست❗️مگر اسم رسولالله در کتاب مقدس مسیحیان و یهودیان نیامده بود❓ آیا همگی هدایت یافتند❓آیا اختلاف پیدا نشد؟ آیا با معرفی طالوت برای بنی اسرائیل همگی وی را پذیرفتند⁉️
5️⃣ جلوگیری از نسل کشی ائمه علیهمالسلام: یکی از حکمت های ذکر کنایهای و با اوصاف است، با وجود دشمنانی که در کربلا حتی به طفل شش ماهه تشنه هم رحم نکردند😭 دشمنانی که با هدف کشتن امام زمان علیهالسلام، امام هادی و عسگری را به شدت کنترل و زندانی کردند.
6️⃣ جلوگیری از تحریف قرآن: به خاطر مطامع سیاسی🇺🇸 و اقتصادی👑 یکی از حکمت های بیان کنایه ای و با اوصاف مصادیق امامت می باشد.
مطالعه در تاریخ حدیث نگاری میان مخالفان و دشمنان نشان میدهد که آنها واضحترین و مسلمترین حقایق و فضائل اهل بیت علیهمالسلام را نیز انکار و تضعیف و تحریف نمودهاند❗️
❇️ برای مثال حدیث منزلت را تحریف کرده و به جای هارون، قارون😳 ذکر کردهاند، یا اینکه در صحیح بخاری واضحترین روایات متواتر همانند حدیث غدیر، طیر، ثقلین و... کتمان شده است😔
#نشر_خوبی_ها
#سخنرانی_تعاملی
📎#پاسخ_به_شبهات
بعضی تصاویر، در عین سادگی، مفهوم بزرگی دارند!
#ماه_رجب
#نشر_خوبی_ها
🔺تصویری دلنواز از خانه پدری تقدیم نگاه زیباتون
کهکشانها همه بر گرد #نجف سیارند
ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند
کل ذرات که در چرخ فلک دوّارند
به علی بن ابی طالب ارادت دارند
«روز پدر و مادر از شعار تا عمل📚»
به نام خالق مهربانی ها
🔸یاد خدا شبیه گلدان است:با وجود گلدان،مسلّما پای گل به میان خواهد آمد
ذکر خدا شبیه گلدان است
و شکر او شبیه گل
به دنبال ذکرِ ذاکر، شکر هم بروز و ظهور پیدا می کند،چرا که ذکر زمینه ساز شکر است.
بی شک یاد والدین در این مقوله شبیه گلدانی است که زمینه ساز شکر است،به همین خاطر خدا در قرآن می فرماید،نعمتی را که به شما داده ام یاد کنید،واذکروا نعمتی التي انعمت علیکم، در آیه دیگر می فرماید شکرگذار من و والدین باشید،ان شکرلی و لوالدیک
🔸روز پدر و مادر از شعار تا عمل:
نامگذاری یک روز به نام پدر يا مادر توسط متولیان امر لازم است،ولی کافی نیست،چرا که در قرآن همواره در کنار ایمان سخن از عمل آمده،خدا هر جا انسان ها را توصیه به احترام نموده
ابزار تکریم«عقل و وجدان و زبان و دست و پا»را هم در اختیار آنها قرار داده
«متولیان فرهنگی جامعه،بالاخص خانواده و حاکمان»زمانی در نامگذاری ها،خاصه تبلیغ احترام به والدین موفق خواهند شد،که عملاً پایبند به وظایف شرعی و قانونی خود باشند،یعنی ابزار احترام را برای فرزندان جامعه فراهم کنند!
🔸احترام به والدین یعنی احترام به آینده:
هر عملی«بد و خوب»در عالم یک عکس العملی دارد!اگر فرزندی والدینش را مورد بی مهری قرار دهد،به یقین در آینده با بی مهری فرزندانش مواجه خواهد شد!بسیارند والدینی که از بد رفتاری های فرزندانشان گله می کنند،در حالی که غافلند،از این که بسیاری از هتاکیهای فرزندان عکس العمل جسارت های گذشته خودشان نسبت به والدین شان می باشد!
🔸وظایف دولت مردان نسبت به فرزندان جامعه:
دولت مردان بر اساس قانون موظفند ابزار تکریم فرزندان جامعه را نسبت به والدین فراهم کنند.
از جمله نیازمندیهای آنها بعد از اتمام تحصیلات دانشگاه در سه موضوع «کار،ازدواج،مسکن»خلاصه می شود،اگر مقدمات موارد فوق توسط متولیان امر فراهم نشود،حضور فرزندان در کنار والدین با وجود فشارهای روحی و روانی خواسته و ناخواسته می تواند منجر به آزار و اذیت والدین شود!
«میلاد امیرالمؤمنین امام علی«ع»وروزپدربر همه دوست داران عدالت مبارک باد🌹»
#نشر_خوبی_ها
#سخنرانی_تعاملی
قالَ الامام عليٌّ عليهِ السَّلام:
✨ "يَا مَعْشَرَ النَّاسِ سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي، سَلُونِي فَإِنَّ عِنْدِي عِلْمَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ. أَمَا وَ اللَّهِ لَوْ ثُنِيَ لِيَ الْوِسَادُ لَحَكَمْتُ بَيْنَ أَهْلِ التَّوْرَاةِ بِتَوْرَاتِهِمْ، وَ بَيْنَ أَهْلِ الْإِنْجِيلِ بِإِنْجِيلِهِمْ، وَ بَيْنَ أَهْلِ الزَّبُورِ بِزَبُورِهِمْ، وَ بَيْنَ أَهْلِ الْقُرْآنِ بِقُرْآنِهِمْ، حَتَّى يَزْهَرَ كُلُّ كِتَابٍ مِنْ هَذِهِ الْكُتُبِ وَ يَقُولُ: يَا رَبِّ إِنَّ عَلِيّاً قَضَى بِقَضَائِكَ. وَ اللَّهِ إِنِّي أَعْلَمُ بِالْقُرْآنِ وَ تَأْوِيلِهِ مِنْ كُلِّ مُدَّعٍ عِلْمَهُ. وَ لَوْ لَا آيَةٌ فِي كِتَابِ اللَّهِ لَأَخْبَرْتُكُمْ بِمَا يَكُونُ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ."
ثُمَّ قَالَ:
✨ "سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي، فَوَ الَّذِي فَلَقَ الْحَبَّةَ وَ بَرَأَ النَّسَمَةَ، لَوْ سَأَلْتُمُونِي عَنْ آيَةٍ آيَةٍ لَأَخْبَرْتُكُمْ بِوَقْتِ نُزُولِهَا، وَ فِي مَنْ نَزَلَتْ، وَ أَنْبَأْتُكُمْ بِنَاسِخِهَا مِنْ مَنْسُوخِهَا، وَ خَاصِّهَا مِنْ عَامِّهَا، وَ مُحْكَمِهَا مِنْ مُتَشَابِهِهَا، وَ مَكِّيِّهَا مِنْ مَدَنِيِّهَا. وَ اللَّهِ مَا فِئَةٌ تَضِلُّ أَوْ تُهْدَى إِلَّا وَ أَنَا أَعْرِفُ قَائِدَهَا وَ سَائِقَهَا وَ نَاعِقَهَا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ." ✨
🌹 امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند:
🖌 «ای مردم! از من بپرسید پیش از آنکه مرا از دست بدهید. از من بپرسید، چراکه دانش گذشتگان و آیندگان نزد من است.
به خدا قسم، اگر جایگاه قضاوت برای من فراهم شود، میان اهل تورات با توراتشان، اهل انجیل با انجیلشان، اهل زبور با زبورشان و اهل قرآن با قرآنشان داوری خواهم کرد، تا جایی که هر یک از این کتابها بگوید: ای پروردگار! علی طبق حکم تو داوری کرد.
به خدا قسم، من به قرآن و تأویل آن از هر مدعی دانشی آگاهترم. اگر نبود آیهای در کتاب خدا (که مرا باز میدارد)، از آنچه تا روز قیامت رخ خواهد داد، شما را آگاه میکردم.»
سپس فرمود:
🖌 «از من بپرسید پیش از آنکه مرا از دست بدهید. به پروردگاری که دانه را شکافت و جانداران را آفرید، قسم! اگر درباره هر آیه از من بپرسید، زمان نزولش، محل نزولش، و درباره چه کسی نازل شده است، شما را آگاه خواهم کرد و از ناسخ و منسوخش، خاص و عامش، محکم و متشابهش، مکی و مدنی آن باخبر خواهم کرد.
به خدا قسم، هیچ گروهی نیست که گمراه یا هدایت شود، جز آنکه رهبر، فرمانده، و پیشوای آن را تا روز قیامت میشناسم.»
📚منبع:الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج1، ص35
#نشر_خوبی_ها
#هشتگ_منبر
آیین نامگذاری مولاامیرالمومنین علی صلوات الله علیه
✨ چون #علی علیه السّلام به دنیا آمد، حضرت #ابوطالب -در حالی که علی را به سینه خود چسبانده بود- دست #فاطمه بنت اسد را گرفت و به سوی ابطح رفته ندا در داد:
یَا رَبِّ یَا ذَا الْغَسَقِ الدَّجِیِّ*** وَ الْقَمَرِ الْمُبْتَلِجِ الْمُضِیِّ
بَیِّنْ لَنَا مِنْ حُکْمِکَ الْمَقْضِیِّ*** مَا ذَا تَرَی فِی اسْمِ ذَا الصَّبِیِّ
«ای پروردگار ای صاحب شب تار و ماه نورانی و تابناک
حکم صادر شده خویش را درباره نام این کودک برای ما روشن گردان!»
✨ سپس چیزی چون ابر بر روی زمین خزید به سرعت جلو آمد تا اینکه به سینه ابوطالب رسید آنگاه ابوطالب و علی را با هم به سینه خود فشرد و چون صبح دیگر شد، ناگاه لوحی سبز آشکار گشت که در آن نوشته شده بود:
خُصِّصْتُمَا بِالْوَلَدِ الزَّکِیِّ*** وَ الطَّاهِرِ الْمُنْتَجَبِ الرَّضِیِّ
فَاسْمُهُ مِنْ شَامِخٍ عَلِیٍّ*** عَلِیٌّ اشْتُقَّ مِنَ الْعَلِیِّ
«شما- زن و شوهر- به داشتن چنین پسری پاکیزه ممتاز گشتید، کودکی طاهر، برگزیده و خوشنود،
نامش #علی است که از نام خداوند بلند مرتبه گرفته شده است.»
✨ پس آن لوح را در کعبه آویختند و همچنان در آنجا بود تا اینکه هشام بن عبدالملک لعنة الله عليه(۱) آن را برداشت.
📚منبع: بحارالانوار ج۳۵ ص۱۸
(۱) دهمین خلیفه ملعون اموی که در سالهای ۱۰۵ تا ۱۲۵ هجری قمری حکومت کرد و به دستور او در سال ۱۱۴ امام باقر علیه السلام را به شهادت رساندند.
#نشر_خوبی_ها
#تاریخ_شفاهی
#مولا_علی_ع
🔴فضائل ویژه امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام
💠ابن ابی الحدید عالِم سنی معتزلی در مقدمه شرح نهج البلاغه اش می گوید: من چه بگویم درباره شخصیتی که هم دوستانش نام او رامخفی کردند،و هم دشمنانش؟!دوستانش از ترس و خفقان، و دشمنانش ازحسادت و با این حال، شخصیت این مرد،شرق و غرب جهان را پر کرده است!
✍برخی از فضایل ویژه امیرالمومنین ( علیه السلام ) عبارتند از:
✅1. طبق آیه مباهله(انفسنا و انفسکم) امام علی،جان پیامبر معرفی شده است ؛ چون هیچ موجودی برتر از پیامبر(صلی الله علیه و آله) نیست؛ پس به حکم خداوند، کسی برتر از نفس و جان پیامبر؛یعنی امیرالمومنین(علیه السلام) نیست 📚الفصول المختاره، ص۳۸📚
✅2. اولین کسی که به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ایمان آورد حضرت علی علیه السلام بود
📚تاریخ الطبری، ج۲، ص۳۱۰📚 وهیچ وقت بت نپرستید
✅3. در کعبه و خانه خدا بدنیا آمد و در خانه خدا شهید شد و در بهترین حالت یعنی سجده نماز شهید شد
📚مستدرک حاکم، ج3، ص483📚
✅4. خطبه بی نقطه و خطبه بدون الف خوانده است
📚بحار الأنوار، ج۷۷، ص۳۴۲📚
✅5.رسول خدا(ص)تمام درهایی راکه به مسجدآن حضرت بازمی شدبستند،به جزدرخانۀ مولاعلی(ع)
📚مسنداحمد،ج۲،ص۲۶📚
✅6.مولاعلی(ع)آن کسی بودکه جان خودرافدای جان رسول خدا(ص)کردوجامۀاوراپوشیدوشب برجای اوخوابیدومشرکان تاصبح به گمان اینکه اوپیغمبراست،اورابکشند
📚المستدرک حاکم،ج۳،ص۵📚
✅7. شجاعترین فردبودبطوری که زرهش پشت نداشت ودرتمام جنگهاپیروزبرگشت
📚الجمل،ص355📚
🤲اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ السِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ
#نشر_خوبی_ها
#سخنرانی_تعاملی
#مولا_علی_ع
اولویت بندی در آموزه های دینی
در دین اسلام، احکام و آموزهها بر اساس اهمیت و جایگاهشان، اولویتبندی شدهاند. این اولویتبندی به مسلمانان کمک میکند تا در انجام تکالیف دینی و رفتارهای خود، تصمیمات درستتری بگیرند و به امور مهمتر توجه بیشتری داشته باشند. یکی از دستهبندیهای مشهور احکام بر اساس اولویت، شامل واجب، حرام، مستحب، مکروه و مباح است.
واجب: انجام آن ضروری و ترک آن گناه است. مانند نمازهای یومیه و روزه ماه رمضان.
حرام: انجام آن ممنوع و گناه است. مانند دروغ گفتن و دزدی.
مستحب: انجام آن نیکو و دارای پاداش است، اما ترک آن گناه نیست. مانند نمازهای نافله و صدقه دادن.
مکروه: انجام آن ناپسند است، اما گناه نیست. مانند خوردن سیر هنگام رفتن به مسجد.
مباح: انجام یا ترک آن جایز است و منعی ندارد. مانند بسیاری از امور روزمره.
شناخت این اولویتبندی برای هر مسلمانی ضروری است تا بتواند رفتارهای خود را بر اساس آن تنظیم کند. متأسفانه، گاهی دیده میشود که برخی افراد به این اولویتها توجه کافی ندارند؛ مثلاً، واجبات را ترک میکنند و به مستحبات میپردازند، یا به جای پرداختن به امور مهمتر، وقت و انرژی خود را صرف کارهای کماهمیتتر میکنند. این نوع رفتار با تعالیم دینی سازگار نیست. رسول خدا(ص) خطاب به علی(ع) می فرماید:
يا عليّ، إذا رأيت الناس يشتغلون بالفضائل فاشتغل أنت بإتمام الفرائض؛ ای علی! هر گاه ديدى مردم به مستحبّات مشغولند تو به كامل ساختن واجبات بپرداز. ( المواعظ العددیة, ص۴۳۱)
به عنوان مثال، امروزه بسیاری از افراد به مناسبتهای مختلف، نذورات و اطعام میدهند و آن را به عنوان کاری خیر و عملی صالح تلقی میکنند که در جای خود کاملا درست است. در حالی که از دیدگاه اسلام، رسیدگی به فقرا و نیازمندان واقعی، به ویژه در شرایط سخت اقتصادی، اولویت بیشتری دارد.
اهل بیت (علیهمالسلام) نیز در سیره خود، همواره بر کمک به نیازمندان و رفع مشکلات آنان تأکید داشتند و این امر را بر بسیاری از امور مستحب مقدم میدانستند.
بنابراین، شایسته است که در انجام امور خیر، به اولویتها توجه داشته باشیم و با در نظر گرفتن نیازهای جامعه و آموزههای دینی، بهترین تصمیم را بگیریم.
#نشر_خوبی_ها
#سخنرانی_تعاملی