فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎦 آغاز فعالیت شبکه پرستیوی به زبان ترکی استانبولی در شبکههای اجتماعی
@iribnews
دیروز آتشبس در غزه رسماً آغاز شد
🔰 رژه پیروزی حماس با مردم در غزه
🔸دیروز همزمان با اجرائیشدن آتشبس و خروج اشغالگران، مردم فلسطین و نیروهای مسلح حماس به خیابانها آمدند و رژه پیروزی برگزار کردند. خروج هزاران نیروی مسلح حماس از تونلها و جشن و شادی آنها در کنار مردم، خشم صهیونیستها را برانگیخته است.
🔸مردم در کنار نیروهای حماس و خودروها و تسلیحات آنها دیروز وسط ویرانههای غزه رژه پیروزی برگزار کردند و تصاویر شهدای بزرگ مقاومت از جمله سیدحسن نصرالله و یحیی سنوار را با خود حمل کردند! همزمان، نیروهای پلیس وابسته به حماس نیز بلافاصله پس از آتشبس، برای بازگرداندن نظم و امنیت در غزه وارد عمل شدند.
🔸رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به انتشار تصاویر حضور پررنگ نیروهای حماس در مناطق مختلف نوار غزه پس از توافق آتشبس واکنش نشان داد. خبرنگار این رادیو گفت: «نیروهای حماس با سربندهای سبزرنگ، سوار بر کامیونها، و پلیس حماس با لباس مخصوص در حال بازاستقرار در سراسر نوار غزه هستند... حماس در هیچ مقطعی از جنگ، کنترل یا تسلط خود بر نوار غزه را از دست نداد و اکنون در حال استفاده از این ساعات برای تقویت و تحکیم حاکمیت خویش است.»
🔸خبرنگار ارتش اشغالگر با ابراز تأسف افزود: «بعد از یک سال و سه ماه جنگ، اسرائیل نتوانست حاکمیت حماس بر غزه را از بین ببرد یا جایگزینی برای آن پیدا کند.» از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، دولت فلسطین (حماس) به مناسبت اجرائیشدن آتشبس بیانیهای صادر کرد که در آن آمده است: «هزاران افسر و پلیس برای حفظ امنیت و نظم در شهرها و استانهای نوار غزه مستقر شدهاند. همچنین بازسازی خیابانها و تأسیسات بلافاصله آغاز خواهد شد.»
🔸بهدنبال اعلام آتشبس، «ایتمار بنگویر»، وزیر افراطی کابینه و اعضای حزب «قدرت یهود»، در اعتراض به توافقنامه آتشبس و مبادله اسرا، استعفای خود را اعلام کردند. بنگویر خواستار ادامه جنگ شد و از نتانیاهو درخواست کرد به سیاستهای راستگرایانه بازگردد و جنگ علیه غزه را از سر بگیرد. او همچنین اذعان کرد که این توافق، پیروزی را به حماس تقدیم کرده است.
#تیتر_یک
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001H6z
@Kayhan_online
🔰 آقای پزشکیان و لایه پنهان جنگ (۱)
👤 #محمد_ایمانی
🔻۱- هر کس کمترین آشنایی با تاریخ غرب آسیا داشته باشد، میداند که این منطقه به عنوان قلب تمدن و تجارت و منابع طبیعی و انسانی و موقعیت راهبردی، در دو قرن اخیر هرگز از طمعورزی و جنگافروزی ابرقدرتها مصون نمانده است. بنابراین خاماندیشی است که کسی خیال کند با انکار واقعیت این جنگ تحمیلی، میتواند صلح و آرامش برقرار کند. واژه «جنگ» اما به تنهایی برای بازنمایی واقعیت کافی نیست. جنگ نظامی با همه اهمیت، آخرین حلقه از واقعیت جاری در منطقه بوده است. همواره حرف اول را در جنگ ترکیبی انگلیس و آمریکا (و صهیونیسم بینالملل)، نفوذ و شکافافکنی و به تحلیل بردن منابع قدرتساز زده است. آنها دههها شبکهسازی کردند، افرادی را در طبقات مختلف به خدمت گرفتند، میان ملتها به نام ناسیونالیسم شکاف انداختند (در حالی که خود جبهه واحد فراملیتی بودند) و به تجزیه قدرتهایی مانند ایران و عثمانی پرداختند. ملتهای منطقه جنگ را انتخاب نکردهاند، بلکه جنگ دائما به شکلهای گوناگون به آنها تحمیل شده و مقاومت هم با همه تحولاتش از ناسیونالیسم و سوسیالیسم به اسلامی، نتیجه طبیعی این روند بوده است. آنها که مقاومت را سرزنش میکنند و دم از مسالمت با تحمیلکنندگان جنگی ۱۵۰ ساله میزنند، دانسته یا ندانسته، در نقشه دشمن نقشآفرینی میکنند.
🔻۲- نفوذ، خطرناکترین لایه جنگ است. بسا قلعهها که در برابر ضربات سنگین فرو نریخت و استوار ماند، اما درِ آن، به دست عناصر خائن و نفوذی به روی دشمن گشوده شد. به نظر شما چرا باید مجله وابسته به یک روزنامه اقتصادی غربگرا، سه روز پس از ترور شهید هنیه در تهران و ضرورت انتقام ایران، رئیسجمهور منتخب را در حالی که پرچمی سفید و پاره را بالا برده، تصویر کند؟ این همان نشریهای است با وجود نارضایتی مردم و تولیدکنندگان، از گرانسازی ارز و خودرو (ایجاد تورم) دفاع کرد و نام مهار تورم را سرکوب قیمتها گذاشت. چرا باید یک نشریه اقتصادی در صفحه نخست خود، لباس عمو نوروز بر تن ترامپ کند؟ یا در شماره دیگری، تنها راه نجات اقتصاد را مذاکره با آمریکا معرفی نماید؟ یا موفقیتهای اقتصادی دولت شهید رئیسی را تراژدی بنامد؟
🔻۳- تاریخ به تعبیر سعدی، «جاسوس همکاسه» کم سراغ ندارد. فرومایگانی که با صاحبمنصبان اظهار همراهی نموده، اما در زمان مناسب، همانها را کتفبسته تحویل دشمن دادهاند. اثبات وجود نفوذ و خیانت، کار اطلاعاتی پیچیدهای نمیخواهد. اگر کشمیری و کلاهی، اقدام به بمبگذاری در دفتر نخستوزیری یا حزب جمهوری اسلامی نمیکردند، چه کسی خبر داشت که نفوذی هستند؟ اگر وزیر ارشاد دولت مدعی اصلاحات، سال ۱۳۸۸ در لندن (زیر سایه دولت خبیث انگلیس) «اتاق فکر جنبش سبز در خارج از کشور» را تشکیل نمیداد و دعوت به آشوب نمیکرد، چند نفر باور میکردند که امثال او در نقشه MI6 و CIA نقشآفرینی میکنند؟ اگر معاون وزیر ارشاد همان دولت، نقاب از چهره نمیانداخت و ننگ سردبیری شبکه صهیونیستی اینترنشنال را به جان نمیخرید، چند نفر میدانستند که مدیر سابق روزنامه زنجیرهای «آفتاب امروز»، جاسوس انگلیس و اسرائیل بوده؟ ایضا معاون اسبق وزیر دفاع در دولت خاتمی، که به جرم جاسوسی بازداشت و پس از محاکمه اعدام شد.
🔻۴- «عابد- ت» عضو سابق دفتر تحکیم و انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، ۵ تیر ۱۳۹۲ در مصاحبه با وبسایت «اخبار روز» موضوعی را باز گفت که با تحرکات قبل و بعد افراطیون نسبت به آقایان خاتمی و روحانی (و امروز آقای پزشکیان) مطابقت میکند: «اصلاحطلبان سياست دوگانهاي را مقابل حسن روحاني در پيش گرفتهاند. دست از سر او برنمیدارند، مگر مطمئن شوند چيزي به آنها نمیماسد. آنها به روحاني مثل سانديسي نگاه ميکنند که تا زماني که آخرين قطره ممکن در او را ميک نزنند، لوله سانديس را از آن بيرون نخواهند کشيد. احتمالاً باید چند نوبت هم حباب و هواي خالي مکيده شود تا مطمئن شوند که ديگر نمیتوانند استفادهاي کنند. بعد همان کاري را که با هاشمي رفسنجاني کردند، با او مي کنند. آنها از يک طرف بايد به روحاني بچسبند، چون تنها شانس بقا و حياتشان است... از طرف ديگر مطمئن هستند که بخشهایي از جامعه که از ترس رقیب، يا بر مبناي انتظارات به روحاني رأي دادهاند؛ بهزودي از فضاي احساسي خارج شده و کمکم بازار انتقاد و اعلام برائت داغ خواهد شد. اصلاحطلبان ميخواهند از روحاني نهايت استفاده را بکنند، اما جوابگوي کارنامه او نباشند. براي همين به چشم سانديس به او نگاه مي کنند».
🔻۵- عضو تشکل دانشجوی شبهاصلاحطلب دانشجویی، بیراه نمیگفت. همانها که از خاتمی در سال ۱۳۷۶ قدّیس ساختند، بعدها او را هو کردند و خواستار استعفا و یا عبور از خاتمی شدند.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 آقای پزشکیان و لایه پنهان جنگ (۲)
👤 #محمد_ایمانی
🔸همچنین، پس از اینکه آخرین سوءاستتفادهها را از دولت روحانی انجام دادند، ضرورت استعفای او را پیش کشیدند؛ چرا که بارها اذعان کرده بودند دولت روحانی از اواخر سال ۱۳۹۴ و با برجام تمام شده و دیگر هیچ حرفی برای گفتن ندارد. به همین علت، «عباس- ع» (محکوم پرونده فروش اطلاعات به بیگانگان / عضو بعدی شورای راهبردی کابینه چهاردهم) ۶ مهر ۱۳۹۹، خواستار استعفای روحانی شد و همین خواسته بر جای تیتر اول روزنامه اعتماد (متعلق به رئیس فعلی شورای اطلاعرسانی دولت) نشست. فشار برای استعفا، تصادفا همزمان با فشار دولت ترامپ و سردرگمی دولت روحانی در تله برجام بود. عجیبتر اینکه همزمان، مهرههای غرب در لبنان و عراق نیز برای استعفای دولت مستقر و بیثباتسازی این دو کشور فشار میآوردند. شهریورماه همان سال، (چند هفته قبل از تیتر روزنامه اعتماد)، نشریه زنجیرهای صدا، بخش دیگری از بازی شبکه نفوذ را به اجرا گذاشته و با اشاره به تحقیر رئیسجمهور صربستان از سوی ترامپ نوشته بود: «از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکرهکننده میپسندد، این است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي نشسته؛ اگر منافع چنين اقتضايي كند، بايد این اقدام را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟»! آنها بیتعارف میخواستند آقای روحانی را کتف بسته، مقابل ترامپ بنشانند، اما ناکام ماندند. همانها اگر بتوانند، به آقای پزشکیان هم رحم نمیکنند.
🔻۶- جنگ زد و خورد، و فراز و نشیب دارد. اما تاریخ ثابت کرده که پیروزی و عزت ملتها، در مقاومت است، نه ضعف نشان دادن و تسلیم شدن. به فلسطین نگاه کنید. خام شدن با وعده دشمن، سرزمین یک ملت را از آنان ربود و آوارگی و ناامنی را تحمیل کرد. اما در غزه، نه فقط صهیونیستهای جنایتکار بلکه آمریکای ابرقدرت، با مردمی محاصره شده در شهری ۳۶۰ کیلومتر مربعی (تقریبا به اندازه مساحت مشهد و تبریز) جنگیدند و پس از ۱۵ ماه، حماسهای رقم خورد که به گزارش رادیو اسرائیل موجب شده تعدادی از وزرای صهیونیست، برخی از حاضران و دبیر هیئت دولت در جلسه تصویب توافق آتشبسگریه کنند و وزیر امنیت داخلی و برخی وزرای دیگر کابینه ائتلافی استعفا دهند. این اعترافات صهیونیستها و محافل غربی هم خواندنی است: «منوشه امیر مدیر رادیو اسرائیل: هیچ یک از اهدافی که نتانیاهو در جنگ به دنبال آن بود، محقق نشده و این، یک پیروزی برای حماس و شکستی بزرگ برای اسرائیل است». «نیر کیپنیس، وبسایت واللا: کابوس شکست برای سالها در ذهن همه اسرائیلیها باقی خواهد ماند». « ژنرال گیورا آیلند: حماس به پیروزی رسید و اسرائیل شکست فجیعی خورد. جنگ غزه، یک شکست بزرگ است، زیرا به اهداف خود نرسید». «ژنرال گادی شمنی: دولت اسرائیل در جنگ، شکست خورده ظاهر شده، زیرا فاقد برنامه راهبردی روشن در مورد اهداف جنگ و ابزارهای دستیابی به آن است. این نهتنها نتیجه شکست نظامی، بلکه نتیجه شکست رهبری است». «فریاد یوسی یهوشوا، تحلیلگر شبکه عبری i24: اسرائیل شکست خورد؛ ارتش بزرگ ما با تمام امکانات، نتوانست پس از ۱۵ ماه پیروز شود! سخت در اشتباه است، هر کس که فکر کند ترامپ میتواند معجزه کند. او هم نمیتواند، چون حماس همان غزه، و غزه همان حماس است».
🔸«روزنامه معاریو: پس از ۱۵ ماه، برای همه روشن شد که جنگ غزه، یک رسوایی راهبردی بدون دستاورد است. حماس، ما را دچار فرسایش کرده است». «کانال ۱۴ تلویزیون اسرائیل: چه کسی باور میکرد که یک سالونیم پس از حمله هفت اکتبر، در برابر عامل آن تعظیم کرده و همه چیز را تسلیم او کنیم».
🔻۷- عدم رعایت تناسب در مدیریت توانمندیها و ابزارها، موجب برساختن تصویری کاریکاتوری و معیوب از مدیریت میشود. اصل در برابر دشمنی دشمنان، شناخت منابع قدرت و گسترش توانمندیهاست، و نه اصرار بر اظهار ضعف و ناتوانی و تکرار التماسگونه واژه مذاکره. دوستانی دلسوز برای رئیسجمهور محترم نیستند، آنها که اصرار دارند دولت را ناتوان از اجرای برنامه اقتصادی درونزا و گسترش دیپلماسی نشان دهند و بنابراین در تله مذاکره دوباره با طرف عهدشکن برجام بیندازند. این، همان جریان آلودهای است که موفقیتهای بزرگ دولت شهید رئیسی در احیای رشد اقتصادی بالای ۵ درصد، سه برابر کردن صادرات نفت و افزایش صادرات غیرنفتی، واردات واکسن، الحاق به پیمانهای ضد تحریمی، احیای ۸ هزار کارخانه تعطیل یا نیمهتعطیل، انجام طرحهای بزرگ آب و گاز و برق و پالایشگاه و پتروشیمی و راه و...، بدون برجام و FATF را کتمان یا حتی تحریف میکند.
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 آقای پزشکیان و لایه پنهان جنگ (۳)
👤 #محمد_ایمانی
🔻۸- گفتهاند جنگ، خدعه و فربیب است. طرفین در هیچ یک از ابعاد جنگ، دست خود را رو نمیکنند؛ چنان که حکیم بلندآوازه، سعدی علیهالرحمه میگوید: «به تدبیر جنگ بداندیش کوش- مصالح بیندیش و نیت بپوش/ منه در میان، راز با هر کسی- که جاسوس همکاسه دیدم بسی/ سکندر که با شرقیان حرب داشت
- درِ خیمه گویند در غرب داشت/ چو بهمن به زابلسِتان خواست شد- چپ آوازه افکند و از راست شد/ اگر جز تو داند که عزم تو چیست- بر آن رای و دانش بباید گریست» . اما ما دیپلمات ارشدی را سراغ داریم که یازده سال قبل، همزمان با آماده شدن برای مذاکره، به غلط گفت «آمریکا با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد»(!) و تیر خلاص را به توان چانهزنی در مذاکرات زد. او همین چند ماه قبل هم بر خلاف واقعیت غلبه ایران بر تحریمها ادعا کرد: «گفتند ما یاد دادیم که چگونه فروش نفت زیاد بشود. نه خیر وقتی آقای بایدن آمد، سیاستش این شد که پیچ تحریمها را شُل بکند. اجازه بدهید آقای ترامپ دوباره برگردد، آن وقت ببینیم که دوستان چه میکنند»!
🔻۹- دولتهای گوناگون آمریکا تا آنجا که میتوانستند در این ۴۵ سال نقشه کشیدند و ضربه زدند و هر بار گفتند کار ایران چند ماه دیگر تمام است. اما کودتای نظامی، گسیل گروهکهای مزدور، جنگ تحمیلی، ترور سازمانیافته، و تحریمهای فلجکننده و فشار حداکثری، هیچکدام نتوانست انقلاب اسلامی را از بالندگی باز دارد. بنابراین نباید اسیر و مرعوب عملیات فریب نیابتی دشمن شد.
🔸گزافهگویی برخی عناصر منفعل در حالی است که نشریه آمریکایی فارین پالیسی دو هفته قبل گزارش داد: «ترامپ قبلا یکبار در راهبرد فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است. نظریه «مرد دیوانه» او در برابر ایران کارایی ندارد، چرا که دستش برای ایران رو شده است.
🔸ترامپ از «نظریه مرد دیوانه» استفاده کرد تا خود را غیرقابل پیشبینی و خطرناک جلوه دهد. اما آیا این رویکرد توانست ایران را وادار به تغییر رفتار کند، یا صرفاً به تشدید بحران منجر شد؟ ترامپ با خروج از توافق، فشار حداکثری را آغاز کرد و امیدوار بود که بتواند ایران را وادار به پذیرش توافقی سختگیرانهتر کند. به گفته جان بولتون، مشاور وقت امنیت ملی، ترامپ معتقد بود که ایران در برابر فشارها سر تعظیم فرود خواهد آورد. اما ایران نهتنها تسلیم نشد، بلکه نشان داد که فشار حداکثری نتیجه معکوس داشته است».
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 میدانند آمریکا زیر تعهدش میزند باز هم لاف مذاکره میزنند!
🔸سخنان رئیسجمهور تفاوت شگفتی با سخنان معاونان و دستیاران او دارد. آیا نتیجه اجتماع کارشناسان باید این پراکندگی و پراکندهگویی که عواقبی برای کشور دارد، باشد؟
🔸روزنامه جوان ضمن انتقاد از اظهارات غیرمسئولانه برخی افراد دولتی نوشت: با آنکه رئیسجمهور درباره مذاکره مستقیم با آمریکا سخنرانی یا بیانیه یا حرف دقیقی که رو در رو با مردم باشد، نداشته، علی عبدالعلیزاده، نماینده پزشکیان در اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور گفت «دولت با شفافیت اعلام میکند برای مذاکره مستقیم با آمریکا آماده است». اولاً از این شخص بیربطتر در دولت نبود که این خبر را بدهد؟ یا رابطه با آمریکا بخشی از همان توسعه دریامحور است؟! آیا این اصلاحطلبان نبودند که همواره میگفتند سیاست خارجی باید در وزارت خارجه متمرکز باشد؟ حالا دل به دریا زدهاند و دستیار دریامحور را به کار موازی واداشتهاند؟! دوم، دقیقاً کجا شفاف اعلام شده، آدرس بدهید. شخص رئیسجمهور یکی دو مورد آنهم نه مستقیماً که در جواب خبرنگاران اشارهای کرده که مشروط بوده است.
🔸در یک مورد خبرنگاری در حیاط دولت از راه دور در اینباره چیزی پرسید و آقای پزشکیان در حال راهرفتن و دورشدن پاسخ داد «اول [آمریکا] ثابت بکنه که حاضر است به گفتهاش عمل کنه، بعد بله!» یکبار هم در گفتوگو با شبکه انبیسی آمریکا (که در چند دقیقه مثل مستندهای گفتوگو با کارشناسان پخش شد) رئیسجمهور در پاسخ به احتمال مذاکره با آمریکا گفت «آنچه نگرانیم و تا حالا ثابت شده و نتیجه نگرفتهایم این است که یک عمری است داریم گفتوگو میکنیم و طرف مقابل فشار میآورد. باید اطمینان داشته باشیم که هرچه روی کاغذ آمد، طرف مقابل اجرا میکند».
🔸خب! الان آمریکا پیششرطهای پزشکیان را انجام داده و ثابت کرده که حاضر است عمل بکند؟! و دولت اطمینان پیدا کرده است که هرچه روی کاغذ بیاید عمل میشود که دستیار دریامحور میگوید شفاف گفتهایم آماده مذاکره مستقیم با آمریکا هستیم؟!
🔸اثبات اینکه آمریکا حاضر است به توافق عمل کند یا نه، با نگاه به «تجربه گذشته» است یا با یک قول دیگر آمریکا یا یک امضای دیگری مثل امضای کری؟! اگر آمریکا برای عبدالعلیزاده اثبات کرده، بد نیست مردم شیوه این اثبات را بدانند. البته خود دستیار دریامحور به آمریکا شک هم دارد و با آنکه ابتدا میگوید دو یا سه ماه بعد از مذاکره به توافق میرسیم، میگوید «آمادگی ایران مشروط بر این است که ترامپ دغلکاری نکند، دغلکاری یعنی وقتی در مذاکره به این نتیجه میرسی که مجبوری امتیاز بیشتری بدهی زیر میز مذاکره بزنی.» خب این زیرمیززدن آمریکا را از کجا در ذهن داری آقای دستیار دریامحور؟! چرا به آمریکای عزیز گمان بد میبری و چرا مردم را از همینحالا ناامید میکنی؟!
🔸دولت باید در تشخیص سوراخهای روزنهساز خود و در شفافسازی و برنامهداشتن برای آنچه که در سر دارد، خیلی بهتر از این عمل کند. ما نیز به عنوان روزنامهنگار با چند دهه حضور در این عرصه حقیقتاً هیچ دورهای خستهتر از این نبودیم که حالا هستیم، از بس که حرفهای تکراری و ناشیانه میشنویم. این حقالناس ما روزنامهنگاران بر گردن دولت است!
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001H82
@Kayhan_online
🔰 اقدام تأمل برانگیز دستگاه اطلاعرسانی دولت در نحوه انتشار اظهارات رئیسجمهور
🔸لازم و ضروری است که اقدام تأمل برانگیز دستگاه اطلاعرسانی دولت درخصوص نحوه انتشار اظهارات رئیسجمهور، مورد بررسی و پیگیری جدی قرار گیرد.
🔸رئیسجمهور در مصاحبه اخیر با شبکه آمریکایی NBC نکات مهمی را مطرح کرده است اما متاسفانه دستگاه اطلاعرسانی دولت، این اظهارات مهم رئیسجمهور را در حاشیه قرار داده و اظهارات وی درخصوص مسئله ترور ترامپ را در صدر اخبار خود قرار داد.
پزشکیان در بخشی از این مصاحبه گفته بود: تحریمها برای ما مشکل ایجاد کرده اما به این شکل نیست که نتوانیم در مقابل آن دوام آوریم، یعنی نتوانیم به زندگی خودمان ادامه دهیم. در این مدتی که تهران بودید یا به شهرهای دیگر ایران رفتید، میبینید که مردم دارند زندگی خودشان را در آرامش کامل میگذرانند.
🔸وی تاکید کرده بود: آنچه که نگرانیم و تا حالا ثابت شده و این گفتوگوها نتیجه نداده است، این است که یک عمری گفتوگو میکنیم، ما عمل میکنیم و طرف مقابل به دنبال این است که فشار بیاورد. باید اطمینان داشته باشیم آنچه که روی کاغذ میآید و امضا میشود، طرف مقابل اجرا خواهد کرد.
🔸رئیسجمهور خاطرنشان کرده بود: اینکه بعضی افراد وارد ایران میشوند و جاسوسی میکنند، یک واقعیت است. تعداد زیادی از دانشمندان ایرانی را ترور کردند. از کجا ترور کردند؟ تلاش میکنیم مواظب باشیم آدمهایی که آنها به اسمهای مختلف مثل دیپلماسی میفرستند به کشور ما، برای آنها جاسوسی نکنند.
🔸پزشکیان در ادامه گفته بود: ما صدماتی از تحریم دیدیم اما دستاوردهای خیلی بزرگی هم در رابطه با این تحریمها و فشارها داشتهایم. هر قدر هم این فشار را افزایش دهند راههای برونرفت را بیشتر جستوجو و پیدا خواهیم کرد.
🔸وی تاکید کرده بود: ما در گفتوگوهایی که انجام گرفت با ۱+۵ و مدت طولانی هم طول کشید، به همه تعهدات آن پایبند بودیم، ولی متاسفانه این طرف مقابل بود که به این تعهدات پایبند نبود. الان هم نمیدانیم اگر گفتوگو کنیم باز همین اتفاق خواهد افتاد یا نه؟
🔸رئیسجمهور تصریح کرده بود: نمیشود هر روز تحریم بکنند و بعد از طرف دیگر بیاییم با هم گفتوگو کنیم، چه چیزی را باور کنیم؟ شما اگر واقعاً دلتان میخواهد در منطقه صلح و آرامش باشد، چرا هر روز ما را تهدید و تحریم میکنید؟ چرا افرادی را میفرستید که یک عده بیگناه را ترور کنند؟
🔻لازم و ضروری است که این اقدام تأمل برانگیز دستگاه اطلاعرسانی دولت از سوی رئیسجمهور مورد بررسی و پیگیری جدی قرار گیرد.
#خبر_ویژه
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 افشاگری نمایندۀ ترکیه دربارۀ انتقال نفت کشورش به رژیم صهیونیستی
🔸نمایندۀ پارلمان ترکیه تصاویر ماهوارهای و اسناد دادههای دریانوردی که انتقال نفت ترکیه به رژیم صهیونیستی را ثابت میکند، در پارلمان این کشور نمایش داد.
🔸گرگرلی اوغلو میگوید کشتیها فرستندۀ موقعیت مکانی خود را خاموش و به گونهای وانمود میکردند که قصد دارند به ایتالیا بروند. اما ما تصاویر ماهوارهای را بررسی کردیم کشتیهای Nissos Delos و Seavigor به بنادر حیفا و اشدود رفتهاند.
@Kayhan_online
حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 باز هم جشنوارههای سیاه و سفارشهای سفارتی
👤 #سعید_مستغاثی
🔸مراسم اهداء جوایز هفتمین دوره جشنوارهای موسوم به «فیلمهای ایرانی استرالیا» در اردیبهشت 1397 در باغ سفارت این کشور برگزار شد و برخی فیلمهای ایرانی سالهای گذشته طی این مراسم جایزه دریافت کردند. گویا این جشنواره در ماه آبان سال 1396 با نمایش 11 فیلم ایرانی در برخی از شهرهای استرالیا توسط دولت ایالت «کویینزلند» از مهمترین استانهای این کشور برگزار شده بود. فردی ایرانی تبار به نام «آرمین میلادی» از طرف این دولت، برگزارکننده جشنواره بود. میلادی به عنوان دلال فیلم، آثار خاص از فیلمسازان ایرانی و برخی کشورهای دیگر را در استرالیا به نمایش گذاشته و در این مسیر حتی از برخی عناصر معلومالحال نیز استفاده کرده، از جمله فیلمی به نام «رویاهای دور» باشرکت محسن نامجو (خواننده فحاش به باورهای مردم).
🔸کمی دقت در فیلمهای به نمایش درآمده و همچنین آثار برگزیده نشان میداد که این آثار تقریبا از یک طیف خاص انتخاب شدند که بیشتر به بهانه فیلمهای اجتماعی، به نمایش فلاکت و مصیبت و فقر و نابسامانی پرداخته و جای فیلمهایی که به نحوی از انحاء به گفتمان انقلاب و مردم نزدیک است، در میان آنها خالی بود.
🔸دوره پنجم فستیوال فیلمهای سینمای ایران در کلن آلمان طی روزهای 17 تا 21 ماه مه 2018 (27 تا 31 اردیبهشت 1397) برگزار شد. در این دوره چند فیلم کوتاه به همراه 13 فیلم بلند به نمایش در آمدند. فیلمهایی مانند «خوک» (مانی حقیقی)، «کله سرخ» (کریم لک زاده)، «لِرد» (محمد رسول اف)، «هندی و هرمز» (عباس امینی)، «اسرافیل» (آیدا پناهنده)، «تابستان داغ» (ابراهیم ایرج زاد) که اغلب تصویر واقعی از جامعه ایرانی نمایش نداده و به جعل تصاویری سیاه و چرک و فاجعه بار از این جامعه پرداخته بودند. برخی از آنها نیز مانند «لِرد» نه تنها پروانه ساخت و نمایش نداشتند بلکه بخشی از آن در حمایت از فرقه بهائیت ساخته شده بود.
🔸چنانچه وب سایت رادیو آلمان (دویچه وله) و وب سایت رادیو فرانس(rfi) به انتقاد از فیلمهای ایرانی نمایش داده شده در آن پرداخته و آنها را «تلخ و پر درد» و همچنین «ملال انگیز و در مواردی خشن و مازوخیستی» توصیف کردند که توضیح آن در صفحههای پیشین آمد.
🔸جشنواره فیلمهای ایرانی در کلن که 9 تا 11 آذرماه سال 1397 در «سینما پلاست» این شهر برگزار شد، در سالهای گذشته نیز اغلب محل نمایش فیلمهای توقیفی و یا ضدایرانی بود که از فرط سیاهنمایی بعضا سر و صدای برخی از نشریات و ناظران خارجی را نیز درآورد. فی المثل وب سایت رادیو «دویچه وله» دو سال قبل، بعد از نمایش فستیوال فیلمهای ایرانی در کلن نوشت:
«...فیلمهای ایرانی به شکل ویژهای تلخ و پردرد هستند... فیلمهای اجتماعی به فجایع خانوادگی ختم میشوند و کمدیهای شاد و سبک به مصیبت و ماتم منتهی میگردند...»
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001H7S
@Kayhan_online
🔰 اوکراین چگونه اروپا را وارد بحران انرژی جدید میکند؟
🔸نخستوزیر مجارستان تصمیم کییف مبنی بر انسداد انتقال گاز مسکو به اروپا از طریق اوکراین را بهشدت مورد انتقاد قرار داد و گفت: این اقدام بحران انرژی در اروپا را وارد مرحله جدید کرده است.
🔸«ویکتور اوربان»، نخستوزیر مجارستان هم که بارها تحریمهای ضد روسیه را شلیک به پای اروپا توصیف کرده است اعلام کرد، تصمیم کییف درباره قطع انتقال گاز روسیه به اروپا از طریق اوکراین و همچنین تازهترین تحریمهای دولت فعلی آمریکا علیه نفت روسیه، اروپا را به سمت یک بحران انرژی تازه سوق میدهد.
🔸وی گفت: در روزهای اخیر تحولات ناخوشایندی در حوزه تامین انرژی اروپا رخ داده است. اوکراینیها خطوط لولهای که از طریق آنها گاز به مجارستان منتقل میشد را قطع کردند و دولت آمریکا که واپسین روزهایش را سپری میکند، اقداماتی را اتخاذ کرده که به افزایش بهای انرژی در اروپا نیز منجر شده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001H6x
@Kayhan_online
بررسی معاهده ۲۰ ساله ایران و روسیه (بخش پولی و بانکی)
🔰 گامهای ایران و روسیه برای حذف دلار و تسهیل مبادلات اقتصادی
🔸ایران و روسیه بر اساس معاهده ۲۰ ساله، گامهایی برای حذف دلار و تسهیل مبادلات اقتصادی دوجانبه برداشتهاند و این مسیر ادامه خواهد داشت.
🔸در بند 2 ماده ۲۰ این توافقنامه آمده است: «طرفهای متعاهد به منظور ایجاد زیرساخت پرداخت نوین مستقل از دولتهای ثالث، گذار به پرداختهای دوجانبه به ارزهای ملی، تقویت همکاری مستقیم بین بانکی و ترویج محصولات مالی ملی، همکاری خواهند کرد.»
🔻رئیسکل بانک مرکزی ایران نیز به عنوان یکی از همراهان رئیسجمهور به روسیه از عملیاتی شدن پیمان پولی میان ایران و روسیه خبر داد. براساس این پیمان و طبق گفته محمدرضا فرزین، سند اقدام مشترک میان بانکهای مرکزی ایران و روسیه در سه سرفصل اصلی «استفاده از پولهای ملی در تجارت دو کشور»، «اتصال پیامرسانهای بانکی و بومی دو کشور موسوم به سپام و SPFS» و «اتصال شبکه پرداخت کارتی دو کشور» عملیاتی شده است.
🔻بر اساس گفتهها، پیمان پولی اخیر میان ایران و روسیه از نوع خط معاوضه نقدینگی میان دو کشور است که یک رویکرد برای دلارزدایی و کاهش خطرات تحریمی محسوب میشود و به عنوان یک اقدام تحریمناپذیر شناخته میشود. به عبارت دیگر، پول ملی هر کشوری را غیرقابل تحریم میکند.
🔸از مزایای حذف دلار در مبادلات مالی ایران و روسیه میتوان به تقویت ارز ملی، تسهیل تجارت دو جانبه، ایجاد نظام مالی مستقل و تنوع بخشی در سبد ارزها اشاره کرد. هر دو کشور منافع مشترکی در زمینه کاهش وابستگی به دلار آمریکا دارند. به عنوان مثال، تحریمهای آمریکا علیه ایران و روسیه، باعث تقویت روابط اقتصادی دو کشور شده و هر دو کشور به دنبال راههایی برای دور زدن تحریمها و تجارت با یکدیگر هستند.
🔻با توجه به محدودیتهای دسترسی ایران به سیستم بانکداری بینالمللی که عملاً نظام پرداخت دلار است و همه کشورها در حال دور زدن آن با نظامات پرداخت جدید همچون ارز دیجیتال، پیمانهای دوجانبه و چندجانبه پولی و... هستند، همکاریهای بانکی ایران با روسیه نیز افزایش یافته است. دو کشور به دنبال ایجاد کانالهای پرداخت جایگزین برای دور زدن تحریمهای نظام دلار هستند.
🔸گفتنی است، تجربه توافق ۲۵ ساله ایران و چین باید مسئولان را به این نتیجه رسانده باشد که بهترین توافقها با پیگیری برای اجرائی شدن، ارزش پیدا میکنند. در همین راستا، ضروری است که ایجاد یک گروه تخصصی، چابک و جوان منصوب از طرف رئیسجمهور، با کارویژه انحصاری پیگیری روزانه اجرای مفاد این سند و توافق ۲۵ ساله با چین در دستور کار قرار بگیرد؛ گروهی که صرفاً متمرکز بر پیگیری اجرای این قبیل اسناد باشد و به طور مستقیم به رئیسجمهور گزارش دهد. با این اقدام، طرف مقابل نیز جدیت طرف ایرانی در اجرای سند را بیشتر احساس خواهد کرد.
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001H7e
@Kayhan_online
🔰 پوچیِ ژاپنی!
👤 #امینالاسلام_تهرانی
🔸«پول بیشتری میدهم؛ مرا آزاد نکنید!» این جمله در نظرِ اول مهمل به نظر میرسد. اما این پاره از خبر را پیش چشم خود بگیرید تا ماجرا کمی روشنتر شود: «تاکایوشی شیراناگا»، افسر زندان زنان توچیگی واقع در شمال توکیو، میگوید که «افرادی هستند که میگویند ماهانه ۲۰،۰۰۰ یا ۳۰،۰۰۰ یِن (برابر با ۱۳۰ تا ۱۹۰ دلار) میپردازند تا اینجا بمانند.» اتاقهای بزرگترین زندان ژاپن حالا پُر از ساکنان سالخورده است که به آرامی در راهروها راه میروند و حتی برخی از واکر استفاده میکنند تا قادر به حرکت باشند. کارگرانِ زندان به آنها کمک میکنند تا حمام کنند، غذا بخورند، راه بروند و داروهای خود را مصرف کنند! این سالخوردگان در این زندانها همدمی دارند، وعدههای غذایی منظم و مراقبتهای بهداشتی رایگان دریافت میکنند. حتی گفته میشود برخی سالمندان هستند که عمداً کارهای خلاف انجام میدهند و گرفتارِ پلیس میشوند تا دوباره به زندان بیایند!
🔸در ابتدا میتوان در تحلیلی بدوی از سامانمند بودنِ وضع زندگی در زندانهای ژاپن گفت و با سیاقِ ژاپنیستاییِ مألوف، شروع به تمجید از این کشور افسانهای کرد که چنین زندانهای بسامانی دارد. اما باید خلاف آمدِ عاداتِ خود کمی پرسشگرتر باشیم و صرفاً با تمجید کردن، موضوع را سبک نشماریم. «آیا اوضاع زندانها در این کشور بهتر از بیرونِ زندانهاست؟» آن وقت باید توضیح دهیم که «این چه توسعه عجیبی است که زندگی انسانهای آزاد را جهنم کرده تا زندگی در زندان را بهشت کند؟» هر چه که هست به هر حال تناقضی در توسعۀ ژاپنی قطعاً وجود دارد که اوضاع زندان در آن بسامانتر از اوضاع خانۀ سالمندان است. این موضوع زنگ خطر را برای حاکمانِ ژاپنی به صدا درآورده است و اکنون آنان در حال بررسی پیشنهادهایی برای حل این ماجرا هستند.
🔸سطور پیش نیز گرچه پرسشگرانه بود، اما حرکتی افقی در سطح بود؛ باید کمی عمیقتر برویم. آن چیست که زندگی سالمندانِ این کشور را چنین «تنها» و «پوچ» کرده است؟
🔸چنانکه در مورد آمار بسیار بالا و وحشتناک «خودکشی» در ژاپن میتوان گفت: اینها میتواند معلول خیلی چیزها باشند: انزوای اجتماعی؛ بیماریهای روانی؛ افسردگی؛ گیسختگی در روابط صمیمیِ شخصی؛ اعتیاد به الکل و مواد مخدر و... اما بسیاری از خود این عوامل نیز در سطحی دیگر میتوانند معلولِ «فردگراییِ لجامگسیختۀ انسانِ مدرن» و «مسئلۀ بیمعنایی زندگی» و همچنین «ارزشزدایی از زندگیِ او» باشند. در این مجال کوتاه همین قدر میتوان گفت که «دین» و «ایمان»، این حقایق گمشده، قرار نیست ویروسها را درمان کنند، اما میتوانند با توضیح معناداریِ عالم و گشودنِ درِ زندگی جاودان بر روی انسان و چگونگی ارتباط با قادرِ متعال این امراض روحی را درمان کنند که «انسان از ترس مرگ دست به خودکشی نزند» تا «انسان برای فرار از تنهائی خود را به زندان نیندازد»! برای فهم مورد اخیر نیز باید به نقش اجتماعی ادیان الهی در قوام بخشیدن و گسترش دادن نهادِ خانواده پرتو افکند که اینجا بیشک مجال بررسی آن نیست.
🔸وقتی از دین گسستی، حتی اگر قطب فناوری عالم هم باشی بیدفاع خواهی بود. دژ سهمگینِ علم و صنعت مدرن نمیتواند محصورین خود را از هجوم «ترس» و «تنهائی» نجات دهد. پس باید ریشه بیماری را در جایی دیگر دید، همان جایی که علاج بیماری نیز در آنجاست.
🔸در پایان فقط یک نکته را یادآور میشویم: چنانکه در آغاز این جُستار تنها به اشارهای برگزار شد و به آن پرداخته نشد، آمارها بیشتر معطوف به زندانهای زنان و زنانِ زندانی است که بسیار شلوغتر از زندانهای مردان است؛
🔸چنانکه خودکشی در میان زنان در این کشور بسیار بیشتر از مردان بوده است. میتوان از زوایای مختلفی به این مسئله پرتو افکند، اما آنچه با سیاق این نوشته سازگارتر است اشاره به «شعور حسیِ» قویتر در زنان است که میتواند بحران را سریعتر نشان دهند، چرا که زنان از این بحرانها سریعتر تأثیر میپذیرند؛ شاید شبیه ماجرای هنرمندان که سریعتر از دانشمندان بحران را حس و در نتیجه منعکس میکنند.
#نکته
@Kayhan_online