🔰نامه تاریخی
🖋امام خمینی رحمه الله
در هشتمین روز از ماه رمضان 1393 ق برابر با 14 مهر 1352 ش، ارتش های مصر و سوریه با هماهنگی یکدیگر به نیروهای اسرائیلی مستقر در کانال سوئز و ارتفاعات جولان حمله کردند و این دو منطقه اشغال شده توسط صهیونیستها را باز پس گرفتند. در این جنگ که به نام "جنگ رمضان" موسوم شد شکستن خط بارلو در صحرای سینا به عنوان یکی از افتخارات ارتش مصر ثبت گردید. دولت عراق با درخواست ایجاد رابطه با ایران، مسئله باز کردن جبهه جدیدی علیه اسرائیل را مطرح نمود. دولت ایران در اولین عکس العمل خود از درگیری اعراب و اسرائیل صرفاً اعلام نگرانی کرد. در این موقعیت، امام این اعلامیه را خطاب به دول و ملل اسلامی صادر کردند. مطالعه این نامه و مقایسه اش با وضع امروز نشان میدهد اگر 50 سال پیش به دستورهای امام عمل میشد، مشکلات کنونی پیش نمی آمد و اکنون نیز راهبرد کلی همان است که متأسفانه دولتهای اسلامی گوش شنوا ندارند. با این همه کوتاهی ها، امروز اسرائیل با اقدامات خودکرده و هوشیاری جبهه مقاومت و خصوصا رهبر معظم انقلاب حفظه الله، در پرتگاه سقوط قرارگرفته است؛ زیرا قدرت بازدارندگی خود را با طوفان الاقصی و مدیریت بعد از آن، ازدست رفته یافته و چنانچه خود اعتراف کرده اند با این شرایط به زودی مضمحل خواهند شد ان شاءالله[1].
💠بخشی از نامه
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ اقْتُلُوهُمْ حَیْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَ اخْرِجُوهُم مِنْ حَیْثُ اخرَجُوکمْ وَ الْفِتْنَهُ اشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ[2] و قاتِلُوهُمْ حَتّی لا تَکُونَ فِتْنَهٌ[3]
اکنونکه دولت غاصب اسرائیل، برای فتنه انگیزی بیشتر و تجاوز زیادتر به سرزمینهای عربی و ادامه دست غاصبانه در قبال صاحبان حق، به پا خاسته و آتش جنگ را برای چندمین بار شعله ور ساخته است و برادران مسلمان ما در راه ریشه کن کردن این ماده فساد و آزادی فلسطین جان برکف نهاده در جبهه نبرد و میدان شرف به جنگ پرداخته اند، بر عموم دولت های ممالک اسلامی و خصوصْ دوَل عربی لازم است که با توکل به خدای متعال و تکیه بر قدرت لایزال، همه قوا و نیروی خویش را بسیج ساخته به یاری مردان فداکاری که در خط اول جبهه چشم امید به ملت اسلام دوخته اند بشتابند، برای آزادی فلسطین و احیای مجد و شرف و عظمت اسلامی در این جهاد مقدس شرکت کنند ....
برای مطالعه ادامه:
http://emam.com/posts/view/687
[1] ن.ک اعتراف بن گوریون که در فرمایشات مقام معظم رهبری حفظه الله در تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ نقلشده است. https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=52603
[2] سوره بقره، آیه 91 (هرکجا مشرکان را یافتید به قتل برسانید و از شهرهایشان برانید، چنانکه شما را از وطن آواره کردند و فتنهگری که آنها کنند، سختتر و فسادش بیشتر از جنگ است.)
[3] سوره بقره، آیه 93 (و با کافران جهاد کنید تا فتنه و فساد از روی زمین برطرف شود.)
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
✍️سلسله یادداشت های «خلاصه کتاب اعتبارسنجی احادیث شیعه»
📝به قلم اقای #امیررضا_ملکی
💢در دو یادداشت پیشین، به بعضی چالشهای اعتبارسنجی احادیث پرداخته شد. هرچند در کتاب، به 16 مورد از این چالشها اشاره شده است، اما ما با ذکر سه مورد دیگر، این بخش را پایان میدهیم.
6️⃣ چالش ششم: اختلاف دیدگاه رجالیون در توصیف یک راوی
🔻یکی از چالشهای دیگر، اختلاف دانشمندان رجالی در توصیف یک راوی است.
🔹بعنوان مثال جناب «سهل بن زیاد» که در طریق 2567 روایت از کتب اربعه حضور دارد، در کتاب رجال شیخ طوسی توثیق، ولی در رجال نجاشی، فهرست شیخ طوسی و رجال ابن غضائری، تضعیف شده است. (1)
🔹این اتفاق در خصوص «محمد بن عیسی بن عُبَید» (2) که در سند 1451 روایت و «محمد بن خالد برقی» (3) که در سند 1041 روایت قرار گرفته اند نیز دیده میشود.
7️⃣ چالش هفتم: عدم تبیین مفاهیم واژگان توصیفی
♦️چالش هفتم، این است که مفهوم بعضی از واژگانی (مانند ثقة، ضعیف، غالی، مخلّط و ...) که دانشمندان رجالی در توصیف راویان استعمال میکنند، به روشنی تبیین نشده است. لذا مشخص نیست تمام کسانی که با این کلمات، افراد را توصیف کردند، یک معنای مشخصی را اراده کردند یا خیر؟
8️⃣ چالش هشتم: ناشناخته بودن مبانی کلامی رجالیون
♦️بسیاری از تضعیفات و توثیقات رجالیون، مبتنی بر مبانی کلامی بوده است. این مبانی، یکی از سنگ محک هایی بود که رجالیون با آن به بررسی وضعیت راویان میپرداختند. ناشناخته بودن مبانی کلامی دانشمندان رجالی، از دیگر چالشهای اعتبارسنجی احادیث شیعه است.
📚منابع:
1- رجال شیخ طوسی، ش5699؛ رجال نجاشی، ش490؛ فهرست شیخ طوسی، ش339؛ رجال ابن غضائری، ش65.
2- رجال نجاشی، ش896 و 939؛ فهرست شیخ طوسی، ش612 و 813.
3- رجال نجاشی، ش898؛ رجال ابن غضائری، ش132؛ رجال شیخ طوسی، ش5391.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
✨🍃🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🍃🍃🌺🍃
🍃🌺🍃
🌺🍃
🍃
🔰استاد و شاگردی
💠شعری از علامه طباطبایی رحمه الله
دوش که غم پرده ما میدرید
خار غم اندر دل ما میخلید
در بَرِ استاد خرد پیشهام
طرح نمودم غم و اندیشهام
کاو به کف آیینه تدبیر داشت
بخت جوان و خرد پیر داشت
پیر خرد پیشه و نورانیام
برد ز دل زنگ پریشانیام
گفت که «در زندگی آزاد باش!
هان! گذران است جهان شاد باش!
رو به خودت نسبت هستی مده!
دل به چنین مستی و پستی مده!
زانچه نداری ز چه افسردهای
و زغم و اندوه دل آزردهای؟!
گر ببرد ور بدهد دست دوست
ور بِبَرد ور بنهد مُلک اوست
ور بِکِشی یا بکُشی دیو غم
کج نشود دست قضا را قلم
آنچه خدا خواست همان میشود
وانچه دلت خواست نه آن میشود
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🍃
🌺🍃
🍃🌺🍃
🍃🍃🌺🍃
✨🍃🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃
🔴 نامه خیلی محرمانه ساواک درباره سوابق علامه طباطبایی و افتتاح حساب بانکی ایشان جهت کمک به فلسطینیان
▪️۲۴ آبان ، سالروز رحلت علامه طباطبایی (ره): گاهی یک عصبانیت، بیست سال انسان را به عقب میاندازد.
▪️علامه طباطبائي (قدس سره) ميفرمودند: در مدرسه ايستاده بودم و متوجّه شدم کسی دست خود را روی شانۀ من گذاشت. برگشتم، مرحوم آیت الله آقاي قاضي (قدس سره) را دیدم. ایشان فرمودند: «فرزندم، اگر دنيا ميخواهي نماز شب بخوان، اگر آخرت ميخواهي نماز شب بخوان، اگر هم دنيا و هم آخرت را ميخواهي، نماز شب بخوان»
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
اندیشکده مستعدان
مصحف مشهد رضوی: کاملترین دستنویس قرآنی به خط حجازی از سدۀ نخست هجری مصحف مشهد رضوی / مصحف المشهد ا
اثبات تحریفناپذیری قرآن
علاوه بر علاقه شخصی، عامل مهمتری انگیزه طیار برای تحقیق درباره قرآنهای خطی را دو چندان کرد و آن تلاش برای اثبات تحریفناپذیری قرآن با استناد به نسخ کهن قرآن و دادهها و مستندات علمی و دلیلی غیر از مسئله اعتقادی بود، بهویژه اینکه او از اساتیدش در مدرسه و دانشگاه آموخته بود که متن کتاب مقدس(انجیل) تغییرات زیادی یافته و تحریف شده است، این در حالی بود که همواره بر این مسئله تأکید میشد که قرآن از تحریف به دور بوده و تا به امروز محفوظ مانده است؛ چیزی که کتب علوم قرآنی قدیم و جدید بر آن تأکید داشته و صحه گذاشتهاند.
طیار در این باره میگوید: «شاید شما هم با من موافق باشید که این مسئله تأثیر زیادی در روح و روانم گذاشته بود و میخواستم به عنوان یک مسلمان با دیدی متفاوت تحریفناپذیری قرآن را ثابت کنم و به آرامش و خواسته درونیام برسم».
هر چند که قرآن را صدها تن از صحابه و دهها هزار تن از قاریان و حافظان حفظ کردند و امروز هم به همان شکل سابق و بدون هر گونه تحریف قرائت میشود؛ اما یک پژوهشگر مسلمان نباید عمدا از دادهها و مستندات علمی در این باره غافل باشد؛ زیرا غفلت و عدم تحقیق با مستندات علمی درباره تحریفناپذیری کتاب آسمانی مسلمانان سبب میشود که بی اطلاع ها چون اسحاق نیوتن بگوید «دین بر عصایی شکننده متکی است».
تصویر: طیار آلتی قولاچ در کنار خبرنگار اضاءات و مشغول تحقیق درباره مصحف رضوی؛ ایشان یکی از ده ها محقق کتاب است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
4_5958798288864940179.ogg
1.77M
بیانات جناب آقای کریمی نیا در مراسم رونمایی از مصحف مشهد رضوی علیه السلام
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
62fe5a6bc43ed.pdf
9.69M
🔸مقدمۀ مرتضی کریمینیا در معرفی مصحف مشهد رضوی
مصحف المشهد الرضوي یا Codex Mashhad عنوانی است که من به ترکیب دو نسخۀ کهن قرآنی به شمارههای ۱۸ و ۴۱۱۶ در کتابخانۀ آستان قدس رضوی دادهام که در اصل یک قرآن کامل را تشکیل میدادهاند اما به دلایلی نامعلوم از هم جدا افتادهاند. این کهنترین اثر قرآنی در ایران، و حجیمترین نسخۀ حجازی در قطع عمودی (با ۲۵۲ برگ) در سراسر جهان است که تاکنون میشناسیم. داستان کشف این دو تنها نسخۀ قرآنی به خط حجازی در کتابخانه را به تفصیل در جایی دیگر خواهم آورد. از حدود سال ۱۳۹۴ که پارۀ نخست این قرآن (یعنی نسخۀ ۱۸) را یافتم، در پی تحقیق متن آن و انتشار چاپ عکسی (فاکسیمیله) از آن بودم. دو سال بعد، بخش دیگر آن را در نسخۀ ۴۱۱۶ پیدا کردم. خوشبختانه پس از سالها تلاش من، همکارانم و مؤسسۀ آل البیت قرار است که در سال جاری این اثر به انتشار عمومی برسد (دیروز این قرآن رونمایی شد)، همراه با تحقیق و بازنویسی متن نسخه، پانویسهای توضیحی درخصوص رسم و املا و قرائات و سایر ویژگیهای متنی و نسخه شناختی آن، و به ضمیمۀ دو مقدمه به عربی و انگلیسی. اکنون نسخۀ عربی مقدمۀ من در مجلۀ تراثنا(سال ۳۹، ش ۱۵۳، محرم ـ ربیع الأول ۱۴۴۴) منتشر شده که در اینجا به اشتراک میگذارم، با این توضیح که در نسخۀ نهایی، این مقدمه اندکی مشروحتر است و حاوی اطلاعاتی درباب تاریخ گذاری و آزمایش کربن۱۴ بر روی مصحف. همچنین بخشی اصلی این مقدمه نیز به زبان انگلیسی در مجلۀ مخطوطات اسلامی (Journal of Islamic Manuscripts) از سوی انتشارات بریل (سال ۲۰۱۹) انتشار یافته است.
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
✍️سلسله یادداشت های «خلاصه کتاب اعتبارسنجی احادیث شیعه»
📝به قلم آقای #امیررضا_ملکی
💢 در سه یادداشت پیشین، به خلاصه بخش اول کتاب (چالش های اعتبارسنجی در دوران معاصر) پرداخته شد.
🔰 عنوان بخش دوم، «نگاشته های کهن اعتبارسنجی و رجالی شیعه» است، که ضمن چند یادداشت محتوای آن را خلاصه وار بیان میکنیم.
📘نگاشته اول: فهرست شیخ طوسی
🔸نکته اول: واژه «اصحابنا» که در فهرست شیخ طوسی و سایر کتب رجالی استعمال میشود، شامل تمامی فرق امامیه (1) (اعم از شیعه اثنی عشری و غیره) میشود.
🔶نکته دوم: غالب راویان نام برده در فهرست شیخ طوسی، امامی هستند، هرچند در موارد معدودی تصریح به عامی بودن راوی میکنند.
🔹لذا در صورت سکوت در خصوص یک راوی، به سادگی نمیتوان حکم به امامی بودن وی کرد.
🔶نکته سوم: هرچند شیخ طوسی در مقدمه فهرست وعده میدهند که به اوصاف و مذهب راویان اشاره کنند، اما از 870 راوی نام برده در این کتاب، تنها حدود 21% توصیف شده یا مذهبشان بیان شده است.
🔹این نکته ظاهرا ناشی از این است که ایشان در صدد گزارش اطلاعات موجود در منابع خود بودند.
🔹پس کاستی های موجود در فهرست، ناشی از منابع شیخ طوسی است، نه از سوی ایشان.
🔶نکته چهارم: شیخ طوسی برای نگارش فهرست، از برخی کتب بعنوان منابع اصلی، و از برخی بعنوان منابع مکمّل استفاده کردند.
🔹منابع اصلی: 1. فهرست ابن بُطّة 2. فهرست حُمَید بن زیاد
🔹منابع مکمّل: 1. فهرست شیخ صدوق 2. رجال ابن عقدة 3. فهرست ابن عُبدون 4. فهرست ابن ندیم
📚منابع و نکات:
1- فرقه امامیه، در مقابل عامّه (اهل سنت) بوده و به معنای گروهی است که ولایت بلافصل امیرالمومنین علیه السلام بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله را قبول دارند.
2- فهرست شیخ طوسی، ص3و4.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
🔸 وجه تسمیۀ حضرت زینب(س)
اینکه مشهور شده «زینب» را «زینت پدر» و «زینة أب» معنا میکنند، و نیز اینکه گفته میشود پیامبر(ص) به پیشنهاد جبرئیل(ع) اسم حضرت را زینب گذاشت، اینها ریشه و سندی ندارد.
و پیش از حضرت زينب(س) نیز اين نام در بین عرب رایج بود؛ بعنوان نمونه زینب خواهر بزرگتر حضرت فاطمه(س)، زینب بنت جحش دختر عمه و همسر پیامبر(ص)، و نیز زینب دختر حمزه سید الشهداء(س). و بالاخره اینطور نبود که از مصادیق ﴿لَمْ نَجْعَل لَّهُ مِن قَبْلُ سَمِيًّا﴾[1] باشد.
زینب در اصل نام درختی [یا گلی] زیبا و خوش بو در بیابان بوده که عرب این نام را برای دختران برگزیده بود[2]. همچنانکه در میان غیرعرب نیز نامگذاری دختران بنام بعضی گلها و گیاهان معمول است.
🔹 زینب کبری
و اینکه برخی از توصیف حضرت زینب(س) به «زینب کبری» چنین برداشت میکنند که ایشان بزرگتر از خواهرش ام کلثوم بوده است اشتباه است زیرا در کتابهای تراجمِ صحابه -شرح حال و معرفی صحابۀ پیامبر(ص)- آمده است که زینب دومین دختر امیرالمؤمنین(ع) بوده است.
ــــــــــــــــــــ
1️⃣ ﴿يَا زَكَرِيَّا إِنَّا نُبَشِّرُكَ بِغُلَامٍ اسْمُهُ يَحْيَىٰ لَمْ نَجْعَل لَّهُ مِن قَبْلُ سَمِيًّا﴾(مريم ٧).
2️⃣ اسم این درخت «زَنَب» نیز نقل شده. و اولین کسی که بسیط نبودن کلمۀ «زینب» را مطرح کرده و گفته مرکب است از «زین» و «أب» فیروزآبادی در کتابش "القاموس المحیط" است که در قرن هشتم و نهم میزیسته و این ادعا را بدون هیچ نقل و استناد و شاهد مثالی و صرفاً بعنوان یک احتمال مطرح کرده و پیش از او در جایی ذکر نشده.
- لغتنامۀ دهخدا: [زَ نَ] .. درختی است خوش منظر و خوشبوی، ومنه سُميت المرأةُ زينب، أو من الأزنب للسمين..، در ذخیرۀ خوارزمشاهی بمعنی پاکیزگی بشرۀ (پوست) مردم آمده: «اندر بیان کردن پاکیزگی و آراستگی ظاهر بشرۀ مردم که آن را "زینب" گویند».
- لسان العرب (ابن منظور) 1: 453، عن ابن الأَعرابي: الزَّيْنَبُ شجرٌ حَسَنُ المَنْظَر طَيِّبُ الرائحة، وبه سُمِّيت المرأَة.
- لغتنامۀ لاروس: الزَّيْنَبُ: نبات عشبيٌّ بَصَليٌّ معمّر من فصيلة النرجسيات، أزهاره جميلة بيضاء اللون فوّاحة العرف، وبه سُمِّيت المرأة.
📚یاددشت برگرفته از تحقیقات حجت الاسلام و المسلمین محمد هادی یوسفی غروی است.
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
اندیشکده مستعدان
🔸 وجه تسمیۀ حضرت زینب(س) اینکه مشهور شده «زینب» را «زینت پدر» و «زینة أب» معنا میکنند، و نیز اینکه
🔺️نقد یادداشت حجت الاسلام یوسفی غروی درباره لغت زینب
📝استاد گرانقدر، حجت الاسلام و المسلمین #دهبان، از اساتید اندیشکده مستعدان.
🔹️حجت الاسلام یوسفی غروی درباره زینب نوشته اند که در یک اشتباه رایج و غلط مشهور این کلمه را به معنی زینت پدر یعنی زینت امیرالمؤمنین علی علیه السلام گرفته اند. در حالی که زینب قبل از اسلام هم اسم بوده و به کار می رفته است.
بعد با بررسی لغوی فرموده اند که به معنی یک گیاه خوشبوست.
❗واقعا از ایشان جای تعجب است که ...
برای مطالعه ادمه یادداشت به لینک زیر مراجعه شود:
https://eitaa.com/dehban_ir/1953
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پدر کریستوفر، کشیش مسیحی که تحقیقات فراوانی درباره تاریخ اسلام بخصوص زندگی حضرت زهرا و حضرت زینب سلام الله علیهما کرده است میگوید:
نیمی از قلب من برای حضرت زهرا و نیمی دیگر برای حضرت زینب سلام الله علیهما است.
این کلیپ را بینید، چقدر زیبا درباره مقام و عظمت حضرت زینب سلام الله علیها صحبت میکند
#میلاد_حضرت_زینب
#روز_پرستار
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰سوسیالیسم یا کمونیسم؟(فرسته دوم)
📝به قلم حجت الاسلام و المسلمین #محمدی
🖇لینک فرسته اول: https://eitaa.com/mstdnjthd/263
با گسترش یافتن شعارهای سوسیالیستی و افزایش روز افزون طرف داران آن، احزاب و گروه های مختلفی به دنبال تحقق بخشیدن به این فلسفه و تفکر به شیوه و روش خود بودند. یکی از این گروه ها که شاید افراطی ترین آنها به حساب می آمد حزب کمونیست بود که در مدتی نه چندان طولانی،اصلی ترین شاخه ی سوسیالیسم را شکل داده و رفته رفته قدرت خود را افزایش دادند. سوسیالیسم مالکیت خصوصی را یکی از عوامل مشکلات به وجود آمده می دانست اما در تفکر کمونیسم مالکیت خصوصی ریشه اصلی تمامی مشکلات بود،لذا از ابتدا اصلی ترین هدف کمونیست ها از بین بردن مالکیت خصوصی و رسیدن به مالکیت اشتراکی بود. آنها برای دست پیدا کردن به هدف خود در سال 1847 میلادی در لندن اتحادیه ای را به رهبری کارل شاپر تاسیس کردند به نام «اتحادیه کمونیست ها»(Communist League). کارل مارکس و فردریش انگلس که هر دو فیلسوف آلمانی بودند( تحلیل چرایی آلمانی بودن هسته اصلی کمونیست خود مجالی جداگانه می طلبد) بیانیه یا مانیفستی را برای اتحادیه کمونیست تنظیم کردند که این نوشتار به اساسنامه و رساله عملیه این گروه تبدیل شد. در این جزوه سیاسی، مارکس و انگلس انتقادات و اشکالات گروه خود به مالکیت خصوصی و نظام سرمایه داری را بیان کردند و همچنین به توصیف جامعه آرمانی کمونیستی پرداختند.اوصاف جامعه آرمانی کمونیستی سبب شد تا طبقه کارگر که در وضعیت نفرت باری زندگی می کرد،آرمان شهر خود را در این جامعه ترسیم کند و هر روز گروه های بیشتری از این طبقه به شوق رسیدن به آن به سمت این اتحادیه گرایش پیدا کند تا جایی که برخی چنان غلو و بزرگ نمایی کردند که مارکس را پیامبر از سمت خدا و مانیفست را متن مقدس او می دانستند.با مطرح شدن مارکس به عنوان اصلی ترین شخص گروه کمونیست تفکر «مارکسیسم»(Marxism) پدیدار گشت که در توضیح آن باید این گونه بیان کرد که مارکسیسم خوانش و تفسیر مارکسی از کمونیسم بود.در نتیجه اگر بخواهیم رابطه ی سوسیالیسم و کمونیسم و مارکسیم را به طور ساده بیان کنیم باید گفت:
کمونیسم شاخه ای و گروهی از سوسیالیسم است و مارکسیسم خوانش و تفسیری از کمونیسم.
ادامه دارد...
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
45.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ انتشار فایل صوتی اساتید معظم در دوره تخصصی فقه المقاومه
🌀 تیزر دوره تخصصی فقه المقاومة
📝 این دوره فشرده فقهی ۴ آبان ۱۴۰۲ با ارائهی اساتید ذیل در قم برگزار گردید.
✔️ به زودی تقریرات ارائه اساتید محترم نیز منتشر خواهد شد
🎚 صوت کامل ارائهی اساتید از طریق لینکهای مرتبط در دسترس است:
🎙 قتل نساء و صبیان در جنگ
👤 استاد سیدمحمدعلی مدرسی یزدی
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/91
〰〰〰〰〰
🎙 پیامدهای فقهی رضایت به ظلم و معصیت
👤 استاد قائنی نجفی
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/86
〰〰〰〰〰
🎙 موضوعشناسی فقهالمقاومة
👤 استاد مبلغی
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/90
〰〰〰〰〰
🎙 نظریه جهاد ذبی
👤 استاد فاضل لنکرانی
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/93
〰〰〰〰〰
🎙 چیستی فقه مقاومت و ابعاد آن
👤 استاد عبدخدایی
https://eitaa.com/ejtemaievasiasi/94
#فقه_المقاومة
#دفتر_اجتماعی_سیاسی_حوزه
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید
کرسی تحقق موضوع محاربه.mp3
23.93M
🎙 صوت کرسی حجت الاسلام و المسلمین دکتر گرامی پور
و طلبه فاضل، جناب اقای امیررضا ملکی
🔰 عنوان: تحقق موضوع محاربه
📎لینک دعوت به کانال اندیشکده مستعدان
https://eitaa.com/joinchat/1079706013Ceed9a368e3
❇️ عضو کانال اندیشکده مستعدان شوید