✅ به آنچه میدانی عمل کن!
🎙گفتاری از استاد سید محمد موسوی در باب اخلاق و عمل
#استاد_موسوی
#صوت
ايتا تلگرام
akhlagh.mp3
5.34M
✅ به آنچه میدانی عمل کن!
🎙گفتاری از استاد سید محمد موسوی در باب اخلاق و عمل
#استاد_موسوی
#صوت
ایتا تلگرام
استاد سید محمد موسوی
✅ به آنچه میدانی عمل کن! 🎙گفتاری از استاد سید محمد موسوی در باب اخلاق و عمل #استاد_موسوی #صوت ای
✅ به آنچه میدانی عمل کن!
🎙گفتاری از استاد سید محمد موسوی در باب اخلاق و عمل
اخلاق با حرف و گفتن درست نمیشود بلکه باید در عمل باشد.
مگر درس اخلاق کم شنیدیم؟ مگر آنچه بناست بشنویم خودمان نمیدانیم؟! مشکل در شنیدن نیست!
فردی مساله ای را از امام سجاد سوال کرد ورفت و دوباره پرسش دیگری طرح کرد، به تعبیر ما، امام در جواب گفتند: چرا اینقدر سوال میکنی؟ اولا به همان هایی که گفتیم عمل کن!
اخلاق در زندگی روزمره از فضا نمی آید بلکه از درون خود ماست و فکر نکنیم اگر مفاهیم و اصطلاحات را حفظ کردیم بعد حکمت در ما آمده است، حفظ اصطلاح و حفظ مفهوم آدم را حکیم نمیکند، حکمت آنی است که خود را در عمل نشان دهد وگرنه با حفظ مفاهیم انباری از مفاهیم خواهیم بود. اگر به عمل نرسد فایده ندارد!
از طرفی از عقل نظری سخن میگوییم و در کلاس می آییم تا به عقل فعال اتصال پیدا بشود، اگر واقعا اتصالی به عقل فعال پیدا شد نمیشود در جنبه عالی اثر کند و در قوای جزیی اثر نکند، اگر در قوای جزئی اثر نکرد در قوای عالی هم به دروغ میگوییم اثر کرده است بلکه اثری نیست.
میشود پرتوی نوری به آینه ای بتابد و هیچ نوری از آن آیینه بازتاب نشود؟! اگر گفتیم تابید و بازتاب داده نشد آن نور نیست یا آینه قابل نیست، آینه نیست سنگ سیاه است. اگر نفس انسان به حسب جنبه عالیه اش ارتباطی به غیب وجود برقرار میکند و اتصالی به عقل فعال دارد باید در قوای جزئی اثر کند و اگر نیست ارتباطی نیست.
دنبال این نباشید در اخلاق، کسی حرفی بگوید همه های های گریه کنند، پیامبر هم حرف بزند همین است فاعل نفس است باید خودش انجام بدهد، اگر همه ما الان به محضر امام زمان مشرف بشویم اول شکل و شمایل ایشان را نگاه میکنیم بعد چه میشود؟ امام زمان چه میخواهد بکند؟ یک عصای جادو به ما بزند تا همه جنبه های وجود ما خوب بشود؟ یا شما نیازت چیست که بعد از تشرف آن را بگیری؟
انسان خودش خیلی چیزها را میداند اما توجه و عمل ندارد. به همین مقدار که میداند عمل نمیکند به دنبال یافتن چیز های نو است این مایه خسران است که جمع کنیم و عمل نکنیم. اول به آنی که میدانی عمل کن!
#استاد_موسوی
#متن
ایتا تلگرام
مرور #آیین_و_اندیشه
حکمای اسلامی اتفاق نظر دارند که میان علم و قداست، پیوند محکمی برقرار است. همه دانش ها بهره ای از تقدس دارند زیرا همه آنها در صدد تبیین قوانین تکوینی الهی اند.
در اواخر قرون وسطی در غرب، با ظهور شکوک و عدم توانایی فلسفه اسکولاستیک در ارائه پاسخ در خور سرانجام این فکر، غلبه پیدا کرد که علت همه ی این مشاجرات، فلسفه بافی و عدم رجوع به کتاب مقدس است، پس باید به سراغ متون اصیل مذهبی رفت، بدین ترتیب دوران رنسانس آغاز شد.
سرنوشت دين بدون پشتيباني عقل، از دو حال خارج نيست: يا بايد حساب ايمان و عقل را از يکديگر جدا کرد و به احکام عقل، تن در داد و يا ايمان را مقدم داشت و بدون دليل عقلي، آن را پذيرفت و در آنچه از دين آمده چون و چرا نکرد.
نتيجه اين جدائي، ظهور نهضت روشنگري در قرن هفدهم بود، يعني نفي دين و دنيوي شدن و جزئي شدن هر چه بيشتر عقل.
#مکتوبات
#استاد_موسوی
#مرور_کتاب
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲۴ آبان روز بزرگداشت استاد علامه طباطبایی رحمة الله علیه، گرامی باد
#پست_موقت
ضمن عرض سلام و احترام خدمت اعضای محترم کانال
قصد داریم به مناسبت #روز_جهانی_فلسفه ، جلسهای مجازی در بستر لایو صوتی تلگرام با جناب استاد موسوی برگزار کنیم.
چنانچه دوستان موضوع خاصی مدنظر دارند که میتوان در این بستر به آن پرداخت بفرمایند تا در صورت فراهم بودن شرایط در لایو با جناب استاد مطرح کنیم.
#همایش
#مراسم_بزرگداشت
🔶چهلمین سالروز رحلت علامه طباطبایی (ره)
♦️و #روز_جهانی_فلسفه
✔️حجت الاسلام دکتر سیدمجید میردامادی
با موضوع: نوآوریهای حکمت متعالیه در معقولات ثانی فلسفی
✔️حجت الاسلام و المسلمین مهدی زمانیفرد
با موضوع: ضرورت فلسفه در دنیای معاصر
زمان: پنجشنبه 27 آبان ساعت 9 الی 11:30
مکان حضوری: مدرسه علمیه عالی نواب، طبقه سوم، سالن اجتماعات
مجازی از طریق سامانه LMS:
https://navvab.lms2.hozehkh.com/ws/em5ldiiu5np
و تلويزيون اينترنتي:
https://tv.hozehkh.com/live/
•┈┈•••🔅•••┈┈•
🌐معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
📚 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🔎 @howzehpajohesh
نشست مجازی به مناسبت روز جهانی فلسفه
با حضور استاد:
سید محمد موسوی
زمان شنبه ۲۹ آبان ساعت ۱۹
در کانال تلگرام @musaavi_b
🎙همایش بزرگداشت حکیم حاجملاهادی سبزواری
🕯یادبود دهمین سال درگذشت استاد سیدجلالالدین آشتیانی
📆اسفند ۱۳۹۳
به میزبانی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
#مولی_هادی_سبزواری
#جمال_جلال
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
931219_موسوی_بزرگداشت_آشتیانی_سبزواری.mp3
12.42M
🎙همایش بزرگداشت حکیم حاجملاهادی سبزواری
🕯یادبود دهمین سال درگذشت استاد سیدجلالالدین آشتیانی
📆اسفند ۱۳۹۳
به میزبانی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
#مولی_هادی_سبزواری
#جمال_جلال
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
انالله و انا الیه راجعون
درگذشت حکیم الهی حضرت آیت الله سید رضی شیرازی را به بیت معظم آن مرحوم و همه علاقمندان حکمت اسلامی، تسلیت عرض میکنیم
خداوند روح آن عزیز را با نبی اکرم ص وائمه هدی ع و ارواح طیبه حکمای عظام، محشور فرماید.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
بزرگداشت ابنسینا دکترموسوی.mp3
3.55M
🎙 همایش بزرگداشت روز ابن سینا
📆 بازنشر به مناسبت یکم شهریور، بزرگداشت ابن سینا
با سخنرانی استاد سید محمد موسوی
💠 به میزبانی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
#صوت
#استاد_موسوی
#ابن_سینا
ایتا تلگرام
اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ اِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ، کَلِمَةٌ جَعَلَ الْاِخْلاصَ تَأْویلَها، وَ ضَمَّنَ الْقُلُوبَ مَوْصُولَها، وَ اَنارَ فِی التَّفَکُّرِ مَعْقُولَها، الْمُمْتَنِعُ عَنِ الْاَبْصارِ رُؤْیَتُهُ، وَ مِنَ الْاَلْسُنِ صِفَتُهُ، وَ مِنَ الْاَوْهامِ کَیْفِیَّتُهُ.
اِبْتَدَعَ الْاَشْیاءَ لا مِنْ شَىْءٍ کانَ قَبْلَها، وَ اَنْشَاَها بِلاَاحْتِذاءِ اَمْثِلَةٍ اِمْتَثَلَها، کَوَّنَها بِقُدْرَتِهِ وَ ذَرَأَها بِمَشِیَّتِهِ، مِنْ غَیْرِ حاجَةٍ مِنْهُ اِلى تَکْوینِها، وَ لا فائِدَةٍ لَهُ فی تَصْویرِها، اِلاَّ تَثْبیتاً لِحِکْمَتِهِ وَ تَنْبیهاً عَلی طاعَتِهِ، وَ اِظْهاراً لِقُدْرَتِهِ وَ تَعَبُّداً لِبَرِیَّتِهِ، وَ اِعْزازاً لِدَعْوَتِهِ، ثُمَّ جَعَلَ الثَّوابَ عَلی طاعَتِهِ، وَ وَضَعَ الْعِقابَ عَلی مَعْصِیَتِهِ، ذِیادَةً لِعِبادِهِ مِنْ نِقْمَتِهِ وَ حِیاشَةً لَهُمْ اِلى جَنَّتِهِ.
گواهى می دهم که معبودى جز خداوند نیست و شریکى ندارد، که این امر بزرگى است که اخلاص را تأویل آن و قلوب را متضمّن وصل آن ساخت، و در پیشگاه تفکر و اندیشه شناخت آن را آسان نمود، خداوندى که چشمها از دیدنش بازمانده، و زبانها از وصفش ناتوان، و اوهام و خیالات از درک او عاجز می باشند.
موجودات را خلق فرمود بدون آنکه از مادهاى موجود شوند، و آنها را پدید آورد بدون آنکه از قالبى تبعیّت کنند، آنها را به قدرت خویش ایجاد و به مشیّتش پدید آورد، بیآنکه در ساختن آنها نیازى داشته و در تصویرگرى آنها فائدهاى برایش وجود داشته باشد، جز تثبیت حکمتش و آگاهى بر طاعتش، و اظهار قدرت خود، و شناسائى راه عبودیت و گرامى داشت دعوتش، آنگاه بر طاعتش پاداش و بر معصیتش عقاب مقرر داشت، تا بندگانش را از نقمتش بازدارد و آنان را بسوى بهشتش رهنمون گردد.
🏴فرازی از خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
انجمن فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه شهید مطهری واحد خواهران تهران برگزار میکند:
نشست علمی
«سیر شکلگیری و تطور مکاتب فلسفه اسلامی»
با حضور:
سرکار خانم دکتر منیره پلنگی
سخنرانان:
دکتر مجید احسن
دکتر مهدی ساعتچی
دکتر سید محمد موسوی بایگی
دبیر نشست:
دکتر سید رضا قائمی رزکناری
زمان: دوشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۰ | ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲
لینک نشست:
http://vc.motahari.ac.ir/rv39tumdbcbf/
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علَی الجوهرهِ القُدسیَّه فی تعیُّنِ الإنسیّه ، صورهِ النَّفسِ الکُلیّهِ ، جوادِ العالمِ العَقلیّهِ ، بِضعَهِ الحَقیقهِ النَّبویّهِ ، مطلع الأنوارِ العلویّهِ ، عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّه ، النّاجیهِ المُنجیّهِ لِمُحبّیها عن النّار ، ثمره شَجَره الیقین ، سیده نساء العالمین ، المعروفه بالقَدْر ، المجهولهِ بِالْقَبرِ ، قُرّهِ عین الرَّسولِ ، الزَّهراءِ البتول ، علیها الصّلوه و السّلام.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
#صوت تدریس کتاب #شواهد_الربوبیه استاد سید محمد موسوی در کانال تلگرام استاد بارگذاری شده است و به دلیل محدودیت های پیامرسان ایتا از بارگذاری در این پیامرسان معذوریم.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلاَدِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا صَلاَةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ مُحَمَّدٍ (أَبِيهَا) صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلاَمِ
💐میلاد سراسر نور حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تبریک و شادباش💐
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
📱🌐 سخنی در باب فضای مجازی
🎙استاد سید محمد موسوی
✅ با تشکر از فاضل ارجمند جناب آقای مهدی سلامی
#صوت
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
fazayemajazi.mp3
7.35M
📱🌐 سخنی در باب فضای مجازی
🎙استاد سید محمد موسوی
#صوت
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
📱🌐 سخنی در باب فضای مجازی
🎙استاد سید محمد موسوی
یکی از مشکلاتی که نسل امروز، با رویارویی اسباب نو پدید مانند اینترنت ، به آن دچار شده توجه افراطی به صورت ها و امور جزئی پی در پی است که یکی از بدترین، خطرناک ترین و مضر ترین خصوصیات برای نفس ناطقه است.
توجه بیش از حد به صور جزیی باعث میشود، چرخش و گردش در جزئیات ، ملکهٔ راسخ نفسانی شود و نتواند به جانب وحدت توجه و تمرکز پیدا کند حتی تمرکز بر صورت واحد محسوس را نمی پسندد تا چه رسد که به معانی معقول توجه کند.
این امر باعث میشود نفس انسان از ملکهٔ ادراکات عقلی باز بماند!
از کسانی که از حکمت چیزی نشنیده و نفهمیده اند و دنبال چنین کارهایی باشند توقعی نیست، اما کسی که این امور را شنید و فهمید و باز هم به هر بهانه ، به دنبال توجه زیاده از حد به صور جزئی بود و سپس ملکه ادراکات عقلی برایش حاصل نشد فلایَلومَنَّ اِلّا نَفسَه!
إعراض از جانب معقولات و عالم قدس فقط این نیست که اگر انسان چیزی از این حقایق را شنید، رها کند و دنبال امور دیگر باشد، یا خدای ناکرده، اینها را به سخره گیرد و خرافه پندارد،
بلکه ممکن است به حسب ظاهر همین امور را تحصیل میکند ولی در نفسش توجهِ افراطی به جانب ادراکات جزئی دارد و این، برایش ملکه شد پس نمیگذارد تا ملکه ادراکات عقلی حاصل شود. این خود، نوعی إعراض از آن حقایق معقول است .
در بحث های گذشته گفته شد کسی که حکمت را نشنید و نفهمید، مشکلش جهل بسیط است پس اگر در هر مرتبه ای از مراتب نفسانی اخروی قرار بگیرد ازین جهت سختی نمیکشد که چرا به مرتبه بالاتر نرسیده زیراکه اصلا بالاتر را نشناخته، اما کسانی که در مسیر اکتساب حکمت قرار گرفتند در معرض یک خطر عظیم هستند، زیرا ایشان چیزی از این حقایق را میشنوند اما اگر از مسیر کسب ملکهٔ ادراکات عقلی، به هر بهانه ای، اعراض کنند، این رویگردانی چیزی است که در آخرت ضررش بر نفس انسان ظاهر میشود چرا که از یک سو مانند ناآگاهان نیست و از سوی دیگر، چون فهمید حقایقی هست ولی برای رسیدن به آن تلاش نکرد نتیجه اش ظهور آن سختی و حسرتی است که با هیچ حسرتی قابل قیاس نیست.
و لله الحجة البالغة اعاذنا الله من شرور انفسنا
#متن
#استاد_موسوی
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مَعْبَدٍ عَنْ عَبْدِ اَللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: حَضَرْتُ أَبَا جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَدَخَلَ عَلَيْهِ رَجُلٌ مِنَ اَلْخَوَارِجِ فَقَالَ لَهُ يَا أَبَا جَعْفَرٍ أَيَّ شَيْءٍ تَعْبُدُ قَالَ اَللَّهَ تَعَالَى قَالَ رَأَيْتَهُ قَالَ بَلْ لَمْ تَرَهُ اَلْعُيُونُ بِمُشَاهَدَةِ اَلْأَبْصَارِ وَ لَكِنْ رَأَتْهُ اَلْقُلُوبُ بِحَقَائِقِ اَلْإِيمَانِ لاَ يُعْرَفُ بِالْقِيَاسِ وَ لاَ يُدْرَكُ بِالْحَوَاسِّ وَ لاَ يُشَبَّهُ بِالنَّاسِ مَوْصُوفٌ بِالْآيَاتِ مَعْرُوفٌ بِالْعَلاَمَاتِ لاَ يَجُورُ فِي حُكْمِهِ ذَلِكَ اَللَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ قَالَ فَخَرَجَ اَلرَّجُلُ وَ هُوَ يَقُولُ: «اَللّٰهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسٰالَتَهُ ».
مردى از خوارج خدمت امام باقر (عليه السّلام) رسيد و عرض كرد: اى ابا جعفر چه چيز را ميپرستى؟ فرمود: خداى تعالى را، گفت او را ديدهئى؟ فرمود: ديدگان او را ببينائى چشم نبينند ولى دلها او را بحقيقت ايمان ديدهاند، با سنجش شناخته نشود و با حواس درك نشود و بمردم مانند نيست، با آياتش توصيف شده و با علامات شناخته شده، در داوريش ستم نكند، اوست خدا سزاوار پرستشى جز او نيست، مرد خارجى بيرون رفت و ميگفت: خدا داناتر است كه رسالت خويش را كجا قرار دهد.
الکافي , جلد۱ , صفحه۹۷
🌺میلاد مسعود حضرت امام محمد باقر علیه السلام و حلول ماه رجب الاصب شادباش و پر برکت🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ حَمْزَةَ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى اَلرَّجُلِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَسْأَلُهُ أَنَّ مَوَالِيَكَ اِخْتَلَفُوا فِي اَلْعِلْمِ فَقَالَ بَعْضُهُمْ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً قَبْلَ فِعْلِ اَلْأَشْيَاءِ وَ قَالَ بَعْضُهُمْ لاَ نَقُولُ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً لِأَنَّ مَعْنَى يَعْلَمُ يَفْعَلُ فَإِنْ أَثْبَتْنَا اَلْعِلْمَ فَقَدْ أَثْبَتْنَا فِي اَلْأَزَلِ مَعَهُ شَيْئاً فَإِنْ رَأَيْتَ جَعَلَنِيَ اَللَّهُ فِدَاكَ أَنْ تُعَلِّمَنِي مِنْ ذَلِكَ مَا أَقِفُ عَلَيْهِ وَ لاَ أَجُوزُهُ فَكَتَبَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ بِخَطِّهِ لَمْ يَزَلِ اَللَّهُ عَالِماً تَبَارَكَ وَ تَعَالَى ذِكْرُهُ
جعفر بن محمد بن حمزه گويد:نوشتم بدان مرد (امام هادی علیه السلام) و از او پرسيدم كه دوستانت در بارۀ علم خدا اختلاف دارند،برخى گويند هميشه خدا دانا بوده حتى پيش از آفريدن چيزها و برخى گويند نگوئيم هميشه خدا دانا بوده زيرا معنى علم دارد اين است كه خلق كرده و اگر علم او را به مخلوقات ازلى دانيم در ازل چيزى با او ثابت كردهايم،خدا مرا قربانت كند اگر صلاح دانى كه در اين موضوع چيزى به من بياموزى كه بر آن بپايم و از آن در نگذرم موجب تشكر است،به خط خودش به من نوشت:هميشه خداى تبارك و تعالى ذكره عالم بوده است.
الکافي , جلد۱ , صفحه۱۰۷
🏴 شهادت حضرت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
🔸🔶فبَشِّر عِباد ٱلَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ ٱلْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُۥٓ ۚ أُوْلَٰئِكَ ٱلَّذِينَ هَدَىٰهُمُ ٱللَّهُ ۖ وَأُوْلَٰئِكَ هُمْ أُوْلُواْ ٱلْأَلْبَٰبِ🔶🔸
✅انجمن حکمت دانشگاه علوم اسلامی رضوی با همکاری انجمن فلسفه دانشگاه فردوسی برگزار میکند:
"ضرورت تحصیل و تدریس فلسفه و عرفان"
🎙با حضور استاد سید محمد موسوی
⁉️همراه با توضیحات درباره گزاره "امام صادق علیه السلام، نخستین مدرس فلسفه در جهان اسلام"
📆چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
🕰ساعت ۲۰
📎پیوند های شرکت در جلسه:
https://elc.razavi.ac.ir:443/philosophy-talks/
https://www.instagram.com/mmusawy48/
__
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b