همایش علمی به مناسبت سالروز بزرگداشت ملاصدرا با عنوان
《ضرورت فلسفه در دنیای امروز 》
با حضور اساتید محترم :
👤 جناب آقای سید محمد موسوی بایگی(دانشیار دانشگاه علوم اسلامی رضوی )
👤جناب آقای دکتر احمد فربهی(استاد سطوح عالی علوم عقلی حوزه علمیه)
🕰 زمان : دوشنبه یکم خرداد
🏢 مکان: میدان غدیر سالن شهید چمران
🌐 پیوند حضور مجازی
فلسفه به طوری کلی دانش مشکلی است، به خصوص آنچه صدر المتالهین در قالب حکمت متعالیه مطرح میکند، زیرا شناخت های ما همواره در مرحله حس آغاز میشود. بنابراین هرگاه قصد ورود به علمی را داشته باشیم که فراتر از حد ادراکات متعارف باشد، یادگیری آن دشوار خواهد بود.
افزون بر این پیچیدگی و طولانی بودن مقدمات که برای رسیدن به مسائل اصلی تر وجود دارد مزید بر علت است و سختی را دو چندان میکند. از نظر فیلسوفان اسلامی، پاسخ درست و قانع کننده به مسائل اصلی جز در پرتو توجه به مباحث دیگر که شاید ابتدا مهم جلوه نکند، میسر نیست.
غرض از تالیف این کتاب صرفا ارائه چشم اندازی از اقیانوس عمیق فلسفه اسلامی جهت تدریس کلیات علوم عقلی و فلسفی است تا خواننده مبتدی فی الجمله بداند فلسفه چیست و با چه مسائلی در این علم مواجه خواهد بود و سبک پاسخگویی فلاسفه به مسائل معرفتی و اعتقادی چگونه است.
این کتاب که در 128 صفحه و براساس حکمت متعالیه در چهار سفر ترتیب داده شده است توسط انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی چاپ شده است.
علاقمندان میتوانند برای تهیه کتاب به حرم مطهر رضوی، ضلع شمالی صحن امام حسن مجتبی، فروشگاه انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی مراجعه کنند.
#مکتوبات
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلهِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ عَلَی سِرِّ الإلهی و الرّائی لِلحقائق کَما هی ، النُّورِ اللّاهُوتی ، و الإنسانِ الجَبَروتی ،و الأصلِ المَلَکوتی ، و العالِمِ النّاسوتی ، مِصداقِ العِلمِ المُطلَقِ ، و الشّاهدِ الغَیبی المَحَقَّق ، روحِ الأرواح ، حیوه الأشباحِ ، هِندِسَهِ المَوجودِ ، التّیّارِ فی نَشأت الوُجودِ ، کَهفِ النُّفوسِ القُدسیّهِ ، غَوثِ الأقطاب الإنسیَّهِ ، الحُجَّهِ القاطِعَه الرَّبانیَّه ، مُحَقِّقِ الحَقائِقِ الإمکانِیَّه ، أزَلِ الأبَدیّاتِ و أبَدِ الأزَلیّاتِ ، الکَنزِ الغَیبی و الکتابِ اللّارَیبی ، قُرآنِ المُجمَلاتِ الأحَدیّهِ ،فُرقانِ المفصَّلاتِ الواحدیّهِ ، أمِّ الوَری ،بدرِ الدُّجی ، علیِّ بن موسَی الرِّضا ، علیه و علی آبائهِ الصَّلواهُ و السَّلام.
🌺میلاد سراسر نور حضرت شمس الشموس، انیس النفوس، امام هشتم باب هفتم، علی بن موسی الرضا علیه السلام فرخنده و شادباش 🌺
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
قَالَ فَحُدَّهُ لِي قَالَ لَا حَدَّ لَهُ قَالَ وَ لِمَ قَالَ لِأَنَّ كُلَّ مَحْدُودٍ مُتَنَاهٍ إِلَى حَدٍّ وَ إِذَا احْتَمَلَ التَّحْدِيدَ احْتَمَلَ الزِّيَادَةَ وَ إِذَا احْتَمَلَ الزِّيَادَةَ احْتَمَلَ النُّقْصَانَ فَهُوَ غَيْرُ مَحْدُودٍ وَ لَا مُتَزَائِدٍ وَ لَا مُتَنَاقِصٍ وَ لَا مُتَجَزِّئٍ وَ لَا مُتَوَهَّمٍ
زندیق عرض کرد پس خداوند را تحدید و تعریف کن از براى من.
حضرت امام رضا فرمود حدی از براى او نیست.
عرض کرد چرا حدى از براى او نیست؟
امام رضا فرمود زیرا که هر محدودى متناهى خواهد شد به حدى؛ و چیزى که مىتوان او را تحدید نمود، زیاده در آن متصور است و چیزى که احتمال زیاده داشته باشد، احتمال نقصان دارد. پس خداوند نه محدود است و نه قبول زیاده میکند و نه قبول نقصان و نه اجزاء دارد و نه به وهم میآید.
بخشی از مناظره امام رضا با زنادقه
شیخ صدوق، عیون اخبارالرضا، انتشارات علمیه اسلامیه، ج۱، ص۸۵-۸۶
#احادیث_توحیدی
#امام_رضا
ایتا تلگرام
📝 بخشهایی از مرقومه استاد سید جلال الدین آشیانی با عنوان "امام عارفان"
🏴 باز نشر به مناسبت رحلت امام خمینی (ره)
به قصد تحصیل به شهر قم مشرف شدم آن مرد بزرگ (امام خمینی) استاد مسلم در حکمت متعالیه و از اساتید مسلم در کتب عالیه سطوح در علوم منقول بودند.
متجاوز از بیست سال شرح منظومه و اسفار تدریس کردند و یگانه مشعل فروزان علم توحید و معرفت ربوبی و استاد وحید در علم عرفان یعنی معرفت اسماء الله و نفیسترین دانش بشری موروث از اولیا:علم توحید و ولایت و نبوت و شئون آن محسوب میشدند و مدتی برای برخی از ارباب معرفت شرح قیصری بر فصوص را تدریس کردند، ولی محیط لیاقت آموزش اشرف علوم و فنون را نداشت.
روزی از آن جناب سئوال کردم در فرق بین عطایای ذاتی و اسمائی آنچه را که شارح قیصری نوشته است به نظر حضرتعالی درست است؟فرمودند:نه و به نحو اختصار فرق بین این دو قسم از عطایا را بیان فرمودند.عرض کردم حیف نیست که منع فیض میفرمایید، اگر همین نصوص قونوی را که با تعلیقات مرحوم آقا میرزا هاشم چاپ شده است برای افراد مستعد تدریس بفرمایید مشکلی پیش میآمد؟فرمودند:مساوی است با انتحار، عیب دیگری وجود ندارد.
استاد سید جلال الدین آشتیانی
کیهان اندیشه 1368 شماره 24
#امام_خمینی
#جمال_جلال
#متن
ایتا تلگرام
یک روز خانم طباطبائی می گفت یک وقت خدمت امام داشتم فصوص می خواندم. حاج احمد آقا از راه رسید. امام رو کردند به ایشان و فرمودند ما انقلاب کرده ایم که قبل از خواندن جامع المقدمات، فصوص درس بدهیم و بخوانیم!
برداشتهایی از سیرهی امام خمینی (ره)؛ جلد سه، صفحه 286.
#امام_خمینی
#متن
ایتا تلگرام
استاد سید محمد موسوی
یک روز خانم طباطبائی می گفت یک وقت خدمت امام داشتم فصوص می خواندم. حاج احمد آقا از راه رسید. اما
توضیحی در مورد سخن امام خمینی (ره)
برخی اوقات ، برای توجه دادن به اهمیت موضوع ، تعابیر مبالغه آمیزی بکار میرود که گوینده، خود نیز توجه به آن دارد.
مقصود مرحوم امام راحل در این سخن منقول از ایشان، این نیست که بدون مقدمات وارد مباحث عرفانی بشویم، بلکه در مقابل متحجرانی که به طور کلی ، قرائت عرفان را در حوزه ها منع میکنند ، ایشان خواسته اند لزوم اهتمام به تدریس این مباحث را گوشزد کنند، زیرا غرض ایشان از انقلاب ، فراهم شدن زمینه برای رساندن افراد به مقام کمال انسانی بوده است . درمیان علوم اسلامی، علمی که اصلی ترین و مهمترین نقش را در کمال معنوی انسان دارد، علم الاسما و سایر مباحث نفیس عرفان نظری است. مرحوم امام در همان اوایل بازگشت به ایران ، شروع به تفسیر عرفانی سوره حمد کردند که در تلویزیون برای عموم پخش شد اما متاسفانه در اثر مخالفت برخی روحانیون مشهدی ، امام مجبور به توقف این درس شدند.
در اواخر عمر شریفشان ، در نامه به گورباچوف ،رئیس وقت حکومت شوروی ، از عرفان نظری به سبک محی الدین عربی نام بردند و تصریح کردند که اگر میخواهید این مباحث را بفهمید باید چند نفر از باهوش ترین افراد خود را به حوزه های علمیه ما بفرستید تا پس از سالها تحصیل بتوانند به رموز عرفان نظری پی ببرند. این نشان میدهد که اولا مرحوم امام، لزوم مقدمات برای عرفان نظری را قبول داشتند،
و ثانیا تا آخر عمر، از عقاید عرفانی خود و لزوم ترویج عرفان نظری به سبک ابن عربی _ حتی برای غیر ایرانیها_ دست برنداشتند.
امید است حوزه های علمیه و دانشگاه هایی که در زمینه عرفان اسلامی کار میکنند با درک صحیح شرایط امروز دنیا و ذهنیات نسل عصر حاضر، متوجه اهمیت ترویج عرفان نظری با رعایت مقدمات آن بشوند و به وظیفه خود در تربیت افراد در این علم همت گمارند.
اگر امروز _ که هنوز معدود اساتیدی در گوشه و کنار یافت میشوند _ به تربیت استاد در عرفان نظری نپردازیم، در آینده نزدیک، زمینه کار در این علم به مستشرقان غربی یا فرق انحرافی صوفی واگذار خواهد شد.
#امام_خمینی
#استاد_موسوی
ایتا تلگرام
هدایت شده از H.F
سلام علیکم.
سروران بزرگوار، در صورت صلاحدید، تبلیغ دانشگاه را در گروه های مجازی که عضویت دارند، انتشار دهند.
هدایت شده از خبرگزاری حوزه علميه خراسان
🔰کتاب آشنایی با فلسفه اسلامی منتشر شد
🔻کتاب آشنایی با فلسفه اسلامی به قلم حجت الاسلام والمسلمین موسوی بایگی از سوی انتشارات دانشگاه علوم اسلامی رضوی منتشر شد.
💠 بیشتر بخوانیم👇
https://www.hozehkh.com/OneEntry?id=48212
🌐خبرگزاری حوزه علمیه خراسان
https://eitaa.com/joinchat/4281663544C83a47c9060
هدایت شده از استاد سید محمد موسوی
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى وَلِيِّكَ وَ أَخِي نَبِيِّكَ وَ وَزِيرِهِ وَ حَبِيبِهِ وَ خَلِيلِهِ وَ مَوْضِعِ سِرِّهِ وَ خِيَرَتِهِ مِنْ أُسْرَتِهِ وَ وَصِيِّهِ وَ صَفْوَتِهِ وَ خَالِصَتِهِ وَ أَمِينِهِ وَ وَلِيِّهِ وَ أَشْرَفِ عِتْرَتِهِ الَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَ أَبِي ذُرِّيَّتِهِ وَ بَابِ حِكْمَتِهِ وَ النَّاطِقِ بِحُجَّتِهِ وَ الدَّاعِي إِلَى شَرِيعَتِهِ وَ الْمَاضِي عَلَى سُنَّتِهِ وَ خَلِيفَتِهِ عَلَى أُمَّتِهِ سَيِّدِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ وَ قَائِدِ الْغُرِّ الْمُحَجَّلِينَ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ أَوْصِيَاءِ أَنْبِيَائِكَ
💐 عید بر عاشقان ولایت مبارک و مهنی باد
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b
زین سبب پیغامبر با اجتهاد
نام خود وان علی مولا نهاد
گفت هر کو را منم مولا و دوست
ابن عم من علی مولای اوست
کیست مولا آنک آزادت کند
بند رقیت ز پایت بر کند
چون به آزادی نبوت هادیست
مؤمنان را ز انبیا آزادیست
ای گروه مؤمنان شادی کنید
همچو سرو و سوسن آزادی کنید
مثنوی معنوی مولوی، دفتر ششم، تفسیر حدیث غدیر
💐 عید بر عاشقان ولایت مبارک و مهنی باد
ایتا تلگرام
🟢 درسگفتار نهایة الحکمة
👤 استاد سید محمد موسوی بایگی
تعداد جلسات: 127 جلسه
🔵 تدریس شده در دانشگاه علوم اسلامی رضوی
نهایة الحکمة اثر فیلسوف بزرگ علامه طباطبایی است که سالهاست به عنوان متن درسی حوزه و دانشگاه تدریس میشود. تدریس کتاب حاضر توسط جناب استاد موسوی سرشار از نکات فنی با بیانی شیوا و روان است که برای مخاطبان حکمت اسلامی بسیار قابل استفاده است.
پیش از این درسگفتار #بدایه_الحکمه را منتشر کرده بودیم.
🟢 درسگفتار حاضر برای نخستین بار به درخواست فراوان عزیزان، در کانال ایشان منتشر میشود.
#صوت
#استاد_موسوی
#نهایة_الحکمة