7.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ حاشیه های دیدار السیسی با اردوغان
🔹 السیسی در مراسم استقبال رسمی بجای اصطلاح «merheba asker» به معنای «سلام سرباز» که در همه مراسم های استقبال های رسمی ترکیه استفاده می شود، آن را بکار نبرد و از جمله عربی «شکرا عسکر» استفاده کرد تا هیمنه زبان عربی بر ترکی را به نو عثمانی گری یادآور شود.
🔸حدود صد خودرو در خیابان های آنکارا اردوغان و السیسی را اسکورت کردند که این حجم بی سابقه از خودرو های تشریفاتی در سطح شهر کاربران شبکههای اجتماعی ترک را متعجب کرد. برخی کاربران اخوانی این اسکورت پر طمطراق را به شام آخر «اخوان و اردوغان» تشبیه کرده اند!!!
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ساخت خانه مشترک بشریت با مصالح معارف رضوی
✍ به قلم: ابوالقاسم علیدوست
🔹 جمهوری اسلامی از طریق انتشار معارف اهل بیت (ع) میتواند پیام اسلام و انقلاب اسلامی را به دنیا منتقل کند.
🔸 حرفها و سخنان زیادی درباره حضرت امام رضا علیهالسلام زده شده و البته ناگفتههای بسیاری هم باقی مانده که مورد نیاز جامعه امروز ماست.
🔹 امام علیهالسلام به انسان تعلق دارد و همه انسانها به معارف اهل بیت علیهمالسلام احتیاج دارند. یکی از محورهایی که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، این است که امام علیه السلام به انسان تعلق دارد.
🔸 حضرت امام رضا علیهالسلام همانند سایر ائمه اطهار علیهمالسلام با وجود اینکه شاگرد مکتب اسلام هستند، اما منش، سلوک، سبک زندگی و گفتار ایشان برای انسان و همه بشریت است و لازم نیست مخاطب ایشان، شیعه، مسلمان و یا حتی از ادیان توحیدی باشد، بلکه اگر هیچ باوری هم نداشته باشد، اما انسان باشد، به معارف امام رضا علیهالسلام احتیاج دارد.
▫️با معارف امام رضا علیهالسلام میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت. ائمه معصومین علیهالسلام، «مِنَ الاسلام» یعنی از اسلام هستند، اما «لِلانسان» یعنی برای انسان و بشر مطلب دارند؛ با معارف امام رضا علیهالسلام میتوان خانه مشترک بشریت را ساخت، خانه ای که در آن، ارزشها، اخلاق و رفتار سنجیده باشد.
🔸 من به نمونه ای از صدها نمونه از فرازهایی که در تاریخ اسلام وجود دارد، اشاره میکنم؛ استاندار نیشابور در زمان امام رضا علیهالسلام نامه ای به مأمون مینویسد با این مضمون که شخصی مجوسی در نیشابور فوت کرده و در وصیتنامه خود، مال زیادی را برای فقرا وقف کرده است و ما چون فقرای مسلمان زیادی داشتیم، آن مال را به فقیران مسلمان دادیم؛ حضرت امام رضا علیهالسلام که آن زمان در طوس بودند، به مأمون میفرمایند که به استاندار نیشابور بگو معادل آن پول را به فقیران مجوسی بدهد؛ وقتی یک مجوسی در کشوری که همکیشان خود در اقلیت هستند وصیت میکند، برای هم کیشان خود وصیت کرده و استاندار مجوز نداشته که این مال را از فقیران مجوسی دریغ کند و به فقیران مسلمان بدهد.
🔸 اگر ما روی این جهات کار کنیم، آن فرمایش امام رضا علیهالسلام تحقق پیدا خواهد کرد که فرمودند: «یتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یعَلِّمُهَا النَّاسَ فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا؛ [کسی که میخواهد امر ما را زنده نگه دارد شایسته است که] علوم ما را بیاموزد و سپس آن را به مردم بیاموزاند؛ چراکه مردم اگر با زیباییهای کلام ما آشنا شوند، از ما پیروی میکنند».
▫️ حتی اگر جمهوری اسلامی میخواهد موفق عمل کند، برای دنیا پیام داشته باشد و پیام اسلام و انقلاب اسلامی را به دنیا منتقل کند، از طریق انتشار معارف اهل بیت علیهمالسلام میتواند به این مهم دست پیدا کند و انشاءالله همگان توفیق این کار را داشته باشیم.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
25.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 میسیونرهای مسیحی کره ای و طالبان
🔹فیلم مردان پیشگام محصول سال ۲۰۲۳ کره جنوبی. این فیلم بر اساس داستان ۲۳ مبلغ مسیحی اهل کره جنوبی که در سال ۲۰۰۷ برای تبلیغ مسیحیت به افغانستان رفته و توسط طالبان در افغانستان گروگان گرفته شده بودند ساخته شده است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ روایت شخصی از سفر اربعین ۱۴۰۳ ✍ به قلم: یحیی جهانگیری 🔹امسال قصد کردم کامل سفر شخصی بروم، کلا
⚡️نقدی بر یادداشت حجتالاسلام دکتر یحیی جهانگیری در توصیف تجربهٔ اربعین:
✍ به قلم: فاضل فلاورجانی
1⃣ نکتهٔ اول اینکه: فرمودهاند لباسی کاملا عراقی پوشیدم و محو در جمعشان شدم.
حقیر که در سالیان متمادی ندیدم شیعیان عراق تفاوتی در برخورد و پذیرایی بین عراقی و غیر عراقی قائل شوند یا خودشان را نزد ایرانیها طور دیگری نمایش بدهند. اتفاقاً برای طلبهٔ معمم راحتتر سفرهٔ دلشان را باز میکنند و از خودشان میگویند.
2⃣ نکتهٔ دوم: فرمودید "دین در خیابان راه میرود." اگر منظورتان بُعد اجتماعی دین است، مسجد و حسینیه هم مظاهر بُعد اجتماعی دین هستند و اتفاقاً اربعین° ظهور و بروز خود را از مسجد و حسینیه دارد. حصر ادیان در معابد هم ناشی از سیطرۀ سبک زندگی غربی است که برخی ادیان را به امری فردی و بی خاصیت بدل کرده است.
3⃣ نکتهٔ سوم: نوشتهاید: " در این مسیر خبری از مگامواکب نیست که محصول زیست عزاداری مدرن است." اساساً روح نگاشتهٔ حضرتعالی محصور در تفکر مدرن است و در چنین نگاشتهای سخن از سنت کمی ناسازگار است. در عین حال بر اساس تجربهٔ زیسته معتقدم: روح اربعین در تضاد با مدرنیته است و تمام موکبها از بزرگ کوچک هرچه دارند در طبق اخلاص فدای زوار امام حسین میکنند و از این جهت فرقی میان مواکب عراقی و غیر عراقی نیست.
4⃣ در پایان فرمودهاید که ۹۰ درصد مواکب مسیر بغداد - کربلا مربوط به مقتدا صدر است. این هم از آن آمارهای عجیب است. در اینکه جناب مقتدا صدر در میان گروهی از مردم عراق خصوصاً شیعیان شهرک صدر طرفدارانی دارد، تردیدی نیست چنانکه صادق شیرازی نیز در میان مردم کربلا طرفداران پر و پا قرصی دارد اما اینکه آمار نود درصدی بدهیم و بعد کاریزمای او را به رخ بکشیم کمی دور از واقعیت است. سالهاست در ایران و عراق، در مراسم اربعین و غیر اربعین با عزیزان عراقی در بغداد و غیر بغداد از طرفدار و مخالف مقتدا معاشرت داشتهام و در عین احترام به نگارنده، چنین آماری را تایید نمیکنم.
در عراق طوایف و گروههای مختلف زندگی میکنند که هر کدام سازمان و گروه خاص خود را دارند و در موقعیتهای مختلف با فعالیتهای خود (به خصوص در انتخابات) آرای مردم را جلب میکنند ولی هیچ یک اکثریت مطلق ندارند و مقتدا هم از این قاعده خارج نیست.
5⃣ به هرحال حقیر هم مثل ایشان معتقدم نور اخلاص و ایثار برخاسته از نهضت امام حسین (علیه السلام) روز به روز در ظلمات دنیای مدرن، بیشتر خواهد درخشید و دلدادگان را در کشتی نجات حسین -علیهالسّلام- و گرد چراغ هدایت او جمع خواهد کرد که " اِنّ الحسین مصباح المهدی و سفینة النجاة"
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️ حاشیه های دیدار السیسی با اردوغان 🔹 السیسی در مراسم استقبال رسمی بجای اصطلاح «merheba asker» به
⚡️درباره اهمیت دیدار السیسی با اردوغان
✍به قلم: سید نیما موسوی
🔹سفر ژنرال السیسی به ترکیه بعنوان یک سفر کمسابقه اهمیت فوقالعادهای داشت. پس از سقوط دولت محمد مرسی بدلیل نقش ترکیه دهه ۲۰۱۰ در گسترش پسااسلامگرایی در جهان عرب روابط خوبی بین السیسی و اردوغان در جریان نبود؛ از اینرو از السیسی در ادبیات رسانههای ترکیه بعنوان «کودتاچی» یاد میشد.
🔸 حمایت اردوغان از اخوانیهای مصر و در مقابل حمایت السیسی از گروههای کُرد همچون PKK و YPG و نیز گروه «فتو» در همین راستا میگنجد. از همین رو سفر فوق دارای چند ویژگی منحصربفرد است.
1⃣ با شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰، لابی ترکی در آمریکا که بدلیل روابط خوب اردوغان و جیمز جفری (فرستاده دولت ترامپ در امور سوریه) توفیق یافته بود؛ حال با توجه به قدرتگرفتن لابی کُردی و ارمنی در دولت بایدن رو به ضعف نهاد. اردوغان این خلل را با نزدیکی هر چه بیشتر به دولت الکاظمی، تنشزدایی با بنزاید و بنسلمان و نیز ارسال بسامد برای بهبود روابط با قاهره مدنظر قرار داد. این تغییر موضع از آغاز ۲۰۲۱ در سیاست خارجی اردوغان مدنظر قرار گرفت.
1⃣ از مهمترین اهداف این سفر، افزایش صادرات گاز مصر به ترکیه است که دو طرف در سالهای اخیر اهتمام ویژهای به آن داشتهاند. شرکت بوتاش ترکیه و هولدینگ مصری EGAS، همکاریهای خود را از آغاز ۲۰۲۴ گسترش دادند. این سفر در جهت تبدیل ترکیه به قطب گازی خاورمیانه پس از جنگ اوکراین می باشد. نقشی که روسیه به آن داد تا ترکیه را از محور کییف دور سازد. در حال حاضر ترکیه پایانه صدور گاز آذربایجان، ایران، کردستان عراق و روسیه (ترکاستریم) است.
3⃣ نسبت مصر به اتحادیه عرب همچون نسبت آلمان به اتحادیه اروپاست. سفر رییسجمهور تاثیرگذارترین کشور عضو اتحادیه عرب به ترکیه علاوه بر علایق امنیتی اردوغان در دوره بایدن، چهبسا زمینهساز عادی سازی روابط سوریه دیگر عضو تاثیرگذار اتحادیه عرب با ترکیه باشد. حادثهای که به افزایش جایگاه روسیه در تنشزدایی در خاورمیانه میانجامد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ اظهار نظر جنجالی دکتر عبداللطیف احمد (مبلغ سلفیه مدخلیه در کردستان) درباره حماس:
🔹 حماس قبل از انجام هر عملیات نظامی بایست از ترکیه و کشورهای عربی اجازه میگرفت !!!
🔸اگر قبل از عملیات هفتم اکتبر غزه را با الان مقایسه کنید متوجه می شوید این شهر یک منطقه پیشرفته و آباد بود و مردم سرکار خود میرفتند!!!
🔹 اسماعیل هنیه در هتل کشته شد و در غزه نبود!!!
🔸حساب مردم غزه از حساب حماس کاملا جداست!!!
🔸 تمام چیزهایی که غزه داشت (بیمارستان، خانه، مدرسه و ...) کشورهای عربی برایشان فراهم کرده بودند و این کارهای حماس بود که آنها را از بین برد!!!
✍ پانوشت:
سلفیان مدخلی، سلفیانی هستند که از آل سعود و حاکمان دولت های عربی حمایت تمام عیار می کنند و به واسطه انتسابشان به امان الله جامی به جریان «جامی» معروف شدند که قرضاوی اسم اینها را «سلفی جامی» گذاشته است که بعد از امان الله جامی «ربیع المدخلی» به نوعی رهبری این گروه را به عهده گرفته است که امروزه به نام سلفیه مدخلی نیز مشهورند.
🏷 #اسلام_سلفی #سلفیه_درباری #سلفیه_مدخلیه
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ خیانت امارات به غزه زیر پوشش هلال احمر
🔹 اسامه حمدان (از رهبران حماس) فاش کرد:
امارات متحده عربی یک تیم حرفه ای اطلاعاتی امنیتی را زیر پوشش هلال احمر و صلیب سرخ برای کشف سایتهای پرتاب موشک از غزه و ارسال مختصات مناطق امن غزه برای ارتش صهیونیست به غزه ارسال کرد و این خیانت بزرگ آنها بعد از چند روز برای ما روشن شد!!!
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ وعده پاکسازی حامیان آتاتورک و سکولاریسم از ارتش توسط اردوغان
🔹 رجب طیب ردوغان در واکنش به شعار «ما سربازان آتاتورک هستیم» افسران ارتش تصریح کرد که این ناپاکی و لکه ننگ را از ارتش پاک خواهم کرد.
🔹صبح امروز اردوغان در کنگره مدرسان مدرسه اسلامی امام خطیب گفت:
اخیرا در جشن فارغ التحصیلی عده ای سواستفاده کرده و شمشیر کشیدند. این شمشیرها برای چه کسی کشیده شدند. تحقیقات انجام شده و این نادان ها از ارتش پاک خواهند شد.
🔸اوزگور اوزل رهبر سکولار هم در واکنش به سخنان اردوغان در توییتر خود نوشت:
به امید پایان دادن به انحطاط سیاسی نمی توانی آینده جوانان روشنفکر را خراب کنی. ملت ما شما را نمی بخشد و فراموش نمی کند.
✍ پانوشت:
هفته گذشته عده ای از افسران ارتش در پایان مراسم فارغ التحصیلی که با حضور اردوغان برگزار شد شعار «ما سربازان آتاتورک هستیم» سر دادند.
هواداران دولت این شعارها را دخالت ارتش در سیاست می دانند.
ارتش ترکیه طی ۵۵ سال اخیر ۵ بار بر علیه دولت این کشور کودتا کرده است.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
⚡️ممنوعیت استفاده از روبان و قیچی توسط طالبان
❌ ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان در دستورالعمل جدید خود استفاده از «روبان قرمز و قیچی» در مراسم افتتاحیه پروژه های دولتی و پروژه های با قرارداد رسمی را ممنوع کرد.
⛔️ مهمترین دلیل این مخالفت، عدم تشبه به کفار و اینکه این عمل از آداب و عادات کفار بوده و مسلمانان باید از مبادرت به آن احتراز کنند.
🏷 #اسلام_سیاسی #طالبان #افغانستان
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️درباره اهمیت دیدار السیسی با اردوغان ✍به قلم: سید نیما موسوی 🔹سفر ژنرال السیسی به ترکیه بعنوان ی
⚡️دلایل تغییر لحن اردوغان؛ از السیسی قاتل تا السیسی برادر
✍ به قلم: عدنان فلاحی
🔹 رجب طیب اردوغان که در طی دوازده سال اخیر همواره السیسی را با اوصافی چون «قاتل» و «کودتاچی» خطاب می کرد و وعده میداد که تا زمان آزادی زندانیان اخوانی کودتای مصر با السیسی دیدار نخواهد کرد، به سه دلیل عمده در چند روز اخیر السیسی را «برادر» خطاب کرد؛
1⃣ یکی از استراتژیهای مهم ترکیه در حوزهی اقتصاد تبدیل ترکیه به «هاب» است: هاب ترابری، هاب انرژی، هاب دیپلماسی. ترکیه به دلیل جغرافیای منحصربه فردی که دارد میتواند با تکمیل «خط لوله گاز عرب» [که از العریش در شمال شرق سینا آغاز میشود] گاز طبیعی مصر را به اروپا برساند. در بخش گاز مایع (LNG) نیز ترکها بعد از اروپا - که مشتری ۷۰٪ گاز مایع مصر است - بزرگترین مشتری مصر هستند.
2⃣ جنگ اسرائیل با غزه نیز یکی از دلایل نزدیکی مصر و ترکیه است. بر اساس آنچه که اردوغان در کنفرانس خبری خود گفت و دفاعی که از مصر در برابر بیانات مقامات اسراییلی نمود، ترکیه و مصر سیاست واحدی را در قبال این قضیه دارند که همانا حمایت از تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای۱۹۶۷ است.
3⃣ نفوذ دو کشور در شمال آفریقا نیز یکی از دلایل این ماهعسل غیرمنتظره است. نزدیکی مصر و ترکیه میتواند تنشها در این منطقه - خاصه در لیبی - را مدیریت و به سمت کاهش سوق دهد.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J
مسلمنا muslimnair
⚡️نقدی بر یادداشت حجتالاسلام دکتر یحیی جهانگیری در توصیف تجربهٔ اربعین: ✍ به قلم: فاضل فلاورجانی
حاشیه ای بر «نقدی بر یادداشتی از جنس سفرنامه شخصی اربعین»
✍ به قلم: یحیی جهانگیری
🔹 به لطف الهی یادداشت حقیر مورد توجه و تفقد قرار گرفت و البته نقدی هم توسط عزیز گرامی جناب آقای فاضل فلاورجانی که نشان از توجه و تمحض بیشتر در ياداشت بود دریافت کردم.
🔹قصد پاسخ نداشتم تا احساس نشود، نقد، الزاما شمشیر تیز است علیه کسی؛ و حتما باید پاسخ گفت. لذا همین ابتدا از نقد و تحشی مشفقانه و مکملانه ایشان فروتنانه سپاسگزارم.
🔸اما اصرار یکی از دوستان منتشر کننده متن، سبب شد باب گفتگوی علمی باز شود؛ چند نکته را نه از جنس جدل و پاسخ
بلکه از نوع توضیح و تکمیل بیان کنم. زیرا علم هویت جمعی دارد و با نکته و کامنت ها، بسامدی می یابد.
1⃣ در حدیثی از حضرت مولا در متن آوردم که عینیت یافتگی با جامعه، پژوهشگر را در کشف ابعاد پنهان مسأله و عریان دیدن مسأله کمک می کند. گلدزیهر مستشرق شهیر مجارستانی، برای کشف اسلام، جوری مسلمان می شود که خودش می گوید: «گاه احساس می کردم مسلمان شدم.» مساله یابی باید چنین باشد و عینیت با جامعه را که اشاره داشتم، از این باب ببینیم. (نه راحت بودن، نه فرار از امر تبلیغ و یا دریافت تکریم بیشتر از میزبان یا...)
2⃣ اتفاقا اربعین را نبرد گفتمانی علیه سکولاریسم غربی دیدم که پا از مسجد فراتر نهاده و در خیابان راه می رود و گرنه غرب با بسندگی دین به معبد و مسجد که مشکلی ندارد. لذا تاکید و به شدت تصریح داشتم: اربعین دین و مهمتر دینداری را به کف خیابان جامعه آورده است. اربعین را یک رویداد نمی دانم بلکه یک روند علیه گفتمان حاکم و غالب غربی بر جهان می شمارم.
3⃣ ظاهرا لینکی که در متن اصلی پیوست کردم باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد. تصریح دارم که مگاهییت، مولود جهان مدرن است و ندیدن مگا موکب در این مسیر، نشان جدی از غیبت یا حداقل نرسیدن پای مدرنیته به این مسیر پیاده روی دارد. فرقی بین موکب عراقی و غیر عراقی نگذاشتم بلکه تصریح بر تمایز بین موکب مردمی بودن و مگاموکب ساختن دارم.
4⃣ در دو جای متن تصریح دارم این یک یافت و ادراک شخصی است نه یک پایش دقیق. البته گزارش های شخصی، پس از طی مراحل دانشی، می تواند منبع تحلیل و حتی تجویز هم قرارگیرد. اما تشبیه این گزارش به یک رفتار سیاسی ایران، نه تنها باب علمی را می بندد و شاید اجازه ندهد، حتی نقدها، به گسترش علم کمک کند و فضای اربعین پژوهی را سامان دهد. لذا سعی کردم حتی عباراتم در پاسخ، حتی پاسخ نباشد که توضیح و تکمیل و تصریح باشد، نه از جنس تیز و تنه سیاسی! امیداورم در این سعی، موفق بوده باشم.
💠 ضمن اینکه در این سفر با دو چهره مطرح رسانه ای همراه بودم که آن دو هم بر این یافته من تاکید داشتند. اما یافته علمی - شخصی خودم را انصاف علمی ندیدم به آنها هم تعمیم دهم. پنهان نیست در نقد علمی، برای ابطال یک گزارش شخصی، ابتنا بر گزارش شخصی دیگر نمی شود! بلکه از پیمایش های مستندتر بهره می برند.
✅ همچنانکه در متن قبلی آوردم باز تاکید دارم نهضتی از سفرنامه نویسی اربعین ایجاد شود که خود آن برای آینده دیتای مناسبی خواهد بود و دوما مرکزی به بررسی و راستی آزمایی و حتی استناد یابی و استناد دهی بدان ها بپردازد که بی شک در آینده، برای روایت درست اربعین بدان نیازمند خواهیم بود.
💥 مسْلِمْنا (کانال علمیتخصصی مسائل جهان اسلام) در تلگرام، ایتا و واتس اپ:
ʲᵒᶦⁿ↷
➣ @Muslimnair ؛ @muslimnair
ʲᵒᶦⁿ↷
➣https://chat.whatsapp.com/H7nizlXGUrP2CtEK6UrE2J