سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع #تفسیر سوره آل عمران - آیه ۱۱۰
کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَوْ ءَامَنَ أَهْلُ الْکِتَبِ لَکَانَ خَیْراً لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَکْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ
ترجمه
شما بهترین امّتى هستید که براى مردم ظاهر (وگزیده) شده اید. به خوبىها فرمان مى دهید و از بدىها و زشتیها، نهى مى کنید و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل کتاب (نیز به چنین آئین درخشانى) ایمان آورده بودند، قطعاً برایشان بهتر بود. برخى از آنان مؤمنند، ولى بیشترشان فاسق اند.
در آیه ۱۰۴ همین سوره، مرحله خاصّى از امر به معروف و نهى از منکر که توسط گروه ویژه و رسمى صورت مى گرفت، بیان شد. در این آیه به مرحله عمومى که یک وظیفه همگانى است اشاره مى شود
پیام ها
۱- بهترین امّت بودن با شعار نیست، با ایمان و امر به معروف و نهى از منکر است. «کنتم خیر امّة... تأمرون...»
۲- در امّتِ ساکت و ترسو خیرى نیست. «خیر امّة... تأمرون... تنهون»
۳- امر به معروف و نهى از منکر به قدرى مهم است که انجام آن معیار امتیاز امّت هاست. «کنتم خیر امّة»
۴- امر به معروف و نهى از منکر، در صورتى محقّق مى شود که مسلمانان به شکل یک امّت باشند، یعنى حاکمیّت داشته باشند. «کنتم خیر امّة»
۵ - مسلمانان مسئول اصلاح تمام جوامع بشرى هستند. «اُخرجت للنّاس»
۶- سفارش به خوبى ها بدون مبارزه با فساد، کم نتیجه است. «تأمرون بالمعروف و تنهون عن المنکر»
۷- هر یک از افراد امّت باید امر به معروف ونهى از منکر کند. (یک دختر ۹ ساله نیز حقّ امر به معروف ونهى از منکر رئیس جمهور را دارد) «تأمرون... تنهون»
۸ - در امر به معروف، سنّ، منطقه، نژاد، سواد و موقعیّت اقتصادى و اجتماعى نقشى ندارد. «خیر امّة... تأمرون... تنهون»
۹- مسلمان باید از موضع قدرت امر و نهى کند، نه از روى خواهش و التماس. «تأمرون»
۱۰- امر به معروف، مقدّم بر نهى از منکر است. «تأمرون... تنهون»
۱۱- امر و نهی مى تواند مؤثّر باشد که از ایمان مایه گرفته باشد. «تأمرون، تنهون، تؤمنون»
۱۲- خداوند اهل کتاب را به اسلام دعوت مى کند. «و لو آمن اهل الکتاب»
۱۳- اسلام، ناسخ تمام ادیان است. «ولو آمن اهل الکتاب»
۱۴- انسان، در انتخاب راه آزاد است. «منهم المؤمنون و اکثرهم الفاسقون»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011💧🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠موشن گرافیک احکام: نمازهای یومیه کی قضا میشه؟
🔸احکامی که باید بدانیم
#آموزش_احکام
#احکام استاد صالحی💎
#عذاب معاویه در عالم برزخ
امام صادق(ع) فرمود: همراه پدرم در بیابان «عُشفان» (نزدیک مکّه) سوار بر استر، حرکت میکردیم، ناگهان استر رم کرد، به پیش نگاه کردیم دیدیم زنجیری به گردن مردی بستهاند، و آن طرف زنجیر در دست مرد دیگری است و او را میکشاند، آن مردی که زنجیر در گردنش بود، به پدرم عرض کرد: «به من آب بیاشام».
آن مردی که او را با زنجیر میکشید، به پدرم گفت: «آب به این مرد نرسان، خدا به او آب نرساند.»
من به پدرم گفتم: «این مرد تشنه با این حال، کیست؟»
فرمود: این معاویه است (که در عالم برزخ) عذاب میشود.
منبع؛ بحار، ج ۶، ص ۲۴۸ به نقل از الاختصاص شیخ مفید - نظیر این مطلب در برابر امام سجّاد (ع) رخ داد، یحیی بن ام طویل که همراه آن حضرت بود، پرسید: «این مرد تشنه و گرفتار عذاب کیست؟» امام سجّاد (ع) فرمود: «این معاویه ملعون است» (همان مدرک)
#فوائد کرسی
#خون رسانی بهتربا کرسی
پاها در زیر کرسی آرام آرام گرم می شود.. در این حالت مغر استخوان که کارش خونسازی است شروع به فعالیت کرده و عملیات خون سازی را تقویت می کند.
#خروج مواد #زائد از بافت های بدن
فوایدخوابیدن زیر کرسی آرام آرام عروق گشادتر میشوند . خون گرم میشود . وقتی بدن در حالت افقی است خون راحت تر گردش میکند . دریچه قلب راحت تر باز و بسته شده . خونرسانی در بدن بهتر صورت می گیرد و مواد زائد از سلولها و بافتها خارج می شود.
تقویت #حافظه
فواید کرسی هنگامی که خونرسانی سریعتر می شود خونرسانی به مغز هم سریعتر صورت میگیرد و سلولهای مغزی گرمتر و فعالیتهای مغزی بیشتر شده و موجب تقویت حافظه می شود.
تاثیر کرسی بر #روماتیسم و آرتروز
وقتی در سرما لباس گرم میپوشیم بیرون بدن گرم میشود . از درون گرم نمیشویم . اما از فواید کرسی این است که زیر کرسی، بدن از داخل گرم میشود . مخصوصا پاها که گرم میشود برای آرتروز ، رماتیسم ، درد زانو و درد کمر و دیسک فوق العاده عالی اثر می گذارد.
#کرسی در درمان #دیابت
این گرمی ملایم و تدریجی سودا و بلغم زائد رو از بین میبره حتی تاثیرات مثبتی روی لوزالمعده میگذارد که برای کاهش قند خون خوب است و در درمان دیابت کمک کننده است.
#تنظیم ترشح #غدد
کرسی ترشح غدد بدن را تنظیم میکند . مخصوصا خانمهایی که بیماریهای دوره ای دردناک و سخت دارند برایشان عالی است . کرسی یک نوع تنظیم کننده هورمونی بدن است.
#دفع الکتریسیته ساکن بدن
خود لحاف کرسی هم از جنس نخی و پشمی بوده که الکتریسیته ساکن بدن را دفع میکند ضد سوداست و آرامش بخش است.
@n20011🌸
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع #تفسیر سوره آل عمران - آیه ۱۱۱
لَن یَضُرُّوکُمْ إِلَّآ أَذىً وَإِن یُقَتِلُوکُمْ یُوَلُّوکُمُ الْأَدْبَارَ ثُمَّ لَا یُنْصَرُونَ
ترجمه
آنها (اهل کتاب) جز آزارى اندک، هرگز به شما زیانى نخواهند رسانید و اگر با شما بجنگند، به شما پشت کرده و بگریزند، آنگاه هیچ یارى نشوند.
این آیه، بشارت و تسلّى براى مسلمانان است که شما در سایه ایمان، وحدت و امر به معروف بیمه مى شوید. از تهدیدات دشمن نترسید که پیروزى با شماست و دشمن خوار و زبون است.
پیام ها
۱- روحیّه ها را باید تقویت کرد. «لن یضرّوکم»
۲- مسلمانان، در سایه ایمان بیمه هستند. «لن یضرّوکم»
۳- مخالفین شما براى نابودى شما تلاش مى کنند، لکن تنها به گوشه اى از اهداف ایذائى خود مى رسند. «الاّ اذى»
۴- کسى که ایمان ندارد، روحیّه مقاومت ندارد. «یولّوکم الادبار»
۵ - قرآن، فرار و ضعف اهل کتاب در برابر مسلمانان را پیشگویى مى کند. «ان یقاتلوکم یولّوکم»
۶- کسانى پیروز مى شوند و دشمن را فرارى مى دهند که در ایمان و امر به معروف ثابت قدم باشند. «کنتم خیر امّة... و ان یقاتلوکم یولّوکم الادبار»
۷- فسق، زمینه ضعف در جبهه هاى جنگ است. «اکثرهم الفاسقون... و ان یقاتلوکم یولّوکم الادبار»
۸ - توان دشمن را تحقیر کنید. «و ان یقاتلوکم یولّوکم الادبار»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011💧🌸
✳️برزخ
❓سوال
فسلفه وجود برزخ چیست؟
جواب اجمالی
✍یک از ویژگیهای عالم برزخ این است، که ناخالصیها از بین میرود وبا تحمّل مشقت و عذابهای آنجا روح مومن تصفیه میشود و با روحی پاک پای به صحرای محشر مینهد. برخی کمالات که مومن در دنیا موفق نشده است کسب کند، آنجا به دست میآورد. امام کاظم علیه السلام در این باره میفرماید: هر که از دوستان و شیعیان ما بمیرد و هنوز قرآن را خوب نداند، در قبر به او یاد میدهند؛ تا خداوند به این وسیله درجهاش را بالا ببرد. زیرا درجات بهشت به اندازهی آیات قرآن است. به او گفته میشود: قرائت کن و بالا برو؛ پس میخواند و در درجات بهشت بالا میرود.
ملاحظه میشود که عالم برزخ برای محبین اهلبیت محل تعلیم است.
🔸 در حدیث دیگری سماعة بن مهران، از امام صادق عیه السلام، نقل کردهاست؛ که امام فرمود: اگر گناهان انسان زیاد باشد و چیزی که کفارهی گناهانش باشد، یافت نشود؛ خدای عزّوجلّ او را به اندوهی در دنیا مبتلا میکند، تا کفارهی گناهانش باشد. پس اگر گناهانش پاک نشد، بدنش بیمار میشود، تا باعث پوشیدن گناهانش شود. حال اگر افاقه نکرد، برای کفاره گناهانش هنگام مرگ او سخت گرفته میشود و در قبرش عذاب میشود؛ تا خداوند را روز قیامت در حالی ملاقات کند که گناهی بر او نباشد، که به خاطر آن عذاب شود.
🔸از این حدیث استفاده میشود که اعمال و رفتار بندهی مومن، در چند مرحله تصفیه و پاک میشود: ۱. غصّه واندوه در زندگی ۲. بیماری جسمانی ۳. سختی جان دادن ۴. در عالم برزخ. در حدیث دیگری آمدهاست، که حضرت فرمود: إنَّ اَطفالَ شیعَتِنا مِنَ الموُمنین تُرَبیهِم فاطمةُ عَلیهاالسلام» کودکان شیعیان، از ما مومنین را، فاطمه سلام اللّه عیها (در برزخ) تربیت میکند. حاصل آنکه مستفاد از روایات این است، که در برزخ هم تعلیم است و هم تربیت و هم تصفیهی بعضی ناخالصیها.
🌐سایت جوابگو
📡پایگاه اطلاع رسانی بلاغ
‼️وطن اتخاذی
🔷س ۵۶۷۵: قصد دارم تا یکی دو ماه آینده برای زندگی به شهر دیگری منتقل شوم و آنجا را به عنوان #وطن انتخاب کنم؛ آیا از اکنون ـ که هنوز در آن شهر مستقر نشده ام ـ در سفرهای کمتر از 10 روز، می توانم در آنجا نماز را کامل بخوانم؟
✅ج: تا زمانی که به عنوان زندگی در آنجا مستقر نشده اید، #نماز شکسته است.
#احکام_وطن
#وطن_اتخاذی
# احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈
#پندهاى عرفانى شيخ رجبعلى #خياط رحمه الله (1)
«دل هر چه را بخواهد همان را نشان می دهد؛ سعى كنيد دل شما خدا را نشان دهد! انسان هر چه را دوست داشته باشد، عكس همان در قلب او منعكس می شود، و اهل معرفت با نظر به قلب او میفهمند كه چه صورتى در برزخ دارد. اگر انسان شيفته و فريفته جمال و صورت فردى گردد، يا علاقه زياد به پول يا ملك و غيره پيدا كند، همان اشيا، صورت بَرزخى او را تشكيل می دهند.»
«اگر انسان ديده باطن داشته باشد، می بيند به محض اين كه غير خدا را در دل راه دهد، باطن برزخى او به همان صورت در آيد. اگر غير خدا را بخواهى قيمت تو همان است كه خواسته اى، و اگر خدا خواه شدى، قيمت ندارى [نمی توان براى تو قيمتى گذاشت]، «من كان للّه كان اللّه له» اگر در تمام لحظات مستغرق در خدا باشى، انوار الهى در تو تابش مىكند و آنچه بخواهى به نور الهى مىبينى.»
«كوشش كن قلب تو براى خدا باشد. وقتى قلب تو براى خدا شد، خدا آنجاست، وقتى خدا آنجا بود، همه آنچه مربوط به خداست در آنجا حاضر و ظاهر خواهد شد؛ هر وقت اراده كنى همه نزد تو خواهند آمد. چون خدا آنجاست، ارواح همه انبيا و اوليا آنجا هستند؛ اراده كنى مكّه و مدينه همه نزد تو هستند... . پس كوشش كن قلبت فقط براى خدا باشد، تا همه آنچه مخلوق خداست نزد تو حاضر باشند.»
1. كيمياى محبت، ص 174ـ183.
@n20011🔰