recording-20220318-094139.mp3
8.63M
#مشاوره_مجازی
#سوال_شما: سلام علیکم
این بحث دور در تبادر و پاسخ آن را من خوب متوجه نمی شوم سوال هم می پرسم می گویند یکی اجمال است و یکی تفصیل است که دقیق برای من قابل درک نیست که یعنی چه؟
اگر شما شسته رفته پاسخی بفرماید متشکرم.
✅پاسخ را در صوت بشنوید
@nabzqalam
📍 ایران در قرنی که گذشت و در قرنی که پیش رو دارد.
🔷 در سال ۱۳۰۰ در جریان یک بیماری همه گیر ایران ۱۵ تا ۲۰ درصد از جمعیت خود را از دست داد.
در سال ۱۳۲۰ در پی اشغال ایران در جنگ جهانی دوم توسط متفقین و تشکیل "دالان پارسی" برای انتقال کمکهای متفقین به شوروی، ایران متزلزل وارد قحطی شد که انگلیس نقش پرنگی در این قحطی بزرگ داشت که طی دو سال ۴۰ درصد مردم ایران از گرسنگی کشته شدند.!!!
🔶 ایران در نیمه اول این قرن بدلیل فقدان یک تفکر و ایدئولوژی قوی و یک جریان قدرتمند برای مدیریت آن
دائما در معرض تاخت و تازها، دخالت بیگانگان غارتگر، قحطی ها، عقب افتادگی های دردآور در همه زمینه ها بود آنقدر بی ثبات و بی رمق که با دستور انگلیس مترسکی که اسمش شاه بود بحرین پاره تن ایران به عنوان هدیه بخشیده شد و مردم غیرتمند ایران آنقدر به حساب نمی آمدند و خارج از بازی بودند و بی اطلاع از همه چیز در این فاجعه ملی فقط نظاره گر بودند.
🔰 اما یک نهال نوپا بنام حوزه علمیه قم در سال ۱۳۰۱ در موازات این همه رنج و بی ثباتی تاسیس شد و به مرور رشد پیدا کرد
مجموعه ای با دست خالی اما ذهنی مملو از اندیشه و راهبرد
یک مرکز قدرتمند _علمی فکری فرهنگی که اساس هر گونه تحول در هر جامعه ای اندیشه و فرهنگ است_ روز به روز در حال جا باز کردن بود و با پمپاژ تفکر خداخواهی، خودباوری، ایثار و مقاومت، استقلال طلبی، عزت خواهی، دشمن ستیزی و... ملتی را سرخط کرد و در اواسط قرن با برعهده گرفتن مدیریت میدانی تحولات، دگرگونی و انقلاب فکری و فیزیکی بسیار کم نظیری را رقم زد و حرکت به سمت ایران نوین و ساخت تمدن نوین اسلامی را آغاز کرد
🔷 هم اکنون در پایان این قرن نمایندگان ایران با عزت و احترام و برابری سر یک میز در کنار چند قدرت برتر دنیا در حال بده بستان و معامله هستند و در اوج این مذاکرات با موشک به طور مستقیم منافع آنها هدف قرار می گیرد نه تنها از برخورد متقابل و قطنامه و اعتراض خبری نیست بلکه درخواست سرعت در توافق را روی میز قرار می دهند.
🔶 بسیاری از کارشناسان شناخته شده دنیا از ایران به عنوان یک قدرت نوظهور و قدرت اول منطقه یاد می کنند و در پیشرفت کشور در همه زمینه ها علرغم فشار سنگین همان قدرت ها با یک تعجب و حیرت تحلیل خود را ارائه می دهند و بارها این جمله از زبان آنها شنیده شده که "جمهوری اسلامی روند تحولات دنیا را به سمت معناگرایی تغییر داده است "
🔰 اگر حوزه و روحانیت که حامل پیام دین و معنا است توانست با مدیریت قوی یک کشور بحران زده و زمین سوخته را با دستی خالی از قدرت مادی در طی نیم قرن به این نقطه برساند
اکنون که علاوه بر آن اندیشه های متعالی، دارای مجموعه ای از تجارب پرفراز و نشیب و دستی پر از ابزارها و مولفه های قدرت است قرن جدید را به قرن تحولات شگرف برای ایران و جهان مبدل خواهد کرد.
و بنابر نشانه های متعدد قرن پیش رو قرن ظهور و بروز تمدن نوین اسلامی و قرن توجه جدی جهانیان به ارزش های الهی و انسانی به میدان داری ملت عزیز ایران با اندیشه اسلام ناب و رهبری روحانیت پیشرو است.
' آغاز قرن معناگرایی فراگیر بر همه مبارک باد'
🖋شیخ علی امیری
@nabzqalam
14.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰#اندیشه_اساتید
🎙بیانات آیت الله اعرافی پیرامون فقه نظام ساز
@nabzqalam
🔰#معرفی_کتاب
تأسیسُ الشیعةِ لعلومِ الاسلام یا تأسیس الشیعةِ الکِرام لِفُنون الاسلام و یا تأسیس الشیعة الکرام لِکُلّ عُلومِ الاسلام، معروفترین اثر سید حسن صدر (۱۲۷۲-۱۳۵۴ق) است. این کتاب در چهارده بخش خدمات شیعیان دوازده امامی را در تأسیس و تکمیل علوم اسلامی نشان داده است. نسخه همراه با تحقیق و تعلیق این کتاب در سال ۱۳۹۶ش، جایزه کتاب سال حوزه علمیه و کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد. سید حسن صدر این کتاب را در سال ۱۳۳۰ق با تغییر در طبقهبندی علوم، خلاصه کرد و با نام الشیعه و فنون الاسلام منتشر ساخت.
✅ بنظر می رسد هر طلبه ای باید این کتاب را در کتابخانه خود داشته باشد
@nabzqalam
#مشاوره_مجازی
#سوال_شما: سلام بر شما خدا قوت
من یک سوال از ادبیات دارم
ذوریه از نظر صرفی چیه ؟
✅پاسخ اجمالی:
ذُرِّیَّة:
ادبا گفته اند در اصل به معنای فرزند کوچک است. ولی اغلب به همه فرزندان اطلاق می شود.به عقيده راغب ذريّه در واحد و جمع استعمال می شود و اصل آن جمع است.
ریشه اصلى این کلمه را مختلف گفته اند:
1. ذَرْء به معناى آفرینش است.
2. ذَرّ به معناى موجودات بسیار کوچک مانند ذرات غبار است. و چون بچه انسان از نطفه کوچکی است ...
3. ذَرْو به معناى پراکنده ساختن است.فرزندان انسان را ذریّه گفته اند چون بعد از مدتی به هر سو در روى زمین پراکنده مى شوند.
در کتاب اقرب الموارد می گوید:
ذريّه به معنى نسل است و اصل آن ذرّيئه بوده همزه را بياء قلب و در هم ادغام كردهاند جمع آن ذّرّيات و ذرارى است.
راغب اصفهانی در اصل اشتقاق واژه ذریه سه دیدگاه را آورده است؛
- از اصل «ذرأ االله الخلـق » و «هوالـذي ذرأکم فی الأرض» که همزه آن هنگام اتصـال بـه یـاء نسبت حذف گردیده است، مانند «بریه »
- از اصــل «ذرو» اســت کــه بــر وزن «فعلیه» به شکل «ذرویه» بوده سپس هنگام اجتماع دو حرف واو و یاء حرف واو به یاء تبدیل و در آن ادغام گردیده «ذریه» شده است.
- این واژه از اصل «ذرر» مضاعف می باشـد کـه بر وزن «فعلیه» به شکل «ذریه» در آمده است.
در صحاح مىگويند: ذرء به معنى آفريدن است و به نسل جن و انس از همين جهت ذريّه گفتهاند.
@nabzqalam
recording-20220325-153441.mp3
9.1M
#مشاوره_مجازی
#سوال_شما: سوالی از بحث عام و خاص دارم در بحث سرایت اجمال مخصص به عام
اینکه چرا مرحوم مظفر در شبهه مفهومیه در مخصص متصل، متباینین و اقل و اکثر را یک کاسه می کنند و می گویند فرقی ندارد و اجمال سرایت می کند ولی در منفصل تفکیک های صورت می گیرد
بنظرم در مخصص متصل در قسم اقل و اکثر بشود به عام تمسک کرد و قدر متیقن گرفت و ...
اگر توضیح بدید ممنون میشم ؟
✅پاسخ را در صوت بشنوید
@nabzqalam
🔰#معرفی_کتاب
جایگاه شناسی علم اصول
ناشر: مرکز مدیریت حوزه علمیه
مصاحبه تخصصی با اساتید برجسته از جریانات مختلف در مورد علم اصول است.
✅ بنطر حقیر طلاب سطح و بالاتر باید این کتاب را حتما داشته باشند و دقیق مطالعه کنند.
این اثر یک نگاه کلان و راهبردی در مورد علم اصول و تا حدودی اجتهاد را به مخاطب می دهد
@nabzqalam
#اندیشه_اساتید
حکومت،مقصود اصلی خداوند است
نه مقدمه ای برای اجرای احکام اسلامی
🎙استاد محمد جواد فاضل لنکرانی
@nabzqalam