🌞خورشید در حركت سالانه خود، در آخر پاییز به پایینترین نقطه افق جنوب شرقی میرسد كه موجب كوتاه شدن طول روز و افزایش زمان تاریكی شب میشود. اما از آغاز زمستانیا انقلاب زمستانی، خورشید دگرباره بسوی شمال شرقی باز میگردد كه نتیجه آن افزایش روشنایی روز و كاهش شب است. به عبارت دیگر، در ششماهه آغاز تابستان تا آغاز زمستان، در هر شبانروز خورشید اندكی پایینتر از محل پیشین خود در افق طلوع میكند تا در نهایت در آغاز زمستان به پایینترین حد جنوبی خود با فاصله 5/23 درجه از شرق یا نقطه اعتدالین برسد. از این روز به بعد، مسیر جابجاییهای طلوع خورشید معكوس شده و مجدداً بسوی بالا و نقطه انقلاب تابستانی باز میگردد. آغاز بازگردیدن خورشید بسوی شمالشرقی و افزایش طول روز، در اندیشه و باورهای مردم باستان به عنوان زمان زایش یا تولد دیگرباره خورشید دانسته میشد و آنرا گرامی و فرخنده میداشتند.
نفس خویش←@nafsma→
سخنرانی مجازی مرحوم مهندس فرشید راد در برنامه ویژه فرهنگسرای فشم در دو بخش
نفسخویش←@nafsma→
یلدا یا جشن انقلاب زمستانی را خدمت عزیزان تبریک عرض می کنیم،امیدواریم همچون زایش نور از دل تاریکی،امید و آرامش بر زندگانی و روح و روان شما بتابد این عید بزرگ و باستانی را بر تمام مردمان جهان بخصوص ایران،افغانستان،تاجیکستان،و دیگر پاسداران آیین کهن را تبریک میگوییم،باشد که سرتاسر وجودتان را مهرآگین باشد
نفس خویش←@nafsma→
ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر و روز زن را خدمت تمامی خانم های سرزمین ایران تبریک می گوییم❤️🌻
نفس خویش←@nafsma→
«نَّفْس خویش»
🌞خورشید در حركت سالانه خود، در آخر پاییز به پایینترین نقطه افق جنوب شرقی میرسد كه موجب كوتاه شدن ط
جشن خُره روز در نخستین روز زمستان، پس از جشن شب یلدا
ابوریحان بیرونی در کتاب آثارالباقیه درباره این جشن چنین میگوید :
« ...و در این روز عادت ایرانیان چنین بود که پادشاه از تخت شاهی به زیر میآمد و جامه سپید میپوشید و بر فرشهای سپید مینشست و دربانها را که هیبت ملک بدان هاست بکنار میراند و در امور دنیا فارغ بال نظر می نمود و هر کس نیازمند میشد که با پادشاه سخن بگوید، خواه گدا باشد یا دارا و شریف باشد یا وضیع، بدون هیچ حاجب و دربانی به نزد پادشاه می رفت و بدون هیچ مانعی با او گفتگو می کرد و در این روز پادشاه با دهقانان و برزیگران مجالست میکرد و در يک سفره با ایشان غذا میخورد و می گفت: من امروز مانند یکی از شما هستم و من با شما برادر هستم زیرا قوام دنیا به کارهایی است که بدست شما میشود و قوام عمارت آن هم به پادشاه است، و نه پادشاه را از رعیت گریزی است و نه رعیت را از پادشاه و چون حقیقت امر چنین شد پس من که پادشاه هستم با شما برزیگران برادر خواهم بود و مانند دو برادر مهربان خواهیم بود بخصوص که دو برادر مهربان هوشنگ و ويكرد چنین بودند»
نفس خویش←@nafsma→
سال نو میلادی 2025 یا عید یول دی (کریسمس) رو خدمت هموطنان مسیحی تبریک می گوییم.🎄🎄
یول(به انگلیسی: Yule)،جشنی مذهبی است که در میان مردمان اروپای شمالی برگزار میشود و بعدها به جشنهای مذهبی میلاد مسیح (کریسمس) راه یافته و با آنها یکی شد.
نفس خویش←@nafsma→
«نَّفْس خویش»
کریس مس بر مسیحیان شاد باد، این جشن ریشه ی کهن و مربوط به آئین مهر پرستی می باشد واژه "کریس مس" از
جشن یول، و شباهت آن به یلدا و خور روز ایرانیان باستان
در زمانهای کهن در شمال اروپا جشنی به نام یول در اول زمستان شروع و تا دوازده روز ادامه داشته است. در این جشن بزرگترین شمعها و کنده های درخت سوزانیده میشده است.
یول واژهٔ انگلیسی مدرن است و بازماندهٔ انگلیسی قدیم واژههای گئول (به انگلیسی: ġéol، ġéohol، ġéola ġéoli)،است.گئول به معنای جشن دوازده روزهٔ یول(بعداً کریسمس) و گئولی به معنای ماه یول است.از همین واژه، ǽrra ġéola دورهٔ پیش از جشن یول (دسامبر) و æftera ġéola دورهٔ پس از جشن یول (ژانویه) بود.
در زبان نروژی باستانی نیز نام ماه یلیر ýlir آمده است و اشارههای متعددی به رخدادی با نام کهن یول شده است،یول و یلدا نیز از نظر ظاهری نوعی تشابه آوایی میان واژه یلدا و یولتاید (yuletide) وجود دارد.اما، یلدا و شب یلدا یا همان آیین و جشن زمستانی در میان ایرانیان باستان همچون کریسمس ریشه در آیینهای میترایی دارد. هرچند هر دو در بنیاد و مفهوم آیینی به یک ریشه یعنی میترایسم باز میگردند.
پ.ن:در این شب به مانند جشن های زمستانی ایرانی ها مثل یلدا، خور روز،سده و چهار شب سوری، آتش و نور و خورشید نقش اول را دارد،نام دیگر این جشن نوئل است، و نام های این جشن با ریشه نام یلدا و تولد و نور ارتباط دارند.
نفس خویش←@nafsma→
هدایت شده از «نَّفْس خویش»
میلاد با سعادت جواد الائمه (ع) و روز پسر را خدمت اعضای محترم به خصوص پسران عزیر تبریک عرض می کنیم.
نفس خویش←@nafsma→
هفت آسمان،عبدالکریم جیلی عارف قرن هشتم هجری قمری در کتاب انسان الکامل خود بشارت می دهد که عرفا هفت آسمان را دیده اند، و این هفت آسمان در ماورای فلک خاک، آب، باد(هوا) و آتش است و آنان می توانند عالم مادون را از برای آدمیان تفسیر کنند.
هفت آسمان عبارتند از:
۱- آسمان ماه: نامریی به دلیل لطافتش، خلق شده از ماهیت ذات، جایگاه حضرت آدم و رنگ آن سفید تر از نقره.
۲- آسمان عطارد: جایگاه برخی فرشتگان، خلق شده از ماهیت تفکر و رنگ آن خاکستری.
۳- آسمان زهره: خلق شده از ماهیت خیال، جایگاه عالم مثال و رنگ آن زرد.
۴- آسمان خورشید: خلق شده از نور قلب و به رنگ زرد طلای خالص.
۵- آسمان مریخ: تحت فرمان عزراییل ملک الموت، خلق شده از نور قیامت و به رنگ سرخ خون.
۶- آسمان مشتری: خلق شده از نور مراقبه، جایگاه فرشتگانی به سلاری میکاییل و به رنگ آبی.
۷- آسمان زحل: خلق شده از نور عقل اول و به رنگ سیاه.
نفس خویش←@nafsma→
میلاد مظهر علم و عزت و عدالت و سخاوت و شجاعت، اسد الله الغالب، علی بن ابیطالب، و روز پدر مبارک باد…
نفس خویش←@nafsma→