مسؤوليّت توانگران
▫️إِنَّ لِلَّهِ عِبَاداً يَخْتَصُّهُمُ اللَّهُ بِالنِّعَمِ لِمَنَافِعِ الْعِبَادِ، فَيُقِرُّهَا فِي أَيْدِيهِمْ مَا بَذَلُوهَا، فَإِذَا مَنَعُوهَا نَزَعَهَا مِنْهُمْ، ثُمَّ حَوَّلَهَا إِلَى غَيْرِهِمْ.
🟠خدا را بندگانی است برای سود رساندن به دیگران، نعمت های خاصّی به آنان بخشیده ، تا آنگاه که دست بخشنده دارند نعمت ها را در دستشان باقی می گذارد، و هرگاه از بخشش دریغ کنند، نعمت ها را از آنها گرفته و به دیگران خواهد داد.
✍زيرا بندگان ضعيفى پيدا مى شوند كه توانايى مديريت اموال خود را ندارند خداوند اين مديريت را به افرادى مى سپارد كه توان آن را دارند و در واقع سهم بندگان ضعيف را در اختيار بندگان قوى قرار مى دهد تا آن را مديريت كنند و به هنگام نياز به آن ها بپردازند. در واقع آن ها وكيلان خداوند درآن اموال هستند اگر به وظيفه خود در اين سرپرستى و مديريت عمل نكنند از آن ها مى گيرد و به افرادى كه وظيفه شناس اند مى دهد. حديث قدسى بالا نيز كه فرمود: فقرا تحت تكفل من اند و اغنيا وكلاى من مى باشند اشاره به اين است كه وكيل مادامى مى تواند وكيل باشد كه خيانت در امر وكالت نكند، آن روز كه خيانت كند او را عزل مى كنند و به ديگرى مى سپارند.
📚 #حکمت_425
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒گروهی از آنان دلبسته به دنیا و گروهی بریده از دین هستند
📌 نهجالبلاغه/ خطبه150/ قسمت21 از 21 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
29.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅شرح حدیث زندگی
📍قسمت سوم
🔹شرح حدیث ابتدای درس خارج فقه مقام معظم رهبری (مدظله العالی)
موضوع: مهمترین کار مومن، اجتناب از گناه
🗓۱۳۹۶/۰۶/۱۲
#حدیث_زندگی
#کلام_معصوم
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از نامه آخر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #احکام_ساده| همهچیز دربارۀ نوشتن وصیتنامه
🔹کلیپهای احکام به زبان ساده، تولید شبکه ۳ سیماست که قرار است هر شب در خبرگزاری فارس منتشر شود.
با اشتراک این پست در ترویج احکام الهی شریک باشید.
✉️@name_akhar
▫️لاَ يَنْبَغِي لِلْعَبْدِ أَنْ يَثِقَ بِخَصْلَتَيْنِ: الْعَافِيَةِ، وَالْغِنَى. بَيْنَا تَرَاهُ مُعَافىً، إِذْ سَقِمَ; وَ بَيْنَا تَرَاهُ غَنِيّاً، إِذِ افْتَقَرَ
🟠«سزاوار نيست انسان به دو چيز اطمينان پيدا كند: سلامتى و ثروت. چراكه در همان حال كه انسانى را تندرست مى بينى ناگهان بيمار مى شود و در همان حال كه او را ثروتمند مى بينى ناگهان فقير و مستمند مى گردد.
✍آنچه را که غالب ما در طول عمر خود نمونه هاى متعددى از آن را ديده ايم; افرادى سالم، قوى پيكر و قهرمان را مشاهده كرده ايم كه ناگهان به ما اطلاع دادند بيمار شده و در بستر بيمارى افتاده و قادر به حركت نيست. آرى! انسان بسيار آسيب پذير است، يك ميكروب بسيار كوچك و از آن كوچكتر يك ويروس كه با چشم مسلّح نيز به زحمت ديده مى شود ممكن است انسانى را از پاى درآورد. با اين حال چگونه انسان مغرور مى شود و چنين مى پندارد كه سلامتى او دائماً باقى و برقرار است و هر كارى از دستش برمى آيد بايد انجام دهد و به هركس مى خواهد ظلم و ستم روا دارد؟ اموال و ثروت هاى كلان انسان نيز وضع بهترى از اين ندارد; يك آتش سوزى مهيب، يك زلزله، يك خشكسالى، يك تلاطم در امور اقتصادى جهان، يك جنگ محلى يا جهانى ممكن است آن ها را بر باد دهد، شب بخوابد در حالى كه ثروتمندترين مردم جامعه خويش است، فردا به صورت فقيرترين افراد درآيد و به گفته شاعر:
بر مال و جمال خويشتن غره مشو * كان را به شبى برند و اين را به تبى
📘حکمت 426
🔶 @Nahj_Et
📌 فتح قلعه خیبر به دست توانای امام علی علیهالسلام
🔹 خیبَر، سرزمین حاصلخیزی در ۳۲ فرسخی شمال مدینه، دارای هفت قلعه و بالغ بر بیست هزار سَکنه یهودی بود. در سال هفتم هجری یهودیان خیبر، در نقطه ای حساس در حکومت اسلامی، برضد اسلام عمل میکردند. یهودیان فرصت طلب، علی رغم پیمانی که با مسلمانان داشتند، خیبر را کانون مبارزه با اسلام قرار داده و تا میتوانستند، مشرکان را بر ضد اسلام تحریک و تجهیز میکردند.
🔸 پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله تصمیم گرفت این آخرین کانون ضداسلامی دشمن در مدینه را نیز نابود کند و ریشه فتنه را درآوَرَد. ایشان با هزار و ششصد نفر، با روش غافلگیرانه، خود را به قلعههای خیبَر رساندند. یهودیان به قلعههای خود پناه برده و راههای نفوذ را سد کردند.
🔹مسلمانان قلعهها را یکی پس از دیگری گشودند ولی فتح دو قلعه آخر ده روز به طول انجامید. پیامبر (ص) پس از این که عدهای از اطرافیانش موفق به فتح آن دو قلعه نشدند، فرمود: «فردا پرچم جنگ را به مردی میدهم که جنگجویی است که فرار نمیکند، خدا و رسولش را دوست دارد، خدا و رسولش نیز او را دوست دارند و خدای تعالی خیبر را به دست او فتح میکند».
🔸طبق وعده پیامبر (ص)، صبح روز ۲۴ رجب، امام علی (ع) در میدان معرکه حاضر شد و حضرت محمد (ص) پرچم را به دست او سپرد. امیرالمومنین (ع) به سوی قلعه خیبر شتافت و پس از آن که پهلوانان یهود را به هلاکت رساند، در قلعه خیبر را به دست مبارک خویش از جا کند و آن را فتح کرد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۲۴
#فتح_قلعه_خیبر
🔶 @Nahj_Et
✍حفص می گويد:
«فما رأيت أحداً أشدّ خوفاً علي نفسه من موسي بن جعفر (عليهماالسلام) ولا ارجأ النّاس منه وكانت قرائته حزناً فإذا قرء فكانه يخاطب انساناً»[۱]
در خوف و رجا كسی را همتای موسی بن جعفر(سلام الله علیهما) نيافتم و قرائت او با حزن آميخته بود هنگامی كه قرآن را قرائت می كرد گويا با كسی سخن می گفت و اين ويژگی تلاوت متدبرانه است كه قاری متدبّر خود را گاهی «مخاطِب» و گاهی «مخاطَب» خداوند مییابد.
📙[١]جامع احادیث الشیعه ج۱۵ ص۱۵
تسنیم ج۱ ص۲۴۷
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
11.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☑️ اهتزاز پرچم عزای حضرت موسی بن جعفر علیه السلام بر فراز گنبد نورانی حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🔶 @Nahj_Et