#نهج_البلاغه
💠آنان که مال فراوان گرد آورده بر آن افزودند، و آنان که قصرها ساخته ، ومحکم کاری کردند، طلا کاری کرده ،و زینت دادند، فراوان اندوختند، و نگهداری کردند ، و به گمان خود برای فرزندان خود باقی گذاشتند همگی آنان به پای حسابرسی الهی ، و جایگاه پاداش و کیفر رانده می شوند،
آنگاه که فرمان داوری و قضاوت نهایی صادر شود "پس تبهکاران زیان خواهند دید."
📚 #نامه ۳
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#تفکری_در_قرآن
🌹اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
🔷إِنَّ اللّهَ يَأْمُرُكُمْ أَن تُؤدُّواْ الأَمَانَاتِ إِلَي أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُم بَيْنَ النَّاسِ أَن تَحْكُمُواْ بِالْعَدْلِ إِنَّ اللّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُم بِهِ إِنَّ اللّهَ كَانَ سَمِيعاً بَصِيراً
💢همانا خداوند فرمانتان مى دهد كه امانتها را به صاحبانش بدهيد و هرگاه ميان مردم داورى كرديد، به عدل حكم كنيد. چه نيك است آنچه كه خداوند شما را بدان پند مى دهد. بى گمان خداوند شنواى بيناست.
📚سوره نساء آیه ۵۸
🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
#شرح و #تفسیر 👇👇
💢امانتدارى و رفتار عادلانه و دور از تبعيض، از نشانه هاى مهم ايمان است، چنانكه خيانت به امانت، علامت نفاق است. در حديث است: به ركوع و سجود طولانى افراد نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و امانتدارى آنان بنگريد.[كافى، ج 2، ص 105]
💢در روايات متعدّد، منظور از امانت، رهبرى جامعه معرّفى شده كه اهلش اهل بيت عليهم السلام مى باشند. اين مصداق بارز عمل به اين آيه است.
💢آرى، كليد خوشبختى جامعه، بر سر كار بودن افراد لايق ورفتار عادلانه است و منشأ نابسامانى هاى اجتماعى، رياست نااهلان وقضاوت هاى ظالمانه است.
🌹🌹امیرالمومنین علی عليه السلام فرموده است:
💢«من تقدّم على قوم و هو يرى فيهم من هو افضل، فقد خان اللّه و رسوله والمؤمنين»
🔹هر كس خود را در جامعه بر ديگران مقدّم بدارد و پيشوا شود در حالى كه بداند افراد لايق تر از او هستند، قطعاً او به خدا و پيامبر و مؤمنان خيانت كرده است.
📚الغدير، ج 8
💢خيانت در امانت شامل كتمان علم، حرفه وحقّ، تصاحب اموال مردم، اطاعت از رهبران غير الهى، انتخاب همسر يا معلّم نااهل براى فرزندان و... مى شود.
💢امام باقر وامام صادق عليهما السلام فرمودند: اوامر ونواهى خدا امانت هاى الهى است.[تفسير نورالثقلين]
امام صادق عليه السلام در تفسير اين آيه فرمود: خداوند امر فرموده كه هر امامى آنچه در نزدش است به امام بعد از خود بسپارد.[كافى، ج 1، ص 277]
💢امانت سه گونه است:
👈الف: ميان انسان وخدا. (وظايف وواجباتى كه بر انسان تعيين شده است.)[تفسير مجمع البيان]
👈ب: ميان انسان و ديگران. (اموال يا اسرار ديگران نزد انسان)
👈ج: ميان انسان و خودش. (مثل علم و عمر و قدرت كه در دست ما امانتند.)
🔻🔺🔻🔺🔻🔺🔻🔺
#پیام_ها 👇👇
✅ سپردن امور به كاردانان و قضاوت عادلانه، از مصاديق عمل صالح و از نشانه هاى ايمان است. (با توجّه به آيه قبل)
✅ هر امانتى صاحبى دارد وهركس لياقت واستعداد كار ومقامى را دارد. «اهلها»
✅ در اداى امانت و دادگرى، ايمان شرط نيست. نسبت به همه ى مردم بايد امين و دادگر بود. «اهلها، الناس»
✅ قاضى و حاكم بايد عادل باشد. «تحكموا بالعدل»
✅ تشكيل حكومت لازم است. لازمه ى سپردن مسئوليّت ها به اهلش و قضاوت عادلانه برقرارى نظام و حكومت الهى است. «تؤدّوا الامانات... تحكموا بالعدل»
✅ موعظه ى خوب، آن است كه علاوه بر پندهاى اخلاقى، به مسائل اجتماعى و قضايى هم توجّه كند. «نعمّا يعظكم به»
✅ اگر مردم هم خيانت در امانت يا ستم در قضاوت را نفهمند، خدا بينا و شنواست. «انّ اللّه كان سميعاً بصيراً»
✍فَيَا عَجَباً لِلدَّهْرِ! إِذْ صِرْتُ يُقْرَنُ بِي مَنْ لَمْ يَسْعَ بِقَدَمِي، وَلَمْ تَکُنْ لَهُ کَسَابِقَتِي الَّتِي لاَ يُدْلِي أَحَدٌ بِمِثْلِهَا، إِلاَّ أَنْ يَدَّعِيَ مُدَّع مَا لاَ أَعْرِفُهُ، وَلاَ أَظُنُّ اللهَ يَعْرِفُهُ. وَالْحَمْدُ للهِِ عَلَى کُلِّ حَال.
✍شگفتا از اين روزگار که مرا هم سنگ کسانى قرار مى دهد که هرگز چون من براى اسلام تلاش نکرده اند و سابقه درخشانى چون من ندارند،
✍همان سوابقى که هيچ کس به مثل آن دسترسى پيدا نکرده است مگر اينکه کسى ادعاى فضيلتى براى آنها کند که من از آن آگاه نيستم
✍و گمان نمى کنم خدا هم از آن آگاه باشد (زيرا اصلا چنين چيزى وجود ندارد تا خدا از آن آگاه باشد) و خدا را در هر حال شکر مى گويم.
☘🌸☘🌸☘
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
⭕️شجاعت در جنگ🍃
✍وَکَانَ رَسُولُ اللهِ ـ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ ـ إِذَا احْمَرَّ الْبَأْسُ، وَأَحْجَمَ النَّاسُ، قَدَّمَ أَهْلَ بَيْتِهِ فَوَقَى بِهِمْ أَصْحَابَهُ حَرَّ السُّيُوفِ وَالاَْسِنَّةِ، فَقُتِلَ عُبَيْدَةُ بْنُ الْحَارِثِ يَوْمَ بَدْر، وَقُتِلَ حَمْزَةُ يَوْمَ أُحُد، وَقُتِلَ جَعْفَرٌ يَوْمَ مُؤْتَةَ، وَأَرَادَ مَنْ لَوْ شِئْتُ ذَکَرْتُ اسْمَهُ مِثْلَ الَّذِي أَرَادُوا مِنَ الشَّهَادَةِ، وَلَکِنَّ آجَالَهُمْ عُجِّلَتْ، وَمَنِيَّتَهُ أُجِّلَتْ.
✍ هرگاه آتش جنگ شعله ور مى شد و دشمنان حمله مى کردند، رسول خدا(صلى الله عليه وآله)اهل بيت خود را پيشاپيش لشکر قرار مى داد و بدين وسيله اصحابش را از آتش شمشيرها و نيزه ها مصون مى داشت،
✍ #عبيدة بن حارث روز بدر شهيد شد، و #حمزه در روز احد، و #جعفر در موته.
👈کسى را هم سراغ دارم که اگر بخواهم مى توانم نامش را ببرم که دوست داشت همانند آنان شهادت نصيبش شود; ولى اجل آن گروه (عبيدة بن حارث و حمزه و جعفر) به سر رسيده بود و مرگ او به تأخير افتاد.
☘🌸☘🌸☘
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸اف لک یا دهر
آنها که اسلام را يارى دادند
🔰جمله هاى مذکور نشان مى دهد که بر خلاف روش فرماندهان که فرزندان و نزديکان خود را به عقب جبهه مى برند و بيگانگان را در صفوف مقدم وا مى دارند، پيغمبراکرم عزيزترين بستگان خود را در صف مقدم قرار مى داد تا ثابت کند چه اندازه به هدف خود معتقد است و در راه آن فداکارى مى کند.
🔰«بدر» نام چاهى است که در ميان مکّه و مدينه قرار داشت و عبيدة بن حارث بن عبدالمطلب به دست عتبة بن ربيعة از مشرکان در نبرد رودر رو در آنجا به شهادت رسید.
🔰حمزة بن عبدالمطلب در جنگ احد که بعد از واقعه بدر در سال سوم هجرت واقع شد به وسيله وحشى که اسم با مسمّايى داشت! به شهادت رسيد. «هند» همسر ابوسفيان و مادر معاويه با افراددیگری در پايان جنگ به مثله کردن شهدای مسلمان پرداختند، هند گوش و بينى را مى بريد و براى خود گردن بند مى ساخت.
👈😳جگر حضرت حمزه را از پهلويش بيرون آورد و به دندان گرفت و قصد خوردن آن را داشت; به همين دليل مسلمانان او را هند جگرخوار و معاويه را پسر هند جگرخوار ناميدند.
🔰و جعفر بن ابى طالب در غزوه موته به قتل رسيد که داستان آن مفصل است.
⭕️امام(عليه السلام) در ادامه به صورت کنايه اى که از تصريح رساتر است اشاره به نفس مبارک خود مى کند که او هم مشتاق شهادت در راه اسلام بود; ولى خدا نخواست و اجلش فرا نرسيده بود.
⭕️آن گاه امام از گردش روزگار ابراز شگفتی میکند که او و خاندانش را با اين همه فضيلت در رديف کسانى قرار مى دهد که هرگز چنين سوابقى را نداشته اند.
⭕️و امام(عليه السلام) از مردم روزگار و از جمله معاويه ابراز شگفتى مى کند که چگونه او را با #خلفاى پيشين مقايسه مى کنند.
🔰اين سخن در واقع هماهنگ با چيزى است که در خطبه شقشقيه آمده است که مى فرمايد: «چه زمانى در مورد مقايسه من با خليفه اوّل و برترى من بر او شک و ترديد واقع شد تا بخواهند مرا قرين اين اشخاص (اعضاى شوراى معروف عمر براى خلافت بعد از او) قرار دهند».
🔰آن گاه خدا را شکر و سپاس مى گويد و مى فرمايد: «و خدا را در هر حال شکر مى گويم»; (وَالْحَمْدُ للهِِ عَلَى کُلِّ حَال).
👈 منظور از دهر (روزگار) در اينجا مردم زمانه است که مقام آن حضرت را نشناختند و او را با کسانى قرين ساختند و مقايسه کردند که هرگز گامى همچون گام امام(عليه السلام) در راه اسلام برنداشته بودند، بنابراين گله از مردم روزگار و خود روزگار است.
👈به عبارت ديگر خوبى و بدى روزگار به وسيله خوبى و بدى مردم آن زمان مشخص مى شود.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا از مطالب کانال استفاده کنید و دوستانتارا به گروه دعوت نمایید.
هدایت شده از در محضر نهج البلاغه
در محضر نهج البلاغه، و پای منبر امام علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
@nahjemam
155
ای معاویه بدان👇
✍وَأَمَّا مَا سَأَلْتَ مِنْ دَفْعِ قَتَلَةِ عُثْمَانَ إِلَيْکَ، فَإِنِّي نَظَرْتُ فِي هَذَا الاَْمْرِ، فَلَمْ أَرَهُ يَسَعُنِي دَفْعُهُمْ إِلَيْکَ وَلاَ إِلَى غَيْرِکَ،
✍اما آنچه از من خواسته اى که قاتلان عثمان را به تو بسپارم،📜 من در اين امر انديشيدم و صلاح نمى دانم که آنان را به تو يا به ديگرى تسليم کنم (زيرا ارتباطى به تو ندارد نه ولىّ دم آنها هستى نه حاکم اسلام).
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸اقتدار امام در مقابل معاویه
✍وَلَعَمْرِي لَئِنْ لَمْ تَنْزِعْ عَنْ غَيِّکَ وَشِقَاقِکَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ عَنْ قَلِيل يَطْلُبُونَکَ، لاَ يُکَلِّفُونَکَ طَلَبَهُمْ فِي بَرّ وَلاَ بَحْر، وَلاَ جَبَل لاَ سَهْل، إِلاَّ أَنَّهُ طَلَبٌ يَسُوءُکَ وِجْدَانُهُ، وَزَوْرٌ لاَ يَسُرُّکَ لُقْيَانُهُ، وَالسَّلاَمُ لاَِهْلِهِ.
✍به جانم سوگند اگر دست از گمراهى و نفاق افکنى بر ندارى، 👈به زودى کسانى را که تو از قاتلان عثمان مى شمرى خواهى شناخت که در تعقيب تو بر مى آيند 👈و به تو زحمت نمى دهند که براى دسترسى به آنان در صحرا و دريا و کوه و دشت به جستجوى آنها برخيزى;
✍ولى بدان که تعقيب آنها برای تو چيزى است که يافتنش براى تو ناراحت کننده و ديدارى است که ملاقاتش هرگز تو را خوشحال نخواهد ساخت،
و سلام بر آنان که اهل آنند!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸تو را با قاتلان عثمان چکار؟
🅾به يقين مسأله خونخواهى عثمان بهانه اى براى بيعت نکردن و شورش بر امام مسلمانان بود.
🅾اين مسأله از نظر تاريخى به قدرى روشن است که در ميان مردم به صورت ضرب المثلى در آمده و هنگامى که مى خواهند بگويند فلان کس بهانه جويى مى کند مى گويند: «او فلان مطلب را پيراهن عثمان کرده».
🅾اگر على(عليه السلام)افرادى را به معاويه تحویل میداد او قناعت نمى کرد و همچنان بهانه جويى را ادامه مى داد تا پايه هاى حکومت خود را در شام محکم کند.
🅾علاوه اینکه دلايل بسيارى در دست است که معاويه حق نداشت چنين تقاضايى کند و هرگز اين کار عملى نبود،👈 زيرا شورش مسلمانان بر ضد عثمان شورشى همگانی بود.
🅾شاهد اين سخن داستانى است که شارح بحرانى آورده، او مى گويد: «ابوهريره و ابو درداء نزد معاويه آمدند و گفتند: چرا با على جنگ مى کنى؟ حال آنکه او به دليل فضيلت و سابقه اى که در اسلام دارد به امر حکومت از تو سزاوارتر است.
🅾معاويه گفت: من هرگز ادعا ندارم که از او برترم; من براى آن مى جنگم که قاتلان عثمان را به من تسليم کند.
👈 آن دو نفر (که از افراد ساده ذهن بودند، بى آنکه از او سؤال کنند تو چه کاره اى که قاتلان عثمان را به تو تسليم کند؟ رييس حکومتى يا ولىّ دم)، از نزد او خارج شده و به خدمت على(عليه السلام)آمدند و عرض کردند: 👈معاويه معتقد است که قاتلان عثمان نزد تو و در ميان لشکريان توست آنها را به او تحويل بده و بعد از آن اگر با تو جنگ کرد مى دانيم او ستمکار است.
🅾امام(عليه السلام) فرمود: روز قتل عثمان حاضر نبودم تا قاتلانش را بشناسم اگر شما آنها را مى شناسيد به من معرفى کنيد.
👈آنها گفتند: به ما چنين رسيده است که محمد بن ابى بکر، عمار ياسر، مالک اشتر، عدى بن حاتم، عمرو بن حمق و فلان و فلان از جمله کسانى بودند که بر عثمان داخل شدند.
🅾امام(عليه السلام) فرمود: اگر چنين است برويد و دستگيرشان کنيد.
👈اين دو نفر ساده لوح نزد آن بزرگواران رفتند و اظهار داشتند شما قاتلان عثمانید و اميرالمؤمنين دستور دستگيرى شما را داده است.
🅾در اين هنگام فرياد آنها بلند شد و دهها هزار تن از ميان لشکر على(عليه السلام) برخاستند در حالى که شمشير خود را کشيده در دست داشتند و مى گفتند ما همه او را کشته ايم.
👈ابوهريره و ابو درداء از اين جريان مبهوت و حيران شدند و نزد معاويه باز گشتند در حالى که مى گفتند: اين کار سرانجام و پايانى نخواهد داشت...
🅾👈از آنجا که معاويه در پايان نامه اش امام را تهديد به جنگ کرده بود، امام(عليه السلام) نيز در پايان، نامه خود او را با جمله هاى کوبنده اى که آميخته با فصاحت و بلاغت است تهديد مى کند و به معاويه يادآور مى شود که قاتلان عثمان آنچنان که تو فکر مى کنى (به فرض که در لشکر من باشند) يکى دو تا نيستند بلکه گروه عظيمى هستند که به زودى به سراغ تو مى آيند. لازم نيست زحمت جستجوى آنها را بر خود هموار کنى.
🅾آرى در آينده نزديک تو را ملاقات خواهند کرد اما ملاقاتى آميخته با ضربات شمشير و نيزه و اين بهانه احمقانه را از دست تو خواهند گرفت.
🅾به راستى هم چنين شد و اگر ساده لوحى جمعى از فريب خوردگان توطئه عمرو عاص به هنگام بالا بردن قرآن ها بر سر نيزه ها نبود کار معاويه و حکومتش در شام يکسره شده بود.
خدا به ساده لوحان امت ما رحم کند و ما را از آنان قرار ندهد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔷🔹علل پيروزي و شكست ملّتها
🌹🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
💢از كيفرهايي كه بر اثر #كردار_بد و #كارهاي_ناپسند بر امّتهاي پيشين فرود آمد خود را حفظ كنيد و حالات گذشتگان را در #خوبيها و #سختيها به ياد آوريد و بترسيد كه همانند آنها باشيد پس آنگاه كه در زندگي گذشتگان مطالعه و انديشه ميكنيد، عهده دار چيزي باشيد كه #عامل_عزّت آنان بود
✅ و دشمنان را از سر راهشان برداشت
✅ و سلامت و عافيت زندگي آنان را فراهم كرد
✅ و نعمتهاي فراوان را در اختيارشان گذاشت
✅ و كرامت و شخصيّت به آنان بخشيد
✅ كه از تفرقه و جدايي اجتناب كردند
✅ و بر وحدت و همدلي همّت گماشتند
✅ و يكديگر را به وحدت واداشته به آن سفارش كردند.
💢و از كارهايي كه #پشت_آنها_را_شكست و قدرت آنها را در هم كوبيد
✅ چون كينه توزي با يكديگر
✅ پركردن دلها از بخل و حسد،
✅ به يكديگر پشت كردن و از هم بريدن
✅ و دست از ياري هم كشيدن
بپرهيزيد
💢و در احوالات #مؤمنان_پيشين انديشه كنيد، كه چگونه در حال آزمايش و امتحان به سر بردند،
✅ آيا بيش از همه مشكلات بر دوش آنها نبود
✅ و آيا بيش از همه مردم در سختي و زحمت نبودند
✅ و آيا از همه مردم جهان بيشتر در تنگنا قرار نداشتند
✅ فرعونهاي زمان، آنها را به بردگي كشاندند
✅ و همواره بدترين شكنجه ها را بر آنان وارد كردند
✅ و انواع تلخيها را به كامشان ريختند،
كه اين دوران ذلّت و هلاكت و مغلوب بودن، تداوم يافت نه راهي وجود داشت كه سرپيچي كنند و نه چاره اي كه از خود دفاع نمايند،
✅ تا آن كه خداوند، #تلاش و #استقامت و #بردباري در برابر ناملايمات آنها را، در راه #دوستي_خود و قدرت تحمّل ناراحتيها را براي ترس از خويش، مشاهده فرمود.
✅ آنان را از تنگناهاي بلا و سختيها نجات داد
✅ و ذلّت آنان را به عزّت و بزرگواري
✅ و ترس آنها را به امنيّت تبديل فرمود،
✅ و آنها را حاكم و زمامدار و پيشواي انسانها قرار داد
✅ و آن قدر #كرامت و بزرگي از طرف خدا به آنها #رسيد كه خيال آن را نيز در سر نمي پروراندند.
💢پس انديشه كنيد كه چگونه بودند آنگاه كه:
✅ وحدت اجتماعي داشتند
✅ خواسته هاي آنان يكي
✅ قلبهاي آنان يكسان
✅ و دستهاي آنان مدد كار يكديگر،
✅ شمشيرها ياري كننده
✅ نگاهها به يك سو دوخته
✅ و اراده ها واحد و همسو بود
🔷 آيا در آن حال مالك و سرپرست سراسر زمين نبودند و رهبر و پيشواي همه دنيا نشدند
📚 نهج البلاغه، خطبه 192
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه، و پای منبر امام علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
@nahjemam
156
🌸نامه شماره 10در يک نگاه 👇
❇️اين نامه در حقيقت از چهار بخش تشکيل يافته است:
1⃣در بخش اوّل امام(عليه السلام)معاويه را نصيحت مى کند و نسبت به سرنوشتش در قيامت و عواقب کارهايش هشدار مى دهد، هر چند او را اسير شيطان مى داند و اميد چندانى به هدايت او ندارد.
2⃣در بخش دوم اين نکته را به معاويه گوشزد مى کند که چگونه مى خواهد زمامدارى امّت اسلامى را بر عهده بگيرد درحالى که نه سابقه درخشانى در اسلام دارد و نه از خانواده شريف و با تقوايى است.
3⃣در بخش سوم گوشزد مى فرمايد که چرا دعوت به جنگ کرده اى، مردم را رها کن و تنها به ميدان بيا و با من نبرد تن به تن کن تا تکليف مسلمانان روشن گردد و گذشته تاريخ اسلام را که طعم شمشير را بر جد و برادر و دايى ات نشاندم به ياد تو آورد.
4⃣و در بخش چهارم بهانه خونخواهى عثمان را مطرح مى فرمايد و مى گويد: تو به خوبى مى دانى چه کسى قاتل عثمان بوده است چرا به سراغ او نمى روى؟
❇️در پايان مى فرمايد: مى بينم که در ميدان جنگ، ضجه و ناله لشکرت بلند مى شود و شکست بعد از شکست دامنت را مى گيرد و سرانجام به کتاب خدا پناه مى برى در حالى که به آن ايمان ندارى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💥ای معاویه و ای معاویه صفتان بشنوید:
✍وَکَيْفَ أَنْتَ صَانِعٌ إِذَا تَکَشَّفَتْ عَنْکَ جَلاَبِيبُ مَا أَنْتَ فِيهِ مِنْ دُنْيَا قَدْ تَبَهَّجَتْ بِزِينَتِهَا،وَخَدَعَتْ بِلَذَّتِهَا دَعَتْکَ فَأَجَبْتَهَا، وَقَادَتْکَ فَاتَّبَعْتَهَا، وَأَمَرَتْکَ فَأَطَعْتَهَا. وَإِنَّهُ يُوشِکُ أَنْ يَقِفَکَ وَاقِفٌ عَلَى مَا لاَ يُنْجِيکَ مِنْهُ مِجَن
✍(ای معاویه) چه خواهى کرد آن گاه که لباسهاى (پر زرق و برق) اين دنيا را که در آن فرو رفته اى از تنت برگيرند،
🌱دنيايى که با زينتهايش خود را جلوه داده و با لذت هايش (تو را) فريب داده است؟!
🍀اين دنيا تو را فرا خواند و اجابتش نمودى و زمامت را به دست گرفت و به دنبالش رفتى، فرمانت داد اطاعتش کردى.
🌱 (ولى بدان) اين دنياى فريبنده به زودى تو را وارد ميدان نبردى مى کند که هيچ سپرى در آنجا تو را نجات نخواهد داد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💢به نصایح من گوش کن👇👇
✍ فَاقْعَسْ عَنْ هَذَا الاَْمْرِ، وَخُذْ أُهْبَةَ الْحِسَابِ، وَشَمِّرْ لِمَا قَدْ نَزَلَ بِکَ، وَلاَ تُمَکِّنِ الْغُوَاةَ مِنْ سَمْعِکَ، وَإِلاَّ تَفْعَلْ أُعْلِمْکَ مَا أَغْفَلْتَ مِنْ نَفْسِکَ، فَإِنَّکَ مُتْرَفٌ قَدْ أَخَذَ الشَّيْطَانُ مِنْکَ مَأْخَذَهُ، وَبَلَغَ فِيکَ أَمَلَهُ، وَجَرَى مِنْکَ مَجْرَى الرُّوحِ وَالدَّمِ.
✍ (پس) از اين امر (حکومت) کناره گير و 🍃آماده حساب الهى شو و 🍃دامن را در برابر حوادثى که بر تو نازل مى شود در هم پيچ و🍃 به حاشيه نشينان فرومايه گوش فرا نده. ✍هرگاه به اين دستور و رهنمود عمل نکنى به تو اعلام مى کنم که 🍂خود را در غفلت فرو برده اى، زيرا 🍂فزونى نعمت تو را به طغيان وا داشته و (به همين دليل) 🍂شيطان بر تو مسلّط شده و 🍂به آرزوى خود درباره تو رسيده و 🍂همچون روح و خون در سراسر وجودت جريان يافته است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💥ای معاویه و ای معاویه صفتان بشنوید:
✍وَکَيْفَ أَنْتَ صَانِعٌ إِذَا تَکَشَّفَتْ عَنْکَ جَلاَبِيبُ مَا أَنْتَ فِيهِ مِنْ دُنْيَا قَدْ تَبَهَّجَتْ بِزِينَتِهَا،وَخَدَعَتْ بِلَذَّتِهَا دَعَتْکَ فَأَجَبْتَهَا، وَقَادَتْکَ فَاتَّبَعْتَهَا، وَأَمَرَتْکَ فَأَطَعْتَهَا. وَإِنَّهُ يُوشِکُ أَنْ يَقِفَکَ وَاقِفٌ عَلَى مَا لاَ يُنْجِيکَ مِنْهُ مِجَن
✍(ای معاویه) چه خواهى کرد آن گاه که لباسهاى (پر زرق و برق) اين دنيا را که در آن فرو رفته اى از تنت برگيرند،
🌱دنيايى که با زينتهايش خود را جلوه داده و با لذت هايش (تو را) فريب داده است؟!
🍀اين دنيا تو را فرا خواند و اجابتش نمودى و زمامت را به دست گرفت و به دنبالش رفتى، فرمانت داد اطاعتش کردى.
🌱 (ولى بدان) اين دنياى فريبنده به زودى تو را وارد ميدان نبردى مى کند که هيچ سپرى در آنجا تو را نجات نخواهد داد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با ما در ختم نهج البلاغه شرکت کنید
💥ای معاویه بترس از آنکه....👇
✍وَمَتَى کُنْتُمْ يَا مُعَاوِيَةُ سَاسَةَ الرَّعِيَّةِ، وَوُلاَةَ أَمْرِ الاُْمَّةِ؟ بِغَيْرِ قَدَم سَابِق، وَلاَ شَرَف بَاسِق، وَنَعُوذُ بِاللهِ مِنْ لُزُومِ سَوَابِقِ الشَّقَاءِ. وَأُحَذِّرُکَ أَنْ تَکُونَ مُتَمَادِياً فِي غِرَّةِ الاُْمْنِيِّةِ، مُخْتَلِفَ الْعَلاَنِيَةِ وَالسَّرِيرَةِ.
✍اى معاويه! چه زمانى شما حاکمان و مدبران رعيّت و واليان امر امّت اسلامى بوده ايد، آن هم بدون پيشى گرفتن در اسلام و شرافت والاى معنوى;
🔸پناه به خدا مى بريم از اينکه ريشه هاى شقاوت گذشته آثار پايدار بگذارد
🔹و تو را برحذر مى دارم از اينکه در طريق غفلت ناشى از آمال و آرزوهاى دراز همچنان به راه خود ادامه دهى.
🔸تو را برحذر مى دارم از اينکه آشکار و نهانت يکسان نباشد (در ظاهر دم از اسلام بزنى ولى در باطن در افکار جاهليّت غوطه ور باشى).
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه دهم
با ما در ختم نهج البلاغه همراه باشید