انسان شناسی ۱۸۹.mp3
11.65M
#انسان_شناسی ۱۸۹
#استاد_شجاعی
#استاد_دینانی
⚡️امانتها را باید برگرداند!
باید سالم برگرداند!
بدون کم و کاست ...
⚡️قرآن هشدار میدهد: در امانت خدا، خیانت نکنید!
منظور از امانت خدا چیست؟
چگونه میتوان آنرا سالم به صاحبش برگرداند؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
با احترام بابا سلام (1).mp3
8.61M
#استودیویی
📝 با احترام بابا سلام
🎤 کربلاییمحمدحسین #پویانفر
🌺 ولادت #امام_علی علیه السلام
هدیه به چهارده معصوم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌹شرح #حکمت6
🔴 قسمت سوم
🔹 نکته پنجم که در بحث خودپسندی باید توجه کرد تا از این آفت در امان ماند، بحث توجه به این حقیقت است که عزت و بزرگی و کبریا مخصوص ذات اقدس خداوندی است. در خطبه ۱۹۲ بند اول ، حضرت می فرمایند: «ستایش خداوندی را سزاست که لباس عزت و بزرگی پوشید و آن دو را برای خود انتخاب کرد و از دیگر پدیدهها بازداشت. آن دو را مرز میان خود و دیگران قرار داد و آن دو را برای بزرگی و عظمت خویش برگزید و لعنت کرد آنکس را که در آرزوی عزت و بزرگی با خدا به ستیزه برخیزد، از این رو فرشتگان مقرب خود را آزمود و فروتنان را از گردن کشان جدا فرمود» که اشاره است به آزمون سجده بر آدم که ابلیس به خاطر گردنکشی مردود و رجیم شد اما فرشتگان مقرّب شدند.
🔹نکته ششم در مورد علل خودپسندی است. چه میشود انسانها دچار این رذیله مهلک و خطرناک میشوند؟ در نهجالبلاغه چندین دلیل برای خود پسندی بیان شده است که به ترتیب عرض میکنم.
1. ستایش و تشویق: در نامه ۵۳ خطاب به مالک اشتر رحمت الله می نویسند: «تا می توانی با اهل ورع و راستگویان بپیوند و آنان را چنان پرورش بده که تو را فراوان نستایند و تو را برای اعمال زشتی که انجام ندادهای تشویق نکنند، که ستایش بی اندازه خودپسندی می آورد و انسان را به سرکشی وامی دارد.»
در جای دیگری از همین نامه میفرمایند: «مبادا هرگز دچار خودپسندی گردی و به خوبیهای خودت اعتماد کنی و ستایش را دوست داشته باشی که اینها همه از بهترین فرصتهای شیطان برای هجوم آوردن به تو است و کردار نیک نیکوکاران را نابود می سازد.»
2. دنیا پرستی : در نامه اول نهج البلاغه است: «همانا بسیاری از مردم تغییر کردهاند و از سعادت و رستگاری بیبهره مانده اند، به دنیا پرستی روی آورده و از روی هوای نفس سخن گفتند.کردار اهل عراق مرا به شگفتی وا داشته است که مردمی خودپسند در چیزی گرد آمده اند.» در خطبه ۲۳۰ هم می فرمایند: «بر شما باد به تلاش و کوشش، آمادگی و آماده شدن و جمع آوری زاد و توشه آخرت در دوران زندگی دنیا. دنیا شما را مغرور نسازد چنانکه گذشتگان شما و امّتهای پیشین را در قرون سپری شده مغرور ساخت.»
3. افتخار به آفرینش خود: در خطبه ۱ درباره ابلیس ملعون و راز سکوتش می فرمایند: «سپس خداوند از فرشتگان خواست تا آنچه در عهده دارند انجام دهند و عهدی را که پذیرفته اند وفا کنند این گونه که بر آدم سجده کنند و او را بزرگ بشمارند و فرمود بر آدم سجده کنید، همه سجده کردند جز شیطان، غرور و خودبزرگ بینی او را گرفت و شقاوت و بدی بر او غلبه کرد و به آفرینش خودش از آتش افتخار نمود و آفرینش انسان از خاک را تحقیر کرد.» در بند دوم از خطبه ۱۹۲ هم می فرمایند: «شیطان بر آدم به جهت خلقت او از خاک فخر فروخت و با تکیه به اصل خود که از آتش است دچار تعصّب و غرور شد. پس شیطان دشمن خدا و پیشوای متعصّبین و سرسلسله متکبران است.»
🔻عجیب است که مولا امیرالمؤمنین در خطبه ۱۹۲ می فرمایند: «ابلیس که شش هزار سال عبادت خدا را کرده بود فقط به خاطر یک استکباری که از خودش نشان داد از درگاه خدا رانده شد.» چه برسد به ما که عبادت های او را هم نکرده ایم.
4. حسادت : امیرالمؤمنین در حکمت ۲۱۲ می فرمایند: «خودپسندی یکی از حسودان عقل است.» در واقع میخواهند بفرمایند یکی از آفتهای عقل است. آثار خودپسندی یکی دیگر از مباحث نهج البلاغه است که در بحث بعدی عرض خواهم کرد.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۱۹٠.mp3
11.41M
#انسان_شناسی ۱۹۰
#آقا_مجتبی_تهرانی
#استاد_شجاعی
دو برادر / دو خواهر
دو همکلاسی / دو همکار
دو رفیق / دو شریک
چطور میشود دو نفر در شرایط یکسان، به دو قدرت کاملاً متفاوت روحی میرسند!
✔ یکی میشود از رفقای الهی که آرامش و امنیت و نشاطش برای دیگران، قابل لمس است !
✘ یکی میشود وجودی پر از اضطراب و بدخواهی و تنگی ...که انقباض و ناامنیاش را همه میفهمند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
4_5818831223153229914.mp3
12.09M
#تفسیر_تمثیلی قرآن کریم
سوره بقره آیه ۵۰
وإذ فرقنا بکم البحر فأنجیناکم....
استاد رنجبر
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 شکوه اعتکاف
🔸 اعتكاف، نتیجه مهمّی كه دارد آن است كه این رین ها این غبارها این چرك ها شستشو می شود، وقتی شستشو شد انسان خالق خود را می شناسد به مقداری كه مقدور اوست.
اعتكاف فرصتی است که مجموعه چند عبادت است؛ ویژگی اعتكاف این است كه یك تلفیق مبارك و یک تلفیق با یمن و بركت است.
🔸 اینكه گفته شد: «بُنِی الإسلام علی خمس» که نماز است روزه است زكات است حج است ولایت است، بخش وسیعی از این مبانی پنجگانه را شما در #اعتكاف می بینید: نماز را كه می بینید؛ روزه كه با آن جلال و شكوه وصف شده است و یكی از مبانی خمسه اسلام است تازه شرط اعتكاف است، این را می بینید؛ بخش وسیعی از اَعمالِ احرام حجّ و عمره که وصف مُحرمان حجّ و عمره است در اعتكاف هست، آثار حج را شما در اعتكاف می بینید؛ آثار ولایت كه مشهودِ در اعتكاف است.
یك عبادت تلفیقی مركب از نماز و روزه و حج و امثال اینها را می بینید. آثار حج را می بینید آثار عمره را می بینید آثار صوم را می بینید آثار نماز را می بینید، این مجموعه به علاوه جمعبندی آثار مَشعر و منا را می بینید. شما در جریان مشعر یك عبادت دارید و آن عبادت شبانه است, دیگر روز در مَشعر برنامه ندارید؛ شما در عرفات برنامه روزانه دارید، شب در عرفات برنامه ندارید، وقوف در عرفات واجب نیست؛ در بیتوته منا بالأخره شب بیتوته است نه روز, روز، ذبح و قربانی است نه شب؛ اما شما در اعتكاف، یك وحدت ملتئم ملفّق پیچیده شبانه روزی دارید.
🔸 اینچنین نیست كه شب ها فارغ باشید نظیر ماه مبارك رمضان، درست است انسان با فرا رسیدن مغرب افطار می كند ولی همچنان معتكف است و همه محرّمات اعتكاف در شب هم حرام است، این نظیر صوم ماه مبارك رمضان نیست كه محرّمات برای روز باشد شب حلال باشد. این چه عبادت تلفیقی است؟! این سه شبانه روز انسان مهمان چه كسی است؟ مهمان صاحبخانه ای است كه این صاحبخانه فرمود اگر میخواهی به من نزدیك بشوی باید به فرشتگان من نزدیك بشوی.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 اعتکاف
تاریخ: 1391/03/04
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✘ من شک دارم به همه چیز!
✘ کشور اسلامی که در دستگاههاش اینهمه فساد هست، آیا نباید به اسلامش شک کرد؟
#استاد_شجاعی
#استاد_پناهیان
#استاد_رائفی_پور
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
قرآن کریم کلامی صامت و علی (ع) قرآن ناطق است /
🔸 حضرت علی (علیه السلام) می فرماید: قرآن سخن نمی گوید شما از قرآن بپرسید، او حرف نمی زند #منم_که_سخنگوی_قرآنم! منم که از ناحیهٴ قرآن سخن می گویم، منم که قرآن را به سخن در می آورم؛ علم آینده، سخن از گذشته، داروی دردها و نظم امور زندگی شما در قرآن است.
🔸 همچنین آن حضرت خود را به عنوان #سخنگوی_وحی معرفی نموده و بیان داشتند:
قرآن کریم که کلام خداست اسرار عالم را در بردارد و سخن نمی گوید، منم که قرآن را گویا می کنم و خود را به عنوان سخنگوی وحی معرفی می کنم:
«ذلک القرآنُ فاستَنطِقوُهُ وَلن یَنطق ولِکن أُخبِرُکم عَنه ألا إنّ فیهِ علمَ ما یأتی والحدیث عن الماضی ودواءُ دائِکمُ ونظم ما بینَکم».
🔸 حضرت علی (علیه السلام) قرآن را #تجلی_علم_الهی می داند ولی مردم، این تجلی الهی را نمی بینند؛ می فرماید:
«فتجلّی لهم سُبحانه فی کتابِه مِن غیر أن یَکوُنوا رَأوْهُ مِن قُدرَتِه»:
خداوند گوینده این کلام است! این متکلم در کلمات خود، برای مستمعان تجلی و ظهور کرده است، قرآن صفت فعل خداست، ظهور فعل خداست که از ظهور صفت ذات ناشی می شود و آن هم از ظهور ذات. (مقام فعل از مقام ذات به چند مرتبه فاصله دارد) قرآن، مجلای فعل و مظهر اوصاف خدای متعال است؛ می فرماید: خدا در قرآن برای مردم تجلی کرده و آنها او را نمی بینند، قدرتش را به مردم نشان داده ولی مردم آن را نمی بینند کسی لازم است تا مجلا و ظهور قدرت حق را ببیند و برای مردم بازگو کند.
🔸 این حکیم متأله بهترین راه معرفی امیر سخن (ع) را بهره مندی از فرمایشات خود آن حضرت دانسته و آورده اند:
در معرفی علی بن ابی طالب (علیه السلام) که در هر دو بخش حکمت نظری و عملی حکیم است باید از کلمات خود آن حضرت (علیه السلام) استفاده کرد. او خود و سایر اهل بیت عصمت و طهارت را #چشمه_جوشان_حکمت معرفی می کند آنجا که می فرماید:
«نَحْنُ شجرة النبّوة ومَحطّ الرّسالة ومختَلَف المَلائکة وَمَعادِن العِلم وَینابیع الحِکَم»:
ما درخت نبوتیم، درخت نبوت در خاندان ما ریشه دارد و فیض رسالت در این خانواده فرود می آید، فرشته های خدای متعال به خاندان ما رفت و آمد دارند، قرارگاه علم ما هستیم! #چشمه_سار_حکمت_ها ماییم.
#میلاد_امیر_المؤمنین_علیه_السلام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#در_محضر_استاد
📚 کتاب حکمت نظری و عملی در نهج البلاغه، ص41
تاریخ: 1391/03/04
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۱۹۱.mp3
11.2M
#انسان_شناسی ۱۹۱
#استاد_شجاعی
#دکتر_رفیعی
🔺خدایا برای چی من؟
اینهمه بلا ـ اینهمه دشمن ـ اینهمه فتنه ـ اینهمه درد ... که داره ذره ذره منو آب میکنه!
برای چی من؟
یه کمی یواشتر خدا !
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بند4⃣3⃣
🌹اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ سَبَقَ فی عِلمِکَ أَنّ فاعِلُهُ بِقُدْرَتِکَ، التی قدرت بها علی کل شیء، فصل علی محمد و آل محمد، و اغفره لی یا خیر الغافرین. 🌹
ترجمه 🔽
🌸 بار خدایا! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در علم تو گذشته که من با کمک و استعانت از قدرت تو انجام داده ام، آن قدرتی که تو را بر همه چیز توانا کرده است؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان! 🌸
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بند 5️⃣3️⃣
🌹اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ رَهِبْتُ بِهِ سِوَاکَ أَوْ عَادَیْتُ فِیهِ أَوْلِیَاءَکَ أَوْ وَالَیْتُ فِیهِ أَعْدَاءَکَ أَوْخَذَلْتُ فِیهِ أَحِبَّاءَکَ أَوْ تَعَرَّضْتُ فِیهِ لِشَیْءٍ مِنْ غَضَبِکَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ🌹
ترجمه🔽
🌸بارخدایا! و از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که در آن از غیر تو ترسیدم، یا به وسیله آن با اولیایت دشمنی یا با دشمنانت دوستی کردم، یا دوستانت را واگذاشتم، یا با آن خود را در معرض خشم و غضب در آوردم. پس بر محمد و آل محمد درود و رحمت فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان🌸
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
EsteghfarAmirAlmomenin[35].mp3
3.41M
⬆️⬆️⬆️
#بند5⃣3⃣
📝#بند_35استغفار امیرالمؤمنین (ع)
(از استغفار 70 بندی امیرالمؤمنین "علیه السلام")
🎤 حاج میثم مطیعی
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
#شبسوم_رمضان۱۴۰۰
@delneshinha
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
#امامت_در_نهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهید روح الله عجمیان
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💞بسم الله الرحمن الرحیم
☘پیروی از امام
💢وَ نَاظِرُ قَلْبِ اللَّبِیبِ بِهِ یُبْصِرُ أَمَدَهُ، وَ یَعْرِفُ غَوْرَهُ وَ نَجْدَهُ دَاع دَعَا، وَ رَاع رَعَى، فَاسْتَجِیبُوا لِلدَّاعِی، وَاتَّبِعُوا الرَّاعِیَ.
قَدْ خَاضُوا بِحَارَ الْفِتَنِ، وَأَخَذُوا بِالْبِدَعِ دُونَ السُّنَنِ. وَ أَرَزَ الْمُؤْمِنُونَ، وَ نَطَقَ الضَّالُّونَ الْمُکَذِّبُونَ.
💢عاقل با چشم دل، پايان کار را مى نگرد و اعماق و بلندى هاى آن را درک مى کند. دعوت کننده اى دعوت (به حق) کرد و رهبرى به امر سرپرستى قيام نمود. اکنون بر شما لازم است دعوت او را اجابت کنيد و از رهبرتان پيروى نماييد.
آن ها (دشمنان حق) در درياهاى فتنه فرو رفتند; بدعت ها را گرفته و سنت ها را رها نمودند (و کار به جايى رسيد که) مؤمنان کنار رفتند (و سکوت اختيار کردند;) ولى گمراهان و تکذيب کنندگان به سخن درآمدند.
#خطبه154
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
#خطبه_متقین 📌قسمت هفتم 🔰امیرالمومنین علیهالسلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران می فرماید: ✨قُلُوبُهُم
#خطبه_متقین
📌قسمت هشتم
🔰امیرالمومنین علیهالسلام در ادامه اوصاف پرهیزکاران می فرماید:
✨ وَ أَجْسَادُهُمْ نَحِيفَةٌ، وَ حَاجَاتُهُمْ خَفِيفَةٌ، وَ أَنْفُسُهُمْ عَفِيفَةٌ
🔹اندامشان لاغر و نيازهايشان اندک و نفوسشان عفيف و پاک است
◀️وصف سوم : جسم آنها نحيف است. البتّه نحيف نه به آن معنا که امروز در فارسى ما از آن مى فهميم، بلکه به معناى لاغر است که از يکسو نشانه زهد و پارسايى و روزه گرفتن و از سوى ديگر دلالت بر چابکى و آمادگى براى انجام وظايف الهى دارد.
◀️ وصف چهارم اشاره به نيازهاى محدود آنها شده است; نه همچون دنيا پرستان زراندوز که مانند جهنم هر چه بيابند باز هم «هل من مزيد» مى گويند. به يقين روح قناعت و حاجات خفيف، انسان را از بسيارى از گناهان در امان مى دارد و فکر او را براى پيمودن راه حق راحت تر مى کند
◀️پنجمين وصف اشاره به مقام عفت آنها مى کند و روح آنها را عفيف مى شمارد، همان عفتى که انسان را وادار به چشم پوشى از هوا و هوس و گناه مى کند و به تعبير ديگر هواپرستى و گناه در نظر آنها بى رنگ مى شود، به گونه اى که از مشاهده صحنه هاى زشت و آلوده متنفر مى شوند.
✅ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
⭕️پيام فرشته الهى
#نهج_البلاغه
🌎«خداوند فرشته اى دارد که همه روز بانگ مى زند بزایید براى مردن و گردآورید براى فنا و بنا کنید براى ویران شدن».
🖊در حقیقت امام روى سه چیز از مهم ترین مواهب زندگى دنیا انگشت گذارده و سرانجام همه آنها را روشن ساخت: فرزندان که عزیزترین سرمایه انسان اند و اموال که براى آن زحمت فراوان مى کشد و بناهاى مجلل که گاه قسمت عمده عمر خود را صرف آن مى کند. امام مى فرماید: هیچ یک از اینها بقا و دوامى ندارد و سرانجام گرد و غبار فنا بر روى همه آنها مى نشیند تنها چیزى که براى انسان باقى مى ماند اعمال خیر و نیکى هاست که نزد خدا ذخیره مى شود
حکمت 132
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بند 6️⃣3️⃣
🌹اَللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ تُبْتُ إِلَیْکَ مِنْهُ ثُمَّ عُدْتُ فِیهِ وَ نَقَضْتُ الْعَهْدَ فِیمَا بَیْنِی وَ بَیْنَکَ جُرْأَهً مِنِّی عَلَیْکَ لِمَعْرِفَتِی بِکَرَمِکَ وَ عَفْوِکَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ🌹
ترجمه🔽
🌸بارخدایا! و از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که از آن به سویت توبه کردم و مجدداً به سوی آن برگشتم و عهدی را که بین من و تو بود با گستاخی و جرأت نقض کردم، زیرا با کَرَم و عفو تو آشنا بودم. پس بر محمد و آل محمد درود و رحمت فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان🌸
#استغفار_70_بندی_امیر_المؤمنین
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7