💠 #قرض_الحسنه
🔸 صدقه را ده برابر و قرض را هجده برابر پاداش می دهند. راز برتری پاداش #قرض_الحسنه از پاداش صدقه آن است كه صدقه ممكن است به انسان مستحق برسد و ممكن است بر اثر عدم شناخت به غیر مستحق برسد؛ ولی #قرض_الحسنه به دست نیازمند می رسد.
🔸 افزون بر این، قرض دادن مانع بیكاری و مفتخواری نیز هست و چیزی بدتر از مفتخواری و دستِ پایین و گیرنده نیست. پیامبر اكرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) در این باره می فرماید: الْیدُ الْعُلْیا خَیرٌ مِنَ الْیدِ السُّفْلَی.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 مرز توکّل
🔸 از وجود مبارک #امام_رضا_سلام_الله_علیه سؤال کردند، حدّ و مرز #توکل چیست؟ فرمود: انسانی که هیچ هراسی ندارد، خشیتی ندارد، یک انسان ناقصی است، یک انسان متهوّر انسان ناقصی است كه حساب و کتابی ندارد. آن که می ترسد و از غیر خدا می ترسد، او موحّد نیست. آن که هم از خدا می ترسد، هم از غیر خدا می ترسد، او موحّد نیست. #توحید در این است که انسان بترسد و فقط از خدا بترسد. 🔸 نترسیدن کمال نیست، یک تهوّر بی عقلی است. هراس از غیر خدا مشرکانه است، هراس منحصراً از خدا، موحّدانه است. وقتی ترس موحّدانه بود، امید هم موحّدانه است، چون #خوف_و_رجا معادل هم هستند. اگر کسی فقط از خدا ترسید، فقط به خدا امیدوار است، پس #توحید_در_ترس نعمت است، یک؛ مستلزم توحید در امید هم هست، دو؛ این خوف و رجا از یک عقیده نشأت می گیرند، این سه؛ آن #عقیده_توحیدی هم خوف را موحّدانه ترسیم می کند هم امید را. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سخنرانی عمومی تاریخ: 1395/05/24 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
انسان شناسی ۲۵۵.mp3
12.02M
#انسان_شناسی ۲۵۵
#استاد_شجاعی
#دکتر_رفیعی
✗خودم میدونم حسودمااا... ولی حالا چیه مگه، هر کی یه عیبی داره!
✗من میدونم تندخو و پرخاشگرماااا ... ولی همینی که هست!
✗قبول دارم کاهل نمازماااا ... ولی بالاخره که میخونم، حالا یه کم دیرتر!
.
.
❌ شما علاوه بر این گناهانی که نام بردید، به یک بیماری خطرناکتری دچارید، که مانع جذب تمام اعمال خیر و عباداتتان است!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
🔷 #شرح #خطبه1 جلسه٧- بخش اوّل 🌸 «ثُمَّ جَمَعَ سُبْحَانَهُ مِنْ حَزْنِ الْأَرْضِ وَ سَهْلِهَا وَ عَ
از جلسه گذشته در مورد نحوه خلقت انسان صحبت شد، و اینک ادامه بحث #خلقت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
21-Khotbeh1- j7- b2.mp3
2.48M
🔷 #شرح #خطبه1
جلسه ٧- بخش دوّم
🌸 «فَجَبَلَ مِنْهَا صُورَةً ذَاتَ أَحْنَاءٍ وَ وُصُولٍ وَ أَعْضَاءٍ وَ فُصُولٍ»
پس، از آن صورتی سِرشت، دارای خمیدگی و پیوستگی و اعضا و مفاصل.
«أَجْمَدَهَا حَتَّى اسْتَمْسَكَتْ وَ أَصْلَدَهَا حَتَّى صَلْصَلَتْ لِوَقْتٍ مَعْدُودٍ وَ أَمَدٍ مَعْلُومٍ»
آن را خشکاند تا خود را بگرفت و سختش ساخت تا سفالگون شد تا هنگامی معیّن و زمانی مشخص.
#شرح_خطبه1
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
اهم مطالب مطرح شده در جلسه هشتم: #اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین 🔸 دین به وسیلۀ «تقوا» اخلاق را رشد می
اهم مطالب مطرح شده در جلسه نهم #اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین
🔸 خیلیها احکام شرعی را رعایت کردند اما سعادتمند نشدند؛ چون اهل تشخیص نبودند
🔸 اسلام بیش از اینکه دین تکلیف باشد، دین تشخیص است
🔘 تحریف دین از آنجا ایجاد میشود که در کنار تکلیف از تشخیص حرف نمیزنیم
🔘 تشخیص تکلیف مهمتر از انجام تکلیف است؛ اول باید تشخیص بدهی که الان کدام تکلیف را باید انجام بدهی
🔘 کسانی که احمقانه پشتسر احکام ایستادند و اولویتها را تشخیص ندادند، کمر امیرالمؤمنین(ع) را شکستند
🔘 امامزمان(ع) دنبال کسانی است که قدرت تشخیص داشته باشند، نه اینکه صرفاً تکلیف انجام دهند
🔘 طبق آیه قرآن، وقتی پیامبر نیست که به تو دستور بدهد، باید خودت تشخیص بدهی چهکار کنی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔸 اسلام بیش از اینکه دین تکلیف باشد، دین تشخیص است
📌#اصلاح_برداشتهای_ناروا از دین، در رسالت و کلمات امیرالمؤمنین(ع)-۹
🔹یکی دیگر از انحرافاتی که در دین بوده و هست و امیرالمؤمنین(ع) با آن مواجه و درگیر شدند، مربوط به احکام است. خیلیها احکام شرعی و عبادی را رعایت میکردند، خیلیها از خودشان برای دین مایه گذاشتهاند اما در نهایت سعادتمند نشدند. دلیلش چه بوده است؟
🔺معمولاً خیلی بر «تکلیف» تأکید میکنند؛ یعنی روی اینکه مردم دستور خدا را اجرا کنند خیلی اصرار میشود. البته احکام اسلامی باید پیاده شود. انحراف از آنجا ایجاد میشود که در کنار تکلیف از تشخیص حرف نمیزنیم.
🔹مسلّم است که تشخیص تکلیف مهمتر از انجام تکلیف است؛ چون شما اگر تشخیص ندهی که کدام تکلیف را باید انجام بدهی، چهجور میخواهی به تکلیف خودت عمل کنی؟ خیلی مهم است که شما به موقع، تکلیف خودت را بشناسی. معرفی اسلام به دین «تشخیص» بسیار باشکوهتر و زیباتر از معرفی اسلام به «تکلیف و اطاعت» است.
🔺اطاعت از امامزمان(عج) لازم است امّا کافی نیست. امامزمان(عج) دنبال کسانی است که قدرت تشخیص داشته باشند نه اینکه صرفاً تکلیف انجام بدهند؛ مگر شب عاشورا اباعبدالله الحسین(ع) دستور داد که اصحابش بمانند؟ نه. اتفاقاً حضرت فرمود که بروید! آنها خودشان تشخیص دادند که باید بمانند.
🔹بعضیها حجاب را یک امر غیرضروری میدانند که اگر هم نبود، اشکالی ندارد. درحالیکه حجاب مثل همۀ احکام دینی یک امر واقعی است. اگر حجاب نباشد به شما صدمات جدی اصابت میکند. این یک واقعیت است ولی ما دین را اینگونه توضیح ندادهایم. احکام دینی برای مصالح و مفاسدی قرار داده شده اما وقتی انسان قدرت تشخیص مصالح و مفاسد را نداشته باشد نمیداند کدام حکم را کجا اجرا کند. لذا گاهی هوای نفس و گاهی هم حماقت، پشتسر اجرای برخی از احکام در میآید و این احکام را بازیچه قرار میدهد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
ادامه مطلب 👇👇
🔺آنهایی که احمقانه پشتسر احکام میایستند و اولویتها را تشخیص نمیدهند، جاهل متنسّک هستند که امیرالمؤمنین(ع) فرمود: اینها کمر من را شکستند. وقتی امیرالمؤمنین(ع) میخواست برای جنگ جمل بروند از اسامة بن زید خواست با ایشان همراهی کند. اسامه همان جوانی است که بهخاطر شایستگیاش پیامبر(ص) در آخر عمر شریفشان او را به عنوان فرماندۀ لشکر منصوب کردند.
🔹جواب اسامه به امیرالمؤمنین(ع) این بود که من با خدا عهد کردم بر روی مسلمان تیغ نکشم! (عَاهَدْتُ اللَّهَ أَنْ لَا أُقَاتِلَ أَهْلَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ؛ الجمل و النصره، ص95) اسامه در واقع بهانۀ دینی آورد. یعنی امیرالمؤمنین(ع) تشخیص نمیدهد و تو تشخیص میدهی؟!
🔺قرآن میفرماید: باید در نهایت به اینجا برسید که اگر پیامبر هم بالای سر تو نباشد که به تو دستور دهد تو بفهمی چگونه باید او را کمک کنی «لِيَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ وَ رُسُلَهُ بِالْغَيْبِ» (حدید، 25).
🔹«عبدالله پسر عمرو عاص» خیلی ملازم پیامبر(ص) بود. رسول خدا(ص) میفرمود روزه سه روز در ماه کافی است. او میگفت نه؛ من باید بیشتر روزه بگیرم. وقتی در اواخر عمرش نابینا شده بود، میگفت: کاش سفارش پیامبر(ص) را اجرا کرده بودم و کمتر روزه میگرفتم. او با همۀ عبادتهایش، آخرسر فرماندۀ یکی از جبهههای سپاه معاویه در مقابل امیرالمؤمنین(ع) شد. سؤال این است که چرا عبادتهای پسر عمرو عاص او را نجات نداد؟
🔺حضرت امام(ره) دربارۀ متحجّرین و عبادتکنندگان نافهم، میفرماید: «امروز عدهای با ژست مقدسمآبی چنان تیشه به ریشۀ دین و انقلاب و نظام میزنند که گویی وظیفهای غیر از این ندارند. خطر تحجرگرایان و مقدسنمایان احمق در حوزههای علمیه کم نیست. طلاب عزیز لحظهای از فکر این مارهای خوش خط و خال کوتاهی نکنند. اینها مروّج اسلام آمریکایی هستند و دشمن رسولالله(ص)» (صحیفه امام، ج21، ص 278) بعضی از جوانها از ترس یا از نفرت این متحجرین، آنقدر از دین فاصله گرفتند که اصلاً غربگرا شدند.
🚩سحر نهم ماه رمضان1402
📢صوت: @Panahian_mp3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠
تحقيق حقايق
🔸 ما این #زیارت_جامعه را می خوانیم، ولی به هر حال باید رویمان بشود که وقتی در حرم مطهر امام هشتم ایستادیم بگوییم: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ»؛ آدم اگر دستش پر نباشد باید خجالت بکشد، این مکتب امام رضا را نمی داند! 🔸 همه مکاتبی که در عصر حضرت از یونان و غیر یونان آمده، حضرت هیچ وقت نگفت نیاید؛ شما هیچ جا روایتی پیدا نمی کنید که حضرت جلوی ترجمه فلسفه از یونان را گرفته باشد، فرمود بیاید! نفرمود اینها را چرا ترجمه می کنید، این حرف ها چرا از یونان می آید، این حرف ها چیست؛ هر کس آمد، در برابر حضرت حذف شد! 🔸 ما باید بتوانیم در برابر حضرت بگوییم آنچه را شما تحقیق کردی من محقق هستم. آدم به حرم که مشرف می شود تنها برای بخشش گناهان که نیست برای شفای مریض که نیست، اینها گوشه ای از حاجت های ماست؛ اما عرض می کند: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ مُبْطِلٌ لِمَا أَبْطَلْتُمْ». خب آدم باید رویش بشود اینها را به حضرت بگوید! این با دست خالی چگونه می تواند #زیارت_جامعه بخواند؟! همه اش بده بده که نیست، بگیر بگیر هم است؛ باید بگوید من این کارها را در راه شما کردم، این کارها را در راه شما می کنم، شما قبول کنید. وقتی انسان می گوید: «مُحَقِّقٌ لِمَا حَقَّقْتُمْ»؛ یعنی این را هم شما قبول کنید!😢😥 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه انفطار تاریخ: 1398/10/02 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7