نهجالبلاغه امام علی علیهالسلام
᪥࿐࿇🌺✶﷽✶🌺࿇࿐᪥ 💠 پای درس نهج البلاغه _حکمت 17👇🏻🌺👇🏻 ⚠️ نکته دوم ⚠️ ✅ در آغاز اسلام که عدد مسلمانان ک
💠 پای درس نهج البلاغه _حکمت 17 👇🏻🌺👇🏻
⚠️ نکته سوم ⚠️
✅ امام(علیه السلام) مى فرماید: موضوع این حکم رعب افکندن در دل دشمنان از طریق جوان نمایى پیران بوده و این مربوط به زمانى است که عدد مسلمانان کم بود اما در عصر امام که اسلام سراسر منطقه را فرا گرفته بود و حکومت اسلامى تثبیت یافته بود نه ترسى از مشرکان وجود داشت و نه خوفى از یهود، دیگر موضوعى براى رعب افکندن در دل دشمن از طریق رنگ کرد موهاى سفید باقى نمانده بود.
🕊 با ما نهج البلاغه ای شوید 👇🏻🌺👇🏻
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهج_البلاغه
#ایتا #تلگرام #اینستگرام
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@nahjolbalaghehali110
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
نهجالبلاغه امام علی علیهالسلام
💠 پای درس نهج البلاغه _حکمت 17 👇🏻🌺👇🏻 ⚠️ نکته سوم ⚠️ ✅ امام(علیه السلام) مى فرماید: موضوع این حکم ر
💠 پای درس نهج البلاغه _حکمت 17 👇🏻🌺👇🏻
⚠️ نکته چهارم ⚠️
✅ در اینجا دو سؤال پیش مى آید: سؤال اول این که ما معتقدیم: «حَلاَلُ مُحَمَّد حَلاَلٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَحَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَة; حلال و حرام اسلام تا دامنه قیامت تغییر ناپذیر است».
و این اصل با آنچه در این حدیث آمده چگونه سازگار است؟ مرحوم مغنیه در شرح نهج البلاغه خود پاسخ خوبى به این سؤال داده است که با توضیحى آن را مى آوریم: احکام شرع دو گونه است: احکامى که بر اساس موضوعات ثابت و فطرى تشریع شده مانند نماز و روزه و حج و...
که تغییرپذیر نیست، همچون قوانین ثابتى که در جهان آفرینش حکمفرماست و احکامى که بر اساس موضوعات متغیر وارد شده است که با تغییر موضوع، حکم عوض مى شود; مثلا ما مى دانیم خرید و فروش خون و اعضاى بدن انسان در سابق جزء محرمات بود، زیرا هیچ فایده مباحى نداشت ولى امروز که براى نجات جان مصدومان یا پیوند اعضا آثار حیات بخش دارد کاملاً قابل خرید و فروش به قیمت هاى بالاست.
امثال این احکام در میان احکام اسلامى کم نیست.
مسئله رنگ آمیزى موهاى سفید که در این کلام نورانى به آن اشاره شده است نیز از همین قبیل بوده، زیرا پغمبر اکرم در زمانى که یارانش کم و در میان این عده کم جمعى از ریش سفیدان بودند این دستور را صادر کرد تا چهره پیرمردان جوان شود و سبب ترس دشمن گردد.
(علاوه بر این که در روحیه خود آنها نیز اثر مى گذارد و روح جوانى در آنها جوانه مى زند.) ولى هنگامى که شرایط عوض شد و جمعیت مسلمانان آن اندازه فزونى یافت که وجود پیرمردان محاسن سفید در میان آنها تأثیرى در قوت و قدرت مسلمانان نداشت، طبعاً حکم هم عوض مى شود .
واضح است که حدیث «حَلالُ مُحَمَّد» اشاره به بخش اول است.
شبیه این موضوع چیزى است که در بعضى از روایات آمده است که از امام باقر(علیه السلام) سؤال شد که ما شنیده ایم پیغمبر (و یارانش) در طواف با سرعت و شبیه دویدن حرکت مى کردند آیا ما هم این گونه عمل کنیم و یا به طور معمولى راه برویم؟ آن بزرگوار پاسخ دقیقى به این سؤال دادند، فرمودند: پیغمبر اکرم این دستور را در ماجراى حدیبیه داد تا قریش چابکى آن حضرت و یارانش را ببینند (و بترسند) ولى جمعى از عامه به سبب غفلت از این موضوع که این یک حکم موقت و در شرایط خاصى بوده است هنوز این کار را ادامه مى دهند ولى من و پدرم در طواف راه مى رویم».
🕊 با ما نهج البلاغه ای شوید 👇🏻🌺👇🏻
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهج_البلاغه
#ایتا #تلگرام #اینستگرام
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@nahjolbalaghehali110
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
#یاایهاالرئوف 🌹🍃
ای کاش مرا تا به رواقی برسانید
این زائر جا مانده به باقی برسانید
من با حرمم مثل دو تا خط موازی
ای کاش که ما ما را به تلاقی برسانید
✋ #السلام_علیک_یا_سلطان
🌷 #چهارشنبه_های_امام_رضایی
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@nahjolbalaghehali110
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
1_32032083.MP3
992.4K
💠 هدیه نور برای ظهور 💠
🌹 #ترتیل_صفحه71🌹
🎤باصدای استاد #پرهیزگار
#نهج_البلاغه
┏━━━🍃🌺🍃━━━┓
@nahjolbalaghehali110
┗━━━🍂━
چقدر آخر این #ماه سخٺ و سنگین اسٺ
تمام آسمان و زمین بےقرار و غمگین اسٺ
بزرگتر ز غم مجتبے_ع و داغ رضا_ع
فراق فاطمہ س با #خاتم_النبیین_ص اسٺ
🏴 #شهادت_حضرت_پیامبر(ص)
🏴 #شهادت_امام_حسن_مجتبی(ع)
🏴 #شهادت_امام_رضا(ع)
#تسلیت_باد 🥀
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@nahjolbalaghehali110
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
✨﷽✨
🏴چرا به امام حسن مجتبي (عليه السلام )، كريم اهل بيت گفته مي شود؟
✍امام حسن مجتبي عليه السلام نسبت به دردمندان و تيره بختان جامعه قلبي رئوف داشتند و با خرابه نشينان دردمند و اقشار مستضعف و كم درآمد همراه و همنشين مي شدند و دردِ دلِ آن ها را با جان و دل مي شنيدند و به آن ترتيب اثر مي دادند، و در اين حركت انسان دوستانه جز خداوند را مدّنظر نداشتند. همچنين هيچ گاه هر ضعيف، ناتوان و درمانده، نااميد از درب خانه آن حضرت برنمي گشت، حتّي خود ايشان به سراغ فقرا مي رفتند و آن ها را به منزل دعوت مي كردند و به آن ها غذا و لباس مي دادند.
💥امام حسن ـ عليه السّلام ـ تمام توان خويش را در راه انجام امور نيك و خداپسندانه به كار مي گرفت و اموال فراواني در راه خدا مي بخشيد، مورّخان و دانشمندان در شرح حال زندگاني پر افتخار ايشان، بخشش هاي بي سابقه و انفاق هاي بسيار بزرگ و بي نظيري ثبت كردهاند. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارايي خود را در راه خدا خرج كردند و سه بار نيز ثروت خود را به دو نيم كردند و نصف آن را براي خود و نصف ديگر را در راه خدا به فقرا بخشيدند؛ از اين رو ايشان را كريم اهل بيت عليهم السلام مي نامند.
#ما_نهج_البلاغه_میخوانیم
#نهج_البلاغه
#ایتا #تلگرام #اینستگرام
╭━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╮
@nahjolbalaghehali110
╰━═━🍃❀🌺❀🍃━═━╯
✨﷽✨
🏴چرا معاویه، امام حسن مجتبی(ع) را با اینکه با او صلح کرده بود، به شهادت رساند؟
✍وجود مبارک امام مجتبی(ع) به چند دلیل مانعی بزرگ برای ولایت عهدی یزید به شمار می آمدند:
1⃣ آن حضرت شخصیت معنوی بالایی داشت و همه او و برادرش امام حسین(ع) را دو آقای جوانان بهشتی می شناختند و خدمات فراوان آن حضرت در مدینه از او شخصیت عظیمی در اجتماع ساخته بود و در عراق نیز به سبب شیعه بودن اکثریت مردم، حضرتشان جایگاه و پایگاه ویژه ای داشت. به این سبب، معاویه به راحتی نمی توانست ولایت عهدی یزیدی را مطرح کند که از معنویات بویی نبرده و جوانی خام و اهل شراب و قمار بود.
2⃣ امام حسن(ع) از کسانی بود که نه تهدید او را وادار به عقب نشینی می کرد و نه تطمیع وی را به سکوت و تسلیم وا می داشت. همچنین گزینه دور کردن از مرکز جامعه اسلامی به بهانه هایی؛ مانند امارت و قضاوت درباره امام حسن(ع) قابل اجرا و عمل نبود؛ چون آن حضرت، هیچ مسئولیتی از طرف معاویه نمی پذیرفت و معاویه نیز برای اجبار بر این مسئله قدرتی نداشت.
3⃣ قرارداد صلحی میان حضرت مجتبی(ع) و معاویه وجود داشت که بنابر یکی از بندهای آن، معاویه حق نداشت بعد از خودش کسی را به جانشینی انتخاب کند، بلکه زمامداری بعد از او به حضرتشان می رسید و این خود، مانع بزرگ سیاسی و اجتماعی به شمار می آمد.
این بند از قرارداد در کتاب های تاریخی معتبر فراوانی وجود دارد: «علما بر این اتفاق دارند که حسن [بن علی] حکومت را به معاویه تا زمان حیاتش واگذارد کرد نه بیش از آن، تا این که خلافت بعد از او به خودش برگردد و قرارداد بین آن دو این گونه بسته شد». «هنگامی که علی به شهادت رسید، حسن بن علی در عراق و معاویه در شام به حکومت رسید ...امام مجتبی(ع) با لشکری از کوفه به قصد جنگ با معاویه حرکت کردند و معاویه نیز با لشکری از شام، رهسپار میدان جنگ شد. بعد از رویارویی دو لشکر و آن وقایع، کار به صلح کشید و صلح نامه ای در آن میان به امضا رسید که یکی از بندهای آن این بود: به این شرط که معاویه، خلافت را بعد از خود به حسن واگذارد».
💥با توجه به جهات فوق به سبب زنده بودن امام حسن مجتبی(ع)، معاویه هیچ توجیهی برای طرح ولایتعهدی فرزندش نداشت و از همین جا روشن می شود که حضرت مجتبی(ع) با این که به یقین می دانست معاویه به صلح نامه عمل نخواهد کرد، اما با دقت تمام، موادی را در آن قرارداد گنجاند که رسوایی معاویه را - که بسیار ظاهرفریبی می کرد - با دست خودش فراهم کند.
✨رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت
امام حسن مجتبی (ع) تسلیت باد ✨
♡@Nahjolbalaghehali110 ♡
╚═══๑♥️⃝⃖⸙ᬼ ᬼ⃝⃖♥️๑═══╝