📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی
(شرح نهج البلاغه)آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
5⃣1⃣ (قسمت پانزدهم) دعوت به انس با نهج البلاغه
🔻 اگر شیعیان آن بزرگوار همین متن نهج البلاغه را بدون تفسیر و تشریح و توضیح فراوان می دانستند ، بهره های امّت اسلامی و جمعی که به نام آن بزرگوار و به عنوان تشیّعش و پیروی اش معروفند ، بهره های بی حد و حسابی می بود .
🔻اگر ملّتِ وابستهٔ به امیرالمؤمنین که نام امیرالمؤمنین بر روی آنها است ، همین ظاهر نهج البلاغه را هم بلد بودند و معانی و تفسیر آن را هم درک کرده بودند و به همان اندازه که از مسائل درجهٔ دو و سه و دهِ دین بلدند ، از نهج البلاغه بلد می بودند ، این جمع شیعه امتی می شدند که عالم اسلام ، بلکه جهان ، از آنها بهره می برد ؛ زیرا که همیشه جهان از یک امّت راقی (مترقّی و پیشرفته) ، از یک ملت آگاه ، از یک جمعیت پیشرو بهره های فراوانی می برد .
↩️ ادامه دارد...
🌷 امیرالمؤمنین(علیه السلام) و آرزوی شهادت
💠 وَ أَنَا أَسْأَلُ اللَّهَ بِسَعَةِ رَحْمَتِهِ وَ عَظِيمِ قُدْرَتِهِ أَنْ يَخْتِمَ لِي وَ لَكَ بِالسَّعَادَةِ وَ الشَّهَادَةِ
🔹 از خداوند بزرگ با رحمت گسترده و قدرت برترش درخواست می كنم که پايان عمر من و تو را به شهادت و رستگاری ختم فرمايد.
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۵۳ ، بند ۱۲
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۰۸ بخش ۵ مدیریت قلب.mp3
2.33M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت108 5⃣
⭕️ مدیریت قلب
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت108 ( 5 )
🔹 مدیریت قلب
5⃣ پنجمین موضوعی که از مصادیقِ امید زیبا ، خوب و مفید و صحیح در نهج البلاغه شمرده شده است ، امید به شهادت است ؛
🔻 مولا علی (علیه السلام) در خطبه ۱۱۹ ، بند دوم خطاب به مردم نافرمان زمان خودشان می فرمایند :
« وَاللهِ لَوْلاَ رَجَائِی الشَّهَادَةَ عِنْدَ لِقَائِی الْعَدُوَّ ـ وَلَوْ قَدْ حُمَّ لِی لِقَاؤُهُ ـ لَقَرَّبْتُ رِکَابِی ثُمَّ لَشَخَصْتُ عَنْکُمْ » ؛
" به خدا اگر امید به شهادت در ملاقات با دشمن نداشتم ( اگر امید به شهادت در جنگ با دشمن نداشتم ) ، رکاب اسب خودم را سوار می شدم و از شما فاصله می گرفتم و دور می شدم . "
🔻 در نامه ۵۳ ، بند آخر هم مولا علی (علیه السلام) به مالک اشتر عزیز نوشته اند :
« وَ أَنَا أَسْأَلُ اللَّهَ بِسَعَةِ رَحْمَتِهِ وَ عَظِيمِ قُدْرَتِهِ...أَنْ يَخْتِمَ لِي وَ لَكَ بِالسَّعَادَةِ وَ الشَّهَادَةِ » ؛
" من از خداوندی که قدرتش عظیم و رحمتش وسیع است درخواست کردم و می کنم که عاقبت امر من و تو به خوشبختی و شهادت ختم بشود . "
🔻 در خطبه ۵ هم حضرت قسم جلاله می خورند :
«وَاللَّهِ لَابْنُ أَبِی طَالِبٍ آنَسُ بِالْمَوْتِ مِنَ الطِّفْلِ بِثَدْی أُمِّه» ؛
" به خدا قسم، علی بن ابیطالب انسی که به مرگ دارد از انس طفل شیرخواره به پستان مادرش بیشتر است."
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی
(شرح نهج البلاغه)آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
6⃣1⃣ (قسمت شانزدهم) دعوت پیامبر صلی الله علیه وآله بر اساس فطرت انسانها (خطبه ۱۴۷)
🔻 [خطبه ۱۴۷] خطبهٔ عجیبی است ! البته پیشگویی هم در این خطبه هست. آیندهٔ امّت اسلام را این بندهٔ برگزیده خدا ، این ولیّ اعظم [ پیش بینی کرده و اینکه این آینده ] کِی است و تا کی ؟ از بعد از امیرالمؤمنین دوران آیندهٔ پس از علی شروع می شود تا روزی که دولت حق و حکومت جهانی اسلام، همهٔ عالم را قبضه کند؛ تا آن روز ، آینده است ؛ مخصوص زمان معاویه نیست ، مخصوص زمان یزید و مروان نیست، مال همیشهٔ زمان هاست.
🔻فَبَعَثَ مُحَمَّداً (صلى الله عليه و آله) بِالحَقِّ؛
پس برانگیخت محمد ( صلی الله علیه وآله ) را به حق. دعوت پیغمبر ، دعوت حق است ؛ دعوت حق یعنی دعوت به آن مکتبی که بر طبق سرشت انسانها و بر طبق فطرت این عالم است ؛ حق یعنی این .
🔹هر نظامی و هر فکری و هر فلسفه ای و هر مقرراتی که با فطرت انسان و با فطرت عالم ، برابر و مساعد و ملایم و هماهنگ نباشد ، باطل است ؛ و باطل نمی ماند. و هر دعوتی و مکتبی که با فطرت انسان و با نیازهای انسانی و با کیفیت ترکیب ساختمان وجود انسان و وجود جهان ، برابر و هماهنگ و منطبق باشد ، حق است ؛ حق یعنی این . و حق در دنیا می ماند ؛ چون بر طبق روال فطرت عالم و فطرت انسان و جهان است .
🔻 لِلْحَقِّ دَوْلَةٌ، لِلْباطِلِ جَوْلَةٌ ؛
باطل جَوَلان است ، باطل همین کفهای روی آب است ؛ نگاه نکن که هست ، بدان که در باطن نیست و پایدار نخواهد ماند . پیغمبران می آیند حق را می آورند ، حق را به انسانها ارائه می دهند ، برای انسانها آنچه را با فطرت آنها برابر است ، عرضه می دارند و به ارمغان می آورند .
🔹 این جمله که حق یعنی چه و باطل یعنی چه ، کلید فهم بسیاری از آیات و روایات و معارف اسلامی است.
↩️ ادامه دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ داستان عجیب گلایه از امام زمان (عجل الله) در حرم امام رضا (علیه السلام) و پاسخ حضرت...
🎙حجت الاسلام عالی
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄
🔴 یأس از رحمت الهی ممنوع ⛔️
💠 الْحَمْدُ لِلَّهِ غَيْرَ مَقْنُوطٍ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ لَا مَخْلُوٍّ مِنْ نِعْمَتِهِ وَ لَا مَأْيُوسٍ مِنْ مَغْفِرَتِهِ
🔹 ستايش خداوندی را سزاست که کسی از رحمت او مأيوس نگردد و از نعمت های فراوان او بيرون نتوان رفت؛ خداوندی که از آمرزش او هيچ گناهکاری نااميد نگردد...
📒 #نهج_البلاغه ، خطبه ۴۵
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۰۸ بخش ۶ مدیریت قلب.mp3
3.95M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت108 6⃣
⭕️ مدیریت قلب
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت108 ( 6 )
🔹 مدیریت قلب
🔰 در مقابل رجاء در حکمت ۱۰۸ ، یأس به عنوان آسیب رساننده به رجاء مطرح شده ، در نهج البلاغه شریف امیرالمؤمنین (علیه السلام) اولاً تعجب می کنند از انسانی که می تواند استغفار کند اما به واسطه کثرت گناهانش به قنوط و یأس مبتلا شده است. در حکمت ۸۷ می فرمایند تعجّب می کنم از کسی که به یأس رسیده در حالیکه همراه او امکان استغفار هست.
🔻دلیل این نگاه مولا علی (علیه السلام) این است که اساساً ذات خداوند متعال، رحمت است و کسی نباید از رحمت و مغفرت و لطف پروردگار مأیوس بشود .
🔻 در خطبه ۴۵ حضرت اینگونه عرضه می دارند :
« الْحَمْدُللهِِ غَیْرَ مَقْنُوط مِنْ رَحْمَتِهِ وَ لاَ مَخْلُوٍّ مِنْ نِعْمَتِهِ وَ لاَ مَأْیُوس مِنْ مَغْفِرَتِهِ » ؛ " ستایش مخصوص خدایی است که کسی از رحمت او ناامید نمی شود و کسی از نعمت او محروم نمی شود و احدی از مغفرت او ناامید نمی گردد . "
🔻 بنابراین چون خداوند متعال مظهر رحمت است ، معدن رحمت است ، انسان نباید به غیر خدا امید داشته باشد و از خدا هم نا امید نباشد. اساساً کسانی که به غیر خدا دل می بندند، نا امید می شوند ؛ در نامه ۳۱ مولا علی (علیه السلام) به فرزند عزیزشان اینگونه می نویسند : " بدان آن کسی که خزانه های آسمان و زمین در دست اوست ، به تو اجازهٔ دعا کردن داده است و اجابت آن را ضمانت کرده است ، پس مبادا تأخیر در اجابت او تو را ناامید گرداند ، زیرا که بخشش به قدر نیت انسان بستگی دارد. "
🔻 با این نظر آنهایی که امیدشان به غیر خداست ، ناامید می شوند ؛ شما ببینید در حکمت ۱۵۰ نهج البلاغه حضرت می فرمایند : " از کسانی نباش که بدون عمل صالح امید به آخرت دارند ، به نفس خودشان عُجب دارند. " بعد می فرمایند : « يَقْنَطُ إِذَا ابْتُلِيَ...إِنِ اسْتَغْنَى بَطِرَ وَ فُتِنَ وَ إِنِ افْتَقَرَ قَنِطَ وَ وَهَنَ » ؛ " اینجور انسان ها وقتی مبتلا می شوند ناامید می شوند ، وقتی پولدار می شوند و مستغنی می شوند طغیان می کنند ، وقتی فقیر می شوند ، مأیوس و ضعیف می شوند . "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی
(شرح نهج البلاغه)آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
7⃣1⃣ (قسمت هفدهم) هدف پیامبر صلی الله علیه وآله ؛ نجات مردم از عبادت طاغوت به عبادت خدا (خطبه ۱۴۷)
🔻 فـَبـَعـَثَ اللّهُ مـُحـَمَّداً ( صلی الله علیه وآله ) بـِالْحـَقِّ لِیـُخـرِجَ عـِبـادَهُ مِنْ عِبادَةِ الاَْوْثانِ إلى عِبادَتِهِ ؛
🔹 پیغمبر احکام حق را آورد ، مكتب حق را ارائه داد ؛ برای چه ؟ منظور چه بود ؟ پیغمبر برگزیدهٔ خدا می خواست چه بکند ؟ منظورش این بود که انسانها را از عبادت اوثان ، یعنی از بندگی و بردگی بتها بیرون بیاورد و به بندگی خدا و عبودیت پروردگار عالم بکشاند ؛ این ، جملهٔ اول . اوثان یعنی بتها ؛ آدمهای سادهٔ سفیه خیال می کنند بت همان چیزی است که از چوب و از عقیق می تراشیدند، روی طاقچه میگذاشتند و جلوی آن خم و راست می شدند ولاغیر ؛ بله ، این هم یک جور بت بود اما بت بزرگ تر آن بتی بود که بت به فرمان او و برای خاطر او و به سود او ساخته می شود .
🔴 بزرگ تر از بت ، بتگر است ؛ آن کسی که بت را برای مردم بت می کند ، او بت بزرگ است . در بتخانهٔ فرعون بتها فراوان بودند اما از همهٔ آن بتها بزرگ تر ، آن بتگر بود ، یعنی فرعون .
↩️ ادامه دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ۲۳ دی سالروز وفات روحانی، مجتهد و استاد حوزه علمیه، احمد مجتهدی تهرانی
🔵 امید به رحمت الهی
💠 دربارهٔ بدترين افراد اين امّت از رحمت خدا نااميد مباشيد، زيرا كه خدای بزرگ فرمود: «همانا از رحمت خدا نوميد نباشند جز كافران».
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۳۷۷
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۰۸ بخش ۷ مدیریت قلب.mp3
3.74M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت108 7⃣
⭕️ مدیریت قلب
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت108 ( 7 )
🔹 مدیریت قلب
🔰 در نهجالبلاغه شریف، مولا علی (علیهالسلام) حتی نسبت به گنهکار ترین گنهکاران به ما توصیه میکنند نسبت به او ناامید نباشید.
🔻در حکمت ۳۷۷ میفرمایند:
«لَا تَيْأَسَنَّ لِشَرِّ هَذِهِ الْأُمَّةِ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ» ؛
دربارهٔ حتی بدترین امّت پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم)، از رحمت خدا مأیوس نباشید؛ چون خدا در قرآن فرموده است: « إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ » ، این حکمت ۳۷۷ بود.
🔻 اساساً مأیوس کردن مردم کار منافقان است؛ لذا حضرت علی (علیهالسلام) در خطبه ۱۹۴ میفرمایند:
«حَسَدَةُ الرَّخَاءِ وَ مُؤَكِّدُو الْبَلَاءِ وَ مُقْنِطُو الرَّجَاءِ» ؛
" منافقین به آسایش مردم حسادت میورزند، دائماً تلاش میکنند بلا و گرفتاری مردم بیشتر بشود و امیدشان ناامید شود. " این در خطبه ۱۹۴ است.
🔻 همچنین مولا علی (علیهالسلام) در اشاره به رحمت خداوند متعال، کسی را که به گونهای اسلام را معرفی بکنند که مایه یأس مردم از رحمت خدا بشود، اساساً فقیه و اسلام شناس نمیدانند؛
🔻 در حکمت ۹۰ میفرمایند: « الْفَقِيهُ كُلُّ الْفَقِيهِ مَنْ لَمْ يُقَنِّطِ النَّاسَ مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ وَ لَمْ يُؤْيِسْهُمْ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ وَ لَمْ يُؤْمِنْهُمْ مِنْ مَكْرِ اللَّهِ »؛ " فقیه کامل و واقعی کیست؟ کسی است که مردم را از رحمت خدا مأیوس نکند، البته به گونه ای هم امید ندهد که مردم از مکر خدا خودشان را در امان بدانند."
🔻 آخرین نکته در مورد امید و یأس هم در نهجالبلاغه شریف، آنجایی است که مولا علی (علیهالسلام) دربارهٔ انسانهای حتی گنهکار، در خطبه ۱۰۰ میفرمایند:
«وَ لَا تَيْأَسُوا مِنْ مُدْبِرٍ فَإِنَّ الْمُدْبِرَ عَسَى أَنْ تَزِلَّ بِهِ إِحْدَى قَائِمَتَيْهِ وَ تَثْبُتَ الْأُخْرَى فَتَرْجِعَا حَتَّى تَثْبُتَا جَمِيعاً» ؛ " حتی نسبت به کسی که پشت به خدا کرده، مأیوس نباشید؛ آن کسی که به خدا پشت کرده ممکن است یک پایش بلغزد، اما ممکن است یک پای دیگرش ثابت بماند، آنقدر امید هست که انسانی که حتی به خدا پشت کرده، بالاخره برگردد و رو به خدا کند."
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤲 داستان طلبه و حل مشکلاتش
🎤 حضرت آیةالله ناصری
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی
(شرح نهج البلاغه)آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
8⃣1⃣ (قسمت هجدهم) بدتربودن شیطانهای انسانی از شیطانهای جنّی ( خطبه ۱۴۷)
🔻برای اینکه « اَوثان » غلط معنا نشود و برای اینکه درست در ذهن ها جا بگیرد و اوثان را - بتها - به معنای همین موجودات بی جانِ چوبی و آهنی و مانند اینها فرض نکنیم و معنایش را درست بفهمیم ، جملهٔ بعد را می فرماید :
🔻وَ مِنْ طاعَةِ الشَّیْطانِ اِلى طاعَتِهِ ؛
تا مردم را از اطاعت و فرمان بری و مطیع بودن در مقابل شیطان نجات بدهد و به اطاعت و فرمان بری اللّه بکشاند ، مردم را مطیع خدا کند .
🔻شیطان کیست ؟ آیا شیطانها همانهایی هستند که ما نمی بینیمشان ؟ آنها یک نوع شیطانند ، [ اما ] از آنها خطرناک تر آن شیطانی است که او را می بینیم : « مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ » ؛ " شيطان اِنس وجن ، ما در زبان معمولمان این جور می گوییم و این جور یاد داده اند به ما که شیطانها در قالب انسان هم هستند .
🔻 شیطان و شیطان صفت باهم دعوایشان شد ، شیطان گفت من زرنگ ترم ، شیطان صفت گفت امتحان کن تا ببینیم چه کسی زرنگ است ؛ عِنْدَ اَلاِمْتِحَانِ يُكْرَمُ اَلرَّجُلُ أَو يُهَان . شيطان ، خودش را کشت تا دو گروه از قبیله را به جان هم انداخت که خونها بریزند ، [ امّا ] شیطان صفت یک زن و مرد حرام را به همدیگر رساند ؛ او یک روز زحمت کشید و بالا دِه و پایین دِه را به جان هم انداخت ، صد نفر کشته شدند ، این [ هم ] یک روز زحمت کشید ، یک عمل حرام انجام گرفت. بعد که بنا کردند چرتکه انداختن ،آن شیطان صفت به شیطان گفت من با این کاری که انجام دادم ، یک حرام زاده به وجود می آید که بیش از ده مرتبه بتواند همین کاری را که تو امروز انجام دادی ، انجام بدهد ؛ این مهم تر از آن است .
🔴 بعضی از شیطان صفتها از شیطانها خیلی بالاترند ؛ استادِ شیطانهایند ؛ شیطان را آنها برای مردم مورد اطاعت قرار می دهند. خیلی از انسان های پاک ، شیطانِ مُسکرات (مست کننده ها) را لعن کرده و از خودشان دور کرده اند، این شیطان صفت است که آن شیطان مُسکر را در اختیار آنها قرار می دهد و برای استفاده از آن ، آنها را تشویق می کند. خلاصه ، گاهی شیطان صفت ها از شیطانها بدترند ، خطرناک ترند .
↩️ ادامه دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️زیارت امام زمان (عج) در روز جمعه
🔸با نوای استاد فرهمند
🔸برای دوستان ارسال کنید تا در ثواب این زیارت شریک باشید
موضوع: امام شناسی در نهج البلاغه(۲۳)
🔵 حق طلبی و شجاعت امیرالمؤمنین
💠 به خدا سوگند من در دنباله آن سپاه بودم، (سپاه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلّم) ، تا باطل شکست خورد و عقب نشست و همه رهبری اسلام را فرمانبردار شدند، در اين راه هرگز ناتوان نشدم و نترسيدم و خيانت نکردم و سُستی در من راه نيافت. به خدا سوگند، درون باطل را می شکافم تا حق را از پهلويش بيرون کشم.
📒 #نهج_البلاغه ، خطبه ۱۰۴
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
شرح حکمت ۱۰۸ بخش ۸ مدیریت قلب.mp3
4.26M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت108 8⃣
⭕️ مدیریت قلب
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت108 ( 8 )
🔹 مدیریت قلب
🔰 آخرین سر فصلی که پیرامون رجاء، طمع و یأس، در حکمت ۱۰۸ باید به آن اشاره کرد، یأس های خوب و پسندیده است. آری، بعضی از یأس ها ارزشمندند، که در نهجالبلاغه چهار نوع از این یأس ها ذکر شده است:
1⃣ اول، یأس از گذشته؛ مولا علی (علیه السلام) در بند آخر خطبه ۱۱۴ اینگونه میفرمایند: " آنچه از روزی که از دست رفته، امید بازگشت آن وجود دارد، ولی عمر گذشته را نمیشود بازگرداند. آنچه را امروز از بهره دنیا کم شده، می توان فردا به دست آورد، ولی آنچه دیروز از عمر گذشته، امید به بازگشت آن نیست. به آینده امیدوار و از گذشته ناامید باشید."
2⃣ نکته دوم، یأس در جایی که طمع هلاک کننده است، نجات دهنده است؛ مولا علی (علیه السلام) در بند شانزدهم از نامه ۳۱، خطاب به فرزند عزیزشان اینگونه مینویسند: " گاهی ناامیدی خودش رسیدن به هدف است، آنجا که طمع ورزی هلاکت باشد. "
3⃣ سومین مورد، مأیوس بودن از دست مردم است؛ اینکه انسان از آنچه که مردم دارند، چشم طمعش را قطع بکند و مأیوس بشود، از منطق حضرت علی (علیهالسلام) اینگونه بر میآید که برترین بی نیازی محسوب میشود؛ در حکمت ۳۴۲ حضرت میفرمایند: « الْغِنَى الاَْكْبَرُ الْيَأْسُ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ » ؛ " برترین بی نیازی و ثروت، ناامیدی از آنچه در دست مردم است می باشد. "
4⃣ و چهارمین و آخرین نکته هم مسألهٔ طلب نکردن از مردم است؛ یأس از مردم و طلب کردن از مردم، خودش ارزشمند است، که مولا علی (علیه السلام) این واقعیت را در نامه ۳۱ نهجالبلاغه، در بند چهاردهم اینگونه میفرمایند: " بپرهیز از آنکه مرکب طمع ورزی تو را به سوی هلاکت به پیش رانَد و اگر توانستی که بین تو و خدا صاحب نعمتی قرار نگیرد چنین باش؛ زیرا تو روزی خود را دریافت میکنی و سهم خود را بر میداری و مقدار اندکی که از طرف خدای سبحان به دست میآوری، بزرگ و گرامی تر از مال فراوانی است که از دست بندگان دریافت کنی، گرچه همه از طرف خداست.(بعد در ادامه اینگونه میفرمایند:) نگهداری آنچه که در دست داری پیش من، بهتر است از آن چیزی که از دیگران بخواهی و تلخی ناامیدی از دست مردم، بهتر است از درخواست کردن از مردم. "
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 منشور حکومت علوی
(شرح نهج البلاغه)آیت الله خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
9⃣1⃣ (قسمت نوزدهم) 🔹هدف انبیا ؛ پرستش خدا
🔻پیغمبرها و پیغمبر اسلام برای این مبعوث شدند که انسانها را از عبادت بت های جاندار و بی جان و از اطاعت شیطانهای جن و انس نجات بدهند ، همه را به عبودیت مطلقهٔ پروردگار برسانند ، همه بشوند بندهٔ خدا ؛ مقرّراتشان از خدا باشد ، قدرتشان قدرت خدا باشد ؛ بر آنها جز خدا و زبان خدا و دست خدا کسی فرمان نراند ؛ فرامینشان را جز از خدا از کس دیگری نگیرند ؛ زندگی شان را جز به شکلی که خدا می خواهد ، به شکل دیگری نسازند و نپردازند ؛ پیغمبرها آمدند تا جامعه را و نظام را جامعه ای و نظامی اسلامی و الهی و قرآنی بسازند ؛ این وصف پیغمبران است .
🔹 قرآن کریم ؛ وسیلهٔ هدایت
این دو معنی می دهد : پیغمبر به چه وسیله این رسالت و دعوت عظیم را انجام می دهد؟
🔻 بِقُرْآنٍ قَدْ بَيَّنَهُ وَ أَحْکَمَهُ ؛
به وسیلهٔ قرآنی که آن را بیان کرده و روشن و محکم ساخته است . [ قرآن ] آن چنان است که قابل استفادهٔ همگان است و همه می توانند آن را بفهمند . اگر کلمات قرآن و جملات الهی در این کتاب مقدّس ، بطنهایی و باطنهایی دارد که جز راسخون در علم کس دیگری نمی داند ، بدین معنا نیست که انسانهای عادی معمولی از ظاهر آن استفاده نکنند .
↩️ ادامه دارد...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 داستان عجیب و آموزنده خادم مدرسه علمیه
🎤 استاد عالی
روضه خانگی - حضرت ام البنین(س) - 896.mp3
12.8M
🎙بعد از حسین از دل و جانت سرور رفت...
🔻روضه #حضرت_ام_البنین(س)
👤حجت الاسلام سید #علی_تقوی