🔸تأثیر کنشگرانه یا تأثر منفعلانه؟
🖋 علی کردانی
نخبگان فرهنگی و دینی در عصری مدرن و با ساز و کارهای نوین جهانی و فرهنگی مواجه شدهاند؛ میدان وسیعی که چالشهای گفتمانی و داربیهای رسانهای پیروزی یا عقبنشینی را مشخص میکند.
آرایش جهان به گونهای پیش میرود که ظاهراً پیروزی از آن کسی نیست که کلامش متین و مطلوب باشد، بلکه هر چه بیشتر رسانه و مخاطب را دریافته باشی اقبالها به سوی تو خواهد آمد.
فضای رسانه فضای عجیبی شده؛ عجیب آنکه جبهه حق برای حقانیتش «منفعل و کهنه» عمل میکند اما جبهه باطل در باطلش «تهاجمی و مدرن» میتازد.
بدبختی آنجا بیشتر میشود، که «نابلدان رسانهای» بسیار دلسوزند و «کاربلدان رسانهای» کم میسوزند؛ اینجاست که «دلسوزِ نابلد» کار را خراب میکند، چون تخصص ندارد و «متخصص کاربلد» کار را رها میکند چون دغدغه ندارد؛ نتیجه آن میشود که پیمودن مسیر ظلم و تهاجم فرهنگی برای «ابرهه زمان» هموار میشود؛ در همین زمینه رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ «آرایش دشمن، آرایش جنگی است؛ در میدانهای سیاسی، اقتصادی و فضای مجازی.»
بنابراین خاکریز فضای مجازی «ابابیلی» میخواهد که بر سر ابهت «ابرهه زمان» پدیدار شده و سپاه منسجم دشمن را در هم بکوبد.
اما اینکه ساز و کار ابابیلسازی رسانهای چگونه است؟ و چگونه باید بر رسانههای بیگانه آوار شد؛ نیازمند تأمل، پژوهش و استفاده از نظرات «نخبگان رسانهای و فرهنگی» دارد؛ نخبگانی که چاشنی مخاطبشناسی را نیز در کارنامه داشته باشند.
امروزه اسلام و مسلمین در «مظلومیت رسانهای» به سر میبرند و راه برونرفت از چنین مظلومیتی «حاکمیت رسانهای» است؛ امروز فضای مجازی حاکم بر زندگی مردم شده اما افسران فرهنگی و جنگ نرم حاکم بر فضای مجازی نیستند.
از این رو رهبر انقلاب فرمودند؛ «جوانها امروز در فضای مجازی فعالند؛ فضای مجازی میتواند ابزاری باشد برای زدن توی دهن دشمنان.»
هرگاه توانستیم حداقل نیمی از تأثیرگذاری رسانه جهانی را بر عهده بگیریم، آن زمان تازه جنگ برابر و کارهای بزرگتر شروع میشود؛ اما تا زمانی که اسکلت اصلی و میدانِ رسانهای در دست نامحرمان است و ما در میدان طراحیشده آنان به بازی آمدهایم و بر بَنای پیریزی شده آنها ساختمان میسازیم، خبری از پیروزی و بهروزی وجود نخواهد داشت.
امروزه سادهترین و بدیهیترین گزارهها، دستخوش تحریفات و تهاجم دشمنان قرار گرفته است؛ با وجود این در فضای رسانه نسبت به بیگانگان محکومانه مینویسیم نه حاکمانه، و نسبت به دوستان حاکمانه مینویسیم نه برادرانه!
با توجه به فرمایش رهبر انقلاب که فرمودند؛ «همه دنیا و همه کشورهای دنیا روی فضای مجازی خودشان دارند اِعمال مدیریت میکنند.» اگر بخواهیم بر فضای مجازی «اعمال مدیریت» داشته باشیم، باید زیرساختها را طوری طراحی کنیم تا منجر به «رفتار کنشگرانه و فعالانه» شود؛ در همین راستا اشارهای به برخی روشهای کنشگرانه خالی از لطف نیست.
معرفی چند روش برای تاثیر کنشگرانه:
_مخاطبشناسی و آسیبشناسیای که برگرفته از جامعهشناسی، روانشناسی و مذهبشناسی باشد
_اخلاص در گفتار و میدان نبرد
_شجاعت و اهل جسارت بودن
_عقلانیت، پرسیدن و پیگیری خط عقلانیت از عاقلان و معتدلان رسانهای
_نگاه منظومهای به افراد و جریانها نه تکبعدی و یکجانبهای
_هجوم از ما و دفاع از دشمن، سوال از ما و پاسخ از دشمن نه برعکس
_اخلاق رسانهای و رعایت جوانب احتیاط و تقوا
_مطالعه قبل از مواجهه، مطالعه برای مواجهه و مواجهه برای ابهتشکنی
_طراحی میدان مقابله از جانب ما
_تزریق ادبیات تهدیدیِ مبتنی بر واقعیات در مقابل دشمن
_تجهیز اطلاعاتی، علمی و فرهنگی کاربران
_خوراکدهی به مخاطبان رسانهای بر اساس نیازهای فطری و عصر مدرن
_تلقین احساس شخصیت به جامعه خودی
_پیشگیری قبل از درمان، ویروسشناسی قبل از تکثیر
_یکصدایی در مواضع حیاتی و بزنگاهها
در پایان به جملهای مهم از سخنان رهبری که در اولین دیدار دولت سیزدهم بیان کردند اشاره خواهیم داشت.
ایشان فرمودند؛ «ساختار فرهنگی و رسانهای کشور به بازسازی انقلابی نیاز دارد.».
#نخبگان #یادداشت
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
💠 «نوبل ایرانی» به چه کسانی رسید؟
مراسم اعطای جایزه البرز ۱۴۰۰ با حضور ۶ دانشمند برتر این جایزه برگزار شد و همچنین از ۵۳ نخبه دیگر به صورت غیرحضوری تجلیل بعمل آمد.
حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در این مراسم که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: جایزه البرز موسوم به نوبل ایرانی با پیشینهای ۶۰ ساله از اندیشه و سرشت پاک مرحوم حسینعلی البرز نشات گرفته است و تاکنون چندین هزار نفر از نخبگان، دانشجویان و دانشآموزان ایرانی مورد حمایت و تشویق بنیاد فرهنگی البرز قرار گرفته اند.
دبیرکل جایزه البرز تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ شاهد اعمال تغییراتی در بخش نخبگان جایزه البرز هستیم که «طراحی ساختار دبیرخانه جایزه البرز»، «افزایش رقم نقدی جایزه البرز» و «تغییر نحوه انتخاب نفرات برتر و منتخبین جایزه البرز» از جمله این تغییرات هستند؛ همچنین رقم نقدی جایزه صرفا در بخش نخبگان و مراسم امروز ۲۶ میلیارد ریال است که بیش از ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
در پایان این مراسم، سه نفر از برگزیدگان جایزه البرز ۱۴۰۰ به نمایندگی از ۵۳ برگزیده دیگر شامل نوآوران، دانشگاهیان و حوزویان، بهصورت ویدیوکنفرانسی به بیان نظرات خود پرداختند.
🔗 گزارش کامل در خبرگزاری دانشجو
#نخبگان
#نوبل_ایرانی
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
💠 برگزاری کارگاههای مدیریت و توانمندسازی در مرکز شتاب دهنده شمسا
🔸مدیر مرکز شتاب دهنده شمسا در استان اصفهان با اشاره به آغاز فعالیت این مرکز گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی با محوریت مدیریت و توانمندسازی طلاب در برنامه های این مرکز قرار دارد.
حجت الاسلام امین حقیقت نژاد در گفت و گو با رسانهی نخبگان اظهار داشت: مرکز شتاب دهنده شمسا از سال 99 فعالیت خود را در زمینه مدیریت و توانمندسازی طلاب، با ایجاد کانون های ارزیابی برای شناسایی طلاب مستعد در حوزه علمیه آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون یک دوره آموزش مدیریتی برای طلاب اصفهانی برگزار شده است، بیان کرد: در این کارگاه نخبگان طلبه با موضوع های مختلف در زمینه مدیریتی از جمله تشکیلات و دوره عمومی مدیریت آشنا شدند.
حقیقت نژاد گفت: برگزاری دوره های دیگر مرتبط با امور مدیریتی نیز در دست اقدام است که با هماهنگی مرکز نخبگان حوزه علمیه در قم تا پایان امسال برگزار می شود.
مدیر مرکز شتاب دهنده شمسا در استان اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت پرداختن به آموزش مسائل مدیریتی به کودکان از دوران پیش دبستان و دبستان تصریح کرد: در این زمینه مجوزهای لازم برای ایجاد یک مجتمع آموزشی گرفته شده که از ابتدای امسال فعالیت پیش دبستانی طهورا آغاز و آموزشها در فضایی علمی و مذهبی با محوریت مدیریت ارائه می شود.
وی بیان کرد: همچنین دبیرستان متوسطه اول پسران با عنوان رهروان فعالیت خود را آغاز کرده که از مهرماه امسال 100 دانش آموز تحصیل خود در این دبیرستان با محوریت آموزش مسائل مرتبط با مدیریت را آغاز می کنند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
🔆 وقتی دغدغه یک خبرگزاری رؤیای دختر نخبه و روشندل را تعبیر میکند
با پیگیری خبرگزاری تسنیم، نرگس خدادادی دانشآموز نابینای ساکن روستای حاجیآباد گناباد به آرزوی تحصیل در دانشگاه فرهنگیان رسید.
14 آبان سال گذشته بود که خبرگزاری تسنیم دفتر خراسان رضوی خبری را تحت عنوان " رویای کودکی نخبه نابینا محقق نشد/ وقتی رتبه 500 کنکور نمی تواند وارد دانشگاه فرهنگیان شود" را روی خط خبری خود برد.
در این گزارش به وضعیت نرگس خدادادی دانش آموز روستای حاجی آباد گناباد پرداخته شده بود که با کسب رتبه 500 کنکور علاقه زیادی به معلمی و حضور در دانشگاه فرهنگیان داشت ولی به دلیل نابینایی از این آرزوی خود محروم شده بود.
حال بعد از گذشت 10 ماه از انتشار این خبر و پیگیریهای مختلف، معاون آموزشی، برنامه ریزی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبر از حل این مشکل برای دانش آموزان داده است.
#رسانه_مطالبه_گر
#خبرگزاری_تسنیم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔲 شناسایی استعدادهای برتر حوزه دغدغه مرحوم آیت الله کاهانی
در پی ارتحال آیت الله سید محمد حسینی کاهانی از اساتید حوزه علمیه، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی عماد، رئیس مرکز امور نخبگان حوزه های علمیه، پیام تسلیتی صادر کرد.
در بخشی از این پیام آمده است: این عالم عامل، از بزرگان منطقۀ قوچان و از اساتید برجسته و نخبۀ حوزۀ علمیۀ قم بود که سال ها در محضر حضرات آیات عظام گلپایگانی(ره) و وحید خراسانی(حفظه الله) زانوی ادب زد و از معتمدین آنان گردید.
دقت نظر ایشان در مباحث علمی، اهتمام و دلسوزی نسبت به تربیت نفوس مستعده شاگردان مکتب امام صادق (علیه السلام)، متانت در گفتار و سیره، از محاسن اخلاقی این ایشان بود.
مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه، سپاسگزار همکاری های عالمانه و توام با جدیّت و دقّت ایشان در زمینۀ شناسایی استعدادهای برتر حوزه های علمیه است.
#آیت_الله_کاهانی
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
💠 فقه برای اداره جامعه نیازمند نوآوری است
🔻دکتر علی شیرخانی، رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم:
شیخ مفید نسبت به علمای یک قرن قبل خود، روشنبینی یا نواندیشی دینی داشته است. جلوتر که میآییم در مورد علامه حلی و دیگران هم به همین صورت است. چون این مسائل و تحولات نظام اجتماعی و غیره بر نوع فهم اندیشمند تاثیرگذار است، البته برخی از اندیشمندان بودهاند که به این شیوهها نیامدهاند، آنهایی که به این سمت و سو آمدند به نوعی نواندیشی دینی داشتهاند.
بار مذموم بودن واژه روشنفکری در جامعه ما به مرور به این خاطر ایجاد شد که وقتی علمای ما دیدند برخی از افراد خودشان را در دوره قاجاریه به ویژه در دوره مشروطه روشنفکر میدانستند، و کعبه آمالشان عمدتا غرب بود، به همین خاطر به مرور این روشنفکری مذموم شد و سرانجام این واژه روشنفکری استفاده شد و اصلا این واژه روشنفکری در ایران بیمار زاده شد.
🔗 مشروح این گفتوگو را میتوانید در مباحثات بخوانید
#نوآوری
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔆 همایش ملی الهیات شهر برگزار میشود
نخستین همایش ملی الهیات شهر 29 اردیبهشت، 1401 توسط دانشگاه فردوسی مشهد, شهرداری مشهد, پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و تحت حمایت سیویلیکا در شهر مشهد برگزار می شود. با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.
کداختصاصی کنفرانس: URBANTH01
حوزه های تحت پوشش: مطالعات مذهبی (الهیات)
محورهای همایش:
- نظریههای الهیاتی درباره زندگی شهری
- تاثیر زندگی شهری و تحولات آن بر الهیات
- الهیات؛ اخلاق و حقوق شهروندی
- الهیات؛ برنامهریزی و طراحی شهری
- الهیات؛ هویت و منظر شهری
- الهیات و توسعه پایدار شهری
«پرونده ویژه:مساله بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی»
#همایش
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔵 گفتوگوی رسانهی نخبگان با مدیر مرکز شتاب دهنده اوجمان
🔹مدیر شتاب دهنده اوجمان با بیان اینکه کشف و پرورش استعدادهای حوزوی اولویت این مرکز شتاب دهنده است، گفت: در این مرکز استعدادسنجی توسط متخصصان و استادان رشته های مختلف علوم انسانی انجام می شود.
علاقه مندان برای اطلاع بیشتر می توانند به درگاه الکترونیکی اوج گفتمان به آدرس https://owjeman.ir/ مراجعه کنند.
#نوآوری
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
متن گفت و گو با حجت الاسلام حسینی اصل👇👇
✔️ کشف و پرورش استعدادهای حوزوی؛ اولویت مرکز شتاب دهنده اوجمان
حجت الاسلام سیدهادی حسینی اصل در گفتوگو با رسانهی نخبگان اظهار داشت: یکی از دغدغههایی که همواره ذهن ما را درگیر کرده بود، این بود که چرا برخی طلاب با توجه به ضریب هوشی بالا، شرکت در دوره های مختلف و حضور در موسسات مختلف آموزشی دارای بسیاری از مشکلات در حیطه فردی شامل افت تحصیلی، کاهش انگیزش، تبعات خانوادگی، ارتباطات با همسر و فرزندان، و صنفی هستند که به این نتیجه رسیدیم ریشه بسیاری از مشکلات، فردی و مدیریت نشدن استعدادهای آنان است.
وی افزود: در این راستا با ارائه ایده و حمایت جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزه علمیه یک تیم خوب و توانمند گرده هم آمده و از نظر محتوایی و زیر ساختی مجموعه ای ایجاد شد که افراد خود را بشناسند و توانمند شوند.
حسینی اصل بیان کرد: با راه اندازی شتاب دهنده استعداد اوجمان، آزمون های روانشناسی را برای نخستین بار در حوزه علمیه به صورت بر خط برگزار و مدل های ترکیبی موجود آزمون های روانشناسی و متناسب با فضای بومی ایران و نرم جامعه ایرانی برگزار تا در آن مصاحبه و گفت و گو با شخص انجام شود.
مدیر شتاب دهنده استعداد اوجمان بیان کرد: این آزمون ابزاری است تا با ارائه مشاوره و مصاحبه با افراد به یک جمع بندی رسیده و اولویت های شغلی خود را تعیین کنند.
وی با بیان اینکه از مدت فعالیت مرکز شتاب دهنده اوجمان فعالان حوزوی در سطوح مختلف از این خدمات استفاده کرده اند، افزود: این سامانه طوری پایه گذاری شده که با آزمون خودشنایی که از افراد گرفته می شود، به این نتیجه می رسند که در چه حوزه ای توانمند بوده و می توانند به عنوان در بخش های مختلف شغلی از جمله مبلغ، پژوهشگر، مدرس و ... مشغول به کار شوند.
این روانشناس حوزوی با اشاره به اینکه شتاب دهنده استعداد اوجمان از شهریور سال 99 فعالیت خود را آغاز و از آذرماه همان سال مشغول ارائه خدمات شد، گفت: این مرکز کمک می کند تا افراد بسنجند از چه نقطه ای اوج می گیرند.
حسینی اصل با بیان اینکه تیم اوجمان را 28 نفر شامل هسته علمی، هیئت تحریه، تیم مشاوران و تیم برنامه نویسی و گرافیکی تشکیل می دهند، گفت: در حال حاضر گروه های آموزشی نیز در حال تربیت 40 نفر از روانشناسان حوزوی به عنوان استعداد سنج هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نخستین خدمات شتاب دهنده اوجمان به دانشجویان مناطق کمتربرخوردار سیستان و بلوچستان بود که قصد ورود به حوزه علمیه را داشتند.
حسینی اصل تصریح کرد: در شتاب دهنده اوجمان با اجرای طرح های مختلف از جمله طرح شهید بیاضی، خودشناسی و استعدادسنجی بزرگسال و نوجونان انجام و هوش افراد با دو آزمون سنجیده و با بررسی آن ، راهکارهایی برای ارتقاء مهارت و توانمندی داده می شود.
وی با اشاره به اینکه استعداد سنجی به همراه و چند بسته دیگر سبک های یادگیری نیز در برنامه های آینده مرکز شتاب دهنده اوجمان است، گفت: برنامه ما آموزش نرم و به دنبال توسعه مهارت و ارتباط هستیم، در این زمینه نیز یک هیئت تحریه در اوجمان تشکیل دادیم تا افراد پس از استعدادسنجی از بانک محتوای غنی آن بهره مند و براساس آن برای خودشان برنامه ریزی کنند.
حسینی اصل با تاکید بر اینکه استعدادسنجی در سیره اهل بیت(ع) و افراد مختلف برای کارهای ویژه استفاده می کردند، بیان کرد: امروز متاسفانه در این زمینه با چالش مواجه شدیم و نیروی متخصص زبده در استعدادسنجی کم است که باید آموزش و تربیت آن مورد توجه قرار گیرد.
مدیر استعدادیابی با اشاره به اینکه باید استعداد افراد را شناخت و آن را رشد داد، خاطرنشان کرد: می توان با صرف هزینه های کمتر دستاوردهای بزرگ ایجاد کنیم.
وی به بازخورد فعالیت های انجام شده در مرکز اوجمان اشاره کرد و افزود: شاهد استقبال خوب اساتید و طلاب از خدمات مرکز اوجمان بوده ایم به طوری که گاهی برخی افراد تا 10 جلسه مشاوره داشته و راه موفقیت خود را پیدا کرده و بر این باورند که خودشناسی اعتماد نفس به شخص می دهد .
حسینی اصل افزود: برنامه ما یک برنامه مدت دار است و یکی از اهداف مهم نیز، هدفمند کردن برنامه ها و بهره گیری از ظرفیت های منابع انسانی به شمار می رود، البته در در سند راهبردی و برنامه 10 ساله که در قالب دو برنامه پنج ساله اجرا می شود نیز بر این باوریم که طوری باید امور را پیش برد که روحانیت نیز نقش موثر در استعدادسنجی داشته باشد و بتوان با هدایت استعدادها نیروهای خوب و موثر برای آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تربیت کرد.
#استعدادسنجی
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#تفکر_محوری از منظر رهبر معظم انقلاب (1)
🔆 بسیار ظریف و دقیق
🔑تعلیم، کارى بسیار ظریف و دقیق است. تعلیم فقط این نیست که ما مجموعهاى از معلومات را در کاغذ بگذاریم و به دانشآموز بدهیم و بگوییم بخوان؛ بعد هم برههاى از سال را معیّن کنیم تا بیایند امتحان دهند؛ این، تعلیم حقیقى نیست.
تعلیم باید طورى باشد که ذهن را بسازد، مغز را فعّال کند
👆🏼دیدار جمعى از مدیران و مسؤولان وزارت آموزش و پرورش ۲۶/۴/۱۳۸۱
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
🔴 آیین تجلیل از خانواده شهید جامعه نخبگانی، حجت الاسلام محمدمهدی مالامیری برگزار شد.
🔻این مراسم همزمان با شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و با حضور خانواده محترم شهید مالامیری از سوی هیأت حب الحسین علیه السلام (محفل توسل نخبگان علوم اسلامی انسانی) در قم برگزار شد.
#امام_حسین #اربعین
#شهید_مدافع_حرم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews