.
💠 فقه برای اداره جامعه نیازمند نوآوری است
🔻دکتر علی شیرخانی، رئیس انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم:
شیخ مفید نسبت به علمای یک قرن قبل خود، روشنبینی یا نواندیشی دینی داشته است. جلوتر که میآییم در مورد علامه حلی و دیگران هم به همین صورت است. چون این مسائل و تحولات نظام اجتماعی و غیره بر نوع فهم اندیشمند تاثیرگذار است، البته برخی از اندیشمندان بودهاند که به این شیوهها نیامدهاند، آنهایی که به این سمت و سو آمدند به نوعی نواندیشی دینی داشتهاند.
بار مذموم بودن واژه روشنفکری در جامعه ما به مرور به این خاطر ایجاد شد که وقتی علمای ما دیدند برخی از افراد خودشان را در دوره قاجاریه به ویژه در دوره مشروطه روشنفکر میدانستند، و کعبه آمالشان عمدتا غرب بود، به همین خاطر به مرور این روشنفکری مذموم شد و سرانجام این واژه روشنفکری استفاده شد و اصلا این واژه روشنفکری در ایران بیمار زاده شد.
🔗 مشروح این گفتوگو را میتوانید در مباحثات بخوانید
#نوآوری
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔆 همایش ملی الهیات شهر برگزار میشود
نخستین همایش ملی الهیات شهر 29 اردیبهشت، 1401 توسط دانشگاه فردوسی مشهد, شهرداری مشهد, پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و تحت حمایت سیویلیکا در شهر مشهد برگزار می شود. با توجه به اینکه این همایش به صورت رسمی برگزار می گردد، کلیه مقالات این کنفرانس در پایگاه سیویلیکا و نیز کنسرسیوم محتوای ملی نمایه خواهد شد و شما می توانید با اطمینان کامل، مقالات خود را در این همایش ارائه نموده و از امتیازات علمی ارائه مقاله کنفرانس با دریافت گواهی کنفرانس استفاده نمایید.
کداختصاصی کنفرانس: URBANTH01
حوزه های تحت پوشش: مطالعات مذهبی (الهیات)
محورهای همایش:
- نظریههای الهیاتی درباره زندگی شهری
- تاثیر زندگی شهری و تحولات آن بر الهیات
- الهیات؛ اخلاق و حقوق شهروندی
- الهیات؛ برنامهریزی و طراحی شهری
- الهیات؛ هویت و منظر شهری
- الهیات و توسعه پایدار شهری
«پرونده ویژه:مساله بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی»
#همایش
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔵 گفتوگوی رسانهی نخبگان با مدیر مرکز شتاب دهنده اوجمان
🔹مدیر شتاب دهنده اوجمان با بیان اینکه کشف و پرورش استعدادهای حوزوی اولویت این مرکز شتاب دهنده است، گفت: در این مرکز استعدادسنجی توسط متخصصان و استادان رشته های مختلف علوم انسانی انجام می شود.
علاقه مندان برای اطلاع بیشتر می توانند به درگاه الکترونیکی اوج گفتمان به آدرس https://owjeman.ir/ مراجعه کنند.
#نوآوری
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
متن گفت و گو با حجت الاسلام حسینی اصل👇👇
✔️ کشف و پرورش استعدادهای حوزوی؛ اولویت مرکز شتاب دهنده اوجمان
حجت الاسلام سیدهادی حسینی اصل در گفتوگو با رسانهی نخبگان اظهار داشت: یکی از دغدغههایی که همواره ذهن ما را درگیر کرده بود، این بود که چرا برخی طلاب با توجه به ضریب هوشی بالا، شرکت در دوره های مختلف و حضور در موسسات مختلف آموزشی دارای بسیاری از مشکلات در حیطه فردی شامل افت تحصیلی، کاهش انگیزش، تبعات خانوادگی، ارتباطات با همسر و فرزندان، و صنفی هستند که به این نتیجه رسیدیم ریشه بسیاری از مشکلات، فردی و مدیریت نشدن استعدادهای آنان است.
وی افزود: در این راستا با ارائه ایده و حمایت جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزه علمیه یک تیم خوب و توانمند گرده هم آمده و از نظر محتوایی و زیر ساختی مجموعه ای ایجاد شد که افراد خود را بشناسند و توانمند شوند.
حسینی اصل بیان کرد: با راه اندازی شتاب دهنده استعداد اوجمان، آزمون های روانشناسی را برای نخستین بار در حوزه علمیه به صورت بر خط برگزار و مدل های ترکیبی موجود آزمون های روانشناسی و متناسب با فضای بومی ایران و نرم جامعه ایرانی برگزار تا در آن مصاحبه و گفت و گو با شخص انجام شود.
مدیر شتاب دهنده استعداد اوجمان بیان کرد: این آزمون ابزاری است تا با ارائه مشاوره و مصاحبه با افراد به یک جمع بندی رسیده و اولویت های شغلی خود را تعیین کنند.
وی با بیان اینکه از مدت فعالیت مرکز شتاب دهنده اوجمان فعالان حوزوی در سطوح مختلف از این خدمات استفاده کرده اند، افزود: این سامانه طوری پایه گذاری شده که با آزمون خودشنایی که از افراد گرفته می شود، به این نتیجه می رسند که در چه حوزه ای توانمند بوده و می توانند به عنوان در بخش های مختلف شغلی از جمله مبلغ، پژوهشگر، مدرس و ... مشغول به کار شوند.
این روانشناس حوزوی با اشاره به اینکه شتاب دهنده استعداد اوجمان از شهریور سال 99 فعالیت خود را آغاز و از آذرماه همان سال مشغول ارائه خدمات شد، گفت: این مرکز کمک می کند تا افراد بسنجند از چه نقطه ای اوج می گیرند.
حسینی اصل با بیان اینکه تیم اوجمان را 28 نفر شامل هسته علمی، هیئت تحریه، تیم مشاوران و تیم برنامه نویسی و گرافیکی تشکیل می دهند، گفت: در حال حاضر گروه های آموزشی نیز در حال تربیت 40 نفر از روانشناسان حوزوی به عنوان استعداد سنج هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نخستین خدمات شتاب دهنده اوجمان به دانشجویان مناطق کمتربرخوردار سیستان و بلوچستان بود که قصد ورود به حوزه علمیه را داشتند.
حسینی اصل تصریح کرد: در شتاب دهنده اوجمان با اجرای طرح های مختلف از جمله طرح شهید بیاضی، خودشناسی و استعدادسنجی بزرگسال و نوجونان انجام و هوش افراد با دو آزمون سنجیده و با بررسی آن ، راهکارهایی برای ارتقاء مهارت و توانمندی داده می شود.
وی با اشاره به اینکه استعداد سنجی به همراه و چند بسته دیگر سبک های یادگیری نیز در برنامه های آینده مرکز شتاب دهنده اوجمان است، گفت: برنامه ما آموزش نرم و به دنبال توسعه مهارت و ارتباط هستیم، در این زمینه نیز یک هیئت تحریه در اوجمان تشکیل دادیم تا افراد پس از استعدادسنجی از بانک محتوای غنی آن بهره مند و براساس آن برای خودشان برنامه ریزی کنند.
حسینی اصل با تاکید بر اینکه استعدادسنجی در سیره اهل بیت(ع) و افراد مختلف برای کارهای ویژه استفاده می کردند، بیان کرد: امروز متاسفانه در این زمینه با چالش مواجه شدیم و نیروی متخصص زبده در استعدادسنجی کم است که باید آموزش و تربیت آن مورد توجه قرار گیرد.
مدیر استعدادیابی با اشاره به اینکه باید استعداد افراد را شناخت و آن را رشد داد، خاطرنشان کرد: می توان با صرف هزینه های کمتر دستاوردهای بزرگ ایجاد کنیم.
وی به بازخورد فعالیت های انجام شده در مرکز اوجمان اشاره کرد و افزود: شاهد استقبال خوب اساتید و طلاب از خدمات مرکز اوجمان بوده ایم به طوری که گاهی برخی افراد تا 10 جلسه مشاوره داشته و راه موفقیت خود را پیدا کرده و بر این باورند که خودشناسی اعتماد نفس به شخص می دهد .
حسینی اصل افزود: برنامه ما یک برنامه مدت دار است و یکی از اهداف مهم نیز، هدفمند کردن برنامه ها و بهره گیری از ظرفیت های منابع انسانی به شمار می رود، البته در در سند راهبردی و برنامه 10 ساله که در قالب دو برنامه پنج ساله اجرا می شود نیز بر این باوریم که طوری باید امور را پیش برد که روحانیت نیز نقش موثر در استعدادسنجی داشته باشد و بتوان با هدایت استعدادها نیروهای خوب و موثر برای آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تربیت کرد.
#استعدادسنجی
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#تفکر_محوری از منظر رهبر معظم انقلاب (1)
🔆 بسیار ظریف و دقیق
🔑تعلیم، کارى بسیار ظریف و دقیق است. تعلیم فقط این نیست که ما مجموعهاى از معلومات را در کاغذ بگذاریم و به دانشآموز بدهیم و بگوییم بخوان؛ بعد هم برههاى از سال را معیّن کنیم تا بیایند امتحان دهند؛ این، تعلیم حقیقى نیست.
تعلیم باید طورى باشد که ذهن را بسازد، مغز را فعّال کند
👆🏼دیدار جمعى از مدیران و مسؤولان وزارت آموزش و پرورش ۲۶/۴/۱۳۸۱
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
🔴 آیین تجلیل از خانواده شهید جامعه نخبگانی، حجت الاسلام محمدمهدی مالامیری برگزار شد.
🔻این مراسم همزمان با شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام و با حضور خانواده محترم شهید مالامیری از سوی هیأت حب الحسین علیه السلام (محفل توسل نخبگان علوم اسلامی انسانی) در قم برگزار شد.
#امام_حسین #اربعین
#شهید_مدافع_حرم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔔 برگزاری نشست علمی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی
نشست علمی و تخصصی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی با حضور صاحب نظران این بخش برگزار شد.
در این نشست که در ادامه سلسله نشست های آینده علوم اسلامی به صورت مجازی برگزار شد، به مسائل علمی و مرتبط با هوش مصنوعی و ارتباط آن با علوم اسلامی و همچنین پیامدهای آن در جامعه اسلامی از جمله تغییر سبک زندگی پرداخته شد.
ضرورت توجه به پژوهش های کاربردی و تحلیل داده های مرتبط با هوش مصنوعی و علوم اسلامی از محورهای گفت و گوی سخنرانان این نشست علمی بود.
براساس این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین احمد کوهی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی شریعتی، حجت الاسلام و المسلمین مهدی طالعی، محمد عرب زاده، مریم اردبیلی، مجتبی رستمی و علی ابراهیم پور در نشست علمی و تخصصی هوش مصنوعی و آینده علوم اسلامی به تشریح ارتباط هوش مصنوعی و آینده علوم انسانی پرداختند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔆 بنیاد نخبگان را جدی بگیرید
🔻 کار دانشگاه چیز دیگری است
"چند توصیه هم توصیههای مدیریّتی و کاری است که هم برادران مسئول در بنیاد نخبگان و معاونت علمی و هم خود شماها مخاطب این توصیهها هستید. اوّل این است که بنیاد نخبگان را باید جدّی گرفت؛ بنیاد نخبگان یک بنیاد ملّی است؛ یک بنیاد راهبردی است؛ این را باید کاملاً جدّی گرفت. شنیدم که برخی کارهای بنیاد نخبگان به دانشگاهها سپرده میشود! این کار مصلحت نیست؛ دانشگاهها اگر میتوانستند کار بنیاد نخبگان را بکنند، این بنیاد را اصلاً ما راه نمیانداختیم. بعضی از دانشگاههای ما واقعاً برجستهاند، مرکز نخبههایند امّا کار بنیاد نخبگان را نمیتوانند بکنند. کار دانشگاه چیز دیگر است، کار بنیاد نخبگان چیز دیگر است. بنیاد نخبگان را جدّی بگیرید؛ یک بنیاد ملّی است، یک بنیاد راهبردی است؛ هم مسئولین بنیاد، هم مسئولین کشور، چه [سازمان] برنامه و بودجه، چه وزرای محترم مربوط، چه شوراهای علمی و مانند اینها که وجود دارند و چه شما جوانها. بنیاد خیلی مهم است."
🔗 بیانات در جمع شرکتکنندگان در نهمین همایش ملی "نخبگان فردا"
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#یادداشت
🔵 نخبگان و نقش آنها در تصمیم سازی و اداره کشور
🖌 داود عامری
دیدار دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب و سخنان ایشان، حاوی نکات بسیار مهمی بود.این دیدار یک رهنمود راهبردی به همراه داشت. رهبر معظم انقلاب به صراحت و با تکراری که ناشی از تاکید جدی ایشان بر ایجاد دولت مردمی بود، فرمودند که « یک نقطهی مهم در باب تحوّل، استفادهی از خِرد جمعی است و تکیهی بر عقلانیّت که استفاده بشود از نخبگان خارج از دولت، استفاده کنید؛ هر جایی که میتوان از نظر یک نخبهای [استفاده کرد]»
این تاکید معظم له حاوی نکات بسیار مهمی است که لازم است بدنه مدیریتی دولت آن را نه در حرف، که در عمل با شناخت دقیق، الگوسازی به پیاده سازی آن با کمک جریان های نخبگی کشور اهتمام ورزد.
اگرچه ممکن است در مواردی دستگاه ها و مدیران از نظرات نخبگان بهرهگیری کردهاند و انجام می دهند، اما این یک روال متداول و نظاممند نیست و برآیندی از خرد جمعی و جریان های نخبگی و کارشناسی نبوده، بنابراین در شرایط فعلی که دولت در مسیر تحول و بازسازی انقلابی باید حرکت کند، تکلیف است که ساز و کار لازم برای حضور نخبگان را در تصمیم سازی های راهبردی و حمایت و راهبری مدیران فراهم کند و برای نقش آفرینی سازمان های مردم نهاد که بیشتر محل حضور و ساماندهی جریان های نخبگی است، طراحی لازم صورت گیرد.
نکته دوم، پرهیز از اقدامات غیر موثر و نمایشی است. یعنی این ساز و کار نباید به منظور ارائه گزارش و اجرای ظاهری آن باتشکیل جلسات و دعوت از چند نفر نخبه دانشگاهی منتهی شود، بلکه این اقدامات باید با اعتقادو باور به عنوان یکی از برنامههای تحولی در بازسازی انقلابی کشور در دولت و دیگر قوا مورد توجه قرار گیرد و به درستی در تصمیمات تاثیرگذار باشد.
بررسیها نشان می دهد که بعضی سازمان های مردم نهاد در کشورهای توسعه یافته، به میزان زیادی در تصمیمات راهبردی و عملیاتی نقش دارند و گاهی از بعضی از دستگاه های دولتی و رسمی کارکرد بهتری از خود نشان می دهند.
واقعیت این است که اتصال به بدنه نخبگی خارج از دولت، یعنی اتصال به دانش و تجربه های ارزشمند بیشماری که اگر دولت بخواهد برای آنها سرمایهگذاری کند، باید علاوه بر هزینه های گزاف، سالیان طولانی در انتظار تربیت چنین نخبگانی باشد، لذا دولت و کشور برای نیل به اهداف خود در حوزه های مختلف نیازمند بهره گیری از این نخبگان است.
در کنار داده ها و مطالعات آینده پژوهی که تاکید بر نقش بیشتر نخبگان در تحولات آینده دارد، پیشینه شناسی این موضوع هم نشان می دهد که سرنوشت جوامع بشری را نخبگان آنها دچار تغییر و تحول کردهاند. این گروه از افراد جامعه که در جامعه شناسی از آنها به عنوان کارگزاران تغییر تعبیر می شوند، کسانی هستند که از توانایی و قدرت تاثیرگذاری لازم بر جوامع برخوردارند و می توانند مسیر تحولات را با ایده های نو و کارآمد، در مسیر تحقق اهداف تغییر دهند. رهبر معظم انقلاب در یکی از صحبت های خود در خصوص توجه به دانش و پیشرفت، به جوانان ایران اسلامی فرمودند که برای پُر کردن فاصله دانش و پیشرفت بین ایران اسلامی با جهانِ پیشرفته، باید از راه های میانبر به قلههای دانش دست پیدا کنیم. این سخن معظم له به این معنا است که طی کردن مسیر تاریخی علم در جهان، نه تنها فاصله علمی را پُر نخواهد کرد، بلکه ممکن است منجر به افزایش این مسیر طولانی نیز گردد.
بنابراین لازم است که از طریق راه های میانبر و با بهره گیری از تجربه دیگران حرکت به سمت قلههای دانش و فرهنگ انجام گیرد و این ممکن نیست، مگر با همراهی و کمک گرفتن از نخبگان و دانشمندان جامعه.
شاید بتوان گفت سیاست های آپارتاید علمی در نظام استکباری به این خاطر تشدید شده است که متوجه گردیده اند که با انذارهای رهبر معظم انقلاب، روسای کشورهای کمتر توسعه یافته و ملتهای آنها، همت خود را معطوف به قله های فرهنگ، دانش و پیشرفت نموده اند.
🔗 ادامه متن در خبرگزاری تسنیم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
🔍 تازهترین مطالبه نخبگان از وزیر علوم
جمعی از نخبگان دانشگاهی در نامه ای به زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درخواست کردند با سرعت بخشیدن به تغییر مدیران وزارت علوم روند اصلاحات اساسی در وضعیت علمی و آموزش عالی کشور هر چه سریع تر آغاز شود.
در این نامه خطاب به پرفسور زلفی گل آمده است: همان گونه که مستحضرید مدت قابل توجهی از استقرار دولت مردمی و انقلابی حضرت آیت الله رئیسی و رای اعتماد قاطع مجلس شورای اسلامی به کابینه ایشان گذشته است و یکی از بزرگ ترین دغدغه های عموم مردم و قاطبه نیروهای انقلابی خلع ید هر چه سریع تر عناصر ناکارآمد و وابسته به دولت فشل قبلی است.
در این میان متاسفانه هنوز شاهدیم که در راس وزارت علوم تغییرات قاطعی صورت نگرفته است و با وجود نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید در وضعیت کرونایی فعلی که نیازمند تصمیمات عاقلانه و مدبرانه است معاونین وزیر، روسای دانشگاه ها و در مجموع مسئولین تاثیرگذار بدنه وزارت علوم و مراکز آموزش عالی همچنان همان نیروهای ناکارآمد و بعضا مغرض سابق هستند.
بدیهی است که اگر این مجموعه توانایی انجام کار مفیدی داشت در 8 سال گذشته این همه خسارت در عرصه علمی و پژوهشی ایران به بار نمی آمد. بنابراین هر روز ادامه کار آنان در مسئولیت های فعلی قطعا یا خسارت بار و یا مانع اصلاح امور است.
در پایان ضمن اعلام حمایت قاطع از حضرتعالی به عنوان وزیری دانشمند و ولایتمدار، درخواست داریم که هر چه سریع تر روند تغییر مدیران وزارت علوم در همه سطوح آغاز شده تا روند اصلاحات اساسی در وضعیت علمی و آموزش عالی کشور هر چه سریع تر آغاز و خسارات سهمگین 8 سال گذشته جبران شود.
#مطالبه_نخبگانی
#سیاستگذاری_نهاد_علم
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
💎درندگی در مفهومشناسی «نخبه»
در طول تاریخ و تا قبل از قرن انفجار اطلاعات و ارتباطات قرن 21، نخبه تعریف دو خط بالا را داشت. مانند یک پزشک خدمتگذار، کارمندی که به اصول اخلاقی کارمندی پای بند بود، کارگری که اندیشه تشکیل سندیکا را می پروراند، کشاورزی که طرح های جدید کشت و آبیاری آموزش می داد و غیره.
از ابتدای قرن 21 با وجود هماهنگی علمی در جهان، نخبه شخصی است، که می تواند استاندارد های جهانی در علوم را تغییر دهد. یا قابلیتها و توانایی های برتر مورد تأیید جهان، برای مواردی در علوم داشته باشد. در این قرن امکان آن نیست، که هر کشوری برای خود استاندارد و تعریف جدید در علوم ایجاد کند. در این قرن فقط می توان در نظریه جهت نخبه ملی تعریف برای یکسان سازی با استاندارد جهان داشت.در قرن هفدهم واژه نخبه براي توصيف كالاهايي با مرغوبيت خاص به كار میرفت، و بعدها براي اشاره به اشخاص یا گروه های اجتماعي برتر شد.
ماده ٢ آییننامه احراز نخبگي میگوید: "به استناد ماده ٤ اساسنامه بنياد نخبگی، نخبه به فرد برجسته و كارآمدی اطلاق میشود، كه اثرگذاري وي در توليد و گسترش علم و هنر و فناوري و فرهنگسازی و مديريت كشور محسوس باشد، و هوش، خلاقيت، كارآفريني و نبوغ فكری وي در راستای توليد و گسترش دانش و نوآوری موجب سرعت بخشيدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی كشور شود".
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
#تفکر_محوری از نگاه رهبر انقلاب
👇برف انبار کردن
🔑باید به طور جدى درس بخوانید
– همان توصیهاى که من همیشه به جوانهاى طلبه مىکنم –
_علومى را که امروز در اختیار حوزههاى علمیه است، فرا بگیرید
_و از بن دندان خودتان را به سطح تحقیق برسانید.
_انسان با سرهم بندى، محقق نمىشود.
_با برف انبار کردن، انسان فقیه و فیلسوف نمى شود.
_باید محکم، خشت خشت این پایه را روى هم بچینید و بروید تا به آن اوج برسید.
👆🏼دیدار طلاب و اساتید مدرسهى علمیهى آیتاللَّه مجتهدى ۲۲/۳/۱۳۸۳
#خلاقیت #تفکر
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
.
📌صندوق حمایت از طلاب نخبه تشکیل شود
⁉️مطالبه بسیار خوبی است؛ اما واقعا تا کنون صندوقی برای حمایت تشکیل نشده است؛ به گام دوم انقلاب اسلامی رسیدیم.
🔻امیدواریم از سوی مدیریت حوزه و سیاستگذاران، اقدامی اساسی صورت گیرد، تا طلاب مستعد آرزوهایشان را در گام سوم انقلاب نجویند!
🌹تا شاهد از دستدادن نخبگانی همچون #فرج_نژاد نباشیم.
پ. ن: از #خبرگزاری_حوزه بابت پیگیری امور نخبگانی و پوشش و تولید محتوای این بخش از جامعه حوزوی قدردانی می کنیم.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews
برای #جشنواره_ی_نخبگانی هنوز فرصت دارید
جشنواره بین المللی فارابی با ارسال آثاری در قالبهای زیر:👇👇
«کتاب پژوهشی»
«گزارش اختتام یافته پژوهش»
«رساله دکتری»
«پایاننامه کارشناسیارشد»
🔍 تا 10 آبان 1400 فرصت دارید
🖌تمامی پژوهشگران حوزه علوم انسانی و اسلامی میتوانند با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی WWW.FARABIAWARD.IR آثار علمی خود را ثبت کنند.
#رسانهی_نخبگان
🔈@najmnews