✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٣)
🎬 مؤسسان حقیقی سینمای سفارشی!
1️⃣ دولتهایی که نقش فعالی در تولید و نظارت بر سینما داشتند، «کمیتهٔ اطلاعات عمومی» در آمریکا، «دفتر جنگ» در بریتانیا و «خدمات سینمایی و حماسی ارتش» در فرانسه، به طرق مختلف بر ساخت فیلمها نظارت میکردند؛ آنها فیلمهای آموزشی، نظامی و پزشکی میساختند و سفارش ساخت فیلمهای تبلیغاتی برای عامهٔ مردم را میدادند.
2️⃣ دولت ایالات متحده ۶ مقولهٔ محوری به فیلمهای #هالیوود ابلاغ کرد که هم با اهداف اطلاعات جنگی همخوانی داشتند و هم ارزشهای سنّتی سرگرمکنندگی فیلمها را حفظ میکردند.
3️⃣ لوییس جیکوب، از مسئولین کمیتهٔ امور جنگی هالیوود، این شش پیشنهاد را به این شرح فهرست نمود:
🔸۱. مسائل جنگ: برای چه میجنگیم؟ شیوهٔ زندگی آمریکایی
🔸۲. خصلتهای دشمن: ایدئولوژیاش، اهداف و شیوههایش
🔸۳. #سازمان_ملل: از جمله متحدان ما در جنگ
🔸۴. جبههٔ تولید: تدارک مصالح ضروری برای پیروزی در جنگ
🔸۵. جبههٔ داخلی: تعهدات مردمی
🔸۶. توان نیروهای درگیر در جنگ: نیروهای مسلح ما، متحدان ما و رابطین ما
4️⃣ دیوید ای. کوک «David A. Cook» در جلد اول کتاب «تاریخ سینمای جهان» در اینباره مینویسد:
5️⃣👈 هالیوود بلافاصله با تولید یک مشت اراجیف ابلهانه و ملودرامهای اغراقشدهی میهنپرستانه از میادین جنگ و جبهههای داخلی، به این خواستهها پاسخ گفت؛ فیلمهایی که در واقع ذات #جنگ را چنان شکوه میبخشیدند که در تاریخ بشریت سابقه نداشت! و به شورشی جهانی میمانستند. فیلمهایی همچون «درود بر دلیری»، «زندگی در خطر»، «فرماندهی ابرها»، «پیش بهسوی سواحل تریپولی»، «ما متحدیم»، «لعنت بر هیتلر»، «بلوندی پیروز است» و…
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۴)
🎬 فرصتی طلایی برای قوم مظلوم یهود!!
1️⃣ این جنگ فرصتی بود تا جماعتِ #یهودی مهاجر، بهعنوان میهنپرستان دلسوز آمریکا، جایگاهشان را در جامعهٔ آمریکایی تثبیت کنند و از حالت بیگانگی و غریبگی برای همیشه خارج شوند. وقتش رسیده بود #سینما با قوام دادن به جامعهٔ یهودی در آمریکا، دِین خود را به بنیانگذاران یهودی خود ادا کند.
2️⃣ باز هم #زرسالاران_یهودی هالیوود به کمک آمدند و با انواع و اقسام فیلمها سعی کردند، اینگونه وانمود کنند که اساساً جنگ جهانی دوم برای مقابله با #یهودیان_اروپا و قتل و غارت آنهاست!
3️⃣ خیلِ فیلمهایی که در رابطه با جنگ جهانی دوم توسط استودیوهای مختلف #هالیوود ساخته شد، این شبهه را در جامعهٔ آمریکا بهوجود آورد که اصلاً همین فیلمها باعث پیروزی ارتش آمریکا در جنگ گردید!
4️⃣ از همینرو، در پایان جنگ، #جک_وارنر (از صاحبان کمپانی معروف #برادران_وارنر) یکی از افرادی بود که مدال افتخار دریافت کرد. در متن نوشتهای که برای آن مدال افتخار خوانده شد، چنین آمده بود:
5️⃣👈 «آقای وارنر، بهخاطر تجربیات شما درزمینهی تولیدات سینمایی و فیلمهای میهنپرستانهٔ متعددی که به جامعهٔ آمریکا ارائه کردید، این مدال افتخار را به شما تقدیم میکنیم؛ چراکه آثار شما باعث بسط روح میهنپرستی در میان سربازان و ارتش آمریکا طی روزهای سخت جنگ شد…»
✍️ سیدصادق کاظمی اونجی
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۵)
1️⃣ تا به حال به این فکر کردید که چرا غرب فقط در فیلمهای تخیّلی مارول و دی سی قهرمانانی دارد که حاضرند گمنامانه جانشان را برای دیگران فدا کنند؟! جواب ساده است… چون همچین قهرمانانی در دنیای واقعی ندارد! چون ماهیت #تمدن_غرب نفی غیب و معاد میکند، در نتیجه قهرمانی که بهخاطر ارزشی "بالاتر از این دنیا" از خود بگذرد، از دل این تمدن بیرون نمیآید!
2️⃣ مطمئن باشید اگر انگلیس و آمریکا اسطورههایی چون ژنرال #شهید_سلیمانی را داشتند تاکنون دهها فیلم و سریال از آنها ساخته بودند تا برای ملتشان "قهرمان واقعی" معرفی کنند. نه قهرمانهای تخیّلی چون جیمز باند و سوپرمن و…!
3️⃣ بارها متفکران و اندیشمندان نظامی غربی اذعان کردهاند که در حسرتِ داشتنِ ژنرالهای شجاع و از خودگذشتهای چون #قاسم_سلیمانی هستند. بارها اذعان کردهاند که نمیتوانند منطق نظامیِ افرادی چون #حاج_قاسم را بفهمند. نمیتوانند چون از ریشه بینشهایشان نسبت به جهان، انسان و غیب مشکل دارد.
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (۶)
1️⃣ با این اوصاف دو راه وجود دارد که غربیها از این چالش بیرون بیایند:
🔸١) سوءاستفاده از احساسات ناسیونالیستی و میهنپرستانه مردم برای جلو بردن اغراض سلطهطلبانه خود،
🔸٢) استفاده از ظرفیت #رسانه و ایجاد انگیزه برای جوانان و نوجوانان برای پیوستن به ارتش با الگوسازی از قهرمانان خیالی فیلمها و بازیها.
2️⃣ شاید برایتان جالب باشد که طبق آمار خبرگزاریهای آمریکایی، از زمان عرضهی مجموعهبازیهای #ندای_وظیفه (از سال ٢٠٠٣) تاکنون، درصد ورود جوانان آمریکایی به ارتش این کشور بهمرور رشد چشمگیری داشته است! بیش از ٩٠درصد سربازان آمریکایی بازیهای اکشنی چون ندای وظیفه (Call of Duty) و #میدان_نبرد (battlefield) را حداقل یک بار تجربه کردهاند!
3️⃣ چهکسی میتواند بازی محبوب کالاف را بازی کند و شیفتهٔ کاپتان پرایس انگلیسی و سیگار کوباییاش نشود؟! طبیعی است بهترین راه ایجاد گرایش به ارتش برای مملکتی که بیش از ١۶۴میلیون از مردمش درگیر #گیم و بیش از ٢۵٠میلیون از آنها درگیر #سینما و فیلم هستند، استفاده از پتانسیل رسانه و صنعت سرگرمی است.
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٧)
1️⃣ اکثر مردم جهان بهخصوص مردم اروپا و آمریکا، مقصّر اصلی #جنگ_جهانی را آلمان میدانند. آلمانی که ضدقهرمانِ ثابتِ اکثر فیلمهای ساختهشدهی #هالیوود در موضوع جنگ جهانی است. پر واضح است که این بینش، تحت تأثیر بمباران تبلیغاتی هالیوود و همدستانش از طریق سرمایهگذاری روی کلیشهٔ جنگ جهانی ایجاد شده است.
2️⃣ شما را ارجاع میدهم به فیلم "حرامزادههای لعنتی" تارانتینو. بهقدری از آلمانیجماعت در این فیلم متنفّر میشوید که تمام جنایات آمریکا و انگلیس در طول تاریخ بشریت را از یاد میبرید! حتی اگر با آنها خوردهشیشه هم داشته باشید باز هم میگویید: خدا پدرشان را بیامرزد که شرّ این "حرامزادههای لعنتی" را از سرمان کم کردند!!!
3️⃣ در فیلم ١٩١٧ هم بهطور کاریکاتوری سربازان آلمانی منفور و پَست جلوه داده میشوند. در دو جای فیلم به سربازان آلمانی اعتماد میشود و هر بار نتیجهٔ این اعتماد چیزی جز نارو زدن و خیانت نیست!!
🔸اولینجا وقتی است که بلیک و اسکوفیلد خلبان آلمانی را نجات میدهند. تنها ثانیههایی بعد از نجات خلبان آلمانی، وی با چاقو به بلیک حمله میکند و جواب محبتش را میدهد!
🔸دومینجا وقتی است که اسکوفیلد در شهر اکوست با سرباز جوان آلمانی بهطور اتفاقی روبهرو میشود. او به آلمانی اعتماد میکند و دستش را از روی دهانش برمیدارد، اما دشمنان انگلیس باید پستتر از اینها به تصویر کشیده شوند!!
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٨)
1️⃣ بهندرت میشود اسم آلمانیها در فیلم بیاید و از لفظ #حرامزاده برایشان استفاده نشود! فیلم بهقدری مخاطب را نسبت به آلمانیجماعت متنفر میکند که مخاطب بهطور ناخودآگاه تمام جنایات و جنگهای شروع شده توسط انگلیس و آمریکا را توجیهشده میبیند.
2️⃣ سیاست توجیه جنگهای جبههٔ استکبار، سیاستی است که سالها است از استراتژیهای کلان امپراطوری رسانهای غرب و #هالیوود بهشمار میرود. سیاستی که بهراحتی میتوان ردّ پایش را درفیلمها و بازیهای شاخصی مثل: جنگ جهانی زد، آدمکش آمریکایی، آرگو، المپیوس سقوط کرده، سیصد، منطقه سبز، غیر قابل تصور، اکولایزر، تکتیرانداز آمریکایی، ندای وظیفه، میدان نبرد، اسپلینتر سل: بلک لیست، سام ماجراجو، رزیدنت اویل، مدال افتخار، نور درحال مرگ و بسیاری از تولیدات رسانهای دیگر مشاهده کرد.
3️⃣ در تصویر فوق که در سال ٢٠١۴ توسط #سازمان_بهداشت_جهانی منتشر شده، مشاهده کنید که کدام کشور حرامزادهتر است! نکتهٔ جالب این است که آمار حرامزادههای انگلیس از حرامزادههای آلمان بیشتر است!
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (٩)
1️⃣ اسکوفیلد (قهرمان فیلم) که ملتهبترین ساعات عمرش را گذرانده و برای چندمین بار از مرگ حتمی نجات پیدا کرده، بالاخره صبرش تمام میشود و از شدّت مصائبی که این چند ساعت بر سرش ریخته، بغضش میترکد و گریه میکند. او طاقتش طاق شده و بریده است…
2️⃣ مهمترین سکانس فیلم به تصویر کشیده میشود و در همین برزخ ناامیدی، صدای خوشی توجه اسکوفیلد را جلب میکند. او این صدای خوشلحن را که بار دیگر بارقه امید را در دل او زنده میکند، دنبال میکند و به جمع سربازانی که همگی در زیر سایه درختان جنگل، نشسته و به سرود زیبای خوانندهاش گوش میکنند، اضافه میشود. او با اعماق وجود به نوای امیدبخش سرباز گوش میدهد و دوباره زنده میشود.
3️⃣🎶 غریبی بیچاره و پا برهنهام… که در این دنیای پر رنج گم گشتهام… ولی عازم #سرزمینی هستم که عاری از هرگونه گزند و رنج است… به آنجا خواهم رفت تا پدرم را ببینم، بدانجا خواهم رفت و دیگر #آواره نخواهم بود… بهسوی #رود_اردن خواهم رفت… بهسوی #خانه حقیقیام خواهم رفت… میدانم که ابرهای تیره مرا احاطه خواهند کرد…میدانم که مسیرم سخت و ناهموار است… ولی #سرزمینهای_زرین انتظارم را میکشند… جایی که لطف خداوند تا ابد نصیب همگان خواهد شد… به خانه میروم تا مادرم را ببینم… میروم تا عزیزان و از دست دادگانم را ببینم… بهسوی رود اردن خواهم رفت…بهسوی خانه حقیقیام خواهم رفت…
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (١٠)
🎬 قهرمان فیلم ١٩١٧ کیست؟!
🎞 قبل از بررسی این بخش و تحلیل کاراکتر قهرمان فیلم (اسکوفیلد)، کلمات کلیدی و مورد تأکید شعر خوانده شده در جنگل را بررسی میکنیم:
1️⃣ #رود_اردن
👈 یک رودخانه به طول ٢۵١ کیلومتر در خاورمیانه است که# کرانه_باختری و #اسرائیل در غرب آن قرار دارند. هم اردن و هم کرانه باختری نام خود را از رودخانه اردن میگیرند. این رود دارای اهمیت زیادی در میان #یهودیان و مسیحیان است، زیرا #کتاب_مقدس میگوید:
📖 #بنیاسرائیل را به #سرزمین_موعود عبور دادیم و عیسی ناصره توسط جان باپتیست در رود اردن تعمید یافت.
2️⃣ #خانه_حقیقی
👈 همان اسرائیل است که قرار است مأمن یهودیان آواره باشد.
3️⃣ #آوارگی
👈 یهودیان همیشه در طول تاریخ خانهبهدوش بودهاند و علت خانهبهدوشی آنها در این کلمات خلاصه میشود: «استراتژی زنبور انگلی»!
✡️ تحلیل استراتژیک فیلم ١٩١٧ (١١)
1️⃣ اسکوفیلد که دیگر از ادامهٔ مأموریت طاقتفرسای خود ناامید شده است، با شنیدن نوایی که مشخصاً با مضامین #یهودی آمیخته است جان دوبارهای میگیرد. وی با شعری که خوانده میشود بهشدت ارتباط برقرار میکند. گویا خواننده دارد داستان زندگی خود او را تعریف میکند…
2️⃣ با توجه به توضیحاتی که دربارهٔ تحوّل شخصیت اسکوفیلد از ابتدای فیلم ارائه دادهایم، باید گفت که کاراکتر اسکوفیلد در اینجا به بلوغ خود میرسد. جایی که با کلمات و مفاهیم #یهودی چون خانهبهدوشی و آوارگی یهودیان، رود اردن (که مشخصاً به #اسرائیل اشاره دارد) و خانه حقیقی #یهود همزادپنداری میکند. حالا میتوانیم معانی حقیقی کلماتی چون خانه، خانواده و بازگشت به خانه را که قبلاً در فیلم پُر رنگ شده بود بفهمیم!
3️⃣ موفقیت اسکوفیلد و مأموریتش در طول #آرمانهای_یهود و #صهیونیسم تعریف میشود. بهگونهای که اگر اسکوفیلد آن شعر امیدبخش یهودی را نشنیده بود شاید هیچوقت نمیتوانست جان هزاران سربازی که با پای خود به تله آلمانیها میرفتند را نجات دهد.
4️⃣ و با توجه به اینکه اسکوفیلد در یکی از نماهای شاخص و بهیاد ماندنی فیلم (که جایزه #بهترین_عکس_سال را هم دریافت کرده) در کنار نماد #صلیب و #مسیحیت دیده میشود (بهعلاوه این ساعت کلیسا است که با به صدا درآمدنش در سکانس خانهٔ زن فرانسوی، اسکوفیلد را به یاد ادامه مأموریتش میاندازد) و از طرفی دیگر در مهمترین سکانسهای پایانی فیلم با مضامین و عقائد #یهودی همزادپنداری میکند، فرضیهی گرایشات #اوانجلیستی فیلم نیز تقویت میشود.
نویسنده پایتخت ۶ کیست؟!
آرشعباسی نویسنده پایتخت ۶ است که بعداز فوت مرحوم #خشایارالوند خالق پایتخت، نویسندگی پایتخت ۶ را بر عهده گرفت.
او با کمک محسنتنابنده دقیقا خلاف مسیر پنج پایتخت گذشته که مرحوم خشایار الوند آن را نویسندگی کرده بود، حرکت کرد!
آرش عباسی تحصیلات خود رادر ایتالیا گذرانده و به زبان ایتالیایی مسلط است و در قسمتی از پایتخت در نقش یک دلال بازیکن فوتبال نیز ظاهر شد.
آرش عباسی سوابق ضددینی و ضدانقلابی شدیدی دارد، اوجزء امضا کنندگان نامه سراسر جسارت صدایآبان۹۸ است ودر قضیه سقوط هواپیمای اوکراینی با اینکه از حامیان روحانی بود مطلب زشتی علیه رییس جمهور، مسئولان دولتی و حکومتی منتشر کرد!
او نمایش نامه نویس تئاترهایی است که سراسر هجو و ابتذال است وعلنا نشان داده با دین و مذهب میانه خوبی ندارد و در پایتخت۶ با مسخره کردن نمادهای دینی و مذهبی، آن را عیان کرد.
تعجب از مدیران صداوسیما است که اجازه داده اند آرش عباسی با این سوابقافتضاح، نویسندگی سریال پایتخت ۶ راکه مخاطب میلیونی داردبه عهده بگیرد و هرآنچه ضد ارزش های دینی وفرهنگی بود واردسریال نماید!
#پایتخت_کیلویی_چند ؟
قضاوت با شما 🤔
✍️ #دکتر_سیده_اسماء_حسینی
#روانشناس_سلامت
🔹 متأسفانه با فوت مرحوم خشایار الوند، تمام اختیار و ابتکار پایتخت به دست نقی معمولی (محسن تابنده) و نویسنده فاسد الاخلاقی چون آرش عباسی افتاده ،
آرش عباسی که اکثر پست های اینستاگرامش در مخالفت با اسلام و اهل بیت است و عکس های فراوان و دیالوگهایش با سگ خانگی اش در فضای مجازی سر و صدا به پا کرده
👯♀️ 💅 💃 💇♀️ گراهایی که در متن سریال در رابطه با سارا و نیکا و فعالیتشان در اینستاگرام داده می شد واقعی بوده و این دو خواهر دوقلو و البته بی حجاب و بی بند و بار در اینستاگرام افتضاحات بدی به بار آورده و فیلم های مبتذل و الفاظ رکیک را نشر داده و متاسفانه تصاویر شرکت در پارتی های مختلط و در حال قلیان کشیدن و حتی تصاویر جنسی همراه با نامحرم را هم منتشر کرده اند !
این دو خواهر دوقلو در سوئد زندگی می کنند و متأسفانه هر سال برای نقش بی خاصیت و شیربرنج و یخ خود به ایران دعوت می شوند !!
👣 🛏 7️⃣ جا دارد اگر قرار است پایتخت ۷ هم ساخته شود، کارگردان و نویسنده این دو خواهر را مثلا بورس کند کنار خواهر بهبود بروند در فرهنگ درس بخوانند !!
✍️ 📝 نقش نویسنده آنجا مشخص می شود که در ۵ فصل پایتخت شاهد شوخی های معمول خانواده معمولی بودیم که در کنارش پیام های اخلاقی و انسانی منتقل می شد اما در فصل ۶ در کنار همان شوخی های معمولی، حجم زیادی از دروغگویی و خیانت و پنهان کاری و ریارکاری و بی احترامی های مداوم به پدر و مادر و ... به مخاطب منتقل می شود، بدون پیام اخلاقی و انسانی گذشته این سریال
💶 متأسفانه شنیده شده این سریال که نهایتاً با دو میلیارد هزینه بسته میشود، حدود بیست میلیارد هزینه روی دست سازمان صدا و سیما گذاشته و معلوم نیست چه کسانی به بهانه این سریال، به انتفاع مالی رسیده اند که اینگونه قبل از پخش سریال با نظرسازی های یک طرفه در تعریف و تمجدید از این سریال بی ارزش، می خواهند فرافکنی نمایند !
📡 📺 ما نیز مثل همه مردم ایران ناچاریم همواره پایتخت را ببینیم، چرا که مثل عوامل این سریال اهل ماهواره و کانال های آن ور آبی نیستیم و از فضای سبز شمالش و گویش های شیرینش و شوخی های معمولش می خواهیم لذت ببریم، اما هجم اهانت ها و وقاحت ها و رذالت های این سریال باعث شده که عطای آن را به لقایش ببخشیم !
واقعاً در صدا و سیمای مثلا جمهوری اسلامی چه خبر است ؟؟
👺🤡 کدام مدیر و معاون سازمانی از این سریالها حمایت می کند و منافعش در حمایت از اینگونه سریال های ساختار شکن و حمایت از سازندگان ضد انقلاب آنهاست ؟؟
آیا دلسوزی هست ؟؟ آیا علی عسکری و میرباقری و بقیه مدیران سازمان، همچون جناب زین العابدین، رویشان میشود با خانواده خود این سریال را ببینند ؟؟
🧟♂️ بهتاش عمل خلافی بوده که انجام نداده باشد ؟؟
از دختربازی و اصطلاحات زشت تا تبلیغ خانه مجردی و چشم هیزی به دختر محمود نقاش که مطلقه شده و همه به دنبال ارتباط با او هستند
🧕 کاراکتر عاقل فیلم، هما سعادت هم که این بار رسماً رد داده و علاوه بر دروغ و مخفی کاری، فریادهای بر سر شوهر و پسرخاله شوهر و ... بدون اجازه شوهرش، درخواست نصب ماهواره می دهد !
موارد بیشمار غیر اخلاقی این سریال آنقدر زیاد است که از حوصله این مقال خارج است .
سریالی با داستان ضعیف، غیرجذاب و بی سر و ته، مملو از نکات منفی
برخی نکات منفی سریال پایتخت ۶ :
۱) اختلاط زیاد محرم و نامحرم
۲) ترویج رقص و موسیقی حرام
۳) بی ادبی و گستاخی شدید نسبت به والدین و بزرگ ترها
۴) توهین و بی احترامی به نماز و وضو
۵) نشان دادن چهره نامناسب از هموطنان مازندرانی
۶) گوشه هایی از بی تقوایی در شخصیت اصلی داستان
نقی : نگاه کردن ژورنال مخصوص آرایشگری در آرایشگاه خواهرش، علاقه به ملاقات با عشق سابقش طاهره
۷) آرایش تند فهیمه در قسمتهای اول سریال
۸) نشان دادن همسر نقی به عنوان عقل کل و تکرار جمله (هما جان دستور چیه؟)
یکی از خیانت های صورت گرفته در فرهنگ ایرانی-اسلامی دادن ناهشیار رهبری خانواده به زن است .
در حالی که در اسلام، رهبری خانواده با مرد است .
عوض کردن این جایگاه صدمات زیادی به ساختار خانواده وارد کرده و خواهد کرد.
⭕️آرش عباسی هستن نویسنده پایتخت ۶؛ در حال عشق بازی با دختر بچهشون، البته دخترشون یه گربه است!!!
🔻شنیدم علی عسگری دستور داده ببینن اتفاقات قسمت آخر پایتخت ۶ کار نفوذیها بوده یا اشتباهی در کار بوده!
یعنی اگه قبل از انتخاب آرش عباسی به عنوان نویسنده سریال، یه نگاهی به صفحه اینستاگرامش و نمایش نامههای قبلیش مینداختن، الان مثل پروانه در عسل گیر نکرده بودن!
🔴 نقد استاد خسرو پناه بر «پایتخت ۶»
به نام حکیم مطلق و خالق هنر و زیبایی
دوستانی از بنده خواستند تحلیلی از پایتخت ۶ داشته باشم و اینک بعد از مشاهده قسمت ۱۵، ضمن تشکر از دستاندرکاران این سریال و تبریک سال نو و اعیاد رجبیه و شعبانیه به نقدی کلیدی اشاره میکنم.
البته کارشناسان نقدهای واردی بر آن گرفتند؛ از جمله:
🔹اختلاط نامحرم
🔹ترویج بیحدرقص و موسیقی
🔹تعابیر بیادبانه مخصوصاُ نسبت به والدین و بزرگترها
🔹بیاحترامی به نماز و حج و غیره
ولکن نقد ریشهایتر این سریال به نظر بنده، رویکرد #ایران_گریزی و #ایران_تضعیفی است که متاسفانه از دوره قاجار توسط مستشرقین و بعد روشنفکر نمایان داخلی دنبال میشود و کتابها در باب ناتوانی و مجمعالرذایل بودن ایرانیان نوشته میشود.
این سریال با نشان دادن ایرانیانی که
🔸یا قاچاقچی (ارسطو) هستند
🔸یا روانی (بهبود)
🔸یا مسئول ناتوان و بیعرضه و منفعل (نماینده مجلس)
🔸یا دارای کمبود شخصیت (بهتاش)
🔸یا نوجوانان غرق در اینستاگرام و فضای مجازی (دختران دوقلو)
🔸یا مدعیان پرادعای هیچکاره و فرصتطلب (نقی)
🔸یا مروج آرایشگری و رفتارهای نامناسب (رحمت و فهیمه)
🔸یا عقل کلی که در مواردی احساسی داوری میکند (هما)
که برای بیننده مخصوصاً بیننده خارجی تصویر بسیار منفی علیه ایران میسازد.
❓سوال این است که چرا عدهای از نویسندگان و هنرمندان با هم تلاش میکنند تا ایرانی را با موفقیتها، مقاومتها و فرهنگ و تمدن بزرگ به ایرانی بیعرضه، ناکارآمد و احساسی و فاقد فرهنگ و تمدن معرفی کنند.
انتظار این بود لااقل واقعیتهای ایران اعم از ضعفها و قوتها به نمایش گذاشته شود تا ناامیدی در مخاطب تحقق نیابد.
🔻نکته قابل تامل اینکه چرا پایتخت ۶ (با مشخصات ذکر شده) بعد از پایتخت ۵ (مقابله با داعش) ساخته میشود؟ آیا نباید مدیران صدا و سیما در باب جریانشناسی سریالهای ایرانی دقت بیشتری نمایند.
✍️ عبدالحسین خسروپناه دزفولی حوزه علمیه قم ۱۶ فروردین ۹۹
✡️ نقد فیلم شوالیه تاریکی برمیخیزد!
💰 بتمن، پرچمدار نظام سرمایهداری
1️⃣ بروس وین (بتمن) فردی ثروتمند بوده و مالک نیمی از گاتهام است؛ در واقع بروس وین برای نجات سرمایهٔ خود با افراد شرور مبارزه میکند. اگر #بتمن این دارایی را نداشت، نمیتوانست چنین امکاناتی را تهیه کند؛ یعنی #پول عامل اصلی تبدیل شدنِ بتمن به یک #منجی تمامعیار است؛ اگر دقت کنید «جوکر» (در قسمت دوم فیلم) در اولین اقدام خود به #بانک حمله میکند. «بین» نیز (در قسمت سوم فیلم) در اولین حرکت عیان خود، به مرکز #بورس حملهور شده و موجی از رعب و وحشت را پدید میآورد. این اقدام دو شخصیت منفی فیلم را میتوان حرکتی در جهت مبارزه با نظام #سرمایهداری در نظر گرفت.
2️⃣ در قسمت سوم فیلم، قوانین سختگیرانهای برای شهر گاتهام توسط مقامات تصویب میشود و به تبع، آمار جرم و جنایت در شهر پایین میآید؛ اما افزایش #تضاد_طبقاتی باعث بروز مشکلاتی عمیق در شهر میشود. این شرایط، شهر را به انبار باروتی مبدّل میکند که تنها نیازمند یک جرقه برای منفجر شدن است. «بین» از این نارضایتیها استفاده کرده و سعی میکند مردم گاتهام را به براندازی حکومت و اعتراضی همهجانبه تشویق کند.
3️⃣ «بین» در ظاهر یک #انقلاب_مردمی برای براندازی حکومت ثروتمندان شکل میدهد و تلاش میکند تا حکومت گاتهام را از یک #الیگارشی (حکومت افراد خاص و ثروتمند بر سایرین) به یک حکومت مردمی عادلانه تبدیل کند؛ ولی در اصل او از حمایت و همراهی مردم سوءاستفاده کرده و یک #دیکتاتوری خونین شکل میدهد. پس از حاکم شدن بین بر گاتهام، مشاهده میشود که چگونه او و دار و دستهاش از دادگاهها و قانون بهنفع خودشان استفاده کرده و مخالفان خود را سرکوب میکنند!
4️⃣ در فیلم چنین القاء میشود که هرگونه مخالفت و مبارزه با #نظام_سرمایهداری و هرگونه اعتراض به ظلم و #استثمار طبقات حاکم، در نهایت به شکلگیری #دیکتاتوری میانجامد و نابودی و ویرانی و همچنین پشیمانی را بهدنبال دارد. از اینرو، هیچ دلیلی ندارد که مردم به شورش و #انقلاب روی بیاورند؛ چرا که در داخل سیستم، #ابرقهرمانانی مثل #بتمن هستند که از حقوق آنها دفاع کرده و امنیت را برقرار میکنند. در حقیقت از ما خواسته میشود حقیقی بودن افسانهٔ ثروتمندان دلسوز و به فکر قشر فقیر که نقش پدران جامعه را ایفا میکنند (همچون زورو، بتمن و...) را بپذیریم.
✍️ علی حامدین
✡️ صحنههای غیراخلاقی را چه کسانی به سینما آوردند؟
1️⃣ «هیچندانها»! این عنوانی بود که آمریکاییهای اصیل به سلاطین هالیوودی نسبت دادند. سلاطینی که #هالیوود را از نو پیریزی کردند و طوری در همه جای آن تولید و تکثیر شدند که دیگر جایی برای دانایان نماند!
2️⃣ تولیدکنندگان، توزیعکنندگان، نویسندگان، مؤسسان استعدادیابی، قانونگذاران، پزشکان و گروههای امدادی و در نهایت فیلمسازان؛ همه و همه مشتی #هیچندان بودند که برای ورود به صنعت سینما و فیلمسازی، نه آموزشی دیده بودند، نه دانشی داشتند و نه تجربهای.
3️⃣ اینها فقط تعدای #یهودی آس و پاس بودند که خانه و کاشانه خود را در اقصی نقاط اروپا رها کرده و به کشور پر زرق و برق آمریکا رفتند تا بخت زندگی خود را در آنجا بیازمایند. بختی که اتفاقاً با آنها یار بود!
4️⃣ #یهودیان_هالیوود یک چاشنی جادویی به این صنعت اضافه کردند. چیزی که آمریکاییهای متمدن و البته مسیحی اجازهی استفاده از آن را به خود ندادند: #صحنههای_غیراخلاقی!
5️⃣ این نسخهای بود که #مهاجران_یهودی با اضافه کردنِ زنان و مردان خوشچهره، صحنههای رمانتیکِ آنچنانی و البته تبلیغات وسیع برای سینمای آمریکا بین سالهای 1910 تا 1920 پیچیدند.
6️⃣ یهودیان هالیوود، دستکم نسل اولی که #صنعت_سینما را پایه گذاردند، گروهی آشکارا همگن بودند که تجربههای کودکیشان آشکارا مشابه بود.
✡️ #کارل_لیملی (لمله) Carl Laemmle مسنترین آنها، در سال ١٨۶٧ در لاوپهایم، روستای کوچکی در جنوبغربی آلمان، به دنیا آمد. مادر محبوبش کمی پس از سیزدهمین سالگرد تولد لیملی درگذشت و او پدرش را، که تاجری ماجراجو و آس و پاس بود، متقاعد کرد اجازه بدهد برای امتحان بختش به آمریکا برود. همین لیملی بود که نهایتاً #یونیورسال_پیکچرز (Universal Pictures) را تأسیس کرد.
✡️ #آدولف_زوکر (زوکور – سوکور) Adolph Zukor زادهی روستایی کوچک در منطقه انگورکاری توکی مجارستان بود. پدرش در دورهی نوزادی زوکر مُرد و مادرش هم چند سال بعد. آدولف را نزد دائیش در همان حوالی فرستادند که حاخامی سرد و بیعاطفه بود. زوکرِ تنها، مستقل و محبتندیده مثل لیملی اجازه گرفت به آمریکا برود و زندگی تازهای را شروع کند. او بعدها #پارامونت_پیکچرز (Paramount Pictures) را بنیان نهاد.
✡️ #ویلیام_فاکس William Fox هم مجار بود. والدینش مهاجرت کرده بودند، ولی پدرش بیکفایت و مسئولیتناپذیر بود. سالها بعد، ویلیام در مراسم تشییع پدر روی تابوت آب دهان انداخت. پسر به ناچار نانآور شده بود و نوشابه، ساندویچ و دوده بخاری میفروخت. او در آینده این تجربه را در #فاکس_فیلم کورپوریشن (Fox Film Corporation) به کار گرفت.
✡️ #لوئیس_بی_میر (لویی) Louis B. Mayer میگفت فراموش کرده که دقیقاً در کجای روسیه و چه روزی به دنیا آمده است. او بعدها چهارم جولای را روز تولد خود خواند. میر با والدینش در نواحی دریایی کانادا زندگی میکرد. پدرش سقطفروش بود و کشتیهای آسیبدیده را نجات میداد. لویس در نوجوانی علیه اقتدار پدر شورید، به بوستون رفت و کوشید کسب و کار سقطفروشی و نجات کشتی خود را راه بیاندازد و البته او در آینده بزرگترین استودیوی هالیوود را رهبری میکرد: #مترو_گلدوین_مایر (Metro-Goldwyn-Mayer).
✡️ بنجامین وارنر، همسر، پسر و دختر نوزادش را در لهستان ترک کرد تا مانند بستگانش بخت خود را در آمریکا بیازماید. پس از دو سال پینهدوزی در بالتیمور، آنقدر پول جمع کرده بود که خانوادهاش را از لهستان به آمریکا بیاورد. او سالها در شرق آمریکا و کانادا با گاریاش دوره میگشت و خرت و پرت میفروخت تا بالاخره در یانگستاون اوهایو مستقر شد. در یانگستاون، پسرانش هری، سم، آلبرت و جک تصمیم گرفتند پولهایشان را روی هم بگذارند و یک پروژکتور بخرند. محصول این تصمیم شرکت نام آور #برادران_وارنر (Warner Bros) بود.
1️⃣ نکتهی مهم و قابل تأمل در مورد #یهودیان_مهاجر این بود که همگی آنها پس از ورود به آمریکا، گذشتهی خود را به باد فراموشی سپردند و به گونهای با این کشور جدید هماهنگ و همنوا شدند که گویی همانجا متولد شده و میخواهند به آن وفادار باشند.
2️⃣ تمامی این افراد ضمن اینکه زندگی مشقّتباری در دوران کودکی، نوجوانی و حتی جوانی داشتند، نسبت به خانه و خانواده خود بیتفاوت و حتی متنفّر بودند.
3️⃣ در پایان میتوان گفت، #هالیوود قدرتمندِ امروز، حاصل تلاش و عقدهگشایی عدهای #یهودی مفلوک و درمانده است که سعیشان برای آمریکاییشدن به نتیجه رسید و به مرور زمان به فرمانروایان ابدی در صنعت پولساز #سینما بدل شدند.
✡️ هالیوود و ترویج همجنسبازی در انیمیشنهای کودکان (١)
1️⃣ #دگرباشی_جنسی در غرب به فاصله دوسه دهه با عنوان #همجنسگرایی بهعنوان حق اولیه شناخته شد! حامیان پشتپردهٔ این بیپردگیِ اخلاقی از تمام ابزارها برای عادیسازیِ این رفتار نابهنجار بهره بردند و در این بین #هالیوود بیشترین خدمت را به ترویج #همجنسبازی کرد. تابوها یکی پس از دیگری شکست و هالیوود ارزشهای جامعه را دیگرگون ساخت.
2️⃣ «جورج وینبرگ» روانشناس و فعال حقوق همجنسبازان در سال ۱۹۷۲م درست یک سال قبل از رأی انجمن روانپزشکی آمریکا نسبت به حذف «همجنسگرایی» از فهرست اختلالات روانی، واژه «هوموفوبیا» را در کتاب «جامعه و همجنسگرای سالم» استفاده کرد. به جرأت میتوان گفت که در هالیوود هیچ ضدارزشی طی سه دهه گذشته به اندازهٔ همجنسبازی به یک ارزش و حتی حقوق اولیه تبدیل نشده است!
3️⃣ برای نمونه فیلم سینمایی «فیلادلفیا» روایت داستان یک همجنسباز به نام «اندرو بِکِت» است و او را فردی مظلوم نشان میدهد تا بیننده با او همذاتپنداری کند. این فیلم با بهره بردن از تحریک عواطف بهدنبال ایجاد حسّ طرفداری از این فرد است، که در اصل نماینده قشری است که قرار است یکی از تابوهای غیراخلاقی تمام تاریخ را به مسألهای عادی تبدیل کند.
4️⃣ هالیوود پس از این فیلم، تولید محتواهای همجنسبازی را در حد وسیعی گسترش داد. آنچنان هماهنگی در پیکرهٔ کلی هالیوود وجود داشت که چنین فیلمهایی جوایز متعدد سینمایی نیز دریافت کردند.
5️⃣ «هیلاری سوانک» در سال ۱۹۹۹ جایزه اسکار بهترین هنرپیشه نقش اصلی زن را برای بازی در فیلم همجنسبازی «پسرها گریه نمیکنند» دریافت کرد. «آبی گرمترین رنگ است» با موضوع تراجنسیتی نخل طلای کن را دریافت کرد. و چه جوایز متعددی که نصیب عوامل فیلمهای دارای موضوع دگرباشی جنسی شد.
✡️ هالیوود و ترویج همجنسبازی در انیمیشنهای کودکان (٢)
1️⃣ اما مسأله حالا شکلی بهغایت بحرانی به خود گرفته است. #هالیوود در مسیر ترویج بیاخلاقی، مضامین #همجنسبازی را به انیمیشنهای کودکان معصوم کشانده است. کودکی که حتی هنوز مجاز به یادگیری مفاهیم و آموزههای جنسی در روابط طبیعی انسانها نیست، حالا در محتواهایی که تماشا میکند با مضامین همجنسبازی مواجه میشود!
2️⃣ «در یک تپش قلب» (In a Heartbeat) اولین انیمیشن حاوی مضمون همجنسبازی است. این انیمیشن کوتاه ۴ دقیقهای در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و داستان آن در مورد علاقهٔ یک پسر دبستانی به پسری دیگر است. این انیمیشن کوتاه پس از انتشار در یوتیوب تنها در یکی از پستهای خود بیش از ۴۰ میلیون بار و در مجموع نزدیک به ۱۰۰ میلیون بار تماشا شد.
3️⃣ اما مسأله به همین انیمیشن کوتاه ۴ دقیقهای ختم نشد. حالا گردانندگان اصلی صحنهٔ #تهاجم_فرهنگی، همجنسبازی را در یکی از پربینندهترین انیمیشنهای روز دنیا گنجاندند.
4️⃣ «داستان اسباببازی ۴» دارای لحظهای از حضور یک زوج همجنسگرای زن است که فرزند خود را به مهد کودک میبرند. همین صحنه کافی بود تا مادران آمریکایی و پویش «یک میلیون مادر» کمپینی برای تحریم این انیمیشن بهراه بیاندازند. بیش از دوازدههزار مادر آمریکایی به این کمپین پیوسته و خواستار ممنوعیت پخش این انیمیشن شدند. متأسفانه این مادران موفق نشدند و لابیهای همجنسبازان در #والت_دیزنی قویتر و سمبهشان پرزورتر بود و اکران «داستان اسباب بازی ۴» همچنان ادامه دارد.
5️⃣ هنوز مادران در شوک ورود مضمون همجنسبازی به انیمیشن «داستان اسباب بازی ۴» بودند که انیمیشن جنجالی کمپانی دیزنی و #پیکسار با عنوان «بهپیش» (Onward) در سطحی بالاتر به معرفی یک شخصیت همجنسباز پرداخت. این انیمیشن در سینماهای آمریکا اکران شد. با این وجود، اکران فیلم سینمایی انیمیشن «بهپیش» در بسیاری از کشورهای خاورمیانه ممنوع شد. روسیه و برخی کشورهای دیگر نیز صحنههای مزبور را سانسور کردند.