🤲🏻 دست های مهربانی
چهار قلو هایی که در خانواده ای کارگر با پدری جوان که به بیماری وعدم حرکت از دست و پایش مبتلا شده و مستاجر که صاحب خانه درخواست تخلیه خانه را از او کرده است.
💳 شماره حساب جهت کمک برای خرید یا اجاره خانه
بنام جعفر معافی
💳 ۵۸۵۹-۸۳۱۰-۲۹۹۰-۱۱۴۶
🙏 هم اینک نیازمند یاری شما نیکوکاران عزیز هستیم.
📲 @namaz_j_b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile Goran Parhizkar J08.mp3
18.87M
📖 جزء هشتم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_هفتم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ در آیه 82 سوره مائد
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_هشتم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ واژة «وحی» در اصل به معنای ارتباط اشارهای و سریع و پنهانی است. حال چه ارتباط خوب یا بد باشد؛ در قرآن سخن خدا با پیامبران و نیز وسوسه شیطان در آیه 112 انعام وحی نامیده شده است.
2⃣ «شَیاطینَ» در آیة 112 جمع «شیطان» و مادة این واژه از «شطن» به معنای دور شدن یا از «شاط» به معنای سوختن از روی غضب است. بعدها به هر موجود نافرمان و سرکشی شیطان گفتند ازاینرو در قرآن شیاطین انسانی و شیاطین جنی آمده است.
3⃣ در آیة 120 فرمود: ظاهر گناه و باطن آن را رها کنید، منظور از ظاهر گناه همان ترک عملی آن است و مقصود از باطن گناه فهم مقصود اصلی خداوند از آن و عمل به مقصود حقیقی او است مثلا وقتی بر یهود گرفتن ماهی را در شنبه ممنوع میکند میخواهد علاقه آنان را به مال دنیا قطع کند و این علاقه باطن آن گناه است.
4⃣ منظور از «دارُ السَّلامِ» در آیة 127 محلی است که آفتی فرد داخل در آن را تهدید نمیکند و از مرگ و بیماری و فقر و غم و اندوه در آن خبری نیست و این همان بهشت موعود است.
5⃣ آنچه در آیة 128 دربارة تأثیر جنیان شیطانی بر انسانها آمده، برخاسته از عملکرد پیشین خود انسانهاست؛ از همین رو در آیة 129 سبب حاکمیت برخی جنیان بر انسانها را گناهانی میداند که خود آنان اندوختهاند.
6⃣ در آیة 137 انعام، فعل«لِیرْدُوهُمْ» جمع مضارع مذکر غایب از مادة «ردی» از باب افعال است. «ردی» به معنای هلاک شدن است و «اردی» هلاک کردن معنا میدهد؛ بنابراین «لِیرْدُوهُمْ» اشاره به هلاک کردن مشرکان به سبب کفران نعمت است.
7⃣ کلمه «حَمُولَةً» در آیة 142 به معنای چارپایان بزرگ هستند که توان حمل بار را دارند، این واژه جمع است و مفرد ندارد.
8⃣ جمله: (كُلُوا مِنْ ثَمَرِهِ إِذا أَثْمَرَ وَ آتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصادِه) در آیه 141 انعام، یعنی وقتی میوه و زراعتتان به ثمر نشست آن را استفاده کنید ولی روز چینش، حق آن را بپردازید؛ طبق روایات گزارششده از اهلبیت از همان آغاز این آیه بر استحباب دلالت داشته و همان استحباب به حال خود باقی است و مستحب است هنگام برداشت، چیزی به مستمندان داده شود.
9⃣ در زبان عربی به هریک از نر و ماده زوج میگویند؛ پس «زواجٍ» در آیة 143 یک فرد و نوع را در بر میگیرد؛ مانند نرها یا مادهها؛ بنابراین بره، بز، شتر و گاو ـ با محاسبة نر و مادة آنها ـ هشت زوج میشوند؛ نه چهار زوج.
🔟 واژة «هَلُمَّ» در آیة 150 اسم فعل امر و به معنای «بیاورید» است که برای مفرد، تثنیه و جمع ـ بدون تغییر ـ ذکر میشود.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_هشتم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ واژة «وحی» در اصل به
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_نهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ در آیه 94 سوره اعراف «بَأْساءِ» و «ضَّرَّاءُ» آمده است، احتمالاً «بَأْساءِ» زیانهای بدنی و جانی و «ضَّرَّاءُ» خسارتهای مالی است؛
2⃣ «مَكْرَ» در زبان عربی و قرآن به معنای نقشهکشی برای بازداشتن فرد یا گروهی از مقصود است؛ اگر هدف، بازداشتن از تحقق مقصود نیک باشد، باطل و فریبکاری است و اگر هدف، بازداشتن از کارهای باطل باشد، کاری پسندیده است «مَكْرَ» در آیة 99 به همین معناست؛
3⃣ آیه 116 در باره سحر ساحران دربار فرعون است که این جادوگران با نیرنگ خود ریسمانهای مخصوصی درست کردهبودند که احتمالاً داخل آنها جیوه ریخته بودند تا در حرارت آفتاب به حرکت درآیند؛
4⃣ در آیه 120 به بعد اشاره به تحول درونی ساحران فرعونی دارد آنان مؤمنشدن و در مقابل فرعون و شکنجه او که با اینکه مدعی خدایی بود ایستادند و همگی قطعه قطعه شدند و به مقام شهادت دست یافتند پس میشود به شرط توبه حقیقی مسیر صد ساله را چند ساعته طی کرد؛
5⃣ در آیه 124 اعراف فرمود: (لَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلافٍ ثُمَّ لَأُصَلِّبَنَّكُمْ أَجْمَعِينَ) یعنی: سوگند مىخورم كه دستها و پاهاى شما را بطور مخالف یکدیگر قطع مىكنم؛ سپس همگى را به دار می اويزم؛ منظور آن است که یا دست راست و پای چپ و یا دست چپ و پای راست را میبرد که تعادل انسان را بر هم میزند و او را ناتوانتر میکند؛ طبق روایات، فرعون با عملی کردن تهدیدات خود، آنان را قطعهقطعه کرد و به شاخههای درخت خرما آویخت؛
6⃣ «سِنينَ» در آیة 130 جمع «سَنَه» به معنای سالهاست و اگر پیش از آن واژۀ «أَخَذَ» و مشتقات آن ذکر شود، به معنای ایجاد خشکسالی است و در واقع این ترکیب یعنی «اخذ بالسنین» اصطلاح برای خشکسالی است.
7⃣ در آیه 131 میفرماید: (وَ إِنْ تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَطَّيَّرُوا بِمُوسى وَ مَنْ مَعَهُ) یعنی هرگاه وضع بدی بر فرعونیان وارد میگذشت آن را شانس بدی میدانستند که از حضرت موسی و اصحاب او به آنان رسده است در حالی که فال بد و خوب در اصل، پیوندی منطقی با حوادث ندارد و تنها آثار روانی برخاسته از خرافات دارد؛ به همین سبب میان فال بد و خوب، فرق وجود دارد و چون فال بد از نظر روانی به ناامیدی افراد میانجامد، در روایات گفته شده که به آن اعتنا نکنید؛
8⃣ در آیة 140 خطاب به بنیاسرائیل گفته شد: «خداوند شما را بر جهانیان برتری داد». با توجه به آیات فراوانی در سرزنش آنان، منظور آن است که خداوند امکانات مادی و ابزارهای معنوی هدایتگر فراوانی به قوم یهود داد که مانند آن را به هیچ قومی نداده بود ولی ناسپاسی کردند؛
9⃣ بر اساس آیه 143 اعراف خدا را نمی شود با چشم سر دید زیرا چیزی با چشم ظاهری قابل دیدن است که هم محدود و جسمانی باشد و چنین موجودی ناقص و مخلوق است و خدا مبرای از این اوصاف است؛
🔟 واژۀ «أَلْواحٍ» در آیة 145 جمع «لوح» به معنای آشکار شدن است و چون چوب، استخوان و برگ و پوست درخت و حیوان و فلز را به شکل صفحه در میآوردند و بر روی آن مینوشتند و نوشتهها معانی را برای بیننده آشکار میکرد، به هر صفحهای که روی آن چیزی مینوشتند، «لوح» و «أَلْواحٍ» میگفتند. تورات نیز به شکل نوشته بر روی «أَلْواحٍ» فروفرستاده شده؛
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دعای روز دهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile+Goran+Parhizkar+J10.mp3
19.85M
📖 جزء دهم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_نهم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ در آیه 94 سوره اعراف
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_دهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ فعل «غَنِمْتُمْ» در آیۀ 41 سوره انفال، از نظر لغوی یعنی غنیمت و سودی که بردهاید پس تنها به غنایم جنگی اختصاص ندارد و آنچه در جنگ بدر روی داده، زمینهای برای ذکر حکم کلی خمس دربارۀ هر فایده و غنیمتی است. افزون بر آن، روایات فراوانی از امامان شیعه بر لزوم خمس در همۀ فواید حاصله موجود است که مفسر آیه شمرده میشود؛
2⃣ ظَلاَّمٍ» صیغۀ مبالغه به معنای بسیار ظلمکننده است. در آیۀ 51 میگوید: «خداوند بسیار ظلمکننده نیست». هدف آن نیست که او ظلم اندکی میکند؛ بلکه منظور آن است که اگر خداوند بیسبب مردم را در آتش جهنم اندازد، بسیار ستمکار خواهد بود. اما خداوند چنین نیست و کسی را بدون جرم، مجازات نخواهد کرد.
3⃣ " ريح" در آیه 47 سوره انفال ( وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ رِيحُكُم ) به معنى باد است و این کلمه اشاره لطيفى به اين معنى است كه قوت و عظمت و جريان امور بر وفق مراد و مقصودتان از ميان خواهد رفت زيرا هميشه وزش بادها سبب حركت كشتىها به سوى منزل مقصود بوده است، و در آن زمان كه تنها نيروى محرك كشتى وزش باد بود اين مطلب فوق العاده اهميت داشت.
4⃣ در آیه 52 انفال فرمود: لَمْ يَكُ مُغَيِّراً نِعْمَةً أَنْعَمَها عَلى قَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ« یعنی مشکلاتی که در دنیا دامنگیر انسان میشود یا به سبب عدم مواجهه درست با طبیعت خدادادی است و یا به علت عدم توجه به خدا و دستورهای اوست. بنابر این میتوان گفت بلای کرونا در هر حال برخاسته از کردار خود انسانها است.
5⃣ آیۀ 65 بردبار بودن مؤمنان و معرفت و درک آنان دربارۀ مبدأ و معاد را سبب غلبۀ یک مؤمن بر ده کافر میداند؛ ولی در آیۀ 66 بردباری سبب غلبۀ یک مؤمن بر دو کافر بیان میشود بنابراین مهم عقیده خود فرد است و رهبری زمینه ساز است پس ممکن است در جوار امام معصوم هم باشیم اما ایمانمان ضعیفتر هم بشود چون عمل به دستور مهم است. مانند خلفای سهگانه.
6⃣ خداوند از تعرض هر موجودی مصون و آسیبپذیری به او ناممکن است؛ بنابراین منظور از خیانت به خدا در آیۀ 71 کفر و اصرار در خاموش کردن نور خداوندی در میان مردم و نیرنگ برای رسیدن به این هدف پلید است.
7⃣ آیه 72 در مدح مهاجرین و انصار است و البته تنها تا زمان نزول خود اثبات میکند کسانی که به قصد قربت و در مسیر خداوند با مال و جان خود مجاهده و هجرت کردهاند، افراد نیکویی هستند؛ مشروط به آنکه تا آخر عمر خود با ایمان و عمل صالح باقی بمانند. پس این آیه دلالت بر خوبی خلفای سهگانه ندارد.
8⃣ برای واژۀ «إِلاًّ» که مادۀ اصلی آن «إلل» است، دو معنا گزارش شده: یکی پیمان و دیگری خویشاوندی
9⃣ جملۀ «وَ لَمَّا يَعْلَمِ اللَّهُ الَّذينَ جاهَدُوا مِنْكُمْ» در سوره توبه آیۀ 16 ـ با توجه به دانش مطلق و بیکران خداوند ـ یعنی هنوز علم خداوند به تحقق جهاد شما در خارج تعلق نگرفته؛ پس مراد از نفی علم خدا، نفی وجود معلوم او در ظرف خارج و عالم واقعیت است.
🔟 واژۀ «نَعيمٌ» در آیۀ 21 سوره توبه به معنای نعمتهای فراوان و گسترده است؛ بنابراین «نَعيمٌ مُقيمٌ» به معنای نعمتهای فراوان و جاودانه است.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
⚫️ #وفات حضرت خدیجه(س)
نگاهت از غمی جانکاه می گفت
ز صدها داغ با هر آه می گفت
میان کوچه خالی بود جایت
که زهرای تو «وا اُماه» می گفت
🏴 وفات ام المومنین، خانم خدیجه کبری(س) همسر با وفای آقا رسول الله(ص) بر تمامی مسلمین جهان تسلیت باد.
◾️ @namaz_j_b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دعای روز یازدهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile+Goran+Parhizkar+J11 (2).mp3
17.91M
📖 جزء یازدهم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_دهم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ فعل «غَنِمْتُمْ» در آ
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_یازدهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ «رِجْسٌ» در آیۀ 95 سوره توبه، به معنای پلیدی و آلودگی به چیزهایی است که با طبیعت جسمی یا روحی انسان ناسازگار است و کفر و نفاق، خود پلیدیاند و چون در درون روح انسان قرار گیرند، روح را نیز پلید و آلوده میکنند و رفتهرفته انسان عین پلیدی و آلودگی میشود؛ ازاینرو فرمود منافقان دروغگو عین پلیدیاند.
2⃣ در آیه 98 فرمود: وَ يَتَرَبَّصُ بِكُمُ الدَّوائِر، یعنی منافقان انتظار دوائر بر شما دارند؛ این کلمه که جمع «دائِرَةُ» است به معنای حادثه است و بیشتر حادثههای ناگوار و تلخ مراد است؛ بنابراین «دَّوائِرَ» به معنای رخدادها و پیشامدهای ناگوار است.
3⃣ منظور از دو عذاب در جمله:«سَنُعَذِّبُهُمْ مَرَّتَيْنِ» در آیۀ 101 عذاب دنیا و آخرت است مانند: عذاب اسارت و کشته شدن و و پرداخت زکات و رسوایی در دنیا و عذاب رسوایی و شکنجه در آخرت؛
4⃣ آیه 105 که میفرماید: حقیقت همۀ اعمال انسانها را خدا و رسول او و مؤمنان میبینند، به شهادت بینندگان در روز قیامت اشاره دارد و روشن است که منظور از مؤمنان، گروه خاصیاند؛ از همین رو در روایات فراوان بیان شده که مراد از مؤمنان، علیبنابیطالب و دیگر امامان معصوم هستند.
5⃣ در آیۀ 109 واژۀ «شَفا» به معنای لبه، واژۀ «جُرُفٍ» به معنای حاشیۀ نهر یا چاه و واژۀ «هارٍ» به معنای سست و ناپایدار است؛ بنابراین «شَفا جُرُفٍ هارٍ» یعنی لبۀ پرتگاهی که آنچنان سستبنیان است که هر لحظه ممکن است فرو بریزد و انسان را با خود نابود کند.
6⃣ در آیۀ 111 به معامله با خدا اشاره شده است؛ ارکان پنجگانه این معامله از این قرار است: خریدار خداست؛ فروشنده مؤمناناند؛ مورد معامله بهشت است؛ پولی که فروشنده میدهد، جان و مال اوست؛ سند معامله، کتابهای آسمانیاند. پس دنیا بازار معامله است که هر روز میتوانیم در حال انجام این معامله باشیم و سود سرشار و جاودان به دست آوریم.
7⃣ در آیه 114 در توصیف حضرت ابراهیم فرمود: او «أَوَّاهٌ» است ، این کلمه صیغۀ مبالغه و بر وزن فعّال است و به معنای کسی است که در دعا، بسیار آه میکشد و ناله سر میدهد و گاهی هم به معنای مهربان و دلسوز نیز آمده است.
8⃣ بر اساس آیه 121 که فرمود: «هيچ مال كوچك يا بزرگى را انفاق نمىكنند، مگر اينكه براى آنان نوشته مىشود؛ تا خداوند آن را بعنوان بهترين اعمالشان، پاداش دهد،» باید گفت: انفاق پسندیده است؛ حال چه کم یا زیاد باشد و دیگر اینکه توجیهی برای ترک انفاق به خاطر ترس از فقر نیست چون پاداش الهی بهتر و فراتر از انفاق ما است.
9⃣ «مَرَضٌ» در آیۀ 125 خارج شدن از حد اعتدال جسمی یا روحی است؛ بنابراین نادانی، ترسو بودن، نفاق، حقناپذیری، کفر و همۀ رذایل اخلاقی، از منظر قرآن مرضهای روحی شمرده میشوند؛
🔟 «ضِياءً» در آیۀ 5 سوره یونس در زبان عربی به معنای روشنیبخش است ولی «نُور» به معنای چیزی است که روشنی دارد. پس «نور» اعم و «ضِياءً» اخص است؛ یعنی هر «ضِياءً»ای «نور» است؛ اما ممکن است «نور»ی «ضِياءً» نباشد و نور خود را از جسم دیگری گرفته باشد و چون خورشید همیشه روشنیبخش است و نورش از خودش است، خداوند فرمود: خورشید را «ضِياءً» و ماه را «نُور» قرار داد.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
15 اردیبهشت 99
📸بازدید امام جمعه محترم شهرستان بروجرد از قرارگاه #رزمایش_مواسات_و_همدلیِ گروه فرهنگی، جهادی انتظار
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
@namaz_j_B
47.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 بسم الله الرحمن الرحیم
🕌 قرائت #دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
🎤 حجه الاسلام
#حاج_علی_جنانی
🎬 کاری از گروه تبلیغی #شهیدشریف_قنوتی شهرستان بروجرد
⏱ ماه رمضان 1441
@namaz_j_B
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 دعای روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
🔆 توسط حجت الاسلام و المسلمین امانتچی
🖥 کاری از بنیاد تبلیغی فرهنگی شهید شریف قنوتی
#رمضان_استغاثه
📲 @namaz_j_b
Tartile+Goran+Parhizkar+J12.mp3
20.19M
📖 جزء دوازدهم قرآن کریم
📲 @namaz_j_b
حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_یازدهم 🌙 🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 1⃣ «رِجْسٌ» در آیۀ 95
✨ "طرح قرآنی ضیافت نور" #روز_دوازدهم 🌙
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
1⃣ در آیۀ 6 سوره هود، مستقر" در اصل به معنى" در قرارگاه و محل ثابت است و" مستودع" به معنی محل ناپايدار است، در حقيقت آيه فوق مىگويد: تصور نشود كه خداوند تنها به جنبندگانى كه در جايگاه اصلى قرار دارند روزى میبخشد و به اصطلاح سهميه آنها را در خانههايشان مىآورند، بلكه هر كجا باشند و در هر وضع و شرائطى قرار گيرند، سهم آنها را از روزى به آنان مىبخشد چرا كه هم جايگاه اصلى آنان را مىداند و هم از تمام نقاطى كه به آن نقل و مكان مىكنند، با خبر است.
2⃣ در توضیح جملۀ «وَ كانَ عَرْشُهُ عَلَى الْماءِ» در آیۀ 7 برخی گفتهاند: ابتدا آسمانها و زمین موادی مذاب، مایعمانند و سیال بود؛ چراکه که از نظر زبان عربی «ماءِ» به هر مایعی گفته میشود؛ چه آب باشد یا غیرآن.و خداوند آن را مدیریت و فرمانروایی میکرد و تحت عرش ربوبی او بود چرا که «عَرْشُ» به معنای تخت فرمانروایی و حاکمیت خداوند است.
3⃣ «سِحْرٌ» در آیۀ 7 هود، در اصل به معنای وارونه کردن حقیقت و نشان دادن غیرواقعیت به جای واقعیت است و منظور کافران از اینکه میگفتند زندگی اخروی سحر آشکار است؛ یعنی واقعیت ندارد و چیزی جز دنیا نیست.
4⃣ در آیۀ 18 واژۀ «أَشْهادُ» که جمع شهید است، بر وجود گواهان پرشمار در قیامت دلالت دارد. طبق آیات قرآن، گواهان از این قبیلاند: خداوند (حج: 17)، پیامبر (نساء: 41)، امامان معصوم(بقره: 143)، فرشتگان (ق: 21)، عمل انسان (کهف: 48)، وجدان (اسراء: 14)، اعضای بدن (نور: 24) و زمین (زلزال: 4).
5⃣ ایمان اجباری اثری ندارد؛ ولی از نگاه قرآن، همۀ انسانها باید به شکل اختیاری ایمان بیاورند؛ در غیر این صورت در آخرت مجازات میشوند؛ چراکه یا از عقل خود پیروی نکرده و به جستوجو نپرداختهاند یا اینکه عناد ورزیدهاند؛ مگر آنکه جاهل قاصر باشند که وضعیت خاصی دارند.
6⃣ هیچ پیامبری ازجمله نوح بهطورمستقل نه علم به غیب و نه کمال دیگری دارد؛ ولی با خواست خدا از این علم برخوردار خواهد شد. ازاینرو در قرآن دو دسته آیات موجود است: آیاتی که علم غیب را از دیگران نفی میکند و آیاتی که در شرایطی آن را برای پیامبران اثبات میکند و آیۀ 31 سورۀ هود از دستۀ نخست شمرده میشود.
7⃣ «مجادله» در کلام به معنای محکم بودن در سخن خود و اصرار برای اثبات عقیدۀ خویش است که اگر برای اثبات حق باشد، از نگاه قرآن و عقل، پسندیده و اگر برای جانبداری از باطل باشد، بسیار ناپسند است. در قرآن در هردو مورد به کار رفته و در آیۀ 32 از دیدگاه کافران آنچه نوح بیان میکرد، مجادله بر سر امری باطل بود.
8⃣ واژۀ «تَّنُّورُ» در آیۀ 40 همان تنور فارسی است که در زبان عربی، عبری و ترکی نیز به همین معنا و برای پختن نان به کار میرود.
9⃣ «جُودِيِّ» در آیۀ 44 به معنای کوه است. برخی گفتهاند به هر کوهی گفته میشود و برخی گفتهاند منظور کوهی خاص است و این گروه با توجه به آنچه در کتابهای لغت و تورات آمده، گفتهاند منظور کوهی در مناطق شمال عراق و نزدیک به شام یا نزدیک به همین منطقه اما در خاک ترکیه است.
🔟 امام صادق(ع) زمان ساخت کشتی را هشتاد سال میداند. محل ساخت کشتی مسجد کوفه بوده و طول کشتی چهارصد و عرض آن چهل متر بوده است؛ بنابراین، منظور از یک جفت از هر حیوانی که حضرت نوح در آن نهاده بود، تنها حیوانهای سرزمین خود حضرت نوح است.
✍ حجت الاسلام محمد علی اسدی نسب
(امام جمعه موقت شهرستان بروجرد)
📲 @namaz_j_b
💠 دیدار دکتر مهرافزون معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش بروجرد و هیأت همراه با امام جمعه ی مردمی شهرستان بروجرد حجت الاسلام سید علی حسینی و تبریک به مناسبت هفته ی معلم و عقیدتی _ سیاسی
✅ دفتر امام جمعه شهرستان بروجرد
🔸 ۱۵ اردیبهشت ۹۹
📲 @namaz_j_b