هدایت شده از مرکز تخصصی نماز
﷽؛ 💠 صداى بلندگوى مسجد 💠
⭐️ آیت الله بهجت رضوان الله علیه : بلند كردن صداى بلندگوهای مساجد و روضه خوانى ها اگر به اندازه اى باشد كه هر كس بخواهد بخوابد، بتواند بخوابد، اشكال ندارد.
⭐️ در غير اين صورت، خلاف سيره مُتشرّعه است؛ زيرا ممكن است در اطراف مسجد يا تكيه، افراد مبتلا به مرض قلبى باشند و يا شخصى غير مريض در اطراف باشد كه بخواهد فرداى آن روز سر كار برود و نتواند بخوابد.
⭐️ آيا مزاحمت او كه می خواهد روزىِ خانواده خود را تأمين كند، اشكال ندارد؟!
📘 در محضر آیت الله بهجت؛ ج 2 ؛ نکته 624
#آیت_الله_بهجت_و_نماز #معارف_نماز #مسجد
🏵مرکز تخصـ @namazmt ـصی نماز🏵
﷽ #نماز_خوبان
💖 مهمان خانه اش بودم. زیاد می رفتم و میآمدم. گاهی شب هم می ماندم آنجا.
تا صبح توی اتاق مهمان سر میکردم.
💖 یادم هست نیمههای شب با صدای حاجی از خواب بیدار شدم. فاصله اتاق حاجی تا اتاق مهمان کم نبود باز صدای گریه و ناله اش می آمد.
💖 حاجی که می نشست پای سجاده، [برای نماز شب] غرق خلوت با خدا می شد. پاک یادش میرفت این دنیا را.
می رفت توی حال خودش؛ گریه میکرد ناله میکرد ضجه می زد، بندگی میکرد برای خدا.
💖 با خودم میگفتم: «کجای دنیا یک سرلشکر نظامی یک عارف حقیقیه؟»
📚 کتاب سلیمانی عزیز، نشر حماسه یاران، صفحه ۱۴۱، راوی سردار حسین معروفی.
#سرداردلها #حاج_قاسم_سلیمانی #داستان
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ ♻️ معنای ذکر شریف #لاحول_ولاقوة_إلا_بالله ♻️
🍓 عن جابر الجعفی عن الإمام الباقر علیه السلام، قال: سَأَلتُهُ عَن مَعنى: «لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلّا بِاللّهِ»
🍓 فَقالَ: مَعناهُ لا حَولَ لَنا عَن مَعصِیةِ اللّهِ إلّا بِعَونِ اللّهِ، و لا قُوَّةَ لَنا عَلى طاعَةِ اللّهِ إلّا بِتَوفیقِ اللّهِ عز و جل.
🍋 از جابر جُعْفى: از #امام_باقر علیه السلام در باره معناى «هیچ نیرو و توانى نیست، جز به یارى خدا» پرسیدم.
🍋 فرمود: «معنایش این است که ما از معصیت خدا، باز نتوانیم ایستاد، مگر به یارى خود خداوند، و بر انجام دادن طاعت خدا، توانایى نداریم، جز با توفیقدهى خود خداوند عز و جل».
📚 بحار الأنوار، ج 93 ، ص 187.
👌 در #نماز ، هنگام برخواستن _پس از سجده دوم یا پس از تشهد_ می گوییم : بِحولِ اللّهِ وَ قُوّتِه اَقومُ وَ اَقعُد ، یعنی با نیرو و توانی که خدا به من داده میایستم و می نشینم.
#معارف_ذکر_های_نماز
🍀مرکزتخصـ @namazmt ـصینماز🍀
هدایت شده از مرکز تخصصی نماز
🌹 ﷽؛
🌸 خودم آدم بسيار مذهبي، اهل نماز شب و دعاي کميل و زيارت عاشورا و... هستم. مي خواهم به يک دختر 22 ساله ی بي نماز پيشنهاد ازدواج بدم. آيا بعد از ازدواج مي توانم او را نماز خوان کنم؟ 🌸
🌷 1. ازدواج از مهمترين حوادث زندگي است و نقش اساسی در خوشبختي يا بدبختي انسان دارد و از آنجا كه اعتقادات و رفتار طرفین در زندگی مشترک نقش تعیین کننده دارد، لذا با احتمالات پيش رفتن، و اميدواري بي جا به خود دادن نسبت به اينكه بعداً اهل نماز مي شود، کار معقول و منطقي نیست. (چنین کاری امکان دارد ولی با احتمالات نمی توان پایه ازدواج را بنا ریخت)
🌷 2. فراموش نکنیم که هدف از ازدواج، نمازخوان کردن و یا اصلاح اعتقادات طرف مقابلش نمی باشد بلکه می خواهیم با ازدواج به آرامش و... برسیم.
🌷 3. همسر آدمي بايد قبل از ازدواج همان گونه که حق است تربيت شده باشد، نه آنکه در منزل شوهر تربيت شود؛ زیرا تجربه نشان داده آنهايي که همسر تربيت يافته انتخاب نموده اند در زندگي با مشکلاتي مواجه مي شوند چه رسد به آنکه شوهری بخواهد همسرش را در منزل خود (بر اساس شاخصه های مورد نظرش) تربيت نمايد.
🌷 4. در پايان متذكر مي شويم كه در اسلام هم كفو بودن دختر و پسر شرط ازدواج مي باشد و از نظر پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) تنها چيزي كه كفويت را احراز مي نمايد ايمان است. ايمان يعني اعتقاد باطني به اسلام و انجام عملي آموزه هاي اسلام. لذا پيامبر خدا «جوبير» كه مردي سياه پوست و فقير بود را به «ذلفا» که زیبا و از خانواده ثروتمندی تزويج نمود و فرمود: «مرد مؤمن همتاي زن مؤمن و مرد مسلمان همتاي زن مسلمان است» بنابراین مردِ اهل نماز با خانم اهل نماز كفويت دارد.
💖 مرکز تخصصی نماز 💖
@namazmt
﷽ #معارف_نماز
🌼 [سخن خدا با بینمازی که قصد توبه دارد] 🌼
🔹 «قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ اَسْرِفُوا عَلَی اَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَظُوا مِن رَحْمَةِ اللّه اِنَّ اللّه یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعاً». [سوره زمر، آیه ۵۳]
🔹 این ندای خداست: «ای بندگان اسراف کار من، ای بندگان گنهکار من، ای بندگان معصیت کار من، ای بندگان من که بر خودتان ظلم کرده اید از رحمت من ناامید مباشید، بیائید به سوی من، من همه ی گناهان شما را میبخشم»
🌼 همچنین خدای تبارک و تعالی، این رحمت مطلقه و رحمت کامله فرمود:
🔹 «اَنینَ المُذنبینَ اَحَبَّ اِلیَّ مِنْ تَسْبیحِ المُسُبِّحینَ».
🔹 ناله گنهکاران [مثل ناله بینماز از روی توبه] در نزد من محبوب تر است از ذکر گفتن ِ تسبیح کنندگان.
🌼 [مثل مادری دو پسر دارد و یکی از سوختن در آتش نجات پیدا میکند و دیگری یک باغ زیبا و شیک می خرد، یقینا شادی او از نجات پسرش از آتش بیش از شادی او از خرید باغ توسط پسر دیگرش میباشد، بی نمازی که توبه میکند از آتش جهنم نجات می یابند و تسبیحکنندگان باغ های بهشتی می خرند]
📚 طهارت روح؛ عبادت و #نماز در آثار شهید مطهری ، خلاصه ای از صفحه ۱۱۰.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ #معارف_ذکر_های_نماز
💠 الإمام الصادق عليه السلام: إنَّ المُؤمِنَ مِنَ اللّهِ عز و جل لَبِأَفضَلِ مَکانٍ ثَلاثا إِنَّهُ لَيَبتَليهِ بِالبَلاءِ ثُمَّ يَنزِعُ نَفسَهُ عُضوا عُضوا مِن جَسَدِهِ، و هُوَ يَحمَدُ اللّهَ عَلى ذلِک.
💠 #امام_صادق عليه السلام: مؤمن در نزد خداوند عز و جل، برترين جايگاه را دارد (سه بار اين جمله را فرمود). خدا او را به بلا [ى بيمارى] گرفتار مىکند و سپس جانش را از اندامهاى بدنش يکايک مىستاند؛ ولى او خداى را بر اين کار سپاس مىگويد و مىستايد.
📚 بحار الأنوار، ج 67 ، ص 211.
☀️ [برای ما واجب است که در سختیها هم #نماز روزانه را بخوانیم و عبارت #الحمدلله را در #سوره_حمد و #تشهّد و جاهای دیگر نماز تکرار کنیم و این یادوآری به ماست که در سختی ها هم خدا را سپاس و ستایش کنیم]
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
سوره 002 بقره ؛ آیه 277.mp3
767.6K
﷽ #تفسیر #آیات_نماز توسط #استاد_قرائتی
💚 سوره بقره ، آیه ۲۷۷ 💚
🍇 إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِندَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ
🍇 ﻣﺴﻠﻤﺎً ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﺩﺍﺩﻧﺪ، ﻭ #ﻧﻤﺎﺯ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭘﺎ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ ، ﻭ ﺯﻛﺎﺕ ﭘﺮﺩﺍﺧﺘﻨﺪ ، ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺰﺩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ ﭘﺎﺩﺍشی [ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻭ ﻣﻨﺎﺳﺐ] ﺍﺳﺖ، ﻭ ﻧﻪ ﺑﻴﻤﻰ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﻴﻦ ﻣﻰﺷﻮﻧﺪ.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
هدایت شده از مرکز تخصصی نماز
﷽؛
💠 جمله ای لطیف
از دعای عرفه 💠
☀️ آيت الله احمدى ميانجى مى فرمودند: در دعاى عرفه امام حسين (عليه السلام) جمله لطيفى است:
الهى مَن كانَت مَحاسِنُه مَساويه فَكيف لايَكونُ مَساويهِ مَساويه
خدایا کسی که خوبی های او بدی است چگونه بدی های او بدی نباشد.
☀️ يكى از كارهاى خوب ما نماز است، نماز ما با نماز على (عليه السلام) را نمى گويم چقدر فاصله دارد. نماز ما با نماز قيس بن سعد بن عباده چقدر فاصله دارد كه مسعودى در مروج الذهب آنرا بيان كرده:
☀️ قيس در مسجد نماز مى خواند، در حال سجده یک مار آمد به دور گردن او پيچيد قيس نماز را به هم نزد و ما اگر یک سوسک را ببينيم نماز را به هم مى زنيم.
📚 اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۸۳۸
#اهمیت_نماز
🌼 مرکز تخصصی نماز 🌼
@namazmt
استاد محمدی ؛ چگونه حضور قلب در نماز داشته باشم؟.mp3
2.16M
﷽ #آداب_نماز
💠🦋 استاد محمدی ؛ چگونه #حضور_قلب در #نماز داشته باشم؟ 🦋💠
#استاد_محمدی
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ #معارف_نماز
💜 #نماز تمرین اخلاص 💜
🥀 رسول اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید: «مَنْ اَخْلَصَ لِلّهِ اَرْبَعینَ صَباحاً جَرَتْ یَنابیعُ الْحِکْمَةِ مِنْ قَلْبِهِ عَلی لِسانِهِ». [سفینه البحار، ماده خلص]
🥀 هرکس چهل شبانه روز، خود را برای خدا خالص کند و هیچ انگیزه ای در وجود او جز رضای حق حاکم نباشد؛ حرف بزند برای رضای خدا، سکوت کند برای رضای خدا، نگاه کند و نگاهش را ببندد برای رضای خدا، غذا بخورد برای خدا، بخوابد و بیدار شود برای خدا،
🥀 یعنی آن چنان برنامه اش را تنظیم کند و آن چنان روح خود را اصلاح کند که اساساً جز برای خدا برای چیز دیگری کار نکند، یعنی بشود #حضرت_ابراهیم خلیل الله علیه السلام : «اِنَّ صَلوتی و نُسُکی و مَحْیایَ وَ مَماتی لِلّهِ رَبِّ الْعالَمینَ». [سوره انعام، آیه ۱۶۲]
نمازم، عبادتم و بلکه زندگی و مردنم، لله و برای اوست؛
🥀 آری، پیغمبر فرمود اگر کسی موفق شود چهل شبانه روز هوی و هوس را به کلّی مرخص کند و در این چهل شبانه روز جز برای خدا، کاری نکند، چشمههای معرفت و حکمت از درونش میجوشد و بر زبانش جاری میشود.
👌 [طبق فرمایش حضرت ابراهیم شروع اخلاص از نماز است، بنابراین نماز تمرین اخلاص در همه زندگی می باشد]
📚 طهارت روح؛ عبادت و #نماز در آثار شهید مطهری ، خلاصه ای از صفحه ۲۶۱.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt
﷽ #معارف_ذکر_های_نماز
🔸 جملهای از #نماز که اهل بهشت هم آن را تکرار میکند 🔸
❤️ الإمام عليّ عليه السلام فِي الحِکمِ المَنسوبَةِ إلَيهِ: مِن شَرَفِ هذِهِ الکلِمَةِ و هِيَ الحَمدُ للّهِ أنَّ اللّهَ تَعالى جَعَلَها فاتِحَةَ کتابِهِ،
❤️ و جَعَلَها خاتِمَةَ دَعوى أهلِ جَنَّتِهِ؛ فَقالَ: «وَ آخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ».
💙 امیرالمؤمنین عليه السلام : از ارجمندى اين سخن يعنى «ستايش، خداى را» است که خداوند متعالى آن را آغاز کتابش،
💙 و پايان نيايش بهشتيانش قرار داده است، و مىفرمايد: «و پايان نيايش آنان، اين است که:
«اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِين ؛ ستايش، خداى را که پروردگار جهانيان است»».
📚 شرح نهج البلاغة، ج 20 ، ص 347.
مرکزتخصصینماز 🕋 @namazmt