هدایت شده از زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
❖ تقلیل دادن شخصیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها صرفا در مسئله "حجاب" از جمله تحریفات دینی است که باید اصلاح شود...
📝 #یادداشت
چند روزی است به بهانه خبر تکذیب شده قانون جریمه مسئله بدحجابی از سمت مجلس دوباره مباحثی پیرامون ضرورت پرداخت به مسئله حجاب پررنگ شده است. بنده تخصصی در زمینه مدیریت فرهنگی ندارم اما گاهی نکاتی ذهنم را درگیر میکند که در این نوشته برخی را با شما به اشتراک میگذارم:
بسیار میشنویم که طرفداران مسئله حجاب به "ضرورت" مسئله حجاب در سخنرانی های مقام معظم رهبری استناد میکنند و کوتاه نیامدن از حدود شرعی حجاب و ضرورت دینی بودن آن را در بیانات معظم له دلیلی بر مهم بودن این امر شرعی در نظام فکری ایشان دانسته و بر این اساس پرداخت به حجاب را اولین و مهم ترین دغدغه فرهنگی جامعه میدانند.
از طرفی ما وقتی به سخنرانی های مقام معظم رهبری به صورت منظومه وار نگاه میکنیم میبنیم ایشان در ضمن تاکید بر ضرورت شرعی بودن حدود حجاب در نحو اجرای این امر فرهنگی و همچنین جایگاه این امر در نظام دینی تفاوت معنی داری با نگاه بدنه سنتی قشر متدین به این مسئله دارد، علاوه بر این ایشان همواره سعی در تفکیک بین مسئله حجاب و شخص بی حجاب داشته اند. یعنی پرداخت به اهمیت حجاب در نظام دینی غیر از جایگاه شخصیتی فرد "متدین" اما بدحجاب است.
اما این تناقض چگونه قابل جمع است؟
از منظر دینی ما نه تنها نسبت به مسئله حجاب بلکه حتی کوچک ترین مستحب شرعی یا مکروه شرعی در صورتی که اثبات شود یک گزاره دینی میباشد را نمیتوانیم بر اساس مصلحت یا مفسده عرفی دستخوش تغییر قرار دهیم مگر آنکه خود دین در آن ظرفیت تغییر را لحاظ کرده باشد. مناقشه ای که گاهی از جانب روشنفکرنماهای دینی نسبت به اصل ضرورت حجاب و رعایت حدود آن در چند سال گذشته مطرح شده است با هیچ مدل دینی ای قابل توجیه نبوده و استنباط و استدلالی که آقایان برای رد وجود حجاب موجود در دین مطرح میکنند سنخیتی با مدل اجتهادی تشیع ندارد بنابر این رعایت حدود حجاب و گستره فقهی آن یک ضرورت بلامنازع میباشد که نمیتوان خدشه ای در آن وارد دانست.
اما مسئله در اینجا تمام نمیشود بلکه پاسداری از ضروریات دینی که در طول تاریخ جزو هویت فقهی شیعه بوده است امری اجتناب ناپذیر است اما آن چه در چهل سال گذشته به برکت حکومت اسلامی برای فقها و صاحب نظران دینی دغدغه شده است در نحوه مدیریت فرهنگی و امتثال این مدل گزاره های شرعی است. یعنی مرتبه قانونی احکام الهی یا باید و نباید که تعیین کننده حکم فعل مکلف است گرچه یک امر لازم الجوابی است که دین وظیفه پرداخت به آن را دارد اما نحو اجرا و همچنین مدل فرهنگ سازی این امر دینی نیز نیاز به فهم مدل دینی دارد.
دشواری و پیچیدگی مسئله حجاب نه در تبیین ضرروت حد شرعی آن است که در این مورد اختلاف خاصی وجود ندارد. بلکه آنچه هنوز مدل مشخص و معینی برای آن بیان نشده است نحو امتثال و فرهنگ سازی این گزاره است.
علاوه بر این در اغتشاشات اخیر دیدیم که دشمن متوجه شد که نمیتوان به صرف مسئله "حجاب" به مقابله نظام اسلامی رفت یعنی بنابر تاکید مقام معظم رهبری مسئله دشمنی با نظام اسلامی تقلیل دادن دشمنی در حدود حجاب نبود اما افسوس که در بخشی از جبهه سنتی دینی ما قوام نظام اسلامی را هنوز بر محوریت حجاب میدانند. حجاب یک ضرورت شرعی است اما در نظام اسلامی جایگاه و اهمیتی که برای حجاب وجود دارد باید در حد خودش رعایت شود.
آقایان علما و مسئولین وقتی کوچک ترین واکنشی نسبت به مسئله حقوق کارگران، مذاکرات هسته ای یا خیلی از مسائل کلان اجتماعی نداده اند و در چهل سال گذشته به غیر از دم زدن از حجاب گویی چیز دیگری از دین یاد نگرفته اند نمیتوانند داعیه دار اجرای احکام الهی باشند چرا که فهمی از نظام کلان اسلامی ندارند.
تقلیل دادن شخصیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها صرفا در مسئله حجاب، بدون کوچک ترین پرداخت به سیره معرفتی و حکومتی و تربیتی آن حضرت از جمله تحریف هایی است که در اندیشه دینی ما این قشر بد اندیش دینی جای داده اند.
اکنون نیز با بد سلیقگی در تلاش هستند کل انرژی که باید یک زن مسلمان برای احیا سنت اصیل امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بگذارد را در مسئله حجاب خرج کنند به طوری که مجال نگاه کلان تر به این گزاره را از وی میگیرند.
بله باید قانون رعایت حجاب مشخص و اصلاح شود اما حجاب مسئله اصلی نظام جمهوری اسلامی نیست آنچه مسئله جمهوری اسلامی است ضرورت حفظ همه احکام اجتماعی و فردی دینی از جمله حجاب است. به راستی مقام معظم رهبری در تبیین اولویت های امسال به رغم وجود این همه منازاعات پیرامون مسئله حجاب در چه حد در سخنرانی راهبردی عید امسال به این مسئله پرداخت کردند؟
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 این کلیپ طنز تلخ اجتماعی را ببینید.
♦️ این روزها در غرب، یکی از مسائلی که درگیر آن است و بحث برانگیز شده، عدم تعیین جنسیت نوزاد است و در مدارس نیز در راستای اجرا کردن سند ۲۰۴۰، به دانش آموزان این موضوع را آموزش و نهادینه میکنند!
♦️ فاصله بین تحولات، زیاد نیست که ما در رصد کردن تاریخ، گیج و گم شویم. طوری است که ما متوجه هستیم، در غرب و پیرو آن جهان، از پنجاه سال پیش، مسئله رابطه خارج از ازدواج رایج و پس از آن رابطه بین دو همجنس و حالا دغدغهها حول محور عدم جنسیت نوزاد است!
پرسش: چرا باید ساکنان زمین توسط یک جهانبینی و جریان در غرب، یک شکل و یکدست شود؟!
🆔 @Namiramag 👈 عضویت
🔰 این روزها طرفداران بازار آزاد، از واقعی شدن قیمتهای انرژی حرف میزنند و منظورشان این است که قسمت بنزین و سوخت باید با فوب خلیج فارس هماهنگ شود. سادهتر اینکه میگویند سوخت باید #گران شود. بگذریم از اینکه گویا فراموش کردهاند که هنوز زخم گران سازی قبلی از بین نرفته و تبعات اجتماعی آن بر پیکره جامعه موجود است، اما تا از بالا رفتن دستمزدها صحبت میشود، یقه میدرند و عامل تورم را یارانه و بالا رفتن دستمزد کارگران اعلام میکنند! اگر قرار است انرژی را با خارج از ایران هماهنگ کنید، با دستمزدها نیز همین کار انجام دهید!
♦️ این روزها دو اصطلاح در فضای دانشگاهی و رسانهای پررنگ شده است؛
کمونیسم اسلامی و طالبانیسم!
هر دو این برچسبها از یک اتاق فکر با رسانههای هماهنگ، به مخالفان لیبرالیسم در اقتصاد و فرهنگ زده میشود.
اساسا در جامعه شناسی، نظریه برچسبزنی برای شرمنده سازی و وادادگی استفاده میشود که در این سالها بارها جامعه ایران تجربه کردهاست! آنکه در فرهنگ، اقتصاد و سیاست به ایده « ولش کن» اعتقاد دارد و آن را پیاده سازی کرده، امنیت ملی را به بازی گرفته، به ایده ملی سازی باوری ندارد و در کل خود را در زمین بازی غرب تعریف میکند. چه حزباللهی باشد و چه سکولار!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 #ببینید
📌 اگر اسلام را از ایران و ایرانی بگیریم، چند درصد از فرهنگ، هنر، شعر، تاریخ و ... حذف میشود؟!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
🔰 همه مسائل ریز و درشت اجتماعی از فیلتر سیاست میگذرد!
سیاست اینجا به معنای تمرکز همه قدرتهای فرهنگی و اقتصادی یک جامعه در نظام سیاسی است و تعیین کنندگی همه روزمرگیهای ما را در دست دارد. اینکه چه بخوریم، چه نخوریم، چه بپوشیم و چه نپوشیم و حتی چگونه راه برویم!
♦️ اینکه دخترانی بنام دختران انقلاب، روسری را بر چوب میزدند و بعد از آن به کانادا پناهنده شدند، هماهنگ شده و سیاسی بود. در شورشهای اخیر اینکه چادر از سر زنان میکشیدند، هماهنگ شده و سیاسی بود. شعارها، عکسها و بازنمودهای اعتراضات جهت دهی خاصی داشت. اینها از دل جامعه نیامده بود و مسئله عرفی نبود که حالا بخواهد عرف آن را تنظیم و متعادل کند!
♦️ غربگرایان، رفتارشان مانند دزد کودکان است و والدین کودک را ترغیب میکنند که کودک را در پارک یا بیرون از خانه برای بازی رها کنند اما در فرصت مناسب، کودک را میربایند! از طرفی میگویند جامعه را به حال خود رها کنید تا خود را تنظیم کند اما با ابزارهایی که دارد، جامعه را دزدیده و به تربیت جامعه میپردازد!
پ.ن: هماهنگ شده بودن یک اتفاق، یعنی دعوا سیاسی است و نه مربوط به جامعه!
🆔 @Namiramag 👈 عضویت
•
این روزها جریان غربگرا یا اصلاحطلب، از آب گلآلود پسا شورشِ ۱۴۰۱، در حال گرفتن ماهیهای خود است. کاملا #هماهنگشده تا وضعیت حجاب مورد نقد قرار میگیرد، مسئله اقتصاد را پیش میکشند و زبان منتقدین را کُند و گنگ میکنند. چاه اقتصادی که خودشان سهم مهمی در کندن آن دارند و اتفاقا برای توقف هشت ساله زیرساختهای اقتصادی، باید پاسخگو باشند! اما کار خود را بلد هستند و پروژهای که بهشان محول شده را به خوبی پیش میبرند:
پروژه ساخت سوژه جهانیشده!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
🔴 نوری که دیشب پر نور تر شد!
باشد که راه را گم نکنیم
شهید میلاد حیدری 🌷
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😅ـ
آمریکا که برای خودش اِهِن و تُلپی داشت، از او اینگونه یاد میشود،
تلآویو و باکو که جای خود دارند ...
🆔@Namiramag 👈 عضویت
15.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 یک واکنش خوب دربرابر فیلم کثیف
«برادران لیلا»!
#سینما در برابر سینما
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #استوری_کلیپ | داستان انقلاب تناور
🌷 به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران، رسانه KHAMENEI.IR روایتی از ماجرای تابآوری نظام جمهوری اسلامی و قدرت روزافزون آن را منتشر کرد.
📱نسخه کامل نماهنگ را ببینید👇
https://khl.ink/f/52354
•
🔰 پروژه عنکبوت مقدس بعد از ققنوس!
🔴 معمولا اصلاحات در بیانیهها و در صحبتهای بزرگانش، از لزوم دفاع از همه گروهها، اقلیتها و طبقات اجتماعی در برابر حاکمیت صحبت میکنند و خودشان را به عنوان یک میانجیگر بین جامعه و نظام معرفی میکنند که برای احقاق حق جامعه، چانه زنی میکند!
♦️ آنچه که در این سالها و به ویژه مسئله حجاب شاهد آن هستیم، نه تنها میانجیگری از طرف آنها وجود ندارد و نیروهای خود را دعوت به خویشتن داری نمیکنند بلکه رسما بخشی از جامعه را تحریک و #تهییج کرده و به جان هم میاندازند! و کاملا هماهنگ شده، زمینههای سناریو بعدی برای بر هم زدن نظم اجتماعی و بازی با امنیت ملی را میچینند و افکار عمومی را برای آشوب بعدی آماده میکنند!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پیرو استوری قبل؛ وضعیت پوشش زنان، عید ۱۴۰۲:
اصلاحطلبان، ضربهگیر و میانجی بدنهای از جامعه است که مست ثروت و حمّال سبک زندگی غربی است و دائما با حاکمیت برای منافع این قشر، چانه زنی میکند!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پیرو دو پست قبل؛ و میانجیگری اصلاحطلبان
♦️علی مروی و الحسینی دو اقتصاددان میگویند بهجای طرح بنزینی دولت، طرح بازار متشکل انرژی را به دولت پیشنهاد دادیم.
زنگنه مخالفت کرد و گفت طرح شما یک باز توزیع یارانه به نفع طبقات پایین هست، درحالیکه پایگاه اجتماعی دولت طبقات متوسط به بالا هستند!!!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
🔻"فرهنگ غرب" از کجا وارد کشور شد!
♨️ فرهنگ غرب از راه بیحجابی وارد کشور شد؛ وقتی هم که وارد شد، اینطور نبود که فقط با حجاب مبارزه کند، با نماز مبارزه کرد، با زکات مبارزه کرد، با امر به معروف مبارزه کرد، با نهی از منکر مبارزه کرد، با عفت مبارزه کرد، با ناموس مبارزه کرد، با تمام مظاهر دینی مبارزه کرد!
♨️ اما دری که از آن وارد شد، دَرِ بیحجابی بود، اول این سدّ را شکست؛ مثل اینکه اینجا را کوتاهترین درها دیده است!
🎙آیت الله حائری شیرازی
#یک_جرعه_معرفت
🔴 #آنتی_سکولار را دنبال کنید👇
🆔 @antisecular_ir
•
🔻دوقطبی واقعی بین قشر سرمایهدارِ هار، منفعت طلب و ضد ملی با قشر پایین، زحمت کش و وطن دوست است!
حجاب و بی حجابی، دو قطبی کاذب و من درآوردی است ...
🆔@Namiramag 👈 عضویت
•
🔻 قرارداد اجتماعیای که بدنه اجتماعی اصلاحطلب و برانداز به صورت ضمنی در دهه نود، با بقیه بسته بود، احترام به عقاید و همچنین اهتمام به #گفتگو بود که در حال حاضر خودشان زیر این قرارداد زدهاند و خشونت و هار بودن را در دستور کار قرار دادهاند ...
🆔@Namiramag 👈 عضویت
•
🔰دعوا در لایه اصلی، دعوای دین و بیدینی است و #حجاب فرع است.
آنچه که منِ فارس را به آذری زبانها در تبریز و حتی باکو متصل میکند، دین است و اگر کارایی چسبِ دین از دست برود، مقدمات تجزیه فراهم میشود و اگر چسبندگی دین حفظ و بیشتر شود، نخجوان و باکو هم به من وصل خواهند شد!
چه کسانی و چه گروهی در این سالها ایران را به سمت سکولاریته بردند؟!
همانها که فدرالیسم را هم تجویز کردند!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
#خاطرات_عید
در شهرستانها و روستاها، کوچکترین
و بزرگترین اثر دیدنی، مکان تفریحی و شخص تاثیرگذار فرهنگی و علمی خود را با افتخار لیست میکنند اما به مسئله میهن و کشور خود که میرسند، ایران را سیاه و خودشان را تحقیر میکنند!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
🔰 قشر سرمایهدارِ سکولار که نه امنیت ملی میفهمد و نه درک ملی دارد، دست در دست عبدالله مهتدی و رجوی، امنیت ملی را به گروگان میگیرد تا به خواستههایش برسد و قشر متدینِ دلسوز میهن و مردم باید تاوان آن را بدهد. شما حامی کدام هستید؟! کسانی که امنیت شما را گروگان میگیرند و سفره تان را کوچک میکنند و یا آن ها که ضامن امنیت شما هستند؟!
🆔@Namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•
🎥 این فیلم را ببینید!
دقیقا عین همین، حدود پنج سال پیش اتفاق افتاد و متنی که در پست بعدی خواهم آورد را منتشر کردم.
🆔 @namiramag 👈 عضویت
کارفرمایی گفته؛ به جان بابکم حقوق معوقه شما را خواهم داد. بابک کیست البته چیست؟! بعد از کنجکاوی کاگرها مشخص می شود، بابک سگِ کارفرما است که به جانش قسم خورده! و دیگری چنان سگ گمشده خود را با گریه بغل می کند که گویی فرزند خود را پس از فروریختن دیوار برلین، بعد از سال ها می بیند یا فرزندش توسط ترامپ در کمپ مهاجران نگهداشته و حالا آزاد شده. مایلید واقع بین باشیم؟ تلخی واقع بینی را تحمل خواهید کرد؟! الان که نه، ولی ده سال بعد من و تو قرار است با کسانی همشهری باشیم که نه تنها درک درستی از یکدیگر نداریم بلکه چپ چپ بهم نگاه می کنیم تا بفهمیم این کسی که در کنار من نان می خرد، با هم وارد سینما می شویم، تاکسی سوار می شویم، چیست. کسانی که به زعم من شخصیت ندارند، بیاصالتند، خودشان و خانه هایشان و حرفهایشان، بوی هیچ چیزی را نمیدهد، ملغمهای است از انفراد شخصیت و شخصیت خالی از خصیصه و در عین حال که خوش برخورد است، به مخاطب خود اطمینان ندارد و چون سوءظن بر روزگار ما مسلط است، هیچ وقت دلش را باز نمیکند. تنها مشخصه او که شاید واضح باشد و به چشم بیاید، ترس است. قرار است من و تو، اینجا با نوع جدیدی از انسان مراوده داشته باشیم که برخلاف همتایانشان در آن ور آب که شخصیت و تعهد را فدای تخصص کرده اند، نه شخصیت دارد نه تخصص و نه تعهد به نزدیکانش چه برسد به من و تو، فقط ترس دارد. ترس از فردا. ترس از دیده نشدن، ترس از بینام و نشانی، ترس از پی بردن دیگران از خالی بودن سرش و ترس از افتادن نقابش. متاسفانه باید بگویم ده سال بعد و شاید همین حالا که آدم ها از معمولی بودن فراری اند، به شدت و با دقت تظاهر می کنند خلاف جهت رودخانه حرکت می کنند، در حالی که به شدت و با دقت در حال هم رنگ جماعت شدن هستند. رنگی که از نظر من قهوه ای است!
#زامبی_ها
(متن را پنج سال پیش نوشتم)
🆔@namiramag 👈 عضویت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این هم ویدئو پنج سال پیش.
پیرو دو پست قبل
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 #حجاب، فرع ماجراست!
🔻انسان ایرانیِ جهانی شده، که دائما از آن به عنوان «مردم» یاد میشود، یک بسته کامل بی هویتی و بی ریشگی است که نه تخصص دارد و نه تعهد به ایرانیت خود و نه حتی به فردیت خودش!
انسان ایرانی جهانیشده، احساس عقبماندگی از فرایند تحمیلیِ جهانی شدن دارد و جهانی شدن یعنی مصرف استارباکس و سگ پرستی!
♦️ «خامنهای تسلیم شو» در حقیقت صدای سفارت انگلیس بود، صدای غربگرایان ایرانی بود که در آستانه کم رنگ شدن پروژه غرب و جهانی شدن، عصبانیتشان را فریاد زدند که آقای خامنهای را تسلیم و خسته کنند تا ایران را وارد سیر قهقراییِ جهان کند!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
🔰 تزریق دائمی حس عقب ماندگی از جهانی شدن و غرب، دلیل اصلی شورشهای ۱۴۰۱ و مخالفت و لج بازی با نظام بود و هست!
تزریق حس بدبختی منجر به زدن چنین توییتهایی میشود!
🆔 @namiramag 👈 عضویت
هدایت شده از Dish Plus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نظام سرمایه داری در 54 ثانیه!
#دیش_پلاس
✅به رسانه اینترنتی "دیش پلاس" بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/1201405983Cd8640fa22f
هدایت شده از 🎧 سایهبان 📻
چرا زیبایی زنان را میپوشانید؟.mp3
1.87M