#علامه_طباطبایی #آیت_الله_بهجت
💠 خاطره آیت الله بهجت از علامه طباطبایی
🔻 در جلسهاي خدمت آيت الله العظمی بهجت قدس سره بوديم، ایشان از زماني ياد ميکردند که در نجف بودند.
🔸 ميفرمودند: در زمان طلبگي، عصرها خدمت مرحوم آیت الله قاضي ميرفتيم، گاهي خودشان ميآمدند و برای نماز به ايشان اقتدا ميکرديم و گاهي هم علامه طباطبائي صاحب تفسير الميزان را امام جماعت قرار ميدادند.
🔹 آنگاه با شور و شعفي از آن ياد ميکردند و ميفرمودند: چه شبهايي بود و يادم هست که علامه طباطبائي این دعاي لطيف و سوزناک را در سجده آخر نماز ميخواندند: «اللهم فاطر السموات و الأرض أنت وليي في الدّنيا و الآخرة توفّني مسلماً و ألحقني بالصالحين» وقتي ايشان اين دعا را بعد از هفتاد سال ميخواندند، هنوز تحت تأثير آن دعا بودند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 @nasery_ir
* #شاکله #سلوک #ذکر
💠 اصلاح شاکله جهت آمادگی برای سلوک
🔻 يک مشكلی كه در قضايای سلوکی هست اين است كه انسان جايي هم میرود در صدد اين است كه يک ذكر مؤثر بخواهد؛ در حالي كه ذكر مؤثر دردي را براي هميشه درمان نميكند.
🔸 اول بايد ساختار تغيير كند و شاكله اصلاح بشود. گاهی اصلا احتياج به ذكر نيست. گاهی شاكله موانع اساسي دارد. مثلا فعلاً دنياطلبی در او غالب است.
🔹 شاکله اين شخص اول باید يک اصلاحاتي بخورد تا آماده سلوک بشود؛ بعد از آن درمان خاص (ذکر یا هر دستور دیگر) برايش ارائه شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای
🎥 چه کار کنم؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
الهادی
📲 نسخه جدید نرمافزار الهادی منتشر شد! 💠 هزاران گفتار، مقاله، عکس نوشته و کلیپهای صوتی و تصویری از
قابل توجه همراهان گرامی
♨️ بروزرسانی جدید نرم افزار الهادی برای نسخه های جدیدتر اندروید بهینه شده است لذا اگر نسخه اندروید شما پائین است و یا به هر دلیلی نرم افزار برای شما کارایی مطلوب نداشت، میتوانید نسخه سبک الهادی را از لینک زیر دریافت کنید:
bit.ly/3eyezpS
#الگو #استاد
💠 اتصال قلبی به اولیای الهی
🔻 يکي از اسرارِ پويايي و حيات مسائل معنوي در شيعه، به ويژه در حوزههاي علميه شيعه، وجود الگوهاست؛ الگوهايي که به شکل يک شجره، قلوبشان به هم متصل است.
🔸 و آنچه انسان را رشد ميدهد، اين است که توفيق پيدا کند تا قلب او به اين اولياي راهرفته و شناخته شده، متصل شود و اين سلسله مراتب برسد به اهلبيت عليهم السلام و انبيا که الگوهاي قرآني ميباشند.
🔹 اين الگوهاي قرآني در رأس هرم [هستند] و علماي ربّاني و فقهاي عارف راهرفته در مرتبه بعد قرار دارند.
🔸 قرآن کريم، علاوه بر حضرت ابراهيم، پيروان او را نيز به عنوان الگو معرفي ميکند و ميفرمايد: «لقد کانت لکم أسوة في ابراهيم و الذين معه. ممتحنه/۴» پيروان او کسانياند که به مقام معيت فکري و ايمانی با حضرت ابراهيم رسيدهاند و از انبيا تأثير و رنگ پذيرفتهاند.
🔹 انسان اگر به اين شبکه وصل شد، اميد است که سر سفره اولياي الهي بار يابد و به مقامات عالي برسد، و خود الگو براي ديگران شود وگرنه بعد از يک عمر عبادت، يک عابد زاهدي درست شده که راه به جايي نبرده که امثال او را زياد ميبينيم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#ذکر #سلوک
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
👉🏻 Instagram.com/nasery_ir
#نحله_نجف #ذکر #سجده #سلوک
💠 سجده و ذکر سبحان الله
🔻 با مراجعه به سيره عملي بزرگان مکتب نجف، خواهيد ديد که از مرحوم آيت الله سيد علي شوشتري تا مرحوم آيت الله قاضي و ديگران، سجدات طولاني داشتهاند.
🔸 نزديکترين حالت قرب بين عبد و حقتعالي همين سجده است؛ و ذکر در سجده به تناسب افراد، شاخه به شاخه ميشود؛ ولي ذکر "سبحان الله" بهترين ذکر در حال سجده است.
🔹 اين ذکر، تنزيه حق تعالي است. ولي با گفتن سبحان الله مشغول بريدن شاخههاي مختلف علو در خود هستیم و معرفت به حق تعالي، زلال و تنزيه ميشود؛ يعني خداپرستي من که همراه با انواع آلودگيهاي شرکآلود است، به خداپرستي حقيقي تبديل ميشود.
🔸 چه بسا بتوان گفت که ذکر سبحان الله، مقدم بر ذکر يونسيه است؛ به خاطر اينکه در ذکر يونسيه، اول خود حقتعالي مخاطب قرار ميگيرد و اين حالتي از حضور را ميطلبد. کسي که وارد اين مرحله شده، بايد به يک مراقبههاي عملي و توجهات باطني و درک حضور حق تعالي رسيده باشد که بگويد: «لا اله إلّا انت سبحانک».
🔹 ذکر «سبحان الله» آرام آرام شخص را به اين مرحله ميرساند.
ادامه دارد...
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 اگر کسي به سجده افتاد و مشغول ذکر «سبحان الله» شد، دريچهها باز ميشود و اين ذکر، تيغهايي که نفس دارد را ضعيف ميکند، هر نفسي و هر تيغي که باشد.
🔸 حالت سجده، چراغي در دل انسان روشن ميکند. هرگاه چراغ روشن شد، نگهداري چراغ مهم ميشود و کار ميخواهد. مانند به دنيا آمدن کودک است، اما کودک باطني و معنوي، که بايد رشد کند. تولدي نو مثل تولد يحيي و عيسي عليهما السلام.
🔹 ولي به اين مقدمات خيلي بايد ملتزم شد و ذکر بايد مداوم و مناسب باشد. ذکر «سبحان الله» قبل از ذکر يونسيه خوب و مفيد است و انسان را به حالت حضور ميرساند و در اين هنگام است که زمان ذکر يونسيه فرا ميرسد که بگويد: «لا اله الّا انت سبحانک اني کنت من الظالمين»
🔸 اين ذکر نه تنها موانع را زايل ميکند که مقتضي را هم ايجاد ميکند. اگر انسان در امور معنوي حتي رزق نداشته باشد، سجده برايش رزق ميآورد و اين امتياز انسان است. اگر مکتوب نباشد، مکتوب ميشود؛
🔹 به شرط اينکه از ناحيه ما طلب باشد. طلبمان را خراب نکنيم. خودمان را فريب ندهيم، به کم قانع نباشيم.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای
🎥 آیا تا کنون این سوالات را از خود پرسیده ایم؟
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#شکستگی #مقدس_اردبیلی
💠 خاکساری درمان برتری جویی
🔻 از آیت الله مقدس اردبيلي رحمه الله نقل ميکنند که در کلاس درس خندان و متبسّم بودند. شاگردان پرسيدند: هميشه شما را حزين ميديديم، ولي امروز شادمان هستيد؟ فرمودند: ديشب از برکات آقايم اميرالمؤمنان عليه السلام اين حس [علو وبرتری جویی] در من تعديل شد.
🔸 البته ممکن است نفسانيت هر کسي به شکلي باشد، اما اجمالاً ميتوان گفت ذلت و خاکساري براي درمان همه اينها خوب است.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#شکستگی #آیت_الله_کمپانی
💠 انکسار آیت الله حاج شیخ محمد حسین اصفهانی
🔻 جز روش اهلبيت عليهم السلام و عالمان ربانی و بزرگاني که همزمان روش شفافي را پيگيري ميکردند، راه صحيح و متقني وجود ندارد.
🔸 مرحوم آیت الله حاج شيخ محمدحسين اصفهاني در اواخر عمر، روزي در بازار نجف پياز خريده بود و به سمت منزل ميآمد. گوشه عبايش رها ميشود و پيازها به زمین ميريزد. ايشان کف بازار مينشيند و پيازها را دانهدانه جمع ميکند و در عبا ميريزد.
🔹 يکي از شاگردهاي ایشان ميرسد، ميگويد: آقا با اين وضع، به نظر ميرسد که خندان هستيد! فرمود: من جوان بودم و پدرم کمپاني چاي داشت، تسبيحي داشتم که دانههايش از عقيق يمن بود و هر کدام حدود يک دينار تقريباً معادل شهريه يک مرجع تقليد بود. از اصفهان آمده بودم و براي زيارت به حرم حضرت امير عليه السلام مشرف شدم در همان لحظه تسبيح پاره شد و دانههايش پخش شد، ولي تاجرزادگي به من اجازه نداد که دانههاي عقیق تسبيحم را جمع کنم؛ ولي امروز گوشه عبايم رها شده و من خيلي راحت نشستهام و پيازها را جمع ميکنم.
🔹 اين همان خاکساري و افتادگی است. سيره رسول الله و اميرمؤمنان در زمان حکومتش، و سیره اهل بيت عليهم السلام با اين روش سلوکي سازگار است: رها بودن، روان بودن، عبوديت، ذلت و انکسار.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir