#گمگشتگی
🔻 یک رفیقی داشتیم که از بچههای قدیم جبهه و جنگ بود البته الآن از علمای قم است؛ نقل میکرد که در یکی از شبهای عملیات، یک گروهی را به ما سپردند و گفتند راه بیفت برو. ما شبانه قبل از اذان صبح، یک مسیری را گرفتیم و رفتیم. میگفت اینقدر به شما بگویم که مدتی که راه رفتیم، احساس کردیم که دیگر اینجا ما گم شدهایم. میگفت خیلی گم شدیم، چون گم شدنهای ظاهری متصف به کم یا زیاد نمیشود، ولی بعضی گم شدنها کم و زیاد دارد.
🔸 میگفت اینقدر به شما بگویم که در آن منطقهای که ما رسیدیم نه صدای توپ میآمد، نه صدای گلوله میآمد. هیچ آثار جنگ نبود و نمیدانستیم کجا هستیم. این دوست ما میگفت که گاهی زندگی و مشغلهی روزانه، انسان را به گمگشتی و تحیّر میاندازد، یعنی ما گاهی داریم زندگی میکنیم ولی گم شدهایم.
🔹 نمیدانیم «خود» ما کجا است و کجا هستیم؟ چه کسی هستیم؟ چه کار داریم میکنیم؟ گاهی مشغلههای متعدد فکری و غفلتهای گوناگون از خداوند و اهلبیت (علیهمالسلام) ما را گم میکند، یعنی احساس گمگشتگی، تحیّر و سرگردانی پیدا میکنیم. البته خود همین احساس هم احساس مبارکی است و به هر کسی دست نمیدهند.
<کد 4338>
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
ادامه مطلب قبل...
🔻 سورهی حشر آیات عجیبی دارد. از جمله میفرماید: «وَ لا تَكُونُوا كَالَّذينَ نَسُوا اللَّهَ» (حشر، ۱۹) یعنی مثل بعضیها نباشید که خدا را فراموش میکنند. مگر بعد فراموشی خدا چطور میشود؟ «فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ» خداوند اینها را دچار خودفراموشی میکند.
🔸 مرحوم مجلسی (رضوان الله تعالی علیه) در کتاب بحارالانوار در مورد همین آیه توضیحاتی داده است. ایشان میفرمایند که خودفراموشی به این معنا نیست که فکر کنید خود مادی و بدنهای خود را فراموش میکنند؛
🔹 اتفاقاً بر عکس خیلی بیشتر به بدنهای خود میرسند، ولی آن خودِ اصلی، آن خودِ ارزشمند، آن خودِ خدایی شدن، آن رنگ و بوی خدایی، آن همت عالی، آن تذکر و آن راه خدا را فراموش و گم میکنند. دیگر نمیداند کجا است. دارد خودش را به یمین و شمال میزند اما نتیجهای نمیبیند.
<کد 4338>
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
4_6001509453701055573.mp3
9.2M
* #سخنرانی_صوتی #امام_رضا #ذی_القعده #ذی_الحجه
🎧 موضوع: ماه ذیالقعده، دهه اول ذیالحجه و امام رضا علیهالسلام
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۳۹۷/۵/۲
⏱ زمان: ۳۸ دقیقه
🔸باتوجه به محتوای ویژه این جلسه استفاده از این فایل به همه عزیزان سفارش میگردد.
🔺 @nasery_ir
1401.3.11 سخنرانی حجت الاسلام ناصری.mp3
8.82M
#سخنرانی_صوتی #حضرت_معصومه #هویت
🎧 حضرت معصومه سلام الله علیها، الگوی ناب برای رسیدن به هویت ناب
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
⏱ زمان: ۳۶ دقیقه
🎞 دانلود فیلم جلسه از آپارات: aparat.com/v/vCzEl
🔺 @nasery_ir
29.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سخنرانی_تصویری #حضرت_معصومه #هویت
🎥 حضرت معصومه سلام الله علیها، الگوی ناب برای رسیدن به هویت ناب
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
⏱ زمان: ۳۶ دقیقه
🎞 آپارات: aparat.com/v/vCzEl
🔺 @nasery_ir
#اطلاعیه_جلسات
💠 جلسه سخنرانی
🎙 حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
🗓 چهارشنبه ۱۸ خردادماه
⏱ ساعت ۱۱
(ویژه برادران)
📍 اصفهان، خ امام خمینی، خ درخشان، خ حکمت، مدرسه علمیه حضرت صاحب الزمان علیهالسلام
@nasery_ir
🔹 نشانی در بلد: https://balad.ir/p/2sVUDAY5JmxpCa
#سلوک #آیت_الله_کشمیری #ذکر
🔻 برخی قواعد اخیراً به فضای سلوک و معنویت تزریق شده و یک سبکهایی جایگزین شده که با آنها، کسانی که راهی را نرفتهاند، احساس وصول به مراتب عالیه می کنند و احساس اتصال می کنند اما بعد به موانعی برخورد میکنند و می بینند سالها قرص مسکّن میخورده اند.
🔸 از طرفی زخمها و بیماریهای نفسانی در وجودشان کهنه میشود ولذا بعدا در درمانش درمانده میشوند.
🔹 شناختن زخمها و بیماریهای نفسانی و دست گذاشتن روی آن برای درمان، کار هر کسی نیست. شاید در شناخت قواعد، بعضیها چیزی بگویند؛ اما در موقع درمان، هیچ چیز مثل این شناخت موثر نیست؛ والّا افراد پراکنده و دور میشوند.
🔸 اختلاف آیت الله سید عبدالکریم کشمیری قدس سره با اینگونه افراد و سبکشان در این بود که ایشان مستقیما بر روی مشکلات و نقاط ضعف افراد دست میگذاشت و میگفت: اینها را درمان کن، بقیه خودش درست میشود.
🔹 دیگرانی بودند که میگفتند: نه، همین الان آن بیماری را نابود کردم، خلاص شد، برو. شاید آن وقت هم، آن فرد، یک گَرمی داشت و می گفت: بله، خوب شد، شما راست میگویید اما بعد میدید که نه، این بیماری او را رها نمیکند و باز هم میآید.
🔸 دربارۀ کیفیت طریقه آیت الله کشمیری می توان گفت اولا ایشان، خودشان یک منبعِ توجه بود؛ اذکار لسانی هم داشتند و خود ایشان ذکر زیاد میگفتند.
🔹 برای حرکت دادن به دیگران هم، سعی میکردند که موتورشان را با ذکر، آن هم با اربعینهای اولیه روشن کنند و مراقبش بودند و کمکش میکردند؛
🔸 البته نه اینکه همینطوری بدون برنامه، ذکر زیاد بگویند. خود ایشان میفرمود: ذکر زیاد مالیخولیا میآورد. ذکر با مراقبت باید باشد نه بی مراقبه.
🔹 روش درمانی ایشان، برگرفته از اکابر حوزه بود. در دوران متاخره، در حوزهها بزرگانی بودند، که سبک و روششان نسل به نسل، سینه به سینه منتقل شد، منتها فضای حوزه آمادگی برای پذیرش کامل نداشت.
🔸 بعضیها هم در جامعه علمی اینطوری هستند که اگر یک چیزی از بزرگی شنیدند که در حد کشش و توانشان نبود، حتماً باید آن فرد را مجروح کنند و نمیتوانند خودشان را متهم به این کنند که شاید آنها اطلاعاتی دارند که ما نداشتیم و واردش نشدیم. نه، میگویند: این چیزی که هست و واقعیت است، همین است که ما میدانیم؛ و طرف مقابل را مجروحش میکنند.
<کد 828>
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔹 تلگرام و ایتا: @nasery_ir
🔸 واتساپ: wa.me/989338010649
#برزخ #شعر #حافظ
🔻 در برزخ وقتی میگویند عمر فلانی چند سال است؟ مثل دنیا نیست که بگویند پنجاه یا شصت سال است. [یعنی میزان عمری که در دنیا کرده را محاسبه نمیکنند] بلکه منظور این است که میزان ماندگاری او چقدر است؟ خودش از دنیا رفته، ولی چقدر ماندگار است؟ راه رسیدن به حداقلهای ماندگاری در برزخ چیست؟ یک نفر است که صد سال عمرش است، یک نفر دویست سال عمرش است.
🔸 راه پیدا کردن به ماندگاری از کجا شروع میشود؟ اگر کمی از زندگی حیوانی خارج شویم، خدای متعال راه ماندگاری را به ما نشان میدهد. هم علم آن را میدهد، هم توفیق و ماندگاری آن را میدهد.
🔹 فقط به این نیست که فرض کنید گاهی اوقات برخی نفوس تنگی و بیحوصلگی میکنند، خیلی هم استعداد یا شتاب دارند و یا خیلی میخواهند اوج بگیرند، شعر حافظ را میگیرند و خیلی هم با آن اُنس پیدا میکنند، ولی میگویند اگر بنا به شعر باشد که حافظ گفته، من هم می توان مثل او شعر ماندگار بگویم.
🔸 در حالی که این حرفها نیست، زوایای ماندگاری در عالَم منحصر به یک زاویه نیست، اصلاً در خود باب شعر، هزاران زاویه است. چرا من اینطور به شعر و حافظ و دیگری نگاه کنم؟ هر کسی یک خروجی دارد.
🔹 شرایط ماندگاری در خروجی با چینش کردن الفاظ و شعر گفتن متفاوت است. ماندگاری باطن میخواهد و پشتوانه نیاز دارد.
<کد 5822>
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
#حضرت_عبدالعظیم_حسنی
🔻 یکی از دلائل ماندگاری نوع عملکرد افراد می باشد مثلا ما در ایران امامزادههای زیادی داریم که انواع دارند: برخی مرقد دارند، برخی مرقد ندارند و بعضی هم از یاد رفتهاند و تمام شده است؛
🔸 اما وقتی به حضرت عبدالعظیم عليهالسلام نگاه میکنید، یکی، دو روایت باعث ماندگاری این بزرگوار شده است؛ اما آن دو روایت بعد از دهها سال گذشت و صبوری بود. در فضاهای خاص آن زمان که بنی الحسن، مقداری با بنی الحسین اختلاف داشتند اما با این وجود ایشان با اینکه از بنی الحسن بود و با اینکه حدود 90 سال سن داشت و فقیه و محدّث بود، ایمانش را به شخصی [امامی از نسل بنی الحسین علیه السلام] عرضه کند که به حسب ظاهر کودک چهار پنج ساله است و تسلیم اوامر او باشد و او را به عنوان امام بپذیرد!
🔹 گاهی آن کودک را بر دوش خودش سوار کند و به مجلس بیاورد و شاگردان او اعتراض کنند که شما از فرزندان اهل بیت (علیهم السلام) هستید، خودتان پیرمرد، فقیه و محدّث هستید، بگوید: نه، این ارادهی حق تعالی است. اینها دست به دست هم میدهد و یک ماندگاری برای ایشان تولید میکند.
<کد 5822>
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_یک_دقیقهای #پست_ویژه #آیت_الله_کشمیری
🎥 دروازه بهشت
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir