#شکر #نعمت
🔻 ما که همیشه سر سفره نعمت و مرحمت الهی بودهایم و زندگیمان را میکردهایم و اگر محتضر هم بودهایم راحت بودهایم یعنی طبیعی بوده است پس خیلی به آن (توضیح مشکلات و ناراحتیها برای دیگران) پرداختن یک نوع خلأ است.
🔸 مثلاً بگوییم آخ من دیشب دستم میخارید. اینها فایده ندارد. مخصوصا ما که همیشه روزگار را به الطاف الهی بدهکار گذراندهایم.
🔹 میگویند فلان عارف داشت از کوچه رد میشد و یک نفر داشت از روی بام خاکسترش را توی کوچه میریخت. در سابق اینکار را خیلی میکردند. آن عارف از حمام بیرون آمده بود و بقچهاش را در بغل داشت و خاکستر روی سرش ریخت. او هم با حال مهموم و غصهدار، در کناری نشست.
🔸 گفتند: چه شده؟ گفت: در این فکرم که من مستحق آتشم. حالا به خاکستر قناعت شده است. این لطف خداست. چقدر من پیش هستم که باید در آتش بسوزم ولی کارم با خاکستر رد شد!
کد ۸۴۸
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#سحر #شب #نماز_شب #امام_عسکری
🔻 یکی از فرمایشات گهربار امام حسن عسگری علیهالسلام که مرحوم مجلسی رحمهالله در بحار الانوار نقل میکند این است که: «إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ- لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاء اللَّيْلِ»
🔸 وصول به حقتعالی یعنی اوج فضیلت، یعنی آخرین مرحلۀ ایمان، یعنی درآمدن از نگرش مادی، یعنی بیرون آمدن از احاطۀ نفسانی و اغوای شیطان.
🔹 امام حسن عسگری علیهالسلام فرمودند: این وصول به حق تعالی سفری است که ادراک نمیشود و محقق نمیشود مگر به یک سبب و آن سبب چیزی غیر از امتطاء اللیل نیست.
🔸 امتطاء از ماده «مطی» به معنای مرکب راهوار و سریع است یعنی نمیتوانی به مقصد برسی مگر آنکه شب خود را مدیریت کنی؛ مگر آنکه از مرکب سریع و راهوار شب و بهرهوری از آن استفاده کنی. کد ۸۱۸۴
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#ابن_ابی_الحدید #ولایت
🔻 ابنابیالحدید معتزلی سنی که مطمئناً هم معتزلی بوده هفت قصیده دارد. اهل مدائن بوده، اما عجیب به امیرالمؤمنین علیهالسلام علاقه داشته و هفت قصیدهای گفته است که اشعار نابی هم در قصائدش هست؛ راجع به فضائل امیرالمؤمنین، قسیم النار و الجنه بودن امیرالمؤمنین، طعن و مذمّت خلفا که در جنگها فرار میکردند، همه اینها را در اشعارش آورده است.
🔸 وقتی یک فرد معتزلی سنی این دیدگاه را داشته باشد، باید که بیشتر نظراتش و تألیفاتش را در اختیار اهلسنت قرار داد که این حدود و ثغوری که درست کردهاند و تنگراههایی که دور خودشان چیدهاند، شکسته شود.
🔹 فضائل اهلبیت مورد اتفاق بوده است؛ غیر از خوارج، ناصبیین، ناصبه و همین سبک عبیدالله بن زیاد و بنیامیّه؛ اینها دوست نداشتند و نمیپذیرفتند. بقیه و همه فرق مسلمین به فضائل اهلبیت اذعان دارند.
🔸 آیهٔ تطهیر راجع به اهلبیت از آقا امیرالمؤمنین علیهالسلام تا آقا سیدالشهدا می باشد همین یکی کافی است که اهلسنت را ملزم کند. اگر معارف اهلبیت در کنار قرآن نباشد، نمیشود. بعد هم انسان میهمان وابستگیهایش است.
🔹 به قول ابن ابی الحدید در یکی از مصرعهایش میگوید که: «فکلٌ الی کلٍ مضافٌ و منسوبٌ هر کسی به یک جایی وابسته است. «فکلٌ الی کلٍ مضافٌ و منسوبٌ». اگر بنا شد انسان وابسته باشد، چه کسی میتواند جای اهلبیت را بگیرد و پر کند؟ همه این اکابر اهلسنت به انواع گرفتاریها و مشکلات مبتلا بودند.
کد ۸۴۷
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#توسل #ولایت #امام_شناسی
🔻 گاهی ما یک امامی در خیالات خودمان درست کردهایم، که اگر بخواهد این خیالات ما صورت خارجی و لباس خارجی بپوشد و مصور به صورتی شود، یک بچهٔ دو ساله هم از آن در نمیآید چه برسد به امام.
🔸 معارف امامشناسی ما خیلی مخلوط با خیالات است. از امام هادی علیهالسلام به این طرف شاید مکرر باشد که جواب بعضی توقیعات همان زمان میآمد، سؤالها نقش میبست، و احیاناً روشی در بین خواص از علمای شیعه بوده، چه بسا مانند سید بن طاووس رضوانالله تعالی علیه تا حدودی، که راهی برای ارتباط بوده، امام را حیّ و عالم و حاضر میدانستند. نهایتاً یک رقعه یا عریضهای مینوشتند.
🔹 این عریضه یک پشتوانهٔ توسلی شدید نیاز دارد. این یکی از راهکارهایی بوده که شیعیان گرفتاریهای خودشان را اینطور رفع میکردند.
🔸 ما این حد را نداریم که آن ارتباط را با امام علیهالسلام داشته باشیم، وقتی کمی توسلاتمان را زیادتر کنیم، بتوانیم یک نامه بنویسیم، بتوانیم یک عریضه بنویسیم. بتوانیم مخاطبمان را امام علیهالسلام قرار بدهیم، زمانی که قلم بر کاغذ میکشیم. بتوانیم وقتی که این عریضه را در آب چشمه میاندازیم، تصور صحیحی و توسل صحیحی از حضرت داشته باشیم. خیلی زود مشکلاتشان حل میشد.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
ادامه قبل...
🔻 یک سیدی بود که خیلی صادق بود و مرحوم آقای شیخ حسنعلی نخودکی را دیده بود و اهل اطراف زفره اصفهان بود که مرحوم آقای شیخ حسنعلی هم برای همان محل بود و از یک آبادی بودند و چیزهایی را از مرحوم شیخ دیده بود و میگفت و دستوراتی هم داشت.
🔸 مِن جمله یکی از آنها رقعه و عریضهای بود که محضر حضرت مینوشت. گفت: سالها گذشت و من بچهدار نمیشدم. یک شب جمعهای عریضهای محضر حضرت نوشتم. بیرون آبادی ما روی یک تپهای چشمه آبی بود. رفتم آنجا و توسلی که باید به نواب اربعه و حسینبن روح میداشتم را گرفتم و عریضه را انداختم که در آب چشمه بیافتد.
🔹 دیدم که عریضه با نسیم بازی کرد و به عبای من چسبید. دستم را زدم دیدم نمیافتاد. عبایم را تکان دادم، دیدم که این کاغذ نمیافتد. به نظرم آمد که بردارم ببینم نکند چیزی است.
🔸 برداشتم دیدم که جواب نوشته. هنوز به آب نرسیده بود، جواب نوشته که ما دعا کردیم دو فرزند نصیب تو خواهد شد که مثلاً فلان، تتمهای هم داشت که در خاطرم نیست.
🔹 اگر امامشناسی درست باشد، امام حی و عالم و حاضر است. اگر غیر از این باشد، ما باید در امامشناسی خود تجدید نظر کنیم. آنقدر دیدگاههای مادی و زندگیِ مادی و نگرشِ مادی، مادیِ مادیِ مادی ما را فرا گرفته که تمام آسمانها و معنویت و فضائل را میخواهیم از دریچه تنگ خیالی و مادیِ خودمان ترسیم کنیم.
🔸 حتی اهلبیت را مدام کوچکتر کنیم تا با قد و قواره نگرشی ما درستتر در بیاید. این بیماریِ ماست. تمام سعی آنها این بوده که بشر را و بشریت را بزرگ تعریف کند اما سعی ما بر این است که اهلبیت را محدود به حدود اربعهٔ خیالی خود کنیم.
کد ۸۴۷
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#طرماح #وقت_شناسی
🔻 طرماح از شیعیان خالص بود؛ از اشعار و دفاعهایش معلوم است. از کوفه بیرون آمد و با آقا سیدالشهدا که در مسیر کربلا بودند برخورد کرد، منتهی اسباب و اثاثیه گرفته بود که برای زن و بچهاش ببرد. در بادیه به سمت یمن مینشستند.
🔸 گفت: آقا اینها را ببرم به بچهها برسانم و بیایم. رفت و وقتی برگشت دید که کار آقا سیدالشهداء(ع) و عاشورا تمام شده و فرصت از دست رفته است. شاید روز یازدهم یا دوازدهم رسیده بود. سرها را داشتند میبردند.
🔹 دید که تعداد کمی از لشکر عمرسعد در منطقه ماندهاند و بقیه رفتهاند. گفت: چه شد؟ گفتند: تمام شد. با اینکه از شیعیان بود ولی نصیب نداشت.
🔸 نکته دیگر اینکه خودِ موقعیتشناسی یک مسأله است. درست است که انسان کار دارد، زن و بچه دارد، [ولی باید موقعیتشناس باشد.]
🔹 زمانی که حبیببن مظاهر از کوفه حرکت کرد، مسلم بن عوسجه را در حالی دید که بقچهای زیر بغلش بود و داشت میرفت که خضاب بگیرد و حمام برود. گفت: بیا کربلا برویم، مسلم هم نگفت که به خانه بروم و خبر بدهم بلکه از همان جا رفت.
کد ۸۴۶
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#علم
🔻 بعضیها هم چند کلمه که میخوانند، جَری میشوند. اگر دید که مطلبی با معادلاتِ ذهنیِ خودش سازگار نیست، کل آن را نفی میکند؛ چونکه فکر میکند خودش عالِم کل است و چون از نظر ذهن و خیالِ او، معنای بعضی روایات خیلی مفهوم نیست، پس میگوید این روایت را راوی [از خودش] درآورده [و جعل کرده] است.
🔸 کجای قواعد روزگار نوشته است که یک نفر مانند علّامه طباطبایی و یا اساتید بزرگشان در همین حوزهها، باید خانهنشین بشوند و گاهی مورد ملامت و سرزنش زیاد قرار بگیرند؛ ولی یک نفر که فلان کتاب را خوانده است و درس داده است باید همه امور [را بلد باشد؟]
کد ۸۴۵
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_کوتاه #ذکر #تشتت #توجه
🎥 آداب ذکر گفتن
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#امیرالمومنین
🔻 یک وقتی راجع به کیفیت ورود طلحه و زبیر محضر امیرالمؤمنین علیهالسلام صحبت شد و اینکه وقتی اینها رسیدند، حضرت چراغ بیتالمال را خاموش کردند.
🔸 عرض کردم شاید دیگری هم در طول تاریخ اینکار را کرده باشد یا بکند یا بخواهد در این سبک این شیرینکاری را بکند ولی هر کسی باشد نود و نه گوشه این کیسه او سوراخ است و یک گوشهاش را میخواهد ببندد.
🔹 امیرالمؤمنین علیهالسلام کیسه او سالم بود، اگر این را هم خاموش میکردند، این کیسه سوراخ نداشت. کیسههای بقیه سوراخ است، حتی اگر چراغ بیتالمال را خاموش کنند. انواع مشکلات دیگر هست.
🔸 در این جایگاه باید بررسیهای صحیحتری کرد. نه اینکه فقط یک چراغ خاموش کردن باشد؛ این چراغ خاموش کردن را ممکن است کسی بکند ولی امیر المومنین علیه السلام کسی است که چراغ را هم خاموش میکند و هیچ روزنه خروجی دیگر هم نگذاشته است. هیچ میلی به یمین و شمال از جهت دقیق مالی و حسابی و حسابرسی ندارد، آن هم با این موجودی.
🔹 یک وقتی یک نفری میخواهد زندگیاش را ساماندهی کند، ورودی زندگیاش امروزه مثلاً چهارصد هزار تومان یا پانصدهزار تومان است، خروجیاش هم چهارصد هزار تومان یا پانصدهزار تومان است. اما در آن زمان، ورودی گاهی به صورت کلان از کشورهای مختلف برای امیرالمؤمنین علیه السلام میآمد، خروجیاش هم باید گاهی به آخر قبائل فلان برسد که فقرایی نباشند که شب را گرسنه باشند. [با این همه گردش مالی، باز حساب و کتاب حضرت خیلی دقیق و موشکافانه بود]
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
🔻 گاهی اتفاقهایی برای ما در طی روزگار افتاده، نه برای فرد، برای جوامع ما اتفاقاتی افتاده، که شبیه به آن است که میگویند: شخصی وارد شهری شد که اهل شهر به دلیلی از نسلهای قبل تمام موهای سر و صورتشان ریخته بود.
🔸 یک نفر مو داشت و از بیرون وارد شهر شد، همه به او میخندیدند و او را به هم نشان میدادند که نگاه کنید این چه قیافهای دارد. اصلاً قیافه او برای آنها غیر قابل تصور بود. حالا قیافه این فرد استاندارد بود، ولی برای اینها غیر قابل تصور بود. چون از بیماری که در شهر و نفوسشان وارد شده بود، خبر نداشتند.
🔹 برای ما هم گاهی اینطور میشود. بیماریهای روحی گاهی بر ما در طی زمان عارض میشود و به کجیها عادت که میکنیم هیچ، برای ما قواعد هم میشود. این است که باید منتظر بمانیم و آن کسی[امام زمان علیه السلام] که دین مستقیم را میآورد فکر کنیم که کأنّه دینی جدید آورده است.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#صلوات
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
🔻 ما حق نداریم نسبت به اصحاب و خواص اهلبیت علیهمالسلام، حتی اگر بعضی از آنها روایاتی هم داشته باشد، وارد این قضایا (نقاط ضعف و خطاهایشان) شویم. حق نداریم قبل از اینکه بخشهای مثبت اینها و فدارکاریهای تمام ابعاد زندگیشان را مورد بررسی قرار دهیم، مستقیم روی قسمتی از قصور یا تقصیر آنها بیاییم.
🔸 ما هنوز برای شناختن اصحاب اصحابِ اصحاب امیرالمؤمنین علیهالسلام فاصله داریم که با اینها آشنا شویم. آنوقت آیا مجازیم نسبت به اینکه [حضرت در مورد یکی از اصحاب خاصشان نقطه ضعفی را بیان کردند وارد شویم؟]
🔹 یک وقت یک فرمایشی را در یک جمعی که نمیدانیم چه کسانی بودند و چرا گفته شده؟ ما بخواهیم با استانداردها و میزان خودمان آن را بسنجیم. چه برداشتی میکنیم؟ چه بهرهای میبریم؟ چه استفادهای میکنیم؟
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#توجه
🔻 چقدر در تنهایی انسان وقتی به یاد اهلبیت میافتد، قلبش عکسالعمل نشان میدهد؟! چقدر مراقبهاش زیاد میشود؟! چقدر توجهش به آن سمت میرود؟! چقدر وقتهایی که شیطان بر پشت نفس سوار میشود، چه در غضبش، چه در شهوتش، چه در دنیاطلبیاش...
🔸 وقتی به حرم میرود یا وقتی به یاد اهلبیت علیهمالسلام میافتد، چقدر یکدفعه منصرف میشود؟ اصلاً جایگاهی میماند. اینها عقب افتادگیهای ماست که نتوانستهایم خودمان را دقیقاً با استانداردهای خدایی وِفق بدهیم و درک محضر کنیم.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#توهم #ولایت
🔻 نوع برداشتهای ما در این زمان، خیالی است. فهم ما از پای این منبر و آن منبر و کمی از این کتاب و کمی از آن کتاب تشرفات، برای ما یک ساختار معرفتی نسبت به امام زمان درست میکند که احتیاج به اصلاحیه دارد، منتها گاهی موفق نمیشویم اصلاحیههایش را بزنیم و نوع نگاه و نگرش ما معیوب است و کج میشود.
🔸 نوع ساختار ما و ساختارِ نگرشی ما به ولایت و به شخصیت امام، وقتی کج شد، گاهی کج میماند. کتابهای دیگر را هم که میخوانیم حتی مطالب مستقیم آنها به دل ما نمینشیند و مطالب کج آنها به دل ما مینشیند.
🔹 میگوییم من از اینجایش خوشم آمد و از [اینجاش خوشم نیامد] اینها بر فرضی است که ساختاری مستقیم و صحیح و هندسی و مورد تأیید خدا و رسول در معارف اهلبیت و در معرفت امام ساخته باشیم.
🔸 زیاد پیش میآید که گاهی چون ساختارمان از ابتدا نسبت به امامشناسی کج میشود، بعد به مطالب کج جذب میشود و خروجیهایش هم کج میشود. ساختار کج، ورودی کج، خروجی کج. منتها گاهی کجی آن و انحرافهای آنِ آنقدر ضعیف است که جامعه متوجه نیست و نفوسی را هم به سمت ما سوق میدهد ولی ما جایی نداریم [که خودمان را برای تشخیص کجیهایمان] عرضه کنیم و از محضر امام علیهالسلام دوریم.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#توسل #امام_زمان
🔻 انسان میتواند یک ساعت هم در مورد امام زمان علیه السلام صحبت کند. ولی آن چیزی که نسبت به ارتباط انسان با امام زمان علیهالسلام و اهلبیت علیهمالسلام به انسان معدل میدهد این است که این اعتقاد، چقدر در تنهاییهایش و در عملکردهایش و در حضورش و در مراقبهاش و در توجهاتش سرایت کرده؟!
🔸 در این که وقتی نام حضرت را میشنود چقدر دلش به یاد حضرت میافتد و ادای احترام میکند؟! آن لقبی که از حضرت برده میشود و همه به پا میخیزند، فقط برای یک یاد بوده است.
🔹 در زمان امام رضا علیهالسلام خود حضرت بلند شدند و دست به سرشان گذاشتند. به عظمتِ روحی امام زمان علیهالسلام که هنوز به دنیا نیامده بودند ولی خب از نظر آنها فرقی نمیکند، چون مقام نورانیت امام هست. فرزند حضرت است، بعد به دنیا میآید، اما امام رضا علیهالسلام که عالمِ آل محمد صلیالله علیه و آله هستند، وقتی از آن بزرگوار یاد میکنند، بلند میشوند و احتراماً اینطور میکنند.
🔸 آنوقت ببینید ما چقدر قضایا را تنزل میبینیم تا با خیالات خودمان سازگار شود و بتوانیم به زندگیمان و بازیِ زندگی ادامه بدهیم.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#تشرف #امام_زمان
🔻 ما راحتیم و از ما راحتتر هم شاید باشد. کسانی هم که مثلاً در بخش تشرفات یک خیال دارد. میگوید صبح به نانوایی میروم، در صف نانوایی حضرت را میبینم، حضرت میفرمایند: کجا میخواهی بروی؟ میگویم: میخواهم بروم کلهپاچه بخرم. میفرمایند: با هم میرویم یک کلهپاچه میخوریم. بعد هم میروم میگویم که من حضرت را دیدم. همه میگویند: بهبه، چهچه. تمام شد.
🔸 بعضیها اینقدر در باب ولایت و یا در باب تشرفات فکر محدودی دارند. حالا کمی پایینتر، یا کمی بالاتر، کمی مصداقش این طرفتر یا آن طرفتر است. ولی هرچه وارد همین قضیه وارد میشویم، میبینیم که ابواب دیگری در معارف و مخاطبت و مجالست باز میشود.
🔹 کافی است بعضی از تشرفات را بخواهید درست بررسی کنید، میبینید چه دقائقی در آن بوده است. چه صدماتی میخوردند. چه خون دلها به اینخاطر به قلب رفته است.
🔸 ولی آن کسی که خیالبافی میکند، شاید هم هیچوقت نرسد ولی تمام «ذلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْمِ» (این نهايت فهم آنهاست (نجم ۳۰)). این تمام درکش از امام زمان علیهالسلام این است که...
ادامه دارد...
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 همین حالا هم بعضی از آقایان نقل میکند که: فلانی داشته میرفته، گفته است که اگر تو حضرتی رویت را برگردان. یک نفر رویش را برگرداند و دوباره گفت: اگر تو حضرتی رویت را آنطرف کن. دوباره این کار را کرده است!
🔸 مگر مسخره بازی است؟ یعنی چه که حضرت رویش را برگرداند یا برنگرداند. ولی اینها این را زیبا نقل میکنند، نه کأنّه مقامی، معنویتی، حسابی، کتابی و نظمی نیاز دارد. یک چیزهایی جزئی است.
🔹 خب آنها راحت با قضیه برخورد میکنند، چون که ذهنشان، برداشتشان و خیالاتشان، محدود و محصور است. یک تشرفی را شنیده و یک چیزی هم خیال کرده ولی همین فرد میخواهد رشد کند. ببینید چند سال باید برود تا زمینههای خاکستری برایش باز شود. تازه خاکستری است، تا برسد به نور.
🔸 ببینید چقدر باید در این نشیب و فرازها برود تا کمی شرح صدر پیدا کند، امامشناسیاش تقویت شود و امام را - نه از جهت لقلقه لسان، از جهت باور باطنی - حیّ بداند، عالم بداند، حاضر هم بداند. آن زمان چقدر فرق میکند. در عملکرد چقدر فرق میکند، در تنهاییاش چقدر تفاوت دارد.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#غض_بصر #کنترل_چشم
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#فتنه #عذاب #استدراج
🔻 گاهی قرآن مرکز فتنه و اسباب ظهور و بروز فتنه را تذکر میدهد و آن بخش مهمی است. فرمود که: «لا تَجْعَلُوا دُعاءَ الرَّسُولِ بَيْنَكُمْ كَدُعاءِ بَعْضِكُمْ بَعْضاً». (صدا كردن پيامبر را ميان خود مانند صدا كردن [معمولى] يكديگر قرار ندهيد. (نور ۶۳))
🔸 نوع آداب و ادب مخاطبت را با پیغمبر خدا (صلی الله علیه و آله) نشان میدهد. «فَلْيَحْذَرِ الَّذينَ يُخالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَنْ تُصيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصيبَهُمْ عَذابٌ أَليمٌ». (پس آنان که فرمان او را مخالفت میکنند، باید بترسند از اینکه فتنهای دامنشان را بگیرد، یا عذابی دردناک به آنها برسد!(نور ۶۳)).
🔹 همیشه آنچه که در ذهن و خیالات ماست این است که یک کوتاهی فقط منجر به عذاب الیمی بشود. اما خود قرآن تذکر میدهد که گاهی عذاب به گونهای است که خودتان متوجه نمیشوید یعنی یک کانال فتنه برای شما پیدا میشود که نهایتاً مساوی با عذاب الیم است یا منجر به عذاب الیم خواهد شد.
🔸 اینها وقتی از وجود مقدّس رسول خدا (صلی الله علیه و آله) قدرناشناس بودند، این قدرناشناسیها در طول مدت و عمل نکردن به شرایط آداب و ادب منجر به فتنه خواهد شد. روی حساب و کتاب هم هست و دور نیست.
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#امیرالمومنین
🔻 لشکر معاویه گلوگاه آب را بگیرند و برلشکر کوفه آب را ببندند و مالکاشتر با اصحابی از جانگذشته بروند با زحمت گلوگاه آب را بگیرند و بالاتفاق لشکر بیایند و دور مالک را بگیرند که به آقا امیرالمؤمنین بگویید که: آقا شما با اینها میجنگید اجازه دهید ما گلوگاه را ببندیم، از تشنگی خودشان تسلیم میشوند.
🔸 فرمودند: نه، آن مسألهای است و این مسألهای است. دوباره عمرعاص گلوگاه را با نیرنگ گرفت و بر لشکر کوفه بست و دوباره مالکاشتر با اصحاب از جانگذشتگی کردند و گلوگاه آب را گرفتند و دوباره اصحاب گفتند: مالک! خدمت امیرالمؤمنین عرض کنید که بر اهل شام گلوگاه را ببندید.
🔹 فرمود: نه. سیاستی شفاف، روشن و انسانی جدا هست و مسألهٔ جنگ ما جداست. ما و آببستن؟ این کار از مُروَّت و جوانمردی نیست
🔸 مگر تبیین این ابعاد عملکردی آسان بود؟ تدریجاً در طول سالیان متمادی به دست آقا امیرالمؤمنین علیهالسلام اجرا شد.
(نصر بن مزاحم، وقعة صفين - قم، چاپ: دوم، ۱۴۰۱ ق، ص۱۹۳)
کد ۸۵۰
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_کوتاه #شاکله #نیت #عمل #انسان
🎥 اضلاع انسان
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#حضرت_یوسف #غض_بصر #کنترل_چشم
🔻 جریان حضرت یوسف (علیه السلام) و زلیخا را ببینید که چقدر کلمه به کلمهی قرآن حساب شده است. نسبت این «وَغَلَّقَتِ الْأَبْوَابَ» را به زلیخا میدهد [یعنی] درها را بست.
🔸 میخواست فضایی ایجاد کند، ولی حضرت یوسف (علیه السلام) از فضای گناه به بیرون فرار میکند. زلیخا لباس او را میگیرد و لباس پاره میشود، ولی فرار میکند و تن به گناه نمیدهد.
🔹 حالا میخواهم عرض کنم که قدم به قدم اینها برای ما درس است که ما دیگر خدایی ناکرده با اشتغالهای بیخود به افکار و عکس بیخود به دنبال این قضایا نرویم.
🔸 راه ما، راه پاک و زلال بزرگانی است که در حوزه بودهاند و نمونههای جالبی داریم. اگر اینطور شد، مطمئن باشید که خداوند دنیا و آخرت شما را آباد خواهد کرد، شما را رشد میدهد و در جایگاه معارف انبیاء (علیهم السلام) قرار خواهد داد.
کد ۴۳۶۹
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#ولایت #امام_شناسی
🔻 ما مُدام امام را کوچک میکنیم. خود پیغمبر خدا هم ملاحظه[ی مردم را] میکردند و گاهی میفرمودند: «رَأَيْتُ فِي مَا يَرَى النَّائِمُ»؛ (یعنی دیدم در آنچه آدم خواب میبیند) [یعنی حضرت وانمود میکردند که در خواب چیزی را دیدهاند] بخاطر اینکه این مخاطب، این قضیه را فقط در خواب میتواند تصور کند، در ضمن هم، هیچ منافاتی ندارد که یک نبی یا امامی، خوابی هم ببیند.
🔸 آن قسمت از دیدنها جدا، این خوابها هم جدا؛ ولی همزمان باید به گونهای تعریف بشوند که بزرگی آنها محدود به امور خیالیِ ما نشود.
🔹 اگر بنا باشد که مطالب کتابها غربال بشود، چقدر باید از مطالب آن حذف شود که مثلاً نویسندههایشان میخواستند اهل بیت را مانند محدودههای خودشان محدود کنند و کوچک تعریف کنند؛ حتی در بخش کرامات هم همینطور بوده و به این زاویه کمتر توجه میشده است؛
🔸 چون عالم قدس، برای ما اصلاً شناختهشده نبوده و نیست، رابط هم شناختهشده نیست. یک زندگی مادی صرف را میشناسیم و امام را هم کمی بهتر از این محدودههای مادیای که داریم، در این زندگی مادی تعریف میکنیم.
🔹 مثلاً کسی خواب دیده است که این کار را بکند و میکند. اصلاً بزرگی را نه برای خودمان، نه برای عالم غیب و نه برای امام نمیشناسیم. اگر بنا باشد که [فقط در] لفظ، چیزی بگوییم و دهانمان را پر کنیم، مثلاً بگوییم که همه عوالم، [در تحت سلطه امام است،] حرفی نداریم و این را میگوییم؛ اما نمیتوانیم این معنا را درک کنیم.
کد ۸۴۵
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir
#اهل_بیت
🔻 از آن ناحیه خیلی برکات [وجود دارد]؛ هر کسی هر برکتی برده، از این دو ناحیهی قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) برده است.
🔸 گاهی یک عصمت و نگاهبانی و نگاهداری به فرد میدهند، یعنی اجازه نمیدهند که خیلی در گناه بیفتد و در جاهایی [او را] نگه میدارند.
کد ۴۳۶۹
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔘 @nasery_ir