#عبودیت #انانیت
🔻 این صراط مستقیمی که انبیاء (علیهم السلام) در قرآن ارائه میکردند، همان صراطی است که اهل بیت (علیهم السلام) مردم را به آن سمت سوق میدادند «وَأَنَّ هَذَا صِرَاطِي مُسْتَقِيمًا فَاتَّبِعُوهُ» (این راه مستقیم من است، از آن پیروی کنید! انعام، ۱۵۳)، کار انبیاء و اهل بیت (علیهم السلام) این بوده است.
🔸 شما لحن آیاتی که [قرآن] از انبیاء (علیهم السلام) نقل قول میکند را بررسی کنید، سپس لحن آیاتی که [قرآن] از فراعنه و پادشاهان نقل میکند نیز بررسی کنید. ببینید از فراعنه و فرعون چه چیزی نقل میشود؟ میگوید: «أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى»، شروع آن از أنا و إنیّت است. ما چنین چیزی در دین خدا نداریم. انبیاء (علیهم السلام) را بزرگ میکند، اما بعد اینها را عبد [معرفی] میکند، در عبودیت و خاکساری، بزرگ میکند. «أشهد أنّ محمداً عبدُه و رَسولُه»
کد ۴۳۵۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#اهل_بیت
🔻 اهل بیت علیهم السلام به قدری برای شیعه دلسوزی میکردهاند که راضی نبودهاند اینها به غیر از صراط مستقیم، در سبل و طرق دیگر قرار بگیرند.
🔸 گاهی شیعیان خدمت اهلبیت میرسیدند و حضرات گاهی برای یک کلمه جابهجا گفتن، آنها را مؤاخذه میکردند. آن چه کلمهای [بوده است]؟ زمانی که آقا امام رضا (علیه السلام) در طوس بودند، مردم از اقصی نقاط بلاد شیعی برای زیارت حضرت میرفتند. گروهی آمدند [و گفتند:] یابن رسول الله! برای زیارت آمدهایم و ما از شیعیان خُلّص و خالص شما هستیم. حضرت آنها را راه ندادند. مکرّر مراجعه کردند، ولی حضرت راه ندادند.
🔹 بعد از مدتی که حضرت اینها را پذیرفتند، فرمودند: میدانید چرا شما را راه ندادم؟ برای اینکه وزن و اندازهی صحبتها را بدانید. شیعیان ما و شیعیان امیرالمؤمنین (علیه السلام)، سلمان و ابوذر هستند، [یعنی] کسانی که تمام هستی خود را برای اعتقادات و ولایتشان گذاشتند.
کد ۴۳۵۲
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#اهل_بیت
🔻 فرمود: «لِّيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ» (تا در دين دانا شوند. (توبه، ۱۲۲)) و دین مجموعهی گستردهای از معارف است.
🔸 قرآن شاید هزار آیه مربوط به توحید داشته باشد. شاید هزار و خردهای آیات معاد باشد و بخش تزکیه و عمل صالح و ایمان که یکجورهایی با هم مربوط هستند.
🔹 خدای متعال انشاءالله نور درک معارف اهلبیت را نصیب کند و نفس ما در برابر علوم و معارف اهلبیت خاضع کند تا اندک نصیبی برای ما باشد و اینقدر در افکارمان هواهای گوناگون نباشد.
🔸 ما در برابر معارف اهلبیت علیهمالسلام بسیار کوچک هستیم. خیلی خیلی بزرگ باشیم، برای درک بخشی از معارف اهلبیت علیهمالسلام نصیبی پیدا خواهیم کرد.
کد ۸۳۶
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
7.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برش_کوتاه #ذکر #یونسیه
🎥 ذکر حضرت یونس علیهالسلام
👤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🔺 @nasery_ir
#علم #اهل_بیت
🔻 راوی از حضرت میپرسد: یابن رسولالله، آصف وزیر حضرت سلیمان که تخت بلقیس را حاضر کرد چند حرف از آن حروف اسماء الهی را داشت؟ آنجا که فرمود: «قالَ الَّذِي عِندَهُ عِلْمٌ مِّنَ الْكِتَابِ أَنَا آتِيكَ بِهِ قَبْلَ أَن يَرْتَدَّ إِلَيْكَ طَرْفُكَ» (كسى كه نزد او علمى از كتاب بود، گفت: من آن را پيش از آن كه چشم خود را بر هم زنى نزد تو میآورم. (نمل، ۴۰))
🔸 حضرت میفرماید: یک حرف. راوی گویا میخواهد در معارف اهلبیت مقایسه کند؛ میپرسد: نسبت آن یک حرفی که آصف داشت با آن هفتاد و دو حرفی که شماها دارید چه نسبتی است؟ میخواهد ببینید آن یک حرف، یک هفتاد و دوم است یا نه.
🔹 حضرت میفرمایند: نسبت آن یک حرف، نسبتی است که رأس ابره از دریا میگیرد، سر سوزنی را در دریا زدی چقدر رطوبت بر میدارد؟ نسبت آن یک حرف با آنچه که ما داریم این نسبت است.
🔸 یعنی ببینید چقدر نسبتش متفاوت میشود. یعنی یک هفتاد و دوم نیست. نسبتش متفاوت است. معارف اهلبیت علیهمالسلام آمده، اما گویا فرمود: «الْعِلْمُ نُورٌ يَقْذِفُهُ اللَّهُ فِي قَلْبِ مَنْ يَشَاء» (علم نوری است که خدا در دل هر کسی بخواهد قرار می دهد)
🔹 این علوم در معارف در چند زاویه است که یکی از زوایایش نفس و قلبی است که حداقلی از حیات را داشته باشد تا مدرکاتش صحیح باشد و پیش برود.
کد ۸۳۶
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#علم #اهل_بیت
🔻 [در گذشته] چه مراعاتهایی میکردند. چه توجهاتی داشتند. ما چه مردم با فتوتی داشتهایم. خدای متعال و اهلبیت چه ابزار جالبی دست ما دادهاند. اینها کم نیست و ما اگر [الان] قدرش را ندانیم، [در آینده] قدرش شناخته خواهد شد.
🔸 ابزار ارتباطی با اهلبیت قدرش شناخته خواهد شد. خداوند نصیب ما را زیاد کند که ما هم بتوانیم از این نشر احادیث و معارف اهلبیت علیهمالسلام بهره ای ببریم.
🔹 در روایت دارد که شخصی آمد راجع به لیلةالقدر از آقا امیرالمؤمنین سؤالی کرد. حضرت جوابی دادند. سوال راجع به روح بود که آیا جبرائیل است یا خیر، حضرت فرمودند: خیر، روح جداست. گفت: گمان نمیکنم این نظر را احدی تأیید بکند. حضرت فرمودند: این گمان تو، روایتی از اهل ضلال و گمراهی است. شروع به آوردن بعضی از آیات برای او کردند که روح از جبرائیل علیهالسلام جدا است.
🔸 بعد عرض کرد: آقا یک سؤال دیگر دارم و سؤالی پرسید. حضرت جوابی دادند. گفت: من متوجه نشدم. حضرت دوباره جوابی دادند. گفت: آقا متوجه نشدم. برای بار سوم گویا حضرت جواب دادند. فرمودند: طوری نیست اگر متوجه نشدی، همین مطالب را از ما نقل کن، شاید در قبیلهی شما فرد نجیبی باشد، که نصیبی از معارف ما اهلبیت داشته باشد، مطلب به گوش او برسد. تو فقط نقل کن. همین که من گفتم را نقل کن، شاید کسی باشد. (الغارات (ط - القديمة) ج۱ ؛ ص۱۰۷)
🔹 اینطور کلمه به کلمه هجی میکردند تا در روزگار بماند و به دست ما برسد. الحمدلله الان بر اثر اینکه آن دانه را آن وقت کاشته اند، علوم اهلبیت علیهمالسلام فراگیر شده است اما الان زمان درک آن است؛ یعنی ارتباط علوم با هم و اینکه مرکز علوم، فرمایشات اهلبیت علیهمالسلام است و تمام علوم در فرمایشات آنها گنجانده شدهاست. ولی درک آن چگونه خواهد بود؟ بخش احکام آن، از باب طهارت تا دیات آن جدا و بخشهای دیگرش هم جدا باید درک کرد.
کد ۸۳۶
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
هدایت شده از الهادی حوزویان
13.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
* #ذی_القعده
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #یادآوری #مهم
💠 نماز توبه یکشنبه ماه ذیالقعده
🔻«انسبنمالک» میگوید: رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) در یکشنبۀ ماه ذیقعده از منزل بیرون آمدند و فرمودند: ای مردم! کدامیک از شما میخواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه میخواهیم توبه کنیم.
فرمود:
1⃣ غسل کنید؛
2⃣ و وضو بگیرید؛
3⃣ و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) _در هر رکعت یک بار «سوره حمد»، سه بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین (سوره فلق و سوره ناس) را یک بار_ بخوانید؛
4⃣ سپس (پساز اتمام ٤ ركعت نماز) ۷۰ بار استغفار کنید
5⃣ و آن را به «لا حولَ و لا قوةَ الا بالله العلی العظیم» ختم کنید؛
6⃣ آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت».
🔸 سپس رسول خدا (ص) فرمود: هر بندهای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: ای بندۀ خدا! عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد...
🔹 در ادامه روايت آثار زيادى براى اين نماز ذكر شده كه عبارتند از اينكه در روز قیامت، دشمنانت را از تو راضی مینمایند. با ایمان از دنیا میروى. دینت از تو گرفته نشده و قبر تو وسیع و نورانى خواهد شد. پدر و مادرت راضی میشوند، پدر و مادر، تو و خاندانت بخشیده شده و در دنیا و آخرت خوشرزق خواهى بود. جبرئیل با فرشته مرگ پیش تو آمده و به او دستور میدهد که با تو خوشرفتار بوده، بهخاطر مرگ آسیبی به تو نرسانیده و به نرمى، روح را از بدنت خارج نماید».
🔸 اين روايت در كتاب اقبالالاعمال ذكر شده و در كتاب المراقبات و همچنين مفاتيحالجنان به آن اشاره شده است.
🎞 در مورد اهمیت و آثار این نماز، پیام تصویری حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری را ببینید (۴دقیقه):
🎥 eitaa.com/nasery_ir/7831
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
📿 کیفیت نماز توبه یکشنبه ماه ذی القعده
🎞 در مورد اهمیت و آثار این نماز، پیام تصویری حجتالاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری را ببینید (۴دقیقه):
🎥 eitaa.com/nasery_ir/7831