#گزیده_کتاب
#فرهنگ_جامع_شهادت_معصومین
✅ دیدار امام با برادرش
📚 سیدبنطاووس از عمربنعلیبنابیطالب نقل میکند که با آل عقيل میگفت:
هنگامی که، برادرم، حسین علیهالسلام، از بیعت با یزید امتناع کرد، خدمت او رسیدم. عرض کردم: «ای اباعبدالله! فدایت شوم! برادرت امام مجتبی از پدرش روایت کرد ... اشک مجالم نداد و نالهام بلند شد». مرا به سینه چسباند و فرمود: به تو خبر داد که من کشته میشوم؟ گفتم: «خدا نکند ای پسر پیامبر!» فرمود: تو را به حق پدرت (قسم میدهم) آیا از کشته شدن من خبر داد؟ گفتم: «آری، پس چرا بیعت نکردی؟» فرمود:
پدرم فرمود که رسول خدا او را از شهادتش و شهادت من آگاه کرده و خبر داده که قبر من، نزدیک قبر او خواهد بود. تصور میکنی چیزی را میدانی که من نمیدانم؟ هرگز تن به ذلت نخواهم داد. (در قیامت) مادرم فاطمه، پدرش را دیدار خواهد کرد، و از رفتار امتش با فرزندانش شکایت میکند. هرکس که حضرت فاطمه را با آزردن فرزندانش آزردهاست، وارد بهشت نمیشود.
🔰 باید با #صحیفه_سجادیه انس بگیریم
🔺 رهبر انقلاب: «یامن تحل به عقد المکاره و یامن تدفع به حرّ الشدائد» با زبان درخواست و التماس حقیقت را بیان مىکند. انسان را به آنچه که هست و کیفیتى که باید پیدا بکند آشنا مىکند. ما باید با صحیفهى سجادیه انس بگیریم، و من خواهش مىکنم از همهى برادران و خواهران کتاب صحیفهى سجادیه را بگیرند، مطالعه کنند، بخوانند تدبر کنند، هم از توجهى که انسان از دعاى صحیفهى سجادیه به خدا مىبرد، پیدا مىکند، بهره ببرند و هم معارف عظیم این کتاب تالى تلو قرآن و نهجالبلاغه را یاد بگیرند، و باید دانشمندان و متفکرین و دانایان امور معارف روى صحیفهى سجادیه بیش از این کار کنند. ۱۳۶۶/۰۶/۲۰
صحیفه سجادیه با ترجمه مرحوم علامه شعرانی تجدید چاپ شد.
میلاد امام سجاد علیهالسلام مبارک.
چاپ و نشر بینالملل
🔰 باید با #صحیفه_سجادیه انس بگیریم 🔺 رهبر انقلاب: «یامن تحل به عقد المکاره و یامن تدفع به حرّ الشدا
در انتهای دعای ۴۸ صحیفه سجادیه، استاد علّامه شعرانی مطلبی را در خصوص "دعا کردن" بیان میفرماید. در اینجا ابتدا مطلب ایشان را عیناً میآوریم و بعد از آن حاشیۀ آیتالله شريعتمداری (رضواناللهتعالیعلیه) بر مطلب ایشان را بیان میکنیم:
👈 علامه شعرانی قدس سره:
دعا کردن به هر لفظ که انسان بخواهد جایز است و هیچ یک از علما خواندن دعای غیر مأثور را حرام و بدعت نشمردهاند. و گروهی در زمان ما بر خویش سخت گرفته و از خواندن دعاهای بیاسنادی که در کتب ادعیه است، پرهیز میکنند و روایتی را دلیل آوردند که مردی از پیش خود دعایی ساخت و بر حضرت محمد باقر علیهالسلام عرضه داشت و آن حضرت او را نهی فرمود. اما نهی آن حضرت را باید حمل کرد بر اولویت دعاهای مأثور، نه تحریم غیر مأثور، و شاید دعای آن مرد متضمن معنی ناروایی بود و آن را دلیل بر منع هر دعا نتوان قرار داد. و به تواتر توان ثابت کرد که عباد و زهاد سلف به نظم و نثر، دعا و ثنا بسیار کردند و کسی عمل آنان را زشت نشمرد. و شیخ صدوق در کتاب من لایحضره الفقیه زیاراتی برای حضرت فاطمه سلاماللهعلیها آورده و گفتهاست: خود من این زیارت را ساختم چون زیارت مأثور برای آن حضرت نیافتم.
و زیارت معروف به مفجعه و دعای عدیله و دوازده امام خواجه نصیرالدین طوسی و دعای صباح از این قبیلند. بلکه خواندن دعایی که از مشایخ صوفیه و علمای اهل سنت منقول است اگر متضمن سخن باطل نباشد نیز جایز است و اشعاری که بلغا در مناجات حضرت باری تعالی ساختند در این حکم است و برای ثواب توان خواند، بالجمله چنان که شاعر گوید:
هیچ ترتیبی و آدابی مجوی ... هرچه میخواهد دل تنگت بگوی
با این حال دعای مأثور افضل است و دعای غیر مأثور حرام نیست و البته کسی آن را به قصد ورود نمیخواند.
.
.
.
👈👈 آیت الله شریعتمداری(رضواناللهتعالیعلیه):
در این تعلیقه تخلیط و اغراء است؛ زیرا این مطلب که هر کس بخواهد خدا را می تواند بخواند و از او حاجت بخواهد صحیح و مسلّم است و آیۀ کریمه ادعونی استجب لکم ... بر آن دلالت دارد؛ و امّا اینکه -هیچ آدابی و ترتیبی مجوی- صحیح نیست. چنانکه در ابیات قبل این بیت مولوی شبان را معرفی کرده است که خدا را جسم میدانسته است و به هر حال در کلام مرحوم شعرانی تحریک عوام به سوی صوفیه و اهل بدعت است و ما خواننده را به کلام محدث قمی (ره) در ذیل زیارت وارث ارجاع میدهیم.
چاپ و نشر بینالملل
در انتهای دعای ۴۸ صحیفه سجادیه، استاد علّامه شعرانی مطلبی را در خصوص "دعا کردن" بیان میفرماید. در ا
کلام مرحوم محدث قمی (شیخ عباس قمی) در مفاتیح الجنان که آیتالله شریعتمداری بدان ارجاع دادند:
📝 لاجرم کار به جائى رسد که کتاب مصباح المتهجد و اقبال و مهج الدّعوات و جمال الا سبوع و مصباح الزائر و بلدالا مین و جنّة الواقیة و مفتاح الفلاح و مقباس و ربیع الا سابیع و تحفه و زادالمعاد و امثال این کتب متروک و مهجور شود و این مجموعه هاى احمقانه شایع شود که در دعاى مجیر که از دعاهاى معتبره مرویه است در هشتاد موضع آن کلمه بِعَفْوِک زیاد کنند و کسى انکار نکند و در دعاى جوشن که مشتمل بر صد فصل است براى هر فصلى یک خاصیتى وضع کنند و با بودن این همه زیارات ماءثوره زیارت مفجعه جعل کنند و با بودن این همه دعاهاى معتبره مرویه با مضامین عالیه و کلمات فصیحه بلیغه دعائى بى ربط در کمال برودت جعل نمایند و نام او را دعاء حُبّى گذارند و از کنگره عرش آن را نازل نمایند و چندان فضیلت براى او وضع نمایند که انسان را متحیر و سراسیمه نماید ...
برای مشاهدۀ کامل مطالب ایشان👇👇
https://www.erfan.ir/mafatih260
https://www.erfan.ir/mafatih261
https://www.erfan.ir/mafatih262
✅ نثر دلنشین حاج فرهاد میرزا قاجار در باب ولادت امامحسین علیهالسلام
#گزیده_کتاب
#قمقام_زخار_و_صمصام_بتار
📚 ابنعبدربه در کتاب «العقد» و صدوق در کتاب امالی خویش آوردهاند که همسایگان امّایمن روزی به خدمت حضرت سیدالمرسلین آمده، گفتند: دوشینه، امّ ایمن هیچ از گریه و زاری نخفت و آرامش نبود تا سپیده بدمید. نبیّ الرحمه، کس فرستاد او را بطلبید. چون بیامد، فرمود: «یا ام ایمن لا ابکی الله عینیک»؛ ای امّایمن خدا چشمانت را نگریاند. همسایگان تو مرا چنین گفتند، تو خود بگوی، این گریه چه بود؟ گفت: یا رسول الله خوابی سخت هایِل دیدهام. فرمود: [هر]چند که خدا و پیغمبر او نیکوتر دانند، حالی تو این خواب حدیث کن. امّایمن گفت: این واقعه بس عظیم بود که زبان را قدرت بیان نیست. فرمود: نی، آنچنان نباشد که تو را مظنون افتاده، شرح آن بازده. گفت: دوش به خواب دیدم که پارهای از اعضای تو به سرای من افتاده، فرمود: از این پس خوش بخواب که فاطمه پسری بزاید و تو را تربیت و کفالت او همی باید کرد، و تعبیر بر این وجه افتد که پارۀ تن من در خانۀ تو باشد. سپس که آن مولود مسعود قدم به عرصۀ شهود نهاد، رسول، هفتمین روز سرش بسترد و همسنگ مویش سیم تصدق کرده عقیقه فرمود و حضانت او به امّایمن گذاشت. امّایمن او را در بُردِ رسول بپیچیده به خدمت جدّ بزرگوار آورد. رسول که آن طلعت خجسته بدید، فرمود: «مرحباً بالحامل و المحمول»؛ آفرین بر حملکننده و حملشده. اینک تأویل رؤیا پدیدار گشت.
📌 برگرفته از ص ۳۱ کتاب «قمقام زخار و صمصام بتّار»، تألیف فرهاد میرزا قاجار، تصحیح غلامحسین انصاری، شرکت چاپ و نشر بینالملل
💎 بهترین #عیدی برای یه کتابخون چی میتونه باشه؟
یه عیدی متفاوت و باور نکردنی از انتشارات بینالملل:
اول به بهانه میلادحضرت حجت علیهالسلام بعدشم عید نوروز
🎁 عیدی اول؛ کتابهایی هست که یه تعدادی از چاپ قدیمشون مونده و قراره با همون قیمت قدیم و حتی کمتر به فروش برسه
عیدی دوم؛ کتابهایی هست که ظاهرشون یه اشکال جزئی داره و قراره زیر قیمت به فروش برسه
👌 پس عجله کنید تا تموم نشده
👀 چشممون به در هست تا شمارو در آدرس: تهران، ضلع شمال شرقی میدان فلسطین، فروشگاه بینالملل
یا
قم، میدان جانبازان، انتهای بلوار نیایش، جنب مصلی قدس، کتاب بین الملل
ببینیم.
⚠️ خواستین بیاین حتما با وانت بیاین چون احتمالا همه کتابارو بار بزنید و ببرید 😜😅
چاپ و نشر بینالملل
#معرفی_کتاب
#مقابر
📚 در کتب مذهبی اهل سنت و شیعه، احادیث و روایات زیادی پیرامون زیارت قبور پیامبران درج شده و در نگاه پیروان ادیان نیز با وجود تفاوت در دیدگاه و تعاریف نسبت به مقولۀ نبوت، از پیامبران همواره با ادب و احترام یاد شده و زیارت قبور این بزرگان نیز سفارش شدهاست و در موارد بسیاری از مومنین خواسته شده تا برای طلب حاجات و آمرزش گناهان دست به دامانشان شده و آنها را واسطه بین خود و خداوند قرار دهند. در کتاب مقدس، آیات بسیاری هست که اشاره به سرزمین پارس (ایران) دارد و امروزه بیش از 47 مقبره در نقاط مختلف ایران به پیامبران الهی منتسب است که معرفی، توصیف و بررسی صحت این انتسابات با توجه به این مهم که اکثریت پیامبران در غرب خاورمیانۀ امروزی میزیسته و رسالتشان هدایت اقوام غیرایرانی بودهاست، محل تحقیق و پژوهش بود.
در کتاب پیشرو، بررسی شرح زندگانی پیامبران به این منظور صورت گرفت که دریابیم در تاریخ زندگانیشان نشانی از حضور در سرزمین پارس (ایران) و ادلهای جهت اثبات این هجرت یافت میشود یا خیر که جز در چند مورد خاص در سایر موارد به این منظور رسیده نشد؛ ولی با وجود نیافتن سند و مدرک کافی در اکثریت موارد، باز هم این مقابر دارای اهمیت است و نشاندهندۀ پیوند و علاقۀ ایرانیان به دینداری و توحیدگرایی است.
نظر به تعدد قبور ثبت شده در بخش بقاع متبرکۀ سازمان اوقاف، اهمیت وجودی این مقابر و مقبولیتی که نزد مردم دارند و نیز با توجه به عدم پژوهش تاریخی پیرامون صحت و سقم انتساب این آرامگاهها به اشخاص مدفون در آن، همچنین بیاطلاعی از وجود اکثریت این مقابر، مؤلف بر آن شد تا با انجام پژوهش، به شناخت بیشتر آنها برسد و با اینکه در زمینۀ پژوهش مورد نظر منابع بسیار کمی موجود است و حتی در کتاب مقدس و قرآن کریم هم اشارات دقیقی به محل زندگی و فوت این بزرگان نشده، اما بر اساس احادیث و روایات و بررسیهای تاریخی و باستانشناسی منطقه و کتب تفسیری پیرامون کتاب مقدس و قرآن کریم توانست تا حدودی به اطلاعاتی هرچند اندک در این زمینه دست یابد. امید است این اثر برای انجام تحقیقات میدانی و دقیقتر در این زمینه راهگشا باشد.
https://www.ibna.ir/fa/book/319480/