نشر اسراء - ناشر اختصاصی مجموعه آثارحضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی
💠هیچ انسان باتقوایی در کار خود نمیماند.. 📆14 مهر 97 #درس_تفسیر #آیت_الله_جوادی_آملی 📱 @nashresr
💠اگر کسی در مسائل زندگی و خانوادگی خود در مسیر تقوا و در مسیر دین باشد، تأمین زندگی اش به عهده خداست.
💠خداوند در سوره مبارکه «طلاق» بسیاری از احکام خانوادگی را تبیین کرد زیرا خانواده اساس یک جامعه است و خانواده را مثل خود جامعه، مِهر و محبت و ادب اداره میکند و همان طوری که جنگ با دشمن را قدرت و قهر اداره میکند، نظام داخلی کشور و جامعه را #ادب و #محبت اداره میکند ولاغیر.
💠خداوند همچنین در خلال مسئله #طلاق، جریان تقوا را که یک رکن اساسی زندگی است مکرر بیان میکند، تقوا آن است که انسان در مسیر اراده خدا قرار بگیرد.
🔶 یک وقت انسان، اشتباهی مرتکب می شود، خدا شاید از او بگذرد، ولی یک وقت است انسان، عالماً و عامداً از مسیر مستقیم الهی بیرون میآید در اینجا خدا او را به حال خود رها می کند؛
💠 این «وَ لَا تَكِلْنِی إِلَی نَفْسِی طَرْفَةَ عَینٍ أَبَدا» همین است. اگر خدای ناکرده کسی به جایی رسید که خدا او را به حال خودش رها کرد، دیگر او از چه راهی میتواند زندگیاش را تأمین کند؟ چون تمام کارهای خدا ﴿عَلَی صِرَاطٍ مُسْتَقِیمٍ﴾ است؛ برای همین است که هیچ انسان باتقوایی در کار خود نمیماند، این وعده الهی است: ﴿وَ مَن یتَّقِ اللَّهَ یجْعَل لَهُ مَخْرَجاً ٭ وَ یرْزُقْهُ مِنْ حَیثُ لاَ یحْتَسِبُ﴾، اگر کسی در مسائل زندگی و خانوادگی خود در مسیر تقوا و در مسیر دین باشد، تأمین زندگی اش به عهده خداست.
♦️رفاه غیر از #تجملگرایی، #تکاثر و #ثروتاندوزی و امثال ذلک است، اینها نوعی بلاست، از سوی دیگر لازم نیست زاهدانه هم زندگی کنیم، ما میخواهیم خوب زندگی کنیم؛ یعنی بیغصه زندگی کنیم، بدون درد زندگی کنیم، بدون اختلاف زندگی کنیم. خداوند این راه را فرمود راه خوبی است.
♦️ اگر در این مسیر باشید هم خانواده، هم جامعه و هم نظام تأمین است، برای همین است که اصرار ائمه این است که با یکدیگر تزاوُر کنید، ادب داشته باشید، به یکدیگر احترام بگذارید و محبت داشته باشید. ما جدّاً باید از تکاثر که عیاشی، تجملگرایی و زراندوزی است بپرهیزیم و به استقبال کوثر برویم تا راحت زندگی کنیم، فرمود تا وقتی در این راه باشید راحت هستید؛ برای همین است که میبینید خداوند هر حکم #فقهی را که ذکر میکند #تقوا را در کنارش ذکر میکند.
📆 1397/07/14
#درس_تفسیر
#آیت_الله_جوادی_آملی
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
درس اخلاق 12 مهر 97.docx
31.7K
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
#متن
📗درس اخلاق 12 مهر 97
🍃حضرت آیت الله جوادی آملی مدظله العالی
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
درس اخلاق 12 مهر 97.mp3
6.49M
#درس_اخلاق
#لسان_صدق
#صوت
🎙درس اخلاق 12 مهر 97
⏱ 00:33:24 دقیقه
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
💠هر انسانی بالاتر از کار خودش است؛
#آیت_الله_جوادی_آملی
💠یعنی یک انسان نمازگزار بالاتر از #نماز است، یک انسان روزهگیر بالاتر از #روزه است، یک انسان زکاتده بالاتر از #زکات است، این با کدام معیار حل میشود؟
💠فرمود هر کسی که کار خیری انجام داد، بالاتر از آن کار #خیر است! اما چگونه می شود نمازگزار بالاتر از این نمازی که ستون دین است باشد؟ این زکاتی که پیوند خلق با یکدیگر را تحکیم میکند، چگونه مؤدّی زکات بالاتر از آن است؟ این صومی که «جُنَّةٌ مِنَ النَّار» است چگونه می شود صائم بالاتر از «جُنَّةٌ مِنَ النَّار» باشد؟!
📕حضرت فرمود «فَاعِلُ الْخَیرِ خَیرٌ مِنْهُ وَ فَاعِلُ الشَّرِّ شَرٌّ مِنْه»، اگر #سرقت بد است، #اختلاس بد است، نجومی بد است؛ سارق و مختلس و نجومی بگیر بدتر از آن هستند. اگر خوردن بیتالمال است، خورنده بدتر از آن است. اگر گرفتن اموال مسلمین بد است، گیرنده بدتر از اوست. این دو تا قاعده عقلی است؛ «فَاعِلُ الْخَیرِ خَیرٌ مِنْهُ وَ فَاعِلُ الشَّرِّ شَرٌّ مِنْه».
💠 مثلا در جریان نماز می گویم نماز بهتر از فلان کار است یا مثلاً، روزه بهتر از فلان کار است؛ این بهترها یعنی ثواب بیشتری دارد، آثار بیشتری دارد که به حکمت عملی برمیگردد. در اینجا نسبت به حکمت عملی نیست، نسبت به حکمت نظری است؛ یعنی بالاتر از هر کاری صاحب آن کار است، چرا؟ چون صاحب کار مؤثر است و این کار اثر اوست.
💠ما که نمیخواهیم بگوییم این آقا بالاتر از حقیقت نماز است، اینکه حقیقت نماز را نمیخواند! این نماز خودش را میخواند. این نماز او هر اندازه بیارزد این نمازگزار از او بهتر میارزد، چون اثر اوست. فعل اوست، هر فاعلی از فعلش قویتر و بالاتر است چراکه پیدایش این اثر از او مؤثر است. شرّ هم «بشرح ایضاً».
💠همین علی(صلوات الله و سلامه علیه) به مالک فرمود: مالک! حواستان جمع باشد، تو هم یک استاندار خوبی هستی من هم که رهبریام مشخص است، اما مردم را خوب با فرهنگ دین بار بیاور، برای عالم شدن مردم هم تعلیم لازم است و هم عمل صالح، در نتیجه شما طوری باشید که ﴿وَ جَعَلْنا لَهُ نُوراً یمْشی بِهِ فِی النَّاسِ﴾؛ مردم هم ﴿وَ رَأَیتَ النَّاسَ یدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجاً﴾. اما تعبیر مبارک حضرت در آن نامه این است که فرمود مالک! با «إنّ» یعنی تاکید فرمود «إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة»؛ مردم عماد دیناند. مردم چون عمود دین را حفظ کردند خودشان عماد خیمه دین هستند.
💠بنابراین اگر ملتی عمود #دین را حفظ کرد، میشود عماد دین. اگر به ما گفتند: «الصَّلَاةُ عَمُودُ الدِّینِ»، همین علی(صلوات الله و سلامه علیه) میفرماید که «إِنَّمَا [عَمُودُ] عِمَادُ الدِّینِ وَ جِمَاعُ الْمُسْلِمِینَ وَ الْعُدَّةُ لِلْأَعْدَاءِ الْعَامَّةُ مِنَ الْأُمَّة». حالا روشن می شود که چرا خدا درباره انسان میفرماید: ﴿فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ﴾؛ از انسان برتر و بالاتر نیست. این عمود دین نسبت به انسان مفضول است و انسان فاضل است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📆19مهر97
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
#تسنیم
#تفسیر_تسنیم
#تفسیر_سوره_بقره
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
💠 جلسه هفدهم از تفسیر سوره مبارکه بقره
🗂 موضوعات بحث:
🔹بهرهمندي از قرآن در پرتو ايمان به توحيد، نبوت و معاد
🔹ويژگي ايمان به رسالت خاتم انبيا
🔹 تبيين حقانيت انبياي گذشته و كتب آنان توسط قرآن
🔹 لزوم ايمان به وحي، كتب آسماني و معجزات پيامبران گذشته
🔹 تلازم ايمان به وحي با ايمان به رسالت
🔹 پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، واسطه در نزول قرآن براي همگان
🔹 مخاطب قرآن بودن مؤمن واقعي
🔹 قلب مطهر پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله و سلم)، مجراي نزول وحي
🔹 مؤمن واقعي، مقصد نهايي وحي الهي
🔹 پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم)، امين وحي حق
🔹 نشانهٴ ايمان به نزول وحي بر پيامبر (صلّياللهعليهوآلهوسلّم) و انبياي پيشين (عليهمالسلام)
♦️ خرید قانونی و کامل مجموعه بیان الوحی - صراط الهدی سوره مبارکه بقره♦️
مجموعه صوتی بیان الوحی - سوره مبارکه بقره
📲 لینک خرید اینترنتی : goo.gl/YPgKrU 📲
🌐 Nashresra.ir
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم.docx
22.3K
#متن
#تسنیم
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
🗂تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم
🗂حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad
تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم.mp3
12.57M
#صوت
#تسنیم
#جلسه_هفدهم
#تفسیر_سوره_بقره
#تفسیر_ترتیبی_قرآن
📗تفسیر سوره بقره جلسه هفدهم
📙حضرت آيت الله جوادی آملی مدظله العالی
⏱ 00:33:34 دقیقه
📱 @nashresrair
◀️ ارتباط با ما:
@nashresra_ad