نظریه تعامل کتاب و سنت.mp3
23.6M
✳️#سخنرانی_های_دینی
#بررسی_نظریه_عرضی_بودن_کتاب_و_سنت
این مبحث بنا به دعوت گروه حدیث پژوهی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان در تاریخ سی ام بهمن ماه 1399 به صورت ویبینار ارایه شد و در آن ضمن بررسی تطبیقی دیدگاه ابو اسحاق شاطبی و علامه طباطبایی، از نظریه عرضی بودن سنت در برابر قرآن که در کتاب «رابطه متقابل کتاب و سنت» مورد بررسی قرار گرفت، دفاع شده است.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #نگاشته_های_معرفت_دینی
آیا برای #ضیافت_بی_بدیل_الهی خود را آماده کرده ایم؟!
اگر به ما اعلام کنند که قرار است تا چند روز دیگر شما را در یک سفر یک ماهه به جزیره ای بسیار خوش آب و هوا و زیبا مثلا در فلان ایالت کانادا یا استرالیا ببریم و در آن طبق برنامه های ذیل از شما پذیرایی خواهد شد، درنگریم چه حال و هوایی خواهیم داشت:
🔸 ۱. در طول سفر از آغاز تا پایان با شما به عنوان میهمانی بسیار محترم برخورد خواهد شد و به رغم هزینه های زیاد ایاب و ذهاب، قوت و غذا، مسکن و هزینه تفریحات و تفرحات و هزینه سوغاتی ها و هدایا، همه آنها تماماً بر عهده میزبان است.
🔸 ۲. در کنار همه امتیازات و خوشی های سفر، در صورت رعایت قوانین ضیافت به ازای هر ساعت یکصد هزار دلار به حساب شما واریز می شود.
🔸 ۳. در طول مسافرت از شما در بهترین هتل با بهترین چشم انداز با بهترین و متنوع ترین غذاها پذیرایی خواهد شد. افزون بر آن برنامه گردش و گشت و گذار مفصل نیز پیش بینی شده است.
🔸 ۴. به ازای خرید اجناس با تنوع فراوان و بدون هیچ محدودیتی از شما هیچ وجهی دریافت نمی شود. فقط کافی است به فروشنده بفرمایید ما میهمان فلانی هستیم!
🔸 ۵. قبلا با گمرک و هواپیمایی هماهنگ شده و هیچ محدودیتی از نظر حجم و وزن وسایل خریداری شده ندارید و می توانید بدون هیچ هزینه ای آنها را به کشور خود منتقل کنید.
🔸 ۶. میزبان به احترام شما در هر شامِ ضیافت، هدایایی بسیار ویژه و ممتاز برای شما در نظر گرفته است. افزون بر اینها در آخرین روز سفر هدیه یک میلیارد دلاری نیز به حساب شما واریز خواهد کرد.
و ...
🔸 تصدیق می فرمایید که چنین سفری می تواند هزینه ای تا سقف یکصد میلیارد دلار روی دست میزبان بگذارد!
خواهید فرمود که چنین سفری حتی در افسانه های گیل گُمش سومریان، افسانه هزار و یک شب ایرانیان یا خیال پردازی های ژول ورن راه پیدا نکرده و نمی کند!
مگر میهان چه کسی می تواند باشد که میزبان باید تا این حد برای او سرمایه گذاری کند؟!
میزبان چنین ثروت و سرمایه ای را از کجا آورده که می تواند به این خیال جمعی چک سفیدهای مکرر بدون سقف آن هم تا میلیاردها دلار صادر کند؟!
اصلا چنین جزیره ای با چنین ویژگی های رؤیایی در خواب ما هم نمی گنجد!
🔸 شتاب نفرمایید:
بله چنین سفری با چنین حال و هوای فوق تصور وجود دارد و هر ساله تنها یک بار اتفاق می افتد؛ آن هم در ماه مبارک رمضان!
🔸 میزبان این میهمانی خداوند کریم و رحیم و همان بزرگ ترین سرمایه دار سراسر گیتی است که حجم و وزن خزینه های گنج او از همه هستی فراتر می رود. تازه اگر همه آن گنج ها را هم ببخشاید، هرگز پایان نمی پذیرد!
🔸 میهمان این ضیافت بنده مومن، خالص، بی اعتنای به نان و نواله دنیا و شیدای رضایت الهی و پاداش اخروی است. قُوت و غذای این ضیافت خالی کردن انبان پر آسیبِ شکم از نان است و میزبان به ازای خواب و نفَس میهمان مزد و مواجب می دهد!
🔸 گشت و گذار پر تفرج آن تلاوت قرآن، دعا و مناجات خوانی است. بازار خرید سوغاتی ها و هدایا احسان به مستمندان و دست نوازش کشیدن بر روی یتیمان است.
🔸 هدایای ویژه در هر شب هنگام افطار و هدیه بسیار ویژه در روز عید فطر تحویل میهمان می شود. بخش آشکار هدایای بسیار گزاف و گرانبهای میزبان، رَوح و ریحان و رحمت و رضوان و نور و سرور است و بخش پنهان آن در بیان و بنان نگنجد!
🔸 قوانین سفر رعایت حرمت و حریم و نگاه داشتن ادب در ساحت میزبان است و هر آن چه در این سفر خریداری می شود به امانت در اختیار فرشتگان قرار گرفته و بدون هیچ هزینه ای به صاحب آن برگشت داده خواهد شد.
درنگریم که هر سال خداوند مهربان ما را به چه ضیافتی بی بدیل و فراتر از هر افسانه ای در ماه مبارک رمضان دعوت می کند!
آیا خود را برای چنین ضیافت رؤیایی آماده کرده ایم؟!
علی نصیری
صبح صادق یازدهم فروردین ماه 1400
برابر با هفدهم شعبان المعظم 1442
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #اخبار_و_اطلاعیه_ها
#انتشار_جدیدترین_اثر_استاد_علی_نصیری
با عنوان #پیراستگی_قرآن_از_تحریف
در بخشی از مقدمه کتاب چنین آمده است:
نگارنده به سهم ناچیز خود در چند سال اخیر در کنار توفیق تدوین برخی از آثار قرآنی، تحقیقاتی را در زمینه اثبات تحریف ناپذیری قرآن به فرجام رساند که عبارتند از:
1. ترجمه کتاب «صیانة القرآن من التحریف» اثر مرحوم استاد آیت الله معرفت که با عنوان «تحریف ناپذیری قرآن» در سال 1379 به صورت مشترک توسط انتشارات سمت و التمهید انتشار یافت و به عنوان متن درسی کارشناسی ارشد رشته های علوم قرآن و حدیث معرفی شد. این کتاب چنان که در مقدمه آن آوردم، از بهترین و جامع ترین آثار در زمینه اثبات نفی تحریف از ساحت قرآن به شمار می رود.
2. «نزاهت قرآن از تحریف»؛ در سال 1383 بنا به پیشنهاد موسسه اسراء، دست نوشته ها و نگاشته های فقیه متالّه آیت الله جوادی آملی در زمینه تحریف را مورد بررسی و بازکاوی قرار داده و با ارایه طرحی نو و افزودن برخی از مطالب، کتاب «نزاهت قرآن از تحریف» سامان یافت.
این کتاب از نظر ساختار و ارایه برخی از مباحث عقلی در زمینه نفی شبهه تحریف از ساحت قرآن بدیع و نو تلقی می گردد.
3. «نگاهی به کتاب صیانه القرآن من التحریف»؛ این مقاله همزمان با برگزاری نکوداشت استاد معرفت در سال 1383 در فصلنامه بینات ، شماره 44 ، انتشار یافت.
4. «کربلایی کاظم و تحریف ناپذیری قرآن»؛ این مقاله به مناسبت برگزاری همایش تجلیل از کربلایی کاظم ساروقی که در سال 1386 در اراک برگزار شد، تنظیم یافت و در مجموعه مقالات همایش منتشر شد.
5. «نقد و بررسی کتاب صیانة القرآن»؛ این مقاله همزمان با برگزاری همایش تجلیل از مرحوم استاد معرفت، در سال 1387 در مجموعه مقالات این همایش با عنوان «معرفت قرآنی» انتشار یافت .
6. «رابطه قرائات قرآن و تحریف»؛ این مقاله در سال 1387 در ماهنامه معارف وابسته به نهاد نمایندگی در دانشگاه ها منتشر شد.
با توجه به پژوهش های پیشگفته در زمینه تحریف ناپذیری قرآن، نگارنده در این کتاب کوشیده تا با با نگاهی نو به این مسأله نگریسته و ضمن پرهیز از اطناب کلام، گزیده ادله پیشین و نیز برخی از دلایل دیگر در ردّ شبهه تحریف را مورد بازکاوی قرار دهد.
بر این اساس، این کتاب در چهار فصل به شرح ذیل سامان یافته است:
* فصل اول فصل به کلیات اختصاص یافته و در آن جایگاه قرآن، چالش های پذیرش راهیافت تحریف، مفهوم لغوی و اصطلاحی تحریف، اقسام آن و عوامل گرایش به نظریه تحریف مورد بررسی قرار گرفته است.
* در فصل دوم دلایل ششگانه نقد شبهه راهیافت تحریف به کاستی در قرآن مورد بررسی قرار گرفته است که عبارتند از: 1. دلایل عقلی؛ 2. دلایل قرآنی؛ 3. دلایل روایی؛ 4. دلایل تاریخی؛ 5. دلایل تجربی؛ 6. گواهی دانش وران شیعه.
* فصل سوم به نقد شبهات مدعیات راهیافت تحریف به کاستی در قرآن اختصاص یافته است. برخی از این شبهات عبارتند از: 1. تشابه رخدادهای امم؛ 2. شیوه گردآوری قرآن؛2. وجود مصحف امام علی (ع)؛ 3. حذف آیات توسط عثمان؛ 5. وجود روایات دال بر تحریف در منابع فریقین.
* در فصل چهارم شبهات مدعیان تحریف مورد نقد و بررسی قرار گرفته و سستی و ضعف آنها مورد تاکید قرار گرفته است.
نگارنده در این کتاب بر نکات ذیل تاکید دارد:
1. لفظ و معنای قرآن همان گونه که بدون هیچ کم و کاست از سوی خداوند بر پیامبر (ص) نازل شد، به همان صورت در اختیار مردم قرار گرفت و قرآن کنونی همان قرآنی است که در دوران آن حضرت سامان پذیرفت.
2. بر اساس اسناد تاریخی و روایی که از پشتوانه براهین عقلی نیز برخوردار است، چینش کنونی قرآن وحیانی بوده و با فرمان الهی و در دوران پیامبر اکرم انجام گرفت. از این رو، ادعای هر گونه جابجایی در الفاظ، آیات یا سور قرآن نیز غیر قابل پذیرش است.
3. ساختار کنونی قرآن وحیانی است و هیچ گونه تغییری در آن راه نیافته است. بنابر این پدیده اختلاف قرائات و راهیافت هفت، ده یا چهارده قرائت در قرآن در آن جا که مربوط به اختلاف لهجه نباشد، امری فاقد اعتبار و پدیده ای خارج از قرآن تلقی می گردد که بیشتر از سوی قرّاء به آن دامن زده شد.
شاید از آن جهت که مجموعه آموزه ها در زمینه تحریف ناپذیری قرآن به صورت روشمند و کوتاه در این کتاب گرد آمده و دلایلی فراتر از آن چه در سایر آثار آمده مورد توجه قرار گرفته، این کتاب را می توان اثری در خور در این زمینه بازشناخت که می تواند برای همگان به ویژه مخاطبان عام مفید واقع شود و هر گونه شبهه در زمینه تحریف قرآن را از جان و ذهن عاشقان این کتاب آسمانی بزداید.
در پایان از خداوند منّان و فیض گستر به خاطر به فرجام رسیدن این اثر سپاسگزارم و امیدوارم در جهت دفاع از حریم قرآن مفید و موثر واقع شود.
والله ولی التوفیق
علی نصیری
قم، موسسه معارف وحی و خرد
دوم تیرماه 1397
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
#اخبار_و_اطلاعیه_ها
به لطف الهی کتاب «پیراستگی قرآن از تحریف» جدیدترین اثر استاد علی نصیری انتشار یافت.
دوستان علاقه مند می توانند با مراجعه به سایت طاقچه نسخه الکترونیک این کتاب را تهیه فرمایند.
@alinasirigilani
✳️ #اخبار_و_اطلاعیه_ها
کتاب های عرضه شده #استاد_علی_نصیری در #سایت_طاقچه
به اطلاع همه دوستان و همراهان مکرم می رساند کتب الکترونیکیِ استاد که توسط انتشارات #وحی_و_خرد وابسته به موسسه «معارف وحی و خرد» انتشار یافته در سایت #طاقچه به آدرس های ذیل بارگزاری شده است.
🔸عزیزان می توانند برای تهیه کتب به سایت مذکور مراجعه فرمایند:
۱. «روش شناسی تفسیر قرآن»:
https://taaghche.com/book/38697
۲. «روششناسی نقد احادیث»:
https://taaghche.com/book/29030
۳. «راهنمای تحصیل در حوزه، (ج 1):
https://taaghche.com/book/38698
۴. «راهنمای تحصیل در حوزه، (ج 2):
https://taaghche.com/book/38699
۵. «هنر و زیباشناسی از منظر قرآن»:
https://taaghche.com/book/29026
۶. «قرآن گفتار الاهی»:
https://taaghche.com/book/29027
۷. «درسنامه اخلاق اسلامی»:
https://taaghche.com/book/12478
۸. «استاد معرفت احیاگر علوم قرآنی»:
https://taaghche.com/book/12473
۹. «قرآن کتاب شور و شیدایی»:
https://taaghche.com/book/29028
۱۰. «آیین همسرگزینی»:
https://taaghche.com/book/29024
۱۱. «دل باید پاک باشد!(نقدپدیده اباحه گری)»:
https://taaghche.com/book/12480
۱۲. «سیمای حضرت امیر (ع) در نهج البلاغه»:
https://taaghche.com/book/29051
۱۳. «امام حسین (ع) پیشوای روشناییها»:
https://taaghche.com/book/6205
۱۴. «پیشوای روشنایی»:
https://taaghche.com/book/4927
۱۵. «فاطمه (س) بانوی بیمثال»:
https://taaghche.com/book/29023
۱۶. «انتظار موعود»:
https://taaghche.com/book/12476
۱۷. پیراستگی قرآن از تحریف
https://taaghche.com/book/94585
eitaa.com/alinasirigilani
#فیلم_ها_و_کلیپ_ها
آفرینش همه تنبیه خداوند دل است
دل ندارد که ندارد به خداوند اقرار
چگونه می توان پای به طبیعت گذاشت و آیات تکوینی خداوند را تلاوت نکرد؟!
راستی چگونه خداوند بدون صرف کسری از ثانیه و نیاز به ذره ای درنگ و تامل و بدون هیچ پیشینه و نقشه از قبل طراحی شده و بدون بهره جستن از ذره ای ماده و مواد، جهانی به این حد از زیور و زیبایی را آفریده است؟!
درنگرید زیبایی عالم را که برشی بی جان و تنها در دو بعد از یک زن تابلوی گران بهای لبخند ژوکوند را خلق می کند!
یا فلان تابلو که برشی از یک صحنه طبیعت و کوهسار است به صدها میلیون دلار خرید و فروش می شود!
این هنر است یا آن که چنین زن زیبای دارای جانی بس زیباتر و چنین طبیعت بس زیبا و با چشم انداز بس زیباتر را خلق کرده است؟!
حافظ چه خوش سرود:
هر کو نکند فهمی زین کلک خیال انگیز
نقشش به حرام ار خود صورتگر چین باشد!
@alinasirigilani
تفسیر جلسه ۲۷.mp3
8.54M
#خارج_تفسیر (جلسه ۲۷)
مباحث این جلسه:
۱. بررسی روایات ذیل آیه «اهدنا الصراط المستقیم»
۲. چگونگی حمل آیات بر اهل بیت (ع)
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج فقه (جلسه ۱۰۷۳).mp3
12.45M
✳️ #خارج_فقه (جلسه ۱۰۷۳)
مباحث این جلسه:
ادامه بررسی روایات باب ششم از ابواب کتاب القضاء از کتاب شریف وسایل الشیعه در نهی از قیاس
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پیام_همراهان_گرامی
سلام جناب استاد
خیلی وقته مطالب کمی را در فضای مجازی دنبال می کنم ولی مطالبی که شما می نگارید سهل و ممتنع هست. ساده، زیبا، مستدل و بر دل می نشیند.
خداوند سایه شما را بر سر ما کم نکند.
دورادور شاگردی می کنم.
التماس دعا
علیکم السلام
تشکر از بذل محبت
دعا بفرمایید در چند صباح باقیمانده از عمر خیر و خدمت بیشتر و خالصانه تر برای این ناچیز ثبت شود و حقیقتا در این راه پر توفیق باشیم.
در خاطر ما جایی جز خاطر دوست نرود و در سر ما جز سودا و تمنای او نباشد:
هر کس به تماشایی رفتند به صحرایی
ما را که تو منظوری خاطر نرود جایی
امید تو بیرون برد از دل همه امیدی
سودای تو خالی کرد از سر همه سودایی
گویند تمنایی از دوست بکن سعدی
جز دوست نخواهم کرد از دوست تمنایی
http://eitaa.com/alinasirigilani
تفسیر جلسه ۲۸.mp3
15.65M
#خارج_تفسیر (جلسه ۲۸)
مباحث این جلسه:
بررسی روایات ذیل آیه «اهدنا الصراط المستقیم»
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج فقه (جلسه ۱۰۷۴).mp3
8.35M
✳️ #خارج_فقه (جلسه ۱۰۷۴)
مباحث این جلسه:
ادامه بررسی روایات باب ششم از ابواب کتاب القضاء از کتاب شریف وسایل الشیعه در نهی از قیاس
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج فقه (جلسه ۱۰۷۵).mp3
24.84M
✳️ #خارج_فقه (جلسه ۱۰۷۵)
مباحث این جلسه:
ادامه بررسی روایات باب ششم از ابواب کتاب القضاء از کتاب شریف وسایل الشیعه در نهی از قیاس
http://eitaa.com/alinasirigilani
تفسیر جلسه ۲۹.mp3
19.23M
#خارج_تفسیر (جلسه ۲۹)
مباحث این جلسه:
ادامه بررسی روایات ذیل آیه «اهدنا الصراط المستقیم»
(آخرین بخش)
http://eitaa.com/alinasirigilani
چگونگی تاویل روایتی در باره جسمانیت خداوند.mp3
5.49M
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
سلام علیکم و رحمه الله؛
حضرت استاد و پدر روحانی، وقت بخیر
نظر مبارک حضرتعالی درباره حدیث ذیل چیست؟
كامل الزيارات، النص، ص: 67
1- حَدَّثَنِي أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ عَنْ سَعْدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى بْنِ عُبَيْدٍ الْيَقْطِينِيِّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي سَعِيدٍ الْقَمَّاطِ عَنِ ابْنِ أَبِي يَعْفُورٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: بَيْنَمَا رَسُولُ اللَّهِ ص فِي مَنْزِلِ فَاطِمَةَ ع وَ الْحُسَيْنُ فِي حَجْرِهِ إِذْ بَكَى وَ خَرَّ سَاجِداً ثُمَّ قَالَ يَا فَاطِمَةُ يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ إِنَّ الْعَلِيَّ الْأَعْلَى تَرَاءَى لِي فِي بَيْتِكِ هَذَا فِي سَاعَتِي هَذِهِ فِي أَحْسَنِ صُورَةٍ وَ أَهْيَإِ هَيْئَةٍ وَ قَالَ لِي يَا مُحَمَّدُ أَ تُحِبُّ الْحُسَيْنَ ع فَقُلْتُ نَعَمْ قُرَّةُ عَيْنِي وَ رَيْحَانَتِي- وَ ثَمَرَةُ فُؤَادِي وَ جِلْدَةُ مَا بَيْنَ عَيْنَيَّ فَقَالَ لِي يَا مُحَمَّدُ وَ وَضَعَ يَدَهُ عَلَى رَأْسِ الْحُسَيْنِ ع بُورِكَ مِنْ مَوْلُودٍ عَلَيْهِ بَرَكَاتِي وَ صَلَوَاتِي وَ رَحْمَتِي وَ رِضْوَانِي. وَ لَعْنَتِي وَ سَخَطِي وَ عَذَابِي وَ خِزْيِي وَ نَكَالِي عَلَى مَنْ قَتَلَهُ وَ نَاصَبَهُ وَ نَاوَاهُ وَ نَازَعَهُ أَمَا إِنَّهُ سَيِّدُ الشُّهَدَاءِ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ- فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ ذَكَرَ الْحَدِيثَ.
🔹پاسخ:
علیکم السلام
پاسخ در درس گفتار ضمیمه آمده است:
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #اخبار_و_اطلاعیه_ها
دوستانی که مباحث کانال را دنبال می کنند در جریان هستند که تاکنون پنج جلسه در نقد شبهه آقای سروش که اسلام را دین خشونت و پیامبر را نبی السیف معرفی کرد، بازتاب یافت.
با توجه به آن که در مجموع شانزده جلسه حدود نیم ساعته دیگر باقی مانده است، ان شاء الله تعالی از آغاز ماه مبارک رمضان به صورت روزانه ادامه این جلسات انعکاس خواهد یافت.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #اخبار_و_اطلاعیه_ها
متاسفانه اطلاع یافتم یکی از مخلص ترین دوستان فاضل این ناچیز حجت الاسلام و المسلمین سید رضا یوسفی که حدودا از آغاز دوران طلبگی افتخار رفاقت و هم مباحثه بودن با ایشان را دارم و از نظر فضل، علم، تخلق به اخلاق الهی، التزام به ساحت ولایت اهل بیت (ع) و تلاش مضاعف در دفاع از باورها و ارزش های دینی بسیار ممتاز اند، به همراه همسر علویه شان به بیماری کرونا مبتلا شده و همینک در بیمارستان بستری هستند.
امید است همه دوستان و همراهان مکرم برای شفای همه بیماران و به ویژه برای شفای کامل و عاجل ایشان دعا فرمایند و بدین منظور تلاوت سوره فاتحه را تقدیم دارند.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
#ملاقات_با_ولی_عصر (ع)
جناب استاد نصیری سلام علیکم؛
الحمد لله قلم رسا دارید. یکی از نوشته های شما در زمینه امام عصر (ع) که خواندم در ذهنم سئوال ایجاد شد و آن این که در قم و نجف علماء زیادی هستند که بعضا عارف بالله اند، اما در تاریخ نیامده که فلان روحانی امام زمان را دیده است. فقط در کتاب های غیر معتبر نقل شده فلان روحانی ایرانی با امام زمان ملاقات داشته است.
می خواستم نظر حضرت عالی بدانم که چیست؟
علیکم السلام
حداقل سه منبع قابل اعتماد گزارش شماری از ملاقات ها با امام عصر (ع) را ذکر کرده اند:
1. علامه نوری از شاگردان علامه مجلسی در پایان جلد 53 بحار بخشی را افزوده به نام «کتاب جنة المأویفی ذکر من فاز بلقاء الحجه(ع)»، ص 199 ـ 392
2. محدث نوری در کتاب النجم الثاقب شماری از ملاقات ها را آورده است که از جمله آنها ملاقات حاج علی بغدادی است که مرحوم شیخ عباس قمی آن را در مفاتیح الجنان ذکر کرده است.
3. محدث قمی در پایان منتهی الآمال و نیز در مواردی در مفاتیح الجنان شماری از ملاقاتها با امام عصر(ع) را آورده است .
افزون بر این موارد، گزارش های معتبر دیگری بارها به گوش ما رسیده و می رسد؛ نظیر ملاقات مکرر و هر هفته علامه بحر العلوم با حضرت حجت (ع)، ملاقات میرزا مهدی اصفهانی و ملاقات مرحوم آیت الله مرعشی نجفی که تفصیل آن به صورت مکتوب در کنار قبر ایشان نصب شده است.
توجه داشته باشید که برای جلوگیری از سوء استفاده نااهلان بسیاری از علمای بزرگ حاضر نیستند در زمان حیات از ملاقات خود با حضرت حجت (ع) سخن بگویند.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
خارج فقه (جلسه ۱۰۷۶).mp3
11.19M
✳️ #خارج_فقه (جلسه ۱۰۷۶)
مباحث این جلسه:
ادامه بررسی روایات باب ششم از ابواب کتاب القضاء از کتاب شریف وسایل الشیعه در نهی از قیاس
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
#ادعای_تشیع_ابن_عربی
خدمت استاد عزیز آیت الله نصیری عرض سلام و تحیت
مایل بودم نظر شما را در باره متنی که یکی از دوستان از کانال فلسفه و عرفان ارسال کرده است، بدانم؟
متن چنین است:
🔷عارف عظیم الشأن شیخ أکبر محیی الدین ابن عربی در باب 366 کتاب مستطاب «فتوحات مکیه» در مقام معرفی امام زمان می فرمایند :
🔹« أنّ لله خلیفه یخرج من عترة رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم من ولد فاطمه یواطی اسمه اسم رسول الله جدّه الحسین بن علی بن أبی طالب یبایع بین الرکن و المقام یشبه رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم فی الخلق بفتح الخاء و ینزل عنه فی الخلق بضم در ادامه می فرماید : أسعد الناس به أهل الکوفه » .
🔹« همانا برای خداوند خلیفه و جانشینی است که خروج می کند . او از عترت رسول الله و از پسران فاطمه می باشد که نامش با نام رسول الله مطابقت دارد جدّ او حسین بن علی بن أبی طالب است . مردم با او در بین رکن و مقام بیعت می کنند در خلقت و خلق ظاهر با رسول الله شباهت دارد و در خُلقش از او پایین تر است » .
🔹این عبارات در همه ی نسخه های کتاب فتوحات مکیه حتی چاپ های کنونی وجود دارد .
🔸ذکر چند نکته :
فرمایشات حضرت شیخ در اینجا از جهات مختلفی با عقیده ی اهل سنّت در مورد قائم تفاوت دارد و مطابق با نظر شیعه می باشد :
1️⃣ شیعیان حضرت را از فرزندان حضرت صدیقه از نسل امام حسین علیه السلام می دانند . که شیخ نیز همین فرمایش را دارند .
2️⃣فرمود سعادت مند ترین مردم در زمان ظهور حرت اهل کوفه هستند . شیخ بهایی در کتاب اربعین خود این عبارت را از شیخ اکبر نقل می کند و به فقراتی از آن در مورد شیعه بودن حضرت شیخ استدلال می کند من جمله به این قسمت که شیخ فرموده سعادت مند ترین مردم در زمان ظهور او مردم اهل کوفه هستند .
چرا که این اعتقاد از مختصات شیعیان است که می گویند : آفتاب امامت آن حضرت از مکه طلوع و از آنجا به کوفه رفته و کوفه را مقر حکومت خود قرار می دهند .
🔸 پاسخ:
علیکم السلام
به شخصه با تعابیری همچون «عارف عظیم الشأن»، «شیخ اکبر» در باره ابن عربی و «کتاب مستطاب» در باره کتاب «فتوحات مکیه» موافق نیستم.
شماری از بزرگان شیعه از این گفتار ابن عربی با شگفتی که نشانه ای از مدح و ستایش است یاد کرده اند؛ نظیر فیض کاشانی در الوافی، ج 2، ص 470؛ ملا صالح مازندرانی در شرح اصول الکافی، ج 6، ص 257؛ ماحوزی در کتاب الاربعین، ص 230؛ تفسیر المحیط الاعظم، سید حیدر آملی، ج 1، ص 299؛ ج 3، ص 463؛ ملا هادی سبزواری در کتاب شرح الاسماء الحسنی، ج 1، ص 28.
در این که این گفتار به قرائت شیعه از امام عصر (ع) بسیار نزدیک بوده و در جای خود قابل تحسین و تشویق است، جای تردید وجود ندارد، اما هیچ کدام از این عبارت ها به عنوان نشانه ای از تشیع ابن عربی و اثبات کننده این مدعا نیست؛ چنان که عالمانی که از آنان یاد کردیم، چنین نتیجه ای از گفتار ابن عربی نگرفتند.
برای تفصیل نقد استدلال به این فقرات مبنی بر شیعه بودن ابن عربی ر. ک: کتاب «ابن عربی سنی متعصب» اثر مرحوم علامه سید جعفر مرتضی عاملی. ص 26 – 32.
🔸 با صرف نظر از این نکته، شواهد فراوانی در کتاب «الفتوحات المکیه» وجود دارد که نشان می دهد ابن عربی به صورت صریح و روشن پیرو مکتب خلفاء بوده و حتی از شیعه به عنوان روافض با نکوهش و آن هم به صورت خنازیر در عالم کشف و شهود یاد کرده است!
نمونه هایی از این دست را از نظر می گذرانیم:
🔸 یک نمونه در دفاع از ترتیب خلفا بر مبنای اراده الهی:
«فلما كان في علم الله أن أبا بكر يموت قبل عمر وعمر يموت قبل عثمان وعثمان يموت قبل علي رضي الله عن جميعهم والكل له حرمة عند الله فجعل خلافة الجماعة كما وقع فقدم من علم إن أجله يسبق أجل غيره من هؤلاء الأربعة فما قدم من قدم منهم لكونه أكثر أهلية من المتأخر منهم في نظري والله أعلم» الفتوحات المکیه، ج 4، ص 298.
🔸 یک نمونه در دفاع از خلافت ابوبکر:
« وقد كان بعث بها أبا بكر ثم رجع عن ذلك فقال لا يبلغ عني القرآن إلا رجل من أهل بيتي فدعا بعلي فأمره فلحق أبا بكر فلما وصل إلى مكة حج أبو بكر بالناس وبلغ علي إلى الناس سورة براءة وتلاها عليهم نيابة عن رسول الله ص وهذا مما يدلك على صحة خلافة أبي بكر الصديق ومنزلة علي رضي الله عنهما.» همان، ج 4، ص 78.
نمونه هایی از ستایش از ابوبکر:
🔸 یک؛ «باب الريان فقال أبو بكر ما على هذا الذي يدعى من تلك الأبواب من ضرورة وقال هل يدعي منها كلها أحد يا رسول الله قال نعم وأرجو أن تكون منهم يا أبا بكر» الفتوحات المکیه، ج 1، ص 578.
👇👇👇
🔸 دو؛ « وقد يكون حصول ذلك العلم عن نظر أو ضرورة كيفما كان فيسمى علما إذ لا قائل ولا مخبر يلزم التصديق بقوله وهذا المقام الذي أثبتناه بين الصديقية ونبوة التشريع الذي هو مقام القربة وهو للافراد هو دون نبوة التشريع في المنزلة عند الله وفوق الصديقية في المنزلة عند الله وهو المشار إليه بالسر الذي وقر في صدر أبي بكر ففضل به الصديقين إذ حصل له ما ليس من شرط الصديقية ولا من لوازمها فليس بين أبي بكر ورسول الله صلى الله عليه وسلم رجل لأنه صاحب صديقية وصاحب سر فهو من كونه صاحب سر بين الصديقية ونبوة التشريع ويشارك فيه فلا يفضل عليه من يشاركه فيه بل هو مساو له في حقيقته» همان، ج 2، ص 25.
🔸 سه؛ « وأين الناس من هذا الذوق الشريف ولم يحكم أحد من الأولياء ولا قام فيه مثل هذا المقام مثل أبي بكر الصديق إلا من لا أعرفه فإنه رضي الله عنه ما ظهر قط عليه مما كان عليه في باطنه من المعرفة شئ لقوته إلا يوم مات رسول الله ص وذهلت الجماعة وقالوا ما حكى عنهم إلا الصديق فإن الله تعالى وفقه لإظهار القوة التي أعطاه لكون الله أهله دون الجماعة للإمامة والتقدم والإمام لا بد أن يكون صاحيا لا يكون سكران فقامت له تلك القوة في الدلالة على إن الله قد جعله مقدم الجماعة في الخلافة عن رسول الله ص في أمته كالمعجزة للنبي ص في الدلالة على نبوته فلم يتقدم ولا حصل الأمر الإله عن طوع من جماعة وكره من آخرين» همان، ج 3، ص 16.
🔸 چهار؛ « وهذا مما يدلك أن الإسراء كان بجسمه ص لأن الأرواح لا تتصف بالوحشة ولا الاستيحاش فلما علم الله منه ذلك وكيف لا يعلمه وهو الذي خلقه في نفسه وطلب ع الدنو بقوة المقام الذي هو فيه فنودي بصوت يشبه صوت أبي بكر تأنيسا له به إذ كان أنيسه في المعهود فحن لذلك وأنس به وتعجب من ذلك اللسان في ذلك الموطن» همان، ج 3، ص 54.
🔸 یک نمونه از ستایش ابوبکر و عمر:
« فالعارف يألف الحال ويأنس به نودي ع في ليلة إسراءه في استيحاشه بلغة أبي بكر فآنس بصوت أبي بكر خلق رسول الله صلى الله عليه وسلم وأبو بكر من طينة واحدة فسبق محمد صلى الله عليه وسلم وصلى أبو بكر ثاني اثنين إذ هما في الغار إذ يقول لصاحبه لا تحزن إن الله معنا فكان كلامهما كلامه سبحانه فلم يعد المرتبة وعدى الخطاب إلى المرتبة الأخرى» الفتوحات المکیه، ج 1، ص 84.
دو نمونه از ستایش عمر در این کتاب را درنگرید:
🔸 یک؛ « ومن أقطاب هذا المقام عمر بن الخطاب وأحمد بن حنبل ولهذا قال صلى الله عليه وسلم في عمر بن الخطاب يذكر ما أعطاه الله من القوة يا عمر ما لقيك الشيطان في فج إلا سلك فجا غير فجك فدل على عصمته بشهادة المعصوم وقد علمنا إن الشيطان ما يسلك قط بنا إلا إلى الباطل وهو غير فج عمر بن الخطاب فما كان عمر يسلك إلا فجاج الحق بالنص فكان ممن لا تأخذه في الله لومة لائم في جميع مسالكه وللحق صولة ولما كان الحق صعب المرام قويا حمله على النفوس لا تحمله ولا تقبله بل تمجه وترده لهذا قال صلى الله عليه وسلم ما ترك الحق لعمر من صديق وصدق صلى الله عليه وسلم يعني في الظاهر والباطن أما في الظاهر فلعدم الإنصاف وحب الرياسة وخروج الإنسان عن عبوديته واشتغاله بما لا يعنيه وعدم تفرغه لما دعي إليه من شغله بنفسه وعيبه عن عيوب الناس وأما في الباطن فما ترك الحق لعمر في قلبه من صديق فما كان له تعلق إلا بالله.» الفتوحات المکیه، ج 1، ص 200.
🔸 دو؛ «وهذا كان مقام عمر بن الخطاب رضي الله عنه يشاهد نعم البلاء في البلاء فيجمع بين الصبر والشكر في الآن الواحد وكان صاحب عملين» همان، ج 3، ص 359.
🔸 تمجید از عشره مبشره:
« وإنما ذلك من علوم الوهب الإلهي وكذا ذكر أن كل واحد من الخلفاء الأربعة ما مات حتى بلغ ثلاثا وستين سنة إثباتا أنهم قبضوا في الاختصاص المحمدي لا في حكم الشرع المشترك فمن هذا المنزل تعين هؤلاء الأربعة من غيرهم وتعينت العشرة أيضا من هذا المنزل الذين هم أبو بكر وعمر وعثمان وعلي وسعد وسعيد وطلحة والزبير وعبد الرحمن بن عوف وأبو عبيدة بن الجراح فهذا منزلهم الذي منه عينهم رسول الله ص وشهد لهم بالجنة في مجلس واحد بأسمائهم.» همان، ج 3، ص 199.
🔸 این هم اهانت بی پایان ابن عربی به شیعیان و اعلام رؤیت انان در حالت کشف و شهود به صورت خنازیر!!
👇👇👇