✳️ #پیام_همراهان_گرامی
سلام و نور محضر استاد بزرگوار حضرت آیه الله نصیری
استاد عزیز جا دارد که شروع گل گفتارهایتان را از ابتدای ماه شوال به صورت زیبا تشکر و قدردانی کنم ، این نظم حضرتعالی و پی گرفتن مباحث خواه ناخواه ما را به نظم واداشته اگر زیبایی کارتان را به رخ نکشیم ،در حق استاد کوتاهی کرده ایم .
«سهراب»چه زیبا سرود:
دستی افشان ،تا ز سر انگشتانت صد قطره چکد، هر قطره شود خورشیدی باشد که به صد سوزن نور،شب ما را بکند روزن روزن
از خداوند متعال می خواهم که بتوانم قدردان چنین نعمت های بزرگی باشم .
ان شاءالله سالم و تندرست باشید.
خارج اصول (جلسه ۴۹).mp3
12.6M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۴۹)
مباحث این جلسه:
1. جایگاه قرآن در استنباط
2. نقد دلایل قرآنیون مبنی بر انحصار منبعیت در قرآن
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
#امکان_رؤیت_ابلیس
سلام علیکم استاد گرامی؛
با توجه به اینکه سریالی در سیما تحت عنوان احضار ، تجسم شیطان را برای عصر کنونی ممکن می داند، آیا روایات صحیح دلالت بر امکان رویت شیطان بعد النبی ص در عالم واقع برای عموم مسلمین وجود دارد؟
اگر چنانچه فرصتی داشتین نظرات قرآنی و روایی صحیح را در این رابطه بررسی بفرمایید، خیلی متشکر می شوم.
با سپاس فراوان
التماس دعا
🔹 پاسخ
علیکم السلام
دیدن ابلیس کار هر کس نیست، او برای خود شأن و شخصیتی بسیار والا قایل است که تنها خود را برای برخی از پیامبران عرضه کرد، اما دیدن لشکریان او از اجنه ممکن و واقع است. کسانی بوده و هستند که از چنین قدرتی برای ارتباط برخورداراند.
اینان دو دسته هستند:
یک؛ کافران و فاسقانی پلید که با انجام گناهان خاص و زیاد با شیاطین همرنگ شده و ننگ رفاقت با اجنه فاسق را پیدا می کنند. لابد ماجرای جن شناس دوران احمدی نژاد را شنیده اید که چه نفوذی هم پیدا کرده بود. او خود اعتراف کرد که چه گناهان بزرگی را مرتکب شده است.
دو؛ انسان های صالح همچون مرحوم نخودکی اصفهانی که در اثر تقوا و ریاضت از توان به خدمت گرفتن یا رفاقت با اجنه صالح برخوردار می شوند.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #دیدگاه_های_فرهنگی_اجتماعی
#ویژگی_های_بایسته_مدیران_جامعه_از_منظر_نهج_البلاغه
با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری، ویژگی های ده گانه مدیران خُرد و کلان جامعه از منظر حضرت امیر (ع) که در عهدنامه مالک اشتر بازتاب یافته است، تقدیم می گردد.
هر کس می تواند با انطباق این ویژگی ها در باره نامزدهای ریاست جمهوری، فرد شایسته را انتخاب کند:
«نامه حضرت امیر (ع) به مالک اشتر آن هنگام که وی را برای زمامداری در مصر گسیل داشت، که از آن به «عهدنامه مالک اشتر» یاد میشود، از درخشانترین متون دینی است که در آن آموزهها و مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی و از جمله جایگاه مردم در نظام سیاسی انعکاس یافته است.
این نامه را باید منشور عدالت و مرامنامۀ حقوق همه انسانها اعم از مؤمن و كافر، صالح و ناصالح در عرصه زمامدارى دانست و به قول جرق جرداق بهرغم آن كه در هزار و چهارصد سال پیش و در دورانی که از مباحث حقوقی؛ همچون حقوق شهروندی و حقوق اقلیت ها سخنی در بین نبود، تنظیم شد، از چندین جهت بر اعلامیه حقوق بشر سازمان ملل متحد برترى و امتیاز دارد.
ما در بررسی گوشههای از گفتار حضرت امیر (ع) در این نامه، میکوشیم خطوط اصلیِ مورد اشاره امام را که بیانگر جایگاه مردم است، را بازشناسیم. بدین منظور ده محور اساسی از این عهدنامه را بر اساس سیر انعکاس گفتار امام در آن، انتخاب و به اختصار به بررسی آنها میپردازیم.
این محورها عبارتند از: 1. مهرورزی نسبت به مردم؛ 2. خدامداری در برخورد با مردم؛ 3. دخالت ندادن ناصالحان در اداره امور؛ ۴. نظارت برکارگزاران؛ ۵. اهتمام ویژه حاکم به طبقات ضعیف جامعه؛ ۶. اهتمام حاکم به امور عبادی؛ 7. ارتباط مستمر حاکم با مردم؛ ۸. پرهیز از ویژهخواری؛ 9. اهتمام به حفظ نفوس مردم؛ 1۰. پرهیز از ثناگویی.
گرچه این محورها در ظاهر بیانگر وظائف و مسئولیتهای مختلف حاکم اسلامی است، اما در واقع همه آنها به نوعی به حقوقی که مردم بر حاکم پیداکردهاند، بازمیگردند. به عبارت روشنتر، آن چه که این دست از وظائف را متوجه حاکم کرده، مسئولیتی است که بهخاطر پذیرفتن زمامداری بر مردم، بر دوش حاکم در برابر مردم گذاشته شده است و جزو ویژگی ها و صفاتی است که حاکم باید از آنها برخوردار باشد.»
برگرفته از فصل یازدهم کتاب «تفسیر موضوعی نهج البلاغه» اثر استاد علی نصیری
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
علی نصیری
✳️ #خارج_فقه (جلسه ۱۰۸۰) مباحث این جلسه: ادامه بررسی روایات باب ششم از ابواب کتاب القضاء از کتاب
✳️ #اخبار_و_اطلاعیه_ها
به لطف الهی با بازتاب جلسه ۱۰۸۰ کتاب القضاء، سلسله مباحث خارج فقه ناظر به مباحث قضاء که مربوط به تاریخ قضاوت، بایسته های قضاوت، شرایط و صفات قاضی، علوم بایسته قضاوت، نقش منابع اجتهاد در قضاوت، آسیب های دانش قضایی و ... بود، پایان یافت و بدین ترتیب بازتاب دروس خارج فقه برای سال تحصیلی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ پایان می پذیرد.
با توجه به انعکاس جلساتی در زمینه فقه مسافر از مهر ۱۳۹۹ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجموع حدود یکصد جلسه مباحث خارج فقه ارایه شده است.
ان شاء الله تعالی در سال درسی جاری که علی القاعده از مهر ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد، مباحث خارج فقه با بررسی روایی _فقهی و بر مبنای روش اجتهاد «روایت محور و فقاهت مدار» از اول روایات باب آداب القضاء از کتاب شریف وسایل الشیعه دنبال خواهد شد.
الحمد لله علی جمیع نعمه و آلائه
🔹 در حال حاضر به لطف الهی تدوین شماری از کتب نیمه تمام گذشته دنبال می شود.
منابعی که برخی از آنها ان شاء الله تعالی می تواند در رشد و بالندگی علمی موثر باشد؛ نظیر کتاب روش شناسی فهم احادیث، نظریه تصحیح، نقد شبهات قرآنی و ...
از این که دوستان فاضل همراه محتملا شاهد کاهش فعالیت در فضای مجازی خواهند بود، اعتذار می طلبیم.
امیدواریم هم چنان مشمول دعای خیر دوستان باشیم.
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #تذکری_مشفقانه_در_آستانه_انتخابات
خدمت دوستان و همراهان عرض سلام و تحیت؛
امیدوارم طاعات و عبادات همه عزیزان در ماه مبارک قبول پروردگار شده باشد.
خوشبختانه گروه معارف وحی و خرد از آغاز افتخار همراهی با مجموعه ای از دوستان فاضل حوزه و دانشگاه داشته و دارد و به لطف الهی همواره فضای دینی، اخلاقی و علمی بر عموم مباحث حاکم است.
متاسفانه هر بار که پای انتخاب و انتخابات به میان می آید، دوستی ها و محبت ها رنگ می بازد و تعابیر همراه با احترام و نزاهت جای خود را به تعابیری نامناسب و تلخ می دهد!
فقط جهت تذکار دوستان گل می گویم:
گفت و شنود بهشتیان لایسمعون فیها لغوا و لا تاثیما است، اما گفتگوی اهل جهنم کلما دخلت امه لعنت اختها است.
هر جا لحن ها و تعابیر میان برادران و خواهران دینی و به طور کلی در جامعه دین دار تند، گزنده همراه با آزار و تکدر خاطر باشد، بدون تردید از رفتار و رویه بهشتیان که همان رفتار و رویه مومنان حقیقی است، دور شده است.
بارها هم این ناچیز تذکر داده ام که به خاطر مساله انتخابات یا سایر مسایل سیاسی و اجتماعی که البته می تواند جزو مسایل مهم و سرنوشت ساز باشد، دل هم را نیازاریم و باعث تکدر خاطر هم نشویم!
این که از مقبوله عمر بن حنظله بتوان برداشت سیاسی کرد و ویژگی رییس جمهور را فهمید یا نه، می تواند با یک بحث علمی و دقیق همراه باشد.
همین و بس!
فقط یک کلمه صادقانه می گویم:
نه چنان است که نتوان از متون وحیانی مسایل و مشکلات جاری را برداشت کرد و نه چنان است که بتوان آنها را طبق امیال و سلایق هزینه نمود.
آیا همه جا تعریف دشمنان نشانه سقوط فرد از جاده استقامت است؟!
اگر چنین است پس این همه تعریف و تمجید که از زبان امثال معاویه ها و ابوحنیفه ها از اهل بیت شده را چگونه باید تفسیر کرد؟!
آیا نکوهش و عتاب دشمنان همواره به معنای استقامت و درست مداری فرد است؟!
پس اهانت ها و عتاب های پی در پی باطل کیشان از هم کیشان خود را چگونه باید به تاویل برد؟!
حق آن است که تمجید و تعییر دشمنان و مخالفان را باید تنها و تنها یکی از نشانه های استقامت و عدم استقامت دانست.
خوشبختانه در این دوره چهره ها همه برای مردم شناخته شده اند و کارنامه عملی و اندیشه و منش آنان از هر جهت هویدا است.
امید است بر اساس معیارهای الهی انتخاب اصلح انجام گیرد.
امیدوارم تا پایان یافتن انتخابات و انتخاب شدن فردی که از هر جهت اصلح است، در این فضا شاهد هیچ تلخی و تلخکامی نباشیم.
خداوند عاقبت ما را ختم به خیر فرماید و ما را در مسیری که رضایت اوست، رهنمون گردد.
دعاگوی دوستان هستم.
علی نصیری
بیست و هشتم اردیبهشت ۱۴۰۰
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج اصول (جلسه ۵۰).mp3
13.74M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۵۰)
مباحث این جلسه:
۱. جایگاه قرآن در استنباط
۲. بررسی نقش سنت در برابر قرآن
۳. سنت در عرض قرآن است نه در طول آن
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
#پیام_تعریف_ها_و_تمجید_های_مخالفان
در این جهت تردید نیست که دشمنان عموماً بنای تعریف و تمجید از افراد شایسته و صالح را ندارند و چه بسا پیوسته خوبی های آنان را پنهان می سازند، اما گاه از زبان همینان تعریف ها و تمجیدها شنیده شده و می شود.
تعریف ها و تمجیدهای مخالفان در هر زمان نسبت به انبیاء، اولیاء و انسان های صالح از چند جهت ناشی می شود:
یک؛ گاه ناخواسته تحت تاثیر عظمت شخصیت و دانش فرد قرار می گیرند و ناخودگاه لب به ستایش باز می کنند؛ چنان که وقتی حضرت امیر (ع) در باره جلوگیری از نگاه به نامحرم مراجعه به همسر را توصیه فرمود، یکی از خوارج حاضر در جلسه ناخواسته چنین گفت: «قَاتَلَه اللَّه كَافِراً مَا أَفْقَهَه» او در عین آن که به ظلم امام را کافر و مستحق قتل دانست، اما اذعان کرد که امام بسیار فقیه و دین شناس است!
دو؛ صفات نیک و شایستگی ها آن چنان برجسته و مشهود است که دیگر نمی توان آن را پنهان کرد؛ چنان که وقتی ضرار بن ضمره در حضور معاویه از حضرت امیر (ع) تمجید کرد، معاویه گریست و گفت: «کان والله هکذا ابو الحسن»
سه؛ برای آن که مخاطبان صاحب سخن را فردی حسود، کینه توز و سرتاپا دروغ پرداز نپندارند، فرد لازم می بیند که از دشمنِ صالح خود ستایش کند؛ چنان که تمجیدهای مامون از امام رضا (ع) در حضور عالمان مذاهب مختلف از این نوع بوده است.
چهار؛ در مواردی که فرد ستایش شده از دنیا رفته و دیگر ستایش و تمجید از او زیانی به تخت و تاج نزند، لب به ستایش گشوده می شود. آن چه از تمجید های معاویه از حضرت امیر (ع) نقل شده عموماً از این نوع است.
چنین روش و رویه ای زمان، مکان و حال و هوای خاصی را نمی شناسد و همیشه رایج بوده و هست؛ خواه در باره انبیاء و ائمه (ع) باشد یا در روزگار ما در باره رجال ساسی محبوب کشور.
در همین دوران ما به عنوان نمونه آقای مهاجرانی بارها از رهبری تمجید کرد و پس از شهادت شهید قاسم سلیمانی از او به نیکی یاد کرد. آیا او را از دوستان انقلاب می دانید؟!
آقای ارتشبد زاهدی با آن سابقه همراهی با شاه چندی قبل دفاع جانانه از شهید سلیمانی کرد و گفت که من به او افتخار می کنم. آیا این دلیل عدم استقامت و عدم درستی راه آن شهید والا مقام است؟!
در حال حاضر تقریبا همه بوق ها و رسانه های معاند همزمان چهره های انتخاباتی مشهور را مورد آماج تهمت و افتراء قرار داده و یکسره در صدد تخریب چهره آنان هستند.
حال چگونه باید داوری کرد و گفت کدام یک از آنان لزوماً فرد شایسته ای است؟!
پیداست که دل دشمنان انقلاب و نظام به حال ما نمی سوزد و بنای آنان جز تخریب چهره همه انقلابیون و خدمت گزاران به اسلام، تشیع و کشور نیست.
باری، اگر آنان از کسی تعریف و تمجید می کنند، به تعبیر امام می تواند نشانه ای از انحراف در فرد باشد، اما اگر شاهدی در بین بود که تعریف آنان از سر ضرورت است، دیگر نمی توان آن را عیب فرد دانست.
بنابر این، تعریف و نکوهش مخالفان تا حدودی زیاد می تواند نشانه ای از عدم استقامت یا استقامت افراد باشد، اما چنان نیست که به صورت موجبه کلیه و در همه موارد چنین نتایجی را بدست دهد.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
خارج اصول (جلسه ۵۱).mp3
11.34M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۵۱)
مباحث این جلسه:
۱. جایگاه قرآن در استنباط
۲. بررسی نقش سنت در برابر قرآن
۳. بررسی دیدگاه شاطبی در این زمینه
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
#نزول_دفعی_و_تدریجی_قرآن
با سلام و احترام و عرض تبریک عید و تبریک نگارش کتاب علوم قرآنی.
استاد ارجمند ابتدا نزول دفعی صورت گرفته بر آسمان چهارم یا نزول تدریجی قرآن؟ اگر در آغاز نزول دفعی اتفاق افتاد، پس چطور دفعی در ماه رمضان و تدریجی در رجب رخ داد؟ ماه رجب که قبل از ماه رمضان هست؟!
🔹 پاسخ:
علیکم السلام
تشکر از بذل محبت
اشکال از دو جهت ناشی شده است:
یک؛ سال نزول دفعی و سال آغاز نزول تدریجی را یکی دانسته اند. دو؛ محطّ نزول دفعی قلب پیامبر اکرم (ص) دانسته شده است.
پیداست با این فرض نمی توان میان زمان نزول دفعی و تدریجی فاصله زمانی قائل شد.
این ناچیز در کتاب علوم قرآنی که در آستانه انتشار است در این باره به تفصیل سخن گفته ام.
اولاً: هیچ دلیلی بر اتحاد زمانی دو نزول وجود ندارد.
ثانیاَ: ادعای نزول قرآن به قلب پیامبر که عموماً از سوی برخی از مدافعان فلسفه و عرفان مطرح شده است، فاقد هر گونه پشتوانه وحیانی است.
آن چه در روایات به آن تصریح شده، تحقق نزول دفعی قرآن به آسمان چهارم یا همان بیت المعمور است و تأویل بیت المعمور به قلب پیامبر فاقد وجاهت علمی است.
بر این اساس، با پذیرش تفکیک زمانی میان دو نزول، می توان گفت که در ابتداء در ماه رمضان نزول دفعی قرآن اتفاق افتاد؛ آن گاه در ماه رجب سال بعد که دقیقاً چهلمین سال عمر پیامبر (ص) و سال به رسمیت یافتن رسالت ایشان بود، آیات آغازین سوره علق نازل شد و در حقیقت نزول تدریجی قرآن رقم خورد.
اذعان می کنم که این مشکل در منابع علوم قرانی تقریبا بدون راه حل مطلوبی آمده است.
موفق باشید.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ #فیلم_ها_و_کلیپ_ها
تلاوت زیبا و از روی حفظ این نوجوان با پای برهنه و فقر سراسر مشهود در کنار حجاب خانواده آن هم در سرزمین آفریقا که خود نماد فقر و محرومیت است، درس ها و نکته ها دارد.
گر چه فقر و فاقه تلخ و گزنده است، اما نیک می توان دریافت که دین و دین دارای بالاترین ثروت و سرمایه به شمار می رود.
آن هم نه هر دینی، بلکه تدین به اسلام به عنوان دینی کامل و جامع و آشنایی این چنین ستودنی با قرآن!
ثروتمند این نوجوان است نه آن نوجوان و جوانی که در ناز و نعمت غرق است، اما هیچ عطر و بویی از معنا و معنویت به شامه اش نرسیده است!
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ #پاسخ_به_پرسش_ها
#چگونگی_بخشش_گناهان_با_زیارت
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و تبریک عید سعید فطر
در رابطه با زیارت سید الشهدا روحی له الفداء در شب عید فطر (رزقنا الله و ایاکم)، روایتی نقل کردید و سوالی که در ذهن داشتم تجدید شد.
منظور از ذنوب «ما تاخر و ما تقدم» که در روایت میفرماید؛ با زیارت امام حسین علیه السلام آمرزیده میشود چیست؟ آیا ما تاخر بمعنای آینده است؟
اگر چنین باشد با مبانی دینی تعارض ندارد و در واقع مجوز ارتکاب گناه و اسقاط تکالیف شرعی را صادر نمیکند؟
اساسا چنین روایاتی صحیح است؟
اگر صحیح است تلقی (ماتاخر) به گناهان جدید نزدیکتر به صواب نیست؟
🔹 پاسخ:
علیکم السلام
تشکر از بذل محبت و تبریک متقابل
مراد کسب سعادت نهایی است؛ یعنی خداوند فرجام کار او را به گونه ای قرار می دهد که با بخشش و رحمت الهی از دنیا برود. بنابر این نگاه فرا زمانی مطمح نظر است؛ نه این که از الان تضمین بخشش داده شده باشد.
راه تعامل با مجموع مدالیل و روش جمع میان ادله مختلف چنین است.
گناهان آینده گاه چنان است که قابل بخشش نیست و خداوند چک سفید به کسی نمی دهد. از این جهت نباید تلقی شود که با صِرف زیارت سالار شهیدان (ع) یا هر کار نیک مهم دیگر خداوند نسبت به هر کسی همه گناهان آینده او را مورد رحمت قرار می دهد.
در مقاله ای در تحلیل روایات فصایل آیات و سور که در فصلنامه علوم حدیث انتشار یافته در این باره سخن گفته ام.
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ #فیلم_ها_و_کلیپ_ها
شعر خوانی بسیار زیبای پسری خردسال در مدح و ستایش ثامن الحجج و نیاز خواهی از ساحت امام رئوف (ع)
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج اصول (جلسه ۵۲).mp3
27.93M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۵۲)
مباحث این جلسه:
۱. جایگاه قرآن در استنباط
۲. بررسی نقش سنت در برابر قرآن
۳. ویژگی های دیدگاه قرآن محوری و سنت مداری
۳. بررسی دیدگاه شاطبی در این زمینه
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
#اخبار_و_اطلاعیه_ها
✳️ گذار یکسال از کانال استاد علی نصیری در ایتا
امروز دوم خرداد ماه ۱۴۰۰ است.
درست سال گذشته اول خرداد ماه ۱۳۹۹ این کانال در پیام رسان ایتا فعالیت خود را آغاز کرد.
درست در تیر ماه سال ۱۳۹۶ کانال استاد در تلگرام راه اندازی شد.
درست در فروردین سال ۱۳۸۸ سایت استاد با نام «موسسه معارف وحی و خرد» فعالیت خود را آغاز کرد.
به لطف الهی در این مدت دوازده سال چه در سایت و چه در پیام رسان ها تلاش شد تا گوشه هایی از معارف نورانی قرآن و اهل بیت (ع) در اختیار عموم مردم و به ویژه در اختیار فاضلان حوزه و دانشگاه قرار گیرد و در کنار بازتاب دروس خارج با نقد شبهات از مرزهای اعتقادی دین دفاع شود و به انواع پرسش های مخاطبان پاسخ داده شود.
ان شاء الله که این تلاش ها صادقانه و خالصانه بوده و در کارنامه اعمال با نورانیت ثبت شده باشد.
از همه همراهان معززی که با حضور گرم، همراهی ها و تشویق های مکرر باعث بالندگی فضای علمی و اخلاقی مباحث شدند، تقدیر و تشکر می شود.
امید آن که این همراهی ها و همدلی ها استمرار یابد.
امید آن که توفیقات بیشتر و روز افزون در این مسیر پر فراز و فرود نصیب گردد.
الهی احبب لقائنا و حبب الینا لقائک
بمنک و کرمک یا کریم!
http://eitaa.com/alinasirigilani
✳️ معرفی کانال #استاد_علی_نصیری
🔵 درس گفتارها و نگاشته های کانال:
🔸۱. خارج فقه؛ مبحث قضاء بر اساس کتاب شریف وسائل الشیعه
🔸۲. خارج اصول؛ مبحث مبانی استنباط از کتاب و سنت
🔸۳. خارج تفسیر؛ تفسیر قرآن بر اساس کتاب روش شناسی تفسیر
🔸۴. خارج حدیث؛ شرح تفصیلی روایات کافی شریف
🔸۵. نقد شبهات دینی؛ نقد شبهات سها، سروش و سایر شبهات دینی
🔸۶. پاسخ به پرسش های دینی طرح شده از سوی مخاطبان
🔸۷. مباحث اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی و ...
✳️ معرفی کوتاه استاد:
۱. مدرس خارج فقه و اصول (با ده سال سابقه تدریس)
۲. دارای ۵۰ عنوان کتاب و 200 مقاله منتشره
3. بنیان گذار انتشارات و موسسه «معارف وحی و خرد»
4. استاد تمام دانشگاه
🔴 آدرس کانال در ایتا:
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج اصول (جلسه ۵۳).mp3
9.07M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۵۳)
مباحث این جلسه:
۱. جایگاه قرآن در استنباط
۲. بررسی نقش سنت در برابر قرآن
۴. بررسی دیدگاه علامه طباطبایی در این زمینه
🆔 eitaa.com/alinasirigilani
✳️ خرمشهر یادش به خیر!
در دوران جنگ چند باری گذار ما به خرمشهر خورد.
پس از عملیات فتح فاو
عملیات کربلای پنج و سیلی از شهدا!
و ...
جزر و مد شگفت آور اروند رود!
پل های شناور و قایق های عبور رزمندگان!
مسجد فاو و گلدسته های آن!
خانه های ویران و نیمه ویران با وسایل زندگی رها شده!
بوی باروت و صدای مکرر و مهیب بمباران ها و توپخانه های عراق!
دیوارهای در هم کوبیده شده و تانک ها و نفربرهای نیم سوخته!
خطوط پر آشوب مقدم و مقرهای خطوط دوم و سوم!
حس لزوم کوچیدن از دنیا و همه خوشی های آن!
ابتهاج غیر قابل وصف جوانان عاشق جنگ و شهادت!
بوی بهشت، عطر دعای ندبه و دعای کمیل رزمندگان!
همراهی با دوستان زلال و بهره مند از فیض شهادت!
و ...
چگونه می توان آن همه خاطرات و خطورات را از ذهن کنار گذاشت و چگونه می توان آن حال و هوا را به کسانی که از شهود آنها بازماندند، انتقال داد؟!
خدایا! تو خود بهترین شاهدی که جای جای خاک جبهه شاهد سجود دمادم و ذکر شبانه و خون پاک ریخته بهترین جوانان این مملکت بوده است!
خدایا! نگذار یاد و خاطره آن همه صفاها و صافی ها، شهودها و شهادت ها از ذهن رنگ گرفته به دنیای ما خاکیان زوال پذیرد!
http://eitaa.com/alinasirigilani
خارج اصول (جلسه ۵۴).mp3
24.03M
✳️ #خارج_اصول (جلسه ۵۴)
مباحث این جلسه:
۱. جایگاه قرآن در استنباط
۲. بررسی نقش سنت در برابر قرآن
۴. بررسی دیدگاه علامه طباطبایی در این زمینه
🆔 eitaa.com/alinasirigilani