11.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺چند تکنیکی که دولت ها با آن افکار عمومی را مدیریت می کنند!
🎥ویدیویی از #ادوارد_برنیز، نویسنده کتاب #پروپاگاندا و پدر علم تبلیغات روانی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
⁉️نوجوانان ما چه میبینند؟!
🔺دانش آموز پایه دهم هنرستان جلوی کلاس ایستاد و با افتخار داستان اقتباسی خود از «پویانمایی شرک» را برای معلم و بچهها خواند؛
داستان اقتباسیاش پر از انحرافات است و آنجا اوج میگیرد که دو شخصیت «همجنس» داستان، عاشق هم میشوند!
‼️و این مشتی نمونهی خروار‼️
⁉️باید از خود بپرسیم چه به خورد نوجوانانمان میدهند که اینگونه ضدارزش ها برایشان تبدیل به ارزش شده است؟!
‼️سریالهای بیشماری در دهه اخیر توسط شرکتها و شبکههای نمایش فیلم آمریکایی تولید میشود که با هدفگیری از فرهنگها و نژادهای مختلف سعی در جهان شمول کردن سیاستها و باورهای خود در میان نوجوانان و جوانان جوامع مختلف دارند.
🔺شناخت علایق گروه سنی نوجوان توسط این شرکتها به گونهای است که بدترین «ضدارزشهای» یک جامعه را در لابهلای یک داستان جذاب با درونمایه «علمی تخیلی، خیالی(فانتزی) و ابرقهرمانی»، با بهرهگیری از بازیگران «حرفهای و جذاب» و با خلق صحنههایی تاثیرگذار میگنجاند به شکلی که «باورهای غلط» در جان مخاطب نوجوان رخنه کند و جای باورهای درست او را بگیرد.
🔺یکی از سکوهای پرطرفدار این سالها، «نتفلیکس» است که تولیداتش در میان نوجوانان کشورمان مانند دیگر کشورها از محبوبیت ویژهای برخوردار است. شاید بتوان گفت سهولت دسترسی به این تولیدات یکی از دلایل همهگیر شدن سریالهای مختلف نتفلیکس است.
🔺از این سادهتر، حتی اگر نصب نرمافزار نتفلیکس روی گوشی مشکل باشد، میتوان تولیدات دوبله شده آن را در سکوهای مُجاز ایرانی دنبال کرد.
‼️«فیلیمو و یا گپ فیلم» نسبت به محتوای مخرب این سریالها کاملا وفادارند و فقط سانسور را در «تار کردن پوشش نامناسب» بازیگران زن و برخی صحنه های دیگر مجاز می دانند.
‼️راه دسترسی آسان دیگر به تولیدات نتفلیکس، یک جستجوی ساده است. با این کار ظرف چند ثانیه میتوان نسخه اصلی این فیلمها را با دوبله فارسی از سایتهای ایرانی دانلود کرد.
🔺بزرگترین جنبه این فاجعه آنجا است که نوجوان ایرانی به سادگی با هر کدام از این روشها به «مجموعه عظیمی» از این فیلمها دسترسی دارد. نوجوانی که در غفلت والدین به تماشای آنها مینشیند.
‼️در حال حاضر به لطف تلاشهای بیوقفه و اثرگذار سکوهایی مانند نتفلیکس برای تولید مجموعههای نمایش با هدف قرار دادن «مخاطب نوجوان» و «القای ضدارزشها» به جای ارزش و در هنگامه خواب عمیق مسئولین فرهنگی کشورمان، نوجوانان ما به سمت تفکرات و «گرایشهای ضددینی، ضدملی، باورهای غلط و ضدارزشهای شوم» هدایت میشوند!
📍تا زمانی که شبکههای نمایش مُجاز ایرانی و تلویزیون به دنبال تولید مجموعههایی «بیمحتوا با درونمایه فلاکت و خیانت» است، جای خالی آثار ویژه مخاطب نوجوان با درونمایه علمی تخیلی، خیالی و قهرمانانه را تولیدات مخرب و ضدارزش نتفلیکسها پر خواهد کرد که نتیجهای جز «فروپاشی خانواده، جامعهای ویران و کشوری تکهپاره» در آیندهای نزدیک نخواهد داشت.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔰در عصر تهاجم رسانهای چه کنیم؟
🔺همیشه در ذهنمان این مسئله وجود داشته که چرا مسئولین چاره ای برای وضعیت رسانه ای نمی اندیشند یا اینکه چه کاری از دست ما برای مقابله با تهاجم فرهنگی بر می آید؟
🔹اگر بخواهیم کوچک ترین هسته تاثیر گذاری رسانه ای را پیدا کنیم به مخاطب رسانه ها می رسیم. یعنی شما یک نفر که در حال خواندن این پیام هستید کوچک ترین هسته در فعالیت رسانه ای به شمار می آیید.
🔹اما کوچک بودن به معنای بی تاثیر بودن نیست و بالاترین تاثیر در رسانه ها را همین هسته در دست دارد.
🔹اجتماع این هسته های کوچک هستند که باعث وایرال شدن، ترند شدن و مشهور شدن رسانه ها می شود.
🔹فوروارد کردن شما(ارسال پیام برای سایرین)، سین زدن شما(خواندن یا تماشای پیام)، لایک کردن شما، کامنت گذاشتن شما و فالو کردن شما(دنبال کردن منبع پیام) باعث می شود تا یک پیام فراگیر شود.
🔹در پیام رسان ها مردم اصلی ترین نقش را در دیده شدن رسانه ها بازی می کنند و رسانه موفق آن رسانه ای است که کاری کند تا مخاطبینش در راستای معرفی و شهرت او قدم بردارند.
📍پس شما می توانید با معرفی کردن و دنبال کردن هر کانال یا پیام به دیگران و مصرف آن پیام برای خودتان تاثیر به سزایی در جامعه بگذارید.تا مخاطب نباشد پیامی هم نیست.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
🔸۱۰ تئوری جالب درباره انیمیشن های دیزنی که نگاه تان را به آن ها تغییر می دهد
🔹برخی به این تئوری معتقدند که دیزنی جهانی عظیم خلق کرده که همهی داستانهایی که برای ما روایت میکند، در آن رخ میدهند. این بدان معنی است که همهی داستانها و شخصیتهای دیزنی میتوانند به نوعی با یکدیگر مرتبط باشند و طرفداران آثار دیزنی شیفتهی آن هستند که به دنبال این ارتباطات بگردند. تئوریهای زیادی در اینباره مطرح شده که برخی از آنها به قدری شگفت انگیز و قانع کننده هستند که رفته رفته به این فکر میافتید که هیچ چیز در دنیای دیزنی واقعاً به آن سادگی که به نظر میرسد نیست.
🔸 بعنوان مثال گرچه اینطور به نظر میرسد که در انیمیشن «علاء الدین» (Aladdin) همه چیز در گذشتههای دور رخ میدهد، اما برخی مخاطبان این تئوری را مطرح کرده اند که داستان «علاء الدین» در حقیقت در آیندهی دور، در یک دنیای پساآخرالزمانی رخ میدهد. در این انیمیشن، غول چراغ جادو به این نکته اشاره میکند که ۱۰ هزار سال در چراغ جادو بوده است. با این حال شوخیهای غول چراغ جادو مملوء از اشاراتی به فرهنگ قرن بیستم است.
📌 https://www.entekhab.ir/0035Vm
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
اقناع سازي و ارتباطات اجتماعي.pdf
573.4K
#خلاصه_کتاب
🔸فايل پيوست خلاصهاي کوتاه از کتاب اقناع سازي و ارتباطات اجتماعي است. نويسنده کتاب دکتر حجتالله مرادي است.
🔹اقناع سازی را می توان یک فرآیند ارتباطی دانست که تماس گیرنده از تاکتیک هایش برای تاثیر بر گروهی از نگرش های مخاطب هدف و رفتارشان استفاده می کند. در کتاب حاضر نخست، نحوة توسعة نظریة ارتباطات تبیین می شود، سپس انواع ارتباطات و ویژگی های اساس هریک بیان می گردد. در ادامه، الگوی ارتباطی اقناع شرح داده شده و در پایان، مهارت های انتقال توضیح داده می شود.
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢چگونه در فضای مجازی جعل وشایعه را از واقعیت تشخیص دهیم؟
🔸«منبع معتبر»:
اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید. داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع، سادهترین کاری است که انتشار دهنده خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد.
🔸قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها:
زاویه خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکه جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط، دستکاری عکس و فیلم،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔸قسم دادن، التماس کردن، وعدهدادن، ارعاب یا تهدید برای انتشار مطلب.
🔸اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص.
🔸عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است.
🔸جملات خبری شبهعلمی و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد و... کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟ عرفان کوانتومی، قانون راز، شعور آب و … نمونههایی از این ادعا هستند.
🔸ارجاع به منابع غیرواقعی با اسم های عجیب و غریب و پرابهت شبکه خبری
🔸تبلیغ یا ضدتبلیغ عقیدتی و نژادپرستانه برای یک فرقه خاص
🔸عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن:
رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است.
🔸اینترنت و گوگل منبع نیستند:
اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هر چیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود.
💠 آیا می دانیدها.
🔸توصیه های اکید و هشدارهای عجیب.
🔸تعدد انتساب مطالب به یک شخصیت معروف.
✅ دقت کنید! قبل از کپی و ارسال، مکث، فکر و سپس منتشر کنید./ سلیس نیوز
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نظریه «پنجره شکسته» و ارتباط آن با کشف #حجاب ها
⁉️ چگونه بیتفاوتی نسبت به کشف حجاب ها، سبب عادی سازی این مشکل نزد مردم میشود؟
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢 اهمیت کلیدواژهٔ «دروغ» در جنگ نرم
1️⃣ #دروغ یکی از شناختهشدهترین رذایل اخلاقی است که تمامی فرهنگها و ادیان آن را بد و پلید شمرده و قباحت آن از فهمی مشترک در میان جوامع مختلف بشری بهرهمند است. این مسأله سبب میشود تا برچسب #دروغگو از قابلیت ویژهای برای «مشروعیّتزدایی» و هجمه به حیثیت افراد برخوردار باشد.
2️⃣ روشن است که شناخت افرادی با ویژگی «دروغگو» و پذیرش اطلاق صفت #کذّاب به ایشان سبب میشود تا اعتبار آنها در جامعه زایل شده و «مشروعیت اجتماعی» خود را از دست بدهند. اتفاقی که در جهان امروز بهعنوان یکی از اصلیترین وظایف #رسانه شناخته میشود.
3️⃣ ملموسترین کارکرد «رسانه» القاء و قبولاندنِ دروغگو بودنِ اشخاصی است که در جایگاه «حریف» و یا «دشمن» قرار دارند، و از این جهت است که این «اقدام رسانهای» بهعنوان پُراستفادهترین اقدام در عرصهٔ «سیاست» و برای از اعتبار انداختن طرفهای مقابل محسوب میشود.
4️⃣ بههمین دلیل، ایفای نقش مؤثر «رسانه» برای اقناع #افکار_عمومی و پذیرش «دروغگو» بودنِ یک «تفکّر» و یا «حاکمیّت»، یکی از استراتژیهای اصلی و سیاستهای عملیاتی اتخاذ شده در طول دوران #جنگ_سرد بود. این اقدام رسانهای، در طول دهههای ۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰ میلادی با شدت جریان داشت و رفتار رسانهای دو بلوک «شرق» و «غرب» را متأثر از خویش نمود و کشمکشهای بسیاری را در فضای رسانهای حاکم بر #جهان_دوقطبی بههمراه داشت.
5️⃣ تمرکز ویژهٔ «بلوک غرب» بر ایجاد برتری و استفادهٔ هوشمندانهتر از «رسانه»، باعث «اقناع افکار عمومی» به «دروغگو» بودنِ «حاکمیت» در «بلوک شرق» گردید و شرایط #عدم_اعتماد میان «توده» و «حاکمیت» را پدید آورد و در نهایت منجر به اضمحلال «بلوک شرق» و #فروپاشی_شوروی شد. اتفاقی بسیار مهم که توانست پایانبخشِ «جهان دوقطبی» شود.
6️⃣ اینگونه بود که «بلوک غرب» از یکسو با استفاده از شیوهٔ «دروغگویی رسانهای» و بالأخص با تمرکز بر شگرد #خبررسانی_جعلی (Fake news) توانست با تلفیق میان راست و دروغ و تغییر حقایق به «مدیریت افکار عمومی» مبادرت ورزد و ذهنیتی غیر واقعی و مبتنی بر تمایلات خود از حاکمیتهای موجود در «بلوک شرق» به نمایش بگذارد و از سوی دیگر با ایجاد تصویری «دروغگو» از حاکمان بلوک شرق، موفق شود تا ضمن «فاصلهگذاری میان مردم و دولت» از #مشروعیت_اجتماعی ایشان بکاهد.
#شبکه_نفوذ
#سواد_رسانه
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💢عاشورا و رسانه های اموی
#اینفوگرافیک
#عاشورا
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
💠 سوگیریهای شناختی و ذهنی
🔸فرض عامل هوشمند :
ذهن تمایل دارد پشت هر پدیده عاملی هوشمند را فرض کند ، در حالیکه با واقعه ممکنست برنامه ریزی شده باشد ، ممکنست نباشد ، اثباتِ تصادفی بودن ، دلیل نمیخواهد ، برنامه ریزی دلیل کافی میخواهد . صرف همزمانی دو پدیده و نقل قول های مبهم نمیتوان نتیجه گرفت که یک پدیده برنامه ریزی شده بوده.
🔹فروپاشی انگاری :
ذهن انسان تمایل دارد اوضاع کلی جهان/کشور را رو به وخامت و فروپاشی ببیند ، در حالی که ممکنست بعد از هر بدی ، بدتر نیاید .
🔸منفی نگری :
ذهن برای اخبار منفی ارزش بیشتری قائل میشود.
🔹نقطه کور تعصب : انسانها تعصب را در دیگران بهتر و بیشتر تشخیص میدهند.
🔸ادراک گزینشی :
ذهن اطلاعات را گلچین میکند و گاهی اطلاعات مهمی را در جهتی خاص نادیده میگیرد.
🔹دانش دم دست : ما در برخورد با هر پدیده برای تحلیل و رفع مشکل به دانش و اطلاعات ساده و دم دست تکیه میکنیم ، در حالیکه ممکنست زمان برای تحقیق بیشتر و تصمیم گیری دقیق تر داشته باشیم و اولین پاسخی که بذهن متبادر میشود نه تنها بهترین نباشد بلکه اشتباهترین گزینهی موجود باشد .
🔸خطای هاله : ما تمایل داریم وقتی یک وجهه از چیزی بنظرمان خوب و زیبا آمد بقیهی خصائص آن چیز را هم خوب ببینیم و ممکنست صفات بد مهمی را از نظرمان پنهان شود.
🔹قالب بندی : قضاوت ما در مورد یکچیز بستگی باین دارد که در چه قالب و جمله بندی ای بما عرضه شود : مثلا اگر روی همبرگر بنویسند ۹۰ درصد گوشت بیشتر تمایل داریم بخریم تا بنویسند ۱۰ درصد ناخالصی درحالی که همبرگر ، همان همبرگرست.
🔸پشتیبانی از انتخاب : ما روی انتخاب هایمان تعصب داریم ، دلمان نمیخواهد کسی دلمان را بد کند. در حالیکه گاهی مهم ست که بدانیم انتخابمان چه مشکلاتی داشته .
🔹تثبیت باور :
استدلال هرچقدر قوی باشد و با لحن ملایم مطرح شود باز ممکنست حتی بیش از پیش باورِ ( غلط) مان را در ذهن تثبیت کند و بر تصمیم خود ، مصرتر شویم . بله ... به همین سادگی
🔸خاطره جعلی : ذهن ما - حتی اگر به اختلال روانی خاصی مبتلا نباشیم - گاهی خاطرههایی می سازد که اصلا وجود نداشته اند ، بدون این که متوجه باشیم و قصد و غرضی داشته باشیم ...
🔹پس گویی : ما یادمان میرود چه پیش بینیای کرده بودیم ، بدون اینکه متوجه باشیم دنبال بهانه ایم تا بگوییم : « دیدی گفتم »
✍ ف. طحانی
#سوگیریهای_شناختی
#علوم_شناختی
✅ با ما باسواد شوید
🚩 نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی استان گیلان
🌐 @nasra_guilan
مسلم معین مسئول سازمان فضای مجازی بسیج: چهره سال سواد رسانه ای و برترین های دومین رویداد ملی سواد رسانه ای انقلاب اسلامی معرفی می شوند
هم اکنون 3000 نفر مربی سواد رسانه ای که دوره های آموزشی مدرسی را طی کرده اند در سراسر کشور فعال هستند و اهداف نهضت سواد رسانه ای انقلاب اسلامی (نسرا) را در فراگیر کردن آموزش سواد رسانه ای دنبال می کنند.
امسال دومین جشنواره سواد رسانه ای ابتدا در استان ها در تیرماه برگزار و آثار برتر استانی به مرحله کشوری راه یافتند که در این مرحله از بین 270 اثر برتر کشوری در داوری نهایی از برگزیدگان کشوری تجلیل خواهد شد.
محورهای ارائه آثار شامل تربیت رسانه ای، فناوری های نوین ارتباطی، جریان شناسی رسانه، رسانه شناسی، شبکه ملی اطلاعات، اقتصاد رسانه ای در دو بخش اشتغال رسانه ای و کارآفرینی رسانه ای است.
ارائه آثار در قالب سخنرانی(TED)، موشن گرافیک، اینفوگرافی، کتاب، پوستر و نرم افزار بوده است.
اختتامیه دومین جشنواره سواد رسانه ای روز پنج شنبه 19 مرداد از ساعت 15 در سالن آمفی تئاتر باغ ملی شهر قدس تهران با حضور مقامات و مسئولان و دبیران نسرا از سراسر کشور برگزار می شود.
🌐 @nasra_guilan