🔴 شگردهای جذب لایک و کامنت در فضای مجازی
برخی پست ها که اتفاقاً درجذب لایک وکامنتهای زیاد، موفق هم هستند، از بعضی ویژگی های مشترک برخوردار بوده و از شگردهایی معمولا مشترک برای جذب لایک و کامنت استفاده می کنند که در #سواد_رسانه_ای از آن ها بهعنوان #تکنیک_های_اقناعی نام برده میشود.
⭕️ تکنیک اقناعی استفاده از عواطف و احساسات یکی از مهمترین و پرکاربردترین این تکنیک هاست که ازطریق تحریک عواطف واحساسات کاربران موجب برانگیختن واکنش آن ها درقالب لایکوکامنت میشود.
🔺معمولا برای تحریک عواطف واحساسات کاربران ازبعضی شگردهای مشخص استفاده میشود که به بعضی ازاین شگردها اشاره میشود :
💢تحریک احساسات وبرانگیختن واکنش ازطریق استفاده از اختلاف عقاید و سلایق
💢تعارضات سیاسی عقیدتی قومیتی ملیتی جنسیتی ورزشی فرهنگی طبقاتی طرز پوشش مدل مو ولباس رنگ مو و لباس نمایش جواهرات خانه و ماشین لاکچری و هر چیزی که موجب برانگیختن احساساتی مانند حسرت یا حسادت شود و مانند اینها، در قالب های مختلف مانند تصویر، فیلم و کلیپ، #مسابقه،۱یا۲، نظرسنجی، خبر داستان طنز و... و به خصوص همراه با
🔵 جملات جانبدارانیه برای تایید یا رد یکی از این عقاید که به واکنش سریع مخاطبان منجر شود...
💢حتی نمایش بعضی از پست هایی که در جای دیگر با هدفی دیگر در فضای مجازی منتشر شده اند اما اینجا، از جنبه ایجاد تعارض آن ها برای جمع آوری لایک و کامنت استفاده می شود.
🔺مثل اظهار نظر بعضی هنرپیشه ها درباره بعضی مسائل یا نمایش بخشی از زندگی شخصی خود و یا حتی نمایش غذاخوردن چینی ها که برای خود آن ها جنبه تبلیغاتی دارد اما مخاطب ایرانی را به لحاظ تعارض فرهنگی به واکنش و کامنت گذاری وامیدارد.
⭕️تحریک احساسات با استفاده از نوستالژی
💢تصاویر،موسیقی،فیلم وسریال،هنرپیشه ها،خوانندگان،مشاهیر علمی وسیاسی وادبی وهرچیزی که برای مخاطبان خاطره انگیز باشدوعواطف آنها راتحریک کرده یاجریحهدارنماید.
🔺تحریک عواطف انسانی ازطریق نمایش قشر آسیبپذیر، معلولان، کودکان، پدرومادر، افراد زحمتکشو...
💢تحریک عواطفی مثل خشم شدید ازطریق نمایش تصویرداستان یاحتی وانمودی ازنمایش ظلم و ستم مانند توهین به یک فرد، توهین به اشخاص محبوب، کتک خوردن یک فردبیدفاع یا کارسخت یک فردضعیف و... برای دریافت لایک وکامنت
⭕️تحریک عواطف با استفاده از تکنیک اقناعی مقایسه
💢از این تکنیک نیز غالبا در راستای تحریک عواطف افراد استفاده می شود و به فراخور آن،موجب برانگیختن حس حسادت، خشم، یأس و حسرت، تمسخر و تأسف، انزجار ومانند اینها می شود.
🔺مانند مقایسه دو سیاستمدار از دو کشور، دو هنرپیشه از دو کشور، دو مدل مو یا آرایش، دو مدل ماشین از دو شرکت، دو وسیله مصرفی از دو برند،دو ماده غذایی و مانند اینها
🔴 تحریک عواطف با استفاده از تکنیک اقناعی تعمیم
💢استفاده از تصاویر، فیلم ها یا داستان هایی که تعداد زیادی از افراد آن را به خود تعمیم داده و خود را در آن موقعیت تصور می کنند و تأثيرپذیری بیش تری از آن دارند.
💢مثلا وقتی تصویر سربازی که دور از خانواده است گذاشته می شود، سایر سربازان و حتی اعضای خانواده ای که سرباز دارند آن را به خود تعمیم داده و باآن همزادپنداری می کنند.
⭕️تحریک عواطف و احساسات با نمایش موارد عجیب و استثناء
💢این شگرد که از ارزش های خبری هم محسوب میشود، در فضای مجازی معمولا در سطحیترین شکل آن به اشکالی مبتذل و مانند نشریات زرد مورد استفاده قرار می گیرد مثل استفاده از خرافات پیش پا افتادهای چون نقش بستن کلمات مقدس روی بدن کودکان.
💢نمایش فیلم و تصویر افرادی با عمل های زیبایی عجیب و غریب، زنده خواری چینی ها و مانند آن نیز از اشکال دیگر جذب لایک و کامنت هستند که جنبه استثناء آنها، گاه با شگردهای دیگری همچون پرسش هایی با پاسخ مشخص و تعارضات فرهنگی نیز همپوشانی دارد.
💢تکنیک اقناعی استفاده از نماد ها
🔺استفاده ازتصاویر ونمادهای ملی یامذهبی که به تحریک عواطف ملی،میهنی،مذهبی بیانجامند مانند نمایش تصویر اماکن مقدس،زیارتگاه ها،مرقد امامان یاقهرمانان ملی، پرچم و... واستفاده ازشعارهای ملی،مذهبی وتحریک عرق ملیومذهبی
#سواد_رسانه_ای
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔹نه می توانیم از بمباران اطلاعاتی جلوگیری کنیم و نه فرزندانمان را به حال خود رها سازیم و شاهد پژمردگی روحی شان باشیم.
🔸به روز بودن یعنی غذای روحی و روانی فرزندانمان را که همان فیلمها, شبکه های اطلاعاتی و تلویزیونی, روزنامه, مجله و کتاب است, همراه فرزندانمان, با دقت انتخاب کنیم و شیوه ی استفاده از آنها را برنامه ریزی کنیم تا موجب رشد علمی, فرهنگی و اعتقادی ما شود, نه موجب سقوط معنوی ما.
🔹محیط خانه باید استریل باشد؛
در غیر اینصورت فضای اخلاقی و فرهنگی خانه میکروبی می شود و فرزندانی که در آن تربیت می شوند, افرادی ناکارآمد و از نظر روحی بیمار, مشوش و مضطرب خواهند بود.
کتاب:خطاهای تربیتی والدین/ سید مسعود راد
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
✅ آدما رو گریزون نکنیم
== ✍️ نازنین عابدین پور =====
💠 چند سالی می شه که اصطلاحی وارد تبلیغاتِ دیجیتال شده به اسمِ اینفلوئنسر مارکتینگ، اصطلاحی که معنایِ لُغویش می شه "بازاریابی به کمکِ افراد تاثیرگذار" چیزی که این روزا خیلی ها رو برده به سمتِ جنونِ اینفلوئنسر شدن، افزایش فالوور، از خود دراومدن و خیلی چیزهای دیگر برای گرفتنِ تبلیغ و بعضاً احساسِ قدرتِ کاذب!!
🔸این روزا که به واسطه ی کارم بیشتر با این قشرِ به قولِ خودشون اینفلوئنسر در ارتباطم احساس می کنم فضای مجازی شده جولانگاهِ آدم هایی که ظرف و ظروفِ قشنگ دارند، خونه هاشون رنگیه و از سیر تا پیاز زندگی شون جلویِ دوربین اتفاق میافته و تَهِش می رسن به تبلیغ و گرفتنِ هزینه های میلیونی برای یه پست ساده و تازه کلی هم منت سرت می ذارن که اگر خودشون تویِ تصویر باشن هزینه دو برابر می شه و این حرفها ...
🔸اینکه فضای مجازی برای اشتراک گذاری لحظه های زندگیه و آدما احساسات شون رو راحت تر اینجا نشون می دن درست، این که فضای مجازی برای خیلی ها شغل ایجاد کرده درست، اما اینکه افزایش فالوور تبدیل بشه به سوء استفاده و شخص در ازایِ گرفته پول، چیزایی رو تبلیغ کنه که شاید هیچوقت استفادش نکرده و ازش مطمئن نیست کارِ بِحقی نیست.
🔸اینکه تو فضای مجازی این حس ایجاد بشه که هرکی فالوور بیشتری داره پس قدرت دست اونه اتفاقِ قشنگی نیست.
🔸اینکه به همه ی این پروفایل های ساده که هرکدوم یه شخصیت مستقل دارن به چشمِ ابزار نگاه بشه حالِ قشنگی نداره.
🔸مسموم کردنِ فضای مجازی و دنیایِ عجیبِ اینستاگرام باعث می شه آدمای زیادی ازش گریزون بشن، آدما رو گریزون نکنیم و حواسمون باشه کیا رومون تاثیر می ذارن و کیا رو تبدیل به اینفلوئنسر می کنیم ...
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
🔲چرا جهان مجازی مهم است؟
✍️حمید عبداللهیان
▪️فکرش را کنید که دیگر داستانهای جنگ ستارگان و مرد عنکبوتی و مرد خفاشی و تبدیل شوندگان (ترانسفورمرها) و... و بازیهای آنها فقط داستان یا بازی نیستند بلکه بخشی از زندگی عینی کاربرانشان شدهاند. فکرش را کنید که برای پیدا کردن دستورالعمل آشپزی یا آثار جانبی داروها و یافتن راهنماییهای پزشکی نیازی به رفتن به پزشک ندارید، چرا که همه آنها در نوک انگشتان شما قرار دارند و کافیست در محیط گوگل جستوجو کنید. فکرش را کنید که صحنه اجتماعی دیگر مربوط به وطنی که در آن زاده شدهاید، نیست و همه آدمها در همه جا در یک لحظه با شما در ارتباط قرار میگیرند. فکرش را کنید که سایتهای گوناگون چگونگی مرگ و کشته شدن انسانها را هم به تصویر کشیدهاند و فکرش را کنید که به قول کاستلز، کارگردان، همه اینها اگر خودتان نباشید، اما بخش عظیم آنها را خودتان به عنوان مخاطب و مصرفکننده تهیه میکنید و سازمانها و دولتها نقش چندانی در این فرآیندها ندارند.
▫️این یعنی اینکه صحنه اجتماعی همچون چند دهه پیش دیگر مربوط به یک محیط جغرافیایی نیست و کنشهای اجتماعی شما فقط در خانه انجام نمیگیرد بلکه در جهان مجازی صورت میپذیرد و شما این کنشها را در عین تنهایی و در تعامل با کامپیوتر انجام میدهید. این بدان معناست که یک جهان اجتماعی خارقالعاده، بینظیر و بیسابقه شکل گرفته که ربط چندانی به جهان واقعی ندارد. جهانی که در آن پدیده قدرت، ملیت و اقتصاد نیز در حال تغییر و دگرگونی است.
▪️برخی ورود کامپیوتر و اینترنت و جهان مجازی را به دوران ورود رادیو و تلویزیون یا سینما تشبیه میکنند و دغدغههای علمی دانشگاهیان که به این تحولات جدید مربوط میشود را مالیخولیایی میدانند. برخی نیز همچون ژیژک در شماره 2 از جلد 34 مجله «نقد کتاب لندن» که در ژانویه 2012 میلادی چاپ شد، در لفافه، این دوره را دوره جدید توسعه سرمایهداری میدانند و خیل شکست خورده ارتش کارگران دوره اولیه سرمایهداری را برخلاف نظر مارکس و لنین در حال اضمحلال میبینند و در عوض خیل عظیم تحصیلکردهها را میبینند که به دستمزد اضافی بهجای ارزش افزوده وابستهاند.
▫️چنین مینماید که ما باید با استدلال او عینیت را یکسره و همچنان ستون فقرات تحلیل دوران جدید در نظر بگیریم اما این هم جوابگوی نمادین بودن جهانی که ما از آن صحبت میکنیم، نیست چرا که جنس آن دیگر یکسره واقعی و عینی نیست؛ اگرچه با ابزار عینی کار میکند. به یک تعبیر جهان مجازی به این دلیل اهمیت دارد که نسبت خود را با واقعیت کاهش داده و قدرتمندانه انسانها را بهدنبال خود میکشد و در همین مسیر هم بدون توقف پیش میرود و چون مالکیت یا قدرت واحدی آن را نمیتواند کنترل کند، همه را به سوی خود کشانده و میکشاند. این جهانی است که همه مسائل اعم از اجتماع، سیاست، اقتصاد و فرهنگ را از نو تعریف میکند و همه فهمیدهاند که اگر خود را با آن هماهنگ نکنند، در پشت شکافی قرار میگیرند که هرگز نخواهند توانست آن را پر کنند تا به دیگرانی برسند که از شکاف بین جهان واقعی و مجازی عبور کردهاند. اهمیت جهان مجازی در این واقعیت نهفته است.
🗞 گزیدهای از مقالهای به نام «چرا جهان مجازی اینقدر اهمیت پیدا کرده است؟» که در شماره 25 #ماهنامه مدیریت ارتباطات، خرداد 1391 منتشر شده است
#جهان_عینی
#جهان_مجازی
#اینترنت
#شکاف
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
#تلنگر
🚨دزدان زمان
اگه کمی منصف باشیم و یه حساب سرانگشتی بکنیم با احتساب تنها روزی ۲ تا ۳ ساعت استفاده از اینترنت= شبکه های اجتماعی حدود ۱۰ سال از عمرمان رو صرف این فضای مجازی میکنیم
به معنای ساده تر ۱۰ سال از عمر و جانمان رو فدای تلگرام و اینستاگرام می کنیم ...
بهتراست در مورد بخشندگی و بذل و بخشش در مورد با قیمت ترین سرمایه زندگی مان (زمان) کمی تجدیدنظر کنیم
اگرچه خساست خصلت خوبی نیست اما در این مورد لازم و واجب بنظر میرسد
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
#سواد_رسانه_ای را #بازی کنیم !
🔺 پیام کاغذی
کاغذهای کوچک سفید و هم اندازه ای را بردارید.
چشم هایتان را ببندید و به پیام های دبیر خوب گوش دهید.
کاغذ را از وسط تا کنید.
گوشۀ سمت راست کاغذ را با دست برش دهید.
دوباره کاغذ را از وسط تا کنید.
این بار گوشۀ سمت چپ را با دست برش دهید.
دوباره کاغذ را تا کنید و گوشۀ سمت راست را برش دهید.
چشم هایتان را باز کنید.
کاغذها را باز کنید و به یکدیگر نشان دهید.
قسمت دوم: فکر کنید.
موضوع چیست؟
چرا با اینکه یک #پیام برای همه صادر شد ولی شکل های متفاوت به دست آمد؟
در مورد پیام و نتیجه گیری کار با همدیگر گفتگو کنید
و به این موضوع که پیام ثابت و دریافت متفاوت می تواند چه #عواقبی داشته باشند؟
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️ تدریس کنید و جایزه ببرید!
🔻 نسرا برگزار میکند:
🎯 جشنواره تدریس مجازی سواد رسانهای با محوریت شایعات کرونایی
📆 15 اردیبهشت تا 5 خرداد 99
🎁 5 جایزه 5,000,000 ریالی
📱از طریق لایو اینستاگرام تدریس کنید و با استفاده از نرم افزار از صفحه گوشی هنگام لایو ضبط بگیرید و آن را به آیدی زیر ارسال کنید:
@amoozesh_sazman
🔹 مدرس در ابتدای فیلم خود و شهر محل سکونت خود را معرفی کند.
🔹فیلم برداری باید بصورت افقی باشد و ترجیحا به شکل سلفی گرفته نشود.
🔹زمان فیلم ارسالی از ۲ تا ۵ دقیقه باشد
🔹محورهای تدریس مجازی با تاکید بر آموزش مفاهیم سواد رسانهای باشد، استفاده از شعار سال و شرایط کرونایی دارای امتیاز ویژه است.
🔹مدرسان در فضایی از منزل باشند که #درخانه_می_مانیم و تدریس می کنیم اجرایی شود.
🔹 داوری در خصوص شیوه تدریس و محتوای تدریس خواهد بود.
دانلود نرم افزار ضبط از صفحه گوشی:
yun.ir/bliwi
#جشنواره_مجازی
#شبکه_مدرسان
@nasraa_ir
⭕️مقابله با شایعهسازی دشمن هم از کارهایی است که مردم میتوانند انجام دهند.
🔹فضای مجازی میتواند ابزاری باشد برای زدن توی دهان دشمنان!
🔺رهبرمعظم انقلاب:از جمله کارهایی که مردم میتوانند به بهترین نحو انجام دهند، حضور در صحنههای انقلاب است.
مقابله با شایعهسازی دشمن هم از کارهایی است که مردم میتوانند انجام دهند. امروز جوانان در فضای مجازی فعالند؛ فضای مجازی میتواند ابزاری باشد برای زدن توی دهان دشمنان.»
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️راهکارهایی برای کم کردن میزان وابستگی به فضای مجازی
1⃣ ایجاد برنامهریزی در استفاده از اینترنت برای خود و فرزندان
2⃣ خرید اینترنت حجمی (عدم خرید اینترنت نامحدود به ایجاد برنامهریزی صحیح در استفاده از اینترنت کمک میکند.)
3⃣ عدم ثبت نام در شبکههای اجتماعی و پیام رسان بدون کاربرد (شبکههای اجتماعی و پیامرسانی که کاربردی ندارند فقط وقت را هدر میدهند.)
4⃣ عدم استفاده از اینترنت همراه (شما میتوانید فقط برای منزل و محل کار خود اینترنت تهیه کنید و از خرید اینترنت همراه برای کمکردن وابستگی به آن پرهیز کنید.)
5⃣ عدم نصب و استفاده از بازیهایی که مدل آنها به شکلی طراحی شده است که پایان ندارند. (مثل بازی کلشآفکلنز، ساکراستارز و ...)
6⃣ بجای پیامدادن به سایرین، با آنها تلفنی تماس بگیرید.
7⃣ برای خود سرگرمیهای خارج از اینترنت تعریف کنید. (ورزش، گردش و ...)
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
⭕️4 راه بسیار #طلایی برای حفظ تعادل در #مدیریت_رسانه_خانه
1. وضع قانون مشخص در استفاده از رسانه در خانه:
تعیین مقررات اصولی برای مدیریت زمان و مکان های استفاده از رسانه برای مثال عدم استفاده از موبایل و تبلت در حین غذاخوردن و یا ورود به اتاق خواب (بسیار ساده است برای مدیریت استفاده از سریال و برنامه های جذاب ضبط کردن برنامه و مشاهده بعد از شام می تواند بسیار مفید باشد همچنین تهیه یک دستگاه iptv که اخیرا توسط صداو سیما عرضه شده است)
2. از ابتدا مدل و عادت های خوب و صحیح از رسانه استفاده کنید:
میزان زمان استفاده از صفحه نمایشگرهای دیجیتال و همچنین برنامه زمانی رژیم مصرف رسانه ای روزانه خود را از ابتدا برای خودو فرزندان با کمک مشاورین تنظیم نموده و از ابتدا خود را با عادت های خوب رژیم رسانه ای همراه نمایید.
چرا که تک و تغییر عادات رسانه ای بد بسیار مشکل خواهد بود
3. رسانه ها را با هم استفاده کنیم:
استفاده و تماشای انیمیشن و بازی های دیجیتال را با فرزندان خود با هم تجربه کنیم و در حین مشاهده درباره محتوای آن با هم صحبت کنیم ، بهترین فرصت برای آموزش تفکر انتقادی و کشف تکنیک های اقناعی رسانه ها برای فرزندان مشاهده و استفاده از رسانه بصورت گروهی با اعضای خانواده می باشد.
4. در خانه موبایل و تبلت خود را خاموش نگه دارید:
بسیاری از والدین احساس می کنند باید بطور مداوم بجهت دغدغه های شغلی و یا علایق خبری و ... در دسترس باشند، اما مطمئن باشید این مسئله بسیار استرس زا بوده و خستگی را به خانه منتقل میکند و این دید به هیچ وجه واقع بینانه نمی باشد.پس میان استفاده از موبایل در خانه و محل کار مرز های زمانی و مکانی معین تعیین نمایید.
#صدیق
📱پژوهشگر رسانه های نوین
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan
📒 ویژگیهای #سواد_رسانه_ای (از نظر جیمز پاتر یکی از نظریه پردازان این حوزه) :
🚩1. سواد رسانهای یک فرآیند است نه هدف خاص.
📎سواد رسانهای اینگونه نیست که یکباره و برای همیشه به دست آید بلکه میتواند در طول فرآیندی هدفمند ادامه یابد و تقویت شود. بنابراین سواد رسانهای مهارتی است که ما وجود آن را مفروض میگیریم اما نظیر همه مهارتها شایان بهبود و توسعه خواهد بود.
🚩2. سواد رسانهای چندبعدی است.
📎 سواد رسانهای همزمان شامل ابعاد شناختی، عاطفی، اخلاقی و زیبا شناختی است. با شناخت کامل از این ابعاد میتوان ادعا کرد که یک فرد در زمینه رسانهها آگاهی لازم را کسب کرده است.
🚩3. هدف سواد رسانهای کنترل بیشتر بر تفاسیری است که ما از پیامهای رسانهای ارائه میدهیم.
📎هدف از سواد رسانهای صرفاً در باسواد شدن خلاصه نمیشود. سواد رسانهای بهویژه سواد اینترنتی قصد دارد تا مشارکت افراد در دنیای مجازی را بهتر و مفیدتر سازد. این امر زمانی محقق میشود که تفسیر و تحلیل مخاطبان از رسانهها تحلیلی منفعل و از روی تأثیرپذیری آنی نباشد.
🚩برخی معتقدند سواد رسانهای تنها این نیست که ما با نحوه تولید و خلق برنامهها و معانی توسط رسانهها آشنا باشیم. سواد رسانهای باید با دیدی انتقادی پیامهای رسانهای را مورد توجه قرار دهد.
✅ با ما باسواد شوید
🌐 @nasragilan