ز هجر پیر جماران به غم گرفتاریم
ز درد دوری او نالهها ز دل داریم
به یمن دلبری آن نگار شهر آشوب
مرید ساقی عشقیم مست دلداریم
تمام عزت ایران تصدق سر اوست
ز اقتدار خمینیست آبرو داریم
هنوز هم به خدا سر در حسینیهها
میان قاب وفا عکس یار بگذاریم
میان ما همه عهدیست تا ابد باقی
که پای عهد خود از جان خویش بیزاریم
به جان فاطمه سوگند تا قیامت هم
ز حب آل علی دست بر نمیداریم
برای حفظ ولایت شهید باید شد
که همچنان شهدا بیقرار دیداریم
کلام سید علی بر زمین نخواهد نماند
که در رکاب علی از تبار عماریم
الا سقیفه تباران شعار ما این است
برای یاری رهبر همیشه بیداریم
به خاک چادر زهرا قسم که ما شیعه
شهید آن در و دیوار و خون مسماریم
خبر ز صلح حسن نیست حرف کربوبلاست
که ما بلای زمان را به جان خریداریم
.:قاسم نعمتی:.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#شعر
🔴 اموات را دریابید
یکی از صحابه از حضرت رسول (ص) نقل کرده: «برای مردگان خود هدیه بفرستید». گفتم: هدیه مردگان چیست؟ فرمود: «صدقه و دعا» و اضافه فرمود: «ارواح مؤمنان هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانههای خود میآیند و فریاد میکنند: ای خانواده من، پدر، فرزندان و خویشان من، بر ما مهربانی کنید. آن چه در دست ما بود، عذاب و حساب آنها بر ما است. نفعش برای غیر ما. ای خویشان ما، به درهمی یا قرص نانی یا جامهای ما را کمک کنید تا خداوند شما را از جامههای بهشت بپوشاند».
📚 محدث قمی، مفاتیح الجنان
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#مذهبی
Motaleat 7 Khordad 1400 - Shirvan.pdf
175.9K
📋 امتحان مطالعات اجتماعی هفتم - خرداد ۱۴۰۰ - شهرستان شیروان
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#مطالعات_هفتم_نوبت_دوم
#مطالعات_هفتم
#هفتم
Motaleat 8 Khordad 1400 - Asgari.pdf
164.2K
📋 امتحان مطالعات اجتماعی هشتم - خرداد ۱۴۰۰ - دبیرستان امام حسن عسگری (ع)
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#مطالعات_هشتم_نوبت_دوم
#مطالعات_هشتم
#هشتم
Motaleat 9 Khordad 1400 - Markazi.pdf
143.1K
📋 امتحان مطالعات اجتماعی نهم - خرداد ۱۴۰۰ - استان مرکزی
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#مطالعات_نهم_نوبت_دوم
#مطالعات_نهم
#نهم
Motaleat 9 Khordad 1400 - Gorgan.pdf
96.7K
📋 امتحان مطالعات اجتماعی نهم - خرداد ۱۴۰۰ - شهرستان گرگان
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#مطالعات_نهم_نوبت_دوم
#مطالعات_نهم
#نهم
🔴 وقتشناسی و نظم امام خمینی (ره)
امام خمینی (ره) ساعات شبانه روز خود را تقسیمبندی کرده بودند و ساعت عبادت، استراحت، مطالعه، رفت و آمد و ... ایشان مشخص بود و این تقسیم و برنامهریزی، مبنای تنظیم برنامه خانواده امام نیز شده بود.
توجه در رفتار و عملکرد امام، نشان میدهد که ایشان در تمام امور، بسیار به رعایت نظم مقید بودند و با نظم و برنامه خاصِّ از پیش معیّن شده، کارهای خود را انجام میدادند.
ذکر چند خاطره در این زمینه، خالی از لطف نیست:
۱ـ زمانی که ایشان برای وضو گرفتن (تجدید وضو) از اتاق مطالعه بیرون میآمدند، خدمتکار متوجه میشد که وقت طبخ برنج است و (اگر ناهار برنج داشتند) به آشپزخانه رفته و اجاق را روشن میکرد؛ یعنی ساعت وضو گرفتن امام نیز وقت مشخصی داشته است.
۲ـ ایشان حتی برای زمانهای کوتاه قبل از شام یا ناهار یا قبل از اخبار، برنامه داشتند تا مبادا این زمان به بطالت بگذرد.
نقل شده است: زمانی امام را برای صرف شام صدا زدند، ایشان فرمودند: «هنوز ده دقیقه به وقت شام مانده». این مسأله بیانگر آن است که نظم امام در دیگران و امور خانه، تأثیرگذار بوده است.
۳ـ قدم زدن امام نیز از نظم و وقت معینی برخوردار بود. زمانی که ایشان فضای مناسبی برای قدم زدن نداشتند، از پشت بام یا همان فضای کوچک استفاده میکردند.
منزل امام در نجف یک خانه کوچک ۴۵ متری بود و ایشان برای قدم زدن، هر روز نیم ساعت قبل از غروب به پشت بام رفته و آنجا مشغول قدم زدن میشدند؛ زیرا حیاط کوچک بود و جای قدم زدن نداشت.
ساعات شبانه روز امام چنان تقسیمبندی شده بود که اهل خانه بدون این که ایشان را ببینند، میدانستند ایشان در فلان ساعت، مشغول چه کاری هستند. نظم و انضباط امام را میتوان در دو بُعد فکری و عملی مشاهده کرد.
ایشان از نظم فکری بالایی برخوردار بود و در طول زندگی پربار خویش، هیچگاه دچار حتی کمترین تزلزل فکری و عقیدتی نشد.
امام ضمن دستیابی به اصول متین و قطعی دین مبین اسلام در ابعاد گوناگون، همواره بر پیاده کردن آنها پافشاری میکردند و هرگز در راه خویش ـ که صراط مستقیم بود ـ گرفتار شک و تردید نمیشدند.
دقت در برنامهها و سخنان امام، از آغاز تا پایان، این مسأله را مسلم میسازد که ایشان خط مشی مشخصی را در زندگی، پی گرفته و از آن پیروی کرده است.
حضرت امام (س)، درباره نظم فکری میفرمودند: اگر در زندگیمان، در رفتار و حرکاتمان نظم بدهیم، فکرمان هم بالطبع نظم میگیرد؛ وقتی فکر نظم گرفت ... یقیناً از آن نظم فکری کامل الهی هم برخوردار خواهد شد.
«تدبیر و برنامهریزی» نیز اثر بسزایی در زندگی بهتر دارد و از هرگونه لغزش و اشتباه جلوگیری مینماید و از اتلاف نیروها و امکانات، دوباره کاریها و مقطعی بودن کارها، جلوگیری میکند.
هیچ کشوری، بدون برنامهریزی موفق نمیشود و بالطبع دولتهایی که برنامهریزی دقیق و صحیحی دارند، بسیار موفقتر از آنهایی هستند که برنامهریزی مقطعی دارند.
بنابراین بهترین توصیه به جوانان و مدیران و همه کسانی که به نوعی در زندگی جمعی نقش دارند، این است که از همان آغاز سعی کنند، نظم و تدبیر و برنامه داشته باشند و با تقسیم کار به زندگی تداوم بخشند.
امام علی (ع) میفرمایند: «اَلتَّدبیرُ قَبل الفعل، یؤمن العثار»؛ تدبیر قبل از کار، آدمی را از لغزش مصون میدارد.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#تربیتی
◾️با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص، و به سوی جایگاه ابدی سفر میکنم.
سیودومین سالگرد ارتحال ملکوتی معمار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) تسلیت باد.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#تسلیت
🔴 یادی از امام خوبیها
مناسبت این ایام رحلت مردی است که مردم ایران، او را امام و رهبر خود در حکومت و مرجع و پیشوای بزرگ خود در دین میدانند.
شخصیتی برجستهای که تأثیری عمیق و سرنوشتساز بر تاریخ کشور کهن ایران گذاشت و همزمان ارادۀ مردم و آیین آنها یعنی اسلام را در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران، متجلی نمود.
امام خمینی (ره) را به جرأت میتوان تجلّی، خلیفةاللّه بر روی زمین و بزرگ مرد تاریخ انقلابهای نوین، نامید، چراكه در بین رهبران انقلابیِ صدههای اخیر، یگانه رهبری است كه راه ایشان را، میتوان امتداد راه انبیاء الهی و نهضتشان را پیش زمینهای برای ظهور منجی عالم بشریت دانست! و نیز میتوان ایشان را مصداق کامل حدیث امام کاظم (ع) دانست که فرمودند:
«مردی از اهل قم، مردم را به سوی حق دعوت میکند و قومی گرداگرد او جمع میشوند، به صلابت پارههای فولاد، تند بادها آنان را به لرزه درنمیآورد و از جنگ خسته نمیشوند و ترس به خود راه نمیدهند و بر خدا توکل می کنند و سرانجام، پیروزی از آن مُتَّقین است»: «رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ قُمَّ یَدْعُو النَّاسَ إِلَی الْحَقِّ...» (بحار الانوار ، ج ۶٠ ، ص ٢١۶)
✅ اصالت:
امام، وارث سجایاى آباء و اجدادى بود که نسل در نسل در کار هدایت مردم و کسب مـعارف الهى کوشیدهاند؛ پدر بزرگوار ایشان، شهید آیهالله سید مصطفى موسوى (ره) در خمین، ملجاء مردم و هادى آنان در امور دینى بود و در حالیکه بیش از ۵ ماه از ولادت امام، نمىگذشت، طاغوتیان، نداى حقطلبـى ایشان را، با گلوله پاسخ گفتند و بدین ترتيب، امام، از ابتدای کودکى با رنج یتیمی و با مفهوم شهادت و حقطلبی آشنا شدند!
✅ کسب علم و ادب:
سید روحاللّه، در ۷ سالگی قرآن را فراگرفت؛ سپس در کنار یادگیری ادبیات عرب، از برادر بزرگ خود یعنی "آیتالله مرتضی پسندیده"، خوشنویسی را نیز آموخت؛ و برای ادامه تحصیل، راهی اراک شد!
ایشان طلبهای بسیار پرتلاش و مرتب بودند و با عشق و علاقه تحصیل کرده و افزون بر اینها، اخلاق نیکوی امام، همواره زبانزد حوزویان بود.
✅ فقیه، عارف، فیلسوف و استاد اخلاق:
"سید روحالله" پس از اراک به شهر قم مهاجرت نموده و در حوزه علمیه این شهر مقدس، به سرعت مراحل تحصیلات تکمیلی علوم دینی را طی کرده و پس از چندین سال تلاش و کوشش مجاهدانه به عنوان یکی از مدرسین و مجتهدین صاحب رأی در فقه و اصول، فلسفه و عرفان و اخلاق در حوزه علمیه شناخته شد.
✅ عبادت و تهجد:
از جمله ویژگیهای بارز حضرت امام (ره)، عبادت و تهجد ایشان بود! امام، عبادت را ابزار رسیدن به عشق الهى مىدانستند و به صراحت بیان مىكردند كه در وادى عشق، نباید به عبادت فقط به چشم وسیلهای براى رسیدن به بهشت نگاه كرد.
ایشان از سن جوانى، به نماز و راز و نیاز شبانه مقید بودند، بهگونهای که نزدیکان ایشان نقل میکنند كه اگر در تاریكى نیمهى شب، گذرشان به اتاق امام مىافتاد، چنان معاشقه ایشان با ایزد منان، احساس میشد كه گویی هر شب برای امام، «لیلة القدر» است.
✅ محبوب قلوب مردم:
هرچند هوش سرشار، پشتکار، نظم و سایر سجایای اخلاقی امام (ره)، سبب شده بود تا علاوه به گذراندن سریع مدارج علمی در علوم مختلف، ایشان در نزد بزرگان حوزه علمیه، بسیار محبوب شده و علماء و حوزویان به ایشان، احترام ویژهای بگذارند؛ ولی در آن سالها، هیچکس باور نمیکرد که این عالِم فاضل وارسته، روزی، رهبری بزرگترین قیام مردمی جهان معاصر را به دست خواهد گرفت و نظام ٢۵٠٠ ساله شاهنشاهی ایران را سرنگون خواهد کرد و پس از قرنها، حکومتی علوی بر مبنای اسلام ناب محمدی و مکتب حَقّه اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، بنیان خواهد نمود.
همچنین، هیچکس تصور نمیکرد که دایرۀ محبوبیت سید روحاللّه، تا بدانجا، گسترش خواهد یافت که پس از رحلت ایشان، باشکوهترین و بینظیرترین تشییع جنازۀ تاریخ، رقم خورده و مردم همچون اُمتی پدر از دست داده، به سر و سینه خود زده و اینچنین عزاداری نمایند! و امروزه پس از گذشت بیش از سه دهه از ارتحال ایشان، هنوز نام «خمینی کبیر» و اندیشههای مترقی و انقلابی ایشان، نه تنها در ایران اسلامی، بلکه در سراسر جهان در حال توسعه و گسترش باشد!
✍️ آنچه گذشت بخش کوچکی از فضایل «امام خوبیها» بود.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#بزرگان
✅ حدیث روز
صاحِبُ النَّمیمَةِ لا یَستَریحُ مِن عَذابِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ فی الآخِرَةِ. / پیامبر اکرم (ص)
👈 سخنچین در آخرت، از عذاب خداى عزوجل، آرام ندارد.
📚 امالی طوسی ، ص ۵۳۷
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#حدیث
🖌 آیا میدانستید که:
وال آبی میتواند تا صد و نود تن وزن داشته باشد بهطوریکه فقط قلبش يک تن وزن دارد.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#دانستنی
گر جان طلبی فدای جانت
سهلست جواب امتحانت
سوگند به جانت ار فروشم
یک موی به هر که در جهانت
با آن که تو مهر کس نداری
کس نیست که نیست مهربانت
وین سر که تو داری ای ستمکار
بس سر برود در آستانت
بس فتنه که در زمین به پا شد
از روی چو ماه آسمانت
من در تو رسم به جهد هیهات
کز باد سبق برد عنانت
بییاد تو نیستم زمانی
تا یاد کنم دگر زمانت
کوتهنظران کنند و حیفست
تشبیه به سرو بوستانت
ابرو که تو داری ای پریزاد
در صید چه حاجت کمانت
گویی بدن ضعیف سعدی
نقشیست گرفته از میانت
گر واسطه سخن نبودی
در وهم نیامدی دهانت
شیرینتر از این سخن نباشد
الا دهن شکرفشانت
.:سعدی:.
--------------------------
@navaeeschool
--------------------------
#شعر