هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 8
بسم الله الرحمن الرحیم
در این جلسه میخواهیم در مورد نماز حضرت لقمان صحبت کنیم، شخصیتی که پیامبر نبود ولی به واسطه ی ویژگیهای خوبی که داشت خداوند به او حکمت را عطا کرد.
«وَلَقَدْ آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ » یعنی گفتار و رفتارِ او درست و سنجیده و حساب شده بود.
در سورهی لقمان آیهی ۱۳ تا ۱۸ نصایح و پندهای حضرت لقمان به پسرش بیان شده.
یکی از آنها این است: « يَا بُنَيَّ أَقِمِ الصَّلَاةَ » ای فرزندم نماز را اقامه کن.
در این جلسه شش مورد از نصایح ایشان را بیان میکنیم.
۱) إِذَا جَاءَ وَقْتُ الصَّلَاةِ فَلَا تُؤَخِّرْهَا لِشَیْءٍ ؛ هنگامی که اول وقت نماز شد به دلیل بهانهها و دلیل های واهی نمازت را عقب نینداز، فرزندم همیشه اهل نماز اول وقت باش.
۲) َصَلِّ فِي جَمَاعَةٍ وَ لَوْ عَلى رَأْسِ زُج ؛
سعی کن مراقبت کنی بر نماز به جماعت که بسیار مهم است حتی اگر در شرایط بسیار سختی بودی مثلاً بر روی نوک نیزه بودی، باز هم تلاش کن که نمازت را به جماعت بخوانی. معلوم بوده نماز جماعت آن موقع هم وجود داشته است.
۳) ای فرزندم اگر روزهی مستحبی تو را از نماز باز داشت روزه را ترک کن.
فَإِنَّ الصَّلاةَ أحَبُّ إلَى اللّهِ مِنَ الصِّيامِ؛ به درستی که نماز نزد خداوند برتر و دوست داشتنی تر از روزه است.
۴) لا يَكُنِ الدِّيْكُ أَكْيَسَ مِنْكَ؛ ای فرزندم اینگونه مباش که خروس از تو زرنگ تر و سحرخیز تر باشد. سحرگاه برای نماز قبل از بانگ خروس برخیز و مشغول ذکر و عبادت خدا باش.
کم ز خروسی مباش مُشتِ پری بیش نیست
از سرِ شب تا سحر ذکر خدا میکند
۵) ای فرزندم هنگامی که معدهی انسان پر شود، «قَعَدَتِ الْأَعْضَاءُ عَنِ الْعِبَادَةِ» اعضای بدن انسان از عبادت و نماز میایستد، یعنی سست میشود و پر خوری سبب تنبلی در نماز میشود.
پس سعی کن قبل از پر شدن معده از غذا دست بکشی.
۶) پسرم من چهارصد پیامبر الهی را درک کردهام و همنشین آنها شده و از موعظههایشان بهرهمند شدهام، می خواهم چهار نصیحت کنم که برگزیدهی این همنشینی ها است. یکی از آنها این است؛ إذا كُنتَ فِي الصَّلاةِ فَاحفَظ قَلبَكَ؛ هنگامی که به نماز ایستادی و مشغول صحبت با خدا شدی حضور قلبت را حفظ کن و قلبت را به غیرِ خدا نده، تمام حواست را به خدا بده و متوجه ذات اقدس خدا باش.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 2 ؛ تیر و تور
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
1.44M
مدارس متوسطه اول بهترین تشویق چیه؟
خوبه حضور و غیاب کنیم و بعد جایزه بدهیم؟
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 9
بسم الله الرحمن الرحیم
در این جلسه در مورد نماز یکی از خوبان امت های گذشته یعنی حضرتِ مریم صحبت میکنیم. پیامبر عزیزمان فرمودند: حضرت مریم سلام الله علیها یکی از چهار بانوی برگزیدهی جهان است.
مریم به معنی زن عبادت کننده است ، زنی که عاشق سخن گفتن با خداست.
یکی از ویژگیهای او این بود که با فرشتگاه سخن میگفت و در آیهی ۴۳ سورهی آل عمران آمده که فرشتگان او را خطاب قرار دادند که «يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَ ارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ»
در مقابل پروردگات خضوع داشته باش ، سجده کن و همراه با رکوع کنندگان رکوع به جا آور یعنی در نماز جماعت شرکت کن.
در آیهی ۴۳ سورهی بقره آمده که خداوند به بنی اسرائیل دستوراتی داد که یکی از آنها این بود «وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَ ارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينْ»
همراه با رکوع کنندگان رکوع کنید، پس نماز جماعت در دین حضرت موسی و حضرت عیسی علیه السلام بوده است.
حضرت مریم سلام الله علیها وقتی از دنیا رفتند پسرشان حضرت عیسی علیه السلام در کنار ایشان حاضر نبود، حضرت عیسی وقتی آمد و دید که مادرشان از دنیا رفته خیلی ناراحت شدند اشک ریختند و دوست داشتند که روح مادرشان را ببینند.
به اذن خداوند روحِ مادرشان را در بهشت برزخی مشاهده کردند، و از مادرشان سوال پرسیدند: آیا دوست داری بازم به دنیا برگردی؟ ایشان پاسخ دادند: بله، به خاطر انجام دو کار دوست دارم که به دنیا برگردم.
«لِأُصَلِّيَ لِلَّهِ فِي لَيْلَةٍ شَدِيدَةِ الْبَرْدِ وَ أَصُومَ يَوْماً شَدِيدَ الْحَر» دوستدارم باشم تا در شب های بلند و سرد زمستان نماز شب بخوانم و در، روزهای گرم و بلند تابستان روزه بگیرم.
پس یکی دیگر از خوبان امت های گذشته که اهل نماز شب بود حضرت مریم سلام الله علیها بود.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 3 ؛ مسافر تشنه
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
746.8K
چرا در آخر نماز سلام می دهیم؟ در حالی که به ما گفتهاند هنگام شروع ملاقات با یک نفر به او سلام بدهید
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 10
بسم الله الرحمن الرحیم
در این جلسه میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که نماز در امت های گذشته دقیقاً به چه شکل بوده است؟ جزئیات و چگونگی نمازهای گذشته را بیان کنید؟
با توجه به اینکه ادیان گذشته تحریف شده است و یکی از آن تحریفها، تحریف در نماز شان بوده است. ما از جزئیات نماز آنها دقیقا اطلاع نداریم ولی کلیّات نماز آنها را با رجوع به قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام میتوانیم بیان کنیم.
چهار مورد از کلیات را در این جلسه بیان میکنیم:
۱) پیامبر عزیزمان فرمودند: « الدُّعَاءُ مُخُّ الْعِبَادَة » مغز عبادت و نماز دعا است؛ پس همان طور که ما مسلمانها در نمازمان دعا داریم و میگوییم «ِاهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم » و در قنوت ، رکوع و سجده به ما اجازهی خواندن دعا دادهاند در نمازهای آنها هم دعا وجود داشته است.
۲) پیامبر عزیزمان فرمودند: « لَا خَيْرَ فِي دِينٍ لَا رُكُوعَ فِيهِ وَ لَا سُجُود» در دینی که رکوع و سجود نباشد هیچ خیری نیست. پس در دینهای گذشته که مورد تأیید خداست و خیر وجود داشته حتماً رکوع و سجده هم وجود داشته.
در آیهی ۱۲۵ سورهی بقره آمده که خداوند به حضرت ابراهیم و اسماعیل علیهم السلام فرمودند: « أَنْ طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ »
خانه من را پاکیزه کنید برای طواف کنندگان ، برای معتکفان و برای کسانی که رکوع و سجده به جای می آورم. رکوع و سجده به جا می آورند یعنی نماز می خوانند و در نمازشان رکوع و سجده دارند.
۳) همانطور که ما مسلمانها مکانِ مسجد را برای نماز جماعت داریم، در آیهی ۴۰ سورهی حج آمده که یهودیان مکانی برای عبادت دسته جمعی داشته اند که قرآن میفرماید نامش «صَلوات» است یعنی همون کنیسه ها و مسیحی ها هم مکان ویژهی عبادت داشتند که در قرآن از آن به نام «بِیَع» نامبرده شده، به معنی کلیسا. « صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ اللَّهِ كَثِيرًا »
۴) همانطور که ما مسلمانها داخل نماز قسمتهایی از کتاب آسمانیمان یعنی قرآن را میخوانیم، (سوره حمد و سورهی دیگر) یهودیان و مسیحیان هم قسمتهایی از کتابهای آسمانی خود را در نماز میخوانند.
(خداوند 104 کتاب آسمانی نازل کرد که اولین کتاب آسمانی بر حضرت آدم نازل شده و آخرین کتاب آسمانی قرآن است.)
پیامبر عزیزمان فرمودند: ای مسلمانها در خانه قرآن و نماز بخوانید و مانند یهود و مسیحیت نباشید که « صَلَّوْا فِي الْكَنَائِسِ وَ الْبِيَعِ وَ عَطَّلُوا بُيُوتَهُم » فقط نماز و خواندن کتاب آسمانی را در عبادتگاه خود انجام میدادند و در خانهشان عبادت خدا را انجام نمیدادند.
که اگر خانهای خالی از نماز و قرآن باشد به فرموده پیامبر آن خانه قبرستان است.
پس از ویژگیهای امتهای گذشته این بودهاست که در نمازشان قسمتهایی از کتابهای آسمانی خود را میخواندند.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 4 ؛ هم ثروت هم عبادت
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
838.9K
داستان عجیب از پیرمرد عابد بنی اسرائیل
عبادتی که هرگز قبول نمیشود ...
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 11
بسم الله الرحمن الرحیم
در جلسه قبل چهار ویژگی کلی نماز در امت های گذشته بیان کردیم. بقیه رو در این جلسه بیان می کنیم.
۵) نمازهای روزانه یک زمان شروع و پایان داشته اند که حضرت لقمان به پسرشان سفارش میکنند که «همیشه نمازت را در اول وقت بخوان»
یعنی هر نمازی به محض اینکه زمانش شروع شد، همان ابتدا بخوان و به تأخیر نیانداز.
۶) نمازها به سمت خاصی خوانده میشده، که نشان دهندهی داشتنِ قبله در امتهای گذشته بوده. البته ممکن است قبلهی برخی ادیان گذشته هم مانند بخشی از دینِ شان تحریف شده باشد.
ـ زرتشتیان به سمت نور نماز میخواندند که آن نور یا خورشید یا ماه یا آتش یا ... است.
ـ صابئین به سمتِ شمال نماز میخوانند.
ـ یهود و مسیحیت به سمت بیت المقدس نماز میخوانند.
ـ مسلمانها به سمت کعبه نماز میخوانند.
۷) یهود نمازهای روزانه را سه مورد بیان کردهاند؛ نماز صبح را از حضرت ابراهیم، نماز عصر حضرتِ اسحاق و نمازِ مغرب را حضرت یعقوب علیهم السلام آموختهاند.
در آیهی ۷۳ سوره انبیاء نام این سه پیامبر آمده و در ادامه بیان شده که : «وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ »
ما به این پیامبران یاد دادیم چگونه کارهای خوب انجام دهند، و چگونه نماز را اقامه کنند.
که ممکن است این سخن یهودیان درست باشد ، یعنی این سه پیامبر نماز ها را به آنان آموخته باشند.
مسیحیت هم سه نماز اصلی دارند در شبانه روز. زرتشتیان و صابئیان سه نماز اصلی و دو نماز فرعی که جمعاً پنج نماز میشود؛ دارند.
ما مسلمانها در شبانه روز پنج نماز داریم، و بیان شد که حضرت آدم برای سفید شدن بدنش در یک شبانه روز پنج نماز خواندن و جبرئیل به ایشان فرنودند که اگر فرزندان تو این نمازهای پنجگانه را در یک شبانه روز بخوانند خداوند گناهان آنها را میبخشد و نامهی عملشان پاک و سفید میشود.
که طبق این روایت معلوم میشود که حضرت آدم هم به فرزندانش سفارش روزانه پنج نماز را میکردند.
۸) در روایت هست که وقتی حضرت ابراهیم علیهالسلام پایه های کعبه را بالا میبرد این ذکر را میگفت: «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ»
روایت دیگر است که اگر کسی در شبانه روز صد مرتبه تسبیحات اربعه را بگوید در آخرت همنشین حضرتِ خضر علیه السلام خواهد شد. نشان میدهد که حضرتِ خضر نیز به این ذکر مداومت داشتهاند.
و حضرت سلیمان به یک کشاورز فرمودند: «لَتَسْبِيحَةٌ وَاحِدَةٌ يَقْبَلُهَا اللَّهُ خَيْرٌ مِمَّا أُوتِيَ آلُ دَاوُدَ» یک ذکر سبحان الله که خداوند قبول کند از تمامِ حکومت من برتر و بالاتر است.
پس مشخص میشود، پیامبران گذشته هم تسبیحات اربعه که در رکعت سوم و چهارم نماز خوانده میشود از آن اطلاع داشته اند و بر این اذکار مداومت میکردند.
البته ممکن است خودشان در نمازهایشان آن ذکرها را می گفتند و یا امتشان هم از آنها آموخته بودند و آنها هم در نمازهایشان هم می گفتند.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 5 ؛ مهمتر از جنگ
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
1.47M
یکی از دانش آموزان کلاس هفتم پرسیده چطور مطمئن باشیم قران کتاب خداست؟
شاید کسی دیگه ای غیر از خدا نوشته باشد
جواب این سوال چیه ؟
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 12
بسم الله الرحمن الرحیم
آیا پیامبر عزیزمان قبل از بعثت نماز میخواندند؟ اگر قبل از پیامبری ایشان نماز میخواندند نمازشان چگونه بوده؟
۴ نکته را بیان میکنم تا پاسخ روشن شود
۱- امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: «صَلَّيْتُ قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنِينَ»
من هفت سال قبل از اینکه مسلمانها شروع کنند به نماز خواندن،نماز می خواندم.
اگر شروع نماز مسلمانها از سالِ اول بعثت باشد یعنی ۷ سال قبل از بعثت، امیرالمومنین نماز می خواندند.
و اگر سالِ شروع نماز مسلمانها سال سوم بعثت باشد یعنی سالی که دعوتِ علنی شروع شد، پس امیرالمومنین چهار سال قبل از بعثت، نماز میخواندند.
و این نمازِ امیرالمومنین را پیامبر به او یاد دادند. پس حتماً خود پیامبر هم نماز می خواندند.
۲- آقا امیرالمومنین فرمودند: از وقتی که پیامبر عزیزمان از شیر گرفته شدند خداوند با عظمتترین فرشتهاش را همراه پیامبر کرد در شبانه روز تا «يَسْلُكُ بِهِ طَرِيقَ الْمَكَارِمِ وَ مَحَاسِنَ أَخْلَاقِ الْعَالَم» بهترین اخلاق ، خلق و خو و بهترین روش و منش زندگی را به ایشان یاد بدهند و مسلّم است که یکی از بهترین اخلاقها ارتباط زیبا با خداست و اقامه نماز که پیامبر عزیزمان از آن فرشته یاد گرفتند.
۳- هیچ نقل تاریخی وجود ندارد که پیامبر عزیزمان حتی یک بار برای عبادت به «کِنیسه» یعنی محل عبادت یهودیان یا «کلیسا» محل عبادت مسیحیان رفته باشند ولی نقلهای بسیار زیادی داریم که حضرت روزهای زیادی از سال را در «غار حِرا» مشغول عبادت شب زندهداری و مناجات با خدا می شدند
۴- اینکه نماز پیامبر طبقِ شریعت حضرت ابراهیم باشد یا طبق شریعتِ حضرت موسی یا عیسی ، این را دلیلی برایش نداریم.
فقط این را میدانیم که پیامبر عزیزمان مستقیماً تحت تربیت خود خداوند قرار گرفته بودند و با توجه به اینکه ایشان باید دینِ جدیدی را به مردم عرضه میکردند نماز و عبادت ایشان را خود خدا به ایشان یاد داده است.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 6 ؛ ننگ یا قشنگ؟
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
1.54M
دوستی دارم که میگه مواظب حق الناس باش مال مردم نخور آبروی مردم نریز نماز هم نخوندی خدا میبخشه چی بهش بگم؟
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 13
بسم الله الرحمن الرحیم
در جلسه قبل چهار نکته در رابطه با نمازِ پیامبر قبل از بعثت ایشان خدمت تان ارائه نمودیم.
نکته پنجم: شیوه آموزش نماز به پیامبر عزیزمان به صورت تدریجی بوده است.
ابن شهرآشوب می گوید وقتی پیامبر عزیزمان ۳۷ سال داشتند ـ یعنی ۳ سال قبل از بعثت ایشان ـ جبرئیل نازل شد و «وَ أَنْزَلَ عَلَيْهِ مَاءً مِنَ السَّمَاء» آبی از آسمان آورد و «عَلَّمَهُ الْوُضُوءَ وَ الرُّكُوعَ وَ السُّجُود» و وضو و رکوع و سجده را به پیامبر عزیزمان آموزش دادند. یعنی شیوه کامل وضو و رکوع و سجده را در آن زمان به ایشان آموزش دادند.
باید توجه داشته باشیم که آموزشِ نماز به صورت تدریجی بوده یعنی اینکه نمازهای روزانه در ۵ وعده باشد یا تعداد رکعات نماز چقدر باشد به تدریج کامل شد.
نکته ششم اینکه قرآن قبل از بعثت پیامبر نازل نشده بود، پس نماز حضرت ـ قبل از بعثت شون ـ مجموعهای از دعاها و ذکرهایی بوده که حضرت داخل نمازشان می خواندند.
بعد از اینکه حضرت به پیامبری رسیدند در نقلی هست که جبرئیل با پیامبر همراه شدند به سمت بالای مکه که جبرئیل پایشان را به زمین زدند چشمهای جوشید، پیامبر عزیزمان وضو گرفتند و نمازی اقامه کردند، که آن نماز، نماز ظهر بوده و این اولین نمازی بوده که بر ایشان واجب شده بود.
در سوره بقره آیه ۲۳۸ هم آمده که «حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى» و مراقبت کنید بر همه نمازها به ویژه نماز میانه؛ که بیشتر مفسّرین فرمودند: منظور از نمازِ میانه نماز ظهر است که اهمیت ویژهای دارد و اولین نمازی است که بر پیامبر عزیزمان هم واجب شده است.
و نکته آخر اینکه در ابتدای بعثت تا سفرِ معراجِ نماز بر پیامبر واجب بود و بر امت ایشان مستحب بود «كَانَتْ فَرْضاً عَلَيْهِ وَ سُنَّةً لِأُمَّتِه» و بعد از سفر معراج بود نماز بر همه مسلمانها نماز واجب شد.
در بین دستوراتی که خداوند بر امت پیامبر واجب کرد در زمانی که پیامبر عزیزمان در مکه بودند یعنی حدود ۱۳ سال اولِ بعثت فقط وضو و نماز بر مسلمانها واجب شده بود و احکامی مثل روزه، حج، خمس، زکات و احکام دیگر در مدینه بر مسلمانها واجب شد.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603
هدایت شده از قصه بندگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصه بندگی 7 ؛ سقف آرزوها
#نماز_خوبان
https://eitaa.com/joinchat/86835601Cdc1b1d74de
هدایت شده از سخنرانی کوتاه نمازی
هفت فایده دائم الوضو بودن در روایات .mp3
3.05M
🌹 هفت فایده دائم الوضو بودن در روایات 🌹
👌 توصیه مهم آیت الله شاه آبادی به امام خمینی برای دوری از وسوسه شیطان
هدایت شده از تاریخچه نماز
#تاریخچه_نماز جلسه 14
بسم الله الرحمن الرحیم
در این جلسه دو نکته از نماز پیامبر را با هم مرور میکنیم.
۱- سوره علق اولین سورهای است که بر پیامبر نازل شده و آیات این سوره همه با هم نازل شده در این سوره آمده «أَ رَأَيْتَ الَّذِي يَنْهى عَبْداً إِذا صَلَّى» آیا ندیدی کسی را که مانع نماز شخص دیگر میشد؟
مفسّرین فرمودند که این آیات در رابطه با ابوجهل است که مانع نماز پیامبر میشدند.
پیامبر عزیزمان بارها در مسجدالحرام رو به کعبه میایستادند به گونهای که همزمان هم رو به کعبه بودند و هم رو به مسجد الاقصی که قبلهگاه اول مسلمانها بود.
ابوجهل از نماز پیامبر و سجدههای طولانی حضرت به شدّت نفرت داشتند یک بار که حضرت در داخل مسجد بودند رفتند شکمبه ی شتر را که پر از کثافات است آورد و بر کمر پیامبر گذاشت و لباس حضرت را آلوده کردند.
یک بار دیگر گفتند اگر من این بار پیامبر را در حال سجده ببینم با پایم گردن او را خُرد میکنم.
ابوجهل درشت هیکل بود و چهارشانه و قوی هیکل بود. وقتی پیامبر عزیزمان در سجده قرار گرفتند ابوجهل به سمت پیامبر رفت ولی انگار که از چیزی به شدت ترسیده باشد به عقب میآمد و وحشت زده بود به او گفتند: چرا به قولی که دادی عمل نکردی؟ گفت : من گودالی از آتش دیدم و موجوداتی را دیدم که پَر داشتند ... ترسیدم عقب آمدم!.
پیامبر عزیزمان فرمودند: آن موجودات فرشتگان بودند؛ اگر ابوجهل به من نزدیک میشد او را تکّه تکّه میکردند.
پس طبق این آیات ، پیامبر عزیزمان نماز را اقامه میکردند و مردم هم با مفهوم نماز آشنا بودند که در این سوره که اولین سوره قرآن است صحبت از نماز شده و این نماز پیامبر یا در روزهای اول بعثت پیامبر بوده یا طبق نظر بسیاری از مفسرین قبل از بعثت پیامبر بوده که حضرت نماز میخواندند .
و در آیات آخر این سوره خدا به پیامبر میفرماید: سجده کن و این سجدهات را هم طولانی کن؛ ما از تو حفاظت میکنیم. تو به واسطه سجده به ما نزدیک خواهی شد.
و نکته بعد اینکه در سوره مزّمل که سومین سوره ایی است که بر پیامبر نازل شده یعنی در همان هفتهها و ماههای اول بر پیامبر نازل شده آمده : «يا أَيُّهَا الْمُزَّمِّلُ قُمِ اللَّيْلَ إِلَّا قَلِيلا» ای پیامبر مقداری از شب را بیدار باش و به نماز مشغول شو که طبق این آیه نماز شب بر شخص پیامبر واجب شده بود.
و در آیه آخر سوره مزّمل آمده که « كَلَّا لا تُطِعْهُ وَ اسْجُدْ وَ اقْتَرِب» ما میدانیم که تو یک سوم یا نصف یا دو سوم شب ها را بیدار میمانی و به نماز مشغول میشوی.! پس غیر از نمازهای روزانه، نماز شب هم در همان اوایل بعثت بر پیامبر عزیزمان واجب شد.
https://eitaa.com/joinchat/926876079C0a20559603