💠 #شرح_فرازی_از_مناجات_شعبانیه
📌#بخش_دوم
✅تفاوت معنایی واژگان به تناسب فضاهای مختلف
🔹[امام معصوم] عرض میکند به خدا که «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ وَ اسْمَعْ نِدَائِي إِذَا نَادَيْتُكَ وَ أَقْبِلْ عَلَيَّ إِذَا نَاجَيْتُكَ فَقَدْ هَرَبْتُ إِلَيْكَ وَ وَقَفْتُ بَيْنَ يَدَيْكَ مُسْتَكِيناً لَكَ مُتَضَرِّعاً إِلَيْكَ رَاجِياً لِمَا لَدَيْكَ ثَوَابِی»
قبل از این که وارد ترجمۀ دعا شویم یک مقدمهای عرض شود. عبارتها و لغاتی که در هر علم بیان شده، معنایش به فضای خودش مربوط است، این جور نیست که ما یک لغت را در تمام علوم و تمام فضاها یک جور معنا داشته باشد.
🔰معنای واژه شراب در فضای لغت، عرف و اهل معرفت
🔹مثلاً فرض کنید واژه «شراب» در میان مردم عوام همان آب نجس است که عقل انسان را از بین میبرد؛ در بین عوام بگویی که فلان کس شراب خورد، فوراً تعجب میکند و تأسف میخورد که این چه کاری بود.
🔹خب در لغت به معنای نوشیدنی است و هیچ اشکالی ندارد و آب هم شراب است، آبمیوه هم همینطور!
🔹اما درمعارف الهی شراب معنای فضای خودش را میدهد یعنی کسی که طوری در مراقبه خود توجهش به طرف خدا قوی است که تمام قوای باطنی او به طرف خداوند متوجه میشود و در اثر این مراقبه به طرف این عالم بریده میشود.
🔹خب ملاحظه میکنید اینها هر کدام معنایش در میدان خودش فرق دارند و اما یک لغت هستند.
🔹در بین عوام، آن شرابِ نجس که است اگر آن را انسان بخورد عقلش یک ساعت و دو ساعت و چهار ساعت از بین میرود و رابطه انسان با عقل قطع میشود. خب همان که رابطه انسان با عقلش قطع شد مشکلات این عالَم را احساس نمیکند؛ گرفتاریها، سختیها و مشکلات گوناگون که به آن فشار وارد میکرد، آن یک ساعت و نیم ساعت را وقتی رابطهاش با عقل کلاً قطع شد در نتیجه از تمام اینها بیخبر خواهد شد و چون بیخبر شد، احساس لذت خواهد کرد برای اینکه آن فشارهایی که در این عالم بر او وارد میکرد به محض قطع چنین فشارهایی، به واسطۀ قطع ارتباط از عقل، طبیعی است که به او آرامشی روی میدهد.
🔹در حالی که آن شرابی که اهل معرفت میگویند، در آنجا درست بر عکس این است.
#مناجات_شعبانیه
#اهل_معرفت
#معنای_واژگان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠 #شرح_فرازی_از_مناجات_شعبانیه
📌#بخش_سوم
✅ویژگیهای شراب اهل معرفت
▪️در اثر مراقبۀ توحیدی، تمام قوای وجودی انسان به توحید تمرکز پیدا میکند و عقل در انسان باز میشود. انسان احساس میکند که تمام وجودش عقل است، تمام وجود در درون عقل است.
▪️طوری این جذبۀ عقل تمام قوای انسان را تمرکز میدهد که او از کل این عالم بریده میشود و کل سختیها، فشارها، گرفتاریها، ناگواریها که در این عالم طبیعت و ماده وجود داشت، خودبخود از انسان قطع میشود.
▪️در آنجا [شراب دنیوی] از عقل بریده میشود و یک نوع احساس بریدگی از مشکلات میکند و لذت میبرد و آن لذت[شراب دنیوی] با این لذت[شراب اهل معرفت] قابل مقایسه نیست.
▪️تمام وجود عقلش باز میشود و غیر از عقل هیچ چیزی در وجودش باقی نمیماند. خب از یک شیرینی اعجوبهای برخوردار است.
▪️اما اسم هر دوی اینها شراب است؛ آن شراب نجس، زایل کنندۀ عقل، موجب خطرات عدیده در زندگی انسان، و این هم شراب طهور که قرآن اسمش را فرموده است؛ و در درون این، همه چیز هست.
▪️هر چه ما در این عالم میگردیم که لذت آن را بچشیم و یا از دردش فرار کنیم، همگی در این نکته تحقق پیدا میکند ولو در بالاترین صورت.
▪️پس بنابراین یک لغت، وقتی بیان میشود، وقتی در معارف میخواهیم این را بیان کنیم، امکان دارد این همان معنای لغوی آن واژه باشد و امکان دارد در اصطلاح معارف، برای خود معنای دیگری داشته باشد که باید به آن توجه شود.
#مناجات_شعبانیه
#اهل_معرفت
#معنای_واژگان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
May 11
هدایت شده از پایگاه نمو
🔔🔔 #توجه:
🔰عزیزانی که در خصوص سخنرانی امشب که به صورت زنده از کانال نُمو در آپارات، پخش خواهد شد، #سؤالاتی داشته باشند، می توانند پس از اتمام سخنرانی، سؤالات خود را از طریق #لینک زیر ارسال کنند.
http://nomov.ir/fa/contact-us
📌به این سؤالات، در جلسات آینده، در حد وسع وقت، پاسخ داده می شود.
🌍نشانی پایگاه:
🌐www.nomov.ir
📱کانال «نُمو» در ایتا:
🆔 @nomov14
1063-13990129.mp3
16M
🎧 | گوش کنید.
🎙سخنرانی حاج آقا علیپور
(که به صورت زنده از کانال نُمو در آپارات پخش شده بود)
📌موضوع:
رابطه استغفار با توبه
📅 زمان:
جمعه 1399/1/29
#استغفار
#توبه
#رحمت
#صوت_کامل
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
هدایت شده از KHAMENEI_IR
💡 حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا مطابق با فتاوای حضرت آیتالله العظمی خامنهای
🔻 دفتر استفتائات حضرت آیتالله العظمی خامنهای حکم روزه ماه رمضان هنگام شیوع بیماری کرونا را مطابق با فتاوای ایشان منتشر کرد.
متن پرسش و پاسخ به شرح زیر است.
🔰 سؤال: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
📚 پاسخ: روزه به عنوان یک تکلیف الهی در حقیقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پایه های تکامل و اعتلاء روحی انسان به شمار می رود و بر امت های پیشین نیز واجب بوده است.
از آثار روزه پدید آمدن حالت معنوی و صفای باطن، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نیز روشن است و خداوند اجر عظیمی برای روزه داران قرار داده است.
روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب:
ایجاد بیماری
و یا تشدید بیماری
و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی می شود.
در این موارد روزه ساقط ولی قضای آن لازم است.
بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند.
بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط ولی قضای آن لازم است.
@Khamenei_ir
هدایت شده از پایگاه نمو
🎥 | مشاهده کنید.
🖥 فیلم کامل سخنرانی حاج آقا علیپور
🔰 رابطه استغفار با توبه
📆تاریخ : 1399/1/29
🔗لینک دریافت:
http://dl.nomov.ir/tazkiei/other/esteghfar&tobe.mp4
#استغفار
#توبه
#رحمت
#فیلم_کامل
🌍نشانی پایگاه:
🌐www.nomov.ir
📱کانال «نُمو» در ایتا:
🆔 @nomov14
💠 #شرح_فرازی_از_مناجات_شعبانیه
📌#بخش_چهارم
🔹«وَ اسْمَعْ دُعَائِي إِذَا دَعَوْتُكَ»، «اِسْمَعْ» در لغت به معنای گوش کن، بشنو، ای خدا، ای رب من، تو را صدا میکنم، صدای مرا بشنو.
🔹خب نعوذبالله، نستعیذبالله کی جرأت دارد که جسارت به این بزرگی را کند، به خدا میگوید که بشنو! دعا را با شرک شروع کند؟!
خداوند متعال (جَلَّت عَظَمَتُه و جَلَّت شأنهُ) خیلی با جلالتر از این است که ما به خدا بگوییم که بشنو! خب این معنای لغوی در اینجا نیست و این مطلب در اینجا خیلی دقیقتر است.
🔹اگر با دید توحیدی و معرفتی به مطلب نگاه کنیم این خلاف معرفت عبودیت است که به خدا بگوییم بشنو، مطلب بالاتر و دقیقتر از این است.
🔹بدین معنا است که این از طرف مناجات کننده است نه از طرف خداوند، که در شروع دعا به اسم سمیعِ الله توجه پیدا میکند. توجه به اسم سمیع الله، معنای اِسْمَعْ است، خودش را در اسم سمیع الهی توانست قرار دهد، تنظیم کرد.
🔹مثالی عرض کنم تا مطلب کمی روانتر شود، مثلا! الان یک نفر در آیینه میخواهد نور خورشید را به دیوار بیندازد و یا مثلاً در یک ذرهبین و عدسی، نور خورشید را در کانون عدسی جمع کند و تمرکز بدهد، خب آیا یک نفر تا الان پیدا شده است که بیاید و نور خورشید را آنقدر به این طرف و آن طرف بچرخاند که تا در درون آیینه بیفتد و آیینه هم در دیوار بیفتد؟ این اصلاً امکان ندارد! بلکه برعکس است. نور، خودش یک حقیقت ثابت و در جلّ عظمت، مقام و قدرت خودش است و این انسان است که اگر میخواهد نور به آیینه بیفتد، آیینه را آنقدر جابهجا میکند، آنقدر تنظیم میکند تا در مسیر شعاع خورشید قرار گیرد. قضیه از این طرف است نه از آن طرف. این انسان باید آیینه را آنقدر تنظیم کند تا در شعاع آن قرار گیرد، بله الان که نور به آنجا افتاد میگوید که این نور به آیینه افتاد در حالیکه نور که به آیینه نمیافتد! و نور در عظمت خودش است. در واقع او توانست در شعاع آن نور این آیینه را تنظیم کند تا نور منعکس شود.
🔹انسانی که میخواهد به خداوند متعال دعا کند آنقدر باید درون خودش را تنظیم کند، تمام قوای بیرونی، خیالات، وهمیات، توجهات غیرالهی، کینه، خودخواهی، هیجانات و آرزوهای گوناگون، هر چه غیرالله است، اینها را باید طوری بکَند و دور بیندازد، و درون خودش را در شعاع اسم سمیع الله طوری توجه کند و تمرکز دهد تا قلب در شعاع سمیعالله قرار بگیرد، همان که در شعاع سمیعالله قرار گرفت، متوجه خواهد شد که «خدا میشنود» یعنی چه؟! خدا میشنود، بله اسم «سمیع»! «اِسْمَعْ دُعَائِي» نه اینکه خدا تو بشنو، بلکه من باید طوری در شعال سمیع بودن خدا تنظیم دهم تا متوجه شوم خدا میشنود یعنی چه؟!
#مناجات_شعبانیه
#نور
#اسم_سمیع
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat