💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰سومین ویژگی عرفان حقیقی: سلوک، فقط الی الله است.
[ویژگی] سوم که در عرفان حقیقی است، این است که سالک را مربی سالک، فقط به سوی خدا دعوت میکند.
فقط و فقط؛ غیر از آن هرچه که هست آن را شرک میداند. نوعی از شرک، قسمی از شرک، صنفی از شرک، بالأخره دعوتِ فقط و فقط به سوی خداست.
دیگر در اینجا که وعده این را بدهد که اگر در این راه بیایید، طیالارض پیدا میکنی، در این راه بیایید علم غیب پیدا میکنید، در این راه بیایید، مستجابالدعوه میشوید، در این راه بیایید، اجنّه را تسخیر میکنید، در این راه بیایید، همه مشکلات را به سادگی در زندگی حل میکنید، در این راه بیایید، صاحب کرامات و کشفیات و خارقالعادات میشوید، هرچه که هست، اینها غیر خدا هستند.
در عرفان حقیقی دعوت فقط به سوی خدا [است] و بس.
لذا قرآن میفرماید: «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعا إِلَي اللَّهِ وَ عَمِلَ صالِحاً وَ قالَ إِنَّني مِنَ الْمُسْلِمينَ» .
اشاره به اینکه، دعوت بهسوی الله دستورالعملش عمل صالح است و عمل صالح حتّی کافی نیست.
تأکید بر صالح بودن عمل، این خواهد بود «إِنَّني مِنَ الْمُسْلِمينَ» تسلیم محض باشد، تا آنوقتیکه اینها اثر خود را بروز بدهند.
#عرفان
#دعوت_الی_الله
#کشف_و_کرامت
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰ادامه سومین ویژگی عرفان حقیقی:
🔹در سوره یوسف میفرماید:
«قُلْ هذِهِ سَبيلي أَدْعُوا إِلَي اللَّهِ عَلي بَصيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَني وَ سُبْحانَ اللَّهِ وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکينَ» .
این مسئله شرک مانند قضیه معرفت الهی چقدر حساس است که قرآن به کوچکترین نوسان آن حساسیت نشان میدهد و دیگر از عرفان حقیقی بودن ساقط میشود.
در آن آیه «إِنَّني مِنَ الْمُسْلِمينَ» بود، با اینکه عمل صالح هم بود، در این آیه با یک بیان دیگر، تأکید میکند.
«قُلْ هذِهِ سَبيلي» راه من چیست؟ دعوت به چی؟ نتیجه این مجاهدهها و فعالیتها و زحمتها و برنامهها کجاست؟
«أَدْعُوا إِلَي اللَّهِ» دعوت به او، نه دعوت به خود.
🔹پس اینجا فرق بین این راه و آن راهها این است که مربی در عرفانهای دیگر طوری عمل میکنند که آن شاگرد یک عشق و علاقه و رعب و حبّ و نوعی تسخیر شدن به خود آن استادش میشود؛ درحالیکه در عرفان حقیقی، انتقال به خدا است و علائم جالبی در این موضوع دارد.
🔹لذا قرآن میفرماید: «عَلي بَصيرَةٍ» این بصیرت چیست؟ این بینش چیست؟ بعضاً بزرگان، وقتی [شاگرد] به محضر آنها رسیده است، به این سادگی قبول نکردهاند. فرموده که اول برو و راجع به من تحقیق کن، برو بررسی کن، احساساتی نباش، در جوّ نباش، حالا آن وقت که مطمئن شدی و به این نتیجه رسیدی که باید بیایی و تحت تربیت قرار بگیری، اوّل برو راه را بشناس، برو یک مقدار مطالعات بکن، دیدگاههایت باز شود، نکند جوگیر باشی بیایی؛ من هم با بینش و آگاهی، در شناخت خود راه، در آشنایی به روش راه، در اطمینان به استاد راه [وارد این راه میشوم]. تمام اینها باید منابعش مشخّص باشد، با چه منبعی این راه طی میشود، استاد، سالک، برنامهها و ... .
🔹هم «وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکينَ» و هم «سُبْحانَ اللَّهِ» آمده. مطلب خیلی حساس است. توجه به «سُبْحانَ اللَّهِ».
اینجا چه چیز را میخواهد مطرح بکند؟ چه هشدارهایی است؟ چه تأکیداتی است؟ چه خطر عظیمی است؟ [خطر این است که] غیر الله در کار پیش بیاید؛ چقدر مرموزانه، چقدر مکارانه.
🔹باز تأکید میفرماید: «وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکينَ»، شرک در یک معیار دیگری در عرفان حقیقی با دیگر عرفانها، این است که در عرفان حقیقی سعی میکنند که فطرت انسانها را که به دلایل مختلف خاموش شده و مریض شده است، تحت گرد و غبارهایی دفن شده است، در این عرفان حقیقی با روشهای خاصی بر اساس کتاب سنت، با ظرافتهای خاصی این فطرت را طبابت میکنند و بیدار میکنند. پس از اینکه انسان فطرتش بیدار شد، یواش یواش خواهد فهمید که آن خدایی که تا به حال آن را پرستش میکرد، آن معارفی که از آن خدا به او رسیده بود، همه خیالبافی بود، همه ساخته ذهن او بود؛ آنی که قرآن ما را به آن دعوت فرموده است، این خدایی است که از [راه] فطرت [میتوان به او رسید]، آنی که قرآن همه معارف الهی در ارتباط باخدا را آورده است، آنها از این توحید فطری نشأت میگیرند؛ نه خدایی که اول خودم از دوره بچگی تا حالا در ذهنم ساختم و آن را تقویت کردم. آنگاه [درباره] معاد صحبت میشود، معادِ آن خدا، بهشتِ آن خدا، جهنمِ آن خدا، قضا و قدرِ آن خدا.
وقتیخدایی از اول ساخته ذهن من شد، پیدا است که چه آثار مخربی در جامعه اسلامی در طول تاریخ از آن [به جای میماند].
در عرفان حقیقی میآید این فطرتی که مریض شده است را مداوا میکند، میآید شکوفا میکند و بقیه مسائل به طور واضح آشکار میشود. آن سنگینیهای [شبهات] که در معارف هنوز بعضی از آنها بهجایی نرسیده است پاسخ آن شبهات را خواهد دید که اصلاً شبههای در کار نبوده است. نیازی به این همه سختی و تحقیق سنگین برای رسیدن به آن وجود نداشته، مطلب خیلی واضح بوده است، اصلاً غیر از این باشد سؤال بود.
فلذا میفرماید: «إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذي فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنيفاً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکينَ» حقیقتگرایانه؛ یا دستور صریح خود قرآن است که «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّينِ حَنيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها لا تَبْديلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِکَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ» . امر شده است.
#عرفان
#دعوت_الی_الله
#فطرت
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠سلسله نکاتی از مباحث فطرت
#شماره 30
#فطرت
#بهشت
#جهتم
#عکس_نوشته
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰ادامه سومین ویژگی عرفان حقیقی:
📌راه لقاءالله فقط با انجام عمل صالح و تسلیم محض
▪️چه تعریفی بهتر از تعریف خود قرآن که میفرماید:
«فَمَنْ کانَ يَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا يُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً» . دستورالعملش را میفرماید.
کسی دنبال عرفان حقیقی است، کسی دنبال لقاء الله است «فَلْيَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً» قرآن یک اصل کلی دارد و آن عمل صالح است که یک تعریف مفصل برای خود دارد.
▪️عمل صالح با عمل حَسَن خیلی فرق دارد. عمل حَسَن از هرکسی میتواند صادر بشود. یک کافر بیدین هم گاهی میتواند کارهای نیکی را انجام دهد که بسیار جذاب و پیونده باشد؛ اما عمل صالح کار هرکسی نیست. این ویژگیهایی دارد.
▪️عمل صالح، عمل حَسَن نیست، [بلکه] عمل حَسَنی است که صلاحیت داشته باشد که خدا آن را قبول داشته باشد.
▪️صلاحیت عمل این است که «وَ لا يُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً» و شناخت عمل صالح احتیاج به تسلط کامل، توانمندی بالا از استنباط احکام الهی و از کتاب سنت دارد تا این عمل صالح تعریف شود و مصادیق آن روشن شود.
#عرفان
#عمل_حسن
#عمل_صالح
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰چهارمین ویژگی عرفان حقیقی: مربی باید فقیه باشد یا از فقیه تقلید کند.
🔸مربی باید فقیه باشد یا از یک فقیه جامعالشرایطی تقلید کرده باشد، نه از هرکسی.
مرید و مرادی در عرفان حقیقی [وجود] ندارد.
عرفان حقیقی دست به دامن فقیه و فقاهت است، یا خود فقیه باشد، یا دست از دامن فقیه جامعالشرایط باشد، این یک اصل است.
🔸بحث فقاهت بحث امروز نیست، یک ریشه قرآنی دارد. همین اینها که الآن ما صحبت میکنیم، خود قرآن اینها را مطرح میفرماید و این ویژگیها را دارد.
میفرماید: «وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا کَافَّةً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» .
🔸علامه رضواناللهعلیه از این واژۀ «لِيُنْذِرُوا» یک نکتههایی را توجه میدهد. فقیه فقط اینکه قدرت استنباط احکام را داشته باشد و احکام را بگوید کافی نیست، مسئولیتهایی دارد. این ریشۀ قرآنی امر فقاهت است، مبنای دستورالعملهای آن باید مشخص باشد. نمیشود که هرکسی از جایش بلند شود و بگوید قرآن اینطور میگوید. روایت اینطور میگوید؛ یک امر تخصصی و بسیار پیچیدهای است که صرفاً از راه فقاهت قابل حل است.
#فقاهت
#مرید_و_مرادی
#عرفان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
09-13891116-5.mp3
2.07M
🎧 | گوش کنید.
🎙نفس انسان در تمام ادراکات، خودش را حس میکند
⏰ 8 دقیقه
#ملموس_شدن_معارف
#حیات
#توحید
#قطعه_صوتی
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰پنجمین ویژگی عرفان حقیقی، نداشتن ادّعا
🔹یکی دیگر از ویژگیهای بارز در عرفان حقیقی با عرفانهای دیگر این است که در عرفانهای حقیقی هیچ ادعایی در کار نیست، هیچ ادعایی.
🔹کوچکترین ادعا مساوی با انحراف وحشتناک و هلاککننده است.
🔹هرچه انسان در عرفان حقیقی پیشی میگیرد و رشد میکند، بیشتر به ذلت نفس خودش میرسد و بیشتر عیبها و رذایل خودش برای خودش باز میشود، جرأت ندارد که نه تنها ادعا کند [بلکه] در خیال خودش، خودش را یک آدم پاکیزهای بداند.
🔹این صریح قرآن است، «... فَلا تُزَکُّوا أَنْفُسَکُمْ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقي» . این صریح کلام خود قرآن است که با چه جرأتی خودتان را پاک میدانید؟! باید پاک عمل بکنید؛ اما معلوم نیست، تا مورد قبول قطعی حضرت حق نشده است، مصداق عمل صالح نیست و در نتیجه فقط خدا است که میداند چه کسی اهل تقوا است.
#ادعا
#ذلت_نفس
#عرفان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
💠ویژگیهای عرفان حقیقی
🔰ادامه پنجمین ویژگی عرفان حقیقی؛ نداشتن ادّعا
🔸«قُلْ لا أَمْلِکُ لِنَفْسي ضَرًّا وَ لا نَفْعاً إِلاَّ ما شاءَ اللَّهُ» قرآن به این صراحت به حضرت، به شخص اول عالم هستی میفرماید: به مردم بگو که من مالک هیچ نفع و ضرری از خودم نیستم، من هیچم. مگر خدا هرچه بخواهد و قدرت به من بدهد. مال خود من نیست.
🔸حالا چطور یک کسی بلند شود و ادعا کند که من چنین و چنان هستم، من میتوانم چنین کنم، من میتوانم چنان کنم. با چه جرأتی؟ البته خداوند متعال به عنوان امتحان بشر، یک قدرتهایی در علم قرار داده است، هر علمی باشد. و استعدادهایی در انسانها قرار داده است که از آن قدرتها به اذن او بهره ببرند، برای امتحان. این حرف دیگری است. در هر علمی، علم فیزیک، شیمی، علوم غریبه، این خاصیت وجود دارد. رابطهی بین اعداد و حروف، این علم است که یک قوانینی دارد. رابطه بین اعداد اسماءالله، این علم است. نقش اسماءالله در نظام آفرینش و در ایجاد پدیدهها.
🔸تسخیر اجنّه که هر انسانی که به دنیا میآید یک همزادی از جنّ دارد که همیشه با او است، یک علمی است که اگر کسی بخواهد آن را تسخیر کند، تمام اسرار او را میتواند بفهمد. این چه ربطی به عرفان دارد؟ چه ربطی به معرفت الهی دارد؟ این امتحان خدا است.
🔸باز یک بحث مفصّلی است که خداوند چرا اینقدرت را در این علوم گذاشت و به انسان استعداد را داد که از این علوم بتواند چنین قدرتهایی را ظهور بدهد. یک کافر محض و یک مرتاض گاوپرست هم میتواند در اثر استفاده از علمی، آشنایی به فنون علمی و کشف قدرت اراده و نحوۀ تمرکز اراده و نحوۀ تمرکز حافظه، کارهای عجیب و غریبی انجام دهد و این مربوط به قدرت علم است. خدا آن را برای امتحان من و تو داده است که قدرت این علمها را در چه جهتی [استفاده میکنیم]! در جهت اینکه دیگران را در دل خود کند و دیگران را تسخیر نفسانیتهای خود بکند یا اینها را سوی جهت الهی و الی الله بکند.
🔸آیات به آن اشارهکرده است که هرچه در این راستا [در راه سیر الی الله] قرار میگیرد، به همان اندازه علامتش این است که نه تنها باد در پوستش نمیرود، بلکه باد از دماغش میریزد؛ نهتنها احساس قدرت نمیکند، احساس شرم و ذلت و خجالتی در محضر خالق خود دارد.
#ادعا
#ذلت_نفس
#عرفان
#متن_کوتاه
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
.
🏴به مناسبت سالگرد عروج ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
حضرت امام خمینی(ره) و آغاز سی و دومین سالگرد
#امامت و #زعامت حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای،
لینک فایلهای صوتی
در خصوص #ولایت و شخصیت #مقام_معظم_رهبری
که در سالهای گذشته در جلسات ماهانه، ایراد شده است، نشر می گردد.
📎http://dl.nedayepakefetrat.ir/Sound/98-13890723.mp3
📎http://dl.nedayepakefetrat.ir/Sound/99-13890821.mp3
📎http://dl.nedayepakefetrat.ir/Sound/100-13890919.mp3
📎http://dl.nedayepakefetrat.ir/Sound/101-13891017.mp3
📎http://dl.nedayepakefetrat.ir/Sound/102-13911127.mp3
#ولایت
#ولایت_فقیه
#امام_خمینی(ره)
#مقام_معظم_رهبری
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
هدایت شده از KHAMENEI.IR
990314_سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی .mp3
17.41M
🎙بشنوید | صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی (رحمهالله). ۹۹/۳/۱۴
💻 @Khamenei_ir
.
🏴سالروز قیام خونین 15 خرداد 1342 را تسلیت عرض می کنیم.
#امام_خمینی
#پانزده_خرداد
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat
نگاهی به ابعاد شخصیتی حضرت امام خامنهای مدظله العالی.pdf
167K
📚 مطالعه کنید.
🔻فایل PDF | دوصفحه
📜نگاهی به ابعاد شخصیتی حضرت امام خامنهای مدظله العالی
#امام_خامنه_ای
🌐کانال ندای پاک فطرت
🆔 @nedayepakefetrat