۵- چالش روش تعامل با اصحاب قدرت
از مشکلات احمدی نژاد، مدل تعامل او با اصولگرایان شناسنامه دار و همچنین سکولارهای صاحب قدرت و جایگاه در نظام اسلامی بود. هم اکنون با وجود انتقادهای جدی بر مدیریت تولیت حرم مطهر حضرت امام (ره)، باز رهبری معظم انقلاب ایشان را با تدبیر در این جایگاه حفظ می نمایند. پیوند ایشان با حاکمیت، تعریف و محدود و قابل مدیریت نمودن جایگاه ایشان در جامعه جهت جلوگیری از ظهورهای اجتماعی به مراتب هزینه زاتر و موارد دیگر همچون حضور بعضی افراد در مجمع تشخیص مصلحت از جمله روش های سیاست ورزی درست در جمهوری اسلامی است؛ که آقای احمدی نژاد آن را نفهمید یا از پس آن بر نیامد و یا در این مقام توسط اصحاب قدرت پذیرفته نشد. مدل تعامل با این افراد و بعضی افراد موثر در دفتر رهبری توسط آقای احمدی نژاد؛ نتیجهاش افزودن بر این دشمنی ها و دمیدن در اختلافات بود. لذا رئیس جمهور آینده باید توسط اصحاب قدرت پذیرش و بتواند در مقام مدیریت و محدود نمودن صاحبان نفوذ و کشیدن دستی بر سر و گوششان برآید و محبت خالی ایشان بدون دادن اجازه ورود به سهم خواهی های سیاسی، لطفی بزرگ به شمار بیاید. لذا کسی باید بیاید که جریان دولت انقلابی آینده را از موانع صاحب نفوذ عبور دهد و سنگ اندازی های سیاسی را با توصیه های پدرانه یا برادرانه تدبیر نماید. افرادی که صفر و صدی در تعاملات سیاسی میاندیشند و از برگزاری جلسات مشورتی با این افراد هم دوری میکنند قطعاً به درد این کار نمیخورند. لذا باید به چه کسی اندیشید؟
6- گزینه های بخشی و فروکاست بی کفایتی های دولت فعلی به مسایل جزئی
ما در مقام ارزیابی میزان محبوبیت افراد برای رای آوری در نسبت با جامعه و یا اثبات میزان ولایت مداری نیروهای انقلابی در نسبت با رهبر جامعه نیستیم که به نظر در هر دو مسئله نیز تکلیف مشخص است. نماد مخالفت با کلیت این دولت کیست و نه مخالفت با بخشی از دولت فعلی؛ مانند رکود مسکن و ذلت در سیاست خارجی. گزینه هایی که مخالفت با بخشی از دولت فعلی محسوب میشوند نمی توانند جنبش فراگیر برای تغییر و اصلاح وضع موجود را رهبری نمایند و باید در کنار چه کسی قرار بگیرند؟! فروکاستن مشکلات دولت اصلاحات به سیاست خارجی و مخالفت با برجام و چشم پوشی از اشرافیت،کهولت، فساد و رانت خواری و نابودی اقتصاد و ارزش پول ملی و عدم اطمینان به ظرفیت های داخلی و باور به جوانان اشتباهی محرز است.
معنای "نه گفتن به وضع موجود یعنی بی اخلاقی؛ فساد؛ بی تدبیری، بی عملی و نا امیدی" در کدام شخصیت نشانه گذاری شده است.
بعضی آقایان مطرح هرکدام به عنوان نمادهای رونق مسکن، عزت ملی در سیاست خارجی، ساده زیستی و محرومیت زدایی، بی اثرکردن تحریم ها، جوانگرایی، عقلانیت، تخصص و ... نشانه های صورت بندی گفتمانی دولت آینده اند. دولت آری به .... و نه به روحانی.
@negarehaye_rahbordi
🍁🍁🍁
عمری به طلب؛ مکتب و سجاده نهادیم
در دام دل و مشربِ میخانه فتادیم
شوق از سر بی هوشی عشاق گرفتیم
راهی به هوا و هوس و نام ندادیم
ما زاده ی عشقیم به نانی نفروشیم
نامی که ز گمنامی و ایثار ستادیم
آبادی دنیاست اگر عشق به عقباست
از عشق چنین زاده به سیمای جهادیم
از خِشت خودی پایه ی میخانه بسازیم
ره بسته به بیگانه و بیگانه مرادیم
آزادی جان است اگر کوشش دنیاست
بیچاره ی عشقیم، نه در فکر معادیم
در کام جهان ثروت پیمانه بریزیم
از فقر دل این راه به میخانه گشادیم
🌹🌹🌹🌹🌹
محسن حقیقی مقدم
چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰
💠نگاره راهبردی هفتم
🔸️در این هفته ها مسئله اصلی انتخابات را گم نکنیم
🔸️امروز بحث بر سر حضور در صحنه انتخابات و کاندید شدن نیروهای انقلاب برای انتخابات ریاست جمهوری یک اشتباه محرز است. معلوم است که افراد مختلفی باید وارد صحنه تبیینی گفتمان انقلاب بشوند و مگر غیر از این است که بیشترین نقطه کانونی حساسیت و توجه گفتمانی متوجه کاندیداهای ریاست جمهوری است. ساعت ها برنامه تلوزیونی و ساعت ها سخنرانی و توجه خبرگزاری ها متوجه نامزدهای انتخابات است. چه فرصتی از این بهتر که نیروهای انقلاب به صورت منسجم و با گفتمان واحد وارد صحنه شوند و با زبانها و ادبیاتهای مختلف صورت بندی گفتمان انقلاب را ارائه و مردم را از محاق گفتمان غربگرایی بیرون بکشند.
🔹️مهم این است که در دعوتها و کشاندن افراد به صحنه انتخابات گزینه ی اصلح بر طبق مبانی اسلامی نیز به میدان آورده شود و هماهنگی و اجماع بیانی لازم نیز با تئوریزه کردن صورت بندی گفتمان انقلاب صورت پذیرد. و هر چه سریعتر به معدود تخریب های همدیگر پایان داده شود.
🔸️در انتخابات گذشته مسئول سابق مذاکرات بیشترین حمایت و همراهی را از گزینه انقلابی داشتند ولی چقدر دیده شدند و چقدر حرفشان به مردم منتقل شد. قطعا اگر به عنوان نامزد در صحنه انتخابات حضور داشتند این کمک صدها برابر موثرتر میافتاد. کسانی که فکر میکنند آقایانی مثل ایشان یا وزیر مسکن سابق و .. نباید در انتخابات ورود کنند اشتباه میکنند.
🔹️ تعدد نامزدهای انقلابی به سه شرط در انتخابات فرصت بزرگی است:
۱. مبناگرایی در گفتمان و عدم عدول از مبناهای گفتمان اصیل انقلاب اسلامی؛
هم اکنون بعضی از افراد شعار دولت ملی یا آزادی یا مردم گرایی محض و... را سرمیدهند که یادآور بعضی شعارهای غیر اصیل در انتخابات سال ۱۳۸۴ مثل شعار "هوای تازه!" رییس مجلس سابق و "دولت الکترونیک!" رییس مجلس کنونی در آن مقطع است. این شعارهای غیر اصیل انقلابی که جنبه های انفعالی دارد به راحتی در برابر گفتمان اصیل انقلاب در آن مقطع رنگ باخت و رنگ می بازد!
۲.وضوح گفتمانی مخصوصا در مواجهه با دال مرکزی گفتمان رقیب یعنی غربگرایی؛
هرگونه مبهم گویی که باعث زنده ماندن این دال شود و امکانی برای پیشرفت کشور در مذاکره با غرب تصور شود از فرو ریختگی گفتمان به بن بست رسیده اما مسلط رقیب جلوگیری خواهد کرد. به وضوح باید گفته شود مسئله کشور الان برجام نیست مسئله کشور بی کفایتی؛ فساد؛ اشرافیت و بی عرضگی است. برجام هشت سال کشور را معطل کرد و سرنوشت کشور و مردم را دیگر نباید مثل دولت کنونی به برجام گره زد. وضوح گفتمانی و نفس ندادن به غربگرایی و برجسته نکردن واژه مذاکره در انتخابات باید خط قرمز گفتمان انقلاب اسلامی باشد.
۳. ایثار به موقع و به جا در شرایط مقتضی در جهت کنار کشیدن از صحنه و ایجاد اجماع عمومی بر روی گزینه اصلح. در انتخابات قبل شاید عزیزانی فکر کنند ایثار شد. در اینکه ایثار بود بحث نمیکنیم ولی به شدت بی جا بود. کنار کشیدن از صحنه انتخابات باید بر اساس جامعه شناسی آرا باشد.
چه بخواهیم و چه نخواهیم ما در یک حکومت کاملا ایدئولوژیک و با جامعه ی رو به عرفی شدن با سطوح مختلف روبرو هستیم. حساسیت ایدئولوژیک در استانهای کمتر مذهبی جای خود را به گفتمان داده است. قدرت گفتمانی و حرف های صریح و برّنده در شرایط بن بست گفتمانی امید آفرین و جهت بخش است. باید برای بخشی از جامعه که در آن عقلانیت دینی ته نشین نشده است صورت بندی گفتمانی را ارائه نمود که در آن مردم احساس کنند پاسخ تمام سوالاتشان که سابقا در سپهر گفتمان غیر انقلابی میدیدند را میتوانند در سپهر گفتمان انقلاب پیدا کنند.
تا زمانی که نظام محاسباتی اسلامی و انقلابی از طریق گسترش طرح هایی همچون طرح ولایت در ذهن نخبگان جامعه ی ما نقش نبندد؛ جریان انقلاب باید به بسط و قوت بخشی به تفکر خویش در روبنا و در سطح گفتمان بیشتر بپردازد. مسئله چگونگی رونق بخشی اقتصادی و...
فشار شدید اقتصادی و اندیشه مردم درباره اوضاع و بن بست گفتمان مسلط آنها را حساس و نیازمند به یافتن پاسخ مناسب و قوی در سپهر گفتمان انقلاب کرده است. راستی مفاهیم اساسی گفتمان انقلاب اسلامی و رویکردهای ارائه آن چگونه است؟!
@negarehaye_rahbordi
21.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠رهبر معظم انقلاب: مذاکره فرسایشی نشود چرا که برای کشور ضرر دارد.
💠نگاره راهبردی
🔸️چرا نباید مذاکرات وین فرسایشی شود؟
🔹️ ایران هم اکنون همه تعهدات خود در برجام را همان سال اول با عجله و به طور کامل انجام داده است و در مقابل تحریم ها سخت تر شده اند؛ همینقدر مضحک و خنده دار.
بسیاری از تعهدات برجامی و اعمال محدودیت ها دیگر منقضی است و ایران طبق برنامه زمانی متن برجام دیگر متعهد به اجرای آنها نیست.
هدف آمریکا از مذاکره در این مقطع کنونی تمدید این محدودیت هاست یعنی همان برجام پلاس. به واقع آمریکای بدهکار در موضع طلبکار نشسته و مذاکرات را به دو بخش بحث بر سر محدودیت های هسته ای و رفع تحریم ها تقسیم کرده است بدون مشخص شدن سرنوشت سالها محدودیت؛ و جمله رییس جمهور که ما خسارت نمیخواهیم؛تحریم ها را بردارید، ناظر به همین مطلب است،
🔹️اما از معدود افتخارات دولت فعلی به عنوان دستاورد برجام (البته به ظاهر افتخار)؛ شکست اجماع جهانی علیه برنامه هسته ای ایران و ایجاد شکاف در ۵ +۱ بود.
با شروع مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا که در حقیقت نوعی بازگشت بی هزینه آمریکا به مذاکرات برجام میباشد و با توجه به پایان یافتن خیلی از مفاد محدودیت های ایران در برجام و تمایل سایر قدرت ها به ادامه این محدودیت ها و در مقابل عدم پذیرش قطعی ایران؛ نتیجه فرسایشی شدن این مذاکرات ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است.
🔹️نکته آخر اینکه اقتصاد کشور تعمدا توسط شخص رییس جمهور و کابینه به مذاکره شرطی شده است.
در یکسال اخیر و بعد از شکست کانال مالی اروپا که چیزی شبیه سرکار گذاشتن ایران بود؛ آرام آرام باید تمرکز مسئولین متوجه ظرفیت های داخل میشد که شروع و فرسایشی شدن این مذاکرات یعنی توقف در مسیر اصولی خنثی سازی تحریم ها و در نتیجه حفظ اهرم فشار تحریم در دست آمریکا.
آمریکا امروز دوباره دیپلماسی تحریم-مذاکره را به کمک میدان آورده و با فشار بر ایران میخواهد سرنوشت میدان در منطقه سرنوشت ساز "مارب" یمن را با آغاز گفتگو بین ایران و عربستان به عنوان پیش شرط حذف بخش ناچیزی از تحریم ها به نفع دست نشاندگان خائن خود در منطقه تغییر دهد. آیا وزارت خارجه ایران برعکس آمریکا مثل همیشه میدان را هزینه بی کفایتی های خود در تنظیم و اجرای برجام میکند؟
آیا فرسایشی شدن این مذاکرات مضر نیست؟!
مجریان سهل اندیش سیاست خارجی؛ زندگی و معیشت مردم را قربانی خیالات خام خود کرده اند. هوس محبوبیت و خودشگفتی های دیوانه وار چنان افیونی شیطانی مانع از احقاق درست حقوق مردم رنج کشیده شده است و در مقابل دستاورد "تقریبا هیچ"؛ هر کدام مفتخر به دریافت مدالها و ده ها سکه ی طلا شدند.
محسن حقیقی
@negarehaye_rahbordi
🔹️کوتاه !
🔹️درباره آموزش و پرورش
🔸️این از عجایب هاضمه انقلاب اسلامی است که دولتهایی با نگاه غیرانقلابی را در دل نظام خود، تحمل و بدرقه میکند.
🔸️رویکرد نظری دولتها در جمهوری اسلامی همیشه منطبق بر مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی نبوده است. لذا با جابجایی دولتها میزان باور به اهداف انقلاب اسلامی در آموزشوپرورش کاملاً تغییر یافتهاست.
@negarehaye_rahbordi
🔸️دولتهای با نگاه غیرانقلابی اساساً ساختار فعلی طراحیشده آموزشوپرورش توسط اندیشمندان غربی و پیاده شده توسط دست آموزانشان را ایدهآل و تحول بنیادین در آن را بیمعنی قلمداد میکنند.
🔸️از طرفی اگر لازم باشد در جهت بروز رسانی همین سیستم، آخرین نسخه های تولید شده را از سرور اصلی خود اخذ و مانند سند 2030 اجرا و فرهنگ مبتذل و شربت ارزش های پوچ به ظاهر جهانی را در کام فرزندانمان می ریزند. لذا نفی ساختار موجود و لزوم تحول بنیادین هیچگاه آرمان بخش اعظم دولتهای جمهوری اسلامی در آموزشوپرورش نبودهاست.
@negarehaye_rahbordi
🔸️در مقاطعی که برخی دولت ها با رویکرد نظری همجهت با مبانی و آرمانهای انقلاب اسلامی روی کارآمدهاند از عمق نگاه به مسئله آموزشوپرورش برخوردار نبوده و یا از قبل برای آن برنامه و اسناد تحولی نداشتهاند. عمق نگاه یعنی اینکه سند تحول بنیادین آموزشوپرورش را مهمترین سند تحقق اهداف انقلاب اسلامی بداند و آن را بر تمام اسناد بالادستی نظام ترجیح دهد.
🔸️ترجیحات سندتحول بنیادین بر همه اسناد بالادستی نظام درتئوری های جامعه پردازی انقلابی و اسلامی روشن است.
روشن است که حرکت در مسیر آبادانی دنیا و آخرت مردم بهعنوان منتهای آرمانهای انقلاب اسلامی مستلزم تربیت انسانهایی با پذیرش مبانی این هدف غایی است. انسانهایی اهل تلاش دنیوی در راستای آبادانی زندگی اخروی.
🔸️ اسلام مایههای ضد رهبانیت و ضد مادیگرایی خود را در نفی انحرافات یهود و مسیحیت تئوریزه نمودهاست. نتیجه شکوفایی ماتریالیسم در قلم روشنفکران اغلب یهودی در فضای اختناق کلیسایی، علم در اختیار سلطهی دنیوی است. فلسفه قدرتمند علمآموزی در اسلام منبعث از منطق جهت بخشی آخرت جویی و ایمان به تلاشهای علمی و پیشرفتهای دنیوی است.
@negarehaye_rahbordi
🔸️تربیت چنین انسانها، سازماندهی چنین انسانها و متمرکزسازی چنین انسانهایی بر رهایی بشر از پندارهای خودبنیاد مدرنیته فتحالفتوح انقلاب اسلامی است.
🔸️حضرت امام(ره) در فرازهای متعدد فتحالفتوح انقلاب اسلامی را تربیت چنین انسانهایی دانستهاند که تلاشهای آنها مصروف به سعادت ابدی بوده و نه در دام تقدیرگرایی و جبر اجتماعی یا تاریخی افتاده و نه در انتخاب مقاصد نهایی خلقت خود را صاحباختیار دانسته اند.
🔸️آموزشوپرورش بناست چنین انسانی را در کشور تربیت کند که انقلاب اسلامی را باور کند و حرکت در مسیر اهداف آن را تسهیل و بارها را به دوش بکشند. در صورت فاصلهگیری نسلها از ارزش های انقلابی، امید و حرکت به سمت آرمانها نیز تضعیف میگردد.
@negarehaye_rahbordi
🔸️سیمای نسل امروز تحت تربیت نظام آموزشوپرورش سیمای جامعه آینده و ارزشهای آن را نشان میدهد. اکنون دیگر آسیب ها اخلاقی و رفتاری در لایه های سنی پایین نفوذ پبدا کرده است و فرزندان این کشور در دانشگاه تیپ ایده آل خود را انتخاب و با آن خو گرفته اند و درباره بسیاری از مسائل قضاوت پیشینی دارند و این زنگ خطر بسیار بزرگی است که در این باره جای بحث بسیار است.
🔹️ بهجرات میتوان گفت آنچه جمهوری اسلامی از نسلهای پیاپی در راه اهداف خود ارتزاق نمودهاست بیشتر نتیجه ساختارهای غیررسمی آموزشی در کشور و تاثیر الگوهای تربیتی خارج از محیط آموزش و پرورش بودهاست.
💠ترجیح تحول بنیادین در آموزشوپرورش به مستقیم بودن ربط اهداف آن با اهداف انقلاب اسلامی یعنی تربیت انسانهای والا ، تبعیت دگرگونیهای اجتماعی از دگرگونی نهاد تعلیم و تربیت، نقش نیروی انسانی کارآمد در پیشرفت کشور و حرکت به سمت تحقق اهداف انقلابی که در یک سال گذشته در تعبیری جدید و دقیق رهبر معظم انقلاب به تکرار "معلمان را افسران سپاه پیشرفت کشور" قلمداد نمودند.
🔹️دولت جوان و انقلابی باید با تمرکز بر آموزش و پرورش سپاه پیشرفت کشور و در واقع بشریت را سازماندهی نماید. حرکتی عمیقا معنوی و عمیقا عقلانی.
محسن حقیقی مقدم
۲۵ تیرماه ۱۴۰۰
@negarehaye_rahbordi
هدایت شده از کانال رسمی "راه رویش"
✳️ فراخوان مقاله همایش بین المللی علوم انسانی اسلامی در اندیشه علامه محمدتقی مصباح یزدی(ره)
✅ محورهای همایش:
🔶 دیدگاههای علامه مصباح یزدی(ره) درباره:
🔷 چیستی، امکان و اعتبار علوم انسانی؛
🔷 مبانی علوم انسانی؛
🔷 روش و فرآیند تولید علوم انسانی اسلامی؛
🔷 مسایل علوم انسانی.
🔶 مطالعه تطبیقی اندیشههای علامه مصباح یزدی(ره) با دیگر متفکران در حوزه علوم انسانی؛
🔶 منظومه فکری علامه مصباح یزدی(ره) در علوم انسانی اسلامی؛
🔶 انعکاس و تأثیرگذاری اندیشه علامه مصباح یزدی(ره) در آثار اندیشمندان علوم انسانی.
🗓 آخرین مهلت ارسال چکیده 1400/8/30
🗓 آخرین مهلت ارسال مقالات 1400/12/29
🗓 زمان برگزاري 8 و 9 دي ماه 1401
🏢 دبیرخانه همایش: قم، خیابان جمهوری اسلامی، مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔷 سایت همایش
🌐 www.ihsam.iki.ac.ir
☎️ 02532113456
🌐 پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت علامه مصباح ره
🌐 https://mesbahyazdi.ir
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir