هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸نظریه دو فطرت امام خمینی مبنای فکری امنیت متعالیه است
حجت الاسلام و المسلمین لک زایی:
🔹در بحث مبانی تکیه کرده ایم به نظریه دو فطرت از حضرت امام (ره) در شرح حدیث جنود عقل و جهل، البته امام هم از استاد خودشان مرحوم شاه آبادی متأثر هستند ولی ما آن قرائتی که حضرت امام در بحث جنود عقل و جهل مورد استفاده قرار داده اند، بحث فطرت مخموره و محجویه مورد استفاده قرار داده ام.
🔹نظریه دو فطرت کمکی که به موضوع بحث ما می کند این است که آنچه در فطرت محجوبه مطرح می شود اگر ریاست فطرت مخموره را بپذیرد اینجا با جنود و ریاست عقل در وجود انسان ما مواجه خواهیم بود که تجلی بیرون آن هم استقرار دین و رهبری دینی می شود.
#مکتب_دفاعی
گزارش کامل:
🌐 yon.ir/m9706123
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی www.isca.ac.ir
کانال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پیام رسان داخلی eitaa.com/isca24
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
دوازدهمین نشست از سلسله نشست های چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی با موضوع ولایت فقیه و امامت و رهبری هم اکنون در تالار امام مهدی عجل الله در حال برگزاری است
پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی www.isca.ac.ir
کانال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پیام رسان داخلی eitaa.com/isca24
❤شعر کم نظیر استادشهریار در مورد امام حسین علیه السلام
💓شیعیان دیگر هوای نینوا دارد حسین
💓روی دل با کاروان کربلا دارد حسین
💓از حریم کعبۀ جدّش به اشکی شست دست
💓مروه پشت سر نهاد امّا صفا دارد حسین
💓می برد در کربلا هفتاد و دو ذبح عظیم
💓بیش از اینها حرمت کوی منا دارد حسین
💓پیش رو راه دیار نیستی کافیش نیست
💓اشک و آه عالمی هم در قفا دارد حسین
💓بس که محمل ها رود منزل به منزل با شتاب
💓کس نمی داند عروسی یا عزا دارد حسین
💓رخت و دیباج حرم چون گل به تاراجش برند
💓تا به جائی که کفن از بوریا دارد حسین
💓بردن اهل حرم دستور بود و سرّ غیب
💓ورنه این بی حرمتی ها کی روا دارد حسین
💓سروران ، پروانگان شمع رخسارش ولی
💔چون سحر روشن که سر از تن جدا دارد حسین
💓سر به قاچ زین نهاده راه پیمای عراق
💓می نماید خود که عهدی با خدا دارد حسین
💓او وفای عهد را با سر کند سودا ولی
💓خون به دل از کوفیان بی وفا دارد حسین
💓دشمنانش بی امان و دوستانش بی وفا
💓با کدامین سرکند ، مشکل دو تا دارد حسین
💓سیرت آل علی با سرنوشت کربلاست
💓هر زمان از ما یکی صورت نما دارد حسین
💓آب خود با دشمنان تشنه قسمت می کند
💓عزّت و آزادگی بین تا کجا دارد حسین
💓دشمنش هم آب می بندد به روی اهل بیت
💓داوری بین با چه قومی بی حیا دارد حسین
💓بعد از اینش صحنه ها و پرده ها اشک است و خون
💓دل تماشا کن چه رنگین سینما دارد حسین
💓ساز عشق است و به دل هر زخم پیکان زخمه ای
💓گوش کن عالم پر از شور و نوا دارد حسین
💓دست آخر کز همه بیگانه شد دیدم هنوز
💓با دم خنجر نگاهی آشنا دارد حسین
💓شمر گوید گوش کردم تا چه خواهد از خدا
💓جای نفرین هم به لب دیدم دعا دارد حسین
💓اشک خونین گو بیا بنشین به چشم "شهریار"
💓کاندرین گوشه عزائی بی ریا دارد حسین
❤سراینده شعر
جاودانه ی حسینی
💗مرحوم استاد
محمدحسین شهریار
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
نشستهای چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی
گزارش نشست علمی ولایت فقیه و امامت و ولایت
در دوازدهمین نشست از سلسله نشستهای چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی که با مشارکت پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی در مورخ هیجدهم شهریورماه برگزار گردید، موضوع «ولایت فقیه و امامت و ولایت»، با ارائه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی و دبیری حجت الاسلام علی اصغر نصرتی بررسی شد.
در ابتدای این نشست، دبیر علمی جلسه، با مروری بر جایگاه انقلاب اسلامی در سیر تاریخی مجاهدتهای پیامبر عظیمالشأن اسلام، ائمه اطهار و عالمان بزرگ شیعه، و تحقق دولت اسلامی در آغاز قرن پانزدهم هجری، به وظیفه اندیشمندان و صاحبنظران مسلمان در پشتیبانی نظری از انقلاب اسلامی و تبیین عالمانه اهداف، کارکردها و تلاش برای پاسخگویی به نیازهای انقلاب اسلامی و حل چالشها و مسائل پیش روی آن، اشاره نمود و محورهایی که لازم است در جهت تبیین موضوع نشست بررسی شود را شامل؛ مناسبات ولایت فقیه؛ امامت و رهبری در اسلام، نظریهپردازی در ولایت فقیه، نظامسازی بر مبنای ولایت فقیه، رویکردهای موجود به ولایت فقیه و رویکرد برتر و غالب که توانسته است الگوی رهبری انقلاب اسلامی واقع شود، دانست.
در ادامه دکتر لک زایی اولین حرکت اثباتی انقلاب را پس از فروپاشی نظام موجود، ارائه نسخه جایگزین نظام سیاسی و رهبری نظام دانست که انقلاب اسلامی، الگوی ولایت فقیه را در رهبری نظام جمهوری اسلامی معرفی نمود.
حجةالاسلام والمسلمین لک زایی افزود؛ با وجود دو رویکرد جزءنگر و جامع و سیستمی در اسلامشناسی، اسلامشناسی امام خمینی(ره) جامع و مجموعی است و در همین راستا به اندیشه امام خمینی(ره) در اسلامشناسی با معیارهای چهارگانه دین، رهبری، امت و دولت، اشاره نمود.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اضافه نمود که در مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) این چهار عنصر برای زمان پیامبر، حضور امام معصوم و در عصر غیبت و با رهبری فقیه عادل نیز به نحو یکسانی قابل ذکر است و طبق این الگو، حضرت امام خمینی(ره)، براساس دین مبین اسلام و مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، با الگوی رهبری ولایت فقیه، مردم مسلمان را بهعنوان امت، همراه نموده و اقدام به ساخت نظام و دولت اسلامی کردند.
دکتر لک زایی اشاره نمود نظریه جامع حضرت امام در جلد دوم کتاب «البیع»، در سال ۱۳۴۸ش در نجف، ارائه گردیده است و براساس این کتاب نظریه امام در اسلامشناسی را سازماندهی نمود. سپس دولت و اهداف آن را از نظر امام تبیین کرد.
استاد لکزایی، در ادامه به عنصر رهبری در رویکرد امام خمینی پرداختند و ضرورت رهبری، ویژگیها و اوصاف رهبری و وظایف و اختیارات رهبری را تبیین نمودند.
در دیدگاه امام خمینی(ره) علم به قانون، عدالت و (میتوان گفت) کفایت، از اوصاف رهبری شایسته برای نظام اسلامی در دوره غیبت است. دکتر لک زایی در ادامه به نکته ویژهای اشاره نمودند که در نگاه بسیاری از فقها قدرت، شرط تکلیف است. از این رو وقتی قدرت اقامه حکومت نباشد، از نظر شرعی، تکلیفی متوجه فقیه نیست. لکن در دیدگاه امام خمینی(ره)، منصب ولایت سیاسی و اجتماعی برای فقها واجب کفایی است و حتی اگر امکان اقامه حکومت نبود، منصب و تکلیف از آنها ساقط نمیشود. هرچند معذور از تأسیس حکومت میباشند. بر این اساس تکلیف بر اقامه حکومت همیشگی است فقط عذر و مانعی در مسیر ایجاد شده و هرگاه آن مانع برداشته شود بایستی اقدام به ایجاد حکومت نمایند.
استاد لکزایی این تفاوت نگاه را ناشی از «خطابات قانونیهای» دانست که حضرت امام به آن معتقداند. در این باور تکلیف متوجه شخص فقیه نیست بلکه متوجه جایگاه حقوقی و قانونی اوست.
در پایان شرکتکنندگان حاضر در نشست که از محققین و صاحبنظران حوزه اندیشه سیاسی بودند پرسشها و ملاحظاتی را پیرامون مباحث طرح شده، اظهار نمودند که استاد لک زایی به آنها پاسخ ارائه نمود.
ایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی www.isca.ac.ir
کانال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پیام رسان داخلی eitaa.com/isca24
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تکریم رییس سابق پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی:
توانمندسازی علوم اسلامی از مسائل مهم دفتر تبلیغات اسلامی است
پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی www.isca.ac.ir
کانال پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پیام رسان داخلی eitaa.com/isca24
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تکریم رییس سابق پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی:
توانمندسازی علوم اسلامی از مسائل مهم دفتر تبلیغات اسلامی است
به دنبال پذیرش استعفای حجت الاسلام و المسلمین عبدالرحیم سلیمانی بهبهانی و معرفی سرپرست جدید این پژوهشکده توسط رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مراسم تکریم رییس سابق پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی با حضور هیات رییسه پژوهشگاه ۱۰ صبح شنبه ۲۴ شهریور در تالار امام مهدی (عج) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، برگزار گردید.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین لک زایی، ریاست پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، ضمن تقدیر از زحمات مدیریت سابق پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، فعالیتهای پژوهشکده را عامل تقویت کننده دیگر پژوهشکده ها بر شمرد و تصریح کرد: نوین بودن فعالیتهای پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی، وظایف را سنگین تر کرده که تلاش بیشتری را میطلبد چرا که هم در مرحله آموزش و معرفی و هم در موضوع برگزاری کارگاه ها و نشست های علمی و کرسی ها بایستی بیشتر از پیش فعالیت داشت.
معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، توانمند سازی علوم اسلامی را از مسائل و دغدغه های مهم دفتر تبلیغات اسلامی عنوان کرد و افزود: این مهم در افق داخلی و خارجی از ویژه ترین ماموریت های پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی است که بایستی در سیاستها و فعالیتهای پژوهشکده نمود داشته و محور اصلی قرار گیرد.
عضو هیات رییسه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، فعالیتهای انجام شده در دوران مدیریت حجت الاسلام سلیمانی را مثبت دانسته و گفت: یکی از کارهای مهم در این زمان راه اندازی پایگاه مدیریت اطلاعات علوم اسلامی بود که ثمره تلاشها و همکاری های موفق این مجموعه است و بایستی این کوشش با تضارب آرا در شورای علمی گروه ها سپس شورای پژوهشی پژوهشکده، قوی تر و منسجم تر ادامه یابد. در مواردی که اختلاف نظر وجود دارد بعد از تصویب روش واحد عملی، دیگر نظریات با برگزاری نشست و کرسی ها به بوته نقد گذاشته شود تا مباحث علمی پویا و هدفمند باشد.
در ابتدای این جلسه، حجج اسلام یعقوب نژاد و سلیمانی بهبهانی طی سخنان کوتاهی بر همکاری هرچه بیشتر اعضای محترم هیات علمی، محققان و کارشناسان پژوهشکده در جهت هم افزایی نیروها تاکید کردند.
قابل ذکر است در حکم سرپرستی این پژوهشکده که ۱۲ شهریور سالجاری صادرشده بود، آمده است:
حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای محمدهادی یعقوب نژاد(دام عزه)
نظر به مراتب علمی و پژوهشی و مدیریتی جناب عالی به موجب این حکم به سمت «سرپرست پژوهشکده مدیریت اطلاعات و مدارک اسلامی» منصوب میشوید.
انتظار میرود با تعامل با معاونت ها، پژوهشکده ها، مراکز، گروه های علمی و کتابخانه های پژوهشگاه و نیز مراکز علمی و پژوهشی مرتبط بیرونی، در ارتقای جایگاه و تقویت مرجعیت علمی پژوهشکده در میان مراکز علمی – پژوهشی تلاش نمایید. رسمیت بخشی به جایگاه علمی پژوهشکده، اهتمام به بهره گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای ارتقای سطح علمی فعالیت ها، شناسایی جدیدترین فنون مدیریت اطلاعات و دانش و به کارگیری آن در عرصه دین پژوهی در فضای مجازی و همکاری گسترده با نشر دیجیتال آثار از جمله موارد مورد تأکید است.
بر خود لازم می دانم از تلاش های جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای عبدالرحیم سلیمانی در دوره تصدی مدیریت پژوهشکده تقدیر و تشکر نمایم.