جولیان باربور فیزیکدان و فیلسوف بریتانیایی در کتاب پایان زمان مینویسد :
تمام جهان را میتوان به مانند فریمهای فیلم سینمایی تشبیه کرد. همانطور که در کل فریمهای یک فیلم چیزی به نام زمان وجود ندارد، در تمام کیهان هم مفهومی به نام زمان وجود ندارد و جهان همیشه مثل فریمهای فیلم سینمایی کیهانی فقط در زمان حال حضور دارد. یعنی به جای مفهوم زمان، تغییرات جهان را میتوان صرفا با مجموعهای از لحظات زمان حال کیهان وصف کرد.
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 پنجشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۳
عنوان: کلیپر و دنبالهدار
عکس: بن کوپر (عکاسی پرتاب)
فضاپیمای کلیپر ناسا حالا به سمت دنیایی آبی فراتر از زمین در حرکت است. این فضاپیمای بزرگ در این عکس که یک روز قبل از پرتاب موفقیتآمیز در ۱۴ اکتبر در مرکز فضایی کندی گرفته شده، درون محفظه بار موشک فالکون هوی قرار دارد. سفر بینسیارهای کلیپر ابتدا آن را به مریخ میبرد، سپس دوباره به زمین برمیگردد و بعد به سمت مشتری حرکت میکند. این مسیرها به کمک نیروی جاذبه به کلیپر کمک میکنند تا در آوریل ۲۰۳۰ وارد مدار مشتری شود. وقتی کلیپر به مدار مشتری برسد، ۴۹ بار از کنار قمر اروپا عبور میکند و این قمر مشتری که یک اقیانوس زیرسطحی جهانی دارد را بررسی میکند. این اقیانوس ممکن است شرایطی برای پشتیبانی از حیات داشته باشد. در پسزمینه این عکس و کنار موشک روشنشده، دنبالهدار تسوچینسان-اطلس دیده میشود که حدود یک روز بعد از نزدیکترین فاصلهاش با زمین گرفته شده است.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
🔸عکس خورشیدگرفتگی از روی مریخ
🔹مریخنورد استقامت تصویر خورشیدگرفتگی را از سطح مریخ ثبت کرد. در این تصویر قمر فوبوس بهطور جزئی درحال مسدودکردن قرص خورشید دیده میشود.
🔹فوبوس که بزرگتر از دو قمر کوچک مریخ است، مانند ماه یا بسیاری از قمرهای منظومۀ شمسی کروی نیست، بلکه مانند یک سیارک نامنظم است.
🌔 @nojoom_et
🔻 امشب میتوان ماه کامل را در آسمان دید که تازه قرار است نورانیترین ابرماه امسال باشد
🔸پدیده ابرماه زمانی رخ میدهد که ماه کمترین فاصله را با زمین دارد و بزرگتر و پرنورتر از همیشه دیده میشود. ابرماه حدود ۱۵ درصد نورانیتر و ۳۰ درصد بزرگتر از ماه در مواقع دیگر سال است.
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍁💫آخرین روزهاى مهرماهتون
💓💫عـالـی و پراز موفقیت
🌻💫امروزتون پراز
🍁💫اتفاقهـای خوب
💓💫وشگفت انگیز
🌻💫امیــدوارم
🍁💫سـلامتی
💓💫بـرکت
🌻💫بهـروزی
🍁💫زنـدگی آروم
💓💫خوشبختی
🌻💫و نگاه خـدا
🍁💫همیشه همراهتون باشه🌻
🌔 @nojoom_et
🌟آماده ی تماشای 1% از تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ «اقلیدس» هستید؟
این تصویر عظیم 208 گیگاپیکسلی شامل مشاهداتی است که تنها در دو هفته از حدود 100 میلیون منبع انجام شده است: ستارههای کهکشان راه شیری و کهکشانهای فراتر از آن.
🌔 @nojoom_et
📷اسپیسایکس تصاویر جذابی از پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ منتشر کرد
🔹اسپیسایکس در شبکه اجتماعی ایکس چند تصویر جذاب از موتورهای بوستر هوی و دیگر بخشهای استارشیپ منتشر کرده است. در تصویر پایین رانش پرقدرت ۳۳ موتور رپتور بوستر سوپر هوی با جزییات خیرهکنندهای ثبت شده است:
🔹یکی از خیرهکنندهترین لحظات پرواز اخیر استارشیپ، بازگشت بوستر ۷۰ متری آن به برج پرتاب بود. بسیاری از افراد و حتی خود «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس چندان امیدوار نبودند که در اولین آزمایش، بتوان بوستر را با موفقیت در برج پرتاب فرود آورد.
#استارشیپ
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟سحابی N44 در فاصله 170000 سال نوری از زمین قرار دارد
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️شهابی سبز روشن بر فراز آفریقا، گرفته شده از ایستگاه فضایی بین المللی در 2 سپتامبر 2024 🌠
🌔 @nojoom_et
📢 تصویر روز ناسا
🗓 جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳
عنوان: بیشتر دنبالهدار Tsuchinshan-ATLAS
عکس و کپیرایت: آدام بلاک
در تاریخ ۱۴ اکتبر، گرفتن یک نمای کامل از دنبالهدار C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS کار سختی بود. این عکس که بعد از نزدیکترین عبور دنبالهدار از کنار سیاره ما گرفته شده، تقریبا توانسته این کار را انجام دهد. با ترکیب دو عکس تلهفوتو، تصویر حدود ۲۶ درجه از آسمان را از بالا تا پایین پوشش میدهد و از سمت غرب به سمت Gates Pass در توسان، آریزونا نگاه میکند. در آن شب، تماشاگران دنبالهدار حتی میتوانستند خوشه ستارهای کروی M5 و شبح کمرنگ دنبالهدار دورهای 13P Olbers را در نزدیکی مسیر طولانی دنبالهدار Tsuchinshan-ATLAS با دنباله غبار سفیدش بالای هاله روشن دنبالهدار تشخیص دهند. به دلیل زاویه دید و عبور زمین از صفحه مداری دنبالهدار، Tsuchinshan-ATLAS همچنین یک دنباله معکوس برجسته دارد. این دنباله معکوس از غباری تشکیل شده که قبلاً آزاد شده و در مسیر مدار دنبالهدار از خورشید دور می شود.
#تصویر_روز_ناسا
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیویی فوقالعاده برای درک اندازه کهکشانهای کیهان
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند سفر به ابعاد دیگر...
کاری از کانال چشم کیهان
🌔 @nojoom_et
🗓 تقویم علمی تاریخ
▫️ امروز جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳
🔰️در چنین روزی در سال ۱۹۸۹، مدارگرد گالیله از ماموریت STS ۳۴ شاتل آتلانتیس به فضا پرتاب شد. این فضاپیما با استفاده از یک موشک برای تغییر مسیر، از طریق منظومه داخلی خورشیدی به سوی مشتری سفر کرد. در طی این سفر ششساله، گالیله مطالعات بینسیارهای را با استفاده از ابزارهایش مانند آشکارساز گرد و غبار و مغناطیسسنج انجام داد و حتی مطالعات نزدیکی بر روی دو سیارک گاسپرا و آیدا در کمربند سیارکی داشت. ماموریت اصلی این مدارگرد مطالعه مشتری، قمرهایش و مگنتوسفر آن سیاره بود که شامل ارسال پروبی به داخل جو مشتری در سال ۱۹۹۵ میشد.
۳۵ سال پیش در چنین روزی در سال ۱۹۵۵، ذره بنیادین جدیدی به نام "پروتون منفی" یا "ضد پروتون" در دانشگاه کالیفرنیا برکلی کشف شد. این کشف پس از سالها تلاش برای شناسایی ضد ماده ممکن شد. با استفاده از شتابدهنده قدرتمند Bevatron که توانایی تولید انرژی بسیار بالا را داشت، دانشمندان توانستند پس از ساعتها بمباران مس با پروتونها، ۶۰ ضد پروتون را شناسایی کنند. این کشف یکی از دستاوردهای مهم در فیزیک ذرات و درک ما از ساختار ماده و ضد ماده بود.
🌔 @nojoom_et
سیاره زیبای مشتری از دید ایوان واگنر کیهاننورد ایستگاه فضایی بین المللی
🌔 @nojoom_et
🌟مرحله فوقانی جدید فریگات به واستوچنی رسید
کانتینرهای حامل فریگات در حال حاضر تا شروع کار در انبار مجتمع فنی نگهداری می شوند.
مرحله فوقانی فریگات روی راکت های کلاس متوسط استفاده می شود و وظایف برای پرتاب فضاپیما به مدارهای نزدیک زمین یا مسیرهایی که از زمین خارج می شوند را تضمین می کند.
کل فرآیند کار مرحله فوقانی فریگات به طور مستقل و بدون دخالت زمین انجام می شود.
🌔 @nojoom_et
الهی دلتون
برای هر چیز قشنگی که میتپه
خدا همونو بهتون بده...
صبحتون بخیر
🌔 @nojoom_et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجسم شگفت انگیز اژدهایان سحابی آرا یا NGC 6188
🌔 @nojoom_et
سحابی های سر اسب و شعله در رنگ های خیره کننده
سحابی های سر اسب و شعله با رنگ های شگفت انگیز در مقابل ما ظاهر می شوند و اسرار کیهان را آشکار می کنند. این اجرام فضایی که در صورت فلکی شکارچی قرار دارند، با شکل ها و رنگ های خود تخیل را شگفت زده می کنند. با مشاهده آنها می توانیم فرآیندهای رخ داده در اعماق کیهان را بهتر درک کنیم.
#سحابی
🌔 @nojoom_et