فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نوجوونم ما رو به اتاقش راه نمیده، چکار کنم؟!
🔻 گاهی پدرها و مادرها دوست دارند با نوجوانشان ارتباط برقرار کنند، اما نوجوانها دوست ندارند ارتباطی با پدر و مادر داشته باشند. مثلا وارد خانه میشوند، به اتاقشان میروند و نمیگذارند پدر و مادر وارد اتاق آنها شود. در این حالت پدر و مادر میتوانند میوهای را به اتاق نوجوان ببرند و بگویند ما میخواهیم در کنار تو میوه بخوریم، ذوق این را داریم که کنار تو باشیم، قهر تو هم برای ما لذت بخش است. با او شوخی کنیم، پرخاشگریهای او را طبیعی تلقی کنیم و فکر نکنیم به دلیل بی تربیتی این کار را میکند. یا مثلا اگر نوجوان دوست ندارد همراه ما به سفر بیاید، بگوییم چون تو نمیآیی، ما هم نمیرویم و اینکه در خانه در کنار تو باشیم بیشتر به ما خوش میگذرد. لازم است «صبر کنیم» و این کار را آنقدر ادامه دهیم تا نتیجه دهد. البته لازم است توجه کنیم این کار ممکن است ظرف یک هفته جواب ندهد و گاهی یک یا دو سال باید چنین رفتاری را داشت و رفتارهای محبت آمیز را تداوم داد، تا نوجوان با ما انس بگیرد.
دکتر کیومرث فرحبخش
#تربیت_نوجوان
#تربیت_فرزند
#استاد_فرحبخش
✅ @Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 روش ویژه جدا کار جای خواب بچه ها
🔻 اولین بحثی که در جدا کردن جای خواب بچهها وجود دارد این است که دچار استرس و فوبیای شبانه نشوند. فوبیا به ترس ماندگار از دوره کودکی گفته میشود که اگر در انسان ایجاد شود، ممکن است تا آخر عمر اصلاح نشود. اگر این ترس از تاریکی و تنهایی شب اتفاق بیفتد موجب ایجاد فوبیای شبانه میشود. برای اینکه بچهها دچار چنین فوبیایی نشود لازم است احساس کنند که همه جای خانه امن است و از دزد، سوسک، جن و ... نترسند. اما راهکار چیست؟ در قدیم فرهنگ جا انداختن وجود داشت و همه جای خانه برای خوابیدن تجربه میشد و این تجربه، احساس آرامش به بچهها میداد. همه در بالکن، پشتبام، اتاقها، هال و ... میخوابیدند. در نتیجه بچهها میدیدند هر جای خوابیدند اتفاقی نیفتاد. به همین جهت مثلاً اگر بچّه روی کاناپه خوابش برد، او را به اتاقش نبرید. یک پتو رویش بکشید و اجازه دهید همانجا خواب را تجربه کند. وقتی بلند میشود میبیند اینجا هم اتفاقی نیفتاد. لازم است این روش را به صورت تصادفی انجام دهیم به طوری که بچهها جاهای مختلف و حتی آدمهای مختلف را تجربه کنند. مثلاً گاهی دوست دارد کنار مادر یا پدر بخوابد. اما باید توجه کنیم که موقت باشد تا به وضعیتی خاص عادت نکند. اگر بچهها با این سبک بزرگ شوند کم کم که به سن نوجوانی میرسند جای خواب خود را پیدا میکنند. اما با زور و اجبار و قصه گفتن نمیشود جای بچه ها را جدا کرد.
دکتر سعید عزیزی. دوره شخصیت شناسی نوجوان
#تربیت_فرزند
#استاد_عزیزی
✅ @Noor_Basirat_sch
🌸عرض سلام و احترام خدمت اولیای گرامی🌸
پیرو بخش نامه ارسال شده در جهت سفارش کتاب درسی دانش آموزان هر چه سریعتر باید اقدام شود.
لطفا🙏 اولیای گرامی در جهت تسریع در سفارش کتاب مبلغ واریزی را حداکثر تا تاریخ 1400/2/12 به شماره کارت مدرسه واریز نمایند.
۵۰۴۱ ۷۲۱۰ ۷۵۶۱ ۸۶۲۰
آقای ایزدپناه
‼️هزینه سفارش کتاب پایه:
دوم:۴۴۵۰۰
سوم:۴۹۵۰۰
چهارم:۴۹۵۰۰
پنجم:۴۹۵۰۰
ششم:۵۸۰۰۰
✅@Noor_Basirat_sch
دوشنبه تعطیل نیست
🔹طبق قانون مصوب مجلس، تعطیلات عید فطر ۲ روز است که شامل روز عید فطر و فردای آن میشود. باتوجه به اینکه دوشنبه روز ۳۰ رمضان اعلام شد، تعطیلات روزهای سهشنبه و چهارشنبه خواهد بود.
#دعای_روز_بیست_سی ام
#ماه_مبارک_رمضان
خدایا قرار بده روزه مرا در این ماه مورد قدردانى وقبول بر طبق خوشنودى تو وپسند رسول تو باشد واستوار باشد فرعش بر اصل به حق آقاى ما محمد وخاندان پاکش وستایش خاص پروردگار جهانیان است.
@Noor_Basirat_sch
🎉🏅🎉🏅🎉🏅🎉
آماده شدن کلاس ششمی ها برای آزمونهای پایانی
💐گل پسرهای عزیزمون ان شاء الله موفق باشید 💐
#تربیت_در_محیط_سالم
#بصیرت_محل_تمرین_زندگی_معنوی_و_با_نشاط
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رگ خواب ارتباط با نوجوان!
🔻 تغافل در برابر نوجوان یعنی چیزهایی که احساس میکنیم خیلی مهم نیست را ندید بگیریم. مثلا نوجوان حرفی میزند و ما احساس میکنیم که خودش فهمیده که حرف خوبی نزده، به گونهای رفتار کنیم که گویی آن را نشنیدهایم. اما گاهی نوجوانان دچار اشتباه قطعی است که امکان تغافل وجود ندارد. در چنین حالتی هم نباید مستقیم روبروی او ایستاد، بلکه باید برایش حق انتخاب قائل شویم. مثلاً بگوییم درست است که این تصمیم را داری، اما با فلانی هم راجع به آن صحبت کن یا خودمان راجع به آن موضوع با او گفت و گو کنیم. نوجوان ها یک رگ خواب دارند. همانطور که رگ خواب بچه ها بازی است؛ یعنی هر که با آنها بازی کند را چون دوست دارند؛ نوجوان هم دوست دارد دیده شود و با کسی همراه میشود که او را آدم حساب کند. پس به جای مخالفت مستقیم اگر وارد گفتگو شویم ما را همراه خود احساس خواهد کرد.
دکتر سجاد مهدی زاده
#تربیت_نوجوان
#استاد_مهدی_زاده
✅ @Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 *با این دو کلید زندگیتون رو زیر و رو کنید!*
🔻 کل داستان روابط صحیح والدین دو مثلث است. اول، ارتباط صحیح مرد با زن است. ارتباط مرد با زن باید عاطفه محور باشد. مرد باید از لحاظ عاطفی زن را اقناع کند. پس اولین مثلث، مثلث عاطفه است. اگر مرد در حضور بچهها به مادر محبت کند، چون بچهها ذاتا به مادر گرایش دارند، عاشق پدر میشوند. مثلاً پدر در حضور بچهها مادر را ببوسد، در آغوش بگیرد، احترام بگذارد، کلمات عاطفی بگوید و هدیه بدهد. پس کل داستان زن، محبت و عاطفه است. اما کل داستان مرد اقتدار است. مرد خیلی ابراز محبت نمیخواهد، امّا دریافت اقتدار و جایگاه از سویه همسر میخواهد. به همین دلیل اگر خانمی در حضور بچهها به همسر خود چشم بگوید، چون بچهها ذاتا از پدر حساب میبرند و چشم میگویند، قطعاً به مادر هم چشم خواهند گفت. بچهها چشم گفتن را از مادر یاد میگیرند. پس لازم است مادر، جلوی بچهها پدر را سرزنش نکند و اگر حرف اشتباهی هم میزند بعدا و در خلوت بگوید، آنجا حرفت اشتباه بود و این معنای ولایت پذیری است.
دکتر سعید عزیزی. دوره شخصیت شناسی نوجوان
#تربیت_همسرانه
#تربیت_فرزند
#استاد_عزیزی
✅ @Noor_Basirat_sch
🌳 *درود بر معلم*
🥰 ارزشمند مثل ارزش علم
💫 فرا رسیدن روز و هفته معلم را به همه معلمان بخصوص معلمان و اساتید مدرسه نور بصیرت تبریک میگوییم😘
@Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 موثرترین عامل در تربیت دینی
🔻 این روز را به خاطر تعظیم شهید مطهری، روز معلم نام نهادند و امتیاز او به این بود که معلم بود و افتخار میکرد که معلم است. برای او این مهم بود که جهل از بین برود. معلمی فقط به یاد دادنِ خواندن و نوشتن نیست، بلکه ایجاد فهم درست است. علت اینکه مغز متفکر او نشانه گرفتند همین بود که با دیگران فرق داشت. شهید مطهری دو حساسیت داشتند. یکی حساسیت در برابر مادیون و دیگری در برابر التقاطیها و این مسائل الان هم هست و همچنان مادیون و التقاطیها هستند. اما ما علاوه بر عمل درست، بیان درست و منطقی و علمی و حساسیت در برابر التقاطیها که همیشه بودهاند، مهم است که بچه ای که تربیت میکنیم چه جهت گیری داشته باشد؟ آن چیزی که در تربیت دینی بچه ها موثر است، اخلاص و نان حلال خوردن ماست. اگر مخلص باشیم، میتوانیم مخلص و آدم تربیت کنیم.
آیت الله مهدوی کنی
#تربیت_فرزند
#روز_معلم
#آیت_الله_مهدوی_کنی
✅ @Noor_Basirat_sch
🌿🌺🌿
#مناسبتی
حــ🌙ـــلول ماه شوال المکرّم و عید سعید فطر را به
⚜ محضر مبارک قطب عالم امکان، حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همهی شیعیان و منتظران
تبریک و تهنیت عرض نموده و قبولی طاعات و عبادات عزیزان را از درگاه پروردگار مهربان مسئلت داریم.
🔹➰➰🌀➰➰🔹
حضرت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه فرمودند:
🍃 «عید فطر، عيدِ كسى است كه خدای تعالی روزهاش را پذيرفته و شبزندهداریاش را ستوده است؛ و هر روز كه خدا را در آن نافرمانى نكنند، آن روز عيد است.»
📚 نهج البلاغة (سیدرضی)، ج۶، ص۱۲۸۶
@Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢🔹💢
فرمودند؛هیچ عیدی نیست مگر اینکه داغمان تازه می شود
پرسید؛چرا؟😔
حضرت فرمودند؛...
💢🔹💢
@Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چرا فرزندم توی فعالیتهای گروهی شرکت نمیکنه؟!
🔻 بعضی در انجام کارهایشان معطل و منتظر بقیه نمیمانند و تمایل دارند کارها را به صورت انفرادی انجام دهند. اینگونه افراد درون فردی هستند. برای برقراری ارتباط با آنها لازم است، پروژههای دو به دو با آنها انجام شود. یعنی او را صدا کنیم و بگوییم من و تو میخواهیم این کار را با هم انجام دهیم یا این کار را انجام بده و بیا برای من تعریف کن. به این صورت او با ما وارد ارتباط میشود. بچههایی که دائم منتظر بچه های فامیل هستند تا با آنها بازی کنند، درون فردی نیستند، اما بچهای که ساعتها با اسباب بازی خودش مشغول میشود، درون فردی است. در یک مدرسه هم معلم و مدیر موفق کسی است که هنگام ورود و خروج بچه ها جلوی در میایستد و با همه سلام و احوالپرسی میکند. بچههای درون فردی با چنین مدیری ارتباط برقرار میکنند.
دکتر مهدی دوایی. دوره پیوند مقدماتی. فنون ارتباط موثر
#تربیت_فرزند
#استاد_دوایی
✅ @Noor_Basirat_sch
🔻جایگزین های تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند. "
@Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مهم ترین دلیل استرس در نوجوانان
🔻 چرا بچههای ما استرس و فشار روانی دارند؟ اولین و مهمترین بحث در استرس، نامشخص بودن هدف است. نوجوانی که گریه میکند و میگوید اگر من پزشکی قبول نشوم، میمیرم! چرا؟! دلیل آن، رفتارهای پدرها و مادرهاست. چرا خیلی از بچهها باید به خاطر پدر و مادر درس بخوانند؟! یک دانش آموز دهم- یازدهم پیش من آمده بود، او در رشته پینگ پنگ ورزشکار بود و به مرحله مسابقات بین المللی رسیده بود. چنین بچههایی هوش فیزیکال دارند، اما معمولاً کسی اینها را درک نمیکند مثل کسانی که هوش هنری و ... دارند و درک نمیشوند. اشتباه ما این است که یک سری رشتههای خاص را در ذهن خود بزرگ کردهایم. مثلاً انسانیها حتماً باید حقوق بخوانند! تجربیها پزشکی، دندان پزشکی یا داروسازی و ریاضیها هم حتما به الکترونیک و آی تی یا عمران فکر کنند. اما رشتههای دیگری هم وجود دارد. رشتهای که این بچه در آن موفق بود، پینگ پنگ بود. اما مادرش اجازه نمیداد که برای مسابقات به کشورهای دیگر برود چون از درسش عقب میافتاد! اصلاً درس چیست؟ ما به چه چیزی درس میگوییم؟ چرا فکر میکنیم فقط آن چیزی که در ذهن ما وجود دارد، درس است؟ لازم است دیدمان را در بحث رشتهها باز کنیم تا هدف بچهها واقعیتر و ملموستر شود.
دکتر سعید عزیزی. دوره شخصیت شناسی نوجوان
#تربیت_نوجوان
#استاد_عزیزی
✅ @Noor_Basirat_sch
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 فلسفه برای کودک از طریق قایم باشک بازی!
🔻 در آموزههای دینی برای تربیت کودک سه مقطع تعریف شده است. مقطع اول دورهای است که کودک پادشاهی میکند. یعنی اجازه میدهیم سوال کند، ما را دنبال خود بکشاند، با آنها گرگم به هوا و قایم باشک بازی کنیم و ... . قایم باشک یعنی چه؟ یعنی من جایی قایم میشوم که آن مجهول توست و تو باید من را پیدا کنی. فکر کردن یعنی چه؟ یعنی یک مجهول دارم، باید جواب آن را پیدا کنم. بچهها در قایم باشک بازی یاد میگیرند چه مسیری را طی کنند، کدام گزینه ها را کنار بگذارند تا بتوانند مجهول خود را پیدا کنند. ما از راه این بازی به او یاد میدهیم یک مجهول فکری هم همین است. باید راههایی را پیدا کنیم تا به پاسخ برسیم و کسی برنده است که راههایی که ممکن است او را به خطا بکشاند را کنار میگذارد.
خانم دکتر کرمانی
#تربیت_کودک
#استاد_کرمانی
✅ @Noor_Basirat_sch
#خاطرات_تربیتی
🔸اما درباره حضور حضرت آقا در مسجد جمکران در این مدتی که بنده آنجا بودم، گاهی در فاصله های زمانی خیلی کم مثلاً در ظرف دو تا سه هفته و یا گاهی هم در فاصله های زمانی بیشتر ایشان به مسجد جمکران مشرف می شدند.
🔹یکی از نکاتی که می توان اینجا به آن اشاره کرد و از نظر تربیتی خیلی جالب هست، بر خلاف خیلی ها که #فقط وقتی می خواهند برای #تفریح به سفر بروند، بچه هایشان را هم همراه خودشان می برند، ولی آقا معمولاً هر بار که به مسجد می آیند چند نفر از اعضای خانواده شان و چند نفر از نوههایشان را به همراه خود می آورند که من همیشه این را به عنوان یک درس برای دیگران عرض می کنم که ما باید بچه هایمان را از همان سن کودکی همراه خودمان وصل بکنیم و به مسجد و عبادت پیوند بدهیم که به نظر من از نظر تربیتی نکته خیلی مهمی است. و حضرت آقا از فرصت تشرف به نماز و عبادتشان برای پیوند دادن و مأنوس کردن بچه ها به این فضا استفاده میکنند.
🔸یادم هست که خیلی وقت پیش بعضی از نوه هایشان که سن کمی داشتند و خیلی متوجه خواندن نماز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف نبودند، می بینم که شبیه خود آقا به نماز امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف می ایستند و آن را با همه آداب و حالات خیلی جالب می خوانند، که این برای من، همان محصول شیوه تربیتی ایشان در ارتباط با اعضای خانواده شان هست.
📜منبع: مصاحبه با حجت الاسلام محمدحسن رحیمیان تولیت مسجد مقدس جمکران در رابطه با حضور آیت الله خامنه ای در مسجد مقدس جمکران
@Noor_Basirat_sch