کلید کمک به تغییر رفتارهای فرزندتان
بچه ها همیشه کارهایی که از آنها میخواهیم، انجام نمیدهند، بلکه به طور تدریجی کارهایی انجام میدهند که ما انجام میدهیم.
اگر در ابراز خشم زیاده روی کنیم، بچه ها نیز همان کار را خواهند کرد. اما اگر بتوانیم آرامش را حفظ کنیم، متوجه خواهند شد که راه ابراز ناراحتی، الزاما خشمگین شدن نیست، به همین دلیل یاد میگیرند که در مواقع ناراحتی، خود را آرام کنند.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺به بچه هامون رحم کنیم...
اونا خیلی نیاز به همبازی توی خونه دارند...
@nooredideh
◾️ شهادت امام موسی بن جعفر(ع) تسلیت باد.
🍃 امام موسی کاظم(ع): به خدا قسم خیر دنیا و آخرت را به مؤمنی ندهند، مگر به سبب حسن ظن و امیدواری او به خدا و خوشاخلاقی و خودداری از غیبت مؤمنان. (بحارالانوار، ج۶، ص۲۸، ح۲۹)
🆔 @khosropanah_ir
تربیت فرزند نوردیده
بسم الله الرحمن الرحیم
مادری میگفت دوست داشتم بیشتر برای خودم وقت بگذارم ، دوست دارم روزه بگیرم ، بیشتر قرآن بخوانم و بیشتر با خودم خلوت کنم، بخاطر بچه ها نمی توانم.
انکار نمی کنم گاهی همه ما به سکوت و خلوت احتیاج داریم. خوب است اگر کمک کنیم این فرصت برای همه فراهم شود.
اما سوالی ذهنم را مشغول کرده!
آیا هدف تمام عبادات قرب به خدا نیست؟
یعنی ما قرار است عبادت را برای رضای خودمان انجام دهیم یا خدا؟
من عارف و سالک نیستم، اما شنیده ام در سیر و سلوک از مهمترین مسائل، گذشت از نفس و مبارزه با نفس است.
مادری که مثل همه انسان ها دوست دارد سبک بار باشد اما چند ماه بار سنگین ( وهن علی وهن) و امانت مهمی را با خود حمل می کند، سختی به نفس خود می دهد، آیا مبارزه با نفس نکرده؟
مادری که مثل همه انسان ها تمایل به خوابیدن در شب دارد اما به خاطر فرزند خود بی خوابی می کشد آیا با نفس خود به چالش نیفتاده؟
مادری که آماده به خدمت و آماده به رکاب در خدمت بنده ای از بندگان خدا روزها را سپری می کند و هرزمان که او نیاز دارد، حضور پیدا می کند آیا از نفس خود نگذشته؟!
مادری که همگام با رشد فرزندش، خودش هم دارد رشد می کند، تربیت می شود آیا در حال سیر و سلوک نیست؟
خدا از ما روزه خواست برای اینکه نفس سرکش را مهار و در خدمت خود درآوریم. حالا اگر بارداری یا فرزند شیرخوار داری و دلت برای روزه گرفتن لک زده بدان که مهار این نفس به وسیله عبور از تمایلات خود و رسیدن به رضای خداست. اگر رضای خدا در چیز دیگری است، رضای تو هم در آن باشد و یادت باشد که عبادت را برای خدا قرار است داشته باشیم نه برای رضایت خودمان...
مادری شروع یک سیر و سلوک عارفانه است.
همانجا که واسطه خلقت می شوی، همانجا که واسطه رزق می شوی، همانجا که واسطه رشد می شوی...
و این شروع یک بحث جذاب و قابل تامل است.
#خانواده_چند_فرزندی
https://eitaa.com/joinchat/774570008C9052be5167
سه جمله ایکه کودک شما نیاز دارد هر روز بشنود:
۱ _تو دوست داشتنی هستی.
۲_ تو در امنیت هستی.
۳_ تو به اندازه کافی خوب هستی.
"تو دوست داشتنی هستی" با اینکه بگوییم دوستت دارم فرق دارد!
"دوستت دارم" به این اشاره دارد که عشق از من می آید و عشق ممکن است اگه اتفاقی بیفتد کم شود یا از بین برود."تو دوست داشتنی هستی" مربوط به فرزندتان هست و میتواند از دنیا و دیگران عشق بگیرد.
خیلی از بچه ها احساس امنیت ندارند. اخبار را میشنوند و ترس را از واکنش والدینشان میگیرند و فرضیه هایی در سرشان میسازند و بدترینش را تصور میکنند. وقتی امنیت را به آنها یادآوری میکنید میفهمند که صرف نظر از اینکه هر اتفاقی بیفتد شما از آنها مراقبت میکنید. در نتیجه احساس امنیت در ذهنشان شکل میگیرد.
تو به اندازه کافی خوب هستی.
ما در دنیایی زندگی میکنیم که "به اندازه کافی خوب" پذیرفته نیست. ما مستقیم و غیرمستقیم از فرزندانمان میخواهیم که بهتر باشند، بیشتر انجام بدهند، بیشتر درس بخوانند، بیشتر برنده باشند، بیشتر تغییر کنند و برای بهتر بودن ریاضت بکشند.
وقتی به فرزندتان میگویید که به اندازه کافی خوب است بار سنگینی را از دوشش برمیدارید و آزادش میکنید. او مجبور نیست برای دوست داشته شدن و مورد توجه بودن، پله های بلند ترقی را طی کند. نیاز ندارد که اول باشد. مجبور نیست آرزوها و نیازهای ما را برآورده کند. با ارزش است، کافی است.
کودکان نیاز دارند که این جملات را هرروز بشنوند.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
#نکته_تربیتی
افراد و محتوایی که داره ما رو در مسیر تربیت میترسونه - اگر فرض کنیم افراد خیرخواه هم هستند - خوشبینانهش اینه که روششون برای ما کارآمد نیست. (خصوصاً در درازمدت آسیبهای بیشتری ایجاد میکنه)
👈 توی بحث #تربیت_جنسی بارها عرض کردم که #ترسفروشی متأسفانه یک روش نامردانه! و ناکارآمد هست. روشی که باب شده و این روزها به کرّات میبینیم افراد از اون استفاده میکنند ... دقیقاً در سایر حوزههای تربیتی هم همین موضوع صدق میکنه.
پینوشت: اساساً بخشبندی تربیت به تربیت اقتصادی، جنسی، عاطفی، دینی و ... دقیق نیست. تربیت یک مفهوم کلی هست - و این ترکیبها نه ترکیب اضافی هستند و نه وصفی - اما ما مسامحتاً برای اینکه منظورمون رو برسونیم و بگیم در یک حوزه خاص میخوایم صحبت کنیم، این اسمها رو مجبوریم بگذاریم.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
برخی از راههای افزایش عزت نفس در کودکان
۱. شب هر کاری دارید کنار بزارید و برایش قصه بگید
۲.اشتباهش راحت ببخشید
۳. خوبیهاشو بزرگ کنید
۴. به حرفاش خوب گوش بدید
۵. بیدلیل بغلش کنید و ببوسید
۶. مقایسهش نکنید
۷. «اگه نکنی وای به حالت» رو نگید
۸.گاهی باهاش کارتونهایی که دوست داره ببینید
۹.بهش نگید «تو دیگه بزرگ شدی بچگی نکن»
۱۰. اگر اشتباه کردید راحت عذرخواهی کنید
۱۱. در سفر تلفن کنید و به او بگویید دلتان تنگ شده
۱۲.القای بینش: میدونم از عهده انجام اون بر میایی
۱۳. روابطتان را با همسرتان ترمیم و تصحیح کنید
۱۴. برای تفریح و بازی وقت بزارین.
@nooredideh
6.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
منم می خوام😍
درخواست دیدنی کودک
از رهبر انقلاب
@nooredideh
اگر کودک زیر سه سال حرف زشت میزند به او توجه نکنید نه مثبت نه منفی تا خاموش شود این مدت ممکن است بین یک هفته تا یک ماه طول بکشد.
اگر هم بالای سه سال تا هفت سال دارد بهتر است از روش باز استفاده کنید یادتان باشد شما به عنوان مادر یا پدر نباید به هم بریزید حرف بد طبیعیه و بچه ها از هر صد مفهومی که یاد می گیرند یکی دوتا حرف بد هم یاد می گیرند و این نشانه خوبی است که شبکه عصبی مغزشان در حال رشد است. اگر کسی توقع داشته باشد فرزندش در هیچ جا و به هیچ عنوان حرف بدی نزند که غیر ممکن است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
Join @nooredideh
"فرزندم مرا عصبانی نمیکند، او فقط خشم درون مرا آشکار میکند."
این جمله را وقتی فهمیدم که زمانهایی که عجله داشتم، سرم درد میکرد، از دست کسی یا چیزی کفری بودم یا هزارتا کار داشتم و نمیدانستم کدامشان را اول انجام دهم، وقتی توی ترافیک مانده بودم و ماشینها بیهوا جلویم میپیچیدند توی هر رفتار بچه و هر کلمهای که از دهانش خارج میشد، چیزی بود که مرا از کوره در ببرد. برای هر حرکت نابجایش یک فریاد و تهدید توی هوا ول میدادم و مدام این سوال توی سرم وول میخورد که این بچه چرا اینقدر یک دندهست؟ چرا اینقدر حرف میزنه؟ چرا این قدر یواش راه میره؟ چرا….؟
اما او فرقی نکرده بود من کم حوصله بودم .
وقتهایی که سرحال بودم، خبر خوشی شنیده بودم، وقتم آزاد بود، همه چیز آرام بود و من خوشبخت بودم، برای همان کارها و همان کلمات دلم غنج میزد و ذوق میکردم که چقدر این بچه شیرین است، چه خوب حرف میزند، چقدر اعتماد به نفس دارد، چه پشتکاری دارد و …
مادر یا پدر شدن مثل این میماند که آدم دوباره به خودش معرفی شود. من با فرزندم چهرههایی از خودم را دیدم که هرگز نمیدانستم در من وجود دارند. من کم حوصله باشم همه بدند همه اشکال دارند همه میخواهند مرا اذیت کنند من شاد باشم همه خوبند وبا گذشت ما همه ذات خودمان را تفسیر میکنیم دیگران را خوب یا بد میدانیم درحالی که اینگونه نیست.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh