فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما متوجه نمیشید،
ولی باورکنید این مجبوره😂
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
@nooredideh
والدینی هستند که هیچ محدودیتی برای کودکشان قائل نمی شوند و محدودیت هایی را که در نظر می گیرند غالبا لغو می کنند.
فرزندان این گونه والدین بدون داشتن خطوط راهنمایی معین بزرگ می شوند. والدین به آنچه کودکان می خواهند، تسلیم می شوند.
ما اغلب این قبیل کودکان را با صفت لوس توصیف می کنیم. کودکانی که هیچ گونه محدودیتی برای آنها منظور نمی شود، ممکن است در برخورد با دیگران دچار مشکل شوند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
هوش و یادگیری با مبحث امنیت و شخصیت ارتباط تنگاتنگ دارد که چندین جلسه درباره آن بحث کردیم. امنیت و ش
3نوع درک داریم
✔️درک مقصر
✔️ درک مظلوم
✔️ درک مسوول
درک مقصر اشتباه را موجب سرزنش می داند. و دایم خودش راسرزنش میکند درک مظلوم احساس تنهایی و بی کسی می کند و دیگران را مقصر می داند در واقع سرریز درک مقصر است یعنی درک مقصر ادامه پیدا می کند و آنقدر به آن دامن زده می شود تا به درک مظلوم تبدیل می شود، اگر اول خودش را مقصر می دانست حالا دیگر، دیگران را مقصر می داند.
درک مسئول است که احساس قدرت می کند. شرطی مثبت درک مسئول می سازد و بچه ها را مسئولیت پذیر می سازد. که اگر اشتباه کردند مسوولیت بپذیرند ومسوولانه اشتباهشان راجبران کنند.
درک مقصر: دایم خودمان را مقصر بدانیم وسرزنش بکنیم
درک مظلوم: خودمان را مظلوم بدانیم ودیگران را مقصر
این دو درک مانع رشد هستند شرطی شدن منفی بچه ها را با درک مقصر و مظلوم بار می آورد. پس بچه ها باید شرطی بشوند منتهی شرطی مثبت. شرطی شدنی که به آنها احساس خوشایند و قدرت و امیدواری و خوش بینی بدهد. (ادامه دارد...)
#هوش_ویادگیری {قسمت33}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
وقتی مرتب با فرزندتان صحبت می کنید و در گفتگوها گوشزد می کنید که در این زندگی، چقدر سختی و عذاب کشیده اید چقدر رنج دیده اید و چه فداکاریها که نکرده اید...
در واقع مرتب به فرزندتان القاء می کنید که من قربانی این زندگی هستم و تو تنها چشم امید و ناجی من هستی. حالا او خودش را نجات دهنده شما تصور می کند و هیچ لحظه ای را برای نجات شما از دست نمی دهد، غافل از اینکه خودش تمام زندگیش را با نگرانی برای شما از دست میدهد.
در قبال رسیدگی و عشقی که به فرزندانمان میدهیم آنها را مدیون و بدهکار و ناامن نکنیم، به آنها کمک کنیم زندگی های مستقل و ذهن های آرام داشته باشند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
امام سجّاد علیه السلام:
أمّا حَقُّ ذِي المَعروفِ علَيكَ فأن تَشكُرَهُ و تَذكُرَ مَعروفَهُ ، و تُكسِبَهُ المَقالَةَ الحَسَنَةَ ، و تُخلِصَ لَهُ الدعاءَ فيما بينَكَ و بينَ اللّه ِ عَزَّ و جلَّ ، فإذا فَعَلتَ ذلكَ كنتَ قد شَكَرتَهُ سِرّا و عَلانِيَةً ، ثُمّ إن قَدَرْتَ على مُكافَأتِهِ يَوما كافَيتَهُ
حقّ كسى كه به تو نيكى مى كند اين است كه از او تشكر كنى و نيكيش را به زبان آورى و از وى به خوبى ياد كنى و ميان خود و خداوند عزّ و جلّ برايش خالصانه دعا كنى . اگر چنين كنى بي گمان پنهانى و آشكارا از او تشكر كرده باشى . وانگهى اگر روزى توانستى نيكى او را جبران كنى ، جبران كن
الخصال 568/1
🆔 @hadisgraph
♦️بازی مهمترین بخش زندگی کودکان است.
🔅کودکان از طریق بازی افکارشان را بازگو میکنند و به همان راحتی که بزرگسالان احساساتشان را با کلمات بیان میکنند آنان نیز همین کار را به وسیله بازی انجام می دهند.
🔅کودک در طول بازی توانایی حل مشکلات خود را پیدا میکند و به وسیله آن میتواند اعتماد به نفس و روحیه استقلال طلبی را در خود پرورش دهد.
🔅از طریق بازی با محیط و اطرافیان خود تعامل برقرار میکند.
🔅احساساتی چون ،ترس ،اندوه شادی و عصبانیت خود را از طریق بازی بیان و به این ترتیب احساس امنیت و ارزشمند بودن میکنند.
🔅کودک در بازی نیازهای حسی ،حرکتی درکی شناختی و اجتماعی خود را برآورده میسازد و انرژی خود را تخلیه میکند.
‼️این کار باعث افزایش آرامش او شده و سطح توجه کودک را بالا می برد، در غیر این صورت اگر این انرژی امکان بروز پیدا نکند احتمالاً به اضطراب افسردگی و پرتحرکی تبدیل میشود و یادگیری او دچار اختلال میشود.
@nooredideh
نتیجه محوری ، چیزی که خیلی از ما درگیرش هستیم و باعث میشه از فرآیند غافل بشیم و لذت کافی رو نبریم.
👈🏻یکی از مسائل مورد نیاز ما جایگزین فرآیند محوری بجای نتیجه محوری است .
تا الان درمورد استفاده از کمک بچه ها و مشارکت گفتیم و الان میخوام بگم که ما نیاز داریم به اینکه نگاه خودمون و فرزندانمون رو به سمت فرآیند معطوف کنیم.
🔰وقتی همیشه ، همه چیز ، حاضر و آماده جلو افراد قرار میگیره و در فرآیند مشارکت نمی کنند ، در آینده هم منتظر یک میز و پست و سمت آماده میشینند .
فرآیند محوری به ما یاد میده که تلاشی که برای این محصول و نتیجه کشیده شده رو ببینیم و درگیرش باشیم.
🔻مشارکت بچه ها هم هزینه داره هم دستاورد . اما به نظر من دستاوردش خیلی بیشتره و هزینه اش یه زیراندازه و یه دور لباسشویی و ظرف و ظروفی که به کمک هم جمع میکنیم و میشوریم اما در بلند مدت ، دستاوردی داره بنام یادگیری مشارکت...
در مشارکت بجای رقابت منفی و حذف بقیه ، همه با توجه به توانمون کمک میکنیم برای رسیدن به نتیجه و همه با هم از نتیجه لذت میبریم .
💠یکی از دلایل کاهش میزان مشارکت بعضی آقایون در کار خونه همینه ... همیشه حاضر و آماده دیدند .
🔻حالا من بعنوان مادر ، مشارکت و تعامل رو هم یاد دخترم میدم هم پسرم...
هر کدوم به یک شکل. البته انگیزه و علاقه مهمه. سیما رضاییان
✅ شما نتیجهمحورید یا فرایندمحور؟
@nooredideh
بگذارید کودکان تصادفاً از شما مطلب مثبتی درباره خود بشنود و گاهی نیز برایش شرح دهید که چه الگوی رفتاری را می پسندید.
پدر: تو اون اسباب بازی را از ۳ سالگی داشتی و هنوز هم به نظر خوب میرسه خیلی جالبه!!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
ده راهکار برای جلوگیری از جنگ قدرت با نوجوانان:
۱. از قدرت طلبی در رابطه با آنها دست بردارید.
۲. از خصومت، حس ستیز و دشمنی پرهیز کنید.
۳. آنها را تهدید نکنید، اخطار ندهید، و نگویید دیدی گفتم!
۴. از پیامدهای منطقی اجتناب کنید چون در این سن معمولا تحریککننده هستند.
۵. اجازه دهید پیامدهای طبیعی را تجربه کنند، (مگر در شرایط خطرناک)
۶. همکاری دوستانه ایجاد کنید و مسأله را با مشارکت آنها حل کنید.
۷. از ریاست و لحن تحکمی دوری کنید. لحن دوستانه بسیار موثرتر است.
۸. هیجان ها و رفتارهای تکانشی تان را مدیریت کنید،
۹. به آنها استقلال بدهید و به آن احترام بگذارید.
۱۰. انتظارتان را شفاف مطرح کنید و قاطع و دوستانه رفتار کنید.
💎 دوستی کلیدواژه ارتباط با نوجوان است!
برگرفته از کتاب «تربیت دموکراتیک نوجوانان»
@nooredideh
كودک نيازمند مهر والدين است
نه دلسوزی آنها...
هر چقدر توان داريد به کودک مهر بورزيد ولی دلسوزی نكنيد چرا كه دلسوزی مانع رشد كودك ميشود.
مثلا اگر كودك شما قادر باشد خودش غذا بخورد ولی شما به او غذا بدهيد دلسوزی كرده ايد، كودک شما بايد بداند كه با گريه كردن نميتواند به خواسته هايش برسد و اگر شما به درخواست او که با گريه است، توجه كنيد دلسوزی كرده ايد.
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرزند آوری هنر زن است 🌹
حضرت محمد صل الله علیه و آله و سلم:
«اولاد خود را زیاد کنید
من فردای قیامت به کثرت شما
بر سایر امت ها افتخار می کنم.»
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
3نوع درک داریم ✔️درک مقصر ✔️ درک مظلوم ✔️ درک مسوول درک مقصر اشتباه را موجب سرزنش می داند. و دایم
ما از ذهنمان یا فعال استفاده می کنیم یا منفعل.
#ذهن_منفعل تجربه نمی کند حفظ می کند، هر چیزی که من حفظ کردم تحویل بچه ام می دهم، کشف ِ خودم نیست،لذا احساس خوشایندی به من نخواهدداد چون" من" نبودم بلکه به من تحمیل شده است. وقتی محفوظات را منتقل کردیم به جای کشف و دیدن الگو میدهیم." همینه که هست".
پس آموزش یعنی الگو دادن. وقتی قبل از سن یادگیری کودک به او یاد دادن را تحمیل کنیم (یعنی ما یک الگو به تو می دهیم تو این الگو را حفظ کن، زبان، شعر و...)و بعد به جای پردازش که خود یک فرآیند است و در برگیرنده ی حافظه و شرطی شدن و تکرار و... است، فقط تکرار به تنهایی را جایگزین می کنیم. عمل نکن، کشف نکن، ابداع نکن فقط الگویی که بهت دادیم را تکرار کن بگو و حفظ شو.
هیچ کاری وجود ندارد که نشود جبران کرد به عنوان مثال بدترین حالت ممکن بچه ام را طوری زدم که مُرد! چند سال هم حبس کشیدم حالا اومدم بیرون دوتا راه بیشتر پیش رو ندارم یکی این که دیوانه بشوم و در تیمارستان بستری شوم و یکی دیگه اینکه به دنبال راهی باشم که بچه های دیگر به این بلا دچار نشوند. جبران در هر سطحی امکان دارد هرچه بالاتر رویم در سطوح بالاتر جبران می کنیم. بسیاری از دانشمندان و فیلسوفان ما (در امور مختلف مانند نظریاتشان) در حال جبران هستند و جبران آنها بسیار ارزش والایی دارد.
در مورد شخص خودم فرزند پسرم همیشه به من می گفت که بابا خیلی حرف های قشنگی بلدی بزنی اما دوران بچگی ما این کارها را نمی کردی من هم جواب دادم بله من آن موقع این حرف ها را بلد نبودم ولی حالا دارم کار می کنم که تو یاد بگیری و بدانی که با فرزندانت چگونه رفتار کنی.
من در مورد بچه های خودم دیگر نمی توانم جبران کنم بسیاری از صحبت هایی که می کنم را در مورد بچه های خودم انجام نداده ام؛ اگر دانش ِ امروزم را سی سال پیش داشتم بچه های من به گونه ایی دیگر بزرگ می شدند و حالا من به عنوان یک مسئول تلاش تحقیق می کنم تا شما با فرزندانتان درست رفتار کنید و همین طور بچه های من با فرزندانشان درست رفتار کنند. (ادامه دارد)
#هوش_ویادگیری {قسمت34}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
از ما سراغِ منزلِ آسودگی مجو
چون باد، عمرِ ما به تکاپو گذشته است
داغ ابدی دیماه...
_شادی روح شهدا صلوات🌹
#حاج_قاسم
#سردار_دلها
به کودکان خود کمک کنید تا احساسات خود را درک کنند. کودکان نیاز دارند احساساتشان مورد پذیرش و احترام قرار بگیرد. بعنوان مثال 👇
1. شما می توانید با توجه و آرامش کامل به حرف های کودک گوش دهید.
2. شما میتوانید احساسات کودکتان را با کلمهای تایید کنید. "آه. راستی! متوجه هستم."
3. شما میتوانید به احساسات آنها نامی بدهید. "به نظرم این کار بینتیجه است"
4.شما می توانید آرزوهای آنان را به طور خیالی برآورده کنید. "کاشکی میتونستم همین حالا یک عروسک بزرگ برات حاضر کنم"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
✅حق مادر
حق مادر برتو آنست ڪه بدانے او حمل ڪردہ است تو را نہ ماہ طورے ڪہ هيچ ڪس حاضر نيست اين چنين ديگرے را حمل ڪند و بہ تو شيرہ جانش را خوراندہ است قسمے ڪہ هيچ ڪس ديگر حاضر نيست اينڪار را انجام دهد و با تمام وجود، با گوشش، چشمش، دستش، پايش، مويش، پوست بدنش و جميع اعضا و جوارحش تو را حمايت و مواظبت نمودہ است و اينڪار را از روے شوق و عشق انجام دادہ و رنج و درد و غم و گرفتارے دوران باردارے را بہ خاطر تو تحمل نمودہ است، تا وقتے ڪہ خداے متعال ترا از عالم رحم بہ عالم خارج انتقال داد.
پس اين مادر بود ڪہ حاضر بود گرسنہ بماند و تو سير باشے، برهنہ بماند و تو لباس داشتہ باشے، تشنہ بماند و تو سيراب باشے، در آفتاب بنشيند تا تو در سايہ او آرام استراحت ڪنے، ناراحتے را تحمل ڪند تا تو در نعمت و آسايش بہ زندگے ادامہ دادہ و رشد نمائے و در اثر نوازش او بہ خواب راحت و استراحت لذيذ دست يابے.
شڪم او خانہ تو و آغوش او گهوارہ تو و سينہ او سيراب ڪنندہ تو و خود او حافظ و نگهدارندہ تو بود؛ سردے و گرمے دنيا را تحمل ميكرد تا تو در آسايش و ناز و نعمت زندگے ڪنے.
پس شڪرگزار مادر باش بہ اندازہ اے ڪہ براے تو زحمت كشيدہ است؛ و نمے توانے از او قدردانے نمائے مگر بہ عنايت و توفيق خداوند متعال.
📚رساله حقوق امام سجاد(علیہ السلام)
#مادر
@nooredideh
پیامبر رحمت(ص):
دعاى #پدر براى فرزندش، همانند
دعاى پيامبر براى امّتش است.
دعاى #مادر از موانع اجابت دعا،
مى گذرد.
مشكاة الانوار،ص۲۸۲
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
شنونده خوبی برای سخنان فرزندت باش
بادقت به فرزند خود گوش کنید
حرف او را قطع نکنید.
در مقابل او حالت تهاجمی
و پرخاشگرانه نگیرید.
مدام به او طعنه نزنید.
و یکسره نصیحت نکنید .
@nooredideh
#مدیریت_جسم و #تغذیه
بعضیا مدام ناراحتن که چرا این بچه درست غذا نمیخوره و اگه ما دنبالش نباشیم تا بهش غذا بدیم، این با آب و اکسیژن زنده میمونه!
تصور کنید مامان در طول روز و خصوصاً در وعدههای غذایی دنبال بچه راه افتاده تا دو لقمه بگذاره دهنش. این روال از یک سالگی شروع شده و الان که بچه پنج سالشه هنوز ادامه داره و البته معلوم نیست تا کِی ادامه پیدا کنه 🙉 توجیه هم اینه که اگه بهش ندیم خودش نمیخوره!
بگذریم که بعضیام از ترس کثیفکاری و کثیف نشدن دست و لباس بچه، ترجیح میدن خودشون به بچه غذا بدن! یا بدتر از اون لقمه جویده دهن بچهشون بگذارن! عین یه مادری که توی مهدکودک ویفر خورد شده برای بچه میآورد و میگفت پسرم به جویدن عادت نداره و بلد نیست گاز بزنه!! 😳😳 البته که اون پسر در آینده یکی از نوادر مملکتی خواهد شد! (شاید باورتون نشه، ولی کاملا واقعی بود)
خب، سوال اینه که؛
👈 تا چه زمانی شما میخواید این کار رو بکنید؟!
👈 اصلا راه #غذاخور کردن بچه چیه؟!
👈 برنامهتون برای شش سالگی، هفت سالگی و بالاتر چی هست؟!
👈 و ...
بعضیام که خیلی مبتکر بودن، باباها رو بدنام میکنن! میگن بدو بخور وگرنه بابا میخورهها 😭 یعنی یه جا هم ما کاربرد داریم، برای ترسوندن بچه است! البته بعضیام هستن بستنی نشون میدن، اما سیبزمینی به بچه قالب میکنن 😂 اینا دیگه خیلی خلاقند!
واقعاً به غیر از رقابتی کردن غذا، به غیر از ترسوندن کودک از تموم شدن غذا، به غیر از به زور دهنش گذاشتن، به غیر از گول زدنش و ... راه دیگهای نیست؟!
تا حالا بهش فکر کردین که چطور یه بچهای خودش غذا میخوره؟!
@hamidkasiri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز مادر مبارک🌹
@nooredideh
هدایت شده از کانال حسین دارابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فضائل استثنایی حضرت زهرا سلام الله علیها
حجتالاسلام کاشانی
میلاد مبارک حضرت زهرا و روز مادر و روز زن مبارک
#حسین_دارابی 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
مادری که ساعت ها برای تمیزکردن خانه وقت گذاشته، طبیعی است که با ریختن غذا بر روی فرش توسط کودکش خشمگین شود؛
این مادر ممکن است برچسب شیطنت یا لجبازی را بر رفتار کودکش بچسباند. روی دیگر این سکه کودکی است که بی خبر از همه جا با خشم مادر مواجه می شود و نمی داند به خاطر چه چیز تنبیه می شود.
کودک تنها در پی کشف محیط و استفاده از حواسش بوده و گرچه خشم مادر را درک می کند، اما نمی تواند دلیلی منطقی برای آن پیدا کند.
تا قبل از سه سالگی، رفتارهای بچه ها حتی اگر به خرابکاری منجر شوند، حاصل لجبازی و تلاش برای آسیب زدن به افراد و وسایل نیستند و به همین دلیل است که بچه ها، وقتی کاملا از سر تصادف به کسی یا چیزی آسیب می زنند، انتظار ندارند کسی تنبیه شان کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
اضطراب در کودکان در دوره هایی در طی رشد قابل انتظار هستند و این حالتها طبیعی در نظر گرفته می شوند. (برای مثال روز اول مدرسه).
برخی کودکان ممکن است از کمرویی بیش از اندازه و یا دشواری در تطابق با موقعیت جدید در رنج باشند. با رفتار مناسب در مقابل کودکان خود اضطراب را در آن ها ریشه کن کنید.
عواملی که در افزایش اضطراب کودکان تاثیر دارد:
۱- اختلافات پدر و مادر
۲- دیدن فیلمهای ترسناک
۳- تحقیر و سرزنش کودک
۴- تهدید به تنبیه بدنی
۵- بیتوجهی به کودک به هنگام تولد نوزاد جدید
Join @nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
این دشمنی سابقه دیرینه دارد ...
دشمنی با هر که در مسیر حاج قاسم است.