🔻 کودکان تشنه توجهاند.
اگر کودک توجه مثبت والدین و اطرافیان را نبیند؛ دست به جلب توجه منفی میزند
🔆 مثلا: وقتی مشغول بازی با خواهرش است؛
اگر پدر و مادر به او توجه نکنند و تشویق نشود،
برای جلب توجه منفی شروع به اذیت خواهرش میکند.
🔆 یا مثلا کودک وقتی هر شب مسواک میزند؛
اگر تشویق نشود، می گوید امشب مسواک نمیزنم
پس والدین و مربیان باید با تشویقهای بجا احتمال تکرار کار مثبت را بیشتر کنند
مثل:
👈نوازش، بوسه، بغل کردن کودک
👈تشویق گفتاری : آفرین به پسرم که مسواک میزنه
باریکلا که با خواهرت بازی میکنی
وگاهی هم با حایزه دادن به کودک او را تشویق به انجام کارهای خوب کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
فرزندان شما از شخصیت های قهرمانی که برای خود انتخاب میکنند بیشترین الگو را میگیرند
پس دقت کنید چه الگو هایی را برای خود انتخاب میکند!
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#اطلاعیه
همایش دوم استادخسروجردی
پنجشنبه 14شهریور
فرهنگسرای خاوران
َاطلاعات بیشتر و ثبت نام 👇
Yon.ir/hamayesh10
❌آوردن فرزندان ممنوع می باشد
کودکانی که مدت زمان زیادی از تبلت یا تلفن همراه استفاده می کنند بدون اینکه فعالیت هایی مانند خمیربازی، نگه داشتن قیچی در دست و خط خطی کردن با مداد و مداد رنگی در برنامه آن ها باشد، در چنین کودکانی عضلات شانه، آرنج و مچ که برای نوشتن ضروری هستند پرورش نمی یابد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
ابزار خلاقیت دست و چشم است یعنی بچه ها زیاد ببینند و زیاد لمس کنند.
در جامعه ی ما بچه ها خوب می بینند ولی به دلیل نظافت شدید لامسه ی ضعیف دارند.
به همین دلیل نمی توانند با دستشان بسازند و خلق کنند .
مثلاً بچه های ما ممکن است که خیلی خوب شعر بگویند ولی اصلاً نمی توانند کارهای مجسمه سازی یا نقاشی که کثیفی به دنبال دارد را انجام دهند.
نظافت و نظم بدون تعادل، دشمن خلاقیت است...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
پنج قانون ساده برای آنکه فرزندان خوبی تربیت کنیم
1️⃣برای کودک خود زمان کافی بگذارید
2️⃣ برای تربیت صحیح فرزندان تان یک فرد ایده آل خوب باشید
3️⃣کودکان را مسئولیت پذیر تربیت کنید
4️⃣از کودک قدر دانی کنید اما لوس نکنید
5️⃣ برای موفقیت در تربیت فرزندان به همه چیزخوب توجه کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درمان #بدغذایی #کودک با روشهای ساده
👶🏼وقتی #کودک #غذا میخورد او را #تشویق نکنید ‼️
👦🏻به هیچ عنوان #غذای #کودک را تغییر ندهید‼️
@Dordunehaa
@nooredideh
داشت غرق می شد تو آب
نجاتش دادم 😀
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
برخی از والدین محبت را یک نیاز جانبی میدانند که اگر پاسخ داده شود بد نیست؛ اما اگر به آن بیتوجه باشیم اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
این دسته از والدین، نیازهای ظاهری مثل غذا، پوشاک، مسکن و ... را اصلیترین نیازها میدانند که اگر تأمین شد، زندگی فرزندشان تأمین شده و اگر هم تأمین نشد، زندگی فرزندشان پا در هوا است.
نباید فراموش کرد که بسیاری از ناهنجاریهای تربیتی ریشه در احساس نیاز شدید فرزندان به محبت دارد. برای اثبات این مدعا کافی است سری به کانونهای اصلاح و تربیت بزنیم و ببینیم چه تعداد از کودکان و نوجوانانی که مرتکب جرم و جنایت شده و به این کانونها آمدهاند، نیازشان به محبت از سوی خانواده تأمین شده است؟
[کتاب منِ دیگرِ ما]
استاد عباسی
Join @abbasivaladi
🔴روش کوتاه امام هادی در خواندن زیارت عاشورا با صدلعن و صدسلام
اینجا بخوانید👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
ارتباط كلامی را به فرزندتان یاد دهید
فرزندتان باید بیاموزد که از كلمات برای بيان احساسات منفی اش استفاده كند. به او ياد بدهيد در زمان مناسب بگويد «الان ناراحت هستم!»
وقتی بتواند احساسات خود را مستقيما و مانند افراد بالغ بيان كند، شیوه "كتك زدن" به تدريج متوقف می شود و ديگر از اين روش برای فروكش كردن عصبانيت خود استفاده نمی كند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
تو اینستاگرام نوردیده، مبحث جذاب و جدیدی رو شروع کردیم، بازخوردای مثبتی داشته. چهارقسمتشو گذاشتیم. اوایل بحثه حتما فالو کنید و مبحث رو ازهمین ابتدا دنبال کنید
👇
Instagram.com/nooredideh.ir
آیه شش سوره تحریم میفرماید: ای مؤمنین! خودتان و خانوادهتان را از آتش جهنم نگاه دارید.
یکی از صحابه پیامبر(ص) وقتی این آیه نازل شد، نزد ايشان آمد و گفت: اينكه ما خودمان را از آتش جهنم حفظ کنیم، میدانیم؛ اينكه انسان واجباتش را انجام بدهد، پرهیز از محرمات داشته باشد و... اما اينكه بچهها و همسرمان را از آتش جهنم حفظ بکنیم یعنیچه؟
پیامبر(ص) فرمود: چهار تا کار بکنید.
1⃣ یکی اينكه خودتان اهل خیر باشید.
2⃣ خودتان در اعمال خیر جدی باشید.
طبیعی است من که خودم نمازم را آخر وقت میخوانم و به نماز اهمیتی نمیدهم و یک نماز با دستپاچگی میخوانم، با سرعت میخوانم، بدون تعقیبات، با عجله، شتاب و معلوم نیست که دارم چهکار میکنم، چه توقعی دارم که فرزندم نمازش را اول وقت بخواند و سالم بماند!
3⃣نکته بعدی اينكه خوبیها را به آنها بگویید و از بدیها آنها را نهی کنيد.
نمیشود در این دنیای پرتلاطم، به بچهها بیتوجهی کرد؛ اينكه با چه کسی میگردد توجهی نکرد، چه وقت میآید و چه وقت میرود، توجهی نکرد؛ البته منظور از امربهمعروف و نهی از منکر روش خشونت نیست. به همان روش مناسب خودش باید باشد.
آقایی میگفت که من سیگاری شده بودم ولی از پدرم پنهان نگه میداشتم. شبی سیگار را زیر تشک پنهان کرده بودم و پای او خورد و متوجه سیگار شد. پدرم نگاهی کرد و رو به قبله نشست و گفت: خدایا اگر این سیگار اول انحراف بچه من هست، من بچهام را نمیخواهم، من را از دنیا ببر. این دعای پدرم که از صمیم قلب و سوز بود بهقدری در من تأثیر گذاشت که سیگار را کنار گذاشتم.
این نهی از منکرها خیلی قشنگ است...
4⃣نکته بعدی اينكه فضای ذکر برای آنها درست کنید؛
نه اينكه بنشیند و هزار بار ذکر بگوید، بلکه وقتی میخواهید به مسجد بروید بچهها را در سنین پایین با خودتان ببرید و در ایام محرم و ایام عزاداری، پرچمی بزنید و یا سیاهپوش بکنید تا بچه حفظ شعائر اسلامی را یاد بگیرد. میتوانید وقتیکه سر سفره نشستهاید بلند بسمالله بگویید. پس اول این عملها را انجام بدهید و بعد توصیه و نصیحت بکنید.
"استاد عالي"
@nooredideh
وارد بازی «جر و بحث» با کودک نشوید ؛
بعضی از بچه ها از طریق بگو مگو، پدر و مادرشون رو کنترل می کنند. اونا ساعت ها درباره یک موضوع بحث می کنند و به هیچ صراطی هم مستقیم نیستند.
در این حالت برای بچه دلیل منطقی نیارید و سعی نکنید قانعش کنید، چون اصلا به دنبال استدلال نیست. فقط می خواد شما رو تو بازی جر و بحث گیر بندازه و از این طریق توجه شما رو به خودش معطوف کنه. آخرش هم معمولا با دعوا و عصبانیت تموم می شه.
پس مواظب باشید توی تله نیفتید...
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کارهای نه چندان بد بچه ها را نبینید. این قدر اصرار نکنید که اشتباه بچه ها را ببینید. اجازه بدهید که اشتباه کنند. مگر خود ما اشتباه نمی کنیم؟
یکی از بزرگترین مسائل جوانان امروز این است که به خودشان اجازه ی اشتباه نمی دهند و با کوچکترین اشتباه به هم میریزند و داغون می شوند. همه ی ما اشتباه میکنیم اما مهم واکنش بعد از انجام آن است. بعد از هر اشتباه چه بلایی سر خودتان می آورید؟ چون به شما اجازه ی اشتباه کردن داده نشده
ولی شما به بچه هایتان اجازه ی اشتباه و تجربه بدهید، حتی بارها و حتی نبینید. کودک سهل انگاری می کند کمی تامل کنیم، سریع نیش نزنیم. ما دائما نگران این هستیم
مشکل از این جا شروع می شود که ما میخواهیم یک موجود بی عیب و نقص تربیت کنیم مگر ما عیب و نقص نداریم ؟
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
برای کودک، پدر و مادر دو نیمه بدنش هستند، پس با گله و شکایت از همسرتان آرامش و شادی کودک را از بین نبرید.
این بابات همیشه جورابهاش اینجا ریخته!
این مامانت همیشه دیر میکنه!
مسائلتان را، بدون حضور کودک حل کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از کانال حمید کثیری
یکی از مشکلات تو #تربیت_جنسی اینه که والدین به دلیل تابوهای ذهنی، حساسیت بیش از حد به خرج میدن یعنی مدام درگیرن که اِی وای بچه از بین رفت، اِی وای بچه خراب شد، اِی وای این بچه قراره چی بشه!
حالا چی شده؛
بچه دو بار دست زده به شلوارش 😣
یا وقتی از دستشویی اومده بیرون نخواسته شلوارشو بپوشه 🥺
یا مثلاً با بچههای غیر همجنس خودش خیلی صمیمی میشه 😟
یا یه بار دیدم داشته با دوستاش بازی میکرده، شلوارشون رو کشیده بودن پایین! 😱
یا ...
اینها شاید به نظر بعضیا مسخره بیاد ولی روزانه پیام با این مضامین نداشته باشم، حالا داستان چیه؟!
یکی از مشکلات همهی ما اینه که به جای هدایت #میل_جنسی از بچگی اونو کوبیدن و با خود ماها همین طوری برخورد کردن یعنی واقعاً فکر میکردیم ممنوعترین کار دنیا اینه که دستت بخوره به پات! در حالی که در سن پایین اکثراً یه همچین موضوعی با زمینهی جنسی انجام نمیشه و به چند جهت ایجاد میشه. کشف بدن، کشف کانون لذت و #حساسیت نشون دادن والدین از دلایل اون هست. حالا برخورد ما باید چی باشه؟!
تو پرانتزم بگم که اصلا کسی از والدین ما نمیدونست که توی هر دورهای برخورد درست با این مقوله چیه و چه آموزشهایی رو باید بده، چه مراقبتهایی رو باید بکنه و تقصیری هم نداشتن اون موقع قضیه اینقدر مسئله نشده بود. مثلاً الآنه که ما در مورد دورههای رشد یه ذره میدونیم، در مورد تفاوتهای برخوردی توی با نوپا، نونهال، نوجوان، جوان و ... یه ذره بلد شدیم و میدونیم که تربیت جنسی توی هر دوره اقتضائات متفاوتی داره اما قدیم اینجوری نبود و جالب اینه که در خیلی از مسائل دیگه از ما درستتر عمل میکردن. حالا برگردم به بحث!
در مورد برخورد ما با رفتارهای ظاهراً جنسی بچهها میگفتیم. اینجا چندین طیف وجود داره که بعضیا بسیار افراطی، برخی بسیار تفریطی و برخی هم متعادل هستند.
همه قائلند که کودک در حال شناخت خودش و بدنش هست، داره خودش، لذت و کانونهای لذت رو #کشف میکنه. همه هم متفق هستند که توی این فرآیند باید به کودک کمک کرد. تفاوت پس توی چیه؟! تفاوت توی نسخه دادنهاست!
برخی از انواع افراطی توی تربیت جنسی حتی قائلند #استمناء هم چیز بدی نیست چون کودک با نوجوان داره خودش رو میشناسه و حتی زمینه رو هم براش مهیا میکنن. اونجایی کار بد میشه که فرد از شناخت عبور کرده، به اعتیاد سنگین و ترکنشدنی در این عمل رسیده!
برخی هم از این طرف بوم افتادن و میگن اگه بچه به خودش دست زد باهاش برخورد جدی بکن که بفهمه این کار غلطه! یعنی درسته که لذتبخشه ولی حق نداری این کار رو بکنی و این رو هم باید اینجوری و با خشونت بفهمی، چون جور دیگه جا نمیافته!
ما معتقدیم نیاز کودک به کنجکاوی باید تأمین بشه اما در مورد نیاز جنسی، #ارضای_کنجکاوی با تشدید کنجکاوی متفاوت هست و کارهایی که باعث تشدید کنجکاوی میشه توصیه نمیشه. از جمله این کارهام حساسیت بیجای والدین هست.
اصلاً راحتتون کنم، ما چهار دسته اصلی #اختلالات_جنسی در کودکان داریم که طبق مشاهدات و بررسیها سه مورد مستقیماً به والدین برمیگرده! در اکثر موارد حساسیت بیجا و ایجاد اضطراب توی کودک کار رو خراب کرده.
بچه به خودش دست میزنه ما یا واکنش بد نشون میدیم یا مضطرب میشیم و این اضطراب رو نشون میدیم و به کودک منتقل میکنیم و کار پیچیدهتر میشه. بچه به علت اضطرابش بیشتر اندام جنسیش رو لمس میکنه و ...
حالا چی کار کنیم؟!
آهااا، باید پستای بعدی رو هم بخونیم 😉😉 گرچه قبلاً هم قدری گفتم!
#تربیت_جنسی
#حساسیت_بیجا
#حمید_کثیری 👇👇
http://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
ارتباطات ذهنی نوزاد از يكدستی و يكسانی به وجود مياد.
اگر شعر يا داستاني برای كودك خوانده ميشه تكرار يك تا پنج شعر و داستان هر روز و هرشب بهتر از ده داستان و شعر هست.
هر چه تنوع كمتر باشه رشد مغزی كودك بيشتره.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
یکی از جذابترین قسمتهای همایش #استادخسروجردی قسمت حفظ کرامت و عزت نفس فرزندان بود
خیلی دوست داشتیم این بحث باز بشه مفصل. بخاطر همین از استاد خسروجردی درخواست کردیم جلسه دوم همایش رو کامل به این موضوع اختصاص بدن
زمان همایش، پنجشنبه 14 شهریور ساعت 10.30الی 12.30
برای ثبت نام همایش از لینک زیر اقدام کنید، پس از ثبت اطلاعاتتون گزینه ارسال رو بزنید، براتون پیام میاد ثبت شدید. یعنی همینکه تونستید اطلاعتتونو ارسال کنید ثبت شدید. بمحض تکمیل ظرفیت، ثبت نام بسته خواهد شد
❌ آوردن فرزندان به همایش #ممنوع می باشد، فقط والدین
لینک ثبت نام 👇
Yon.ir/hamayesh10
بچه ها رو بين دو تا چهار سالگي به صورت مستقيم تصحيح نكنيد.
اگر كلمه اي رو اشتباه كرد بعد از يك ساعت ميشه كلمه درست رو تو جمله اي گفت بدون اشاره به اشتباه كودك.
هرگز اشتباه كودك رو به رخش نكشيد يا به روشون نياريد.
اين ترس باعث ترمز رواني ميشه و كودك رو از پيشرفت باز مي داره.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
وظیفه والدین این است که به فرزندان راست گفتن، خوب و مهربان بودن را در عمل و نظر یاد بدهند.
در غیر این صورت، اگر والدین در بالا بایستند و فرمان بدهند و انتظار داشته باشند که کودکان آنها را اجرا کنند!
کودکانی که آن فرمانها را نمی فهمند و نمی توانند بپذیرند و نمی پسندند، اگر آنها را اجرا کنند دچار درگیری و وارد فاز اضطراب و نگرانی می شوند و مسائل زندگی برایشان بسیار سخت و مشکل می شود.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
هدایت شده از کانال حمید کثیری
اگر کسی براش مهمه که ارزشها رو به بچهاش منتقل کنه، قطعا یکی از بهترین راهها شعاره! یعنی چی، یعنی تکوین یک سری از شعارها در زندگی کودک براش وابستگی ذهنی - عاطفی ایجاد میکنه و در ناخودآگاهش حک میشه. همین طور که برای خیلیامون شده.
حالا انتقال ارزشها نیاز به روش خاصی داره؟! قطعاً بله. یعنی تردید نکنید که استفاده از #شعار در جای غلط و به شیوه غلط اثر عکس داره و این موضوع الآن قابل تشخیص نیست و خودش رو توی اواخر نوجوانی به بعد نشون میده. مثلاً فشار بیش از حد روی مسائل دینی ممکنه همون اثری رو داشته باشه که بیتوجهی توی این مسائل داره، یعنی با دو تا زمینه مختلف یه نتیجه ایجاد میشه و برای فرزند ما زدگی یا بیتفاوتی نسبت به دین ایجاد میشه.
حالا ما در مسائل دینی چه کار کنیم؟!
ببینید ما میتونیم این مسائل رو به چند دسته اصلی تقسیم کنیم و شاید تقسیمبندی زیر بد نباشه؛
۱. رفتارهای دینی
۲. آداب و احکام دینی
۳. اصول عقاید
۴. گرایشات دینی (تمایلات، عُلقه و علاقهها، حب و بغضها)
حالا ما در هفت سال اول روی کدوم بخش باید سرمایهگذاری کنیم؟!
ظاهراً سه بخش اول مهم نیست، یعنی انجام یا عدم انجام رفتارهای دینی، احکام و آداب دینی و دونستن اصول عقاید برای کودک اهمیتی نداره. نه که ما بگیم اهمیتی نداره، برداشت بنده اینه که خدا میگه اهمیتی نداره. مثلاً کودکی که ممیز نشده رفتارهای دینیاش مهم نیست یعنی حتی اگه نماز شب هم بخونه اهمیتی نداره چون هنوز قوه تمیز نداره و نمیدونه که چه کاری خوبه و چه کاری بد.
البته معنی این حرف این نیست که ما نباید رفتار دینی داشته باشیم بلکه برعکس، ما باید رفتار دینی داشته باشیم تا کودک ببینه اما ازش توقع انجام اون کارها رو نداشته باشیم. پس چی مهمه؟! گزینه آخر یعنی گرایشات!
کودکی دوره طلایی برای ایجاد گرایشات هست و شعار، یکی از بهترین روشها برای ایجاد گرایشات و حب و بغضها
#محرم و عزاداری برای أباعبدالله سرشار از شعاره و اساساً قیام #سیدالشهدا ظرفیت عجیب و غریبی در این موضوع داره. جالبتر اینه که قدبلندترین شعارهایی که یک انسان آزاده میتونه داشته باشه توی کربلا به صورت تصویری موجوده و کمتر جایی رو میتونیم پیدا کنیم که اینچنین ظرفیتی داشته باشه
خب، حالا بچهها رو ببریم هیئت یا نه؟!
پاسخ اینه که اگر به دنبال انتقال عاشورا و شعائر دینی به فرزندتون هستید، مراسمات مذهبی بخش بزرگی از بار رو در این مسئله به دوش میکشه و حتماً باید در این مراسمها شرکت کنید. اما این مراسمات باید چه ویژگیهایی داشته باشن؟! پست بعد رو حتماً بخونید
#تربیت_دینی
#هیئت
#محرم
#حمید_کثیری 👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAAFB-H1zWmWpQtf33Ug
برای اینکه کودک یک کار خوبی بکند باید هر دفعه به او پاداش بدهیم.
بعد از مدتی که کار برایش عادی و نهادینه شد و وارد ضمیر ناخودآگاه شد و به صورت عادت در آمد پاداش را یک در میان و بعد دو درمیان می دهیم
و در مراحله بعد به صورت تصادفی و ناشناخته به او پاداش می دهیم.
@nooredideh 👈 نورِدیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️راههای جلوگیری از مشکلات #فرزند_دوم
قبل از تولد نوزاد، به کودک اطلاعاتی در این باره بدهید‼️
مامان میخواد برات یه همبازی کوچولو بیاره 👶🏻
@Dordunehaa
@nooredideh