بخشى از كودكى همين زندگى
خارج از وسواس هاست.
اجازه دهيد گاهى كودكانتان
رنگ بازى، خاك بازى، گل بازى،
خمير بازى كنند.
نترسيد، اين يعنى فرزند شما سالم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پسر کو ندارد نشان از پدر 😄
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
یکی از اساتید تعریف میکردن که یکی از اقوامشون بچه چهار ساله رو گذاشته بود مدتها نقد تئاتر از شبکه چهار دیده بود! و این بچه توی چهار سالگی خیلی فنی؛ نیم ساعت نقد تئاتر میکرد!
خلاصه مادر با کلی افتخار این رو به استاد گفته بود و ایشون هم خیلی صادقانه گفته بودن این برای بچه خوب نیست. طبیعتاً به مادر اون کودک برخورده بود و فکر میکرد احساس حسادت باعث این حرف شده چون بقیه جاها وقتی این بچه رو دیده بودن، کلی کیف کرده بودن!
این مادر رفت و سه سال بعد برگشت. مدرسه بعد از سه ماه گفته بود پسرتون باید بره مدرسه کودکان استثنایی! چون مغز کودک متعادل رشد نکرده بود. اصطلاحاً بخشی از مغز دچار تورم شده بود! و درمان این بچه بیش از یک سال طول کشید تا یه بچه کاملاً عادی و معمولی بشه، نه یک ذره بیشتر!
یه بارم حدود شش ماه پیش مادری بهم مراجعه کرد که کودک سه و نیم سالهاش لکنت گرفته بود! بررسی که کردیم دیدیم با دلسوزی تمام میخواستن کودک رو زود بزرگ کنن! این بچه برای هر چیزی سیدی آموزشی دیده بود. روزی دو ساعت هم سیدی آموزش زبان انگلیسی میدید! حدود سه ماه طول کشید تا بچه طی یک دوره بازیدرمانی به شرایط قبل برگرده.
از این دست مثالها هم برای من زیاد اتفاق افتاده هم کلی از اساتید شنیدم. 😣 خیلی ساده بدونیم که بچههای ما قراره بچگی کنن و هر چیزی رو که باید یاد بگیرن در آینده یاد میگیرن! اصلاً دیر نمیشه ...
باور کنیم اون چیزی که باعث رشد بچهها میشه لزوماً بازی فکری نیست، کار روی نیمکره سمت چپ نیست، #زبان_دوم نیست، #موسیقی نیست، ریاضیات و جدول ضرب نیست، خوندن و نوشتن نیست بلکه #تحرک، #دستورزی، #تجربه توی محیط، #کشف، #بازی و #شاد بودنه.
میدونم خیلی کیف میده بچه چهار ساله در مورد تمام حیوانات کلی اطلاعات داشته باشه که آدم بزرگها هم ندارن، یه چیزایی بگه که بقیه کف کنن 😳 اما این لزوما به #رشد همهجانبه کودک کمک نمیکنه! که در اکثر اوقات آسیب هم میزنه.
اینم بگم و تمام! پارسال یه مادری بهم مراجعه کرد که کودک رو توی یه #مهد_قرآنی وسط شهر نوشته بود. اونجا قرار بود بچه تا پنج سالگی حافظ کل قرآن بشه لذا به مادر گفته بودن روزی یه صفحه عین کپسول به خوردش بده وگرنه حافظ نمیشه! 🥺🥺
من نمیدونم اون بچه اگرم #حافظ_قرآن بشه، خدا و کتاب خدا چه جایگاهی تو زندگیش داره؟!
ما حق نداریم بچهها رو از کودکیشون جدا کنیم. بچهها هر چی کودکتر، بهتر! هر چی تعطیلتر بهتر! دنبال بچههای شسته رُفته و عصا قورت داده نباشیم. هیچ حُسنی نداره که بچه شبیه آدم بزرگها بشه ...
اگرچه خیلیها با این مطلب مخالفن اما توصیه میکنم مطلب بعدی رو هم حتما بخونید 😉
#موانع_رشد
#آموزش
#حمید_کثیری 👇👇
Join 👉 @hamidkasiri_ir
#عادت_دادن_به_کار_نیک...
امام رضا فرمودند: " کودک را امر کن تا با دست خود صدقه بدهد، اگر چه مقدار آن کم باشد."
انجام اعمال نیک را به صورت گفتاری به فرزندان خود آموزش داده و او را به انجام آن عمل عادت دهید. بگذار صدقه را او به شخص مستمند بدهد. تو داری صدقه می دهی؛ اما به دست فرزندت صدقه بده. چقدر زیبا است! اثر تربیتی این نوع برخورد بسیار عمیق تر است. اگر این دو مطلب با هم تلفیق شوند اثر گذاری بیشتری خواهند داشت. پیامبر اکرم ص نیر در روایت مورد بحث به ضرورت توام بودن گفتار و رفتار والدین در امر تربیت فرزندان اشاره فرمودند.
[حاج آقا مجتبی تهرانی]
#ادب_الهی
Join @nooredideh
🔴 نمایش شب یلدا
طبق روایات صله رحم و دید و بازدید باعث افزایش عمر، رزق و برکت تو زندگی هست. شب یلدا یکی از این ایام خوب سال است که مردم صله رحم انجام میدن
ولی گاهی اوقات ما کاری میکنیم که این صله رحم باعث کاهش رزق و برکت و ایجاد مشکل تو زندگیا میشه. چجوری؟ وقتی که میایم از مهمونیامون، از آجیلای شب یلدامون، از هندونهها و انارهای تزیین کردهمون عکس میگیریم و به نمایش میگذاریم و کسایی که کسی رو ندارن بهشون سر بزنن، پولی ندارن از این سفرههای رنگین بندازن، ناخودآگاه یه آه حسرتی از ته دل میکش. این آه خیلی کارا میکنه. بیایم نعمتهایی که خدا به ماداده و بقیه محرومن رو به نمایش نگذاریم و دل کسی رو نشکونیم
صداوسیما هم لازم نیست دکورهای برنامههاشون رو شیک و لاکچری کنن تا چشمهای ملت خیره بشه بهش. بعضیا درسته نون ندارن بخورن، ولی تلوزیون دارن که نگاه کنن
#نمایش_یلدا
#حسین_دارابی 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
کودکان ساکت و ساکن؛ حتی وقتی به ساکن بودن عادت میکنند، باز هم درون ناآرامی دارند.
رابطۀ کودک و فعالیت جسمی مثل رابطۀ مادر و فرزند است. وقتی به زور مادر را از فرزند جدا میکنید، با هیچ چیز دیگری نمیتوانید آرامشی را که مادر از کودک میگرفت به او برگردانید. این مادر، همیشه ناآرام است؛ حتی اگر نمایشِ آرامش را بازی کند.
شما فکر میکنید این مادر نسبت به کسی که فرزندش را به او برگرداند چه حسی دارد؟ پس بیایید فرزند کودکانمان را به آنها برگردانیم.(یعنی همان تحرک، هیجان، و... )
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
✍معلّم از دانشآموز سوالی کرد امّا او نتوانست جواب دهد، همه او را تمسخر کردند. معلّم متوجّه شد که او اعتماد به نفس پایینی دارد.
زنگ آخر وقتی همه رفتند معلّم، او را صدا زد و به او برگهای داد که بیت شعری روی آن بود و از او خواست آن بیت شعر را حفظ کرده و با هیچکس در این مورد صحبت نکند.
روز بعد، معلّم همان بیت شعر را روی تخته نوشت و به سرعت آن را پاک کرد و از بچّهها خواست هر کس توانسته شعر را سریع حفظ کند، دستش را بالا ببرد. تنها کسی که دست خود را بالا برد و شعر را خواند همان دانش آموز بود. بچّهها از این که او توانسته در فرصت کم شعر را حفظ کند مات و مبهوت شدند.
معلّم خواست برای او دست بزنند. معلّم هر روز این کار را تکرار میکرد و از بچّهها میخواست تشویقش کنند. دیگر کسی او را مسخره نمیکرد و دارای اعتماد به نفس شد و احساس کرد دیگر آن شخصی که همواره او را "خِنگ" مینامیدند، نیست و تمام تلاش خود را میکرد که همیشه احساس خوبِ برتر بودن و باهوش بودن را حفظ کند.
💥آن سال با معدّلی خوب قبول شد. به کلاسهای بالاتر رفت. وارد دانشگاه شد. مدرک دکترای فوق تخصص پزشکی گرفت و اکنون پدر پیوند کبد جهان است.
📚کتاب زندگانی دکتر ملک حسینی
Join @nooredideh
یکسری چیزها بازی سازنده رو تبدیل به بازی مخرب میکنه. مثلا کمک بیمورد به بچهها بازی رو خراب میکنه و نفع کمتری از بازی میرسونه. اینکه به بچهها یاد بدیم با هر اسباببازی چه بازیای میشه کرد سوای اینکه کمکی به کودک نمیکنه، جلوی کشف کودک رو هم میگیره
۱۳۹ دقیقه فیلم آموزشی و راهنمای کاملِ بازی و «صفر تا صد اسباببازی»👇👇
https://zarinp.al/276543
این فیلم توسط مجموعه نوردیده تهیه شده است
تربیت فرزند نوردیده
یکی دیگر از انواع خشونت، #خشونت_عاطفی است. مثل ✔️ طرد، ✔️ قهرکردن ✔️ محبت مشروط، ✔️نمی خوام ببینمت،
سردی عاطفی یا سردی روابط
بچه ها یک فضای فیزیکی زندگی دارند به نام خانه. اگر در این فضا گرمای عاطفی وجود نداشته باشد و فقط به گرمای شوفاژ و بخاری بسنده کنیم، این جا دیگر خانه و آشیانه نیست بلکه ساختمان است.
تفاوت خانه و ساختمان در این نکته است، می گوییم ساختمان وزارتخانه، ساختمان فرمانداری. این مکان ها فضاهای تأسیساتی هستند که در آن ها یکسری کار انجام می شود ولی تبادل عاطفی صورت نمی گیرد. اما در خانه رابطه ی عاطفی تبادل می شود، گرمای عاطفی وجود دارد مثل گلخانه که اگر این رابطه ی عاطفی وجود نداشته باشد بچه ها پژمرده و ناامن می شوند.
این کافی نیست که فقط در محیط خانه توهین نکنیم و دعوا نکنیم بلکه باید گرمی عاطفی داشته باشیم. اگر در خانه این گرمای عاطفی را نداریم باید دنبالش باشیم و بررسی کنیم و کار کنیم.
در حال حاضر سردی عاطفي در خانواده هاي ما خيلي زياد شده است.سردي عاطفي فقط توهين و دعوا نيست بلكه ممكن است در كمال ادب و احترام، فقط يك همزيستي مصالحت آميز بين اعضاي خانواده حاكم باشد كه به آن سردي عاطفي مي گوييم. ما بايد ياد بگيريم كه فضاي خانه مان را از نظر عاطفي گرم كنيم. (ادامه دارد... )
#خشونت {قسمت15}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
براي اينكه حرمت نفس كودك ساخته شود تا هجده سالگی روزی پنجاه بار به جا،به موقع به فرزندتون بگید؛ " تو خوبی"
(نه تو باهوشی، تو خوشگلی، تو زرنگی، تنها بگید تو خوبی).
گاهی بهش بگویید نمی دونید تا بفهمه ندونستن بد نیست.
و گاهی اوقات هم ازش معذرت بخواید تا بدونه تنها او نیست که کار اشتباه میکنه!
در اين شرايط است كه كودك خود را بد، نادان و ناتوان نميبيند و حرمت نفسش شكل ميگيرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
📣 همایش «هفت سال اول و شخصیت»
بسیاری از رفتارهای ما بزرگترها ریشه در کودکیمون داره. اونجایی که پایههای #شخصیت ما در حال شکلگیری بود و البته کمتر توجهی بهش موضوع میشد.
همهی تجربیاتی که ما از کودکی خودمون آوردیم در شکلدهی به شخصیت ما موثر هستند. اینکه بعضی از ما از آب بدمون میاد، اینکه از حیوانی میترسیم، اینکه در دوستیابی موفق هستیم یا ناموفق، اینکه خیلی راحت عصبی میشیم یا آدم صبور هستیم، اینکه مثبتنگر هست یا منفیباف و خیلی چیزهای دیگه، بخش بزرگیشون به کودکی ما برمیگرده چون پایههای شخصیت در کودکی شکل میگیره.
حالا اگر ما بخواهیم در هفت سال اول یکسری کارها رو انجام بدیم تا کودک مسیر درستی رو طی کنه، اینها چه چیزهایی هستند؟! اصلا مهمترین مولفههای شخصیت در #هفت_سال_اول چه مواردی هستند؟! و چه چیزهایی کودک رو در مسیر رشد قرار میده؟!
همهی این بحثها در همایش «هفت سال اول و شخصیت» که پنجشنبه همین هفته برگزار طرح میشه.
🕡 زمان: پنجشنبه، ۵ دی، ساعت ۱۰.۰۰ الی ۱۲.۰۰
📍مکان: تهران، فرهنگسرای خاوران، سالن شهید مطهری
🎤 سخنران: حمید کثیری
👈 لینک ثبتنام در همایش سهشنبه صبح باز میشه و از همین طریق اعلام میکنم.
👈 حضور کودکان هم بلامانعه
Join @nooredideh
✅ اگر والدین بتوانند یک رابطه همدلانه و صمیمانه با فرزندان شان برقرار کنند..
نه تنها این به شخصیت فرزندان شان بر نمی خورد بلکه آن ها احساس ارزشمندی هم می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh