دنیا محلّ رو به رو شدن انسان با سختیهاست. بدون تردید، راه رشد انسان از میان سختیها عبور میکند. خداوند فرمود: "به راستی که انسان را در رنج آفریدیم"
تحمّل سختیها در ساخته شدن انسان و رشد او مؤثّر است؛ امّا نکتۀ قابل توجّهی که به موضوع دنیای بازیهای رایانهای مربوط می شود اینست که؛ کسانی که در انتخاب سختیها، آسانترین ها را انتخاب می کنند، توانمندی روحشان در حدّ پایین باقی می ماند. در این صورت، آستانۀ تحمّل آنان در برابر سختیهایی که انتخابی نیست، به شدّت کاهش می یابد.
کودکانی که در دنیای مجازی غوطه می خورند، برداشت صحیحی از واقعیات دنیای اطرافشان ندارند. سختی از نگاه آنان، همان مشکلاتی است که در مسیر بازی وجود دارد. انتخاب سخت ترها هم یعنی انتخاب بازیهای سخت تر. چنین کودکانی انتظار مقابله با سختیهایی را که به صورت طبیعی در دنیای واقعی وجود دارد و انتخابی هم نیست، ندارند.
@abbasivaladi 👈
مرغ باید حداقل 3 ماه آب و دانه بخورد تا بزرگ شود تا بتوان آن را خورد
الان با استفاده از روش های مختلف در 20 روز، اندازه چندماه رشد می کند و آماده خوردن می شود
برخی از والدین با بچه هایشان همین کار را می کنند از بچه 3-4 ساله انتظار یک بچه 8 ساله را دارند.
در تربیت فرزند باید صبوری داشت و عجله نکرد و گرنه این کودک است که آسیب می بیند. آموزش های زود هنگام برای کودک زیر 6 سال مصداق همین مطلب است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با اعصاب پسرا بازی نکنین
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
به بچه ها اجازه ی اشتباه بدهیم و اشتباهشان را تأیید کنیم به این منظور که او بداند ما هم در بزرگسالی
دومین مسئله در چگونگی ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس:
توانایی کودک را در حد تعادل تأیید کنیم. از آن طرف بوم نیفتیم و از صبح تا غروب یکسره بچه را تأیید کنیم. به یاد دارید که گفتیم ما یک خودپنداره داریم و یک خود ایده آل داریم که فاصله ی این دو اگر متعادل باشد «انگیزه» ایجاد می شود. من این هستم (خودپنداره) آن را می خواهم (خودایده آل). همه ی انسان ها این دو را دارند. پس یک خود داریم، یک خودپنداره، و یک خود ایده آل. من کی هستم؟ تصورم از خودم چیه؟ چی می خواهم باشم؟ یک پله بالا می روم به سمت خودایده آل، به آن که رسیدم یک پله ی جدید دیگر از خود ایده آل تشکیل می گردد یعنی خودایده آل جدید و به این شکل بالا می رویم. به این حالت تعادل می گوییم.
از این ور بوم نیفتیم و آن قدر تأیید کنیم که خودشیفتگی ایجاد کنیم. وقتی تأیید بیش از حد کنیم خودایده آل و خود پنداره برهم منطبق می شوند. به خصوص اگر بدون توصیف از کودک تعریف و تمجید کنیم مثل: کارت عالی بود، بی نظیری، ماهی و ...، خوب بچه با خودش فکر می کند که من می خواستم بی نظیر باشم، شدم دیگه!! انگیزه از بین می رود. خیلی از بچه هایی که انگیزه در درونشان مرده به این علت است با تأیید زیادی به پایین آمده اند و توان بالا رفتن ندارند. (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت78}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
مادر شدن موجب رشد مغز می شود.
براساس مطالعه ای که توسط انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شده است، همزمان با مادر شدن حجم مغز در بخش هایی که به انگیزه و رفتار مرتبط است، افزایش می یابد.
در مادرانی که احساسات بسیار زیادی نسبت به نوزاد خود دارند، بیشترین رشد مغزی در بخش های کلیدی قسمت میانی مغز اتفاق می افتد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودکآزاری مدرن زیر سایه والدین خیلی مهربان و سختگیر!!😐
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
نوجوانان ربات نیستند..
والدین توقع دارند :
نوجوان باید معدل بالای ۱۹ داشته باشد.
حتما باید پزشکی بخواند.
باید کلاس زبان برود و عالی صحبت نماید.
نباید اصلا با موبایل بازی کند.
نباید پای تلویزیون بنشیند.
باید .... نباید ...........باید ..... نباید ...... باید ..... نباید ...!!!!!
نوجوانان ربات نیستند که توسط شما برنامه ریزی گردند.
آنها انسان هستند و توسط خالق خود صاحب "طرح الهی" و "رسالت" بوده و شما والدین صرفا می بایست با بارش مهربانی و عشق و کمک به آنها در مسیر زندگی بگذارید آنها طرح الهی خود را جستجو کنند و بیابند و زندگی کنند.
.والدین عزیز؛
برای موفقیت فرزندتان،توقع بهترین بودن او را در همه چیز از ذهن خود بیرون کنید و معتقد شوید که هرنوجوانی در زمینه های خاصی استعداد دارد و لازم نیست در همه چیز، بهترین باشد.
امام علی علیه السلام میفرماید:
خیر مردم، پیوسته در تفاوتهای آنان است و اگر مساوی شوند، از بین خواهند رفت.
همچنین علاقه نشان دادن و اهمیت بیش از اندازه به نمره ی ۲۰ کار مطلوبی نیست زیرا مهم این است که فرزند شما در حد توان خود بکوشد؛ گرچه نمره ی 20 نگیرد.
#رفتاربانوجوان_نوردیده 👇
join @nooredideh_nojavan
تحقیقات نشان می دهد به میزانی که والدین داد بزنند، فرزندشان کمتر به حرف آنها گوش می دهند.
ممکن است همان لحظه بترسند و اطاعت کنند اما والدین مجبورند هربار بلندتر از دفعه قبل داد بزنند تا فرزندشان را مجبور به اطاعت کنند.
در اکثر مواقع والدینی که داد می زنند از حرف گوش کن نبودن فرزندشان گله دارند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
به فرزندانمان بیاموزیم که؛
ما نه "برنده" به دنیا میآییم
و نه "بازنده"
بلکه "انتخابگر" زاده شدهایم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
اقتدار در اموری که کودک نباید انجام دهد کاربرد دارد نه برای انجام کاری، انجام یک کار با بازی انجام میشود.
مکانیز اقتدار عبارت است از؛ حال خوب استفاده از یک جمله قابل فهم (مثلا: این غذا را نباید بخورید) و نگاه مستقیم در چشم کودک تا چشمش را بردارد و قتی چشمش را برداشت یعنی پذیرفته
ضمنا اقتدار بسیار کم استفاده میشود شاید هر چند روزی یک بار. اگر زیاد استفاده شود نشانه این است که شما در مواردی که کودک اشتباه میکند و باید هم اشتباه کند سختگیری بیش از حد دارید. چون یادگیری از طریق اشتباهات بازی گونه اتفاق می افتد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔻چگونه بچهای تربیت کنیم که مورد اعتماد دیگران باشد؟
🔻 مادران چطور میتوانند کمکم تبعیض را از جامعه حذف کنند؟
🔸حضرت امام(ره) میفرمایند: بچه بیشترین تأثیر را از مادر میگیرد. و هیچ کسی به اندازۀ مادر در تربیت بچه موثر نیست. تأثیر مادر از مدرسه و جامعه و صدا و سیما بیشتر است. بعد میفرمایند دلیل این تأثیر منحصر به فرد، محبت منحصر به فردی است که بچه به مادر دارد و این محبت را به هیچکس دیگری ندارد. لذا بچه ناخودآگاه تمام رفتارهای مادر را به دقت زیر نظر دارد و آنها را به عنوان یک الگو به خاطر میسپارد و تقلید میکند. لذا مادرانی که تربیت فرزندشان برایشان مهم است، باید به طور مضاعف در رفتارشان دقت کنند.
🔸مثلاً اگر مادری بخواهد بچهای تربیت کند که فردا یک آدم قابل اعتماد و اتکا باشد، یک مدیر موفق یا یک قاضی عادل باشد، اگر این مادر بین مهمان فقیر و پولدار فرق بگذارد، این بچه بیعدالتی و تبعیض را یاد میگیرد. مثلاً وقتی یک مهمان فقیر داشت، مامان توی آشپزخانه به بچه بگوید: «اینها هر دفعه مزاحم میشوند، همین که هست را ببر جلوشون بگذار»، اما وقتی مهمان ثروتمندی داشت، بگوید «پیش اینها آبرو داریم، آدمهای مهمی هستند، بیا یک چیز درست حسابی براشون ببریم» بچه اینها را یاد میگیرد، تبعیض و بیعدالتی را یاد میگیرد و بنا به فرمایش حضرت امام(ره): «انسان تا آخر! به همان تربیت بچگى و کوچکى که شده است تا آخر به همان تربیت باقى مىماند؛ مگر یک عوامل بسیار قوى باشد که او را برگرداند»
🔸لذا اغلب، ویژگیهای شخصیتی خوب و بد بچهها-در هر سنی! که باشند- بازتاب ویژگیهای مادرانشان است. اگر این فهم در جامعهای فراگیر شود، مادرها حداقل ۲دلیل، ۲انگیزه و ۲کمک اضافهتر برای دقت بیشتر در رفتارهایشان دارند که غیر مادرها ندارند. و حتی مادرانی که بچۀ زیر ۷سال و ۱۴سال ندارند، تقریباً از این ۲کمک برای رشد معنوی محرومند.
"استاد پناهیان"
@Panahian_ir
@nooredideh
✅ ﭘﺮﺳﯿﺪﻡ: ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﺗﺮﺑﯿﺖ ﮐﺮﺩﻥ ﭼﯿﺴﺖ؟
✍ﮔﻔﺖ: ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﺜﻞ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﺑﺰﺭﮒ ﮐﻦ! ﮔﻔﺘﻢ: ﭼﮕﻮﻧﻪ؟ ﮔﻔﺖ: ﻭﻗﺘﯽ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺗﻮ ﻣﯿﻬﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ مےگذاری، ﺣﺎﻟﺶ ﺭﺍ مےپرسی، ﻭﻗﺘﯽ ﺍﺯ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﺍﺑﺘﺪﺍ ﺳﺮﺍﻍ ﮐﯿﻒ ﻭ ﻧﻤﺮﺍﺕ ﺍﻭ نمےروی، ﺩﺭ ﺭﺍﺑﻄﻪ ﺑﺎ ﻧﻮﻉ ﻏﺬﺍ ﻧﻈﺮﺵ ﺭﺍ مےپرﺳﯽ، ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺯﻣﺎﻥ ﺧﻮﺍﺑﯿﺪﻥ ﺑﺎ ﺍﻭ ﻣﺸﻮﺭﺕ مےکنی، ﻧﻈﺮ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺧﯿﻠﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﻗﻊ ﺟﻮﯾﺎ مےشوی، ﻧﺰﺩ ﺍﻭ ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮﺕ ﺩﻋﻮﺍ نمےکنی، ﺑﺪﺍﻥ ﮐﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺗﻮ ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻫﻤﺴﺎﯾﻪ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﺗﻮ ﻣﯿﻬﻤﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﯾﮑﯽ ﭼﻨﺪ ﺭﻭﺯ ﻭ ﺁﻥ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ.
ﻓﻘﻂ ﮐﺎﻓﯽ ﺍﺳﺖ ﺑﺪﺍﻧﯽ ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ، ﺍﺣﺘﺮﺍﻡ ﻣﯽ ﺁﻓﺮﯾﻨﺪ ﻧﻪ ﺍﺣﺴﺎﺱ مالکیت!
@nooredideh
کودکان بدون آرزو نسازید!!
اطراف فرزندتان را مملو از وسیله و اسباب بازی نکنید!
فرزندانتان را به کودکانی بدون آرزو تبدیل نکنید، غالبا در مواقعی برایش اسباب بازی بخرید که خودش درخواست و آرزوی وسیله را کرد و مدت زمانی برای به دست آوردن آن اسباب بازی انتظار کشید.
هرگز فراموش نکنید این یکی از اصول تربیت فرزند شاد با روحیه سالم است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
هدایت شده از گالری روسری مُنیرا 🎀
کار بچه ها مثل شاخه ی گل است ما شاخه ی گل را تزئین نشده به کسی نمی دهیم. کار بچه ها را بگیرید، تزئینش کنید و روبان ببندید و به خودشان برگردانید.
بعد خودشان برای گرفتن این گل های قشنگ سعی می کنند که دائم به شما شاخه گل بدهند و گل تزئین شده بگیرند که به این ترتیب در یک چرخه ی مثبت می افتید.
پس این چگونه دیدن بچه ها است که به آن ها یاد می دهد بعداً چگونه دیده شوند و چگونه جلب نظر کنند.
Join @nooredideh
یکی از راههای استقلال کودکان تصمیمگیری است
به کودک خود اجازه تصمیمگيرى بدهید.
مسلما والدين بايد محدوديتهايی را برای فرزند خود قائل شوند، اما بعضی وقتها بهتر است اجازه دهيد كه زمام كار در دست كودک باشد و تصمیماتی را هر چند مضحک و کوچک بگیرند؛ حتی اگر او تصميمهای عجيب و غريب بگيرد.
مثلا اگر میخواهد كه در وسط تابستان، پالتو یا کلاه زمستانی بپوشد، به او اجازه دهيد كه اين كار را بكند؛ پس از مدتی گرمش میشود و میفهمد كه پوشيدن یک لباس نازک در اين فصل، مناسبتر است.
اگر شما اجازه دهيد كه او خودش به اين نتيجه برسد، به او امكان يادگيری و رشد دادهايد.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باحفظ پروتکل های بهداشتی بستنی میخوره 😅
@nooredideh
جالب است بدانید که؛ هنگام زایمان طبیعی بدن زن مقدار زیادی اندورفین تولید و به خون ترشح میکند. اندورفینها یا مسکنهای طبیعی بدن موادی هستند که از غدد مخاطی و هیپوتالاموس ترشح میشوند و اثر اصلی آنها تسکین درد است.
اندورفینها که مرفین طبیعی بدن خوانده میشوند در حقیقت بسیار شبیه به مخدرها – مانند مرفین و دیگر مشتقات تریاک – عمل میکنند.
هنگام زایمان و پس از آن میزان اندورفین در خون مادر بسیار زیاد است و به یک معنا او نشئه است و لذت میبرد. علاوه بر اندورفین هورمون دیگری هم در خون مادر، هنگام زایمان ترشح میشود؛ اوکسیتوسین که مسئول ارتباط عاشقانه است. هنگامی که نوزاد سر بر سینه ی مادر میگذارد، مقداری از این هورمن ترشح میشود و علاقه و بستگی مادر به فرزندش را تشدید میکند.
پژوهشگران در تحقیقی که در سال ۲۰۰۷ منتشر شد ثابت کردند که در ماههای نخست بارداری این هورمون در بدن زن عمل میکند. آنها همچنین دریافتند که هر چه میزان این هورمون در خون مادر بیشتر باشد، به همان اندازه محبت و پیوند مادر با فرزندش بیشتر است.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
کودکی کن!
گاهی کودکان مجبور هستند فشارهایی مانند مسئولیت خانه و مراقبت از کودکان کوچک تر را به عهده بگیرند و یا غمخوار و حمایت کننده والدین باشند.
به عبارت دیگر هنگامی که والدین، وظیفه و نقش پدر و مادری خود را انجام ندهند، کودکان از داشتن دوره کودکی محروم می شوند و همواره سعی دارند نیازهای افراد خانواده را برطرف کنند.
کودکانی که سریع به دنیای بزرگسالی وارد می شوند و این نقش را زود شروع می کنند، در بزرگسالی ضربه های روانی آن را تجربه خواهند کرد.
@nooredideh
حتما توجه کردهاید که کودک در یک لحظه با خوشحالی میخندد و چند دقیقه بعد چنان عصبانی شده که فقط جیغ میزند. در واقع او دارد رشد فرایند عاطفیاش را سپری میکند.
این مواقع بهترین فرصتهایی هستند که شما میتوانید از آنها استفاده کرده و به کودک خود آموزش دهید که چگونه احساسات قدرتمند خود را مدیریت کرده و خود را آرام کند. محیط امن خانواده بهترین جایی است که میتوان در آن به تبادل عاطفی پرداخت و کودک محبت و صمیمیت و همدلی را یاد بگیرد.
به حرفهای او گوش بدهید. هنگامی که کودک از احساسات خودش برای شما میگوید با دقت به حرفهای او گوش بدهید سپس همه آنچه را با شما در میان گذاشته است مجددا برایش بازگو کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با فرزندان لجباز چه کنیم ؟
🔻سعی نکنید نظرات خود را به فرزندتان تحمیل کنید.
🔻 محدودیت های کودکتان را بشناسید.
قوانین ساده وضع کنید و کودکتان را از عواقب سر باز زدن آن مطلع کنید.
🔻 از کودکتان توقع همکاری نداشته باشید اما انتظار آغاز رفتار مشارکت جویانه داشته باشید.
🔻در انجام کارها از کودکتان نظرخواهی کنید و یا به آن ها مسئولیتی بدهید.
🔻کودکان باید از قبل بدانند که برنامه چیست، قواعد و مقررات کدامند و مسئولیت بر عهده کیست.
🔻به کودکتان فرصت دهید تا با کار انجام دادن و اشتباه کردن یاد بگیرند.
برای افزایش همکاری در کودکان باید آن ها را با محدودیت ها، قواعد و مقررات و جهت حرکت برنامه آشنا کنید.
🔻در هر جایی که امکان دارد مسئولیت تصمیم گیری و برنامه ریزی را به آن ها واگذار کنید.
Join @nooredideh
بیتوجهی شاید شایعترین
نوع کودکآزاری باشد.
والدینی که کودکشان را نادیده میگیرند، از متهمان اصلی آزار کودکان هستند. آزاری که اغلب دیده نمیشود و کسی بهخاطرش مجازات نمیشود.
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
دومین مسئله در چگونگی ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس: توانایی کودک را در حد تعادل تأیید کنیم. از آن
وقتی فاصله ی خودپنداره "من این هستم" و خودایده آل "آن را می خواهم" زیاد شود، توقع کودک بالا می رود؛ تو نباید اشتباه کنی، باید 20 بگیری و ... زمانی که این فاصله خیلی زیاد شود دیگر مشکل می توانیم آن را درست کنیم چون تبدیل به نردبانی شده است که یک پله در کف دارد و یک پله در بالای پشت بام و هیچ کس نمی تواند از این نردبان بالا برود، یک جایی حتماً پرت می شود.
نردبان پله پله است و فاصله ی پله ها متعادل است. نردبان رشد بچه ها را برهم نریزیم چون خیلی خطرناک است که ما بچه ی زیر 6 سال داریم آن وقت برای دانشگاه رفتنش نقشه می کشیم و دائم تصویری می دهیم که من به خاطر شغلم فاجعه ها را دارم می بینم. فاجعه را در خانواده هایی می بینم که از سه سالگی به فرزندشان می گویند خانم دکتر، آقای مهندس. وقتی داریم خود ایده آل در عرش برای کودک ترسیم می کنیم منتظر فاجعه هم باید باشیم.
چرا به پسرمان نمی گوییم سوپورباشی؟ رفتگر می خواهی بشی الهی قربونت بشم آدم حظ می کنه. دیدید بچه ها یک وقت هایی میگن دلم می خواد سوپور بشم! مادرها چه واکنشی نشان می دهند؟ اگر تأیید کند، قربونت برم پس در خونه ی ما رو حسابی آب بپاشی و جارو کنی ها!!!! ولی در واقعیت ما می زنیم توی سرمان که ای وای اصالت خانوادگی مان از بین رفت به باد رفت .
یکی از حاضرین: با این کار توقع کودک را پایین نمی آوریم؟
پاسخ: کودک اصلاً توقع ندارد و اصلاً فاجعه در توقع است. فاجعه در این است که من توقع دارم به جایی برسم بچه ی 4 ساله که هنوز مدرسه نمی ره چرا ما دائم بهش آقای دکتر خانم دکتر می گوییم؟ توقعی که از کودک باید داشته باشیم این است که 5 ساله بشه و بتونه از روی جوب بپره "آهان پریدی ، الهی قربونت برم..." (ادامه دارد...)
#شخصیت {قسمت79}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
كودك درمانده تربيت نكنيد.
"هميشه كارت خرابكاريه"
"هيچ وقت حرفمو گوش نميدی"
"يكبار ازت يه كاری خواستما ببين چكار كردى"
این جملات به كودكان درمانده بودن را می آموزند.
Join @nooredideh
تصحیح كردن كودک در جمع ممنوع
تصحيح كردن كودک باعث خاموش شدن كودک ميشود. كودکان حساس نه فقط در جمع بلکه در مغز خود نیز ساكت میشوند چون به اين نتيجه ميرسند كه یک انسان اشتباه كار و بد هستند.
تصحيح كردن مستقيم كودک باعث حرمت نفس پايين، خجالتی شدن، احساس بد به خود و ديگران و لکنت ميشود. اگر كلمه ای را اشتباه گفت كلمه درست را در جمله های خود استفاده كنيد و او به راحتی خواهد آموخت یا بعدا به تنهایی به او آموزش درست کلمات را بدهید.
@nooredideh