معمولا10تا 18 ماهگي زمان شكلگيري اين ارتباطات مغزي در كودكان است، بنابراين تشويق شما با تاثيري كه در كودك ميگذارد به آزادشدن موادي در مغز و تقويت اين چرخه منجر ميشود. درست در طرف مقابل اين برخورد هر بيتفاوتي شما باعث تقويت نشدن ارتباطات مغزي كودك ميشود و او را نسبت به انجام كارهاي جديد دلسرد ميكند
شما به عنوان پدرومادر براي تقويت رشد هيجاني كودكتان بايد نسبت به كوچكترين فعاليتهاي او عكسالعمل نشان دهيد. وقتي كودك شما براي نخستينبار روي پاي خودش ميايستد، شما بياختيار از خوشحالي فرياد ميزنيد. شايد اين يك عمل غيرارادي و كاملا پيشبيني نشده در شما باشد اما همين حركت نه تنها كودك را خوشحال ميكند بلكه ارتباطات قشر جلويي و بخش دروني مغز او را كه جايگاه احساسات است، تقويت ميكند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
یکی از روش های صحیح دعوت کودک به همکاری، توصیف کردن است.
وقتی بزرگترها مسالهای را توصیف میکنند، کودکان فرصتی مییابند تا بدانند چه باید بکنند.
وقتی دیگران به شما میگویند مرتکب چه اشتباهی شدهاید، برای شما دشوار است کاری را که لازم است انجام دهید. موقعی که کسی مسالهای را برای شما بازگو میکند، تمرکز حواس برایتان آسانتر است.
#چند_مثال
❌روش غلط: چندبار بهت بگم چراغ حموم رو خاموش کن؟ (این کدام یک از روش های غلط ده گانه است)
✅روش صحیح 👈 توصیف کنید:
پسرم چراغ حمام هنوز روشنه
❌مادر: زود باش تلفونو همین الان قطع کن😡😡(روش غلط فرمان و دستور)
پسر: نمیخواهم
✅توصیف کنید:
مادر: من حالا میخوام یه تلفن بزنم😘
پسر: تو یک دقیقه تمومش میکنم❤️
❌تمام روز به جوجههات آب و دونه ندادی؟ عرضه نگهداری از دوتا جوجه رو نداری؟
✅ بجای اتهام زدن، توصیف کنید:
جوجه ها خیلی گرسنه بنظر میرسن
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت جریانى مستمر و فعالیتى تدریجى است که نه مرز مىشناسد و نه زمان و مکان; بلکه به درازاى عمر است و به پهناى ابعاد و جودى عالم اکبر، یعنى انسان. درخت تربیت زود ثمر نمىدهد و نباید انتظار داشت یک شبه یا چند ماهه در امر ظریف و پیچیده تربیت معجزه انجام گیرد; بلکهباید از سالها قبل از تولد زمینه تربیت صحیح را فراهم کرد و بعد از تولد،بتدریج با صبر و حوصله، به انجام آن پرداخت. در سیره ائمه اطهار علیهم السلام و دیدگاه هاى آنان مسایلى چون انتخاب همسر شایسته، لزوم رعایت آداب ازدواج،توجه به مواقع و شرایط انعقاد نطفه، مراقبتهاى ایام باردارى و ... حکایت ازاین نکته مهم دارد.
@nooredideh
"بله" را جانشین "نه" کنید ...
مثلا وقتی فرزند شما میگه:
"می تونیم بریم بازی؟"
به جای
" نه تو هنوز ناهار نخوردی"
بگویید:
" بله، البته بعد از اینکه تکالیفت
رو انجام دادی
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
#فرزندانه
اگر شما همیشه فرزندتان را با عناوینی مثل پسرم، علی جان ، عزیزم و...خطاب کنید ،
کافی ست در زمان رفتاری که نمی پسندید ، کمی رسمی و سرد صحبت کنید یا اسم فرزندتان را بدون پسوند عاطفی صدا کنید
با این روش ، بدون ساعت ها بحث و سخنرانی ، فرزند شما متوجه خواهد شد که پدر یا مادر از او ناراحت است.
ساده ترین و کوتاه ترین روش های گفتگو با کودک و نوجوان، همیشه تاثیر گذار ترین روش هاست.
#روزمرِگی_من_و_مامان👇
https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
کارکرد عکس و فیلم چیست؟ یادگاری، خاطرات، ضبط خاطرات. عکس و فیلم ضبط خاطرات خوش مرده که اگر همه شان را هم بیرون بیاندازیم هیچ اتفاقی نمی افتد.
وقتی به عکس های قدیم نگاه می کنیم چه اتفاقی می افتد؟ بهترین حالت عکس های عروسی است. به قول آقای محمد جعفر مصفا کارکرد عکس در بهترین حالت، زنده نگهداشتن یک خاطره ی خوش مرده است. این یک نظر کلی است، عکس و فیلم خوبه و داشته باشید ولی به چگونگی استفاده از آن دقت کنید، برای دیدن است یا دیده شدن؟ استفاده هایی که امروزه ما می کنیم برای دیده شدن است.
بعضی از خانه ها تمام سطح دیوارشان را عکس های بچه هایشان پوشانده. چرا؟ وقتی آلبوم ها را باز می کنیم چه قدر عکس تکی داریم؟ من جلوی تخت جمشید، من جلوی چهل ستون و.... چه قدر از این عکس های «من» داریم؟ چه قدر عکس های«ما» داریم؟ چرا به دیوارهای خانه های ما این قدر عکس تکی بچه هایمان است؟ (من با باورها کار دارم دنبال مقصر نمی گردم).
می دانید وقتی بچه ها به این همه عکس های تکی خودشان نگاه می کنند چه اتفاقی می افتد؟ اِ این ها همه من هستم، مهمان های محترم توجه کنید، این ها من هستم توی اتاق ها هم هست، مواظب باشید با من درست صحبت کنید. و این معضل در حال حاضر در عکس های عروسی به حد فاجعه رسیده است. یک روز به یک آتلیه عکاسی رفتم و دیدم آن جا یک سری عکس های نمونه ی عروسی گذاشتند به تمام معنا از دیدن این عکس ها خجالت کشیدم، عروس شب عروسی این ژست ها و قیافه ها را دربیاره؟!! این ها عکس مُدِ یا عکس عروسی.
بحث ازدواج و عروس و داماد بحث حرمت است چون دو نفر در حال آغاز زندگی مشترک هستند. و متأسفانه این عکس ها چاپ می شوند و آخر عروسی به همه داده می شوند. ازدواج یک مرحله ی مهم دیدن است و ما آن را تبدیل می کنیم به یک مرحله ی مهم در دیده شدن. عکس خوب است مهم است و باید بگیریم و یادگاری بسیار خوبی است ولی چرا این قدر عرضه می کنید؟(ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت35}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از کانال حمید کثیری
🔴 بچه اگر بازی نکند مریض است!
این جنس خاطرات کمتر از امام برایمان گفته شده. این خاطره از نوه ایشان است
👇👇
امام در همه چیز سفت و محکم بودند، اما به خانواده که میرسیدند نرم بودند. بارها میشد عصای ایشان را میبردم و با آن بازی میکردم. بعد مادرم با اعتراض میگفت ایشان خستهاند.
امام میفرمودند:
«نه، بگذار بازی کند. بچه اگر بازی نکند مریض است. بچه باید شیطونی کند.»
منبع: پا به پای آفتاب، ج ۱، ص ۲۳۱
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
هرگاه فرزندتان از شما پرسید چرا؟!
به او جواب دهید: خودت چی فکر میکنی؟ این روش چند مزیت دارد:
- پرسیدن اتوماتیکوار چرا را از سر کودکتان میاندازد.
- به شما و کودکتان نشان میدهد بیشتر از هر چیزی که فکر میکنید میداند.
- باعث میشود که کودکتان به جای اینکه برای جواب به شما وابسته باشد، از مغز خودش استفاده کند.
@nooredideh
صبر و حوصله کافی عامل مهمی در ارتباط والدین با فرزند است والدینی که با بی حوصلگی با کودک خود رفتار می کنند در عمل بی اهمیتی را نسبت به او رفتارهایش نشان می دهد در برخی از موارد نیز والدین این رفتار را به زبان می آورند و بیان می کنند که فلان رفتار تو رای من اهمیت ندارد. این جمله می تواند به شدت تاثیر بدی در کودک داشته باشد
کودک با شنیدن چنینی جمله دچار یاس و ناامیدی از والدین خود می شود و دیگر محبتی نسبت به آنها نخواهد داشت.
@nooredideh
نقش" احترام" در نهادینه کردن شادی برای کودک
بعضی از والدین ممکن است کودک خود را دوست داشته باشند ولی به او احترام نگذارند. نکته مهمی که والدین باید به آن دقت کنند این است که دوست داشتن کودک کافی نیست، بلکه لازم است شما برای او احترام قائل باشید تا احساس امنیت و شادی را به وی هدیه کنید. احترام مانند دوست داشتن، هم از طریق بیان و هم از طریق عمل نشان داده میشود.
شما میتوانید با گوش دادن فعال به حرفهای کودک، برقراری تماس چشمی، توجه به گفته های کودک بدون آنکه برای اتمام سخنانش بی صبری نشان دهید، کمک کردن به کودک در یافتن کلمات مناسب برای توضیح دادن و به زبان آوردن هیجاناتش و قطع نکردن حرفهای او، احترامتان را به وی نشان دهید.
شما همچنین میتوانید با تشویق کاری که او انجام میدهد احترام خود را نسبت به او نشان دهید و شادش کنید، حتی اگر این کار کامل و بینقص نباشد. در این صورت او فرصت مییابد تا عقاید خود را بدون ترس از تمسخر و استهزا نمودن بیان کند. احترام به کودک اضطراب و تنش او را کاهش خواهد داد و منجر به خلق امنیت و شادی درونی در وی خواهد شد.
Join @nooredideh
🔹کودکان در سنهای مختلف ممکن است با یکدیگر درگیر شوند. اما اگر کودکی هنگام بازی با بچهٔ شما به شکلی پرخاشگرانه رفتار میکند، چه کار باید کنید؟ دو قاعدهٔ اساسی در مورد رفتار با کودکان اشخاص دیگر وجود دارد که همیشه باید رعایت کنید. اول اینکه، هرگز به یک پدر یا مادر دیگر نگویید که فرزند خود را چگونه بزرگ کند و دوم، هرگز کودکی را که فرزند خودتان نیست سرزنش نکنید. والدین راه و روش خود را برای برخورد با رفتار فرزندشان دارند و هرچند ممکن است از روی دلسوزی تمام دوست داشته باشید که دوستتان فرزند خود را با قاطعیت بیشتری مهار کند، اما جای تصمیمگیری شما نیست.
@nooredideh
دیده شدن در دوران کودکی در دیده شدن در شب عروسی و غیره سر درمی آورد. پایه ی خودشیفتگی نیز در این مرحله گذاشته می شود. از امشب یک دفعه نروید و هر چی عکس روی دیوار هست را جمع کنید و همه را شوکه کنید بلکه آرام و آرام و به تدریج در یک زمان برنامه ریزی شده، بچه ها را در جمع ببرید و عکس های تکی را تبدیل کنید به عکس های دسته جمعی.
عکس های مدارس قدیمی را دیده اید؟ همه با معلم می نشستند و عکس می گرفتند اما امروز چه کار می کنیم؟ بچه ها را به جاهای عمومی ببرید و عکس بگیرید و این عکس ها را روی دیوار ببرید عکس هایی که جمعی بودن و اجتماعی بودن را القاء کند، عکسی که مهارت ها و دوستی را القاء کند. "من هم یکی از این بچه ها هستم که اردو رفته بودیم" خاطره اش را نگه می دارم، شاخص نمی شوم.این میشود دیدن و هدایت کودک به سمت دیدن. (ادامه دارد)
#شخصیت {قسمت36}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
از اشتباهات فرزندتان به عنوان یک فرصت استفاده کنید تا جبران کردن را به فرزندتان بیاموزید و به او یاد دهید از اشتباه کردن نترسد. برخورد نادرست با اشتباهات کودکان آنها را دچار وحشت از اشتباه می کند و به همین دلیل در بزرگسالی از ترس شکست خیلی از فرصتها را از دست خواهد داد یا با هر شکست فرد به راستی می شکند. خیلی از افراد از ترس اشتباه حرف زدن، حرف نمی زنند.
لجبازی کودک پیامی است به بزرگسالان که " من می توانم، من می دانم، اجازه بده راه خودم را پیدا کنم" اگر والدین در این زمان سعی کنند به کودک خود ثابت کنند تو نمی دانی، تو نمی توانی، پس آنچه من می گویم را گوش کن خیلی از فرصتهای خوب را خراب خواهند کردـ به اشتباه بیخطر فرزندتان به عنوان یه فرصت نگاه کنید.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🏡 قانون گذاشتن در خانه:
منزل شما نیاز به قوانین و مقررات مشخصی دارد. چنانچه این قوانین وجود نداشته باشد کودک شما نمیداند که وظیفهاش چیست. در ضمن، شما هم نمیتوانید کودک را تنبیه کنید یا پاداش دهید.
اگر در خانه ساعت رفتن به خواب مشخص نباشد، شما نمیتوانید به کودک خود بگویید "چرا دیر میخوابی؟".
اگر برای استفاده از کامپیوتر و تلوزیون قانونی نداشته باشید، نمیتوانید به کودک خود بگویید که چون "از کامپیوتر زیاد استفاده کرده"، پس به این علت او را از کامپیوتر محروم میکنید.
مفهوم "دیر"، "زیاد" و نظایر آن زمانی معنا پیدا میکند که شما از قبل آنها را مشخص کرده باشید. پس اگر در منزل شما قوانین مشخصی وجود ندارد، باید در انتظار بینظمی کودک نیز باشید.
@nooredideh
هدایت شده از مرکز نوجوانان فاطمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫درمحضر بانو؛ شروع یک ماجرا...
دوره دوم
🔹 کارگاه های معارفی، مهارتی و علمی
🔸برنامه های با نشاط، ورزشی و تفریحی
🔹برنامه شاد و شیرین اردویی
💫ویژه دانش آموزان پسر هشتم (اتمام هفتم) تا دهم (اتمام نهم)
✔️ جذب خادمین نوجوان از بین برترین های دوره
📆زمان دوره: از ۱۴ تیر هم زمان با عید ولایت تا ۱۴ شهریور
عصر پنجشنبه ها و یک روز دیگر هفته
✅ شروع ثبت نام: از روز شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ تا تکمیل ظرفیت ثبت نام
❇️ ظرفیت محدود است
🌐ثبت نام:
https://javaneno.amfm.ir/2023/06/10/mhb/
🔷🔸🔹🔸🔷
جوان نو؛ مرکز نوجوانان فاطمی
آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
🆔http://eitaa.com/joinchat/3295150098C8f44199aee
⌨️https://javaneno.amfm.ir
فرزند شما، هیچ گاه این لحظات را از یاد نخواهد برد.
❤️زمانی که به او عشق میورزید
⏰زمانی که برای او وقت خصوصی میگذارید
😊زمانی که به گفته ها و شیرینکاریهایش میخندید
🙏زمانی که اشتباهات او را میبخشید
✔️زمانی که از او محافظت میکنید
💪زمانی که به او میگویید احساسش را درک میکنید.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قشنگ معلومه از شرایط راضیه...😂
این شیرینی تمام شدنی نیست...😍
http://eitaa.com/joinchat/1096876035Ccaac6a6075
🔻حال بد از کجا میآد؟
.
یه وقتایی هم هست حین صحبت از حال بد، میشنویم که میگن «نمیدونم چم شده، نمیدونم چرا حالم بده، اعصابم انگار خورده ولی نمیدونم از چی»
یعنی اون آدم علت حال بدش رو نمیدونه. پرخاشگری میکنه ولی نمیدونه چرا، یا مثلاً تو فلان موقعیت مضطرب شده اما علتش براش مشخص نیست.
یکی از مهمترین کارهای درمانگر همینه که به آدم کمک کنه مسیر ایجاد یک رفتار نادرست یا یک حال بد رو ردیابی کنه .
واقعیت اینه هیچ رفتاری بیعلت نیست. پشت هر رفتاری (مثل دوری از جمع) یه حال و احساس بد هست که باید شناسایی بشه، پشت اون احساس بد یه فکرهایی هست که باید ردش رو گرفت و بعد مسیر ترمیم و اصلاح رو هم طی یک پیوستاری پیش گرفت.
امام علی یه حدیث دارن با همین مضمون
«درکها و فهمها پیشوای اندیشههاست. اندیشهها امام دلهاست.دلها ائمهی حواس است و حواس پیشوای اندام و اعضا است»
https://eitaa.com/maryamkheiri1370
مریم خیری( معلم_درمانگرنوجوان)
هدایت شده از کانال حمید کثیری
یه چند مورد سوال تربیتی پرسیده بودید که سعی میکنیم اونایی که ممکنه عمومیتر باشه رو جواب بدیم. البته جواب خیلی مختصر و کپسولی!
(تو این جنس جوابها مشکل اکثریت میتونه حل بشه اما در موارد خاص طبیعتاً باید مشاوره گرفت.)
اما سوال اول؛
یکی پرسیده که دیشب خیلی اتفاقی توی اتاق پسرش، دیده توی گوشیش اپها و بازیهای نامناسبی وجود داره.
این مادر خیلی به هم ریخته و میگه بگید چی کار کنم؟
شما باشید چی کار میکنید؟! بفرمایید تا منم براش یه صوت کپسولی آماده کنم. به این آیدی بگید 👇👇
@hamid_kasiri
هدایت شده از کانال حمید کثیری
پاسخ به سوالات ۱.mp3
6.61M
🛑 اگر متوجه شدیم که فرزندمون محتوای نامناسبی رو تو فضای مجازی دیده چه کاری انجام بدیم؟
(این صوت کوتاه، به صورت اجمالی در پاسخ به یکی از مخاطبین کانال گفته شده و قراره در لایوهای بعدی بیشتر در مورد این تیپ مسائل صحبت کنیم)
◾️#تربیت_جنسی
◾️#تربیت_رسانه_ای
(برای دیگران هم ارسال کنید)
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
گاهی بچه ها شیرین زبانی می کنند و با شیرینی الفاظ زشتی را به کار می برند.
والدین عزیز یادمان باشد هر زمان بچه الفاظ "زشت" به کار برد و احساس کردیم شیرین زبانی می کند؛ نخندیم و او را تشویق نکنیم و خاطره این شیرین زبانی را برای دیگران تعریف نکنیم!
زیرا بچه بزرگ میشود و از شیرینی می افتد، ولی الفاظ زشت برای او باقی می ماند؛ یعنی بچه ما بی ادب می شود و دود این بی ادبی نخست در چشم خود ما می رود.
@nooredideh
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این هفته میخوایم در مورد یه موضوع به شدت مبتلابه صحبت کنیم. در مورد مصرف و مدیریت رسانه داخل خانواده. اینکه بچهها چقدر ببینند و چی ببینند؟!
کتاب «فرزندت را فالو کن» اثر سلمان هاشمیان، از انتشارات مهرستان رو این هفته با هم در موردش صحبت میکنیم.
کتاب بر مبنای سوالات والدین نوشته شده و از این جهت خیلی قابل استفاده است.
(کلیپ رو حتماً ببینید)
اگر سوالی، نکتهای یا نظری در این زمینه دارید از طریق لینک زیر با ما در میان بگذارید تا در موردش روز چهارشنبه ساعت ۱۷.۰۰ صحبت کنیم.
👈 اینجا کلیک کنید 👉
اگر کسانی رو میشناسید که فکر میکنید این جلسه براشون مفیده، این پست رو براشون بفرستید
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
امام رضا فرمودند: " کودک را امر کن تا با دست خود صدقه بدهد، اگر چه مقدار آن کم باشد."
🔹انجام اعمال نیک را به صورت گفتاری به فرزندان خود آموزش داده و او را به انجام آن عمل عادت دهید. بگذار صدقه را او به شخص مستمند بدهد. تو داری صدقه می دهی؛ اما به دست فرزندت صدقه بده. چقدر زیبا است! اثر تربیتی این نوع برخورد بسیار عمیق تر است.
🔹اگر این دو مطلب با هم تلفیق شوند اثر گذاری بیشتری خواهند داشت. معصوم (ع) نیز در روایت مورد بحث به ضرورت توام بودن گفتار و رفتار والدین در امر تربیت فرزندان اشاره فرمودند.
(نقل از حاج آقا مجتبی تهرانی)
@nooredideh
در صحبت با کودکان لحن صدای شما والدین به اندازه کلام تان مهم است.
ماهرانه ترین پاسخ ها به کودک نیز می تواند زهرآگین باشد مثلا اگر هنگام بیان مطلب از روی درماندگی آهی بکشید و بگویید: "باز هم این کار را کردی تو هرگز نمیتوانی یاد بگیری...."
همراه کلمات محترمانه لازم است رفتار ما نیز محترمانه باشد برای نمونه می توان گفت: "من به توانایی و قضاوت تو ایمان دارم یکبار که تذکر بدهم خودت میدانی که بکنی"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نجوا کردن یک درخواست، نتیجه مثبت تری دارد تا اینکه صدا را بلندتر کنیم.
وقتی پدر و مادر با تُن و آهنگ صدای مهربانانه و آرام تری صحبت می کنند بچه ناخودآگاه بیشتر تمایل پیدا می کند که گوش دهد.
@nooredideh